| | | Hétf. Okt. 26, 2020 1:39 am | Shawn Brian MacNamara Brian
"I’m doing whatever I can to make the bad things go away." Nem: férfi Kor: 22 és fél év Vér: aranyvérű Születési hely: Baile Átha Cliath (Dublin), Írország Iskola/ház: Roxfort/Griffendél Munka: Ballycastle Bats terelő játékosa Családi állapot: @Suzette MacNamara életeszenciája vagyok Patrónus: bika Pálca: akácfapálca, grifftoll maggal, 11 hüvelyk Amit szeretnek bennem Blájen – a zsidó – hét főerénye:
Alázatosság: Elismeri, hogy nem tökéletes, hogy van mit még tanulnia, hogy fejlődhet. Azt is tudja, hogy ezeket csak akkor érheti el, ha odafigyel mások tanácsára, mindarra amit mondanak neki. Ha látja, hogy az illető nem ártó szándékkal kritizálja őt, hanem csak elmondja, hogy mi az amin javítania kell, akkor természetesen megfogadja és nem hápog.
Adakozás: Nagylelkű, nem fél adni a szeretetéből, a jó kedvéből, a jó humorából, a barátságából másnak. Alapvetően jobban szeret adni, mint kapni, legyen szó apró ajándékokról, odafigyelésről, vagy anyagi javakról, amit mások is kézzel meg tudnak fogni. Örül ha ezzel a cselekedetével másokat is boldoggá tesz.
Tisztaság: Gondolataiban, beszédében, pillantásában, cselekedeteiben, tehát testben és lélekben is tisztességesen, erkölcsösen viselkedik. Vagy legalábbis ezt mutatja az idegenek felé, mindig ügyel arra, hogy semmi kivetnivalót ne találjanak benne. Persze hibái bizonyára vannak, sőt lesznek is. De ő is csak egy ember és ezt nagyon jól tudja. Igyekszik nem káromkodni, ha lehet inkább szépen beszélne, nyájasan, az ugyanis sokkal könnyebb neki.
Jóakarat: Ha jó hangulatban találjuk meg őt, akkor minden bizonnyal segítőkész lesz, nem maga felé, hanem a közösségért, a családért gürcöl. Pontosabban a kapcsolatépítésért, mert szerinte minden azon múlik, hogyha éjjel kapsz egy sürgős hívást akkor hány ember számítana rád és ugyanez fordítva. Fontos, hogy számíthasson valakire és rá is számíthasson az illető.
Mértékletesség: Tudja, hogy hol a határ. Legyen szó bármelyik szenvedélyéről. Nem hagyja, hogy azok határozzák meg őt, nem válik mániákussá, kivéve ha a kviddicsről van szó. Akkor ugyanis képes mindent háttérbe szorítani és arra összpontosítani amire éppenséggel figyelnie kell. Legyen szó az edzésekről van a családi egyéb dolgokról.
Szelídség: A maga módján jámbor ember, mint az apja, nem szívesen vitatkozik, mert tudja, hogy semmi értelme az egésznek. Nem jut előre, pontosabban nem ettől. Úgy hiszi szép szóval és megértéssel többre lehet menni, mintha mindenben csak a problémát keresné és a lehetőséget a vitára.
Buzgóság: Ha sikerül ész érvekkel meggyőzni őt, akkor energiabombává válik és hajt teljes gőzzel előre. Viszont ő is ember és fárad, ha előtörne belőle a lusta énje nem kell meglepődni, csak éppen újra energiát gyűjt, hogy ott folytathassa ahol abba hagyta a tevékenységét. Ami zavar bennem másokat Shaun – a bárány – hét főbűne:
Önteltség: Ha teret adsz neki, akkor képes órákon át zengeni önmagáról és a tehetségéről. Szereti fényezni magát, főleg ha látja, hogy a hallgatóságát érdekli mindaz amit közöl magáról. Imád a gondjairól beszélni, kiönteni látszólag a szívét önmagáról és a helyzetekről amikkel szembekerül nap, mint nap vagy a pályája során. Közlékeny, akkor is elmondja, hogy mi a helyzet, ha téged egyáltalán nem érdekel a dolog.
Fösvénység: Ha valami csak az övé, akkor nehezen osztja meg másokkal, inkább megtartja, mintsem mások tudtára adja. Ez a helyzet a tudással is, a kviddics technikákkal, amiket tanult az évek során. Csak olyanoknak árulja el, akikben tényleg azt látja, hogy hozzá hasonlóan eleget küzdöttek a tudás kiérdemléséhez.
Bujaság: Perverz, ha eléggé romantikus hangulatba kerül akkor mindent megtesz azért, hogy a barátnőjét is ilyen hangulatba hozza. Tagadja, de igazából a kviddics mellett a szeretkezés az amit a legjobban szeret csinálni, főleg ha boldoggá teheti ezzel a barátnőjét. Sose erőszakoskodna.
Irigység: Ha rossz hangulatban van akkor képtelen mások örömének örülni. Elfogja a sárga irigység, és önmagát okolja, amiért mások valósítsák meg az ő álmát, ilyenkor hiába próbálja lenyugtatni magát, nem mindig megy.
Torkosság: Mindig éhes, mindig tud enni valamit, hiába fél órája evett valamit mindig fér még bele egy kis ez vagy az. Mivel sokat edz nincs gondja a felszedett kilókkal. De sok szemforgatást kapott cserébe azért, mert éjjel is felkereste a frigót és elmajszol valami édeset vagy sósat, attól függ mit enne szívesebben.
Harag: Nehéz kihozni a sodrából, de ha valakire valamiért megharagszik akkor nála ez örökre szól. Látszólag elhiteti, hogy nincs semmi baj, de elég egyszer megbántani és a bizalma elveszik az illetőben. Az a baj, hogy ezt az egészet megfűszerezi némi makacsság is, ami a világvége kezdetét jelenti, egészen addig amíg rá nem eszmél, a hibáira.
Lustaság: Szereti a kényelmet, ahogy halasztgatni, a határidő előtt egy nappal elintézni a dolgokat. Ha rajta múlna szívesen átaludná a fél napot, vagy csak sziesztázna az ágyban. Ha hetekig csak edz és keveset alszik, akkor mindig eljön egy olyan időszaka, amikor nehezére esik kimászni az ágyból. De persze azon van, hogy szerethető és elviselhető legyen. Életem története Ki vagy te az álcád mögött? Kérdezhetnéd, nyugodt szívvel, hiszen te is hallhattad a japán közmondást, miszerint az embernek három arca van, az egyik amit a világnak mutat, a másik akit a barátai és családja ismer, a harmadikról meg senki sem tudhat, nos, ez a valódi önmaga. Nem csodálom, hogy téged is érdekel ki vagyok én a kviddicsjátékos mögött. Ki az az ember, aki ténylegesen mindenféle színjáték nélkül jól érzi magát a bőrében? Kicsoda Shawn Brian MacNamara?
Az arc, amit a világ látott. – Kard* Egy örökmozgó kis srác látta meg a napvilágot és cseperedett fel azzá a csodává amiért manapság is rajonganak. Na de hogyan? Vannak dolgok amikre nem emlékszem, kezdve attól, hogy olyan leleményes gyerek voltam, hogy még az almacsutkát se hagytam kárba veszni, amit anya vagy apa már nem tudott vagy akart megenni. Mint mondtam nem emlékszem rá, de mindig előszeretettel égettek vele olyanok előtt akik egy kicsit is tetszettek az évek során. Na mindegy. Amint talán egy kicsit megeszesedtem és nem voltam a szüleimtől és kis testvéreimtől függő egyből a seprű lett a legjobb „barátom”, nehezen lehetett leszállítani róla, a szüleim nem is igazán akartak, mert örültek annak, hogy elkezdtem követni a „családi hagyományt”. Megvoltak az első zuhanásaim, a horzsolásaim is, csak azokról sem tud senki. Mindenki úgy hiszi, hogy én a levegő lovasaként születtem. Pedig nekem is sokat kellett gyakorolnom ahhoz, hogy az lehessek aki most vagyok. Gondolom ezért is lettem hirtelen mindenki imádatának a tárgya, mert amibe belekezdtem azt igyekeztem viszonylag jól csinálni és ha kviddicsről volt szó, akkor tudtam, hogy bele kell adnom apait, anyait. Hiszen mindketten nagy kviddicsezők, azt akartam, hogy mások is ezt lássák rajtam, amikor eljönnek egy-egy meccsre. Nem vagyok túlzottan elszállva magamtól – de talán, mégis – és hiszek a csapatmunka erejében. Hogy össze kell fogni, különben az „ellenséges” csapat győz. Jó stratégia kell ahhoz, hogy túljárjunk a másik csapat eszén és lehetőleg mindig más és hihetetlen lépés, amire nem számít senki sem. Legalábbis a rajongók biztosan nem. Én szerettem – mai napig szeretek – a csapatomnak és a kviddicsnek élni. Ezt látja rajtam mindenki aki nem ismer.
Az arc, amit a családtagok láttak. – A császár* Egy céltudatos tini voltam mindig is a szemükben, aki szereti ha megmondják mit tegyen és ha a tanács hasznos akkor vagy megfogadja vagy nem. De mivel alapjáraton nagyon szerettem, hogy törődtek velem és odafigyeltek rám, mindent élveztem csinálni, csak azért mert boldogan akartam őket látni. Ezért lehet az, hogy mindenkire odafigyeltem akit egy kicsit is érdekelt a kviddics a családban és engem támogatott. Sokszor kellett lemondanom olyan dolgokról cserébe, ami egy tini az első helyre tenne az életében a kviddicsedzések helyett, de nem akartam, hogy csalódjanak bennem. Ki szerette volna, hogyha csalódnának benne? Minden szabadidőmet, a tanulás mellett a kviddicsnek szenteltem. A Griffendél kviddicscsapatában is játszottam, egy darabig. Azért egy darabig, mert időközben jelentkeztem a Ballycastle Bats-hez. Magabiztos voltam. Tudtam, hogy a hazám csapatát akarom erősíteni és persze kellett anyám noszogatása is. Ha ő hagyott volna aludni, most nem lennék az aki most vagyok. Nem is játszhattam volna az Ír válogatottban. Keveset nyavalyogtam, hogy nem akarom ezt az egészet, mert valójában akartam, szinte mindent is, ami a kviddiccsel járt. Lehet, hogy ezért egy kicsit elhanyagoltam a családomat és nem is figyeltem rájuk sokat. Nem hallgattam meg őket, mert néha egy-egy meséjük a fülemen be a másikon meg kiment. Nem tartottam elég fontosnak ahhoz, hogy megjegyezzem, de meghallgatni, ha kellett meghallgattam. Tanácsot nem tudtam adni, mert nem a tanácsom kellett, hanem egy jó hallgatóság. A Roxfortban is keveset beszéltem, én inkább cselekedtem. Míg mások a kifogáson gondolkodtak én a megoldást kerestem és emiatt talán egy kicsit nem is tudom, fura lehettem a szemükben (?).
Az arc, amit senki sem látott. – A szeretők* Ráérős, a szerelemnek behódolós, az a személy, aki tudja nagyon jól, hogy a kviddics nem minden. Ezért tűnt minden olyan hihetetlennek, amikor a sok rajongó közül, csak egyvalaki szeretete volt a számomra a legfontosabb. Ez volt Suzette, mindamellett, hogy ő is nagy kviddics rajongó, igazából ő az én személyes gyógyítom. Ő az aki az anyám mellett aggódik értem, aki mellett férfi lehetek, akit szorosan magamhoz ölelhetek, még akkor is ha teljesen leizzadtam és igazán emberszagom van. De persze igyekszem megkímélni őt a kellemetlenségektől. Ő a lelki társam, akinek mindent elmondhatok, azt is amitől félek vagy amire igazán vágyok, mellette nem félek érzelmes lenni és elég romantikus ahhoz, hogy boldoggá tudjam tenni őt. Persze mivel férfiból vagyok, vannak bizonyos igényeim, amit így vagy úgy de igyekszem kiudvarolni tőle, az a legnehezebb, amikor ő épp nincs olyan perverz hangulatban, mint én. De tudom, hogy ki tudom hozni belőle is azt az oldalát, amit másnak sohasem mutatna, csak nekem mondjuk. Emlékszem mennyire bizonytalanok voltunk egymást illetően, de amikor először hívtam el randira… aztán másodjára, harmadjára és negyedjére úgy éreztem van bennünk közös pont és akár még… bármi lehetségesnek tűnt. Megfogadtam már akkor, hogy ő lesz a feleségem. Mostanra ezt a fogadalmamat igyekszem beteljesíteni.
*Kard / Nyíl – Levegő Elem: Ész, értelem, gondolkozás, tüdő, lélegzés. A Császár/Az Uralkodó: – Férfiasság, cselekvés. A Szerelmesek/A Szeretők/A Választás: – Döntés. Ha tükörbe nézek "Vörös haj, szeplős arc, mások levetett talárja, ez csakis egy Weasley lehet." – Bárki elmondhatná ezt a kinézetemről, viszont sem a levetett talár, sem pedig a Weasleység nem stimmel. Ettől függetlenül, képzeld gyerekként nagyon szeplős voltam és a virgoncságomnak köszönhetően szereztem néhány horzsolást. Kviddicsőrült a családom, ebből kifolyólag sajnos vagy sem sokkal többször látni a Ballycastle Bats mezében, talárjában, mint a saját hétköznapi ruháimban. De ha mégis megesik, hogy normális ruhát vegyek fel, akkor mindenképpen az egyszerűséget választanám. Nem akarok menőzni, mostanában teljesen szükségtelen, amióta megkíméltem néhány csapattársamat a csonttörésektől, azóta egyre inkább képtelenség láthatatlannak tűnni. Persze büszke vagyok, csak nem akarom, hogy a hírnév a kapcsolataim kárára menjen. Családom Édesapám Redmond MacNamara (48) - Az ember példaképe, a Ballycastle Bats egykori játékosa, most edzője, a család támogatója. Kerüli a vitákat, inkább a megoldást keresi mindenben, mintsem, hogy ő maga kezdjen el áskálódni. Nem igazán láttam őt ordibálni, abban is kételkedem, hogy tud egyáltalán. Mindenesetre, nagyon örülök annak, hogy normális apaként viselkedik, hiszen lehetne rosszabb is. Édesanyám Riona (née. Moran) MacNamara (51) - A három generációnyi kviddicsimádat megalkotója, ha ő nincs valószínűleg nem fejlődőm a kviddicsben. Apával ellentétben azt vettem észre, hogy ő szeret irányítani, legalábbis engem biztosan és azt, hogy hogyan és mit edzek. Boldog vagyok, hogy ilyen anyám lehet, mint ő, mert nem hagyja, hogy ellustuljak, sőt segít elérni azokat a bizonyos álmokat. Neki is nagyon hálás vagyok, csak úgy, mint apának. Testvéreim Devin, Riley (19), Murphy (17) és Alroy (15) MacNamara Az ikrek egy rémálom, a húgom a békés jól megérdemelt vágyálom, az öcsém meg kész katasztrófa, tőle felébred az ember. Valahogy így érzek velük kapcsolatban akkor ha nem az én ötleteim, javaslataim érvényesülhetnek. Mivel korban az ikrek állnak közelebb hozzám, ezért őket szeretném az oldalamra állítani, mindenben. A húgomat is szeretem, de őt nem akarom befolyásolni, hiszen néha látszik rajta, hogy bár ért a kviddicshez, nem biztos, hogy ez az álma. Az öcsém meg, amióta a Roxfortba kerül, csak az eddig elrejtett vonásait hozza a világ színe elé. Igazi ördögfióka, de ettől mindegyiküket szeretem igazából. Bárkivel verekednék értük, ha azt venném észre, hogy bántják a testvéreimet. Párkapcsolat Suzette Bergmark (22) - A szerelmem, a jegyesem, a lelki társam és a támaszom is egyben. Nem tudom hogyan, de az biztos, hogy rengeteg közös témánk van, ő is imádja a kviddicst így nem volt kétségem ő lesz az igazi. Megbízunk egymásban, látszólag kicsapongónak mutatom magam, de ez nincs így. Hozzá - és persze a családomhoz - hűséges vagyok, mindig megnyugszom ha reggel mellette ébredek és este mellé fekszem aludni. Apróságok Amortentia Menta, frissen sült muffin, vajsör, akácfa virág illata. Mumus Minden amibe belekezd fordítva történik, rosszul sül el, elhagyja őt a szerencse. Edevis tükre Sikeresség a családalapításban, a kviddicsben. Hobbim Kviddics és szerelem. Elveim Mindig hallgass három nőre: az anyádra, a húgodra, a feleségedre (itt most jegyes). Amit sosem tennék meg Nem csalok. Ami zavar Az öcséim fejfájást okozó viselkedése; amikor nem tudnak hallgatni akkor ha kellene. Ami a legfontosabb az életemben Ugyanaz mint a hobbinál, csak ide még a család is bekerül. Ami a legkevésbé fontos számomra Mások véleménye a családomról, a kviddics iránti elszántságomról. Amire büszke vagyok Hogy hallgattam a szüleimre a kviddiccsel kapcsolatban és arra, hogy a 2019-es VB-n már a válogatott legfiatalabb tagjaként játszottam az Ír válogatottban. Ha valamit megváltoztathatnék Több figyelmet szentelnék a húgomra és megkérném a szüleimet, hogy rá legalább ne erőltessék ezt az egész "Belőled is kviddicsjátékosnak kellene válni." Így képzelem a jövõmet Ezt jobb ha nem tudja senki. Egyéb Elementalista: levegő
|
| | | | Hétf. Nov. 02, 2020 11:56 am | Kedves Shawn! A lapodat olvasva szinte azonnal az jutott eszembe, hogy egy újabb kviddicsmániás aranyifjúval van dolgunk. Mintha már láttam volna ilyet nem is tudom, éppen pont a családod környékén, csak az unokatestvéred veled ellentétben egy leheletnyit önteltebb volt és el is tűnt a süllyesztőben. Azért lássuk be, benned még minden tombol, a megfelelés a családod felé, a szerelem, az önimádat és az élet szeretése, de az szinte tombol. Látszik, hogy a sokévnyi kitartó munkád eredményét most már két kézzel szeretnéd behabzsolni szinte most és rögtön és azonnal. A kviddics szeretete rendben van, de vajon te tényleg mindent megtettél és tényleg mindent elértél, amit szerettél volna? Nem a szüleid, nem a testvéreid, hanem te. Általad egy roppant összetett személyiséget van szerencsém megismerni, aki előtt ott a sok példa, az is, hogy csináld és az is, hogy ne csináld. Vagy te inkább a saját bőrödön okulós fajta vagy? Mutasd meg, szaladj foglalózni és tiéd a terep, hogy játssz mindazokkal, akik rád várnak csak. |
| | | |
| Engedélyek ebben a fórumban: Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. |
| |
| |
| Bejelentkezés ◇◈ I solemnly swear... ◈◇ | |
A fórum ideje |
◇◈ New weather report ◈◇
2023/24. tanév: Nyár
|
Online ◇◈ follow the butterflies... ◈◇ | |
Bagoly Posta |
◇◈ I enjoyed the meetings, too ◈◇
|
Utolsó bûbájok ◇◈ Anything’s possible... ◈◇ | Ma 8:59 pm-kor Theodore Nott Ma 6:04 pm-kor Hollyn Shelby Tegnap 7:06 pm-kor Léanor D. Lecomte Szer. Nov. 20, 2024 12:48 pm Theodore Nott Kedd Nov. 19, 2024 12:08 pm Dorothy Rosier Kedd Nov. 19, 2024 10:34 am Anja Vogel Hétf. Nov. 18, 2024 11:38 pm Calysta Munter-Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:49 pm Remus E. Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:15 pm Lucas Brown-Parkinson Vas. Nov. 17, 2024 10:54 pm Juliet Denoir |
|