Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Linda Goldsmith

Anonymous

Linda Goldsmith Empty
Vendég
Hétf. Május 03, 2021 8:45 pm

Linda Goldsmith

Lindy, Goldie

"Mindenki életében van egy emberi láncolat,
egy védöháló, amely müködni kezd a bajban."

Nem:

Kor: 34 év

Vér: aranyvérű

Születési hely: Nagy-Britannia, London

Iskola/ház: Roxfort/Mardekár

Munka: Jogi tanácsadó, tolmács

Családi állapot: Egyedülálló

Patrónus: Európai vörös mókus

Pálca: Cseresznyefa, főnixtoll, 9 és fél hüvelyk

Amit szeretnek bennem

Céltudatos: Már egészen kicsi korom óta, tudtam, hogy mit akarok és azt is, hogy ennek érdekében bármit kész vagyok megtenni. Reggeltől, estig tanultam ha kellett, vagy éppen nyárimunkát vállaltam ha arról volt szó. De soha nem adtam fel a céljaimat.
Sokoldalú: Sokoldalú, de sosem kétszínű. Az élet minden területén szeretem kipróbálni magam és általában élvezem is azokat amikbe belefogok. Legyen szó visszafogott chillezésről vagy éppen egy egy zúzós fesztiválról a muglik világában.
Alkalmazkodó: Nem mondom, hogy mindig egyszerű az emberekkel, de szerencsére mindig is könnyedén megtaláltam a közös hangot mindenkivel. Talán ezért is mozgok otthonosan bármilyen szituációban.
Lojális: Hűséges vagyok, ez nem kérdés. Legyen szó arról, hogy egy csatában melyik oldalt választom, vagy arról, hogy a családom az első a számomra. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy gondolkodás nélkül magamhoz vettem a gyerekeket.
Állhatatos: Mindig is azt vallottam, hogy mi vagyunk a saját életünk megalkotói. Nem várhatjuk el, hogy egyszer majd csak megtörténik egy csoda és belerepül a sültgalamb a szánkba. Kitartónak kell lenni akkor is ha sokszor nehéz. Viszont a nehezen megszerzett dolgok általában a legértékesebbek.
Dolgos: Talán néha túlságosan is. Tudom jól, hogy tölthettem volna több időt a gyerekekkel, de közben meg azért dolgoztam annyit, hogy nekik megteremtsek mindent. De amikor otthon voltam velük akkor rengeteg dolgot csináltunk közösen. Hiszen semmi sem fontosabb egy olyan trauma után amin Ők keresztülmentek, mint az, hogy olyanokkal szerezzenek kellemes emlékeket aki igazán szereti őket.

Ami zavar bennem másokat

Engedetlen: Világéletemben olyan valaki voltam aki ki nem állhatja a szabályokat és azt ha meg akarják mondani neki, hogy mit csinálhat vagy éppen mit csináljon.
Lobbanékony: Aki ismer az pontosan tudja, hogy mennyire lobbanékony és heves természet vagyok. Ez a szakmámban sokszor jól jön, de a magánéletemben nem annyira. De amióta a gyerekek velem vannak, sokat fejlődtem a magánéletemben ezen a téren.
Lármás: Zajos, hangos, stb. Egyre megy. Legyen szó munkáról vagy a magánéletemről, szeretek mindent úgy csinálni, hogy halják én is ott vagyok.
Elszánt: Van aki szerint ez egy jó tulajdonság, de van aki a falra mászik tőle. Hiszen ha egyszer a fejembe veszek valamit akkor nincs az az akadály ami engem megállíthat.
Naiv: Ohh igen, talán ez az a tulajdonságom amit én magam a leginkább utálok magamban. Túlságosan könnyen tárom ki a szívem bárkinek és ennek sokszor volt már meg az eredménye. De talán, idővel én is rájövök, hogy kiben szabad és kiben érdemes megbízni.
Szkeptikus: Túl sok minden történt már velem, túl rövid idő alatt ahhoz, hogy bármit elhiggyek elsőre. Jobb szeretek mindennek utánajárni és nem egyből elhinni ha bárki is farkast kiált.
Érzelgős: Ha valaki olyan fiatalon találkozik a halállal, mint például én is, általában kettő dolgot tehet. Vagy kemény lesz mint a szikla és minden lepereg róla, vagy érzelgőssé válik. Na én a második kategóriába tartozom. Szeretek nosztalgiázni és régi boldog emlékekbe kapaszkodni.
Gondterhelt: Való igaz, hogy sokszor érzem azt, hogy összenyomnak a gondok, de ezt a gyerekek felé sosem mutattam. Én vagyok a jófej nagynéni, aki a bajban minden józan eszét félredobva, a szívére hallgatott és 21 évesen magához vett két pici gyereket, nem törődve a gondokkal amik várnak rá a jövőben és amik miatt sok-sok éjszakát nem aludt át.

Életem története

Valaki akinek az életében már annyi rossz történt, mint másnak egy életen át nem, az elég nehezen tud kiragadni egy-egy fontosabb momentumot, vagy éppen egy boldog pillanatot. Gyermekként mindig azt hittem, hogy mi is egy olyan boldog család leszünk, mint amiket azokban a mugli filmekben lehet látni. De ahogy egyre telt az idő, az élet megmutatta, hogy a muglik jobbak a látszat megalkotásában, mint a valós, igazi világ.
Először elveszítettem azt az embert aki a bűntársam és a támaszom volt. Percy habár hősként halt meg a Roxforti csatában, mégis egy olyan űrt hagyott hátra az életünkben amit aligha tudott volna betölteni bárki. Magára hagyta a feleségét, a szüleinket, engem, de legfőképpen a kislányát. Gwen akkor még olyan aprócska volt. Parányi fény a zűrzavaros hétköznapokban, akinek soha nem lesz alkalma megismerni azt a férfit akit mi mind feltétel nélkül szerettünk. De nem csak az édesapját, hanem a nagymamáját sem volt alkalma megismerni, hiszen anya a bátyám után nem sokkal itt hagyott minket. Mindenki aki csak ismerte a családunk történetét azt mondta, hogy meghasadhatott a szíve a történtek után. Amiben lehet némi igazság, de ennek ellenére mégsem enyhítette a fájdalmat amit éreztem és ekkor még tizenhat éves sem voltam, ami valljuk be, azért elég meredek. Csoda, hogy ennyire is normális vagyok és nem valami isten háta mögötti szanatóriumban kuksolok egy csini kis kényszerzubbonyban.
Ebben azért nagyon sok minden volt köszönhető a sógornőmnek, Jennának. Ha Ő nem állt volna ott mellettem ezekben az időkben és azokban amik még ez után következtek, tényleg nem tudom mi lett volna velem. Szerencsére az évek alatt olyannyira jó kapcsolatunk alakult ki, hogy már-már a nővérem volt és nem csak a legjobb barátnőm. Támogatott és a támaszom is volt minden helyzetben amibe belekeveredtem. Ami nem túl nehéz, ha az ember lánya kamasz és az iskola legrosszabbnak titulált házába jár. Azt azért nem sűrűn emlegetem, hogy majdnem kicsaptak a Roxfortból az utolsó évem alatt. Ami meg is történt volna, ha Jenna nincs és nem akkor történik apával az amit. Ohh igen, egy újabb veszteség, mert még nem volt elég belőle, nyilván. Szóval igen, hát azt hiszem maradjunk annyiban, hogy nem vagyok túl büszke arra aki akkoriban voltam. De mint ahogy a mondás is tartja, mindenkiben van némi sötétség. Viszont a sógornőm végi ott volt mellettem és a segített. Bejuttatott a Salemi Boszorkányok Intézetébe, ahol végül Boszorkány és Varázsló jogot tanulhattam.
Az a pár év amit ott töltöttem éppen elég volt ahhoz, hogy rendbe jöjjek valamennyire és rátaláljak önmagamra. Hogy aztán visszajöjjek és újra folytatódjon a veszteségek sora. Nem voltam itthon még egy hónapja sem amikor a gyerekekkel elmentem egy kicsit szórakozni. Valamicskét be akartam pótolni az elvesztegetett időt amit távol töltöttem Gwen-től és a féltestvérétől Finn-től. Imádom Őket, hiszen annyira klassz kölyök mind a kettő, hogy azt elmondani nem lehet. De sajnos az én átkom rajtuk is kiütött, hiszen azon a napon az Ő életük is megpecsételődött. Jenna és Archie halála megdöbbentő volt és sokként ért mindenkit. Azt éreztem, hogy minden elölről kezdődik. Visszatértem és újra csak a veszteség vár rám, ránk. De aztán végig néztem a könnytől csillogó szemű Gwenen és az egészből mit sem értő pici Finnen és tudtam, hogy mit kell tennem.
Nem mondanám, hogy gyakorlott szülői alapanyag voltam, de gondolkodás nélkül, mindenki kétkedését figyelmen kívül hagyva, vettem magamhoz őket, mint törvényes gyám. Azóta pedig azt hiszem az élet egész jól igazolja, hogy ez volt a helyes döntés. Mind beköltöztünk abba a házba amit apa a halála előtt vett meg nekem ballagási ajándék gyanánt. Remélve, hogy ez majd egy új, boldogabb élet kezdetét nyújtja a számomra.
Akkor még nem is sejtettem, mennyire igaza lesz. Hiszen itt neveltem fel a két „kicsit”, akik már annyira nem is kicsik. Ez lett mindenki otthona aki valaha is fontos lesz a számomra. Miattuk kelek fel reggelente és miattuk dolgozom minden nap. Azért, hogy az Ő életük a világ amiben élnek egy jobb hely legyen. Ne pedig egy csalódásokkal és veszteségekkel teli hely. Persze ez áldozatokkal jár, de egy percik sem sajnálom, hogy nem volt egy komolyabb kapcsolatom se, ahogy azt sem, hogy nem lett saját családom. Hiszen nekem mindig is Ők voltak és mindig is Ők lesznek a családom.

Ha tükörbe nézek

Barna haj, barna szemek, lazán elegéns stílus, visszafogott smink, törékeny testalkat. Ezzel a pár szóval azt hiszem mindent leírtam amit a külsőmről csak tudni lehet.

Családom

Édesapám
Archibald Goldsmith – Ha apámról kell mesélnem akkor mindig egy karakán, jó kiállású férfi jelenik meg a lelki szemeim előtt. Aki ennek ellenére mégis egy csupaszív ember volt. A családja mindig is puhánynak tartotta emiatt, de ez Őt ez sosem izgatta igazán. A testvérem elvesztése igazán megviselte, ami azt hiszem természetes. De tudta, hogy anya miatt és miattam ki kell tartanija és erősnek kell maradnia. Anya halálát követően nemsokkal, Őt is elveszítettem egy alattomos betegség miatt.

Édesanyám
Mirabella Goldsmith (née. Sawyer) – Ami a külsőnket illeti, nem is hasonlíthattunk volna kevésbe egymásra. Szőke haja és kék szemei mindig is kedvességet és ártatlanságot sugalltak. De ami a gondolkodásunkat és a belső értékeinket illeti, szinte a tökéletes mása vagyok. Mindig jól megértettük egymást, támogattuk a másikat ha kellett. Még annak ellenére is, hogy a bátyám halála összetörte Őt és utána már sosem volt a régi. Nem sokkal, pár hónappal a bátyám után Őt is elveszítettük. Aki csak ismerte azt mondta, hogy biztosan meghasadt a szíve.

Testvérem
Percival Goldsmith – A roxforti csatában vesztette életét, miközben a szerelmét védte.

Unokahúgom
Gwendolyn Goldsmith – Túlzás lenne azt mondani, hogy Gwen és én amolyan anya-lánya kapcsolatban lennénk. De tudom, látom rajta, hogy mennyire hálás nekem azért, hogy mellettük vagyok. Pedig ha tudná, hogy igazából nekem kellene hálásnak lennem a sorsnak amiért Ő létezik és benne tovább él a bátyán egy része, csakúgy ahogy a legjobb barátnőmé is.

Unokaöcsém
Finnegan Pearce – Kristálytisztán emlékszem még milyen picike volt, amikor hozzám került a nővérével azon a végzetes éjszakán. Bár semmilyen vérszerinti kötelék nincs köztünk, legalább annyira szeretem Őt is, mint a nővérét. Mi már örökre egy család maradunk és ez ellen senki nem tehet semmit, még ha akarna sem.

Apróságok

Amortentia
Orgona, sós karamella, kávé, parázsló tűz, barack, cseresznyevirág, zsálya, púder

Mumus
Attól rettegek a leginkább, hogy a egmaradt családtagjaimat is elveszítem.

Edevis tükre
Hogy újra magamhoz ölelhessem az édesanyámat, az édesapámat, a bátyámat és Jennát.

Hobbim
Olvasás, film/sorozat nézés, sütés, csak úgy a gyerekekkel lenni, futás

Elveim
A család nem csupán pátyolgat, nem teljesíti minden óhajod. Ők azok akik küzdenek érted és Ők azok akikért küzdesz.

Amit sosem tennék meg
Soha nem ártanék senkinek.

Ami zavar
Hazugság, gyűlölködés, butaság, értetlenség

Ami a legfontosabb az életemben
Kérdés nélkül, a családom.

Ami a legkevésbé fontos számomra
A szerelmi életem.

Amire büszke vagyok
A sikereimre amiket saját erőből értem el. Valamint Gwendolyn-ra és Finnegan-re, akik olyan fiatalok lettek akikre mindenki nyugodtan lehet büszke, főleg, hogy azt hiszem ehhez nekem is van némi közöm.

Ha valamit megváltoztathatnék
Butaság lenne azt mondani, hogy semmit nem változtatnék meg? Persze, főleg, hogy arra vágyom mindennél jobban, hogy újra megölelhessem a testvérem. De ha akkor nem úgy alakulnak a dolgok, akkor Finn sosem születik meg, én talán nem ezt a szakmát választom és talán sosem ismertem volna meg azt a sok csodás embert akikkel most szinte napi kapcsolatban állok. Szóval annak ellenére, hogy butaság, akkor is azt mondom, hogy semmit nem változtatnék meg.

Így képzelem a jövõmet
A saját jogi tanácsadó cégemnél. A magánéletemben meg talán beszerzek egy-két jóképű macskát és én leszek a jófej, macskás nagynéni.

Egyéb
Bejegyzett animágus vagyok.

Odette Annable

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Linda Goldsmith Empty
Vendég
Vas. Jún. 13, 2021 12:47 pm
Kedves Linda!

Legnagyobb örömömre szolgál, hogy elfogadhatom a lapodat. El sem tudom mondani, mennyi ideje vár már rád az egész család, meg az a tuskó, aki az utóbbi időben a kanapédon alszik. Nem lehetett könnyű felnőni ennyi tragédia közepette és igazad van, mikor csak arra gondolsz, hogy szerencsés vagy, amiért még bírod cérnával. De az idő megszépíti a történteket, te pedig még mindig nagynéni vagy. Vannak, akik felnéznek rád.
Nem sok minden volt megszabva a karakterrel kapcsolatban, én pedig imádom, amit kihoztál belőle. Afelől pedig pillanatnyi kétséged se legyen, hogy amit ilyen fiatalon tettél a két csemetéért, az mindenki számára példaértékűnek kellene hogy legyen.
Nyomás foglalózni, aztán készülj, mert nem maradsz játék nélkül. Üdv a játéktéren és üdv a családban!  Linda Goldsmith 1516639770
Jó játékot kívánok!  Linda Goldsmith 3217638854

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: