Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Jerome Ezekiel Yaxley

Anonymous

Jerome Ezekiel Yaxley Empty
Vendég
Vas. Márc. 21, 2021 6:46 pm

Jerome Ezekiel Yaxley

JerEz

"We accept the love we think we deserve."

Nem: férfi

Kor: 30 év

Vér: aranyvérű

Születési hely: Suffolk, Anlia

Iskola/ház: Roxfort, ExMardekár

Munka: a Miniszteri titkárság dolgozója

Családi állapot: jegyben jár

Patrónus: zebra

Pálca: tölgyfapálca, grifftoll maggal, 9 és fél hüvelyk

Amit szeretnek és utálnak bennem

Azok a mondatok amelyek befolyásolták a személyiségem kialakulását:
- Nem beszélek a hülyeségeid nyelvén.
- Nem hiszem, hogy jó hatással vagy rá.
- Otthon kellett volna maradnod.
- Büszke vagyok rád.
- A jóslástan nem a te területed.
- Sokkra vihetted volna a Griffendélben.
- Nem én mondtam, hogy mondj neki igent.
- Biztos vagy abban, hogy én ezt érdemlem?
- A rokonaid letagadhatnának téged, akkor sem érne semmit az igyekezeted.
- Bárcsak magadban tartanád a véleményed.
- Érdekes meglátás, miért nem beszéltél eddig az álmaidról?
- Nem hittem volna, hogy lakozik benned valami jó is.
- Nem gond neked, hogy itt fogok lakni, ugye?
- Ki gondolta volna, hogy ennyire hasznos is tudsz lenni.
- Miért követsz állandóan? Nem tudnál normálisan viselkedni egy kicsit?
- Jól esik, hogy nem a teljes rokonságom kattant meg.
- Az érzelmek a gyengéké. Lefogadom, hogy azok a mihaszna szüleid a hibásak ezért.
- Te is csak egy ugyanolyan Yaxley vagy, mint a többi.

Azok a parancsok, amiknek sosem tudtam engedelmeskedni:
- Állj át a sötét oldalra!
- Mutasd meg a tenyered!
- Bízz bennem!
- Nézz a szemeimbe ha hozzám beszélsz!
- Húzd ki magad!

Azok a dolgok amiket egy kínvallatás során se vallana be:
- kezdi megkedvelni Freya-t és nincs ellenére a házasság
- feleslegesnek lenni a legnagyobb félelme
- hol van a keresett célszemély
- mi a gyengepontja
- hogy csalt-e valaha valamiben
- hogy ki volt az első szerelme

Amit mindennél jobban tenni szeret:
- játszani mások idegeivel
- kideríteni milyen véges mások türelme
- hangszeren játszani
- hirdetni az igét - vagyis meggyőzni másokat arról, hogy lehetnek jobbak a felmenőiknél

Életem története

Kedves E*,

Képzeld a nagypapám azt javasolta, hogy írjak ki magamból minden problémát így elkezdtem neked írni a leveleimet. Csak azt remélem, hogy megérted tíz évesnek lenni, nem olyan egyszerű, hamarosan tizenegy leszek és képzeld, nagyon izgulok.
Egy kicsit zavar, hogy kinevettek az unokatestvéreim, de nagyapa azt mondta, hogy ne törődjek velük, csak irigyek, mert én nem vagyok olyan, mint ők. Persze nem vagyok én nyámnyila, legutóbb például szándékosan másztam fel az almafára, ahová a kisebbek nem követhettek vagy a nagyobbak túl elfoglaltak voltak ahhoz, hogy értem másszanak fel a fára és leszedjenek onnan. Tizenkét évesnek lenni biztosan izgalmasabb. Már várom, hogy végre tizenkét éves legyek. Tudod csak azt bánom, hogy amikor én tizenkettő leszek, a nagyobb unokatestvéreim még mindig nagyobbak lesznek nálam.
Elkeserítő nem igaz?

*1 Ezekiel

Kedves E,

Nem fogod elhinni, de anya és apa megígérte, hogy lehet saját seprűm és azt is, hogy kiválaszthatom én milyen legyen! Azt hiszem el kell a Mardekár csapatába egy rendes játékos. Ha a mostani végzősök kirepülnek szépen a Roxfortból, akkor nyilvánvalóan megüresedik néhány hely is. Nagyra vágyó lennék szerinted, hogyha megpróbálnék jelentkezni az egyik posztra?
Remélem Crowley is így fogja gondolni és nem nevez majd reménytelen esetnek. Minden esetre minden tőlem telhetőt meg fogok tenni. Ez a legkevesebb, nem?

Kedves E,

Ma megkóstoltam a vajsört és iszonyú finom! A következő amit kicsivel később fogok kipróbálni az a Lángnyelv Whisky lesz. Egyelőre örülök annak, hogy vajsört kaptam a pultostól. Nagyon kedves volt, bár hiába bizonygattam, hogy elég idős vagyok a vajsörhöz, nem igazán akart hinni nekem. Elhiszed ezt? Na mindegy, a mai volt a legszuperebb roxmortsi hétvégém egyike.

Kedves E,

Nem akarlak elkeseríteni, de ma semmi érdekes nem történt. Egyszerűen csak lézengtem, véletlenül fellöktem egy Griffendéles lányt amint leugrottam a mozgó lépcső utolsó előtti fokáról. Nem volt kedvem azt a néhány lépést már megtenni. Szegényre ráhoztam a szívbajt. Megkaptam érte a szúrós mindjárt meghalsz tekintetet, pláne azért mert Mardekáros vagyok és nyilván csak bajt keverni tudunk, véletlenek nincsenek. Pedig vannak. Csak hát kinek is mesélje ezt az ember, ha nem hisznek neki?

Kedves E,

Amióta fellöktem azt a lányt, valahányszor elhaladok mellette, mintha kést akarna döfni a hátamba vagy legalább valami maradandó átkot. Ennyire megbántottam volna őt azzal, hogy megpróbáltam megmagyarázni neki a félreérthető helyzetet? Miért ilyen haragtartóak a Griffendélesek? Hiszen megmondtam neki, hogy nem volt szándékos.

Kedves E,

Ma elmentünk a barátaimmal egy The Weird Sisters koncertre és baromi jó volt! Én mondom megérte a jegyért anno sorban állni és megvásárolni. Ilyenkor érzem azt, hogy van értelme zenélni és ezzel foglalkozni, még akkor is ha mások lekicsinylik és azt mondják, ebből nem lehet megélni.

Kedves E,

Ma elköltöztem a szülői háztól. Úgy érzem itt az ideje, hogy a saját utamat járjam és megálljak a saját lábamon. Örökbe fogadtam egy kropot, Zeno-nak neveztem el, remélem nem bánom meg. Érdekes jószág. Nagyon barátságos és imád enni. Ma nagyon lefárasztott, távol kellett tartanom őt a cipőimtől, az egészet szét akarta hordani és elásni az udvaron.

Kedves E,

Talán felháborítónak találod, de a szüleim elég idősnek tartanak már ahhoz, hogy elkezdjek a családalapításon gondolkodni. Kevés időt adtak a gondolkodásra. Azt szeretnék, hogyha én döntenék erről, de ha nem jutok semmire sem, akkor előállnak egy bombasztikus, életmentő ötlettel. Még nem érzem készen magam erre. Elhiszed nekem?

Kedves E,

Lejárt az időm, semmire sem jutottam éppen ezért kénytelen voltam apám agyfagyasztó ötletének eleget tenni. Nem szívesen keserítem el őket, de ami sok az sok. Pusztán csak azért, mert Yaxley a családnevem, nem vehetek el akárkit. Gondolnom kell arra, hogy ez egy csodás lehetőség lehet. Végre nem halálfaló leszármazottként titulálnának minket is, akiknek semmi köze azokhoz a rémtettekhez.

Kedves E,

Ma megismertem Freya-t. Nem tudom, hogy most örüljek vagy sem, de képzeld, iszonyatosan emlékeztet arra a Griffendéles lányra akit anno véletlenül fellöktem és jó sokáig ki akar nyírni szemekkel nézett rám. Mintha sejtette volna, hogy évekkel később ez lesz. Nem hiszem, hogy azóta változott volna a helyzet, maximum annyi, hogy tudjam a nevem most már és én is tudom az övét.

Kedves E,

Elkezdtem dolgozni, mától nem fogok neked írni. Remélem ettől még barátok maradunk. Ígérd meg, hogy vigyázol magadra. Én nagyon fogok szorítani neked, remélem te is a legjobbakat kívánod nekem! Légy jó!

Ha tükörbe nézek

Ha tükörbe nézek, akkor tűnik fel a leginkább, hogy mennyire kezelhetetlen olykor a göndör barna hajam. Bár fogna rajta a varázslat, de még az sem segít. Hogy miért? Nem tudom. Talán nem próbálom eléggé. Ezt leszámítva fiatalos külsőm van, nem mondaná meg senki sem, hogy nem huszonhét hanem harminc éves vagyok. Ezt persze nagyban befolyásolja az is, hogy nem áll szándékomban bajszot vagy szakállat növeszteni. Úgy vélem én az a személy vagyok akinek ezek nem állnának jól. Tudom, tapasztalatból beszélek, különben nem vágnám le sohasem a néhány centis borostámat, hanem hagynám, hogy szépen megnőjön.
Általában világos vagy szűrke ritkán fekete színű ruhákat hordom, attól függ, hogy mit szeretnék üzenni az embereknek a színekkel. Megtanultam már, hogyha sötét ruhákat hordok akkor az emberek hajlamosak azt feltételezni, hogy fel kell vidítani engem ezért rendszerint favicceket mesélnek, azt remélve, hogy nevetni fogok rajta, de csak rajtuk nevetek.
Ilyenkor bárki kiolvashatná a barna szemeimből, hogy semmi baj sincs, teljesen feleslegesen pazarolták az energiájukat. De hát hallgatnak az értelmes felükre? Nyilván nem.

Családom

Édesapám
Maverick Yaxley - Utálja, hogyha összekeverik a halálfaló Yaxley ággal az övét, minden nap azon dolgozik, hogy az emberek tudatába egy új képet alkosson rólunk. Ez az én álmom is, ezért hasonló a gondolkodásunk.

Édesanyám
Emma (née Dawlish) Yaxley - Szívélyes asszony, a legkedvesebb akit valaha ismertem, bár lehet, hogy elfogult vagyok, mégis kitartok emellett az állításom mellett. Talán egy kicsit túl naiv, de ettől még igazán szerethető és ódaadó anya tud lenni.

Testvéreim
Ha lennének valószínűleg osztozkodnom kellene velük a Yaxley név súlyán, de így csak egymagam vagyok.

Párkapcsolat
@Freya Morgan - Akinek az életét megfogom fűszerezni szerény személyemmel, hamarosan.

Gyermekeim
Még nincsenek.

Apróságok

Amortentia
Fahéj, szeder, alma és citrom illata.

Mumus
Feleslegessé válik mindenki számára. Ezt ő úgy látja, hogy szépen lassan nem lát és nem is hall senkit sem, apránként eltűnik, akárcsak egy délibáb.

Edevis tükre
Sikerül új értelmet adnia az elkövetkezendő Yaxley nemzedéknek és sikerül letisztítania azt az évek során rátapadt félreértésektől. Egyszóval ő fogja megmenteni a családja nevét.

Hobbim
Senki se gondolná rólam, de szeretek gitározni. Talán egy nap nem csak kényszerből fogok szerenádot adni Freya-nak.

Elveim
Lehet a könyv borítója csicsás, ha a tartalma csak szóismétlés.

Amit sosem tennék meg
Sosem hagynék cserben egy barátot.

Ami zavar
A hangoskodás, a zaj és a nyűzsgő emberek. Jobb szeretek csendben lenni, inkább szűkebb társaságban.

Ami a legfontosabb az életemben
Mondanám, hogy Freya boldogsága, de mind tudjuk, hogy ez még nincs így.

Ami a legkevésbé fontos számomra
Ha valami másképpen alakul, mint ahogyan azt elterveztem. Mindenben észre kell venni a lehetőséget és kellőképpen kell élni vele, csak a dolgok jó oldalát kell keresni.

Amire büszke vagyok
Nem vagyok büszke típus.

Ha valamit megváltoztathatnék
Kevésbé lennék arrogáns, akkor amikor megismerkedem Freya-val.

Így képzelem a jövõmet
Minimum a mágiaügyi miniszter székében ülve, kicsit később. Na jó csak viccelek. Vagy mégsem?

Egyéb
Van egy Zeno névre hallgató krupja.

Giancarlo Commare

Vissza az elejére Go down
Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Jerome Ezekiel Yaxley Tumblr_o2wuv7UYEF1ssiszvo7_r1_250

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Jerome Ezekiel Yaxley Empty
Gilbert Ollivander
Szomb. Márc. 27, 2021 11:34 pm

Kedves Jerez!

Hatalmas terhet kell cipelned, lényegében az összes jelenleg élő rokonod és a még meg sem született Yaxley generációk terhét. Nagyon nehéz lehet együtt élni azzal a tudattal, hogy sokan összemossák a nevedet az egykori halálfalókkal, holott neked ennél kevesebb közöd nem is lehetne hozzájuk. Hiszen valljuk be őszintén, nem vagy éppen egy született halálfaló, habár egy bizonyos lány azt gondolta, hogy hobbiszinten lökdösöl másokat a folyosón Very Happy
Az elrendezett házasság soha, egyik félnek sem egyszerű, de bízzunk benne, hogy Freyával sikerül megtalálnotok majd a közös hangot és valóban megfűszerezed az életét - és nem borítod fel a lépcsőn a próbálkozásaid közben Very Happy
Futás foglalózni!

I am one of those melodramatic fools, neurotic to the bone
No doubt about it

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: