Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Amy Henderson

Anonymous

Amy Henderson Empty
Vendég
Hétf. Május 03, 2021 1:00 am

Amy Henderson

Nem:

Kor: 15 éves

Vér: mugli születésű

Születési hely: Anglia, Dunster

Iskola/ház: Roxfort / Hugrabug

Munka: diák

Családi állapot: egyedülálló

Patrónus: Tobzoska

Pálca: 11 hüvelyk, sárkányszívizomhúr mag, égerfa

Amit szeretnek bennem

Igazából egy életvidám, kedves, barátságos lány vagyok, aki szívesen ismerkedik, de sajnos nem találom még mindig a helyem a mágia világában. Kerülöm a konfliktusokat, inkább hagyom magam, sem mint visszaszóljak vagy esetleg visszatámadjak, ha valaki engem bánt, de ez lelkileg eléggé megvisel, mégis, akad azért pár barát, akikre számíthatok, akik nem ítélnek el azért, aki vagyok és elfogadnak. Egyébként megbízható személy vagyok, mások titkát soha se árulnám el, így aki a bizalmába fogad, az nem fog csalódni. Én is sokszor bizakodó vagyok, olyanoknak nyílok meg, akiknek nem kéne, így többször égetem meg magam, de talán egyszer én is felnövök és a sarkamra állok, akkor talán az életem is jobb lesz.

Ami zavar bennem másokat

Általában félénk vagyok és visszahúzódó, nehezen bízom meg másokban, hiszen mindig csak bántottak sárvérűségem és gyengeségem miatt, így nem lett nagyobb az önbizalmam se. Inkább meghúzódom a háttérben, nem szeretek középpontba kerülni, de nekem jó ez így, addig jó, amíg véget nem érnek itteni éveim és végre ismét haza nem térhetek. Sajnos nem csak az a probléma, hogy nincs mágikus vér a családom többi tagjában, hanem az is, hogy rendkívül ügyetlen vagyok és hát ez… nos, sokszor igazán figyelemfelkeltő. Ha az ember rendszeresen nekimegy valaminek vagy leesik mondjuk a lépcsőn, esetleg olyannak ütközik, akinek nem kéne nos… előbb-utóbb sűrűn előveszik. Én tényleg igyekszem ezen változtatni, jobban odafigyelni, de nagyon nem megy, így ha valami rosszat csinálok, igyekszem olyan hamar rendbehozni a dolgot, amilyen hamar csak lehet.

Életem története

Dunsterben születtem és egész életemben ott éltem, a családommal együtt, boldog környezetben. Mindig szegények voltunk, de volt mit ennünk és szerettük egymást, ez pedig szerintem mindennél fontosabb. A családunk összetartó, sokan ismernek minket a környéken és tudják, hogy jó emberek vagyunk, szívesen segítünk bárkinek, amiben csak tudunk. Van két bátyám, ők mindig vigyáztak rám, az egyetlen kishúgukra, egészen addig, amíg tehették. Nos, ezért se volt gond a mugli iskolákban az, hogy esetleg béna voltam, ők megvédtek és nem kekeckedtek velem - nem úgy, mint itt, a Roxfortban, itt teljesen egyedül vagyok.
A családom felmenői között egyébként egyetlen egy varázsló sincs - a tudtom szerint -, fogalmam sincs, hogy én miként lettem ilyen különleges, ahogy azt ők mondják. Amikor megérkezett a felvételi levelem nem akartunk hinni a tartalmának, mégis bizonyossá vált, hogy mindez nem hazugság, és attól a naptól kezdve változott meg az életem. Soha se volt sok pénzünk, hiszen egy farmon éltünk, így nehéz volt beszerezni számomra azokat a dolgokat, amik az iskolához kellettek… Elég, ha annyit mondok, hogy sok ruhám a bátyáimtól származik még mindig, bár hála a mágiának, így ötödik évre azért sikerül saját termékeket készítenem, némi átváltoztatástan és máris egy csinos, női darab lesz az agyonhasznált ruhából. Szóval nehezen indult ez az egész, használt dolgokat vettünk és így se tudtunk mindent beszerezni, ami rendesen megnehezítette az iskolakezdést a számomra, de aztán valahogy csak megálltam a helyem, legalább annyira, hogy meg ne bukjak és haza se küldjenek. Soha se voltam egy balhés lány, megpróbáltam meghúzódni a háttérben, de folyton betaláltak, bántottak, megaláztak, de ezt persze otthon soha se árultam el. Nem szerettem volna, ha a szüleim is elszomorodnak azon, amit át kell élnem az iskola falai között, így ők úgy tudják, hogy minden csodálatos, hogy remekül haladnak a tanulmányaim és engem is mindenki szeret, ahogy odahaza. Nem szeretek hazudni nekik, de így egyszerűbb…
Én… én tényleg nem tehetek róla, hogy ilyen ügyetlen vagyok, esküszöm, hogy nem direkt csinálnom. Nem élvezem, hogy folyton mindenki csak átnéz rajtam vagy rossz esetben belém rúg párat, azzal, hogy rosszabb már úgyse lehet. Most mit csináljak, ha mindig minden elém kerül, én pedig vagy átesek rajta vagy fellököm, legyen az egy tárgy vagy akár egy ember, így pedig nem kicsit teszem nevetségessé magam vagy bosszússá azt, akinek útjába kerülök. Ehhez pedig természetesen még hozzájárul sárvérűségem is, melyet jó páran imádnak felhozni a jelenlétemben, főleg a Mardekár ház tagjai. Ahogy teltek az évek a Roxfortban, ez nem lett jobb, ugyanúgy nehéz az életem itt, a varázslók között és sokszor nem érzem úgy, hogy ide való lennék. Akkor vagyok igazán boldog, amikor otthon lehetek, a normális emberek között, ahol nincs mágia és minden természetes. Az a világ való nekem, az az élet, mégis… a családom akarata fontos a számomra, ők pedig különlegesnek tartanak, és ezért vagyok még mindig itt. Azt akarták, hogy eljöjjek ide, hogy megismerjem a mágiát és tökéletesen elsajátítsam, hogy legyen belőlem valaki, ne kelljen egész életemben szegénységben élnem, de ők nem tudják, hogy milyen nehéz nekem.
Eleinte sokat sírtam, nehezen leltem barátokat, de szerencsére a legjobb házba kerültem, a Hugrabugba. Itt mindenki kedves és megértő, itt biztonságban lehetek, nem úgy, mint a tanórákon vagy a folyosókon. Persze egy ideig használt az, hogy nem mozdultam ki a klubhelyiségből és a szobámból, de ezen muszáj volt változtatnom és bár most már az ötödik évfolyamon tanulok, továbbra se érzem egyszerűnek az életemet. Már valamennyire meg tudom védeni magam, de ha lehet, akkor elkerülöm a konfliktusokat, inkább hagyom, hogy arrébb tegyenek és nem állok neki vitatkozni vagy ellenkezni, mégis mi értelme lenne? Még tovább piszkálnának, így pedig legalább hamar véget ér az egész. Azért vagyok tehát a Roxfortban, hogy tanuljak, de mindig arra vágyom, hogy mikor jön már el a szünet és mehetek haza a családomhoz. A családi vállalkozás egyébként továbbra se megy túl jól, én pedig hiába tanulok, nem tudok segíteni nekik, hiszen otthon nem használhatom az erőmet, még nem, de már csak idők kérdése és végre lesz haszna szenvedéseimnek, végre tényleg tudok majd segíteni nekik, hogy gyorsabban haladjon a munka és több bevétel érje a családot, hiszen a szüleim is már öregek és bár bátyáim sokat segítenek, a telek mégis óriási, konkurencia pedig mindig akad…

Ha tükörbe nézek

Nos, az az igazság, hogy igen csak kicsike vagyok a magam 160 cm-ével. Hajam hosszú és barna színű, szemeim pedig nagyok és kékek. Nem vagyok egyébként nagy darab se, testem vékony, de kellemesen nőies. Öltözködés tekintetében nem igazán válogathatok, hiszen nem vagyunk gazdagok és bár évekig bátyáim levetett holmijait hordtam, mostanra azért már vannak saját cuccaim is, bár többeket én magam alakítok át, nem véletlenül vagyok jó átváltoztatástanból. Ékszereket nem igazán viselek, nincs nekem ilyesmire pénzem, így a külsőm is nagyjából átlagosnak mondható. Szeretem a színes ruhákat, de soha se vennék fel túl kihívó holmit, egyébként se fordulnak meg utánam a fiúk, és nem is tudom, miként kezelném, ha ez hirtelen megváltozna.

Családom

Édesapám
Frank: a családja több generáció óta a földműveléssel foglalkozik. Ő vette át a családi gazdaságot a szüleitől, míg testvérei más utat választottak. Mindent, amit tud, azt a felmenőitől tanulta. Világ életében Dunsterben élt és nem is akart volna máshova költözni. A városban sokan ismerik Őt és az egész családunkat.

Édesanyám
Michelle: Ő a tökéletes anyuka. Kedves, gondoskodó, a gyerekei számára a legfontosabbak a világon és amit tud, azt megteszi a családért. Egyszerű nő egyébként, nincs magas iskolai végzettsége, de soha se voltak nagyobb tervei annál, mint amit elért az életben. Elégedett azzal, amije van.

Testvéreim
Két testvérem van: Marius és Oliver. Mindketten otthon élnek, a szüleinkkel és együtt gondozzák a farmot.
Marius: Ő a legidősebb hármunk közül, jelenleg 20 éves. Kedves és okos fiú, aki számára az első a család. Önzetlen, mindig háttérbe szorította magát, hogy nekünk jobb lehessen. A legtöbb idejét otthon tölti a családjával és segít, amiben csak tud. Ő az én támaszom is, megért és mindig mellettem van, és ha kell, Oliverrel szemben is védelmez.
Oliver: 18 éves, kissé lázadó jellem. Sok barátja van, szeret focizni és eljárni a haverjaival bulizni. Minden csínytevésben benne van és bár segíti a családot, amikor szükség van rá, nem titkolja, hogy Ő nem akarja ezt az életet örökre. Világot akar látni, ki akar szakadni a családi közegből és önálló életet élni. Még keresi a saját útját, konkrét tervei nincsenek. Azaz pontosabban mindig változnak. Ő az, aki irigy volt rám a varázserőm miatt és úgy érzem, hogy ez az évekkel csak fokozódik. Eltávolodtunk egymástól.

Párkapcsolat
Még soha se volt párkapcsolatom, túlságosan félénk vagyok hozzá és egyébként is, senkit se érdeklek pont én.

Apróságok

Amortentia
A tavaszi virágok és a forró csokoládé illata.

Mumus
A családom halála.

Edevis tükre
Szeretnék segíteni a családomon, mivel mostanában nehéz a farmerek élete, így a mágiát erre szeretném használni. A tükör előtt tehát ezt látom, hogy a családom boldogságban él, a föld pedig sok termést hoz, így nem kell aggódnunk a megélhetésünkért.

Hobbim
Nagyon szeretek rajzolni és szeretem az állatokat. Tudok például lovagolni, de nagy álmom, hogy egyszer egy hippogriffet is megülhessek. Amióta kitárult számomra a világ és tudomást szerzetem a mágusvilág létezéséről, azóta igyekszem minél több mágusik lényről olvasni és amikor lehetőségem van rá, megnézni, megismerni Őket.

Elveim
A becsülét és a hűség nagyon fontos a számomra. A családom jelenti a mindent és az, hogy támogathassam Őket. Nem vagyok önző, soha se önmagam érdekelt. Nem helyezném magamat a családom elé, akkor se, hogyha boszorkányként más lehetőségek is megnyílnak előttem a jövőben.

Amit sosem tennék meg
Soha nem ártanék senkinek és nem fordítanék hátat a családomnak.

Ami zavar
Fáj, hogy még mindig nem tudtam beilleszkedni a többiek közé, hogy kinéznek mugli származásom és szegénységem miatt. Igyekszem ezt nem kimutatni, de rosszul esik, amikor belém kötnek, kigúnyolnak vagy megaláznak.
Ezen kívül az is zavar, hogy Oliver el akarja hagyni a családunkat és a helyett, hogy segítene Ő is, inkább önző vágyait akarja megvalósítani. És fáj, hogy féltékeny rám és ezt egyre erőteljesebben kimutatja, mintha én tehetnék arról, hogy boszorkánynak születtem. Tudom, hogy Ő akarna a helyemben lenni, de azt is biztosra veszem, hogy Ő az erejét nem arra használná, hogy segítse a családunkat. Attól tartok, hogy hátat fordítana nekünk és önző módon csak saját magával törődne.

Ami a legfontosabb az életemben
A családom.

Ami a legkevésbé fontos számomra
A származás. Számomra mindegy, hogy ki honnan származik vagy milyen a vére, minden ember ugyanannyit ér.

Amire büszke vagyok
Hogy boszorkány vagyok és hogy eljutottam ide, ahol most vagyok, pedig nehéz volt a beilleszkedés és a kezdet. Ezen kívül a családomra is büszke vagyok, soha se fogom letagadni Őket.

Ha valamit megváltoztathatnék
Elégedett vagyok azzal, ahogy éltem eddig az életemet. Nincs olyan dolog, amin változtatnék.

Így képzelem a jövõmet
Miután végeztem a Roxfortban szeretnék visszatérni a családomhoz és segíteni nekik. Így, hogy varázserővel rendelkezem, képes leszek megkönnyíteni a családom dolgát.

Egyéb
Kiemelkedően jó átváltoztatástanból.

Alexandra Daddario

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Amy Henderson Empty
Vendég
Hétf. Május 10, 2021 9:24 am
Kedves Amy!

Nem egyszerű a mugliszületésűek beilleszkedése egy olyan világba, ahol minden más diák találkozik így vagy úgy a mágia jelenlétével. A karaktered egyszerűen bájos a maga kis teszetoszaságában és zárkózottságában, pedig nyugodtan kibontakozhatna kicsit, én lefogadom egyáltalán nem lenne unalmas társaság. De nem lehet az sem egyszerű, hogy a magaddal hozott értékeket nem sokan osztják, hisz nehéz körülmények közül érkezve te nagyban mást tartasz szem előtt, mint a társaid zöme. Én azt mondom, hogy találd meg tényleg, mi a te utad, tegyél azért ami érdekel és tiszteld tovább a családi hagyományomat. Nemes gesztus egy ilyen fiatal lánytól és ki tudja, egyszer még lényeket is tenyészthetsz a birtokotokon.
Nem is tartalak fel sokáig, irány a játéktér és vigyázz, el ne ess valamiben. Very Happy

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: