| Jordan, ha nem tud pártatlanul kommentálni... |
| | Szer. Okt. 28, 2020 12:15 am | "Even though you’re growing up, you should never stop having fun." Nem: férfi Kor: 42 év Vér: félvér Születési hely: uk Iskola/ház: roxfort / griffendél volt Munka: kviddics-kommentátor / eladó a weasley varázsvicc-vállalatnál Családi állapot: lassan agglegény Patrónus: fekete párduc Pálca: éger, 12 hüvelyk, vélahaj mag and whatever pain may come, today this ends, and let go of what i’ve done Emlékeztek arra a srácra, akinek hatalmas afrója szinte lobogott a folyosón, mikor szaladt Fred és George után? Aki állandóan nevetett, aki az ikrek mellett ott volt, ha kellett, ha nem? Na, azt a boldog embert keressétek most is. Az élet igazából nem más, mintegy hatalmas nagy csíny. Egy olyan csíny, ami igazából sosem érhet véget. Mert nevetni mindig kell és érdemes is. A sötétséget elűzi a fény, a rosszkedvet elűzi a humor. Te most egy olyan ember mélyére ugrottál, aki negyvenkét éve nem csinál mást, csak nevet. Nevet akkor, amikor sírnia kéne, nevet akkor, amikor komolynak kéne maradnia. És igen, nevet akkor is, amikor nevetnie kell. Azt mondják, hogy jó humorom van. Hogy elmések a megszólalásaim, de a szomszéd Peter bácsi mindig úgy vallott, hogy „Meglátod William, ez a Leslie egy akasztanivaló gyerek lesz, ha felnő. Tényleg, mit is tanul? Bentlakásooooos? Nem csinálhatjátok ezt vele!”. Na a különbség az, hogy amíg engem nem lógatott fel senki, nos… Peter bácsiról ez már nem mondható el, de azt mondják, hogy a halállal nem szabad viccelni. Pedig miért ne lehetne várni? Azt jelentené, hogy az életünknek van célja. Célok. Céltudatok. Célzás. Kviddics. Kviddicsező lányok. Oké-oké, csak szépen sorjában. Én azt hiszem, hogy elértem a célom. Ha a ködös Albion varázslótársadalmát kérdezed, biztos elmosolyodnak és azt mondják: „Á, igen! Jordan. Emlékszem, a 2010-es világkupán olyan poénokat mondott, hogy a játékosok azt hallgatták, ezért tudta Krum megint elkapni a cikeszt!” – pedig igazából nem mondtam én akkor sem semmi különöset. Csak szeretem az elmés megszólalásokat. A legrosszabb helyeken, a legjobbkor. Egyesek úgy vélhetik, hogy idegesítő vagyok, vagy hogy túl sokat beszélek. Ami egyrészről igaz is, mert valóban idegesítően túl sokat beszélek. Kviddics. Az örök szerelem. Az egyetlen, az el-nem-múló, a soha nem fakuló. Mindent imádok, ami a seprűlovaglással kapcsolatos hát még azt, ami az én seprűmmel kapcsolatos . A megszállottság egy gyenge kifejezés, ha rólam és a seprűkről, a kviddicsről és a játékosokról van szó. Garantálom, hogy tőlem legalább annyian kérnek autogramot, amennyien a játékosoktól. Persze tudni kell helyén is kezelni ezeket, én azért vagyok hogy a közönség jól szórakozzon és imádom, ha a közönség jól szórakozik. Tévedés ne essék, annyira nem kedveltem sosem a társaság középpontja létet mint az ikrek, viszont sokkal jobban szerettem sztorikat mesélni. Szórakoztatni. Ikrek. Én voltam a harmadik, már-már tiszteletbeli Weasley. Szerettem Fredet. Szerettem, mert lojális volt, mert remek barát volt. Azóta már a nap nem süt ugyanúgy. Azóta nem vagyok képes arra gondolni, hogy bárcsak én álltam volna ott a kő alatt. Mert a hiány, ami több mint két évtizede kínoz – már nem elviselhetetlen ugyan – viszont nehéz. Nehéz úgy állni a boltban az Abszol úton, hogy tudom: ez a kettejük álma volt. Amiben ugyan sokat segítettem nekik és támogattam is őket, mégis úgy érzem, hogy egy részem már nagyon régóta hiányzik. Ugyanakkor ott van a másik oldalam. Apa vagyok, van két csodálatos gyermekem, akiket szeretek is és mindent megadnék nekik, hogy boldogok legyenek. A fél karomat, kétségkívül. Azonban nehéz egy éppen zátonyra futó házasságot kormányozni a kikötő felé. Csak hogy ne csapjon a tenyerembe egy kéz, amint éppen megfulladok. Csődöt mondtam apaként, csődöt mondtam férjként is, igen. Eltávolodtam a családomtól, nem foglalkoztam a gyermekekkel. Akkora rakás szerencsétlenség vagyok, hogy ehhez még másik nő sem kellett. Egész egyszerűen így alakult és ha már rá akarom kenni valakire, hát rákenem a szomszéd Peter bácsira. Ő úgyis azt mondta, hogy semmi nem lesz belőlem. Nem lett igaza.
in utero -Briliáns megmozdulás Shappire Rayne-Avery-től! Látták ezt hölgyeim és uraim? Ennek a csajnak aztán pontosan az lehet a lábai között, ami nekünk, férfiaknak! Sokan tanulhatnának tőle! Még jó, hogy ilyenkor mindig visszhangoznak McGalagony szavai a fülemben. Igen, a „Jordan, ha nem tud pártatlanul kommentálni…” kezdetű. Pedig esküszöm tudok. Sőt, azóta már tökélyre fejlesztettem, ugyanis egyetlen egy kedvenc csapatom van, aminek örök életemben drukkolni fogok, az pedig a Griffendél 1993/94-es kviddicsbajnok csapata! Amiben bizonyára nem vettem ki tevékeny részemet, pedig higgye el nekem mindenki, kellett oda egy olyan kommentátor is, aki biztosan arra buzdította a csapatot, hogy remekül játsszanak. Szép idők voltak azok, mindig boldogan gondolok rájuk vissza. Akkor még azt gondoltam, hogy nem történhet velünk semmi. Hogy nem jöhet még egy háború, hogy nem kell majd számlálgatnunk azokat a veszteségeket, amik értek minket. Lee Jordan akkor nem nevetett. Ironikus, ugye Freddie? Persze, hogy az, hiszen te voltál az, aki mindig pozitívan vélekedett a háború végéről. „Meglátjátok fiúk, mikor ennek az egésznek vége, mindenki arcára mosolyt fogunk csalni!” – persze azt gondoltam, hogy ez bizony így lesz, mikor vége lesz az egész Voldemort-mizériának, a Potterfigyelőnek. Annak, hogy úgy kell bujkáljunk, mint a patkányok, akik csak néha mennek a föld felszínére. Ekkor lettem jóban Adey-vel is, akivel napi szinten leveleztünk. Kódolva írtam az üzeneteit és szinte napokat töltöttem el azzal, hogy megfejtsem, miket kaptam tőle. Vigyorogva vittem neked oda Fred és te pedig velem örültél annak, hogy végre nem Angie után futkosok. Azt gondoltuk az élet nem vihet el minket más irányba. Hogy majd otthon varázslósakkot fogunk játszani. Te, George, Ron és én. És százévesen is a legifjabb Weasley-fiút fogjuk halálba cikizni, hogy még mindig nem jött rá a trükkjeinkre. Összenevettünk azon, hogy nem jött rá a sakktábla trükkjére. Egy rúgás a bal lábunkkal az asztal jobb lábára, míg kettő rúgás a jobb lábunkkal az átellenes oldalra. Meg egy kis konfúziós bűbáj és Ronald már arra sem jött rá, hogy a bábui vajon tényleg jó irányba mennek-e. Nagy sóhaj. Egy kép mozog a szekrényemen a családi fotók mellett. Csak ki és bemásznak az emberek, néha bágyadtan beintegetnek, máskor pálcákat lengetnek felém. Igen, a DS csoportképe az. Hárman egymásba karolva állunk. Széles a mosolyunk, ajkainkról pedig a „baszd meg Umbridge” olvasható le. A képen is ezt mondtuk. Ugye emlékszel még Fred? Ugye tudod, hogy mennyire hiányzol? Nem telik el úgy nap, hogy ne jutna eszembe mindenféle komolyan-nem-vehető intelmed. „Ugyan már Lee, ne vedd annyira komolyan, ez olyan mintha mindig vakáción lennél. Hol vannak a szülők? Hol a felelősség?” – és tudod Freddie… igazad volt. Tudom, hogy utáltad, ha így hívlak. Bár azt gondoltam volna korábban, akár öt, vagy tíz éve, hogy ne csaljon könnyeket a szemembe, mikor azt mondom a 93-as kviddics bajnokcsapat találkozóján, hogy én képvisellek téged. Mert hiába volt ott George, én akkor is elmentem. Mint a nyolcadik ember. Akinek kettőt kellett pótolnia. Aki sosem tudott kettőt pótolni, mert Veled volt az igazi minden. Látod Fred, hiányzol. És én most is itt állok a sírodnál. Nem csorognak patakban a könnyeim, nem várom, hogy az idő könnyebbé tegye a dolgokat, mert igazából soha nem tudta könnyebbé tenni. Elviselhetőbbé sem, mert huszonkét éve úgy érzem, hogy nem vagyok teljes. És George helyzetébe már bele sem merek gondolni. Remélem büszke vagy odafentről a testvéredre, az unokaöcsédre, arra a keresztfiadra, akinek te sosem lehettél a keresztapja. És rám is Fred.
mirror on the wall Az afróim már a múlté és bizony nem igaz az a mondás, hogy a feketék nem öregszenek. De, azért már látszik néhány ráncom, de igazából… nem tud megérinteni, ez az élet rendje, el kell fogadni. Alkatom elég szikár, még mondhatnám hogy izmos is vagyok, de azért elég könnyen átlendülök az aputestre, sőt. George is mindig ezzel piszkált korábban, hogy biztos jól tartanak, mert néha le tudok ereszteni. Az öltözködésemet tekintve semmi extra. Hétköznapi mugli viselet, sosem rajongtam annyira a talárért, kifejezetten irritált. A hajam fekete, hajlamos lenne az elafrósodásra, a színe fekete, formája most már rövid, meg társul hozzá néha szakáll, vagy borosta, vagy bármi más. Mi mást is mondhatnék még? Ó igen. Az a csibészes mosoly, a soha el-nem-tűnő. Még mindig ott van, gyere közelebb. Nézd meg. we're blood brothers Édesapám Leslie Jordan I. 70, már elhunyt. De amíg élt, egy nagyszerű kviddicsjátékos volt. Édesanyám Camilla Brown, 69, a Wizengamot elismert tagja volt évtizedekig, mára már egy egyszerű nagymama. Vele jó a kapcsolatom, ő az egyetlen fogódzkodóm ebben a világban. Fogadott testvéreim Fred és George Weasley – amíg az egyiknek bántóan kevés jutott ezen a világon, addig a másik olyan, mintha tökéletesen kiegészítene engem. Amíg az egyik A-t mondott nekem, a másik feltette rá az ékezetet. Amíg az egyik az értelmi szerző volt, a másik a végrehajtó. Amíg az egyik elkezdte a mondatot én kiegészítettem, a másik pedig befejezte. Amíg az egyik már nem, a másik még lehet öreg velem együtt, nem fair. Mert nem élhet egyik nélkül a másik, ahogy én sem vagyok az igazi Fred nélkül. Már huszonkét éve. És azóta olyan, mintha elveszítettem volna az egyik kezem. Párkapcsolat Audrey Jordan (neé Burne), 40 – aki majdnem két évtizedig hű társam volt, mégis elváltunk. Válunk. A Montrose Magpies csapatánál dolgozik játékosmegfigyelőként. Gyermekeim Lee Frederick Jordan III 19, éppen akadémista, festészet szakon és Sammie Jordan, 21 – ő pedig a Holyhead Harpies játékosa. Azóta, hogy elválunk az anyjukkal, nagyon megromlott a kapcsolatunk. Pontosabban ők hagytak magamra. everything else Amortentia kvaff illata, kávé, citrompor Edevis tükre vágyom egy boldog családra, egy összetartóra, egy szerető nőre, arra, hogy a gyerekek igazán ragaszkodjanak hozzám, de talán a legjobban mégis azt szeretném – és a tükörben is ezt látom – hogy az ikrek és én öregen tesztelünk mindenféle varázsterméket. Kár, hogy mindez csak álom marad. Hobbim szerencsére a munkám a hobbim is egyben, így nyugodt szívvel mondhatom, hogy bizony a kviddicsmeccsek kommentálása nem csak a munkám, de a kedvenc szórakozásom is egyben Elveim Mindig legyen egy McGalagony az életedben! Amit sosem tennék meg nem veszítettem volna el magam körül a családomat. Ami zavar apró dolgok, amelyek tényleg zavarnak: hátrányos megkülönböztetés, sportszerűtlen csapat, George lustasága. Ami a legfontosabb az életemben a gyermekeim, a munkám, a Weasleyk és különösen George egyedülállóan idióta és egyben mégis csodálatos humorérzéke. Ami a legkevésbé fontos számomra azok az emberek, akik azt gondolják, hogy nem vagyok pártatlan. Amire büszke vagyok olvasd az „ami a legfontosabb az életemben” rovatot. Ha valamit megváltoztathatnék még egyszer megölelném Fredet. Így képzelem a jövõmet ezen még nem gondolkoztam, de biztosan a koporsóban fognak elvinni egy kviddicsmeccsről és jobb ha leszögelik, mielőtt még újra sziporkáztathatnám a közönséget egyedülálló humorérzékemmel. Jut is eszembe, látták, hogy mekkora gólt dobott az Arrows hajtója? Formás hölgy, mit ne mondjak, bár tőlem sosem akarja elfogadni a randikéréseket!
|
| | | | Hétf. Nov. 02, 2020 11:32 am | Kedves Lee! Hagyjuk is a sablon dumát, mert tudom, hogy téged is kiráz a hideg. Ha most furcsállnád a szavakat tőlem, akkor csak gondolj arra, hogy valaki más is szeretne téged nagyon, de nagyon elfogadni. Vagy inkább kritizálni? Nem is tudom, mindenesetre nagyon örülök - kiugrok a bőrömből - , hogy megérkeztél és ezzel igazából az utolsó követ is kirúgod az elől a kocsi elől, ami a végtelen szórakoztatás fellegvárába zakatol. Mert nélküled ez a négyesfogat sohasem volt az igazi, akkor sem, ha mára már hármassá szűkült. Remélni merem, hogy a humorérzékeden kívül a jó és természetesen pártatlan meglátásaid is a régiek. Nem lehetett egyszerű egy olyan traumán túllépni, mi több, együtt létezni, amiről tudod, hogy életed végéig elkísér és igazából mindig a tudatodba hasít. Mert egy bajtárs, egy testvér nélkül aki minden mondatodat képes volt befejezni, csak a végtelen űr marad. De talán közösen cipelni a keresztet némileg enyhít a fájdalmon. Különben is, nézd meg magad, ő így szeretne látni? Szerintem tudod a választ. Ahogy arra is tudod a választ, mit tegyél az összeomló házasságoddal. Nyalábold fel az amúgy sem olyan kicsi gyerekeidet és szépítsd meg a mindennapjaidat. Mert Fred is csak azt akarná, hogy találj önmagadra a boldogulásodban. De csak óvatosan lépd át a határaidat. |
| | | |
| Engedélyek ebben a fórumban: Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. |
| |
| |
| Bejelentkezés ◇◈ I solemnly swear... ◈◇ | |
A fórum ideje |
◇◈ New weather report ◈◇
2023/24. tanév: Nyár
|
Online ◇◈ follow the butterflies... ◈◇ | Theodore NottJelenleg 30 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 29 vendég :: 1 Bot |
Bagoly Posta |
◇◈ I enjoyed the meetings, too ◈◇
|
Utolsó bûbájok ◇◈ Anything’s possible... ◈◇ | Ma 6:04 pm-kor Hollyn Shelby Tegnap 7:06 pm-kor Léanor D. Lecomte Szer. Nov. 20, 2024 12:48 pm Theodore Nott Kedd Nov. 19, 2024 12:08 pm Dorothy Rosier Kedd Nov. 19, 2024 10:34 am Anja Vogel Hétf. Nov. 18, 2024 11:38 pm Calysta Munter-Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:49 pm Remus E. Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:15 pm Lucas Brown-Parkinson Vas. Nov. 17, 2024 10:54 pm Juliet Denoir Vas. Nov. 17, 2024 10:09 pm Theodore Nott Jr. |
|