Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Riley Hope Wayne

Anonymous

Riley Hope Wayne Empty
Vendég
Szomb. Márc. 20, 2021 10:35 pm

Riley Hope Wayne

Ri, Hopie, Little AJ

"Close your Eyes; Demons in the Night"

Nem: Férfiú

Kor: 15 év

Vér: Aranyvérű

Születési hely: Islington

Iskola/ház: Roxfort / Hugrabug

Munka: Prefektus

Családi állapot: Igen

Patrónus: Nyuszt

Pálca: Bükkfa, Főnixtoll maggal; 11 és ¼ hüvelyk

Pozitív / Negatív tulajdonságok

¤ Barátságos – kezdetben legalábbis mindenkivel
¤¤ Lobbanékony – ezért sem tudja kontrollálni az erejét
¤/¤¤ Kihasználható – túlságosan is segítőkész lélek, amit sokan ki is használnak benne. Ezért nézőpont kérdése, hogy ez most pozitív vagy negatív tulajdonság. Hiszen aki megteszi, annak ez pozitív; önmagának viszont elég negatív… és sajnos képtelen levetkőzni
¤ Kitartó – minden erejével azon van, hogy képességét megtanulja kontrollálni. A futás és az edzés segít neki ebben
¤¤ Zárkózott – bár barátságos és segítőkész, nem szívesen enged magához közel bárkit is, mert nem akarja, hogy az illető megsérüljön miatta
¤/¤¤ Kalandvágyó – kamasz, ezen nem hiszem, hogy csodálkozni kellene. A fáramászás, mint hobbi, is bizonyítja. Hogy ez jó vagy rossz, azt mindenki döntse el maga.
¤ Védelmező – még, ha nem is veszi észre a másik, megvédi az illetőt, akit kedvel
¤¤ Nehezen mutatja ki az érzelmeit – anyja szerint ezt az apjától örökölte
¤/¤¤ Ami a szívén, az a száján – néha pedig nem gondolja át, hogy mit is mondott valójában

Életem története

– Hé Riley! Neked van valami emléked édesapádról?
– Hát ez egy vicces történet…
Számomra apa olyan volt, mint egy idegen. Nem élt velünk, nem is keresett minket és anya sem beszélt róla sokat, mikor kérdeztem róla. Születésemkor sem volt a családdal, ezért nem is hiányoltam eddig a kérdésig.
Amikor anyát kérdeztem róla, csak annyit mondott, hogy elköltözött az országból, amikor elvesztette a családját. Még mielőtt elmondhatta volna neki, hogy terhes volt velem. Ezt sem értettem: hiszen, ha apa tudott volna rólam, talán visszajött volna ide és együtt lehetett volna a család. Négy-öt éves fejjel még nem lett volna annyira vészes az egész szituáció, de most kamaszként már az. Nehezebben veszi be az ember ilyenkor, hogy besétál egy apaszemély az életébe, még abban az esetben is, ha a vérszerinti szülője. Így volt ez a mi esetünkben is. Mikor a levelem miatt beállított hozzánk, kis híján felgyújtottam őt mérgemben. A lobbanékonyság nem egy pozitív tulajdonság, legyen szó bárkiről is. Apa viszont tudott rám hatni valamivel, amitől lenyugodtam, de ettől még nem lettünk cukipajtások. Egyébként is csak azért kerestem fel, mert a szobatársam kérdése elindította bennem a kíváncsiságomat, hogy ki is ő valójában. Anyára nem számíthattam, mert minden információt megkaptam már tőle, amit meg akart adni. Ezért kutakodtam a régi dobozai között és akadtam rá apa nevére és címére. Bátorkodtam neki megírni, hogy mi a szitu: mondanom sem kell, hogy mind a két ősöm kiakadt. Anya azért, mert felkerestem apát; apa azért, mert csak akkor szerzett tudomást rólam. De hát ez van: az élet folyt tovább a maga kis medrében. A szobatársam le volt döbbenve a storytól, amit hallott, én meg csak jót vigyorogtam rajta. Késő volt már ahhoz, hogy tovább fejtegessem neki ezt a témát, mert eljött az este, és indulnom kellett prefektuskodni. Csak tudnám, hogy megint hova lettek a zoknijaim…

Húsz perc keresés után ráhagytam. Inkább zokni nélkül bújtam bele a cipőimbe, és majd megint jó sebes lesz emiatt a sarkam. Még magamra kaptam egy vékony pulcsit, és szaladtam is ki a folyosóra. Szerencsém volt, hogy prefektusként szabadabban járhattam. Régebben találtam egy elhagyatott termet, ahol meghúzhattam magam és titokban gyakorolhattam a tűz irányítását. Féltem persze minden egyes alkalommal, mikor megpróbálkoztam uralni azt, de muszáj volt megtanulnom kontrollálni. Most is, mint minden járőrözésemkor, egyenesen odamentem. A teremben szokás szerint senki nem volt. Felültem az egyik kopottas pad tetejére, kinyújtottam bal kezem és koncentrálni kezdtem. Elképzeltem, ahogyan megjelenik benne a láng, ahogyan uralni tudom… Előbbi ment is, mert egy kis tűzcsóva meg is jelent, de az irányítását már most elvesztettem. A düh, a harag és a gyűlölet abban a percben eluralkodott rajtam, amint bevillant apa a szemeim előtt. Meg kellett volna fékeznem a lángot, de minden elsötétült, és mikor újra kinyitottam a szemeimet, már csak a kormos tárgyak voltak bent. Meg egy tag, akit homályosan láttam.

Ha tükörbe nézek

Ő a szőke hajú, tengerkékszemű herceg a fehér lovon. Csak éppenséggel se nem szőke, se nem herceg és nincs lova. Haja inkább barna és kócos, de olykor tud jól is kinézni. Arca ártatlanságot sugároz, ami valójában igaz is. Olykor tud mosolyogni, de érzelmei nehezen ütnek ki az arcára.
Testalkata sportos a rendszeres futás és edzés miatt. Na meg a kihagyhatatlan fáramászástól. Ruházata, a szó szoros értelmében hiányos. De tényleg. Fogalma sincs, hogy hova tűnnek el a zoknijai (és olykor az alsói), ezért mindig újakat kell beszereznie. Szeret lengén öltözni, még akkor is, ha hideg van. Ritkán látsz rajta pulcsinál melegebb holmit, mert egyszerűen képtelen olyan dologra, hogy megfagyás. Rendszerint melege van, talán a képessége miatt, ami fűti a hülyeség mellett. A sötétebb, divatosabb és márkásabb darabokat kedveli igazán, de akar olyan is, hogy színesebb holmi van rajta. Mikor hogyan tartja a kedve ezzel kapcsolatban. Magasságával nem tűnik ki a tömegből, és nincs semmi kirívó rajta, ami miatt esetleg észre tudnád venni. Hacsak a prefijelvény nem az, na meg, hogy lengén öltözködik az időjáráshoz képest.

Családom

Édesapám
Elliot A. J. Wayne – Ez egy vicces story. Alig egy éve tudtam meg, hogy egyáltalán ki is ő valójában, mert anya soha nem mondott róla semmit sem. Csak a kis magánnyomozásom hozott eredményt ezzel kapcsolatban. Szóval nem igazán van meg közöttünk ez az apa-fia izé dolog, mert hát 14 év hiányt nem lehet 1 év alatt bepótolni ugyebár. Inkább tekintek rá sajnálatos módon idegenként, sem mint szülőként. Ezt az is tök jól bizonyítja, hogy első alkalommal megpróbáltam felgyújtani szerencsétlent, de mentségemre szóljon, hogy nem tudom irányítani az erőmet… Ő persze valami fura képességével le tudott nyugtatni, de ettől függetlenül sem kedveltem meg. Na mindegy is igazából. Valahogy majd alakul ez az egész. Hogy haragszom-e rá, amiért nem volt velem? Magam sem tudom rá a választ. Olykor igen, olykor nem… a szerencse az, hogy én a suliban vagyok, ő meg aurorkodik, ezért nem is találkozunk nagyon. Olyan, mintha nem is sétált volna be az életembe.

Édesanyám
Autumn (Hopkins) Wayne – Teljes mértékben imádom őt, hiszen egyedül nevelt fel. Oké, egy kicsit haragudtam rá, mert magamtól kellett megtalálnom fater kilétét, mert ő egyáltalán nem akarta megmondani, hogy ki is a tag. Ami történt, megtörtént. Azon úgy sem lehetet már változtatni. Ettől függetlenül szeretem őt, hiszen egyetlen szülőm, aki mindig velem volt. Bármit megoszthatok vele, soha semmiben sem ítélt el. Mindig támogatott és segített rajtam. Legyen szó akár a suliról, akár a képességemről. Utóbbival persze ő sem tudott sok mindent kezdeni. Mindegy is, a lényeg, hogy imádom őt.

Testvéreim
Anyai ágról biztos nincs… Apairól nem tudok érdemlegesen nyilatkozni…

Apróságok

Amortentia
¤ Füst – nem, véletlenül sem a cigifüst; hanem az a füst, ami a tűztől van… ne kérdezzétek miért
¤ Cola – furcsamód nagyon is odavan ezért a mugli löttyért
¤ Vajas popcorn – a cola mellé ez dukál
¤ Narancsvirág és cédrus keverék – édesanyja parfümje a hibás…

Mumus
Valakit élve eléget, mert nem tudja megfékezni a képességét.

Edevis tükre
Teljes kontroll az ereje felett.

Hobbim
¤ Hetente egyszer megszámolja a zoknijait, hogy megvan-e mind, és nem mászott-e el valamelyiknek a párja.
¤ Imád fára mászni
¤ Szeret futni, edzeni
¤ Gyűjti a csokibékában lévő kártyákat

Elveim
Néha nagyobb fájdalmat okozol magadnak azzal, ha valamihez vagy valakihez túlságosan ragaszkodsz, mintha elengednéd inkább.

Amit sosem tennék meg
¤ Önszántából soha nem bántana mást
¤ Soha nem mondana le a kedvenc mugli löttyéről (cola)
¤ Soha nem hagyná cserben a szeretteit

Ami zavar
¤ Hogy eltűnnek a zoknijai
¤ Sőt, néha az alsói is…
¤ Az apja ><
¤ Ha valaki érthetetlenül beszél hozzá
¤ Hogy kihasználják a jelvénye miatt

Ami a legfontosabb az életemben
A képességének teljes uralásának a megtanulása.

Ami a legkevésbé fontos számomra
Elfogadni apja létezését – félreértés ne essék: örül neki, hogy végre ott van, csak az évek alatti hiányosság miatt, nehezen kezeli, hogy mégis van… értitek, ugye?

Amire büszke vagyok
¤ Prefektus lett
¤ Nem gyújtotta fel az apját

Ha valamit megváltoztathatnék
Nem hagyná, hogy az apja elhagyja az anyját

Így képzelem a jövõmet
¤ Egy év múlva: a következő tanévben
¤ Öt év múlva: az akadémián
¤ Tíz év múlva: egy jól fizető munkahelyen
¤ Élete végén: szerető családja körében, mielőtt végleg lehunyja a szemeit

Egyéb
¤ Pyromágus – nehezen uralja az erejét
¤ Balkezes

Dylan Sprayberry

Vissza az elejére Go down
Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Riley Hope Wayne Tumblr_o2wuv7UYEF1ssiszvo7_r1_250

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Riley Hope Wayne Empty
Gilbert Ollivander
Szomb. Márc. 27, 2021 11:22 pm

Kedves Riley!

Minden gyerek megérdemel egy teljes, boldog családot, de sajnos a valóságban ez nem mindenkinek adatik meg. Ennyi év távlatából talán felesleges bűnbakokat keresni, hogy miért nőttél fel csonka családban... és amúgy is a magad módján orvosoltad ezt a problémát, az pedig majd idővel úgyis eldől, hogy sikerül-e az apáddal szorosabb kapcsolatot kialakítanotok.
A képességed nem éppen hétköznapi és veszélytelen, de ha megtanulod uralni, akkor hatalmas erő birtokában leszel - vagy csak nem kell fáznod többé és te lehetsz a mindig hasznos haver a baráti társaságban, aki öngyújtó nélkül is tud tüzet adni a dohányzóknak Very Happy
Futás foglalózni, már így is túl sokat kellett várnod Very Happy !

I am one of those melodramatic fools, neurotic to the bone
No doubt about it

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: