| | | Hétf. Szept. 14, 2020 1:11 pm | Beatrice Ariadne Turpin Beatrice, Bea, Tris, Ari "A tudás hatalom... egy néha fájdalmas hatalom" Nem: nő Kor: 17 év Vér: aranyvérű Születési hely: Brighton, UK Iskola/ház: Roxfort/Hugrabug Munka: diák Családi állapot: leginkább zavarodott Patrónus: németjuhász Pálca: ciprus, thesztrálszőr mag, 11 és fél hüvelyk Amit tudni érdemes rólam Milyen vagyok? Attól függ, éppen kit kérdezel. De azt hiszem, ez mindenkivel így van... mindig egyénfüggő lesz a vélemény. Ha a családomat vagy a barátaimat kérdezed, akkor valószínűleg azt fogják mondani, hogy segítőkész vagyok, mosolygós, életvidám. Egyrészt azért, mert alapjáraton is ilyen vagyok, másrészt viszont van, hogy azért, mert nem szeretném, ha az én gondjaimra figyelnének. Az, hogy én segítek valakinek, az természetes, viszont fordítva már nem megy ilyen könnyen a dolog. Nem tudom annyira elengedni magam, hogy csak úgy segítséget kérjek... pedig néha nekem is szükségem lenne rá. Én is tudom. De hé, adni mindig jobb, meg fontosabb, mint kapni, nem igaz? Hát, mindenesetre szerintem igenis így áll a helyzet. Ha viszont az ellenségeimet kérdezed - amiből egyébként szerencsére nem sok van-, akkor szinte biztos, hogy nagyokosnak gondolnak - egyébként hahó! Nagyokos Hugrabugos? Hát milyen oximoron ez már? Még rágondolni is szörnyű... öcsém szavaival élve: Aljas rágalom! Azt hiszem, elvétették a házat, mert az ilyesmit a Hollóhátasoknál érdemes keresni. -, esetleg önfejűnek, ami néha igaz is lehet, tényleg kész vagyok a saját fejem után menni, ha arról van szó, hogy mit tartok helyesnek. Ez persze még egyáltalán nem jelenti azt, hogy az is a helyes út, amit én annak tartok, viszont ha egyszer eldöntöttem valamit, akkor attól nem tágítok, akármennyire is tévút, meg képlékeny lehet esetleg a következmény. Életem története Az élet sohasem könnyű. Ezt saját tapasztalat alapján mondom, szóval ne tessék belekötni, úgyse sikerül. Mindig van nehezítő tényező, akkor is, ha megpróbálunk tudomást sem venni róluk. Mert vannak, szerintem ezzel nem árulok el semmiféle nagy titkot, vagy ilyesmit. De hogy mik az én nehezítő tényezőim? Hát, először is ott a családom, akik ahányan vannak annyifélét szeretnének tőlem. Apa azt szeretné, ha követném őt, és én is mágiatörténész lennnék, de... eszem ágában sincs napestig a poros, dohos könyveket bújni, hogy aztán leírjak valamit, ami valószínűleg szintén nem érdekel senkit sem, vagy csak viszonylag kevés embert, viszont úgy érezhetem magam tőle, hogy megmondtam a tutit. Már bocsánat, hogy ezt mondom, de... ezzel meg kinek segítek? Szerintem senkinek. A vérnyomásomnak és az agysejtjeimnek viszont már annál inkább. Azzal, ha hagyom a fenébe az egészet - apa nagy bánatára persze, de remélhetőleg majd megbékél. Egyszer kénytelen lesz. Anya már nem is tudom, mit szeretne tőlem, de... nála amúgyis állandóan változik az álláspontja, szóval esélyes, hogy ő sem tudja, hogy mit is akar tulajdonképpen. Lyanna valószínűleg azt szeretné, ha ugyanúgy bánnánk, bánnék vele, mint azelőtt, Armin viszont... na, Armin aztán tényleg kész rejtély. Ötletem sincs, hogy ő mit akar... nemcsak tőlem, de úgy magától a világtól, az élettől is. Én meg azt nem tudom, hogy mikor lesz végre normális. Gyanítom, hogy sose, de én meg nem adom fel a reményt, hátha. Sose lehet tudni. Aztán ott van a hihetetlen nagy lelkiismeretem és empátiám, meg az érzelmeim, amik még véletlenül se hagynak nekem nyugtot. Akkor se, amikor pedig igazán megtehetnék, és akkor talán nem tűnnék ennyire idegesítőnek egyesek számára. Meg kiszámíthatatlannak se. Mondjuk ez már más kérdés, úgyhogy inkább hagyjuk, mert valószínűleg úgyse jövök ki túl jól belőle. Magyarázkodni meg nem szeretek, bármennyire is úgy tűnhet, hogy igen. Az a baj, hogy néha én sem értem saját magamat sem. Úgy teszek meg dolgokat, hogy közben látom, tudom, mi lesz az eredménye, illetve az esetleges eredménye, mert a jövő ugyebár kiszámíthatatlan, képlékeny valami, de mégis megteszem. Aztán még én állok a helyzet kellős közepén értetlenül, hogy most mégis miért történt az, ami. Hát... pont azért, mert láttam, és mégsem tudtam nyugton maradni. Igen, látónak lenni egyszerre áldás és átok is. Helyzetfüggő. Bár azt hiszem, a baklövéseimért csak magamat okolhatom, hiszen legutóbb is láttam, hogy Bailey hogy fog reagálni, és mégis megtörtént, ami megtörtént. Aztán persze megint nekem esett rosszul, hogy vissza lettem utasítva... mert igen, pontosan ez történt. Hogy bántott - e a dolog? Naná. Kit ne bántott volna a visszautasítás? De mivel nem vagyok olyan, aki csak úgy feladja, és meg se próbálja jobb belátásra téríteni a másikat, így egész biztos, hogy még egy darabig elszórakozunk ezzel a furcsa macska-egér harc-szerű kergetőzéssel... bár örülnék, ha végre feladná, és meg tudnánk beszélni a dolgokat. Nem mondom, hogy könnyű eset vagyok, de ő sem az, úgyhogy... sakk-matt. Így jártunk. Tudom, hogy nem olyan rossz, meg érzelemmentes ő, mint amilyennek akkor mutatta magát, csak... meg kell találni a hozzá vezető utat. Ahhoz pedig idő kell. Idő és türelem. Na és persze őszinteség. Hogy sikerül - e? Jó kérdés... ha rajtam múlik, akkor igen. Csakhogy ez nem csak rajtam múlik, úgyhogy... majd meglátjuk. Idővel minden kiderül. Persze azért örülnék, ha az "idővel" minél hamarabb bekövetkezne. Ha tükörbe nézek Nem vagyok az a divatszakértő valaki... sose akartam az lenni. Nekem bőven elég, ha jól érzem magam a bőrömben - meg a ruháimban. Az meg legyen a mások dolga, ha épp nem tetszik nekik, amiket hordok. Márpedig én leginkább kényelmes ruhákat hordok. Az idő nagy részében farmer-póló, esetleg valami szintén kényelmes pulóver összeállításban, na meg persze a talár, mert bármennyire is nem szeretem, azért mégiscsak kell, na. A szabály az szabály. A hajamat általában leengedve hordom, vagy laza kontyba tekerve. Attól függ, éppen milyen kedvem van. Családom Édesapám Laserian TurpinNem mondom, hogy rossz kapcsolatunk van, de azt sem, hogy mindenféle hibák nélküli. Általában jól megvagyunk, viszont apa mindig azt szerette volna, ha a nyomdokaiba lépek, és követem a mágiatörténet kutatásában. Csakhogy én egyáltalán nem ezt az utat képzeltem el magamnak. Én gyógyító szeretnék lenni, esetleg tanár, de igazából mindegy, lényeg, hogy segíthessek másoknak. Remélem, egyszer ő is megérti, hogy nem feltétlenül az erőszak a célravezető módszer arra, hogy az legyen, amit ő akar. Édesanyám Sarah Turpin (née Wilkinson)Általában mindenben és mindenkiben igyekszem megtalálni, vagy legalábbis megkeresni valami jót, valami szerethetőt. Nincs ez másként vele sem. Persze, az is tény, hogy egy volt halálfalóban megtalálni a szerethetőt nem kis teljesítmény, én azonban nem adom fel erre vonatkozó reményemet. Tudom, hogy benne is van valami jó, még akkor is, ha előszeretettel titkolja is azt. Az viszont egyáltalán nem tetszik, amit a húgommal és az öcsémmel csinál. Nem értem, miért ragaszkodik ennyire a mardekárhoz, és miért ekkora probléma az, hogy az egyikük hozzám hasonlóan hugrabugos lett, a másik pedig hollóhátas. Testvéreim Lyanna Deborah TurpinMindig jól megvoltunk, segítettem neki, amiben és amikor csak tudtam. Ráadásul hozzám hasonlóan hugrabugos lett, így egyértelmű volt, hogy a Roxfortban is végig segítek majd neki, amiben csak kell. Az utóbbi időben viszont elzárkózott... még előlem is, pedig addig mindent meg tudtunk beszélni. Nem tudom, mi lehet a gondja, pedig szeretnék neki segíteni. De ha nem mondja, akkor nem tudom, mit is tehetnék... a tehetetlenségnél pedig nincs rosszabb érzés. Amikor szeretnél segíteni, csak épp nem tudsz, mert nem tudod, hogyan. Armin Raphael TurpinAz öcsém... akit egyszer megölelgetnék, meg védenék, mert az ösztöneimre hallgatok. Másszor viszont legszívesebben jól hátsónbillenteném, meg nem is tudom, mit csinálnék vele, de semmi jót, az egyszer biztos. Nem értem, hogy tud néha annyit szerencsétlenkedni... és az a legrosszabb, hogy észre sem veszi, hogy attól vannak a bajok, amit csinál. Pontosabban hogy nem csinál semmit. Szóval öcskös, szedd össze magad, méghozzá sürgősen, mielőtt én szedlek össze! Nem lehetek mindig melletted, bármennyire is azt szeretnéd. Párkapcsolat @Bailey YordmoonJa, hogy ő nem számít? Hát, akkor elnézést, de vissza az egész! Pedig nekünk már múltunk van... akkor is, ha valószínűleg most nem igazán akar a közelében tudni. Meg úgy egyáltalán látni se biztos... bár ezt nem tudhatom biztosra. Mindegy, remélhetőleg egyszer csak sikerül tisztázni a dolgokat. Én tudok várni. Gyermekeim Még nincs, de szeretnék majd. Apróságok Amortentia liliom, új könyvek illata, levendula, menta, alma, fahéj, "szabadság" Mumus hogy nem lehetek önmagam, és végül beolvadok a tömegbe Edevis tükre elfogadás, szeretet, béke - leginkább a családban, de az sem gond, ha máshol is sikerül kicsit rendet tennem Hobbim olvasás, kirándulás, repülés, segítségnyújtás minden mennyiségben - sajnos, vagy nem sajnos, de kéretlenül is Elveim mindig légy önmagad és mindig mondj igazat - akkor is, ha az néha fáj; a segítség és a kedvesség sosem hiábavaló Amit sosem tennék meg sosem fordulnék a szeretteim ellen Ami zavar ha nem tudok segíteni, apa fafejűsége, a logika túlzott felértékelése Ami a legfontosabb az életemben nem igazán tudom... az, hogy a szeretteim túl elcsépelt válasz, szóval inkább azt mondanám, hogy minél több embernek segíteni, legyen az akár tényleges segítség, akár csak egy mosoly vagy jó szó Ami a legkevésbé fontos számomra a vérségi kérdés, illetve a mágiatöri. Nem, egyáltalán nem szeretnék mágiatörténész lenni, ezt biztosan tudom. Amire büszke vagyok hogy mindig megtalálom a dolgok jó oldalát, akármilyen borúsnak tűnjenek éppen Ha valamit megváltoztathatnék a szüleim gondolkodását és az öcsém hülyeségeit nem számolva? nem hiszem, hogy lenne ilyesmi Így képzelem a jövõmet medimágusként, tanárként vagy pszichomágusként, de leginkább boldogan
|
| | | | Kedd Szept. 15, 2020 11:20 am | Kedves Beatrice! Gyermekeim az Úrban, miért látod már ilyen fiatalon ennyire sötéten a dolgokat? Tény, hogy nem olyan egyszerű látóként élni, amikor tudod, hogy rossz jegyet fogsz kapni, vagy kikosaraznak, esetleg beszólnak, megbántanak. De hé, az életnek van egy szebb oldala is, hisz valami motivál téged, hogy kíváncsi legyél, a családod pedig még mindig egyben van. Nem mondom, hogy egyszerű pozitív felfogással, de lehet inkább koncentrálnod kellene arra, hogy okos vagy és igen is elérhetsz sikereket. Ha hibázol, végig gondoltad már, miért teszed? Persze, akkor zajlik minden rendesen a medrében, ha a látomásod nem akarod megmásítani, de lehet tanulnál előre belőle. Az ilyen leckék egy életre segíthetnek. Másrészt nagyon érdekesnek találom a családod, ahol gyakorlatilag senki sem lett mardekáros, pedig azt várták volna el a szüleitek. Lehet, hogy velük is csak másképp kellene megtalálni a közös hangot, ki tudja, lehet édesanyád is közvetlenebb lenne. De hé! Legyél te a nagy testvér és mutass példát, ne is hagyd, hogy betörjenek, hanem valósítsd meg az álmaidat. Vagy ahogy mondanák, teljesítsd be a jövőd. Én nem is tartalak fel tovább, nyomás foglalózni. Na meg mutasd meg annak a fiúnak is, hogy mit veszít. |
| | | |
| Engedélyek ebben a fórumban: Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. |
| |
| |
| Bejelentkezés ◇◈ I solemnly swear... ◈◇ | |
A fórum ideje |
◇◈ New weather report ◈◇
2023/24. tanév: Nyár
|
Online ◇◈ follow the butterflies... ◈◇ | |
Bagoly Posta |
◇◈ I enjoyed the meetings, too ◈◇
|
Utolsó bûbájok ◇◈ Anything’s possible... ◈◇ | Ma 10:04 pm-kor Juliet Denoir Ma 8:59 pm-kor Theodore Nott Ma 6:04 pm-kor Hollyn Shelby Tegnap 7:06 pm-kor Léanor D. Lecomte Szer. Nov. 20, 2024 12:48 pm Theodore Nott Kedd Nov. 19, 2024 12:08 pm Dorothy Rosier Kedd Nov. 19, 2024 10:34 am Anja Vogel Hétf. Nov. 18, 2024 11:38 pm Calysta Munter-Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:49 pm Remus E. Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:15 pm Lucas Brown-Parkinson |
|