Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Dmitry Krum

Anonymous

Dmitry Krum Empty
Vendég
Pént. Dec. 25, 2020 8:21 pm

Dmitry Krum

Dimi, Dimo

"Ide jön egy idézet."

Nem: férfi

Kor: 15 év

Vér: aranyvérű

Születési hely: Szófia, Bulgária

Iskola/ház: Durmstrang / Mardekár (Roxfort)

Munka: (csere)diák

Családi állapot: egyedülálló

Patrónus: barnamedve

Pálca: 10 és fél hüvelyk, nyárfa, sárkányszívizomhúr

Amit szeretnek bennem

Mindig jókedélyű (legalábbis látszólag), életvidám, szellemes, fiatal kora ellenére világlátott, és persze nem utolsósorban minden kviddicsrajongó és celebvadász szeretne közel kerülni hozzá. Egy-két ember akad, aki azt is megtapasztalhatta, hogy védelmező, nagy az igazságérzete, és sokkal több dolog érdekli, mint azt hangoztatja.

Ami zavar bennem másokat

A bolgár aranyifjú imidzsébe nemigen fér bele a lelkizgetés, vagy a túlzott komolykodás, ezért legtöbben, akik csak a műsort látják, felületesnek, nagyképűnek, elkényeztetettnek gondolják.

Életem története

Hál’Istennek, talál egy kocsit, ahol még senki nem ül, és mivel ebben a pillanatban felhangzik a gőzmozdony sípolása, valószínűleg már nem is fog. Tökéletes. Pár óra múlva úgyis bedobja majd magát. Több újság is megírta, hogy Viktor Krum fia ezévtől határozatlan ideig a Roxfortban folytatja tanulmányait szülei Nagy-Britanniában végzendő munkája okán.
Sóhajtott egyet és csekkolta séróját az ablaküvegben. Szereti a figyelmet és meg is szokta, de időnként nagy szüksége van egy kis nyugalomra, mikor nem figyeli senki a szeme sarkából, hogy mit csinál és hogyan csinálja.
Nem volt tehát különösebb lámpaláza az új környezet miatt. Tulajdonképpen kíváncsi is volt, milyen lehet a roxforti élet. Apja kamaszkori emlékei alapján a Griffendélbe, vagy a Mardekárba kéne kerülni, azok tűnnek a menő házaknak. Bár az a srác, aki meghalt, és akit apja tisztelettel emlegetett, mint Trimágus tusás ellenfelét – Diggory talán a neve - , Hugrabugos volt, szóval az se lehet olyan rossz. Végülis mindegy, hová kerül, csak találja meg a Ládikáját.

Ahogy kimondta magában a szót, elmosolyodott. Anyja jutott eszébe, és amit nagyjából tízéves korában mondott neki. Akkor kezdte igazán felfogni, hogy ő otthon mennyire híres a neve miatt és a többiek másként kezelik. Mindezt nagyon nehéz volt kezelnie, mert már akkor érezte, hogy kortársai nem önmaga miatt kedvelik, hanem amiatt, ahogy hívják és ahonnan származik. Szüleitől ugyan mindig azt hallotta, hogy viselkedjen példamutatóan, nyújtsa a maximumot, és ha olyat hall, ami bántja, eressze el a füle mellett, mert sok irigye lesz, de akkor még nem tudta, hogy lehetne képes mindezen elvárásoknak megfelelni. „- A lényeg, hogy találj magadnak egy Ládikát” – mondta akkor az édesanyja. „- Találj valakit, akiben tudod, hogy megbízhatsz, mert akkor sem ad ki, ha olyasmit mondasz el neki, amit nem szánsz a nyilvánosságnak. Azt sem használja fel ellened, ha hibázni lát. Benne elhelyezheted a titkaidat, mint egy ládikában, mert tudod, hogy ott biztonságban lesznek. Ilyen ember nem sok lesz majd körülötted, mindössze egy-két barát, és talán majd egyszer egy lány…” Itt gyerekként grimaszt vágott, mire anyja elnevette magát. „- Egyszóval fontos, hogy találd meg ezeket az embereket, bárhol is járj éppen, és ugyanilyen fontos, hogy te is légy majd valakinek a Ládikája.”
Emlékszik rá, ahogy pár nappal később lelkesen rohant haza, hogy elmesélje szüleinek, megtalálta az első Ládikáját. „- Nahát, ez igen hamar sikerült. Hogy ismerkedtetek meg?” kérdezte anyja. Erre ő közölte, hogy szembejött vele egy félénk, szemüveges srác, Denkov, akit látott már párszor, a szomszéd utcában lakott. Ő meg elmesélte neki, hogy egyszer véletlenül eltaposott egy csigát, aztán sírt miatta, mert szereti az állatokat. De biztos, hogy nem fogja elmondani senkinek, mert megfenyegette, hogy ha eljár a szája, éveken keresztül csúfolni fogja a szemüvege miatt. Szóval ő most a Ládikája. „Ejnye, Dimochka, ez nem így működik!” húzta össze szemöldökét az anyja. „Nem, most, mielőtt találkoznál a barátaiddal, menj fel a szobádba egy egész órára, és próbálj meg magadtól rájönni, mit rontottál el. Davai, davai, nincs vita!”.
Aztán pár hónappal később, egy tavaszi bál előtt anyja mosolyogva megkérdezte, hogy a kislány, akivel táncolni fog, mit is jelent számára. Azt válaszolta, hogy egész biztos a Ládikája lesz, mert hallotta, mikor elmondta egy barátnőjének, hogy ő már vérzik ott, és nem akarhatja, hogy ezt mindenki megtudja. Itt nyilvánvalóvá vált, hogy nem érti a dolog lényegét. „Dmitry Viktorovich Krum!!!” mennydörögte apja. „Azon gondolkodom, mit rontottam el a nevelésedben, hogy ilyen alávalóan viselkedsz! Én a te korodban tudtam, mi az a tisztelet, szerénység és alázat!
Ahogy ez a mondat elhangzott, tízéves énje rögtön rájött, hogy végre talált valamit, amiben különbözik apjától, ráadásul ezt ő maga mondta ki. Ilyennek kell tehát lennie, hogy saját tettei miatt foglalkozzanak vele. Harsánynak, szemtelennek, lázadónak. Így is kezdte el nem sokkal később Durmstrangos tanulmányait. Jóeszű, tehetséges sportoló, de hírhedt bajkeverő hírében állt az iskola első két évében.

Aztán harmadévben, mikor egy súlyosabb kihágása után – amit most ne részletezzünk - egy évfolyamtársa kegyes füllentése mentette csak meg a kicsapástól, valami megváltozott. Sosem beszélt azelőtt a sráccal, azontúl, hogy látta párszor a suli folyosóin, semmi kapcsolata nem volt vele. Nem tudta, miért segített neki, így másnap, mikor biztossá vált, hogy maradhat az iskolában, és dühöngő apját is megnyugtatta levélben, hogy csak félreértés történt, beszédbe elegyedett a fiúval. Csak, amikor meghallotta, hogy hívják, akkor esett le neki, honnan volt ismerős a fekete keretes szemüveg és a keseszínű, kócos haj. Denkov volt az, akit pár évvel azelőtt, kiskorában zsarolt, hogy a barátja legyen, míg szülei le nem állították. Megkérdezte tőle, miért segített neki, és azóta is szóról szóra emlékszik, mit válaszolt: „- Azelőtt sosem voltak barátaim. Te pedig egyenesen kényszeríteni akartál, hogy az legyek. Persze azóta tudom, hogy csak egy nagyszájú, egoista pöcs vagy, de akkor csak azon izgultam, nehogy rájöjj, hogy engem amúgyis folyton csúfolnak a szemüvegem miatt, mert tudtam, ha nem érzed, hogy sakkban tartasz valamivel, akkor sosem hiszed majd el, hogy én tényleg szívesen lennék a barátod. Tudod, ha nem figyeltek mások, egész normális gyerek voltál. Például te szerettetted meg velem a kviddicset.”
Ez volt az a pillanat, mikor kezdte kapisgálni, mire akarta megtanítani anyja évekkel azelőtt. Denkov lett aztán az első igazi barátja és visszavett a szabályok rendszeres megszegéséből is, főként, hogy egyre komolyabban vette a sportot, ahogy nyilvánvalóvá vált, valóban tehetséges. Persze ettől még a világ hozzáállása nem változott vele szemben, így ő sem erőltette meg magát, hogy jobb fejnek tűnjön. Nem azt akarta elérni, hogy kedveljék,  hanem azt, hogy a saját jogán elismerjék és tiszteljék. Lázadóból maximalista lett, de ez alapvető arroganciáján, ahogy a legtöbb emberrel szemben viselkedett, nem sokat változtatott. Aztán, hogy ez változik-e a jövőben? Pff, kétli, hogy a Roxfort olyanoktól hemzsegne, akik különösebben érdekesek lehetnének számára...

Gondolataiból a büfékocsis boszorkány zökkentette ki, aki tökpitével kínálta. Angolok, meg a tökpitéjük… köszönettel, de határozottan visszautasította, és vett inkább két csokibékát. Az legalább biztos ehető. Ahogy a Roxfort-expressz pöfékelve robogott új iskolája felé, felbontotta a csokikat és majszolgatás közben rápillantott a bennük lévő kártyákra. Az egyikről Harry Potter féloldalas mosolya, a másikról a brit Mágiaügyi Miniszteri székre pályázó Hermione Granger kutató tekintete nézett vissza rá. Égnek emelte a szemeit és lefordítva a zsebébe dugta a lapokat. Úgy látszik, tényleg mindenhol az apja múltja és élményei köszönnek vissza az ő életében is.
De ő nem az apja. Ő Dmitry Krum és hamarosan a Roxfort is első kézből lehet részese ennek az élménynek.

Ha tükörbe nézek

Magas, izmos, barna srác, amolyan balkáni típus. Szerencsésen egyesülnek benne apja férfias, erőteljes vonásai és anyja finomabb jellegű szépségének lenyomata.

Családom

Édesapám

Szalagcímek 5 éves koromig: „Viktor Krum, a legendás kviddicsjátékos erdei sétát tett gyermekével. Hát nem bájos?”
6-10 éves korom között: „Viktor Krum, a világhírű atléta fia már elkísérte apját a Kviddics Világkupa döntőjére.”
11-12 éves koromban: „Viktor Krum, a Közönség Kedvenc Élsportolója díj ötszörös győztese büszke utódjára, aki első Durmstrangos éveiben már komoly tehetséget mutat a repülésben.”
13 éves koromtól máig: „Viktor Krum, a Bolgár Mágiaügyi Minisztérium Mágikus Sportok és Varázsjátékok Főosztályának feje szerint fia egyszer még őt is felülmúlja majd kviddicsben mutatott tehetségével és kitartásával. Hát, szerintünk nem lesz egyszerű dolga, kiváló apjához felérni. Kíváncsian várjuk a fejleményeket…”
Ez lenne az apám. Viktor Krum. Bár ezek a cikkek elvileg rólam, a fiáról szólnak, mégis mindegyik az ő nevével kezdődik. Azt, hogy Dmitry, egyszer sem látod leírva, vagy hallod kimondva. Na, ez remekül példázza a hétköznapi életünket is. Félreértés ne essék, a végletekig tisztelem és szeretem az apámat. De ahogy egyre idősebb leszek, egyre nagyobb tehernek érzem az árnyékában élni…

Édesanyám
Albena Todorova Krum, ex-modell, jelenleg fotósként dolgozik és egy divatcéget vezet. Az ő hatására kezdtem bele modellmunkákba egy-két éve, ezzel is szerezve némi ismertséget otthon, Bulgáriában, majd később Európa több országában is. Határozott, értelmes, céltudatos nő, ám végtelen szeretetével és a kellő pillanatokra időzített simogató szeretetével nemcsak tanított, hanem menedékül is szolgált gyerekkoromban. Aztán ahogy teltek az évek, kicsit távolságtartóbb lettem vele szemben, talán mert nem akartam gyengének és érzékenynek tűnni. Elvégre apámba is azért szeretett bele, mert kemény volt és erős. Legalábbis biztos nem a humora, vagy a romantikus természete fogta meg (mind tudjuk, milyen ember Viktor Krum. Ugyebár…). Azt hiszem, ez kicsit fáj anyámnak, de inkább csak az aggódó szeretetet látom a szemében, hangot nem ad annak, hogy észrevenné a viselkedésemben bekövetkezett változásokat.

Apróságok

Amortentia
Rossz időben, kviddicsezés közben az arcába csapó friss, esőszagú levegő. A nyárson sülő hús egy nyárestén, jó társaságban. Csinos lányok nyakánál a puha, bársonyos bőr illata…

Mumus
1. Átlagosnak lenni. 2. Azok az órák éjszaka, mikor már mindenki alszik, ő pedig egyedül, álmatlanul forgolódik. 3. Meg az angol konyha. Az a leginkább.

Edevis tükre
Saját, még apjáénál is eredményesebb kviddicskarrier. Valaki, aki nem a neve miatt kedveli.

Hobbim
Kviddics, fotózásokra járás, bulika, kviddics. Titkolt hobbija, hogy naplót vezet és szeret írni.

Elveim
A kitartó munka meghozza gyümölcsét. Ja, meg carpe diem.

Amit sosem tennék meg
Nem csalna sportban, vagy játékban. Nem árulná el a barátait.

Ami zavar
1. Ha valaki több figyelmet kap nála. 2. Ha senki nincs éppen a környezetében, aki átlát rajta és valóban megérti. 3. De legalább ennyire zavarná az is, ha ezt sokan meg tudnák tenni. 4. Nem bírja a madarakat. Még a baglyokat se nagyon.

Ami a legfontosabb az életemben
Az apja, és a saját maga által támasztott elvárásoknak megfelelni, a kitűzött céljait elérni. És persze a Ládikái.

Ami a legkevésbé fontos számomra
1. Olyasmiben jónak lenni, ami nem érdekli. 2. Valójában semmit nem ad mások származására, vagy anyagi helyzetére, mégha a sajátja fontos szerepet is tölt be az életében.

Amire büszke vagyok
A család, amelyből származik, mégha egyidőben ez a legnagyobb teher is az életében. Remélhetőleg hamarosan saját eredményeit sorolhatja majd itt.

Ha valamit megváltoztathatnék
Talán, ha visszamehetne pár évet az időben, nem arcoskodna ennyit és nem érezné kötelezőnek, hogy szórakoztató és közkedvelt legyen, csak mert Krum.

Így képzelem a jövõmet
Kviddics-világkupát nyerni a bolgár csapattal, és miközben magasba emeli, a közönség soraiban kutatni a lány szemeit, aki büszke rá, hogy hozzá tartozik. És nem a kupa miatt…

Alec Yoder

Vissza az elejére Go down
Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Dmitry Krum Tumblr_o2wuv7UYEF1ssiszvo7_r1_250

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Dmitry Krum Empty
Gilbert Ollivander
Szer. Dec. 30, 2020 9:50 am

Kedves Dmitry!

Sosem egyszerű egy híres szülő árnyékában felnőni, még akkor sem, ha valójában kifejezetten kiegyensúlyozott, szerető környezet jut neked a családi hírnév ellenére is. Nagyon nehéz lehet már korán szembesülni vele, hogy az embereket nem te magad érdekled, nem a személyiségedért keresik a társaságodat, hanem pusztán a neved miatt. Pedig - még ha követtél is el hibákat - te egy igazán szeretetre méltó, rendes srác vagy. A te korodban megbocsátható bűn, hogy keresed önmagad és a helyed a világban, ehhez pedig olykor rossz eszközökhöz folyamodsz. A lényeg éppen az, hogy utólag már belátod a hibáidat. Nagyon is megérdemled, hogy legyen egy Ládikád - és itt akkor meg is jegyezném, hogy nem tudom mikor olvastam utoljára ennyire édes dolgot, mint anyukád útravalója az életre Very Happy .
A Mardekárban jó helyen leszel, hiszen nem hiányzik belőled a magabiztosság és az ambíció, biztos vagyok benne, hogy élvezni fogod a roxforti tanévedet. Nem is tartalak fel tovább, futás foglalózni és játszótársakat keresni Very Happy !

I am one of those melodramatic fools, neurotic to the bone
No doubt about it

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: