| | | Hétf. Nov. 16, 2020 10:33 pm | "There's a whale in the pool with my mother And my dad paints the house different colors Where would we be, if we couldn't dream" Nem: Nő Kor: 26 év Vér: félvér Születési hely: London Iskola/ház: Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző: Hugrabug Munka: Író; Esküvőszervező Családi állapot: Egyedülálló Patrónus: Elefánt Pálca: 13 és fél hüvelyk, kellemesen rugalmas, rózsafa, holdborjú szőr maggal Only Human 1 Mit tart a tökéletes boldogságnak? - Kikapcsolódás aggodalom és stressz nélkül. 2 Mi lenne, ha reinkarnálódna? - Aranyhal vagy ékszerteknős. 3 Mik a fóbiái? - Lépcsőfóbiám van, szinte mindig félek, hogy elesek/elcsúszok 4 Hogy reagál a kritikára? - Átgondolom mennyire igaz. A munkám során fontos, hogy higgadt maradjak ha valami nem tetszik az ügyfélnek. Inkább akkor dühöngjek, amikor nem látja, igaz? 5 Legerősebb jellemvonások? - Spontaneitás, talpraesett, jó problémamegoldó készség, jó kommunikációs készség, kreativitás 6 Mik a jellemgyengeségei? - Félek az érzelmektől, az elköteleződéstől. Nem vagyok türelmes csak ezt a munkám során jól leplezem, ha szükséges. Mondhatni a munkám megszállottja vagyok, nem tudom mi lenne velem mobiltelefon nélkül. 7 Hová menne, ha létezne időutazás? - Szeretnék találkozni Walt Disney-vel. 8 Melyik érzékében bízik a legjobban? - A szememben. 9 Mit gondol a munkájáról? - Szeretem és úgy gondolom, hogy tele van kihívásokkal. Mégis elkezdtem íróként is publikálni az esküvőszervezés mellett, mert az egyetemen kiderült, hogy van érzékem hozzá. 10 Mi a kedvenc meséje (és melyiket utálja a legjobban)? - Alice Csodaországban és Aladdin. Legkevésbé az Oroszlánkirályt szeretem. 11 Sportol valamit? És mennyire jó benne? - Jógázom és boxolok. Azt hiszem egész jól megy, eddig senki sem szólt, hogy nagyon béna lennék. 12 Mi az első dolga hétköznap reggeleken? - Iszok egy pohár citromos vizet. 13 Milyen tulajdonságot becsül legjobban egy barátban? - Őszinteség, spontaneitás. 14 Mi a kedvenc alkoholos és alkoholmentes itala? - Gintonik és citromos víz. 15 Ha választhatna, milyen szuperképességet kérne magának? - Időutazás. 16 Előfordult, hogy valaki megmentette az életét? - Igen. 17 Mikor hazudott utoljára? - Múlt héten a kiadónak, hogy mindjárt kész az új fejezet, pedig nem volt még időm nagyon hozzá. 18 Otthonülő vagy eljárós típus? - Is-is, hangulatfüggő. 19 Van háziállata? - Van két ékszerteknősöm. 20 Kedvenc napja a héten? - Csütörtök. 21 Hova szeretne a leginkább eljutni? - Bali 22 Volt képzeletbeli gyermekkori barátja? - Nem. 23 Kapott valami különleges képzettséget? - Igen, a Roxfortba jártam *nevet*, illetve a nevelőapámmal évek óta németül beszélek. 24 Mi a legnagyobb titka? - Boszorkány vagyok. 25 Mi a leggyönyörűbb, amit valaha látott? - Sarki fény. 26 Törték már össze a szívét? - Igen. 27 Hisz az első látásra megszülető szerelemben? - Már nem vagyok benne biztos. 28 Toll vagy ceruza? - Toll. 29 Mi volt a legsértőbb dolog, amit valaha mondott? - Csókolna meg egy dementor! 30 Kedvenc színe? - Bordó, piros. 31 Mit változtatna meg magában? - Sosem kellett volna köldökpc-t csináltatnom, hiba volt. 32 Sós vagy édes? - Édes. 33 Babonás? - Néha. Például ha eltörök egy tükröt. 34 Ha csak egy dolgot hozhatna ki egy égő házból, mi lenne az? - A laptopom külső memóriája, azon minden rajta van ami számít nekem. 35 Mit gondol: mi a legrosszabb, amit emberrel tehetnek? - Imperius és Cruciatus. 36 Milyen az otthona? - Modern, letisztult enyhe indusztriális beütéssel. 37 Milyen a kapcsolata a technológiával? - IMÁDOM! 38 Hogyan viselkedik idegenekkel? - Barátságosan, kedvesen, hiszen ez a munkám. 39 Mi van az éjjeliszekrényén? - Lámpa, telefon, toll, határidőnapló, zsebkendő. 40 Milyen volt az első csókja? - Váratlan. 41 Mi lenne haloweenkor? - Tündér. 42 Adni vagy kapni? - Adni. 43 Kedvenc étele? - Vajas croissant, répatorta. 44 Mi szeretett volna lenni gyermekkorában? - Természetesen hercegnő. 45 Határidőnapló vagy online naptár? - Mindkettő. A telefonomban néha gyorsabb és könnyebb átlátni a dolgokat, de szeretek munka után egy kávézóba beülni és egy süti mellett mindent beleírni a határidőnaplómba. Minden évben ugyanazt a típust veszem, hogy a polcon egymás mellett sorakozva jól mutassanak. 46 Milyen rögeszméje van? - Mindennek megvan a pontos helye és ideje. 47 Kedvenc zenéje, olvasmánya, képzőművésze? - Tom Odell, Fairy Oak könyvsorozat, Dalí 48 Mi a kedvenc állata? - Oroszlánfóka. 49 Milyen tanulmányokat végzett? - Varázslótanulmányaimat a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzőben végeztem. Előtte hagyományos mugli iskolába jártam és a Roxfort után egy évvel mugli érettségit tettem. Egy év kihagyással a Roxfort után bekerültem irodalom szakra az Oxfordra, és az el is végeztem, majd mivel vágytam még valami kihívásra elvégeztem egy esküvőszervezői képzést. Folyamatosan képzem magam a munkámhoz, hogy minél jobb szolgáltatást nyújthassak az ügyfeleimnek, így megfordultam már egy virágkötő tanfolyamon is például. Elkezdtem németül tanulni, mikor anyám megismerte a nevelőapámat, akivel mára már csak németül beszélek, állítása szerint ugyanis szinten kell tartani a nyelvtudást. 50 Kávé vagy tea? - Fekete tea egy pici tejjel. Rollercoaster 1. fejezet Gyermekkor Nem emlékszem az édesapámra. Hat éves koromig a családunk két főből állt, csak anya és én voltunk a világgal szemben. Nem mondtam soha, de titkon vágytam egy apukára, aki megvédhet engem minden rossztól. Akinek én lehetek a kis hercegnője és aki úgy szeret engem, mint anya. Nem mondtam neki, hiszen így is láttam, hogy mennyire nehéz neki. Sokszor vigyázott rám dadus, ha neki túlóráznia kellett, nem akarta, hogy bármiben is hiányt szenvedjek. Az esti meséket viszont mindig ő olvasta fel nekem. Talán az aranyvérű varázslócsaládokban nem értékelték volna, hogy mugli írók műveiből is olvasott fel nekem, én viszont rajongtam értük, akárcsak a Disney mesékért. Néha külföldi utakra is rendelte a munkája és egy ilyen alkalomnak köszönhetően ismerte meg a nevelőapámat, Williamet. Rostockban találkoztak és sokáig csak leveleken meg telefonon keresztül kommunikáltak, aztán nem sokkal később Londonba költözött a lányával. Kicsit izgultam az első találkozásunk miatt, de sikerült gyorsan megkedvelnem őt és a lányát is. Két évvel később már az esküvőre készültünk, ahol mi ketten voltunk a koszorúslányok halványkék ruhákban. Johannaval egész gyorsan összebarátkoztunk és megtaláltuk a közös hangot a négy év korkülönbség ellenére. Eleinte persze voltak nyelvi akadályok közöttünk, de ahogy én németül, úgy ő angolul tanult megállás nélkül és a falak közöttünk egyre szebben kezdtek leomlani, minél jobban megértettük egymást. Boldog család lettünk, két fél egy egésszé vált és úgy éreztem nem lehetnék már boldogabb. Persze abban a korban tényleg mi mástól lettem volna boldogabb, mint egy apukától meg egy testvértől?
2. fejezet Roxfortos évek Születésemtől kezdve úgy nevelt anya, hogy tudjam, boszorkány vagyok, így nem is volt kérdés, hogy kapok-e levelet a Roxfortból. A Hugrabugba kerültem, bár az első két évem során nem egészen értettem, hogy miért, hiszen sosem voltam türelmes típus. Valamiért úgy éreztem, hogy nekem inkább a Hollóhátba vagy a Mardekárba kellett volna kerülnöm, de harmadéves koromban már sikerült úgy éreznem, hogy a Teszlek Süveg jól döntött. Elkezdtem dolgozni rajta, hogy legalább kicsit is tudjak azonosulni a házam elveivel, bár a türelem elsajátításának sose lettem tökéletes példája, csak jól vissza tudom tartani a türelmetlenségem kimutatását. Csatlakoztam az iskolaújsághoz, mert az írói vénám már akkor is erősnek mutatkozott. Az irodalmi rovatban publikáltam az írásaimat, majd két év tagság után a társszerkesztő lettem, az azt követő évben pedig főszerkesztő. Kipróbáltam magam a színjátszókörben és a kórusban is, de pár hónap után mindkettővel felhagytam, mert úgy éreztem egyik sem igazán az én világom. A diákönkormányzat tagja is voltam, többnyire szervezői feladatokat láttam el egy-egy iskolai rendezvényhez, gyűléshz, csapatépítőhöz. Az írás mellett ebben találtam még igazán önmagamra. Szerettem a rendszert, a megvalósulás folyamatát és látni a folyamat végét, hogy azt bizony nekem köszönhetik a részt vevők.
3. fejezet Mi történt a Roxfort után? Szerencsés vagyok, hiszen nem minden varázslócsaládban fogadják el, ha a gyerek nem mágikus irányban akar továbbtanulni. Az én szüleim mindent megtettek azért, hogy a roxforti papírjaim alapján kiállíttassanak egy a mugliknak megfelelő középiskolai végzettséget. Ugyan így egy évet várnom kellett az egyetem előtt, hogy minden meglegyen, de bekerültem irodalom szakra az Oxfordra. Igen, én is tudom, hogy ez hihetetlen, de sikerült! Mindent megtettem, hogy otthon büszkék legyenek rám, ha már ennyire kakukktojás lettem. Novellákat írtam és elkezdtem az első gyerekmesés könyvemen is dolgozni. Különböző írói pályázatokra adtam be a műveim, amiknek lényege a publikálás volt. Pénzjutalom nem járt értük, de a történeteim legalább eljutottak másokhoz. Aztán megkeresett egy gyerekmagazin, hogy olvasták egy ilyen könyvben az egyik mesémet, és szeretnék megjeleníteni a következő számukban. Körbetáncoltam a kollégiumi szobámat, amikor elolvastam a levelet, a szívem majd kiugrott a helyéről. Igen, ez lesz az én nagy esélyem, végre!
4. fejezet A siker titka és a piszkos valóság Valahogy nem éreztem magam teljesnek a diplomával a kezemben. Hiába szerződtem le rendszeres írónak ahhoz a gyerekmagazinhoz, valahogy többre vágytam, hiányzott a szervezés az életemből. Hiszen még az egyetemen is tagja voltam a rendezvényszervezői bizottságnak, akkor csak van érzékem hozzá nem? Akkoriban nagyon szerelmes voltam, Jack volt a tökéletes pasi a szememben és a fellegekben jártam akárhányszor megcsókolt. A világ legszerencsésebb emberének éreztem magam, főleg azért, mert az első egyetemi évem alatt ismertem meg, szóval együtt voltunk már egy ideje. A koliban is összeköltöztünk, mikor harmadéves voltam. Úgy éreztem a legtökéletesebben az esküvők körében tudnék kiteljesedni, hiszen én is csak arra vágytam már, hogy mikor teszi fel nekem a nagy kérdést. Emiatt döntöttem az eskvőszervezői tanfolyam elvégzése mellett. Ahogy egyre jobban beleástam magam a témába és meg lett a papírom meg az első munkáim úgy vártam egyre jobban az én nagy napomat. A rózsaszín köd ott lebegett a szemem előtt és nem vettem észre az árulkodó jeleket, túlságosan belefeledkeztem a munkámba és az írásba. Egyre kevesebb időt tudtunk Jackel együtt lenni, aztán jött a legnagyobb pofon, ami érheti az embert. A legjobb barátnőmmel koktélozgattunk péntek este a kedvenc bárunkban, mikor szóba kerültek a pasik. Mondtam, hogy már igazán összeszedhetne valakit és akkor mehetnénk duplarandira, mire kibukott belőle, hogy van valaki a láthatáron. Mind jól tudjuk, hogy az alkoholtól megered az ember nyelve és odáig jutottunk, hogy kibökte van egy tetoválás a srác lapockáján. Ez puszta véletlen, gondoltam akkor. Biztos sok pasinak van ott tetoválása, nem csak Jacknek, de Lizzie ezután abbahagyta a fecsegést és más irányba terelte a szót. Furcsán viselkedett, de ez akkor nem igazán tűnt fel. Az egyik esküvő után előbb mentem haza a tervezettnél. Ugyan meghívtak a fogadásra is, de kedvesen visszautasítottam, hogy még sok dolgom lesz másnap. Bárcsak elmentem volna! Akkor nem arra megyek haza, hogy Jack és Lizzie a nappaliban... Túlságosan élénken él a kép a fejemben, egyszerűen nem tudom elfelejteni, hogy a ét ember, akikben annyira megbíztam ezt tették velem. Vajon azon is röhögtek a hátam mögött, hogy milyen jól kijátszanak? Teljesen kikészültem, aonnal hazaköltöztem a szüleimhez míg nem találok új albérletet. A munkámt azonban folytatnom kellett bármennyire fájt is látnom más emberek boldogságát. Szép lassan bemeséltem magamnak, hogy amúgy is válással végződik a legtöbb házasság, de legalább az esküvő legyen olyan mindenkinek, amilyenről álmodott. A gyerekmeséim központi témája a barátság lett, hiszen rengeteget köszönhettem én is azoknak a szemlyeknek, akikről korábban nem gondoltam volna, hogy valójában mennyire számíthatok rájuk.
5. fejezet A váratlan meglepetés Délután fél háromra voltak bejegyezve a naptárba. Pontosan emlékszem és sosem tudnám elfelejteni. A férfi keresett meg telefonon, hogy esküvőszervezőre lenne szükségük és tetszenek neki a referenciák a weboldalunkon. Kiemelte, hogy fontos számára a diszkréció, hiszen ez a második házassága és a gyermekeinek is fontos szerepet szeretne majd az esküvőn. Természetesen megígértem, hogy minden tőlem telhetőt megteszek majd, hiszen mindig a pár kérései a legfontosabbak. Arra azonban nem voltam felkészülve, hogy fél háromkor betoppan az irodámba a tökéletes hasonmásom. Mégis hogy lehetséges ez?When you look me in the eyes Azt hiszem a magam 169 cm-ével az átlagos magasságú lányok táborát erősítem. Szeretem az ízléses, kifinomult ruhákat magas sarkú cipővel, ezért örülök is, hogy nem nőttem magasabbra. Talán a munkámból adódóan el is várható tőlem az, hogy ne farmerben vagy melegítőnaciban találkozzak az ügyfelekkel. Sötétbarna hajam van, amit a jó idő beköszöntével gyakran rövidre vágatok, de télre már szeretem, ha egész hosszúra megnő. Pár éve még napi rendszerességgel vasaltam a hajamat, mára már sikerült elfogadnom az enyhén hullámos természetességét. Néha viszont még mindig visszatérek az egyeneshez, hangulat- és alkalomfüggő a dolog. Szeretek sminkelni, bár inkább a naturális színeket részesítem előnyben. Goodnight and Goodbye Édesapám Matthew Harris - 54 éves - Sosem ismertem. Nevelőapám William Schaefer - 52 éves - Hat éves voltam, amikor randizni kezdett anyával. Nem telt el sok idő és már össze is házasodtak. Mindig is apámként tekintettem rá, ő pedig saját lányaként szeretett. Építészmérnökként dolgozik, de nem a muglik között, hanem a varázsvilágban. Szerintem elég menő a munkája, hiszen sok plusz tényezőt kell figyelembe vennie tervezéskor, amit a mugliépületeknél nem. Német származású, a szülei nem is tudnak angolul, anyát valami rendezvényen ismerte meg Rostockban. Mikor komolyra fordult kettejük kapcsolata, akkor kezdtek engem német nyelvtanárhoz járatni, hogy azért megértsük egymást a mostohatestvéremmel és a kapott nagyszüleimmel. Williammel (akit én amúgy csak Vati-nak szólítok) mai napig csak németül beszélgetek, ami egy nagyszerű ötlet volt tőle arra, hogy szinten tartsuk a nyelvtudásomat. Édesanyám Dalia Grace Schaefer (née. Newsome) - 50 éves - Sikeres nő, akire mindig is példaképként tekintettem. A minisztériumban dolgozik a Mágikus Közlekedési főosztályon a Hop Hálózati Felügyelet vezetőhelyetteseként. Eléggé nagy esélye van idén az előreléptetésre és nagyon becsületesen is dolgozik ezért. Mielőtt megismerte Williamet sokkal szétszórtabb volt, mert rám is kellett neki vigyázni és dolgoznia is kellett. Ez a férfi pedig a legjobb pillanatban csöppent az életünkbe és hozott magával még egy kis testvért is nekem, akinek anya éppannyira örült mint én. Mostohatestvérem Johanna Schaefer - 22 éves - Az új apukámmal együtt egy kis testvért is kaptam. Johanna eléggé makacs és önfejű, de annál szerethetőbb a maga módján. Ezt mi sem támaszthatja jobban alá, minthogy éppen az esküvőjére készülünk, ugyanis Tom megkérte a kezét végre öt év kapcsolat után. Miattuk nem veszett még oda teljesen a hitem az igaz szerelemről. Ikertestvérem Blair Harris - 26 éves - Még a nevét sem hallottam. Azt sem tudtam, hogy létezik és egy váratlan fordulat során mégis találkozunk. Párkapcsolat Jelenleg a karrieremre koncentrálok, de ha betoppanna a Nagy Ő akkor talán megváltozna a véleményem. Fly with me Amortentia Jázmin, golyóstoll tintája, hajlakk, frissen sült vajas croissant Mumus Végtelenbe nyúló, csúszós lépcső Edevis tükre Szeretném, hogy a gyerekek a varázs- és a muglivilágban is szeressék a mesekönyveimet és talán nem ártana, ha rám is rám találna a boldog befejezés. Hobbim Jóga, box, virágkötés, továbbképzések, kreatív workshopok, egy kávézóban ücsörögve írni, shopping Elveim A menyasszonynak mindig igaza van! Amit sosem tennék meg Nem használnám a tiltott varázslatokat Ami zavar Döntésképtelen, tudatlan ügyfelek, rendetlenség, késés, össze nem illő dolgok Ami a legfontosabb az életemben A barátaim Ami a legkevésbé fontos számomra A saját mentális egészségem. Sajnos hajlamos vagyok megfeledkezni róla a jóga órán kívül és akár kimerülésig hajszolni magam a munkában. Amire büszke vagyok A legelső mesekönyvem, az esküvőszervezői pályafutásom Ha valamit megváltoztathatnék Talán felkerestem volna az igazi apámat. Így képzelem a jövõmet Öt év múlva? Tíz év múlva? Biztosan kiadok addigra legalább egy-egy gyerekmesekönyvet mindkét világban, de hogy a magánéletemben mi lesz, arról ötletem sincs.
|
| | | | Hétf. Május 10, 2021 5:37 am | Kedves Elayna! Nem mindennapi, hogy egy boszorkány teljesen képben legyen a mugli mesékkel, de te nem csak tudod ezt, hanem peofi szinten ismered. Elvégre is, biztosan hallottál róla, hogy a Frozen azért lett az, hogy ne Disney hibernált testére keressenek rá sokan. Fúj már. Azért az ironikus, hog félsz az elköteleződéstől, de meg tudlak érteni, hogy miután a párod megcsalt téged, nehezen tudsz megbízni a férfiakban. Talán egy nap majd ez változik. Azért az mindenképp jő, hogy volt egy boldog gyerekkorod és a családod ennyire elfogadó. Mindenesetre esküvőt nem csak a mugliknak tudsz szervezni, szóval ez még bőven lehet izgalmas is. Nem lehet egyszerű találkozni egy olyan személlyel, aki nem csak szakasztott úgy néz ki, mint te, de igencsak nagy az esély arra, hogy valami nincs rendben mégsem a családodban. Beszéltél már erről valakivel? Javaslom, tedd meg. Én most utadra ia eresztelek, foglalózz éa jó játékokat. |
| | | |
| Engedélyek ebben a fórumban: Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. |
| |
| |
| Bejelentkezés ◇◈ I solemnly swear... ◈◇ | |
A fórum ideje |
◇◈ New weather report ◈◇
2023/24. tanév: Nyár
|
Online ◇◈ follow the butterflies... ◈◇ | Nincs Jelenleg 112 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 112 vendég |
Bagoly Posta |
◇◈ I enjoyed the meetings, too ◈◇
|
Utolsó bûbájok ◇◈ Anything’s possible... ◈◇ | Tegnap 10:04 pm-kor Juliet Denoir Tegnap 8:59 pm-kor Theodore Nott Tegnap 6:04 pm-kor Hollyn Shelby Csüt. Nov. 21, 2024 7:06 pm Léanor D. Lecomte Szer. Nov. 20, 2024 12:48 pm Theodore Nott Kedd Nov. 19, 2024 12:08 pm Dorothy Rosier Kedd Nov. 19, 2024 10:34 am Anja Vogel Hétf. Nov. 18, 2024 11:38 pm Calysta Munter-Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:49 pm Remus E. Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:15 pm Lucas Brown-Parkinson |
|