| | | Pént. Nov. 06, 2020 10:45 pm | Letha Armstrong-Shaw anya, ügyvédnő Nem: nő Kor: 36 év Vér: aranyvérű Születési hely: New York, USA Iskola/ház: Ilvermorny, Thunderbird Munka: ügyvéd; exauror a MACUSA szolgálatában Családi állapot: özvegy Patrónus: maine coon Pálca: fenyő, egyszarvúszőr, 10 és fél hüvelyk Jellemvonások ✿ Gondoskodó - Legyen szó a családjáról, vagy egy árva kiscicáról, Letha célja az, hogy biztonságot adjon és mindent megtegyen a másik öröme érdekében. Ha kell, az éjszaka közepén fekszik be bármelyik gyereke mellé és simogatja álomba. ✿ Kitartó - Nem szokása feladni. Addig megy, amíg el nem éri célját. ✿ Meggyőző - Akaratát nem ráerőszakolja a másikra, megőrzi a kedvességet és észérvekkel támasztja alá igazát. Hisz abban, hogy a kommunikáción múlik minden. ✿ Engedékeny - Na nem abban, amihez ő maga ragaszkodik. Őt is ugyanúgy meg lehet győzni dolgokról, és ha számára kevésbé fontos az adott dolog, könnyen enged a másiknak. ✿ Magas elvárások - Habár engedi, hogy a gyerekei a saját útjukat járják, elvárja tőlük, hogy a tanulás mindig a legfontosabb legyen. ✿ Tervező - Vannak tervei a következő tíz évre, de a heti rendre is. Szereti, ha megvan mindennek a rendje, helye és ideje, így kevesebb stressz és több pihenés jut. ✿ Rendszerező - Vagy rendmániás? Könnyen elveszít dolgokat, ha azt nem a megszokott helyére teszi le. ✿ Bolondos - Szereti a viccelődést, az esti borozgatást a barátaival, szórakozni járni... Mindent, amit fiatalon szeretett volna megtenni. Lélekben még egészen fiatal. ✿ Csalódott - A szerelemben, a szüleiben, a világban. Egészen mást várt az élettől. ✿ Aktív - Sosem áll meg (négy gyerek mellett nem is lehet), de szereti, hogy a nap végére nem a semmittevéstől fárad el. ✿ Harcias és egyben békés - Anyatigris. Ne piszkáld az alvó oroszlánt, mert megtalál kóstolni. ✿ Független - Habár férjhez adták, sosem kellett neki egy mankó ahhoz, hogy megálljon a saját lábán. Jól érzi magát a bőrében szingli anyaként, és köszöni szépen, a MACUSA elég jól fizet.
Életem története Amikor az ember lánya olyan családba születik, ahol minden felmenője tisztavérű, és sikeres, elismert személy a varázslótársadalomban, meg kell felelnie olyan elvárásoknak, amelyek ellen egyszerűen nem tud mit tenni. Harmincöt évvel ezelőtt születtem, a családom első gyermekekén. Apám, Andrew Shaw hatodik generációs Wizengamot tag, anyám, Deborah a családjában a második. Őseink között iskolaigazgatók, vezetők és politikusok voltak. Mióta az eszemet tudom, a legjobb taníttatásban részesítettek, táncolni, vívni és lovagolni jártam, nem emlékszem, hogy lett volna igazi gyerekkorom. Barátaim akadtak, de őket is a szüleim által ismertem csak meg, egészen addig, amíg felvettek az Ilvermornyba. Tudod, ez volt életem legjobb időszaka. A családomra nem hozhattam szégyent, de lázadó voltam. Megalapítottam az iskola Együtt a nőkért egyesületét, prefektusként segítettem, hogy diáktársaim olyan helyekre bújhassanak takarodó után, ahol nem találnak rájuk. A szüleim elveivel szembe menve mugli születésű fiúba szerettem bele. Eleinte azt hittem, könnyű lesz majd beadagolni a szüleimnek a helyzetet. Persze máshogy alakult... Bűbájtanból kiemelkedő voltam az évfolyamunkban, és tagja voltam a kviddics csapatnak. A sportban ki tudtam ereszteni a fáradt gőzt, amiből bizony volt bőven, hisz azért, hogy a szüleim elégedettek legyenek, rengeteg időt töltöttem a könyveimbe merülve, a vizsgákra megállás nélkül tanultam. Ennek egyébként meg is lett a gyümölcse.
7 hónappal ezelőtt
Karjaimban tartva az alvó gyermeket én magam is elszundítottam néhány percre a hintaszékben. Arra ébredek, hogy valaki gyengéden megrázza a vállam és halkan suttog. Ahogy magamhoz térek, meghallom a földszintről felszűrődő kacagást, és az órára pillantok. - Mrs. Armstrong, úgy hiszem, el fog késni. Adja csak, visszaaltatom, ha felébredne. A dadánk immár tizenhat éve van velünk, természetes volt számára, és számomra is, hogy amikor ott hagyjuk az Egyesült Államokat, velünk tart. Nélküle nem tudnám csinálni. Nem tudnék az anyjuk lenni, főleg ebben a helyzetben. A férjem nyolc hónapja, a kisebbik lányunk születése előtt vesztette életét. Auror volt, méghozzá az egyik legjobb. Nem voltunk szerelmesek, elrendezett házasság volt rögtön azután, hogy végeztem az iskolával. Tizennyolc voltam, ő huszonnyolc, de idővel kialakult a kölcsönös tisztelet és szeretet köztünk. Nem volt könnyű feldolgozni, hogy elment és magamra hagyott, az élet viszont ment tovább. Két gyermek és egy pocaklakó mellett hogy is lehetett volna másként? - Köszönöm, Danielle. Amint vége a tárgyalásnak, jövök. - Dexter úrfi is hazatért a szünetre - kissé aggodalmaskodva pillant rám, miközben átveszi a kislányt. - Ne aggódjon, hazaérek, mielőtt előbújna a szobájából. Ha van valami, amit el lehet mondani az életemről, az az, hogy kiszámíthatatlan és teljes káosz vesz körül. Aurornak tanultam, majd tovább mentem a jogra. Élveztem a pörgést, ami az aurorsággal járt, amikor viszont megszületett a második gyerek, rájöttem, nem kockáztathatunk mindketten. A gyerekeknek szükségük van ránk, ezért visszavettem a tempóból és beültem az asztal mögé. Idővel egyre több ügyet kaptam. A munka és az anyaság között nem sikerült igazi összhangot teremtenem, amit főleg Nico érezhet. Húszévesen nem akartam anya lenni, tanulni és utazni akartam, a fiam főleg Danielle keze alatt cseperedett. Az évek múlásával pedig átalakult a család, és a munkám is. Hogy miért gondolták a feletteseim, hogy én leszek a legjobb mentőöv egy obskurus gyermek számára, nem értem, mégis habozás nélkül bólintottam rá. Tudtam, hogy ez lesz a legjobb a gyerekek számára, és nekem is jól jönne a környezetváltozás. Így legalább végre elmenekülhettem a szüleim mellől. Gyors készülődés után elegánsan, aktatáskával jelenek meg a konyhában, ahol Nico, Dexter és Mila egymás mellett ülve ebédelnek. Mila előszeretettel csipkelődik a bátyjával. Sorban mindegyiküknek nyomok egy csókot az arcára, a mostohafiamnak pedig végigsimítok a vállán. - Jók legyetek, rendben? Úszhattok kint a medencében, de előtte szóljatok a dadusnak. Dex, az íróasztalodon hagytam egy könyvet, gondoltam tetszene - rákacsintok, aztán magamra kanyarítva a blézeremet intek nekik, majd elhoppanálok a minisztériumba, ahol már biztosan várnak. Ha tükörbe nézek Középmagas, igen csinos harmincas éveiben járó nő. Odafigyel a megjelenésére, mindig igyekszik a legjobb formáját nyújtani. Úgy érzi, nem engedheti meg magának, hogy a minisztériumban ne a tökéletes Lethát lássák. Ruhatárát szereti frissíteni, feldobni különböző kiegészítőkkel, a cipőkért pedig egyenesen él-hal. Érzelmeit nehezen leplezi, ez talán olyasmi, amit különösen utál magában, egyébként pedig elfogadja magát olyannak, amilyen. A tükörben már nem az a húszéves néz vissza rá, aki lenni szeretne, de minden egyes ránc mögött egy történet bujkál, amelyet a gyerekeivel élt át. Családom Szülők Deborah és Andrew J. Shaw - Szülei mindketten a Wizengamot tagjai voltak nyugdíjba vonulásuk előtt. Olyan hírük volt, amelyet nem lehetett bemocskolni, ezért kellett lányuknak is belemennie egy olyan házasságba, amely csak az érdekeiket nézte. Nincs különösebben jó kapcsolata a szüleivel, havonta egyszer beszélnek és ünnepekkor találkoznak a gyerekek miatt. Testvéreim Daisy Shaw - Néhány évvel fiatalabb húga hozzá hasonló életet kapott. A nő jelenleg az Ilvermornyban tanít. Párkapcsolat Jason Armstrong - Tizenkilenc éves volt, amikor hozzáadták az akkor huszonkilenc éves férfihoz. Csak a rang és a vér számított, azt senki nem kérdezte meg, szeretne-e egy idegen férfi oldalán megöregedni. Tizenöt évet éltek együtt, mondhatni boldogságban. Ha szerelem nem is, de kölcsönös szeretet és tisztelet volt köztük, s három gyermekkel ajándékozták meg egymást. Jason Armstrong auror volt, megtámadták és életét vesztette még harmadik gyermeke születése előtt. Gyermekeim Nick Armstrong-Shaw (16) - Az elsőszülött, a nehezen kezelhető fiú. Letha számára nem volt nagy boldogság, amikor Nico megszületett. Ő húszévesen még élni akart, ezért akadémiára ment tovább tanulni és ez idő alatt dajka vigyázott a gyermekre. Nehezen csiszolódtak össze, Nico mindig is inkább apás volt. Letha tudja, hogy magát hibáztatja az apja haláláért, amit nem győz hangsúlyozni, hogy tévedés. Fiában egyébként sok olyan tulajdonságot vél felfedezni, melyet magában ismert gyerekként. Ugyanilyen lázadó volt, ezért arra bátorítja, hogy álljon ki az igazáért mindig. @Mila Armstrong-Shaw (6) - Boldog volt, amikor kiderült, hogy a család egy kislánnyal bővül. Mila az apjára ütött, kedvessége határtalan, a légynek sem tudna ártani. Készségesen segít társain és ő az első, ha valaki feljajdul, máris a segítségére siet. Audrey Armstrong-Shaw (2) - A legkisebb gyermek jóval apjuk halála után született. Nem volt tervezett, csak összejött, de talán a legjobbkor csöppent az életükbe. @Dexter Armstrong-Shaw (16) - Egy ügy, mondták, amikor lerakták elé az irodában a dokumentumokat. Elég jónak találták Lethát a pótanya szerepre egy olyan sérült fiú mellé, mint Dexter. Pár napnyi gondolkodás után úgy döntött, mindannyiukra ráfér, hogy új életet kezdjenek, az Angliába való költözés pedig egy új testvérrel járt együtt. Szerencsére tudják egymást kezelni, óvatosan barátkoznak egymással és mindent megtesz annak érdekében, hogy a fiú teljesértékű, szeretett családtagnak érezze magát köztük. Keresztfia:@Emerson Morton - Alden és felesége szoros barátságot ápoltak már gyerekkoruktól fogva, ezért nem volt kérdés, hogy Letha lesz a gyerekek keresztanyja. Emerson most az ő gondjaira van bízva, míg a Roxfortban tanul. Apróságok Amortentia gyöngyvirág, alma, régi könyv, fogkrém, hintőpor Mumus Egy könyv, tele sötét titkokkal. Edevis tükre Gyermekeivel az oldalán menyasszonyi ruhában vonul az oltárhoz. Hobbim festés, kézműveskedés, túrázás Elveim Mások élete a legfontosabb. Ami zavar Ha nem hagyják, hogy átaludja az éjszakát. Ami a legfontosabb az életemben Nico, Mila, Audrey és Dexter Ami a legkevésbé fontos számomra Társadalmi elvárások. Amire büszke vagyok Sikeres házasság és család, valamint a karrierje. Ha valamit megváltoztathatnék Szerelemből házasodna. Így képzelem a jövõmet Pont úgy, ahogy most van. Nem mer ennél többet gondolni.
|
| | | Multik : úgyis tudjátok...Playby : Lin-Manuel Miranda | Pént. Jan. 29, 2021 9:32 am | Kedves Letha! Szeretem azokat a karaktereket, akiknél egy szép ívű jellemátalakulást követhetünk végig, ahogy haladunk előre az időben. Nagyon érdekes, hogy a lázadó aranyvérű lány története ezúttal nem kitagadással végződött és nem is tragédiába hajló házassággal - legalábbis a tragédia itt nem maga a házasság volt. Bár szerelem nem alakult ki közöttetek, biztosan nagyon nehéz lehetett elveszíteni a férjedet, hiszen közel álltatok egymáshoz és három közös gyermek apja is távozott az élők sorából, neked pedig egyszerre kellett a saját gyászodat feldolgoznod és segítened a gyerekeket ennek a nehéz időszaknak az átvészelésében. Erős nő vagy, egészen biztosan boldogulni fogsz az életben özvegyként is, egy új országban is. Fiatal vagy még, bízom benne, hogy amit Edevis tükrében látnál, az nem csak álom, hanem megvalósul majd. Sok sikert az új életetekhez ! Nincs is más dolgod hátra, mint foglalózni és játszótársakat keresni. |
| | | |
| Engedélyek ebben a fórumban: Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. |
| |
| |
| Bejelentkezés ◇◈ I solemnly swear... ◈◇ | |
A fórum ideje |
◇◈ New weather report ◈◇
2023/24. tanév: Nyár
|
Online ◇◈ follow the butterflies... ◈◇ | Draco MalfoyJelenleg 39 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 1 rejtett és 37 vendég :: 3 Bots |
Bagoly Posta |
◇◈ I enjoyed the meetings, too ◈◇
|
Utolsó bûbájok ◇◈ Anything’s possible... ◈◇ | Tegnap 7:06 pm-kor Léanor D. Lecomte Szer. Nov. 20, 2024 12:48 pm Theodore Nott Kedd Nov. 19, 2024 12:08 pm Dorothy Rosier Kedd Nov. 19, 2024 10:34 am Anja Vogel Hétf. Nov. 18, 2024 11:38 pm Calysta Munter-Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:49 pm Remus E. Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:15 pm Lucas Brown-Parkinson Vas. Nov. 17, 2024 10:54 pm Juliet Denoir Vas. Nov. 17, 2024 10:09 pm Theodore Nott Jr. Vas. Nov. 17, 2024 9:09 pm Nikolina Dashkov |
|