Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Mitch Emerson

Anonymous

Mitch Emerson Empty
Vendég
Csüt. Ápr. 08, 2021 10:29 pm

Michael Rufus Emerson

Michael, Mitch, Ruf, Rufi, Emerson

"Aki félve él félig él csak"

Nem: férfi

Kor: 15 év

Vér: aranyvérű

Születési hely: Lincoln, Uk

Iskola/ház: Roxfort/Griffendél

Munka: diák

Családi állapot: azt én is szeretném tudni

Patrónus: vidra

Pálca: éger, sárkányszívizomhúr, 10 és negyed hüvelyk

Ilyen vagyok

Mit mondhatnék magamról? Azt hiszem elég, ha megnézi valaki az öcsémet, Davidet, meg figyeli egy ideig, és rájöhet, hogy elég egyformák vagyunk. Az öcsém tényleg a hugrabug gyöngye, annál jobb helyre nem is igazán oszthatta volna a Süveg annak idején. A buzgómócsing természetünket sajnos, vagy nem sajnos, de mindketten örököltük… habár arról fogalmam sincs, hogy kitől, mert szüleink egyikének sincs ilyen állandó mehetnékje, mint nekünk. Nem mintha ezzel bármi gond lenne, legalábbis szerintem, viszont lehet, ezt mások kicsit máshogy gondolnák. Mindig ott vagyok, ahol épp nem kellene lennem – és persze mindig akkor vagyok ott, ahol épp nem kellene lennem, amikor nem kellene ott lennem, ahol. Érthető? Nem? Nem csodálom, néha én sem értem magamat, meg a nyakatekertségemet, de sebaj. Azt hiszem erre szokták mondani, hogy minden lében kanál vagyok. Én nem tudom, de ha így van, ám legyen: egy minden lében kanál griffendéles vagyok… és akkor mi van? Semmi. Társaságkedvelő vagyok. Illetve pontosítok: a társaság kedvel engem. Örülök, hogy sok barátom van, meg minden, de ez azzal is jár, hogy figyelnem kell kinek mikor mit mondok vagy teszek, mert példát kell mutatni a kisebbeknek. Hát kértem én őket arra, hogy kövessenek? Egyáltalán kérte őket bárki is arra, hogy kövessenek? Ajj, ez a része elég fárasztó, és a hátam közepére se kívánom, de ez van, ezt kell szeretni. Vagy eltűrni… lényeg, hogy azért bármennyire is nem tetszik néha a helyzet, azért még számíthatnak rám. Felelősségteljes vagyok, bár néha azért ehhez hozzájárul egy kisebb adag nemtörődömség, és akkor aztán bármi is megtörténhet. Emersonék háza táján egyébként is, de ilyenkor aztán pláne. Nem baj, legalább senki nem unatkozik, aki a közelünkben van.

Életem története

Az eltelt 15 évem alatt igazán megszokhattam volna már, hogy a mi világunk és a muglik világa nem feltétlenül fedi egymást. Sőt… azt hiszem, hogy ha egy mugli meglátna mondjuk akár csak egy mozgó fényképet, akkor, hát… ha nem is rohanna el sikítva, vagy kapna szívbajt ijedtében, de igencsak furcsa arckifejezése lenne, és vagy minket nézne idiótának, vagy magát őrültnek. Ja, és simán lehet, hogy nem is tévedne… akkorát. Merem ezt állítani abból a jól megalapozott tényből kifolyólag, hogy az eddigi életünk alatt már legalább kismilliomodszor megkaptuk anyuéktól Daviddel, hogy nem vagyunk normálisak. Kicsit sem. Hogy igazuk volt -e ilyenkor? Hát, ha engem kérdeznek, akkor valószínűleg nagy fejrázások közepette verném a tamtamot, hogy hát már hogy is lett volna igazuk? Én igenis normális vagyok! Éppen annyira, amennyire a korombeliek normálisak szoktak lenni. Na jó, csak egy tűzhangyányival kevésbé, de ez igencsak csekély, mondhatni elhanyagolható különbség, tényleg. David részéről sajnos nem tudok nyilatkozni, de… nem, ő egyáltalán nem normális, ebben igaza van a szüleinknek. Illetve abban is, hogy… hát, hogy anyut idézzem:” Mitch, te egyszer az állatkertben fogsz kikötni, ha így folytatod!”. Aha… és még milyen igaza is volt! Én meg ilyenkor csak vigyorogva legyintek egyet, hogy mondja csak nyugodtan, teljesen mindegy, úgyse nekem szól. Amit úgy visszanézve nem igazán értek, mert ugyanmár, kinek a búbánatos varangyosbékának szólna, ha nem nekem, ha egyszer nincs más Mitch Emerson a családban rajtam kívül? Na mindegy. A vicc az, hogy múltkor tényleg az állatkertben kötöttem ki. Csakhogy ez nem az én hibám volt… hacsak azt nem számítjuk, hogy Chaseszel, az öcsémmel ökörködtem közben. Ő kitalálta, hogy megpiszkálja a papagájt, mert miért ne, én meg fogjam magam, és legyek állat, mert úgysem merem… most komolyan, ismer ez engem? Hahó, a bátyja vagyok, és nem tudja, hogy ilyet ne mondjon csak úgy? Pff! Viszont pont ezért csak bólintok, keresek egy nyugodt helyet, és átvedlek állati formámba. Így aztán pár pillanat múlva már egy gyűrűsfarkú makival néznek farkasszemet a többiek. Köztük az ikertesóm is, akinek tekintetéből süt a „Te nooormáááális van?” kérdés. Pff… mintha nem tudná a választ, basszus! Én visszaüzenek neki, hogy „nem mindegy, tesó?”, erre csak megvonja a vállát, ezzel a tudtomra adva, hogy csináljak, amit gondolok, neki aztán mindegy. A baj, csak az, hogy tudom, hogy nála ez azt jelenti, hogy ezt még vissza fogom kapni, és jobb, ha elkezdek félni. Ezért aztán fogom magam, eltűnök a szemük elől, kicsit mászkálok a fák között, élvezve a szabadságot – és remélve, hogy közben nem vesznek észre -, majd gyorsan visszaváltozok önmagammá, és odasétálok az öcsémhez.
- Na, most megnyugodtál? Lazulj egy kicsit, mert a végén még átsorol a Süveg a Hollóhátba!
Tisztában vagyok vele, hogy ez nem lehetséges, de valahogy nem érdekel… David is tudja, hogy csak szórakozok. Legalábbis remélem, hogy tudja.

Ha tükörbe nézek

Barna, hullámos hajjal és barna szemekkel áldott meg a sors. Ruhák tekintetében igazából a minden mindegy elképzelést követem... jó, ha pontosak akarunk lenni, akkor leginkább a sportos és a hétköznapi ruhákat kedvelem, bár néha elegánsabb ruhákba is belebújok, ha azt kívánja a helyzet. Egyébként pedig minél kényelmesebb, annál jobb, bár túlzásba sem szeretném vinni. Leginkább sötétkék, szürke vagy fekete ruhákat hordok, esetleg ezek valamilyen keverékét.

Családom

Édesapám
James Emerson, 50, auror

Daviddel ellentétben engem nem zavar, hogy viszonylag ritkán találkozunk vele. Persze én is örülnék, ha többet lenne az apánk, de ez van, ezt kell szeretni. Ráadásul nem vagyok már az a kisfiú, akit állandóan figyelni, vigyázni kell, mert a végén még orraesik, és jól megüti magát. Tudok figyelni magamra, ha meg esetleg nem, akkor Dave gondoskodik róla, hogy ne legyen bajom... csak erre apa még nem igazán jött rá. Nem baj, jó munkához idő kell, majd rájön. Legalábbis remélem.

Édesanyám
Sarah Emerson, 47, minisztériumi munkatárs

Anya az a tipikus aggódó anyuka. Akkor is, ha egyébként rengeteget dolgozik, és Chase emiatt aztán gyakran panaszkodik, hogy megint nem foglalkozott vele egyikük se. Ami nem igaz, de az öcsénk szeret túlzásokba esni. Nekem mindig jó volt a kapcsolatom anyával, mindent meg tudunk beszélni, úgyhogy nincs panaszkodnivalóm.

Testvéreim
William Emerson, 26: Legidősebb, egyben egyetlen bátyám. Nem igazán tudom, mit mondhatnék róla... egyrészt felelősségteljes, és gyakorlatilag bármiben számíthatunk rá, másrészt meg... hát, ha tehetné, akkor az összes felelősséget hátrahagyná. Valószínűleg pontosan ezért fogta magát, és indult el kalandozni. Fogalmam sincs, merre is lehet most, de ha valahogy jeleznénk neki, hogy szükség van rá, akkor biztos vagyok benne, hogy jönne segíteni.

Lauren Emerson, 24: A Mágikus Bölcsészettudományi Kar Idegennyelvi Intézetének végzős hallgatója. Gyakorlatilag második anyánkként tekintünk rá a többiekkel együtt.

Christine Emerson, 17: Most végzős, és kicsit maga alatt van, ugyanis fogalma sincs, mit is kezdjen magával a Rofort után. Okos lány, nem igazán féltem, de ezt nem kötöm az orrára, mert még azt hinné, hogy csak sajnálkozom rajta... pedig nem is. Szerintem Michaelen kívül vele a legszorosabb a kapcsolatunk.

@David L. Emerson, 15: Az ikertesóm. Gyakorlatilag nem emlékszem, hogy egyszer is külön lettünk volna egymástól hosszabb időn keresztül. Mármint oké, biztosan volt olyan, mert hát a 15 év alatt sokminden történt, de hé... lényeg, hogy nem stílusunk egyedül hagyni a másikat. Néha az idegeimre megy - jó, azért a néhánál többször is -, de amikor kell, akkor számíthatok rá. Mondjuk annak azért örülnék, ha nem akarná kihasználni, hogy ikrek vagyunk, mert még a végén elhiteti egy bizonyos lánnyal, hogy ő én vagyok... könnyen menne neki, hisz háztársak. Nyughass, Dave, hallod?

Chase Emerson, 13: Az egyetlen öcsénk, aki néha bizony elég nagy bajkeverő hírében áll. Szó, ami szó volt kitől tanulnia, hiszen Mitch sem a kezesbárány kategóriába tartozik. Hozzáteszem sajnos. Én próbálom jobb belátásra téríteni, de ezt nehéz úgy csinálni, ha közben a nap nagy részét az ikertestvérem mellett tölti, hiszen őt is a Griffendélbe osztotta a süveg.

Párkapcsolat
Még nincs, mert valószínűleg nem is tudja, hogy én is itt vagyok, de majd teszek róla, hogy megtudja, rajtam aztán nem múlik.

Apróságok

Amortentia
alma, fahéj, eső utáni fű illata, szabadság

Mumus
magamra maradok; szabadságom elvesztése

Edevis tükre
boldog, szerető család

Hobbim
olvasás, kviddicsezés, mindenbe beleszólás, túrázás

Elveim
Mindig légy önmagad - akkor is, ha mások szerint csak második vagy, mindenkinek kijár egy második esély; minden kezdet nehéz

Amit sosem tennék meg
sose bántanám a szeretteimet

Ami zavar
ha a számomra fontos embereket bántják, az igazságtalanság

Ami a legfontosabb az életemben
őszinteség, igazságosság, összetartás

Ami a legkevésbé fontos számomra
hogy mit mondanak rólam a hátam mögött

Amire büszke vagyok
a családom - és hogy még nem csaptam agyon Davidet, bármilyen idegesítő is időnként

Ha valamit megváltoztathatnék
nincs ilyen

Így képzelem a jövõmet
mindegy, hogy hol, csak lehetőleg boldogan

Egyéb
bejegyzetlen animágus - gyűrűsfarkú maki

William Franklyn - Miller

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Mitch Emerson Empty
Vendég
Vas. Ápr. 11, 2021 2:43 pm

Kedves Mitch!

Te aztán nagy bajkeverő hírében állsz, de minimum nem tudsz megülni a fenekeden. Valamiért a griffendélesek többsége is ilyen, így nem igazán lep meg, hogy te is egy vagy a forrófejű bajkeverők közül. De mondd nyugodtan, ha nincs igazam. Azért elismerem, hogy elég nehéz egy ekkora családban egyedinek lenni, valami olyat alkotni amit senki más nem tesz meg. Mondjuk nem féltelek amiatt, hogy pont te ne találnád meg a helyed a családodban vagy bármelyik másik társaságban.
Utadra is eresztelek, foglalózz és jó játékot. Very Happy

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: