Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

M. Jessica McKinnon

Anonymous

M. Jessica McKinnon Empty
Vendég
Pént. Ápr. 16, 2021 12:50 pm

Marietta Jessica McKinnon

MJ, Jess, Marie (húgomnak)

"I know what I want"

Nem:
Kor: 17 év
Vér: félvér
Születési hely: Atlanta, USA
Iskola/ház: Ilvermorny Boszorkány- és Varázsló Képző: Viharmadár;
Roxfort Boszorkány- és Varázsló Képző: Hollóhát
Munka: Jelenleg még tanulok
Családi állapot: Egyedülálló
Patrónus: Pillangó
Pálca: juharfa, okkami toll, 12 és egy negyed hüvelyk

Jellemleírás

Céltudatosnak mondanám magam, hiszen mindig is tudtam, hogy mit akarok elérni az életben auror, esetleg átoktörő vagy ereklyevadász szerettem volna lenni. A szüleim aurorok, bár én az utóbbi időben egyre közlebb érzem magam az rúnák és a számmisztika világához. Talán lehet, hogy mégsem fogok a szüleim nyomdokaiba lépni?
Azt mondják, hogy aki céltudatos, az komoly is. A kettő tulajdonság szorosan összekapcsolódik. Azért nem kell azt képzelni, hogy begyöpösödött lennék, szimplán csak tudom, mikor követeli meg egy helyzet az átgondoltságot, nyugodtságot és higgadtságot.
Mindig elérem, amit akarok kerül amibe kerül. Nem vagyok hajlandó rosszabbat elfogadni annál, mint amire vágyok, ezért eléggé maximalistának és akaratosnak tartanak. Távol áll tőlem, hogy elfogadjam a vereséget, ha csak minimális szikrát is látok annak esélyére, hogy nyerhetek. Néha elfelejtem számba venni mások véleményét is, s olyankor képes vagyok csak a saját fejem után menni, pedig máskor tényleg átgondolom a többiek javaslatait, tleteit is és aszerint mérlegelek.
Okos vagyok, hiszen a tanulás számomra nem igazán jelent problémát. Szeretek minél többet tudni, és így a tudásomat gyarapítani, valamint fejleszteni, hiszen a tudás az egy olyan dolog, amit sohasem vehetnek el tőlem. Érdeklődő vagyok, számos tantárgy érdekel már a kezdetek óta és így tanulnom sem nehéz őket. Néha még előre is tanulok, ha annyira érdekes az anyag, illetve rendszeresen járok a könyvtárba utánaolvasni az ilyen témáknak.
A könyvtárban viszont nem csak a tananyaghoz kapcsolódó kötetek vonzanak, hanem a szépirodalom is. Rajongok például Shakespeare-ért, ha lenne egy időnyerőm, akkor biztosan arra használnám, hogy találkozzak vele élőben. Ha pedig már a művészeteknél tartunk, szívesen járok színházba és balettelőadásokra, de egy bulis fesztiválra sem mondanék nemet.
Biztatónak és motiválónak tartanak a legtöbben, de ezt talán a barátaim és a húgom tudják rólam a leginkább elmondani. Úgy gondolom, hogy ha már én ennyire biztos vagyok a jövőmben, akkor őket is motiválnom kell. Jó hallgató társaság is vagyok, ha valakinek egy kis lelkizésre lenne szüksége, és mindig megpróbálom, a lehető legjobb javaslatokat tenni, ha valami gond van a barátaim magánéletében.
Imádok utazni és imádom a veszélyes helyzeteket, a problémákat és az akadályokat. Ezért szeretnék auror/ereklyevadász/átoktörő lenni, mert ott ez a tulajdonság nagyon a hasznomra lehet. Csak jutnék már lassan döntésre, hogy mihez szeretnék kezdeni.
Egyesek szerint, aki komoly, az nem lehet vicces. Dehogynem! Én például imádok nevetni és amikor olyan hangulatom van, akkor még viccet is csinálok a dolgokból. Bár tény, néha olyan dlgokon is nevetek, amin mások nem, ez főleg Angliában fordul elő.
Sosem jelentett problémát a barátkozás akár az idősebbekkel, akár a fiatalabbakkal. Nagy érdeklődési körömnek köszönhetően a legtöbb emberrel hamar megtalálom a közös hangot.

Életem története

2015. július 2.
- Most komolyan ilyent akarsz játszani? - kérdeztem értetlenkedve a húgomat, aki két évvel fiatalabb nálam és a szöges ellentétem. Szőke tincseivel, kék szemével olyan akár egy angyal, arcáról ártatlanság sugárzik minden egyes másodpercben, de ő mégsem tudja, hogy mit szeretne a jövőjétől. Igaz, ez egy tíz éves lánytól nem is várható még el.
- Igen Marie! Olyan rég játszottál velem, és egész évben az Ilvermornyban vagy. Alig látlak - mondja szemérmesen szemét lesütve. Ettől a mondattól pedig beadom a derekam, és belemegyek a fura kis játékába. Bólintásomra hatalmas mosollyal reagál, majd mintha nem tudnám, elmondja a játékszabályokat. - Innen indulsz, és mivel én a piros akarok lenni, te leszel a sárga...
- Én nem leszek sárga! Utálom a sárgát! Te leszel a sárga! - mondom hangomat felemelve, mire kitör egy kisebb veszekedés köztünk, hogy ki melyik bábuval legyen, mert nem lenne egyszerűbb egy varázslattal átszínezni... Nem, nálunk az ilyenekre sosincs megoldás, nálunk csak a veszekedés létezik ilyenkor.

2018. december 29.

Karácsonyi szünet. Jó érzés ilyenkor itthon lenni, egy kis szünet a suliból. A család együtt ünnepel, eljöttek a nagyszüleink is, és szóba került az iskola is. Mindenki értékeli, hogy a szüleim nyomdokaiba lépve, kitartok az aurori hivatás mellett már több éve, bár azt is megemlítették, hogy az átoktörős terv sincs ellenükre. A húgom azonban egyáltalán nem tudja, hogy merre tovább. A jegyei sem túl jók az iskolában, a szüleim inkább tűrhetőnek hívják őket. Egy-két tantárgy van csak, amiből remekel, így azokból kell kitalálnia, hogyan tovább. Ilyen hozzáállással nem is csodálom, hogy másik házba került, mint a bátyánk vagy én.
Azt várná az ember, hogy karácsonykor nem történhet semmi rossz. Ezt a klisét a mi családunk sikeresen megcáfolta. Apa most mondta el, hogy leukémiás, anya és a nagyiék már tudták, csak mi hárman nem. Azt mondta elkezdi a kemoterápiát meg a gyógykezeléseket, elvileg van pár lehetőség, ami néha sikeres.

2019. január 20.

Nem bírtam tovább, beszélnem kellett valakivel apa betegségéről és erre csak a legjobb barátnőm, Peggy volt alkalmas. Tudtam, hogy neki bármit elmondhatok, ezt mi sem támasztja jobban alá, hogy még egy házba is kerültünk. Már egész kis korunk óta barátok vagyunk, hiszen az ő nagymamája segített kimenekülni Angliából a nagypapiéknak. Szerintem ezért mindig is hálásak leszünk nekik, hiszen mindenki hallotta, hogy mi történt otthon. Traversék és Igor Karkarov hideg vérrel megölte a családunkat, nem tudunk más leszármazottról és talán Angliában ez az ág már feledésbe is merült.

2019. szeptember 1.

Hihetetlen, hogy már itt tartunk. Jövőre leszünk végzősök és Peggy most nincs itt, hogy együt kezdjük a tanévet, hiszen belevágott a cserediák programba. Anglia, Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző. Kíváncsian várom majd a leveleit, sőt lehet, hogy következő félévben én is csatlakozok hozzá, hiszen nem árt minél több helyen tapasztalatot szerezni és egy kis éghajlatváltozás is biztos jót tenne. Csak azt nem tudom, mi lenne Abivel, ha elmegyek, ki vigyázna rá? Kinek a vállán sírhatná ki magát? Nővérként ez a kötelességeim közé tartozik, hiszen ő olyan törékeny. Mindegy is, ezt a szemesztert már biztos, hogy még itthon töltöm, talán most lesz egy kis előnyöm az Amerikai Bűbájos Tanulmányi Versenyen is így, hogy Peggy nincsen. Oké, tudom, ez kicsit gonoszan hangzott, hiszen ő a legjobb barátnőm, de nem egyszerű ám felvenni vele a versenyt és pont ezért is örülök a barátságunknak, hiszen motivál, hogy jobb és jobb akarjak lenni.

2020. február 1.

Egy új kaland kezdődik. Peggy olyan sok levelet küldött, hogy nem bírtam ellenállni a kísértésnek és én is részese akartam lenni annak, ahogy felfedezi a származásának hiányzó darabkáit. Apától kértem tanácsot, hogy belevágjak-e az egészbe és a szavai azóta is a fülemben csengenek. "Ilyen lehetőség ritkán hullik az öledbe, használd ki." Ráadásul mondta, hogy megtudhatnék egy-két dolgot a családról, mert sajnos nem sokat tudunk a McKinnonokról és örülne, ha legalább azt megtudhatnánk, hogy miért pont őket mészároltatta le Voldemort, vagy esetleg van-e még rajtunk kívül fennmaradt ág.
Sikerült elnyernem egy ösztöndíjat a jó tanulmányi eredményeim miatt, így ezt a tanévet a Roxfortban fejezem be és azt mondták, ha úgy érzem, akkor maradhatok majd akár hetedikre is. Meglátjuk, előbb szeretnék túlesni a ház választási ceremónián. Mivel kereszt félévben jöttem, így most nincsenek gólyák, csak a cserediákok, akiket az úgy nevezett Teszlek Süveg oszt be a négy ház egyikébe. Kíváncsian várom, hogy hova kerülök, tök jó lenne Peggyvel egy házban maradni, annyira hiányzott a szobából is az előző félévben. Hallok egy kis mormolást, "Hollóhát vagy Griffendél?", aztán jó hangosan az előbbit mondja ki a mágikus fejfedő. Mosolyogva foglalok helyet legjobb barátnőm mellett, az igazi kaland még csak ezután kezdődik!

2020. augusztus 23.

Még mindig rengeteg mesélni valóm van az itthoniaknak az elmúlt hónapokról és a családi izgalmakról. Elég nehezen ment a kutatás, de a végére csak kiderült, hogy van egy lány az iskolában, aki szintén McKinnon, illetve van egy nővére is. Sajnálatos módon Meadow pont cserediákként tanult egy másik varázslóiskolában, így pont elkerültük egymást. Mindenesetre én azért küldtem neki és a nővérének is egy-egy baglyot a hazaindulás előtt, de választ még nem kaptam, nagyon izgulok, hogy vajon milyen rokoni szál lehet közöttünk.
Apa mellett ücsörgök a kanapén, ahogy ő válogat a Netflix legújabb filmjai között. Sajnálom, hogy semmi elektronikai eszköz nem engedélyezett a Roxfortban, annyira megszoktam őket és furcsa is volt kicsit újra levelet írni és nem sms-t a szüleimnek. Szerencsére ők nem ragadtak le pár évtizeddel, ezért is jár apu kemoterápiára a magnixokhoz, mert az már olyan sok embernek segített, aki ugyanezzel a betegséggel küzdött. Végre kiválasztja a filmet, amikor megszólal a telefonja, a név láttán úgy érzem, hogy nem lesz rövid a beszélgetés. Az Ilvermorny igazgatója csak nem fogja valami semmiség miatt felhívni, igaz a családjaink mindig is jó viszonyt ápoltak, de talán Abivel lesz valami gond. Talán nincs meg valamelyik tárgya? Amíg telefonál addig főzök kávét, majd a két bögrével ülök vissza a kanapéra és nyújtom át neki a zöld színűt.
- Mit szólnál hozzá, ha az utolsó tanévedet is a Roxfortban tölthetnéd? Jól érezted magad Angliában, ugye? Talán lenne időd kicsit jobban megismerni a gyökereidet - néz rám nyugodtan, majd belekortyol a fekete kávéjába, miközben én köpni nyelni sem tudok.
- Apa, mire akarsz ezzel célozni? - bár nagyon is sejtem a választ, szeretném hallani, hogy ő mondja ki.
- Szerintem élned kellene a lehetőséggel. Tudom, hogy nem így tervezted, de a Roxfortban is van olyan jó képzés, mint az Ilvermornyban, talán még jobb is - mosolyodik el. - Peggy is megy. - teszi még hozzá, ezzel pedig nyilvánvalóvá válik számomra, hogy annyira nem is kérdés volt az előbbi. Most gondoljak a legrosszabbra? Mi van akkor, ha ő pont akkor hagy itt minket, amikor én nem leszek itt? Talán, amikor az lesz a végleges búcsú közöttünk, amikor Angliába indulok? Nem kellene ilyenekre gondolnom, ezért inkább közelebb húzódok hozzá a kanapén és elindítom a filmet. Szeretnék minél több időt vele lenni, amíg csak lehet.

Ha tükörbe nézek

A McKinnonok skótok és ez apa után rajtam látszik a legjobban. Azt várná az ember, hogy mindenki vörös legyen a családban, de a szőke haj is elég erős, hála a nagyinak. Ashley néni is szőke és a húgom is, de anya meg Shawn sötétbarna hajúak. Színes egy család lettünk az egyszer biztos. Amúgy egyáltalán nincs skót akcentusom, hiszen Amerikában nőttem fel.
Az egyszerű, kényelmes ruhadarabokat szeretem, van egy fekete bőrdzsekim, amit pedig imádok. Eléggé basic a stílusom, nem rajongok a feltűnő darabokért, sminkben is a barnásabb, naturális árnyalatokat részesítem előnyben, de néha feldobom az egyszerűséget egy erősebb, sötétebb rúzzsal.
Tudok magas sarkúban járni, de ha az alkalom nem kívánja meg, akkor inkább nem élek vele, ahogy a szoknyákat is meghagyom a jelesebb eseményeknek. Pontosan ezért nem sikerült annyira kibékülnöm a Roxfortos egyenruhával, hiszen a lányoknál az szoknyát jelent.

McKinnon család

Amerika és a McKinnonok
Az első varázsló világháború miatt James McKinnon segítséget kért Esmeralda S. Lopez-Torrestől, hogy családját biztonságosabb helyre vihesse. Az Egyesült Királyság nem volt biztonságos, Voldemort és a halálfalók néha válogatás nélkül ontottak vért, nem kímélve még az aranyvérű családokat sem, ha azok velük ellentétes nézeteket vallottak. Esmeraldaval több levelet is váltottak, mígnem eljött a megfelelő időpont a távozásra.
1978. október 4-én James kész volt búcsút inteni szülőföldjének a gyönyörű és borús Skóciának. Ez a nap sem volt szép, vihar tombolt, de nem halaszthatták el az utazást, haladéktalanul szerette volna biztonságban tudni feleségét és gyermekeit. Pontban délután öt óra hat perckor jelent meg a birtokhatárban az ígért zsupszkulcs, a család felkészültem várta és amikor megérkezett kézfogással láncot alkottak, és James kezébe vette az üveget. Baleset történt közben. Esmeralda nagyon hangsúlyozta, hogy nem engedhetik el egymást amíg meg nem érkeznek, s bár ez a leggyorsabb módja az utazásnak, így sem volt olyan rövid a nagy távolság miatt. Félúton járhattak, amikor afiatalabbik gyerek Cypress elengedte anyja kezét. Senki sem tudja, hogyan történhetett, talán megcsúszott a keze, de az anyja sosem felejtette el, ahogy gyermeke eltűnt. A másik fiuk Roger öt éves volt ekkor. A fiuk elvesztése nagyon megviselte a párt, de az új világba költözést követően újabb gyermeknek adtak életet 1981-ben. Ashley születése után egy héttel kapta meg James McKinnon a baglyot, hogy fennmaradt rokonait a halálfalók lemészárolták. "Az utolsó McKinnonok" olvasta Albus Dumbledore szavait.
Így történt, hogy a McKinnon ág nem halt ki és ez teljesen megváltoztatta James McKinnon és családja életét.

Családtagok
Roger McKinnon (47) az édesapám Marlene McKinnon testvérének James McKinnonnak fiatalabbik gyermeke, aurorként dolgozik. Kiemelkedő munkájáért már két arany és két gyémánt minősítést kapott, ezzel nem hozva szégyent a mára számára feledésbe merült európai felmenőire. Az egyik példaképem, szeretnék majd olyan jó lenni a leendő munkámban, mint ő. A komolyságot megkövetelő munkája mellett velünk mindig is volt ideje játszani, vagy megbékíteni minket a testvéreimmel, ha veszekedtünk. Sokszor mondja, hogy vigyázzak a húgomra, de biztos vagyok benne, hogy ezt Shawnnak is legalább ugyanennyiszer elmondja. Két éve leukémiát diagnosztizáltak nála, sajnos akárcsak a magnixeknek, a varázslóknak sincs erre még gyógymódja, de mindkét világban jár kezelésekre, hiszen sosem lehet tudni, mi lesz a hatásos. A betegsége miatt kivonták a munkából és már többször is említette otthon, hogy ez mennyire rosszul esik neki. Bízom benne, hogy csodák történhetnek és ő meggyógyulhat.

Isolt McKinnon (Isolt Stewart VI.) (46) az édesanyám bár egyenesági leszármazottja Isolt Sayre-nek, mégsem aranyvérű. Apja William Stewart egy magnix születésű boszorkányt vett feleségül, de ez senkit sem zavart, hiszen a vérvonalban volt már többször is példa félvér házasságra. Isolt biztos nem ellenezte volna kettejük frigyét, hiszen amellett, hogy az Ilvermorny alapítója volt még arról is híres, hogy ellenállt az aranyvérhűségnek és segített a magnixoknak, akárcsak az anyja. Anya akárcsak apa auror és az aurorképzésen szerettek egymásba. Ő süti a legfinomabb csokis kekszet és mézeskalácsot, annak párja nincs. Talán ő viseli a legnehezebben apa betegségét, többet dolgozik mióta az kiderült, szerencsére a nagyi segít neki a háztartásban. Az animágia az ő vérvonalán öröklődik, azonban, ha nem tanulja meg azt a varázsló, akkor ez az adottság semmivé válhat.

Shawn McKinnon (20) a bátyám, jelenleg az Amerikai Varázslótársadalmi Közszolgálati Egyetem hallgatója, amneziátornak tanul. Egy éve jegyben jár Peggy nővérével, így rövid időn belül a McKinnon és a Fontaine családok még közelebb állnak majd egymáshoz. Shawn különleges figura, a Horned Serpent ház tagja volt és nagyon szeret tanulni, több iskolai és állami versenyen is nyert. A legilimenciát azért kezdte elsajátítani, mert érdekelte, s ezért is választotta az amneziátori szakot.

Abigail McKinnon (15) a húgom, nem csak külsőre ő a kakukktojás a családban, hanem tanulmányügyileg is. Olyan szőke haja van mint apa húgának Ashley néninek, szóval ezt minden bizonnyal a nagyiéktól örökölte. Rajong a kviddicsért, ő maga is játszik és ez az a dolog, amiben leginkább tehetséges. Nem azt mondom, hogy buta, de ha több időt szánna a tanulásra és kevesebbet erre a számomra érdektelen játékra, akkor biztos jobbak lennének a jegyei. Egyébként meg nagyon szeretem, nővéreként az a dolgom, hogy néha jól popón billentsem, hogy gondoljon a jövőjére és tanuljon kicsit többet. Még nem tudja, hogy mit szeretne a jövőben kezdeni magával, de bízom bene, hogy mielőbb rájön és jól dönt majd.

Apróságok

Amortentia
Új könyv; Kávé (hello pumpkin spice latte!); Csokitorta; Rózsa, Körömlakk   

Mumus
Pók   

Edevis tükre
Pár év múlva a frissen szerzett diplomámmal állok a családom mellett, vagyis apa meggyógyult.   

Hobbim
Olvasás; Új dolgokat tanulni; Futás; Zene hallgatás; Túrázás; Sakk; Lelkizés; Repülés (animágia); Színházba/Balett előadásra járni; Úszás   

Elveim
"Az elmének (...) könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét." - GoT
"A legalacsonyabban levő nem különbözik a magas rangtól, ha ráébred, hogy nyitott szívvel közeledünk hozzá." - GoT   

Amit sosem tennék meg
Nem akarnék senkit sem megváltoztatni önös érdekből.   

Ami zavar
Citromsárga szín; Allergia; Jóslástan; Pókok; Derékig érő sár; Rágcsálók; Magnix-ellenesek   

Ami a legfontosabb az életemben
A családom és a barátaim   

Ami a legkevésbé fontos számomra
Jóslatok; Babonák; Kviddics   

Amire büszke vagyok
A szüleim és a származásom
Amerikai Bűbájos Tanulmányi Versenyen elért Rubint és Gyémánt minősítéseim
Iskolai Számmisztika Versenyen elért második helyezés
Párbajszakkörben való kiemelkedő teljesítményemért kapott oklevél   

Ha valamit megváltoztathatnék
Apa nem lenne beteg
Már tanév elején belevágtam volna a cserediákprogramba Peggyvel   

Így képzelem a jövõmet
Sikeres leszek a munkámban, amin még kicsit vacilálok, de azt sem tartom kizártnak, hogy megfejtsek párat az amerikai ősi civilizációk fennmaradt ereklyéiből. Egyértelmű bizonyítékok vannak már a New Yorki Mágiatörténeti Múzeumban, hogy azok, akiket istenként tiszteltek boszorkányok és varázslók voltak.   

Egyéb
Bejegyzett animágus - holló alak   

Abigail Cowen

Vissza az elejére Go down
Anonymous

M. Jessica McKinnon Empty
Vendég
Pént. Május 07, 2021 5:37 am
Kedves Marietta!

Felettébb érdekes a családtörténeted kezdve azzal, ahogy elmenekültetek a halálfalók elől. Nagy bátorságra vall, hogy bevállalták a nagyszüleid, mert lehet, hogy az utolsó pillanatban sikerült jól dönteni. Sajnálatos, ami a család másik ágával történt, de talán erőt merít, hogy felfedezheted a gyökereidet és megemlékeztek talán róluk. A lényeg az, hogy az emlékeitekben mindig őrzitek őket.
Nem kérdéses, hogy a McKinnonok mindig bevállalósak és kalandvágyók voltak, ahogy ez belőled sem hiányzik. Az önbizalmad okkal olyan erős, amilyen és nem vonnám kétségbe, hogy mindegyik pályán megállnád a helyed. Ki tudja, ha abban a korban éltél volna, te magad is csatlakoztál volna a Főnix Rendjéhez.
Tudod mit? Nem is tartalak fel, Peggyvel fedezzétek fel az esős Angliát és küldj sok élménybeszámolót haza. Apád miatt pedig ne aggódj, erős ember. Nyomás foglalózni és jó játékot. Very Happy

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: