| | | Vas. Dec. 13, 2020 12:56 am | Charlotte Adriana Morgan Charlie "6+3=9, but so does 5+4." Nem: nő Kor: 19 év Vér: aranyvérű Születési hely: Torino, Italy Iskola/ház: Roxfort / Griffendél, Cserediák: Ilvermorny / Thunderbird, Salem Akadémia / Mágikus közgazdász szak, DD Akadémia / Mágikus közgazdász szak Munka: pultos, hobbizenész, idegesítő lakótárs Családi állapot: boldog szingli Patrónus: nyérc Pálca: ezüst nyír, sárkányszívizomhúr, 11 hüvelyk
Jellem Élvezem az életet, azt hiszem ezt a bátyám példájából lestem el. Másokat is szeretek arra bíztatni, hogy használjon ki minden percet, mert az idő bizony gyorsan múlik. Nem szeretek bájcsevegni, azt meg még kevésbé, ha megmondják mit tegyek. Bár közel húsz évesen is folyamatosan abba a hibába ütközöm, hogy hagyom az érzéseimet felülkerekedni és a döntéseim végül mindenféle racionalitást mellőznek. Vagyis a részemről. Apám ugyanis nagyon alaposan megtervez mindent, aztán addig hajtja, míg végül az nem lesz, amit ő akar. Ebben én is hasonlítok rá, pont olyan makacs vagyok, mint ő, csak épp vele szemben nem tudom érvényesíteni az akaratomat. Nem tudok más hibájából tanulni, mégis szeretek így élni. Szeretem elkövetni a saját hibáimat, aztán ráeszmélni, hogy hülyeséget csináltam. Nem parázom túl a szituációkat, néha csak az árral sodródom, és tényleg, tényleg próbálok úgy viselkedni, mint egy felnőtt. Legalább a családom előtt. A tanulással sosem voltak nehézségeim, nem sokat láttak engem a könyvek felett görnyedni, de szabadidőm így sem sok volt. Régen is lefoglaltam magam, most is teljes fordulaton pörgök. A pult mögött állva pedig szinte mindenki kedvel. Van, aki csak azért jön, hogy egy jót beszélgessek vele, és rávilágítsak arra, hogy szívbajokra a sör nem megoldás. Van, aki azért, mert szeretné, ha valaki kíméletlenül megmondaná neki az igazat és megint más pénzügyi tanácsért keres meg, mert tudja, hogy konyítok hozzá. Sokféle ember fordul meg nálunk, különbözőek, de általában keresik a társaságomat. Könnyű velem egy hullámhosszra kerülni, könnyű velem beszélgetni, viszont nem könnyű megérteni. Életem története Idegennek és komornak érzem a helyet, ahogy egyik lábamról a másikra állok egy idegen nappalijában. Egy idegen lakásban, ahova mostantól haza fogok járni minden este. Nem mondom, hogy nem hiányzik a régi szobám és a családi ház, na meg Olaszország, a szívem még olykor visszahúz. De már rég el akartam költözni otthonról, a lehetőség most aztán előttem van, talán csak túl hirtelen szakadt a nyakamba. - A szobába nem fér több... - szólok jó időben az ajtón betérő költöztető fazonnak, aki lelkesen - vagy hát legalábbis mindenféle zokszó nélkül - hordja be a dobozokba csomagolt életemet a házba. Nem számoltam azzal, hogy ekkora felfordulást okozok a lakásban a beköltözéskor és valószínűleg a lakótársam sem gondolta előre, hogy a Tiffany lámpámtól kezdve a cipőkollekciómon át minden holmimat igyekszem majd besuvasztani egy 15 négyzetméteres szobába. - De tegye csak le.... valahova... - intek körbe. Már úgyis akkora a káosz, hogy rontani nem nagyon lehet rajta. Még hallom, ahogy lefelé menet motyog valamit, de a figyelmemet hamar a zsebem rezgése köti le. A kijelzőn Valeria őszen mosolygó képével akad össze a tekintetem. Fél percig elmélázok azon, hogy nemes egyszerűséggel figyelmen kívül hagyom és inkább elkezdem felszámolni a doboztornyokat, majd mégis a fülemhez emelem a készüléket. A történtek után örülök, hogy nem apám keres.. Róla egyébként is mindig eszembe jut, hogy a mobilt is csak úgy volt hajlandó a kezébe venni, hogy közben megbütykölte... Senki nem hiszi el neki azt a kamut, hogy nyugalmazta magát, ugye? - Jó reggelt! - hallom meg a hangját, de a szokásos derűs trilláját most beárnyékolja valami. Talán még mindig azért aggódik, mert nem akart magamra hagyni. Vagy mert apámnak folyamatosan fejfájást okozok. De lassan 20 éves vagyok és már régóta közel sem az a kislány, aki pátyolgatásra szorul. - Jó reggelt! - sóhajtok fel, egyáltalán nem vagyok felkészülve egy újabb kör vitára azzal kapcsolatban, hogy az én életemet én akarom élni. Lehetőleg itt és nem Olaszországban. Apám elégedjen meg azzal, hogy arra rábírt, hogy a Salemről iratkozzak át a Docendo-ra, de az én türelmem is véges. És lássuk be, apámnak soha semmi nem elég. - Kicsim, gondolkoztam. Talán apádnak igaza van és maradhatnál a szemeszter végéig a... - és itt van az a pont, ahol kényszert érzek, hogy leállítsam. - Ne is folytasd, már neki is elmondtam, hogy ezt én döntöm el és találtam egy lakást, vagyis egy szobát... Közel van a bár és az egyetem is, és nem hallom a visszhangot a folyosóról a kongó ürességtől... Ez... Tökéletes.. - hadarom el ismét, amit hajnalban már egyszer megbeszéltünk. Akkor sem örültek jobban annak, hogy beköltözöm egy harmincas mugli agglegény lakásába, nem is lepett meg különösebben, hogy reggel - mikor megbeszélték egymás között, hogy apámnak van igaza - első dolga lesz folytatni a lebeszélésemet. Csakhogy ismételten nem számolt azzal, hogy gyorsabb leszek nála és mire ők ezt körülményesen megtárgyalják, addigra majdnem a hurcolkodás végére értem. Bocsi, Val. Persze igyekszem elég meggyőzőnek hatni, de körbepillantva azért én magam sem vagyok abban egészen biztos, hogy ez a hely tényleg tökéletes lesz a következő másfél évemre és az is kérdéses, hogy az éjszaka fura dolgokat kérdezgető fickó majd jó lakótársam lesz, de a kétségeimről jobb, ha nem tudnak. Így is elég nagy meló volt elfogadtatni velük, hogy nem óhajtom elfogadni az ő javaslataikat. Na meg azt, hogy Ethan mugli. - Charlie... - hallom, ahogy rosszallóan a fogai között szívja be a levegőt, szinte látom is magam előtt, hogy még a reggeli kávéja előtt kaptam el. Nem mintha számítana, sosem szerette, ha félbeszakítják. - Sosem voltál ennyire felelőtlen. Nem is ismered ezt az muglit, ráadásul a szoba is túl olcsó. Nem akarom... Nem akarjuk, hogy valamibe belekeveredj. Mégiscsak jobb lett volna, ha Roberttel költözöl össze... - és megint itt tartunk. A többire már nem is figyelek, olyan gyorsan szökik fel az agyvizem. Rávettem őket, hogy megleszek nélkülük, hisz Amerikában sem fogták a kezemet, igaz, hogy ott kollégiumban laktam.. Na meg kapcsolatban is voltam, most pedig.. Nos, lassan elkezdődik a valódi felnőttkorom. Új lakás, új én. Vagy ilyesmi. - Ethan nem egy baltás gyilkos, hanem tűzoltó. Tudod, olyan ember, aki másokat ment. Aligha leszek veszélyben mellette. Különben is, az akadémia és a meló mellett nagyjából annyit fogok itt megfordulni, amennyit otthon voltam. Tudom, hogy én vagyok a kislány, vagy legalábbis apám mindig úgy tekint rám, de Liano döntéseit sosem vonta kétségbe. Felnőttem. Mi történhet? Maximum elbaszom és megbánom.. Nem dönthettek helyettem. És ha most megbocsátasz, ki kell fizetnem a fuvart. - nyomom ki a telefont. Mivel erős indulatból teszem, elsőre nem is megy. Végül csak a kanapéra hajítom, hogy a táskámat halásszam elő. A fickó ugyanis talán már itt áll egy ideje és csak arra vár, hogy leperkáljam a fél vagyonomat neki. - Nyolcvan font lesz.. - köpi ki a tüdejével együtt az összeget is, én meg érzem, hogy a pénztárcám pillanatok leforgása alatt válik pihekönnyűvé. A költözés fájdalma. Mire az utolsó doboz is megérkezik, nagyjából úgy néz ki a lakás, mintha egy négytagú család telepedett volna át ide. Elpakolni nincs időm, de egy folyosót azért vágok a holmijaim közé, hogy közlekedni lehessen. Aztán egy gyors üzenetet firkantok egy levélborítékra, amit a nappaliban találtam, és sűrű elnézések közepette veszem birtokba a felfordulás ellenére a szobámat. Megoldhattam volna sokkal egyszerűbben is, de valószínűleg egy mugli sem dőlne be annak, hogy mindössze egy doboz holmim van és pillanatok alatt eb is rendezkedtem nála. Talán egy kicsit túlzásba vittem. De hé, sosem éltem még muglival. Mondjuk mással sem nagyon... Ha tükörbe nézek 172 centiméter, vékony testalkat, ami a legtöbb nőies formát mellőzi. Nincs kerekded csípőm és dús keblem sem, nem vagyok egy tipikus olasz szépség. De amim van, azt szeretem, nem érzem magamat kevesebbnek tőle. Arcom inkább szögletes, vonásaim anyámra hasonlítanak, még a mogyorószínű szemeimet is tőle örököltem. Világosbarna hajam változó hosszúságú, olykor megnövesztem, máskor megunom és egész a fülemig levágatom. Ami a ruhatáramat illeti, nagyjából bármit megengedhetek magamnak, így az akadémián is egyszerű mugli cuccokban jelenek meg, bár ott azért hanyagolom a haspólót. A formális öltözékeket ha csak lehet kerülöm, így általában egy kényelmes cropp farmerben vagy rövid pólóban láthatsz. Munka közben az sem zavar, ha kivillan a köldököm. Családom Édesapám Andrea Morgan, 68, nyugalmazott feltaláló, olasz aranyvérű varázslócsalád fia. Nos, nem mondom, hogy nem szeret, de anya halála után kissé úgy kezel, mintha csak én maradtam volna neki belőle. Előre megtervezte az életem szinte minden lépését, és mikor összevitatkozunk az elképzelésein, rendszeresen kijátssza ellenem az "anyád is ezt akarná" kártyát. Amin persze aztán még jobban összeveszünk. Mindennél jobban szeretné, hogy a tanulmányaim után visszamenjek Olaszországba és találjak egy tisztes olasz férjet (ez a fogalom létezik?), mint amilyen ő is volt és családot alapítsak. Nos, nem biztos, hogy nekem ilyen terveim vannak. Édesanyám Amanda Russell, 56†, ex-minisztériumi dolgozó, amerikai aranyvérű varázslócsalád lánya. Kilenc éves voltam, mikor elvesztettem, hatalmas űrt hagyott maga után. Akkor valami végérvényesen megváltozott, egyedül maradtam apával és... Rettentően hiányzik az iránymutatása, a női példa. Igyekszem emlékezni rá, hogy csinálta ő, és szeretném azt hinni, hogy büszke lenne rám. Ma is fájó szívvel gondolok arra a napra, hisz a bátyám nem volt ott, apa teljesen összeomlott, én pedig... Azt hiszem túl korán nőttem fel. Szerencsére apám barátnője meg sem próbálja pótolni és ez így van jól. Nevelőanyám Valeria Rossi, 52, látványcukrászda-hálózat tulajdonos, olasz aranyvérű varázslócsalád lánya. Nagyjából hét éve van mellettünk, jobban mondva apám mellett. Kedves és határozott nő, igazán szerethető. Hálás vagyok neki, amiért nem kezdett el anyáskodni felettem, mikor a családunk részévé vált. Én sem érzem őt az anyámnak, inkább valami furcsa átmenet a kapcsolatunk anya és barátnő között. Talán egy kicsit fiatalnak tartottam apámhoz, de hamar kiderült, hogy jó párost alkotnak. Egyesekkel ellentétben én pedig nem szoktam beleszólni mások magánéletébe. Testvéreim @Giuliano Morgan, ex-átoktörő, a legpocsékabb rúnaismeret-tanár, akit csak ismerek (nem ismerek sokat) és a bátyám. De az is meglehet, hogy ezzel csak szívatni szoktam. Sokáig mérges voltam rá gyerekként és még kamaszként is, mert sosem volt ott, mikor kellett volna. Anya halála után meg különösen hiányzott a családi házból. Azóta eltelt néhány év, én is felnőttem, megértettem az indokait és ha nem is találkozunk sűrűn, de tartjuk a kapcsolatot. Francesca Rossival igazából nem vagyunk testvérek, hisz Valeria előző házasságából született. Idősebb nálam, de könnyen kijövünk egymással. Ha másért nem is, azért, mert együtt tudjuk ekézni Liano-t. Mindig van miért. Nem bánom, hogy apám rá is a lányaként tekint, de olykor úgy érzem, hogy versenyeztetni szeretne minket. Talán sokat várnak el tőle, talán neki így kényelmes. Ex Robert Wright. Az exem. Apám valószínűleg gondolatban már az esküvői harangokat is megkondította és alig várta, hogy összeköltözzünk. Sajnos Robbie és az én terveim nem sok helyen keresztezték egymást, esküvőn pedig határozottan egyikünk sem gondolkozott. Az apám életem baklövésének tartja, hogy elszalasztottam ezt a "nagy lehetőséget". Lakótárs @Ethan Dearborn, a lakótárs. Vagy valami olyasmi. Inkább valami élőhalottnak mondanám. Még nem sikerült őt megfejtenem, de dolgozom a témán. Egyelőre annyi biztos, hogy legalább egy jó tulajdonsága van. Szereti a sört. Meg az állatokat. Várj, ez már kettő. Apróságok Amortentia szőlő, menta, levendula és egy kis kávé Mumus A többi családtagom elvesztése. Edevis tükre Valaki végre megkérdezi, hogy én mit szeretnék és a döntésem végül nem lesz vita tárgya. Hobbim zenélés - vokál és ének, sörpong, bowling, biliárd és az összes nevetséges mugli kocsmajáték Elveim "Ne árts!" Ez valami bibliai cucc lehet, de sosem olvastam, nem is vagyok vallásos, de ezt apámnak el ne árulja senki. Amit sosem tennék meg Nem eszem húst. Soha. Ami zavar Ha ugyanabban a serpenyőben készül a vega kajám, amiben előtte bacont sütöttek... Ami a legfontosabb az életemben A első számú prioritásod, amit minden helyzetben, mindennél előrébb helyezel. Ami a legkevésbé fontos számomra A politikával nem sokat foglalkozom. Amire büszke vagyok Ki tudom fizetni az albérletet és még nem haltam éhen.. Ha valamit megváltoztathatnék Visszahoznám anyát. Vagy legalább megkérdezném, hogy tényleg ezt akarja-e, amit apám makacsul állít? Így képzelem a jövõmet Fogalmam sincs, én magam hogy képzelném, már megtervezték helyettem. Egyéb Könnyebb bűbájokhoz nem feltétlenül használ pálcát, ezt fejleszteni is szeretné. |
| | | | Vas. Május 16, 2021 7:58 am | Kedves Charlotte! Néha az az érzésem, hogy lázadsz az életformáddal, Angliával és az összes távoktatással, pokolba kívánod apád összes óhaját és az elképzeléseit. Néha pedig az, hogy engedelmesen elfogadod a terveit és hajlasz rá, hisz ha szereted is a tanulmányaidat, merőben más, mint amit képviselsz, arról nem beszélve, hogy beadtad a derekad arra, hogy otthon Olaszországban lendítsd be a karrieredet. Mintha te magad sem tudnád pontosan mit szeretnél, csak tényleg sodródsz az árral egészen addig, amíg valami ki nem borít ebből a csónakból - például anyáddal példálózni bűn! - és aztán meggondolod magad és eltökélten ragaszkodsz az elveidhez. Igazad van még, fiatal vagy, neked még szórakoznod kell, élned egy kicsit, hisz arról tényleg nem tehetsz, hogy a családodban sokan tévedéseket követnek el. A bátyád vlálsát nem kellene többek közt rajtad kiküszöbölni egy eljegyzéssel, nem igaz? Nagy fába vágtad a fejszéd, hogy egy "mugli" otthonába költözöl, mert azzal neked is tartanod kell a szádat és minden megnyilvánulásodra figyelned kell, ha nem szeretnéd szerencsétlent amneziálni és egyben megszegni a törvényt. Vagy ki tudja, lehet ő járatja majd veled a bolondját, mert minenről mindent tökéletesen tud. Mindenesetre van egy olcsó szobád, magánszdférád és nem hiszem, hogy sok vizet zavar az örökös hokimeccsnézéssel a kanapén. Legfeljebb majd kerülgeted az üres sörösüvegeket és a pizzásdobozokat. Sok sikert a szomszédoláshoz és apád kemény fejéhez. Nem is tartalak fel, foglalózz és huss játszani. |
| | | |
| Engedélyek ebben a fórumban: Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. |
| |
| |
| Bejelentkezés ◇◈ I solemnly swear... ◈◇ | |
A fórum ideje |
◇◈ New weather report ◈◇
2023/24. tanév: Nyár
|
Online ◇◈ follow the butterflies... ◈◇ | Nincs Jelenleg 93 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 93 vendég |
Bagoly Posta |
◇◈ I enjoyed the meetings, too ◈◇
|
Utolsó bûbájok ◇◈ Anything’s possible... ◈◇ | Tegnap 10:04 pm-kor Juliet Denoir Tegnap 8:59 pm-kor Theodore Nott Tegnap 6:04 pm-kor Hollyn Shelby Csüt. Nov. 21, 2024 7:06 pm Léanor D. Lecomte Szer. Nov. 20, 2024 12:48 pm Theodore Nott Kedd Nov. 19, 2024 12:08 pm Dorothy Rosier Kedd Nov. 19, 2024 10:34 am Anja Vogel Hétf. Nov. 18, 2024 11:38 pm Calysta Munter-Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:49 pm Remus E. Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:15 pm Lucas Brown-Parkinson |
|