| | | Kedd Május 11, 2021 12:12 pm | Lucy Melody Weasley Lucy, Weasley 2.0 "Írás közben nincs ítélkezés, se szégyen, csakis szabadság. Amint a toll a papírhoz ér, egy pillanatra szabad vagyok." Nem: nő Kor: 17 év Vér: félvér Születési hely: Shrewsbury, Anglia Iskola/ház: Roxfort/beosztást kérnék Munka: diák, újságíró, Molly csínyjeinél segítő Családi állapot: közhelyekkel élve: vár a szőke hercegre Patrónus: sivatagi róka Pálca: 11 és 3/4 hüvelyk, gyertyán, sárkányszívizomhúr Hogyan írjunk tökéletes újságot? Az első és legfontosabb kérdés, hogy eldöntsük, melyek azok az információk, illetve hírek, amelyek fontosak az Olvasó számára. Weasley. A sokadik a klánban, mégsem hasonlít senkire sem. Még az ikertestvérére sem. Azt hinné az ember, hogy már ismeri a Weasley klán összes tagját és viselkedését, mégis, mindannyian tudnak még újat mutatni a világnak. Vagyis igyekeznek. Az újság profilja meghatározza, hogy melyek a fontos hírek. Magabiztos,legalábbis ezt mutatja a külvilág felé. Szeret csinos ruhákban járni, minimális sminket használ, de azzal eléri a célját. Lucy mindig csinos, elegáns ruhákat hord. Talán ezért is tudja a legkellemetlenebb szituációkat is úgy kezelni, hogy ő jöjjön ki jól belőle. Felemelt fejjel mászkál általában, de nem hordja fent az orrát. Még nincs olyan, amiért ennyire nagyra tarthatná magát. Maximum arra lehet büszke, hogy mindig feltalálja magát, sosincs egyetlen unalmas perce sem. Lucy nem bírja, ha nem történik vele valami. De persze mindezt úgy, ha nem ő van a középpontban. Azt nem szereti. Sőt, a dicséreteket sem, de azt jobban kezeli, önbizalmat adnak neki a csinos ruhák. Ha nem áll rendelkezésünkre ilyen adatforrás, akkor kisebb, véleményekre irányuló kutatást is kezdeményezhetünk. Az emberek azt gondolják Lucy-ról, hogy kedves lány, bár elég csendes. Tanul, nyugodtan kezeli a kialakult helyzeteket. Egyetlen igaz szenvedélye az újságírás, ott rendszerint hangosan érvel a saját igaza mellett. Ezen kívül ezerféle dolgot csinál, mindig kitalál valami új hobbit magának. Pédául önként beül tanulni a könyvtárba, aztán pedig... nincs szokásos programja. Megy, pörög, nem tud egyhelyben meglenni. Hiába hiszed azt, hogy öt perce még a könyvtárban volt, azóta tuti, hogy eltűnt valahova. Az interjú során lehetőséget adunk, hogy interjúalanyunk egy-egy téma kapcsán kifejtse véleményét, olyan beszélgetés, melynek témája/eredménye közérdeklődésre tarthat számot. Ha Lucy-t meg kéne interjúvolni, nem sokat tudna magáról mondani. Valószínűleg csak a füle mögé tűrne egy hajtincset és várná a kérdéseket. Nem szeret magáról beszélni, mert maximalista és nincsen megelégedve általában saját magával. Sem a testével, sem a jellemével. Legnagyobb negatív tulajdonságának tartja, hogy zárkózott. Emiatt nincsen sok barátja, fél is, hogy így nem lesz jó újságíró. Lucy nagyon magának való személyiség, de ha a kedvenc emberei veszik őt körül, akkor kivirágzik. Lucy egy napraforgó: napfényben sütkérezik a boldogságban, éjszaka viszont bezárkózik és naplójában vezeti élete nagy kérdéseit. A napló titkos helyen van, talán csak Molly tudja, hova dugta nővére a kíváncsi tekintetek elől.
A szerző előszava: Tulajdonképpen a hírmagyarázatok műfaja, melyben az újságírónak ragaszkodnia kell az ismert tényekhez, ugyanakkor az összefüggéseket szubjektíven mutathatja be, természetesen alapos ismereteket feltételezve. Nagyon fontos, hogy jól különüljön el a hírektől, ez ugyanis megőrzi a lap hitelességét.
Péntek van és esik az eső. Ez ébresztett fel, sosem tudtam aludni, amikor esett az eső. Álmosan megfogtam a plüssömet, Zsirit és átmásztam Molly ágyába. Egy kicsit lehet, hogy kitúrtam, de öt perc múlva békésen aludtam. Aztán anyu és apu hangjára keltem fel. Együtt mondták, hogy boldog szülinapot. Akkor ma van a szülinapunk! Izgatottan másztam ki az ágyból, továbbra is Zsirit ölelve. A számba vettem az ujjam és úgy mentem le Molly-val együtt az ebédlőbe. Leültem az asztalhoz, Zsirit letettem a székre magam mellé és kivettem az ujjam. A nagylányok, akik már öt évesek, nem cumizzák az ujjukat. Még azok sem, akik szabadidejükben babákkal teáznak.
Szombat van és süt a nap. A hátsó kertben fekszünk Molly-val, olyan délutáni pihenés gyanánt. Igaz, én éppen egy új játékon agyalok. Eddig pillangókat kergettünk, meg kerestünk katicákat. Most pedig jó lenne, ha bújócskáznánk, szeretem azt a játékot. Vigyorogva Molly-ra pillantok, lárom, ahogyan ugyanolyan szélesen elmosolyodik. Tudja, hogy mi jár a fejemben és vidáman felpattan. A kezét nyújtja felém és belecsapok a tenyerébe. Itt az ideje játszani egy nagyot. Mert a nyolc éveseké a világ. Meg azoké, akik hobbiból fára másznak és nem sírnak, ha bibis lesz a térdük.
Vasárnap van és szeles idő. Éppen együtt mostuk a fogunkat, szinte szinkronban, ugyanazokat a mozdulatokat végeztük. Még a fogkrémet is egyszerre köptük ki. Holnap lesz az életünk nagy napja. Molly és én elutazunk a Roxfortba, ahol apa is tanult meg sok más Weasley rokon. Leöblítettük a fogkefénket és ágyba bújtunk. Tíz perc után bemásztam Molly mellé, túl izgatott voltam az alváshoz. Illetve féltem. Mi lesz akkor, ha nem egy házba osztanak minket? Soha többet nem fogom látni a testvéremet? A számba vettem az ujjam és álomba merültem, nyugtalan éjszakám volt. Tizenegy évesnek lenni eddig nem olyan jó. Talán azért nem jó, mert a csokibékakártyák gyűjtése nem a megfelelő program, ha nincs mellettem a testvérem.
Hétfő van és havazik. Nem szeretem a havat, hideg és nedves. Illetve ez a sötét is álmosít, de ezzel nem vagyok egyedül. Körbenézve a teremben csupa ásító arcokat, karikás szemeket láttam. Fáradtan pillantottam a mágiatörténet tanárra. Egyszerűen már nem tudott lekötni, pedig szeretem ezt a tárgyat, csak ezt nem hangoztatom, mert szerintem ezzel egyedül vagyok. Talán csak az tartotta bennem a lelket, hogy csengő után mehettem a megbeszélésre. Emlékszem, milyen idegesen ültem Molly mellett, amíg megmondták, kik kerülnek be. Utána pedig ugrándozva ünnepeltünk, mind a ketten bekerültünk. Én az egészség és szépségápolás rovatot vezetem, Molly pedig a rejtvények és viccek rovatot kapta meg. Bárcsak én is olyan vicces lennék, mint Molly! Megszoktam már ezeket a gondolatokat, mégsem osztottam meg senkivel sem. Illetve naplót vezetek az érzéseimről, ezért is van kettő füzetkém. Az egyikbe mennek a mély gondolataim, a másikba pedig jegyzetek, leírások, érdekességek. Szeretem rendezetten tartani a dolgaimat. Ez elvárható egy tizennégy évestől, nem? Lehetséges, hogy nem kéne a félretett pénzemet füzetekre és pennákra költeni.
Kedd van és esik az eső. Én pedig sírok. Nehéz eldönteni, hogy az eső hullik-e hevesebben vagy a könnyeim. Azt hiszem, most törték össze először a szívemet. Az az átkozott... Biztosan azért, mert nem vagyok elég csinos. Vagy azért, mert nem vagyok elég kedves, nem tanulok elég jól, nem... Semmiben sem vagyok elég. Egy csődtömeg vagyok. Csak egy újabb Weasley a klánban, senkit sem érdekel, nem tud újat mutatni. Utálom magam, utálom a testem, utálom az életem. Miért nem lehetek én is olyan jó, mint Molly? És miért fáj ennyire tizenöt évesnek lenni? Biztos vagyok benne, hogy a futás nem a megfelelő hobbi nekem, mert lenézett miatta. Pedig ezt egészen élveztem.
Szerda van és be van borulva az ég. Beletúrtam a hajamba. Nem tudtam elfogadni a tényt, hogy anyám ismét teherbe esett. Hát nem elég neki két lány? Mit akar még egy harmadik gyerekkel? Abba esetleg nem gondolt bele, hogy ennyi idősen már gondok is lehetnek? Merlinre, remélem valami normális orvost talál. Tudom, hogy valószínűleg ebbe nekem semmi beleszólásom nincsen, de mégis esz a fene miatta. Pláne azért, mert annyira örült neki, amikor bejelentette, sugárzott az arca. Mi pedig Molly-val értetlenül néztünk, valahogy egyáltalán nem tudott feldobni a kisgyerek érkezése. Úgy néztünk ki, mint akik citromba haraptak. Miért nem gondolt bele jobban? Mi van akkor, ha komplikációk lépnek fel a szülésnél? Nem vagyok még arra felkészülve, hogy elveszítsem az anyámat. Nem tizenhat évesen szeretném ezt átélni. Lehet, hogy nekem kéne információkat gyűjtenem?
Csütörtök van és hét ágra süt a nap. Én pedig kétségbeesetten ülök Molly mellett és próbálom nem szálankét kitépni a hajam. Lassan be kéne adni a jelentkezésem az akadémiára és még mindig nem tudom eldönteni, hogy melyik szakot válasszam. Fontos szempont volt az is, hogy nem távolodjak el Molly-tól. Szükségem van a testvéremre. Végül Molly kedvesen a vállamra simította a kezét és bekarikázott egy szakot. Újságírás. Igen, ez való nekem. Hálásan elmosolyodam és megöleltem őt. Mi lenne velem Molly nélkül? Tizenhét év alatt ő volt a támaszom, szeretném, ha ez így maradna.
17 éves vagyok, előttem van az egész élet. Mindig csinálok valamit, vagy a füzeteimbe írok, vagy futok a kastély körül. Esetleg Molly-t idegesítem, hogy csináljunk végre valamit és ne csak az ágyon feküdjünk. Az is előfordul, hogy a házik írása közben még négy másik dolgot csinálok. De ez így van rendjén. Valaki szerint minden, amit csinálok, azt jól csinálom. Szerintem még van hova fejlődni. De igyekszem a legjobbat kihozni magamból, addig is, felkenem a vörös rúzsom és mosolyogva sétálok egyet. Mert a mozgás kell, vagy valami ilyesmi.
Címlap, első oldal Az újságírás egyik alapja, hogy már stílusában is tükrözi a megbízható hírforrás, megbízható elemző képét. Kezdjük fentről lefele. Lucy nem túl magas, csak százhatvanegy centiméterre nőtt. Talán gyerekkorában nem állt eleget az esőben. Vörösesbarna haja van, ami szálegyenes. Örülne neki, ha hullámos lenne, így nem kéne minden reggel a hajgöndörítővel szórakoznia. Bár, mostanság kezdi ezt elfogadni és hagyja egyenesen a haját. Pisze orra van, szépen ívelt szemöldöke és rózsaszín ajkai. Ha nem visel sminket, akkor látszódnak a halvány szeplői, ami bizonyítja, hogy Lucy bizony vérbeli Weasley. De ezt általában elfedi, nem szereti az apró barna pöttyöket, amik az arcát díszítik. Amit nagyon szeret, azok az apró fogai, amik előbújnak, amikor mosolyog. Molly mellett pedig igazán sokat mosolyog, szóval büszkén mutogatja a fehér fogait. Nos, a felsőteste. Lucy azt nem szereti. A mellei kicsik, a hasa túl lapos, a medencecsontja kilátszik. Egyszer hallotta azt a megjegyzést, hogy a fiúk nem szeretik a túl vékony lányokat, Lucy ezek után könnyezett is egy kicsit a lánymosdóban. Utálja, hogy nem tud meghízni egy kicsit sem. Talán ezért is visel bővebb ruhákat, hogy ne látszódjon, mennyire is lapos ő valójában. Persze, sok a csinos ruhája, nem szeret fiúsan kinézni. Ebben ellentétek a testvérével. Lucy azt az elvet vallja, hogy minél szebb valaki, annál több lehetősége van. Mit lehet írni a lábakról? Hogy van Lucy-nak kettő is, szépek, hosszúak. Általában szoknya fedi azokat a combokat. Meg Lucy kedvenc csizmája, egy nyolc centis magassarkú csizma, ami világosbarna. Persze, nem mindig ezt viseli, nyáron a platformos szandálokra esküszik. Kiemelkedő személyiségek A nagyfőnök Percival Ignatius Weasley, aranyvérű, 43Az én drága apukám. Néha a mai napig nagyon munkamániás, nehéz kizökkenteni, de ha arról van szó, hogy szükségünk van rá, azonnal pattan. Fontosak vagyunk neki és ez simogatja az egómat. Apu tud a világon a legjobban hajat fonni és ő volt mindig is a kedvenc modellem. Mert minden kislánynak az apukája elviseli, hogy kisminkeljék, nem? A főnök felesége Audrey Weasley, mugli születésű, 35Édes, kedves anyukám. Akármennyire is bosszant az, hogy nem figyel magára a terhesség miatt, ettől még szeretem. Ő süti a világon a legfinomabb browniet, ami az egyik kedvencem. Amikor ezt süti, minden bú és bánat elszáll és igazán boldognak mondhatom magam. Ő és apa volt sokáig a példaképem és róluk mintáztam az első novellámat. Szeretem a szüleimet. Szerkesztő-helyettes Molly Weasley, félvér, 17Két perc és két centi van köztünk, én vagyok az idősebb, de Molly a magasabb. Molly az én másik felem és nem tudnám elképzelni az életemet nélküle. Ragaszkodok hozzá, mint a protonok az elektronokhoz, nincs egyik a másik nélkül. Szükségem van rá, mint napraforgónak a napsütésre. Kell nekem, mint szomjazónak egy pohár víz. Mint a mogyoróvaj és a zselé, mint hamburger és a sültkrumpli, mint tejberízs és kakaó. Igen, szeretek enni, onnan van ez a sok jó hasonlat, de ki ne szeretne enni, ha ennyi finomság van? Molly a világ legjobb testvére és az álommunkámért sem cserélném le őt. Molly a másik felem, kiegészítjük egymást, mint jin és jan. Recepciós Sokáig úgy voltam vele, hogy megtaláltam életem szerelmét. Hát nem. Azóta várok szépen csendben és reménykedek benne, hogy a csinosságom feltűnik valakinek. Vagy talán nem ezzel kéne foglalkoznom, hanem a tanulásra koncentrálni? Úgy szeretnék én is végre szeretni valakit. A kedvenc Molly-nak van egy kismacskája, így én sem maradhattam ki. Igaz, én nem macskára vágytam, így lett egy hörcsögöm, akit Sofi-nak hívok. Általában vele és Zsiri 2.0-val alszok, az elsőt le kellett cserélnem, mert túl öreg volt. Sofi és Zsiri a legjobb alvótárs, persze csak szigorúan Molly mellett. Apróságok Amortentia pergamen, tinta, Molly tusfürdője, alapozó illata Mumus Lucy betegesen retteg a villámlástól és a mennydörgéstől. Nem tud aludni esős időben, olyankor Molly-t szórakoztatja, illetve igyekszik nem sírni. Képes ezek miatt fent maradni egész éjjel, majd másnap literszámra inni a kávét, hogy ne aludjon el. Edevis tükre Lucy nem mer nagyban gondolkodni. Egyelőre szeretne bekerülni az akadémiára, utána a Reggeli Prófétához. Ezek mellett pedig Molly-val lenni annyit, amennyt csak lehet. Illetve reménykedik benne, hogy lassan megtalálja őt a szőke herceg. Hobbim Mindig van nála egy füzet és egy toll, ugyanis rendszeresen eszébe jut valami jó ötlet, amit azonnal le kell írnia. Sokszor ír verseket, de még Molly-nak sem merte megmutatni, mert Lucy rosszul viseli a kritikát, de persze ennek nem ad hangot. Illetve nagyon szeret természetes sminket készíteni magának, szóval azt is próbálja minél tökéletesebbre fejleszteni. Ezek mellett pedig két éve aktívan fut minden nap, általában hamarabb felkel, hogy még órák előtt tudjon futni, majd zuhanyozni és sminkelni. Lucy hajlamos túlságosan pörögni. Elveim Az újságírói munkával együtt jár, hogy sosem tudod, mit fogsz kideríteni. Néha azonban tudod, hogy mit nem fogsz kideríteni, és ez frusztráló. Lawrence Wright Amit sosem tennék meg Semmiképpen sem hagyná, hogy Molly és közte megszakadjon a kapcsolat vagy összevesszenek. Elég volt azt nyolc évesen is, amiatt a sárga ruhácska miatt. Illetve sohasem lépne ki a szobájából fiús ruhákban. Tudja Lucy is, hogy ez hülye gondolat, mégis, ehhez tarja magát. Ami zavar Az eső, ahogyan kopog az ablakpárkányon. A sár, a nedves idő, az esőszag. Igazából minden, ami az esővel kapcsolatos. Lucy igazán boldog, hogy az esős Angliában lakhat. Ami a legfontosabb az életemben Molly, Sofi, Zsiri és az iskolaújság. Meg talán az a vörös rúzs, amit néhanapján felken az ajkaira. Ami a legkevésbé fontos számomra Az órarend és az, ha sok a tanulnivaló. Szeret tanulni, ezért neki mindegy, hogy hány beadandót kell megírnia egy éjszaka alatt. Amire büszke vagyok Minden álma volt bekerülni az iskolaújságba, úgyhogy erre nagyon büszke. Nem hangoztatja, de Molly-ra és a kapcsolatukra is nagyon büszke, hiszen kevés testvérpár mondhatja el magáról, hogy sohasem vesztek össze komolyabban. Ha valamit megváltoztathatnék Szeretné, ha meg tudna hízni, legalább egy minimálisan is. Illetve szeretné, ha nem törték volna össze a szívét tizenöt évesen, de az élet nehéz, ha nincsen egy időnyerője az embernek. Lucy néha visszamenne a múltba, hogy felpofozza önmagát. Szerinte, ha akkor összeszedi magát, akkor most nem lennének önértékelési problémai. Így képzelem a jövõmet Öregkorára szeretné Lucy azt mondani, hogy jó élete volt, így igyekszik ehhez mérten viselkedni. Benne van a hülyülésekben, persze miután meggyőződött róla, hogy ez biztonságos. Alig várja, hogy az akadémián kiélhesse a vágyait, legyen kapcsolata és meglegyen élete első berúgása.
|
| | | | Hétf. Május 17, 2021 12:56 pm | Kedves Lucy! Hidd el, nem te voltál az egyetlen, aki kétségek között ült fel a Roxfort-expresszre szeptember elsején, a nagy napon. Persze az ikrek egészen másképp illeszkednek be az új közegbe, hisz eddig ők ott voltak egymásnak. És bár nagy a kastély, azt talán már megtanultad az évek alatt, hogy nem elég nagy ahhoz, hogy elválasszon téged a testvéredtől. Azt hiszem Mollyval remekül kiegészítitek egymást, már csak azon kellene dolgoznod egy keveset, hogy ne becsüld le magad. Bizonyára számtalan olyan tulajdonságod van, amit Molly irigyel tőled, igazán nincs okod a szégyenkezésre. Most pedig, nincs más hátra, mint megosztanom veled a Teszlek Süveg döntését, miszerint legjobb helyed a hugrabugosok között lesz. Na futás, a tucatnyi Weasley már biztosan vár rád. Foglalózz és ne felejtsd el jól érezni magad! Jó játékot kívánok! |
| | | |
| Engedélyek ebben a fórumban: Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. |
| |
| |
| Bejelentkezés ◇◈ I solemnly swear... ◈◇ | |
A fórum ideje |
◇◈ New weather report ◈◇
2023/24. tanév: Nyár
|
Online ◇◈ follow the butterflies... ◈◇ | Nincs Jelenleg 191 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 191 vendég |
Bagoly Posta |
◇◈ I enjoyed the meetings, too ◈◇
|
Utolsó bûbájok ◇◈ Anything’s possible... ◈◇ | Tegnap 10:04 pm-kor Juliet Denoir Tegnap 8:59 pm-kor Theodore Nott Tegnap 6:04 pm-kor Hollyn Shelby Csüt. Nov. 21, 2024 7:06 pm Léanor D. Lecomte Szer. Nov. 20, 2024 12:48 pm Theodore Nott Kedd Nov. 19, 2024 12:08 pm Dorothy Rosier Kedd Nov. 19, 2024 10:34 am Anja Vogel Hétf. Nov. 18, 2024 11:38 pm Calysta Munter-Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:49 pm Remus E. Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:15 pm Lucas Brown-Parkinson |
|