Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Franklin Longbottom

Anonymous

Franklin Longbottom Empty
Vendég
Kedd Nov. 17, 2020 9:38 am

Franklin Longbottom

Frankie

"You can measure height. But you can't measure heart..."

Nem: férfi

Kor: 16 év

Vér: félvér

Születési hely: London

Iskola/ház: Griffendél

Munka: diák, még egy darabig

Családi állapot: elvált szülők gyermekeként nem bízok a szerelemben

Patrónus: nem tudom, még nem kellett megidéznem

Pálca: 14 és fél hüvelyk, akácfa, szemiflázs szőrrel

Amit szeretnek bennem

Nem tartom magam egy buta embernek, mert szeretek tanulni és elsőre is megragad minden a fejemben, de néha nagyon butaságokat tudok mondani. Bár ezen legalább nevetnek a többiek. Szabadidőmben vicceket olvasok, ha valami kínos szituáció van, megpróbálom oldani a hangulatot egy viccel. Alapvetően mindenkivel kedves vagyok, hacsak az illető nem akaszt ki. A kviddicsnek és a kinézetemnek hála sok barátom van, akikkel eltölthetem az időmet. Mondhatjuk, hogy népszerű vagyok, de ezt nem én döntöm el.

Ami zavar bennem másokat

Anya és apa válása óta nem találom önmagam. Néha egy pohárkával több alkohol csúszik le a torkomon, mint kéne. És mostanában egyre nagyobb a szám, túl sokat szólok be és emiatt igazán sokszor hallom azt a szót, hogy büntetőmunka. Meg talán apát zavarja az, hogy az olyanjól induló kapcsolatunk után most rettenetesen haragszom Willow-ra.

Életem története

„Frankie Longbottom! Könyörgöm, ne kacsintgass már annyit! Hogy nem rándult még görcsbe a szemed?”-életem legtöbbször hallgatott mondatai.
Alapvetően boldog gyerekkorom volt, mindent megkaptam, amit akartam. Sosem szenvedtünk hiányt semmiben, de nem érzem azt, hogy el lettünk volna kényeztetve. A kishúgom szerintem a legeslegjobb ajándék, amit valaha a szüleimtől kaptam. Igaz, hogy csak kétéves voltam, amikor ő született. Amíg fel nem vettek a Roxfortba engem, addig mindig együtt voltunk, játszottam vele és megvédtem. Mindentől. A fújó szelet is előbb megszidtam, minthogy a húgomhoz érhetett volna. Aztán őt is felvették az iskolába. Nem kerültünk egy házba, amit kicsit sajnáltam, de ettől függetlenül a mai napig óvom őt, akkor is, ha nem tud róla.
Apával gyerekkoromban sokat kertészkedtünk, nem meglepő módon. Apa teljesen odavan a növényekért, az egész kertünk be van ültetve. A húgom imádta azt, hogy apa ültetget vele. Én is szerettem, de nem annyira, mint a kviddicset. Anya néha elcipelt meccsekre, ott szerettem meg ezt a sportot. Sokat hisztiztem, de végül 9 évesen megkaptam az első seprűmet. Kicsi volt, mégis egy hatalmas álmom vált vele valóra. Másodikos korom óta vagyok benne a kviddicscsapatban, eredetileg fogónak jelentkeztem, de mindenki egyet értett abban, hogy sokkal jobb vagyok terelőként. Így ezen a poszton maradtam és a sok edzésnek hála izmosnak mondhatom magam. Az idei év elején kineveztek csapatkapitány-helyettesnek.
Nem szeretem behatárolni, hogy ki a népszerű és ki nem. De úgy tűnik, terelőként én is az lettem. Sok lány van, aki emiatt velem akar lenni, de egyszerűen tavaly év vége óta nem tudok hinni a szerelemben. Akkor váltak el a szüleim. És belépett a képbe Willow. Tavaly jött az iskolába és rengeteg időt töltöttünk együtt. Körbe kellett vezetnem, tanárként kezelnem, de annyira csodás személynek tartottam, hogy baráti viszonyt alakítottunk ki. Tudtam hozzá menni bármikor, nevettünk, beszélgettünk… Viszont minden megváltozott, amikor apa elhívta őt randizni. Azóta nem beszélek vele, levegőnek nézem és már nem keresem a társaságát. Szerintem azért vagyok ennyire hisztis ezzel kapcsolatban, mert nem kérték ki a véleményem a dologról.

Ha tükörbe nézek

A magasságomról elég annyi, hogy van. Barna hajam van, ami sosem néz ki tökéletesen, ugyanis állandóan a hajamba túrok. Leginkább olyan szénakazalnak mondanám. Az arcom mihez is hasonlítsam? Tipikus Longbottom arcom van. Nem volt nehéz, apa is Longbottom. Ruhák terén a garbókat részesítem előnyben, kényelmesek és sosem fázok benne. A farmert kerülöm, nem szeretem a tapadós gatyákat. Totál kényelmetlen, én pedig nem szeretek szenvedni egy ruhában, azt az elvet vallom, hogyha már muszáj felvenni egy ruhát, legalább legyen kényelmes. Bár nem mondom, imádok félmeztelenül mászkálni.

Családom

Édesapám
Neville Longbottom. Apát mindig is nagyon szerettem, igazi mintaapa volt. Hangsúlyozom, volt. Utálom, hogy elvált anyámtól, sosem értem meg. És mindezek után még össze is jön Willow-val. Remek meg minden, de a mi véleményünket nehéz lett volna kikérni? Viszont apa tanít engem, így egészen tűrhető a kapcsolatunk. Najó, így is szeretem őt, de néha az agyamra megy. Pláne, amikor folyton rámszól, hogy írjak házit..

Édesanyám
Hannah Longbottom/Abott. Nem tudom, sikerült-e elrendezni a papírokat, de úgyis ismered őt is. Anya az, aki a lelki támaszom és számomra ő a béke szigete. Szeretem őt is nagyon, gyerekkoromban neki köszönhettem azokat a finom sütiket. Lehet azért vagyok ennyire egoista, mert anya folyton dicsért engem, mondjuk nem volt nehéz dolga, elég szép gyereke van, hahaha

Testvéreim
Marigold Longbottom. Ő a kishúgom, bármit megtennék érte. Ha úgy tetszik, akkor ezt mondom: ha valami baja lesz a húgomnak miattad, leütlek. De most komolyan, húgi, hogy szedhetsz össze ilyen idióta embereket?

Párkapcsolat
Hogyisne

Gyermekeim
nincsenek

Apróságok

Amortentia
a seprűpolírozó illata, eper, frissen vágott fű

Mumus
A legjobban attól félek, hogy a szüleim és a húgom úgy végzik, mint az apai nagyszüleim.

Edevis tükre
Anya és apa újra együtt, Goldie-nak és nekem pedig gyerekeink és szerelmeink vannak.

Hobbim
Kviddics minden mennyiségben, apa idegesítése. És a kedvenc programom: nézem, ahogy nő a hajam. Eskü, egyszer láttam, hogy megmozdult és nőtt fél milimétert!

Elveim
Szerintem, ha valami elromlik, azt nem eldobni kell, hanem megjavítani.

Amit sosem tennék meg
Tök evidens dolgok, meg talán az, hogy cigizzek és drogozzak. Szeretnék a későbbiekben is talán kviddicsezni, nem mérgezném emiatt a testem. Megdolgoztam érte, a testem is dolgozik értem, jól megvagyunk így együtt.

Ami zavar
Ha valaki ok nélkül bunkó a másikkal, illetve, ha engem bunkónak néznek a népszerűségem és a kinézetem miatt. Meg az olyan hülye emberek, akik ezt normálisnak tartják.

Ami a legfontosabb az életemben
„Ne nevess, tényleg egy plüssmacival alszom. Teddy nélkül nem tudok aludni és mint tudjuk, az alvás rettentően fontos.” Nem tudom, mi volt ezen olyan vicces, de ő dőlt a nevetéstől. Mármint szó szerint, annyira nevetett, hogy rádőlt az ágyra, onnan a padlóra. Mostmár ketten nevettünk együtt.

Ami a legkevésbé fontos számomra
A magasságod nem érdekel, a külsőd egy kicsit, a személyiséged nagyon is.

Amire büszke vagyok
Igazából apámra is baromi büszke vagyok, mégha nem is hangoztatom. Magammal kapcsolatban pedig arra vagyok büszke, hogy erőset tudok ütni a gurkóba.

Ha valamit megváltoztathatnék
Ha megváltozna valami az életemben, akkor nem lennék ilyen. Én pedig szeretek ilyen lenni.

Így képzelem a jövõmet
Vagy kviddicsezek vagy pedig kviddicsedzőnek megyek. Vagy lopom majd a napot, még kiderül. Vagy nem derül ki, de az biztos.

Egyéb
Semmi említésre méltó.

Gino Pasqualini

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Franklin Longbottom Empty
Vendég
Szer. Nov. 18, 2020 1:44 am

Kedves Franklin!

Drága egyetlen kisfiam, ha te azt tudnád, hogy mennyire vártam, hogy megérkezz és elfogadhassalak. Na de félre minden személyeskedéssel és elfogultsággal, üdvözöllek az oldalon, a Griffendél színeiben és a kviddics-csapatban. Remélem, hogy annyira azért nem érzed kellemetlenül magad apád árnyékában, mint amennyire igyekszik ő is ettől megszabadítani, ahogy azt is, hogy idővel talán elfogadod a szüleid döntését arról, hogy a családi élet ebben a formában nem fog tovább működni. Mindentől függetlenül apád roppant büszke rád és a sikereidre, hogy te nem lettél olyan suta, mi több, igazán talpraesett! Remélem is, hogy hamar túllendülsz a családi válságon, azon, hogy úgy érzed cserben hagytak és csak előre tekintesz a jövőbe, hisz hamarosan végzel és te is kilépsz a nagybetűs Életbe. Akkor már mindegy lesz, hogy ki nevetett ki a mackó miatt és ki nem, akkor már csak az fog számítani, te mit akarsz. Mars foglalózni és jó játékokat!

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: