Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

口は災いの元 – Kuchi wa wazawai no moto

Anonymous

口は災いの元 – Kuchi wa wazawai no moto   Empty
Vendég
Csüt. Jan. 21, 2021 5:33 pm

Miyu Risa Sato

Mirisa, Miyu-chan

" 猿も木から落ちる。Even monkeys fall from trees."

Nem:

Kor: 15 év

Vér: félvér

Születési hely: Sapporo, Hokkaido, Japán

Iskola/ház: Mahoutokoro, Nekomata

Munka: cserediák a Roxfortban

Családi állapot: éppen új családot keresek

Patrónus: fehér hermelin

Pálca: cseresznyefa és szemiflázs szőr, rugalmas

A templom közelében lévő tanonc

tanítatlanul szavalja a szentírásokat

Majdnem mindig tudom, hogy mikor kell befogni a számat és nem beszélni többet. Ha úgy tetszik, a napi 200 szavas limitet nem lépem át.
Iszonyatosan sokat tanultam, hogy ott lehessek, ahol most vagyok. Folyékonyan beszélek három nyelvet, hegedülök és profi szinten bánok a katanaval. Szóval lehet jobb, ha nem bosszantasz fel.
Rettenetes érzéssel tölt el, hogy olyat állítanak, ami nem is igaz, ezért néha csak csendben figyelek mindent, kívülről úgy tűnhet, hogy depressziós vagyok.
Igazából ennek a teljes ellentéte vagyok. Vidám, kedves, cserfes. Kivéve, ha valaki arról az estéről kérdez. De egyébként szeretek élni és ez boldogsággal tölt el.
Sajnos nem mindenki előtt tudok megnyílni annyira, hogy kimutassam a valódi érzelmeim. Talán a táncterem az, ahol igazán önmagam lehetek, a magam ugrabugrálós valójában.
Amennyiben kérdésed maradt, ne félj feltenni, esküszöm nem harapok. Nem, még akkor sem, ha ezt hallottad valakitől.

Kérlek, csak adj időt, hogy feloldódhassak a közeledben. Onnan fogod tudni, hogy egy kicsit is sikerült, amikor már mosolyogni fogok rád és talán egy-két tánclépést is láthatsz tőlem.
Kérlek. Csak. Egy. Kis. Időre. Van. Szükségem.

Engedd folyni a vizet

Teljességgel lehetetlen, hogy ennyire megváltozott. Már leveleket sem ír nekem, pedig régen minden nap beszéltünk.
Hetek óta nem láttam őt, fogalmam sincs, hol lehet. Ugye nem halt meg? Nem, az lehetetlen, arról tudnék. Talán csak megszökött.
Alapvetően vidám hangulatú lányról beszélünk, mégis mintha történt volna vele valami, teljesen máshogy viselkedik, mint tavaly ilyenkor. Csak nem kapott valami bűbájt, amitől elfelejtette, hogy ki is ő valójában?
Lehetőség szerint azt mondanám, hogy ez a lány egy csoda. Nagyon gyorsan tanul és szépen táncol. Meg persze olyan választékos szókincse van, mintha az angol lenne az anyanyelve, nem is a japán.
Egyetlen szó,  amit tudok, hogy mindig nagyon illedelmes. Sohasem bántana meg szándékosan senkit sem. És mindig meghajol, tisztelettel van az idősebbek felé. Persze, hiszen tiszteli a hagyományokat.
Semmi sem lehetetlen a számára, vagyis nekem úgy tűnt, hogy amibe belekezd, azt meg is valósítja. Szerintem még az animágiát is képes lenne megtanulni egy hónap alatt. Nem, nem túlzok, tényleg ügyes és kitartó.

Azt mondják, hogy a tavaszhoz képest megváltoztam. Vidámból szomorú, hangosból halk lettem. Én nem értek egyet ezzel. Én csak azt tudom mondani, hogy már nem mutatom meg mindenki felé a valódi önmagam. Csak egyetlen embernek sikerült megnyílnom úgy igazán. Illetve kettőnek, de a másodiknak még nem teljesen.

Így lettem táncosból harcos,

ártatlanból ártalmas

-Nem jó Risa-chan, újra! Képzeld azt, hogy a kardod a kezed meghosszabbítása. Ne csuklóból forgasd, legyen benne a vállad, a tested. Forgasd a tested. Húzd ki magad. A lábad pedig légiesen tartsd, akár egy balerina. Mert a kard a te párod és vezetőd egy tökéletes táncban. Ez az egész olyan, mint egy tánc. -magyarázta. -Emlékezz, hogy mit tanultál baletten. És most használd fel azt a tudást.
Négy évesen más animét néz és mangákat lapoz. Mese helyett a tánc jutott, manga helyett a katana. Ideális esetben még csak botokkal kellene gyakorolnunk. De Daito-san ezt nem így gondolta. "Minél előbb megtanulod használni, annál szebben fogsz táncolni." -ez volt az ő szavajárása.
Magánórák tömkelege: hegedű, tánc, harcművészet, nyelvórák. Egy gyermeknek hol van ezekre szüksége? Sohasem gondoltam, hogy éppen ezek fogják megváltoztatni az életem. Egyenes háttal, a fejemen három könyvvel tanultam egyensúlyozni. Egyenes háttal, derékszögben a könyökömmel tanultam meg hegedülni. Egyenes háttal, légies léptekkel tanultam meg katanat forgatni. Egyenes háttal...
A fenébe az egyenes háttal. Semmi jóra sem vezetett eddig. Míg nekem szépnek, okosnak, erősnek kellett lennem, addig a szüleim belemerültek egy családi bizniszbe, ami túl sötétnek bizonyult. Szinte sosem láttam a szüleimet, talán kivételes alkalmakkor, mint például a születésnapom. Azon kívül volt egy anyám, aki szorgalmasan fizette a táncórámat és egy apám, aki fizette a… mindent is?
A tizenötödik születésnapomon borult ki nagyon a bili. Már órák óta ültem a sötét nappaliban egyedül. Sehol sem voltak a szüleim, az utolsó gyertya is leégett, amit Kagami-san gyújtott meg. Már azon voltam, hogy elengedem az egészet, amikor nyitódott a bejárti ajtó és betámolyogtak a szüleim. Semmi magyarázattal nem szolgáltak, hogy hol voltak, miért nem jelentek meg a szülinapomon.
-Elegem van belőletek, elmegyek! -kiabáltam velük, ők pedig csak megilletődve álltak az ajtóban. Felkaptam a katanamat és a szobába rohantam. Összeszedtem a legfontosabb dolgaimat egy táskába, majd kiürítettem a széfemet, a katanat felcsatoltam az övemre és a szüleimet kikerülve kiléptem a házból. Fogalmam sem volt, hogy merre mehetnék, így a könnyeimet törölgetve sétáltam egész éjszaka Sapporo utcáin.
És egy szombat éjszaka talán nem a legmegfelelőbb arra, hogy egy alig tizenöt éves lány egyedül mászkáljon. Éppen kifújtam az orrom, amikor a következő pillanatban három nálam idősebb fiú állt előttem. Nem tűntek túl barátságosnak. Az egyik fiú túl közel lépett hozzám, éreztem, ahogyan a keze olyat érint, amihez semmi joga nem volt. A másik fiú pedig elővette a telefonját, hogy levideózza, a harmadik pedig elém lépett. Három fiú és egy lány nem túl jó arány.
Mély levegőt vettem és Yoshika-san tanításaira gondoltam. Észrevétlenül kihúztam a katanat az övemből. Semmi kedvem nem volt ehhez, sírás után pedig pláne nem. Undorodva néztem rá a srácokra.
-Azonnal. Hagyd. Abba. -szóltam halk, de fenyegető hangon. Nem akartam fájdalmat okozni, viszont elborult az agyam, amikor az ujjait megéreztem a fenekemen.
Szalagcím a hokkaidoi újság másnapi lapján: Titokzatos gyilkosság a jó hírű kerületben. Tegnap este titokzatos gyilkosság történt a kerületben. Helyszíni tudósítónk szerint az áldozat egy japán férfi (23), akit nem sikerült azonosítani. Két másik férfit súlyos sérülésekkel vittek be a kórházba, ők… (folytatódik a 8. oldalon)
Semmiről sem tudnak. Egyáltalán nem az történt, amit az újságok leírtak. Szó sem volt gyilkosságról, abban viszont igazuk volt, hogy mindhárom férfinek súlyos sérülései voltak. Mondtam már, hogy a katana halálos fegyver, pláne, ha avatott kezekbe kerül? „Mindig vigyázz kismadárka, senki sem szeretné, ha avatatlan kezekbe kerülne a katanad”. Mindig ugyanazok a mondatok. A gyilkosságról nem én tehettem. Én úgy hagytam őket ott, hogy mindhárman feküdtek a földön ó, még szinte vér sem volt. Eltűrtem a szememből a hajamat és tovább sétáltam. Tényleg semmi közöm nem volt a gyilkossághoz, lehet, hogy azt más intézte el, de egy a biztos. Nem én voltam. Nem voltam hozzá erős, sem lélekben, sem testileg. És az sem utolsó szempont, hogy én nem akartam senkinek sem a halálát.

Egy új élet reményében felkerestem Takumi-sant, az unokatestvéremet. A nyár hátralevő részét nála töltöttem. Az újságok egész nyáron a „gyilkosságról” cikkeztek. Nekem pedig elegem lett, így pont kapóra jött az, hogy Takumi-san a Roxfortba készült. Beadtam én is a jelentkezésemet oda, majd tájékoztattak, hogy felvételt nyertem. Izgatottan vártam az új tanévet és az új életemet. A változatosság kedvéért a havat lecseréltem az esőre. A napsütést sötét felhőkre, a fehér hermelineket baglyokra.
Arról az estéről soha nem beszéltem senkinek, mélyen eltemettem magamban. Takumi-san akármennyire is próbálta kihúzni belőlem, egy szót sem szóltam. Még akkor sem, amikor részegen feküdtünk a tetőn, a szakétól ragadós kezemmel eltakartam a számat és a fejemet ráztam. Pedig biztos nagyon kíváncsi volt rá, hogy miért költöztem oda hozzájuk, mégsem tudtam rávenni magam, hogy elmondjam neki.
Talán az az éjszaka volt az, ami megváltoztatott. Már nem próbáltam meg barátkozni senkivel sem, már nem táncoltam örömömben. Már csak a katanamban bíztam és abban, hogy a Roxfortig nem jutnak el a hokkaidoi hírek. Bár nem húztak párhuzamot köztem és az esett között, mégis úgy éreztem, mintha a homlokomra lenne írva. Hogy is van abban a számban? „I know what you did last summer”

Egy kedves szó felmelegíthet

három téli hónapot

Azt mondják odahaza, hogy az embernek három arca van.
Egy, amit a világnak mutat: Viszonylag magas vagyok és vékony, simán mondhatná bárki, hogy modellalkatom van. Egyszer valaki azt mondta rám, hogy törékeny vagyok, csak azért, mert kilátszódnak a csontjaim. Pedig ez nincs így, igenis vannak izmaim, amik a csontokat elfedik.
Egy, amit a családjának mutat: Otthon a tökéletes kislányt kellett alakítanom. Mindig mindenben szót kellett fogadnom, az egy dolog. De kimonót kellett hordanom annak ellenére, hogy sosem szerettem abban lenni. Az én stílusom leginkább a feltűnő mintájú pólók és ingek, meg persze a fekete cipők. Rettenetes módon odavagyok minden cipőért, ami fekete. És otthon nem engedték, hogy sminket használjak, úgy kellett tennem, mint aki hírből sem ismeri. Amióta eljöttem otthonról, azóta mindig kifestem magam, lehetőleg valami szép színessel.
Egy, amit senkinek sem mutat meg. Ez a valódi önmaga: Talán Thales az egyetlen, aki látott, amikor teljesen önmagamat adom. Előtte nehezen tudom tartani magam, olyan, mintha repedezne a magam köré húzott fal. Ő látott mosolyogni, smink nélkül, sőt, egyszer még kimonóban is.

Azt kapod, amit megérdemelsz

Édesapám
Takashi Sato
Egyszerű embernek tűnik, mégis olyan erő van benne, amit nehéz lenne megmagyarázni. Van egy biznisze, amire én csak a sötét jelzőt tudnám mondani. Kiskoromban jó volt a kapcsolatunk, egészen addig, amíg nem döntött úgy, hogy a pénz fontosabb számára, mint a családja. Engem elküldött harcművészetet tanulni, az anyámat pedig tulajdonostárssá tette a cégnél.

Édesanyám
Akina Sato (née. Ishikawa)
Anyám nem tudja, hogy két varázsló is van a családjában. Apám nem érezte úgy, hogy erről feltétlen tudnia kell, így igencsak meglepődött, amikor felvettek a Mahoutokoro-ba. Anyámnak van szépérzéke, ő tervezte apámnak a cégéhez a kinézetet. A saját lányától azt várta el, amit önmagától: legyen mindig elegáns. Elküldött táncórákra, hiszen a balett szerinte a világ legelegánsabb tánca.

Unokatestvér
@Takumi H. Sato
Befogadott nyáron, amikor a legnagyobb szükségem volt rá. Benne van minden hülyeségben és végtelenül kedves velem. Türelmes is, hiszen nem faggatózott sosem túl sokat, inkább vár, amíg elmondom neki a költözésem okát. Szeretek vele lenni, olyan, mintha a testvérem lenne. Sokszor meg is kérdezik, hogy azok vagyunk-e, ez pedig lassan kezd az idegeire menni, hiába mondjuk el annyiszor, hogy csak unokatestvérek vagyunk.
Neki van saját testvére Masako Sato, aki az ikre. Nyáron vele is sok időt töltöttem el, shoppingoltunk rengeteget és segített megtanulni jól sminkelni. Igazi lányos programok megvalósításában mindig számíthattam rá.

Párkapcsolat
Én és a katanam nagyon jól megvagyunk, köszönjük a kérdést. Meg van egy fiú, aki, esetleg...

Különböző vonások különböző

emberek számára

Amortentia
cseresznyevirág, kakukkfű, fahéj, pattogatott kukorica, porcukor

Mumus
Betegesen félek a pillangóktól, ha meglátok egyet, nem érdekel, hangosan sikoltok. És félek attól, hogy azt mondják, valami miatt soha többé nem táncolhatok.

Edevis tükre
Senki sem hoz összefüggésbe a nyári dolgokkal, ezért boldogan élhetek. Mellettem pedig egy elmosódott ember alakja van, aki éppen átnyújt valamit nekem.

Hobbim
Tánc. Olvasás. Ázni egy kád vízben. Az érzéseken gondolkodni. Teát inni.

Elveim
花鳥風月. Tapasztalja meg a természet szépségeit, és ennek során ismerje meg önmagát.

Amit sosem tennék meg
Kevés olyan dolog van, amire nemet tudnék mondani.
Sablonválasz: nem ölnék meg senkit, nem használnék főbenjáró átkokat.
Igazi válasz: nem szöktem volna el otthonról azt hiszem. Vagy pedig nem hagytam volna, hogy elboruljon az agyam. Ezt igyekszem betartani, hála Merlinnek (azt hiszem, hogy az angolok így mondják) itt a Roxfortban kevés olyan dolog van, ami nagyon kiakasztana.

Ami zavar
Az a baj, hogy nagyon sok ember azt hiszi, hogy bunkó vagyok, csak azért, mert nem beszélgetek velük. Pedig szó sincs erről, egyszerűen csak nem szeretek beszélgetni velük, olyan semmitmondó témáik vannak. Ezek mellett látom néha a félelmet csillogni a szemükben, amikor rám néznek, pedig szerintem semmi ijesztő nincs bennem.

Ami a legfontosabb az életemben
Gyakorlás. Legyen az tánc, hegedű vagy harcművészet, nincs olyan, hogy ne gyakorolnék minden nap. Meg persze a tanulás, szeretnék a tanulás által jobb ember lenni. Talán akkor itt is maradnék Angliában.

Ami a legkevésbé fontos számomra
Jelenleg az, hogy mit hagytam magam mögött Hokkaido-ban. Valahogy nem tud érdekelni, hogy a szüleim mit gondolnak ezek után rólam és a viselkedésemről. Néha úgy érzem, mintha egy kalitkából szabadult madár lennék, aki most tanulja a szárnyait bontogatni.

Amire büszke vagyok
Kiválóan forgatom a katanat és a szavaim. Ez a kettő hozott ide is, hiszen, ha nem borul el az agyam és nem tudnék ilyen jól angolul, most lehet, hogy tovább kéne játszanom a tökéletes kislányt és nem hiszem, hogy azt sokáig bírnám idegekkel.

Ha valamit megváltoztathatnék
Nem engedné a hatéves énem, hogy apám belekezdjen egy bizniszbe. Vagyis kezdjen, de akkor ne legyen köze semmiképpen sem bizonyos emberekhez.
Ami pedig engem illet, én megpróbálnék kedvesebb lenni mindenkivel, tényleg mindenkivel.

Így képzelem a jövõmet
Mifelénk nem szokás ennyire foglalkozni a jövővel, nekem mindig azt tanították, hogy a pillanatnak éljek. De igazából, ha nagyon válaszolni kell erre a kérdésre, akkor úgy látom magam, mint aki járja a világot, hátha megtalálja végre a helyét.

Egyéb
Éppen animágiát tanulok szabadidőmben, reménykedek benne, hogy egy hermelin lesz az animágus alakom. Az elég menő lenne, nem?

Lana Condor

口は災いの元 – Kuchi wa wazawai no moto   3164240355
Vissza az elejére Go down
Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

口は災いの元 – Kuchi wa wazawai no moto   Tumblr_o2wuv7UYEF1ssiszvo7_r1_250

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

口は災いの元 – Kuchi wa wazawai no moto   Empty
Gilbert Ollivander
Pént. Jan. 29, 2021 9:49 am

Kedves Miyu!

Mindig nagyon örülök, amikor cserediák karakter érkezik az oldalra, bármelyik külföldi varázslóiskola diákja is, biztosan színesíti a Roxfort tanulóinak amúgy is sokrétű közösségét. Hát még egy olyan karakter, mint te! Nem vagy hétköznapi lány, a te korodban valószínűleg kevesen mondhatják el magukról, hogy ennyi területen képezték magukat, és ahogyan te is említetted, ez sok olyan kaput is megnyit előtted az életben, amiről mások legfeljebb csak álmodozhatnak. Szomorú, hogy a cserediák-programhoz azonban nem az ismereteid bővítése miatt csatlakoztál, hanem a kényszer űzött ennyire messzire az otthonodtól. Senkinek nem szabadna átélnie, amit neked - még ha egyelőre homály is fedi a pontos eseményeket -, különösen nem ilyen fiatalon, amikor az embernek még hinnie kéne egy szép világban. Nagyon bízom benne, hogy a Roxfortban nyugalomra lelsz majd, Takumi és Thales egészen biztosan a segítségedre lesznek ebben. Futás foglalózni Very Happy !

I am one of those melodramatic fools, neurotic to the bone
No doubt about it

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: