Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Hera Devora Lestrange

Anonymous

Hera Devora Lestrange Empty
Vendég
Szer. Szept. 23, 2020 8:58 pm

Hera Devora Lestrange

Dev

"Corvus oculum corvi non eruit."

Nem:

Kor: 24 év

Vér: Aranyvérű

Születési hely: Salisbury

Iskola/ház: Roxfort/Mardekár, Docendo Discimus Mágusakadémia/Mágikus Szín- és Táncművészeti Kar/Koreográfus szak

Munka: Mellékállásban a Helios Színház koreugráfusa

Családi állapot: Jegyben jár

Patrónus: Holló

Pálca: Jegenyefenyő, Egyszarvúszőr, 12 hüvelyk

Aki, ha kell…

Lestrange… A nevem mindig is sok vizet kavart. Lehettem akármilyen csendes, hiszen sosem voltam a szavak embere, akkor is féltek tőlem. Látták bennem a gonoszt, ami sosem formálódott meg. Pedig apám büszke lett volna. Talán a szívem mélyén vágytam az elismerésére, ezért sem keveredtem sohase mugli születésűekkel, és félvérűekkel is igen csak indokolt esetben. Mindig megválogattam, hogy kinek a társaságában mutatkozom, nem hozhattam szégyent a családomra, hajtott a megfelelési kényszer. Akármennyire is fájt látni, ahogy a többiek egy ártatlan mugli születésű diákot bántalmaznak, sosem találtam meg magamban az erőt ahhoz, hogy eléjük álljak. Gyenge vagyok. Talán ezért is könnyebbültem meg, amikor megszülettek a testvéreim, mert hittem benne, hogy ezentúl közösen osztozkodunk a terhen. A szüleinkkel ellentétben, velük könnyedén megértettem magamat, talán, mert ők nem vártak el tőlem semmit. Mellettük önmagam lehettem, gondoskodhattam róluk és szabadon szerethettem őket. Mosolyogtam, és úgy éreztem, végre tényleg közel kerülhetek valakikhez. Szinte már szomorú voltam, ahogy nőttek fel, és szép lassan el kellett őket engednem. Talán igaza volt anyámnak, és minden könnyebb lesz majd, ha saját gyerekeim lesznek. Ő már kislányként megmondta rólam, hogy jó anya leszek. Én pedig szeretnék az lenni, de ha belegondolok, hogy ehhez hozzá kell mennem az apám által választott férfihoz, mindig elbizonytalanodok magamban, és az elvekben, amiket mindeddig zokszó nélkül követtem.

Mindig is…

- Csss, ne sírj, pici Jericho… - fent ültem édesanyám mellett az ágyon, és az ő szigorú, de óvó tekintete alatt, vidáman mosolyogva ringattam a kisöcsémet a karjaimban. Ő volt az első, akit a karjaimba foghattam, és ettől úgy éreztem, az én felelősségem, hogy vigyázzak rá. Anya is örült, ha pihenhetett, megterhelte a terhesség, vagy talán csak a körülmények, hiszen… Apa visszatért. Anya elmondhatatlanul boldog volt, amíg én csak bizonytalanságot és szorongást éreztem. Igaz, hogy anya szigorú volt, és egy kicsit sem engedett a leckékből. A 28 család nevét fejből kellett tudnom, ahogy a jelenlegi vezetők neveit is, a saját családfánkról nem is beszélve. Aztán ott voltak az etikett leckék, a hímzés és a tánc... Viszont még mindig jobb volt leckéről leckére járni, mintsem, hogy a folyosó másik végéből egy lelketlen szempár felügyelje minden lépésemet, mert ha csak egyszer is félrelépek… Ugyan nem tudtam, nem értettem, mi következhetne, de tudtam, hogy félnem kell. Félnem kell őt, mert ő a család feje. Neki csak igaza lehet. Megkönnyebbültem, amikor elvitték, szégyellem magamat, de egy pillanatra sem voltam szomorú. Úgy éreztem, hogy egy szörnyetegtől szabadítottak meg minket. Ezt a szörnyeteget viszont nem lehetett láncra verni. Legszívesebben rohantam volna, hogy valaki szabadítson meg tőle, de ahányszor csak megláttam anyánk megkönnyebbülését, ahogy apánk ismét visszatér a kúriába. Vagy, amikor délutánonként kettesben ücsörögnek a teraszon, és senki más nem létezik rajtuk kívül… A mellkasom majdnem ketté szakadt a bűntudattól, ami belülről emésztett. Szeretnem kell őt.

⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐

A testvéreim voltak az egyetlen mentsváram. Ő néha még a leckékre is benézett, a haza térése után már azok sem voltak biztonságosak. Mindig könnybe lábadt a szemem, amikor véletlenül megbotlott a nyelvem, és láttam, ahogy az elégedetlenség tisztán kiül az arcára. Nem voltam elég jó… Pedig jobbnak kellett lennem. Mielőtt a Süveg beosztott volna, is ökölbe szorított kézzel mantráztam a Mardekárt. Nem kerülhettem máshová, csakis oda. Lestrange vagyok, úgy is kell élnem. A szobatársaim mind aranyvérűek voltak, Nott, Rosier, Gamp és Brown. Ahogy annak lennie kell. Azonnal levelet írtam a szüleimnek, hogy sikeresen a Mardekárba osztott a Süveg, és minden szobatársam megfelelő. Amíg meg nem jött a gratuláló levél, egy hatalmas gombóc volt a torkomban. Nem tudtam, hogy pontosan hogyan kellene megközelítenem őket, hiszen lehet, hogy már ismertem őket korábbról, bálokról és a szüleink révén, de ez mégis más volt… Barátokat szerettem volna, de akármennyire is igyekeztem, nem illettem be közéjük. Ugyan ki, kicsúszott a számon, hogy ’’Sárvérű!’’, de a bűntudat, vagyis, inkább a gondolat, hogy én azt sohasem akartam igazán kimondani, sokkal rosszabb volt. Pedig ennek kellett történnie, apánk is megmondta, ők senkik… Mégis, sokkal jobban éreztem magamat, amikor Cassie mellett lehettem. Nem kellett senkit becsmérelnem, és még ha nem is védhettem meg senkit, akkor is jobb érzés volt valaki olyan mellett állni, aki megvédett valakit, mintsem azok mellett, akik belerúgtak a másikba.

⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐⤐

Viszont semmi sem tart örökké, az a kényelmes légkör, amit a Roxfortos éveim végére sikerült kialakítanom... Mint a kártyavár, úgy dőlt össze, amikor az utolsó évem alatti karácsonyon, közel 6 év után, ismét láttam Falco-t. Ugyan tudtam, hogy már rég eldöntötték, kihez is kell hozzámennem, mégis arcul csapott a valóság. Az a fiú, aki velem egy évfolyamra járt, ő kedves volt. Nem szekált, amiért ilyen magas voltam, és az sem zavarta, hogy nem csacsogtam állandóan, mint a többi lány. Viszont Falco mindig kelletlenül állt oda mellém, hiszen éppen csak 1 vagy 2 centiméterrel volt magasabb nálam. Ahogy az sem tetszett neki, hogy nem találtam meg a helyemet, mint a tisztavérű boszorkányok képviselője. Mindig kritizálta, hogy hiába veszek ennyi táncleckét, a bálokon vagy meg sem jelenek, vagy úgy döntök, hogy nem igazán mutatkozom. Ez a karácsony se volt más. ’’Miért nem készítettél valami mutatós frizurát?’’, ’’Mire fel ez a magassarkú?’’, ’’Az élénk vörös sokkal jobban mutatna rajtad…’’ Ekkor döntöttem el, hogy még nem vagyok kész rá, hogy hozzámenjek. Helyette az akadémiát választottam. Ugyan sosem gondoltam, hogy tovább tanulok, mindig is főállású anya szerettem volna lenni, de a tánc sokkal több szabadságot adott nekem, mint akár csak a házasság gondolata. Nem is tudom, hogy mihez kezdjek most, hogy elvégeztem az akadémiát, és már nincs miért tovább halogatni az esküvőt…

Ha tükörbe nézek

Sötét barna haj, mint apámnak is. Rideg kék szemek, mint anyám dementor szemei. Az arcvonásaim inkább édesapámra hajaznak, de mint tudjuk, van az a mondás, hogy a lányuk az apjukra ütnek… Szerencsére, ez mindössze külsőleg van így. Örököltem vékony, nyurga termetét. Már kislányént is magas voltam, mindig kilógtam a többiek közül, bár akkor még reménykedtek benne, hogy megállok a növésben. 16 éves koromra viszont már elértem a 180 centimétert, szerencsére itt végleg megállva. Mégis meglepve édesanyámat, és talán édesapámat is. Nem csak a magasságom, de úgy igazán az alkatom sem nőis, vékony vagyok, szinte már csontos, ahogy az arcomat is erős túlzás lenne szépnek nevezni.
Szeretek sminkelni, mindig is úgy éreztem, hogy kompenzálnom kell, mert a saját szépségem sosem lesz elég. Nálamnál sokkal szebb lányok voltak körülöttem, már amióta csak közösségbe jártam. Jómagam sokkal többre tartom a kényelmes szoknyákat, ámbár a szüleim ragaszkodtak, és ragaszkodnak is hozzá, hogy a rangunkhoz méltóan jelenjünk meg minden alkalommal. Hosszú hajamat ékszerekkel és gyöngyökkel szeretik díszíteni, amíg kihasználva nyurga alkatomat, a hosszú, testhez simuló ruhák még a lényeges domborulatok hiányában is jól tudnak mutatni rajtam.

Családom

Édesapám

Rabastan Lestrange
Az a Rabastan Lestrange, a halálfaló, a gyilkos, az azkabani fogoly… Az apám. Sosem volt szerető, vagy éppen gondoskodó szülő. 1996-ban, az első szökésük eredménye voltam én, és bár örült, hogy tovább adhatta a Lestrange nevet, sohasem palástolta, hogy fiút szeretett volna. A kapcsolatunk sohasem volt fényes. Mint az elsőszülött, nem hozhattam szégyent a családunkra, ennek érdekében pedig már kisgyermekkoromtól fogva megegyeztek a jegyességem felett, hogy nehogy tévútra tévedjek…

Édesanyám

Avela Lestrange (née Garko)
A nő, aki évekig várt a férje visszatérése. A nő, aki gyermekeket szült egy gyilkosnak. Sosem értettem őt, az akaratát, az erejét… És megkérdezni sem mertem tőle soha. Féltem őt, a rideg tekintetét, ami akár egy dementoré is lehetett volna, és ami csak apánk közelében lágyult meg. Szigorú volt, a női princípiumokat erősen belém nevelte. Viszont soha nem erőltette, vagy siettette a házasságomat. Ezért pedig mindig is hálás voltam neki.

Testvéreim
A kedvenc kisöcsém, Jericho. A gyermek, akit 7 éves kislányként a kezemben tarthattam, miután megszületett és finom selyembe csomagolták. A drága lélek, aki bár rendkívül lázadó, a szíve mindig is ott volt a helyén, és tehet akármit, akkor is a kisöcsém marad. Szeretném, ha az ő mosolya örökké tartana.

Jegyes

Falco Tremblay
A két család már generációkkal ezelőtt is házasodott, és mivel büszke, tisztavérű család maradtak mindezidáig, az apám úgy döntött, hogy itt az ideje, hogy a két család ismét egyesüljön. Az ő elsőszülött lánya, és az elsőszülött Tremblay fiú tökéletes párost fognak alkotni. Mint pedig a Lestrange család lánya, kénytelen vagyok beleegyezni, még ha képes is voltam az akadémiai tanulmányaim miatt eddig halogatni, most már majdhogynem elkerülhetetlen…

Apróságok

Amortentia
Tulipán, vízililiom, púder, bazsalikom, ánizs.

Mumus
Dementor.

Edevis tükre
Saját gyerekekre vágyom.

Hobbim
Tánc, sminkelés, virágkötészet.

Elveim
A család szent. Kötelességük megvédeni a saját vérünket. Az idősebbek feladata gondoskodni a kisebbekről.

Amit sosem tennék meg
Nem tudnék gyilkolni...

Ami zavar
Hogy érdekből kell házasodnom. Hogy sosem vettem a fáradtságot, hogy megismerjem a jegyesemet, de ő sem keresett soha. Hogy az akaratom se régen, se most, se később nem fog érni semmit.

Ami a legfontosabb az életemben
A testvéreim, és a szabadság érzete, amit a táncon keresztül megtapasztalhatok.

Ami a legkevésbé fontos számomra
A jegyesem, hogy a két család szeretné, ha minél előbb megházasodnánk.

Amire büszke vagyok
Az öcsémre, hogy úgy éli az életét, ahogy szeretné.

Ha valamit megváltoztathatnék
A jegyességemet szeretném eltörölni, helyette pedig szerelemből házasodni.

Így képzelem a jövőmet
Gyermekekkel, és egy férjjel.

Egyéb
Bejegyzett animágus: fekete hattyú.
Fun fact, 6 éve nem látta a jegyesét.
Csak azért ment az akadémiára, hogy ne kelljen rögtön megházasodnia a Roxfort után.
Amikor elkezdte az akadémiát, átköltözött a Newcastle-i nyaralóba, természetesen a szülei engedélyével.

Darla Baker

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Hera Devora Lestrange Empty
Vendég
Pént. Szept. 25, 2020 11:29 am

Hera Devora Lestrange 3xPjsQ

Kedves Hera!

Már érkezésed pillanatában felfigyelem a csodás nevedre, bár már megszokhattam tőled, hogy különlegeseket választasz, ez mégis különösen tetszett.
Imádtam a részleteket a múltadból, ahogy bemutattad a szeretetteljes testvéri kapcsolatotok első pillanatait, de bevallom nem lennék a helyedben. A családi nyomás hatására felvenni egy álcát, amit aztán az életed minden egyes napján számon kérhetnek, nos, egy fiatal nő nem pont így képzelné el az életét. Sajnos a Lestrange család azon ágán nevelkedtél, ahol egyáltalán nem meglepő sem ez a neveltetés, sem az elrendezett házasság, amelybe hamarosan bele leszel kényszerítve. Avagy mégsem? Nagyon kíváncsian várom, hogy alakul a karakter további élete, illetve a jegyesed felbukkanását is, úgyhogy nem is tartalak fel tovább. Járd körbe a foglalókat, aztán pedig keresd meg a rokonokat, nagyon jó játékot kívánok!  Hera Devora Lestrange 3217638854

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: