Felelősségteljes, szelíd, csendes, kicsit magának való. Fegyelmezettségét neveltetésének köszönheti, már gyerekként is visszafogott volt, aki ösztönösen tette, amit elvártak tőle. Kicsiként szívesen játszott a testvéreivel, szerette a közelségüket, azonban elég korán fel kellett nőnie. Tinédzser korában vette kezdetét a szerep, amit az életének és személyiségének csúfoltak sokáig. Gőgös, felsőbbrendű, kegyetlen, kérlelhetetlen. Csupa olyan tulajdonság, amiket magára aggatott, hogy ne legyen feltűnő egyébként egészen gyengéd természete. A roxforti csata után minden megváltozott, a viselkedése, ruházkodása, és a viszonya önmagával. Eltűnt az addigi magabiztossága, helyét átvette a kétely, főként a döntései, vagy épp érzései tekintetében. Folyton igyekszik megfelelni mások számára, mind a munkában, mind a magánéletében, mert fél, hogy hibát követ el. Nehezére esik túllépni a múlton, szeret visszaemlékezni, tiszteletben tartani hagyományokat, és a napi rutinját nagyon kevesekért borítaná fel. Szívesebben hallgat, mint beszél, jó megfigyelő, és könnyen megérti a másokban lezajló érzelmeket. Nem tolakodó, türelmes, kissé talán távolság tartó, a kapcsolatteremtés nem az erőssége, ha újonnan megismert emberekről van szó. A családtagjaival lojális, különösen fontos számára, hogy az otthon harmonikus legyen, ne pedig egy csatatér. Ritkán emeli meg a hangját, jobb szereti az észérveket, mint a heves reakciókat, nehezen kiismerhető.
Életem története
- “Lábánál megzizzent a fű, s a fehér Nyuszi surrant el, a közeli tóban a riadt Egér a hullámokat kavarva úszkált, s hallotta, hogy csörög a csésze-kanál Április Bolondjának meg a társainak soha véget nem érő lakomáján, hogy rikácsol a Királynő, aki szerencsétlen vendégei fejét leütteti, hogy prüszköl a disznópólyás a Hercegnő ölében, hogy csörömpölnek köröttük a tányérok meg a tálak, hogy vijjog a Griffmadár, hogy csikorog Gyíkocska palavesszője, és a zsákba dugott tengeri malacok visítása összeolvadt a boldogtalan Ál-Teknőc távoli zokogásával. Így ült ott, szemét behunyva, és Csodaországba képzelte magát. De tudta, hogy csak a szemét kell fölnyitnia, s minden újra unalmas valósággá szürkül. A füzet csak a szellő zizegteti, a tó vizét csak a hajladozó nád borzolja, a teáscsészék csengése pedig nem egyéb, mint a bárányok csengettyűje, a Királynő rikácsolása a pásztorfiú hangja, aztán azt is tudta, hogy mihelyt föltekint, a pólyás prüszkölése, a Griffmadár vijjogása s minden különös zaj a közelben sürgő-forgó majorság zagyva lármájává lesz, és az Ál-Teknőc fojtott zokogása csak a tehenek távoli bőgése. Végül elképzelte, hogy kishúga felnő, de később is olyan tiszta, hű gyermekszíve lesz; mint most. Akkor majd maga köré gyűjti a kisgyermekeket, mesél nekik sok furcsa mesét, talán elmondja ezt a régi mesét is Csodaországról, s azok kíváncsian, csillogó szemmel hallgatják. Ő pedig átérzi együgyű bámulatukat, örömét leli együgyű örömükben, mert visszaemlékszik majd saját gyermekkorára s a sok boldog nyári napra.” - Ahogy elfogytak a sorok, lassan becsuktam a könyvet. Anya egyenletes szuszogása töltötte csak be az ízlésesen berendezett szoba csendjét, ahol mindenfelé családi képek vettek körül. Nagy részük ‘98 előtt készült, csak egy-egy darab árulkodott arról, hogy azóta bizony több, mint húsz év telt el. Visszatettem a vékonyka kötetet a többi közé, mostanában már egyre ritkábban is olvasott, pedig régen ez volt az egyetlen igazán fontos számára. Emlékeztem rá gyermekkoromból, hogy nem tudott volna senki olyan mugli-, vagy varázsirodalmat említeni, amit ne ismert volna. Szívesebben beszélt ezekről az elképzelt világokról, mintsem, hogy a valósággal kelljen szembesülnie. Akkor még nem értettem, nem egészen, és szívesen hallgattam, még ha apa butaságnak tartotta is, bár szemforgatáson, és néhány megjegyzésen kívül sose tiltotta. - Már mész is? - Álmatag hangja, mintha csak mérföldekről szólt volna, noha mindig csöndes volt. - Még vissza kell mennem az irodába. - Feleltem bűnbánó mosollyal, szívesen maradtam volna, azonban jó néhány akta várt rám. - Sietek majd… - Akkor kellene jönnöd, amikor Remington is itthon van, biztos jobb társaság nálam, folyton elalszom. - Szabadkozott, tekintete az ablakon keresztül a semmibe révedt. Nagyot nyeltem, szerettem volna kiabálni, a fényképekre mutatni, hogy mit gondol, mégis ki áll a szobájában, ki az, akit az otthonába enged?! A nadrágom zsebébe süllyesztettem a kezem, mielőtt valamiben kárt téve megijesztettem volna, sokkal több volt már az ilyesféle zavart állapot, mint a tiszta pillanat. Az évek egyre többet vettek el belőle, ahelyett, hogy visszaadták volna a szabadságát. Hozzá hasonlóan én is inkább kinéztem az ablakon, bár valószínűleg nem ugyanazt láttuk ebben a percben. - Nincs ezzel baj, szívesen jövök. - Sóhajtottam végül. - Az én nagy fiam, pont olyan, akárcsak az apja, nagy ember lesz belőle, csak figyeld meg! Nem tudok megszólalni, csak bólintok, pedig pontosan tudom, hogy téved. Olyanná váltam, mint a legtöbben az én helyzetemben, kényelmes munka, egyszerű hétköznapok, kevés nehézség. Mitől kellene kiválónak, vagy nagynak éreznem magam? Felneveltem a fiamat, tisztességben, de nem ezt teszi minden szülő? Egyetlen dolog se jutott eszembe, ami miatt így kellene gondolnia rám, ezek csak ábrándok, amiket gyermekkoromban dédelgetett, amikor még mindenki azt hitte, hogy apa nyomdokaiba lépek. Visszafordultam, szerettem volna válaszolni valamit, olyasmit, ami megnyugtatja, de nem táplálja ezt a hamis képet. Szükségtelen volt, ismét elszunnyadt. Vonásai békések voltak, azonban nem múltak el az évek nyomtalanul, minden egyes veszteség látszott a makacs ráncok között. Megdörzsöltem az állam, talán jobb, hogy tükör nem volt épp kéznél, mert minden bizonnyal hasonlót láttam volna magamon is, mellettem se futott csak úgy el ez a húsz esztendő…
✧ ✧ ✧ ✧ ✧
- Azt gondolod, hogy megérte, Remington? - Érdes makacsság rejtőzött a hangjában, bár megöregedett, a mély barázdák nem enyhültek. - Számít ez? - A köztünk feszülő rácsok csak még komorabbá tették a beszélgetést. - Mi más számítana? Válasz nélkül hagytam, csak makacsul néztem a kis cellát, miközben arra gondoltam, mellette kellene ülnöm, egy másik világban biztos ott is lennék. Egyáltalán nem állt szándékomban mentegetni, meggyőződésből szörnyű dolgokat tett, olyasmiket, amikre gondolni sem akartam, a legtöbbek szerint nem is kellene. Ams azt hiszem megtiltaná, hogy idejöjjek, még se tehetek máshogy. Mielőtt szörnyetegnek gondoltam, előtte apa volt, és az a száj, ami képes volt átkot szórni, legalább ezerszer ejtette ki, mennyire szereti a gyerekeit. Az én helyzetemben mi jogon ítélkeznék? - Anya jól van, sokat alszik és olvas, akarsz írni neki? - Tekintetünk találkozott, nem kaptam el, már nem voltam gyerek. - Témát váltasz. Szerinted Virginia halált érdemelt, vagy Lisbeth? Azt kérdeztem, hogy megérte-e, Remington? Felálltam, megint holtpontra ért a társalgásunk, ezúttal nyolc perc, ez már egészen hosszú időnek számított. Nem feleltem, értelmetlennek, és meddőnek láttam a vitát, a nézőpontjaink sose fognak egyezni. Biztos voltam benne, hogy bármennyire úgy hangzik, ő sem gondolja úgy, hogy a húgomnak kellett volna akkor meghalnia. Köszönés nélkül távoztam, ő se kiabált utánam, jól tudta, hogy fejemben úgyis az utolsó mondata fog visszhangozni. Megérte, Remington?
✧ ✧ ✧ ✧ ✧
A családi kripta a legtöbbek számára a bánat helye, én sokszor gondolkozni jöttem le. A nővérem és a feleségem neve egymás mellé volt felvésve, bár utóbbi igazából nem itt feküdt, a szülei hallani se akartak róla, hogy az temetesse el, aki végzett vele. Edsel gyerekként csak akkor jött ide, ha muszáj volt, bár úgy biztos félelmetesebb is, a szobrok, emlékművek, mint egy múzeum a halottak számára. Lehajtott fejjel álltam, sose voltam a szavak embere, bár a legtöbbször tudtam, mit szeretnének hallani mások, csak kimondani volt nehéz. Elővettem a gondosan írt levelet, könnyebb volt így, bár nem, mintha terveztem volna felolvasni. Inkább csak meggyújtottam az egyik gyertya lángjával, és hagytam, hogy némi perjévé égve elszálljon a nyitott ajtó miatti huzatban. Az élők számára semmi fontos nem volt benne, a holtak pedig így is értették minden szavát. Bámultam magam elé, és arra gondoltam, mennyivel többet beszélgettünk Lis-zel, mióta meghalt, mint amikor élt. Való igaz, hogy nem nevezhető igazi beszélgetésnek, inkább csak amolyan monológnak, aminek a végén hagytam volna szóhoz jutni, de sose felelt. Igazat adtam neki, nincs jogom tőle tanácsot, vagy megbocsátást kérni, együtt kell élnem azzal, amit tettem...
Ha tükörbe nézek
Alakja nyúlánk, vállai szélesek, egészen megnyerőnek mondható. Sötét haját már őszes sávok keretezik, szemei kékek, tekintete legtöbbször nyugodt, inkább vizslató. Előfordul, hogy borostát, vagy szakállat növeszt, de sosem ápolatlan, vagy elhanyagolt a külseje. A minisztérium munkájából kifolyólag legtöbbször inget és zakót hord, meleg időben esetleg inget és mellényt. A karórája illik a nyakkendőjéhez és a cipőjéhez, odafigyel, hogy sose tegyen megjelenése rossz benyomást.
Családom
Édesapám
Laurence Nott - A hithű halálfaló, ahogy mások ismerik, nekem csak apa. Szigorú volt, nagy elvárásokkal, azonban mindig következetes. Gyerekként csodáltam, tinédzserként féltem, felnőttként megértettem. Azok számára, akiknek ez a világ fekete és fehér, ő egy rossz ember, szerintem egyszerűen csak tévedett, hibázott, most pedig megbűnhődik érte. Nincs bennem iránta harag, sajnálom, hogy sose voltam elég erős ahhoz, hogy megpróbáljam megváltoztatni a gondolkodás módját.
Édesanyám
Anita Nott - Manapság úgy tűnik, sokkal több dologban hasonlítok rá, mint apámra, pedig hányszor hallottam tőle is, hogy szakasztott apám vagyok. Csendes, visszafogott, mindent eltűrő asszony, akiben a férje felé csak lojalitás volt, de a gyermekeit igazán szerette, szereti most is. Talán nem minden pillanatban tiszta most, és elfelejti az arcvonásaimat, azonban az sose kétséges, hogy szeret minket, oly’ sokat beszél arról, milyen gyerekek voltunk.
Testvéreim
Virginia - A roxforti csatában vesztette életét, de már előtte is elveszett volt. Folyton édesapánk büszkeségét és elismerését szerette volna elnyerni, hogy megdicsérjék, elismerjék, pedig önmagának kellett volna leginkább megfelelnie. Gyerekként kíváncsi volt, szófogadó, beletörődő, és ez felnőttként se változott. Szerettem volna segíteni neki, de csupán azt ismételgette, amit az apánktól, majd a férjétől hallott, más nem létezett a számára. Azt hiszem élete beteljesülésének érezte, hogy meghalhatott apáért.
@Amelie Lestrange - Amikor megszületett, nem voltam biztos benne, hogy szeretnék még egy hangosan síró lány testvért, vagy inkább biztosan nem szerettem volna. Mint oly’ sok mindenbe, ebbe se volt igazán beleszólásom. Most már ő számomra az egyedüli, aki az otthont jelenti, akire bűntudat nélkül tudok tekinteni, megbánás nélkül mosolyogni vele. Szeretem, hogy olyan felnőtté tudott válni, amilyenné szeretett volna, hármunk közül az egyetlenként.
Párkapcsolat
Lisbeth Wilkes - A roxforti csatában az én pálcám okozta a halálát. Ha nem is közvetlenül, mégis megmásíthatatlanul miattam halt meg, és ezzel 22 éve képtelen vagyok megbékélni. Egy igyekvő lány volt, gondos édesanya, a nővéremre emlékeztetett az igyekvésével, hogy a Nagyúr, de leginkább az apja kedvére tegyen. Ha lett volna lehetőségem, más életet szántam volna neki, de abban a pillanatban nem őt választottam.
Gyermekeim
@Edsel Nott - Bár a kapcsolatunk nem mentes a bonyodalmaktól, mindig arra törekedtem, hogy mindene meglegyen. Képtelen lettem volna hazudni arról, ami az édesanyjával történt, és ez valószínűleg éket ver majd közénk, amíg élünk, még se bánom, hogy tőlem tudja az igazságot. Büszke vagyok arra, amilyen felnőtté vált, és igyekszem neki ezt elmondani, hiszen láttam, mivé változnak azok az emberek, akik hiába igyekeznek, sose ismerik el őket.
Apróságok
Amortentia
Fahéj, eső, cigaretta, akác
Mumus
Hogy újra megmozdul a karomon a sötét jel
Edevis tükre
A családom látom, holtakat és élőket egyaránt, boldogan, nevetve, ahogy ezelőtt soha...
Hobbim
Varázslósakk Nyelvtanulás Vitorlázás Taiji
Elveim
Önmagadhoz légy hűséges, ne eszmékhez.
Amit sosem tennék meg
Azt hiszem ilyesmi már nem igazán akad.
Ami zavar
Ha valaki csak egy korty tejet tesz vissza a hűtőbe… Azkabanba az ilyenekkel!
Ami a legfontosabb az életemben
Hosszú ideig Edsel felnevelése volt az, de mióta felnőtt, csupán igyekszem helytállni a hétköznapokban.
Ami a legkevésbé fontos számomra
A politikai helyzet, csak teszem a dolgom csendben, ahogy mindig is.
Amire büszke vagyok
Amelie és Edsel is lediplomázott, mindig büszkeséggel tölt el, hogy együtt dolgozhatunk a Minisztériumban.
Ha valamit megváltoztathatnék
Azt hiszem egyértelműen a roxforti csatát, bár nem egészen tudom, hogy milyen alternatíva létezik rá.
A második varázslóháború rengeteg család számára egy mély, generációkon átívelő trauma. Sok családot ért veszteség mindkét oldalon, azonban a többség meg tud nevezni egy bűnbakot, akit utálhat a fájdalmas veszteség miatt. Te viszont egyedül magadat okolhatod, még ha nem is cselekedtél helytelenül a feleséged halálakor - hiszen abban a helyzetben nem létezett helyes és helytelen döntés. Elképzelni sem tudom, milyen lehet együtt élni ezzel a bűntudattal és ebben a szellemben nevelni a fiadat. Az viszont tagadhatatlan, hogy nagyon érdekes személyiség vagy és egy élmény olvasni minden sorodat. Nagyon szomorú, hogy édesanyád elméje egyre kevésbé tiszta és a fiaddal is közétek ékelődött a családi tragédia, de szerencsére a húgod támaszként szolgálhat számodra. Bízom benne, hogy a nehéz évek ellenére megtalálod majd újból a célodat az életben. Foglald le a szuper pb-det, aztán vár a játéktér !