Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Maxwell Cunningham

Anonymous

Maxwell Cunningham  Empty
Vendég
Vas. Nov. 22, 2020 8:12 pm

Maxwell Cunningham

Max

"Soha ne félj kimondani azt, amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz."

Nem: Férfi

Kor: 16

Vér: Mugli születésű

Születési hely: Drogheda

Iskola/ház: Adminokra bízom

Munka: Diák

Családi állapot: Nincs

Patrónus: Fácán

Pálca: Cseresznyefa pálca, sárkányszívizom húr maggal, mely 12 hüvelykes, enyhén rugalmas.

Amit szeretnek bennem

Született idealistának vallom maga, bár én nem csak egy egyszerű álmodozó vagyok, a kitűzött célokat meg is szeretem valósítani. Eltökéltségem és határozottságom miatt karizmatikus aura leng körbe. Bár rosszra is használhatnám az erős személyiség jegyeimet, én viszont az emberek megsegítéséért harcolok. Sokan gyengeségnek tartják azt, hogyha egy rászorulón segít valaki, azonban én ezen elképzelésben nem hiszek. Szeretek segíteni az embereken, így sokaknak az első pillanattól fogva rokonszenves vagyok. Segítőkészségemhez, még a jó problémamegoldó készség, valamint a kreativitás is hozzátartozik, ez a két tulajdonság, pedig általában verhetetlen párost alkot. Végezetül még annyit, hogy a kreativitásomat másra is szeretem fordítani, amolyan művész lélek vagyok, kit az összekent ecsetek, valamint a félig kinyomott tubusok tömkelege vesz körbe.

Ami zavar bennem másokat

Sokszor észre sem veszem, de roppantmód hallgatag vagyok, amolyan magamnak valónak tartanak többen, kik nem ismernek eléggé, csak mert olykor szeretem a magányt. Makacsságomat ne is említsem, mivel azzal igazán szőrszálhasogató tudok lenni, ha nincs igazam, mégis én annak érzem, akkor hajlandó vagyok küzdeni is a szavak csatájában, olykor az igazamat rákényszerítve a másik félre. Eléggé szeszélyes tudok lenne, mint a tenger, ezért a külső szemlélők, vagy a jó kedvemről, esetleg a hirtelen letargiámról, netán dühkitörésemről pletykálnak.  

Életem története

Mindig is hinni akartam, hogy a fantasztikum akár egy picit is létezik. Megannyi poros könyv, vagy elbeszélés szólt csodálatos dolgokról, azonban a muglik világában, hol a tudomány az egyetlen elismert eszme, egyre több eddig megmagyarázhatatlan dolog semmisült meg, s száraz szavakkal boncolgatott puszta tény lett csupán. Igaz gyerekkorom kezdetén, elhittem a meséket, a tündérekről, kéményen leosonó kövérkés szakálas apókákról, vagy a nyusziról, ki tojásokat rejt el, de ahogy minden, lassan kezdett ez is elkopni. Egyedül a rajzaimmal tudtam, az amúgy átlagos moccanatokba, némi színt vinni.
Tízedik életévemet tölthettem be, mikor azon gondolkozhattam, vajon mi lesz belőlem? Jegyeim nem voltak a legfényesebbek, s művészeten kívül, csak néhány apró dologban emelkedtem ki a többiektől, mégpedig a megannyi véletlen. Ilyenek voltak a születésnapi gyertyák, melyek újra felgyulladtak, valahányszor elfújtam, édes apám meg volt róla győződve, miszerint valószínűleg összekeverték a hagyományos gyertyákat a boltban, mivel váltig esküdözött anyámnak, hogy nem akart megviccelni öngyulladó mécsesekkel. Na meg ott volt a horgászkaland, mikor egy jókora harcsa berántott a bányatóba, és én alig egy perc leforgása alatt, már száraznak éreztem a ruháimat…persze édesapámnak erre is volt racionális magyarázata. Még az egyik ilyen véletlennek örültem is, ugyanis Mrs. McLoughlin-nak volt egy nagyon hamis bullterrier-je. Semmi bajom nem lett volna az állatokkal, azonban az a kutya mindenkit utált, megkergette a postást, az időseket, még az egyik rendőrt is, csak hogy néhányat említsek. Mint minden nap, ma is a legnagyobb óvatossággal mentem ki a kapum, azonban Rusty a vöröses barna fenevad, már az utca szélén észrevett. Lesütött mogorva tekintettel közeledett felém, azonban mikor nekem ugrott volna, mintha megemelkedett volna a földtől egy fél méterrel. A jószág egérszerű visításba kezdett a rémülettől, majd mikor hanyatt vágódva egy zsák krumpli eleganciájával leesett, egy gyávanyúl gyorsaságával iszkolt vissza. Nem hittem a szememnek, s megmagyarázni sem tudtam az eseményt.  
Lassan elkezdődik a középiskola, már Rusty sem fenyeget engem többé, habár a furcsa eset óta, még a közelembe se mer jönni, a kollégiumban meg amúgy is nyugtom lesz tőle, ha ezt a jó szokását elfelejtené. Apám már most szervezkedett, de bánatára én nem akartam ugyanazon iskolába járni. Lelketlen gépeket rajzolt mérnökként, melyek az én érdeklődésemet kicsit se nyűgözték le. Művészeti iskolába akartam menni, melyben édesanyám, ki a közeli vegyesboltban volt eladó, még támogatott is. Persze, harmadik választásra nem is gondoltam, az inkább engem választott. Egy furcsa huhogás csapta meg a fülünket, mikor a levélbedobó csattant. Mint mindig az öregecske Molly vetette rá magát az üzenetre. A kifakult szőrű corgie büszkén hozta be, az eléggé antiknak tűnő borítékot. A cirádás szépen mívelt betűk, egyetlen ismerősre se vallottak.

,,M. Cunningham Úr részére, Írország, Droichead, Marley utca 44, az első emelet egyetlen hálószobájának lakója részére’’

Első találkozásom egy hippogriff-el leírhatatlan volt. Maga az állat fenségesen és büszke léptekkel söpörte el terjedelmes karmaival az avart. A nap éles fényei gyengéden megvilágították ezüstösen csillogó tollait, mely a mögötte lévő víz aranyló fodraival vetekedet. A kezemben lévő grafitceruza, szinte szüntelenül remegett, s a gyomromban lévő reggeli, pedig liftszerűen, fel-alá imbolygott. Mély levegővétellel vettem erőt magamon, majd a táskámban megbújó üres pergamenre tekintettem. Óvatos mozdulattal nyúltam a lapért, melyet csak pár halk neszt engedett megejteni gyűrődéseinek hangot adva. Hatalmas suhogásra kaptam fel tekintetemet, ami a koncentrációból felocsúdva, még inkább váratlanul ért. Az állat hatalmas szárnyait, mintha kinyújtóztatta volna, s teljes pompájában csodálhattam meg azt. Ha egy Gilderoy Lockhartszerű önéletrajzomban szerepelne ez a rész, akkor váltig állítom, hogy csakis szerény személyem miatt produkálja magát a teremtmény. Persze én sohasem esnék olyfajta költői túlzásba, mint az a pojáca, azonban talán egy kicsiny részem el akarta hinni, ezt a fajta megtiszteltetést. A vonalak, szinte magukat rajzolták, ám csak gyönge árnyékát alkották a pompás jószágnak, én mégis büszke mosollyal vetettem árnyékokat, rajzoltam körvonalakat, s adtam csúcsfényt, eme teremtménynek, melytől emlékként élhetett tovább bennem a pillanat, és talán mások számára is szemet gyönyörködtető lesz.
Még be se fejeztem az alkotásom, mégis valami arra késztetett mennyek közelebb. Félbe hagyott munkámat, a juharok, tölgyek, s bükkök sokszínű leveinek kegyeire bíztam. A lábam mintha földbe gyökerezett volna, amint leszálltam a jókora kőről, azonban egy az elmémben megbújó elhatározás közelebb akart vinni a jószághoz. Lépteim határozatlanok, illetve kimértek voltak, a gyomromban megbújó félelemtől. Botorság egy tanár jelenlétének hiányában az effajta cselekedet, még ha a könyvet át is lapoztam, s van róla némi tudomásom, hogyan kell kezelni egy hipogriffet, akkor is ostobaság, amit cselekszem. A két sárgás szempár, rám meredt tiszteletet parancsolóan, melytől még kisebbnek éreztem magam. Csak még egy pár lépés, csak ennyi kéne.Valamire az állat felfigyelt, s amilyen gyorsan előttem teremt olyan gyorsan tovább is állt. Kesergés nem töltötte el a szívem, hisz biztos voltam benne, még találkozok egyszer a portrém alanyával.

Ha tükörbe nézek

Százkilencvennégy centiméter magas nyakigláb férfiként lépek a tükör elé, kinek súlya nem éppen a nehéz kategóriába tartozik, már majdhogynem soványnak mondható. Igénytelen vöröses tincseim miatt le sem tagadhatná származásomat. Hajam mellé nem társulnak szeplők, de ennek ellenére bőröm, csontsápadt, vagy a rák vörös árnyalatok változatait ölti magára. Sötétkék szemeim egyszerre sugallnak éleseszűséget, illetve huncutságot. Az orrom nem hórihorgas, hanem egyenes, valamint keskeny. Füleim kissé nagyok, és eléggé feltűnően vörösek, azonban ezt borzas frizurámmal palástolom. Ruhatárom inkább kényelemes, minthogy nem elegáns. A kötött pulóvereket igencsak hasznosnak tartom a Roxforti, valamint Drogheda-ni időjáráshoz.

Családom

Édesapám
Peter Cunningham. Sohasem tudott olyan apafigura lenni számomra, ki támogat. Ő valahogy máshogy képzelte el az én életem. Mindenesetben néha megembereli magát, s olykor elvisz horgászni, vagy egy focimeccsre, csak hogy ne hidegüljünk el egymástól teljesen.

Édesanyám
Aine Cunningham. Olyan személy, kire mindig számíthattam, vele nyugodtan megoszthattam minden gondolatomat. A Roxfort, valamint a mágia is érdekelte, ezért amibe lehetett bevezettem.

Apróságok

Amortentia
Bőr, fenyő illetve a mandarin keserédes illata illan ki az amortentia palackjából.

Mumus
Egy hatalmas, illetve félelmetes cápa alakját venné fel.

Edevis tükre
Magamat látom, ahogy egy bensőséges légkörben, a családommal, barátaimmal, valamint a hozzám közel álló személyekkel élem le az életem.

Hobbim
Az állattartás az egyik hobbijaim közé tartozik, azonban nagy álmom, hogy a legendás lények közül az összest megismerjem testközelből, egyelőre viszont a róluk szóló könyvek tanulmányozásával, valamint a Roxfortban bemutatott fajokkal kell beérnem. Ugyanilyen fontos számomra a festészet, mint kikapcsolódás, ugyanis sokszor rovom a kastélyt, vagy az azt szegélyező meseszép tájat, hogy megörökítsem az ottani mozzanatokat az utókornak, azonban kreatívságom otthon sem csügged, mivel az ír legelőknél és a pár százados épületek ugyanúgy alkotásra késztetik az ecseteimet.

Elveim
A gyengék megvédése, valamint az igazságtalansággal való dac tartozik talán leginkább az elveim közé.

Amit sosem tennék meg
Valakinek a megkínzása.

Ami zavar
Hogyha valaki, például egy tanár elfogult a diákjaival szemben.

Ami a legfontosabb az életemben
Minden olyan személy, vagy élőlény, ami közel áll a szívemhez.

Ami a legkevésbé fontos számomra
A vita a vértisztaságról.

Amire büszke vagyok
Egyszer sikerült megmentenem egy hosszúlábú sólyomot a haláltól.

Ha valamit megváltoztathatnék
Szeretném a varázslényekkel foglalkozó feketepiacot teljesen megszűntetni.

Így képzelem a jövõmet
Varázslény-Felügyeleti Főosztály megbecsült tagjaképp képzelem el a jövőm.

George MacKay

Vissza az elejére Go down
Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Maxwell Cunningham  Tumblr_o2wuv7UYEF1ssiszvo7_r1_250

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Gilbert Ollivander
Csüt. Nov. 26, 2020 12:04 pm

Kedves Maxwell!

Nem egyszerű mugliszületésűként hirtelen a Roxfortban találni magad, különösen akkor nem, ha a családod nem teljes mértékben támogató - bár szerencsére édesanyád, éppen úgy, mint a művészi ambícióidat, úgy ezt sem utasítja el. Te viszont könnyedén vetted az akadályokat, bár talán egy agresszív bullterrier ártalmatlanítása után a Roxfort is szinte már csak gyerekjáték (már amikor nem próbálnak megölni a lépcsők, fák, lények és egyéb bájos teremtmények az iskola területén, de hát így szeretjük a Roxfortot, nem igaz?).
A finom művészlelked, az intelligenciád és tanulni vágyásod mind olyan tulajdonságok, amelyek miatt remek otthonra lelsz majd a Hollóhátban. Megvan benned minden, ami egy igazi hollóhátas ismérve, ezek a tulajdonságok pedig segítenek majd abban is, hogy sikeres magizoológus (és művész?) váljon belőled a jövőben. Futás foglalózni és játszótársakat keresni, ne csak hippogriffekkel haverkodj Very Happy !

I am one of those melodramatic fools, neurotic to the bone
No doubt about it

Anonymous

Vendég
Csüt. Nov. 26, 2020 6:54 pm
Köszönöm az elfogadást! Smile

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: