Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Pöttömbogár

Anonymous

Pöttömbogár Empty
Vendég
Pént. Szept. 11, 2020 6:44 pm

Clementine Bianca Mallory

Clem, Pöttömbogár

,,Az öröm mindig segít rajtunk, akkor is, ha teljes a sötétség; mert a sötétséget elûzi a fény."

Nem: Lány

Kor: 13 év

Vér: félvér

Születési hely: London

Iskola/ház: Roxfort, Hollóhát

Munka: Diák

Családi állapot: Apa pici lánya

Patrónus: Menyét lesz

Pálca: Szelídgesztenye, főnixtoll-mag, 9 és negyed

Ahogy látom magam

🐹🐹🐹

Utálom, ha parancsolgatnak nekem, de azért megteszek minden tőlem telhetőt, még akkor is, ha makacsul ráncolom a szemöldököm. Ha megkérnek rá, hogy segítsek, akkor én mindig ott vagyok, ugyan utálok rendet rakni. Én mindig mindent megtalálok, anya meg ki tud takarítani, most ezzel mi a baj?
Nagyon vicces, de komoly is tudok lenni. Tudtad, hogy szeretek sokat nevetni? A felnőttek olyan sokszor morcosak, nem tudják értékelni az apróságokat és sokszor nem vesznek észre dolgokat, amiket mi igen. Néha mintha azt hinnék, hogy én nem tudom. Pedig de, ha pedig kell, tudok komoly is lenni. Amikor megtaláltuk azt a törött szárnyú madarat, szomorú is voltam. Tudom, hogy a tanulást is komolyan kell venni, különben anyáék mérgesek lesznek, ha egész nap csak olvasok és röpködök, meg a karámok körül mászkálok. Egyszer szeretnék ilyen hatalmas bestiákat szelídíteni, de ahhoz még tizenöt évesen is túl kicsi leszek.
Ha felidegesítenek, akkor hirtelen fellángol a düh bennem. Látott már valaki igazán dühösnek? Mert akkor az tudja, hogy olyankor nagyokat toppantok, toporzékolok, sikongatok és csapkodok. Főleg, ha nem kapok csokit.
Nehezen leplezett szokásom, hogy elpirulok, ha bókolnak nekem, mert tökre zavarba jövök. Pedig ha tudnák, hogy amúgy kemény csaj vagyok ám. Kicsi a bors, de erős, mondják. Na ez rám halmozottan igaz. Szeretem a természetet, a túrákat, a családi nyaralásokat, azt ha apa mesél, ha anya megölel, ha esős napokon felcsapok egy könyvet, ami magába szippant, miközben a forró kakaóm illata belopja magát az orromba.
Mindenféle édességtől extrém energiabombává válok és úgy pörgök, mintha azért csak adnának egy erszény galleont. Na jó, nem, én amúgy is egy energiabomba vagyok, a csokitól csak veszélyes. Amióta csak megtanultam a seprűn megmaradni, azóta alig szállok le. Ki ne élvezné a szabadság ízét, amikor a szellő lobogtatja a haját és csak szállhat? Persze nem szabad akkor, amikor csak akarok. De sebaj, beérem én a két lábamon is. Cami úgysem merészkedik nagyon fel, ha nem muszáj.  
Szeretem a családomat, a barátaimat és amúgy elég nyitott is vagyok, ha valaki átjut a könyveim halmazán. De lesz nemulass, ha megbántasz!

Életem története

🐌🐌🐌

- Már majdnem megvan! - tényleg! Csak néhány centi és elérem az üveget. Hogy mégis miben mesterkedünk? Anyáék elmentek vásárolni, mi pedig Cami-val kiterveltük, hogy is férjünk hozzá a hűtő tetejére elrakott üveg édességhez. Tudom, hogy miattunk tette oda és tudom, hogy ha kiveszünk belőle néhány szemet, akkor az nem fog feltűnni sem neki. A terv pedig a következő volt: Oda toljuk a széket a hűtőhöz és mivel kettőnk közül én vagyok inkább a bevállalósabb, így felállok rá, míg a húgom addig tartja a széket. Igen ám, de nem számoltunk a ténnyel, hogy még bőven kell néhány centi és hiába nyújtózkodok fel a lábujjammal is, épp csak megérintem az üveg alját. Nem lesz ez így jó.
- Kellene még egy lépcső... mondjuk... mondjuk apa vaskos atlasza. - pillantok le eltűnődve ikremre, miközben az ujjammal a számat ütögetem. Le is ugrok határozottan, hogy besiessek az atlaszért.
- Nem lesz ebből baj? - na tessék, megszólalt a vészmadár, bennem pedig azzal a lendülettel bekapcsol a vakmerőségfaktor. Gyors mozdulattal a székre is teszem a könyvet és felállok rá. Ismét lábujjhegyre állok és sikerül is az ujjaim közé kaparintani az üveget, amikor megmozdul alattam az atlasz.
- Még egy picit. - nyöszörgöm, miközben kidugom a nyelvem is a nagy koncentrálás közepette. Már nincs sok és esküszöm az sem zavar, hogy a könyv megint csúszik egyet a lábam alatt. De mégis kudarcba fullad a kísérlet és hirtelen olyan messzire kerül tőlem az üveg a lelki szemeim előtt, ahogy meghallom azt a bizonyos hangot. A kattanást, a nyikorgást, majd anya hangját.
- Megjöttünk, lányok. - már hallom is, ahogy bejelenti, nehogy megijedjünk, hogy más jött meg. Igaz, hogy csak egy gyors boltra indultak el, ami mellett már nyugodt szívvel hagynak minket magunkra. De azt gondoltuk, hogy ez bőven elég idő lesz az akcióhoz.
- Clem… a szék. – figyelmeztet suttogva Cami, én pedig úgy pattanok most le a székről, mint egy macska és azonnal magamhoz ölelem az atlaszt, hogy Cami addig el tudja tolni a széket a helyére. És aztán úgy mosolygunk mindketten anyára, mint az áldott jó gyerekek.

🐌🐌🐌

- Apa, apa, mesélsz nekünk? - mostanában bevett szokássá vált, hogy együtt hallgatjuk a mese-estet, de ez a mai kivételesen rendhagyó. Egész nap rossz idő volt, ami a reggelünkre is rányomta a bélyegét. Aztán apának támadt egy ötlete, hogy a rengeteg párnából építsünk búvóhelyet. Aztán persze nem csak, hogy ott játszottunk, de ott ehettünk egy kis kedvcsináló csokit is és kaptunk kólát - te jó ég, oda vagyok a kóláért! -, szóval mindent elkövettek azért, hogy tényleg jól érezzük magunknak. Persze az egész napos játéknak és a sok édességnek is megvan a maga hátránya, ha kimegy a hatása, olyanok leszünk, mint a lejárt búgócsiga - eldőlünk tőle. Hogy hogyan sikerült olyan csatateret kreálnunk a nap folyamán, amilyenné változott a nappali, senki se kérdezze. Mi sem emlékszünk rá.
Aztán csak eljött az este és kitaláltuk, hogy apa meséljen nekünk a párnavárban - ahogy mi elneveztük - és majd ott is akarunk elaludni. Ritkán van amúgy is ilyen eseménydús és engedékeny nap, de azért akad. Legközelebb úgyis a szülinapunkkor vagy karácsonykor kapunk édességet vagy kólát. Mert a kóla amúgy fontos.
- Persze, de csak akkor, ha már frissek és üdék lesztek. - na több se kellett hozzá, hogy a fél folyosóra kivarázsoljuk a habot, mert a kádat elárasztani a habfürdőnkkel már bevett szokás, ráadásul ahogy kapkodtunk utána, nem is lepne meg senkit, hogy így alakul. Különben is, aki ismer minket, az tudja, hogy velünk számolni kell mindenféle eshetőséggel.
Elég csak megpillantani anya kezében a két bögre kakaót, hogy még tovább fokozhassa az élményt. De ilyenkor már inkább elaltat a meleg és édes lötty, mintsem felpörget minket. Anya nyakába ritkábban szakadunk, mint apáéba, de soha nem vagyunk hálátlanok. Aztán csak bevackoljuk magunkat a pokróccal a párnahalmok közé, megvárjuk, amíg apa leül, hogy meséljen, de még anya is letelepszik mellénk. Az ilyen estéket szeretem, ha gyakrabban történik meg ez esős napokban, akkor azt kívánom, hogy minden nap legyen borongós, hogy valami meleggel és szeretettel telivel megtöltsük.

🐌🐌🐌

- Hű, az ott egy zsiráf! - mutogatok a földről az emlegetett állat felé, mintha amúgy senki más nem látná, csak én. Meg amúgy is nyilvánvaló. Nem is lep meg a húgom megjegyzése, miszerint...
- Én is látom. - csúnyán nézek fel rá, hisz Ori nyakából sokkal könnyebben lát meg bármit, mint én. Szeretem az ilyen kirándulásokat a keresztszüleimmel, néha azt is sikerül megoldanunk, hogy négyesben menjünk el egy kirándulásra. Olyankor mindkettejükkel olyan menő!
- Jól van, te könnyen beszélsz. Különben is, nem én jövök? Mikor cserélünk? - nézek a nagy szőrös képű mamlaszra, aki a keresztapám címet viseli, mert őt bíztuk meg azzal, hogy számolja, hány percenként van váltás. Persze néha megunja és akkor mindkettőnket letesz.
- Percenként nem telik le a negyed óra. - kapom a kisegítő választ a húgomtól újra, mielőtt még bárki megszólalna, mire csak vállvonással nyugtázom. Ha szeretnék, akkor egy perc múlva ismét megkérdezhetem.
Inkább az jobban leköti a figyelmemet, hogy az egyik hálóval ellátott ajtón besétál egy felnőtt a fura zöld ruhájában. Hmm, lehet, hogy oda én is bemehetek? Nem is várom meg a választ, különben is elég elfoglaltak a térkép nézegetésével, meg úgyis egy perc lesz az egész, hisz aztán megint meg kell kérdeznem, hogy felülhetek-e Orion nyakába.
Halkan hajtom be magam után az ajtót és amint beljebb sétálok, látom, hogy egy kisebb rókamanguszta-telephez léptem be. A nagyja el is hussan az üregébe, leszámítva az egyik kölyköt, mert kíváncsian a szandimat kezdi el szaglászni.
- Hé, ez csikis. - nevetem el magam, majd leguggolok hozzá, hogy felvegyem. Egy pillanat alatt elszalad, de nem az üregbe, csak messzebb tőlem.
- Ne félj tőlem, csak megsimogatni akarlak. - próbálkozok hozzá beszélni, hátha hozzám jön, mint egy kiskutya.
- Adok neked finom rágcsát is, ha ide jössz. - meg is mozgatom az ujjaimat, mintha valami lenne a kezemben. Csak pár lépést tesz felém, amikor hallom az "Úr isten!" ismerősen csengő hangját és aztán a keresztanyámat a ketrec túloldalán.
- Ha meg mered fogni... - ó Merlin! Miért épp most?
- Még nem telt le az egy perc! - de bizony, annyira elfeledkezek az idő előrehaladásáról.
- Most rögtön gyere ki, különben leharapják az ujjad.
- Dehogy is, hát nézd milyen cuki...
- A vattacukor is pont ugyanilyen cuki lesz, ha kijössz.
- De akkor kérek rágósat és epreset és tutti-fruttisat is. Áll az alku? - mondhatnám, hogy nem hiszem el, de nem anya alkudozik velem, hanem Joyce és róla köztudott, hogy szeret minket tömni.
- Igen. - több sem kell, már nem is érdekel a cuki rókamangusztakölyök, csak a kék, rágógumis vattacukor lebeg a szemeim előtt.

Ha tükörbe nézek

🐶🐶🐶

Szinte mindig mosolygok és jókedvű vagyok, így aki először meglát, visszamosolyog rám. Persze megesik, hogy nem, ha pedig valaki egyenesen undok arcot vág, néha ki is csúfolom. Hát milyen dolog ez? Szeretek grimaszolni, magyarázás közben mutogatni, vagy végigjáratni az ujjaimat a könyv gerincén, a korláton. Néha kerülöm a szemkontaktust, de ha beszélek, akkor általában keresem a másik tekintetét. Ne lepődj meg, ha néha mást látsz az ismerős vonásaim helyett, az nem káprázat.
Hajam szőke és a vállamig ér, edzésekre pedig egyszerű lófarokba fogom, ha anya nem fonja be. Szemeim égkékek és az összképtől csak még sápadtabbnak tűnik a bőröm. Tudom, ha napoznék, akkor esélyesen égnék le rákvörösre, mint barnulnék. Kerek egy centivel vagyok magasabb a húgomnál, amit nem vagyok rest az orrára kötni méredzkedés közben.
Talárt szoktam hordani az iskolán belül, amikor valahova máshova mennék, akkor pedig egy kényelmes farmert vagy szoknyát és egy laza színes pólót öltök magamra. Gyűlölöm a szoknyát, de hát ez az egyenruha része. Általában összekoszolom a ruháimat, hisz ha meg kell menteni egy békát sárból vagy fára kell mászni, akkor nem habozok. A csokit is úgy eszem, hogy mind a tíz ujjam csokis lesz. Aztán néha elfelejtem, hogy... szóval anya sokat moshat rám.
De nem úszom ám meg néha kék-zöld foltokkal vagy egy kis karcolással sem, amire aztán otthon mindenki sápítozik. Pedig az csak egy kis kosz meg egy kis karcolás.

Családom

Édesapám
@Arthur Mallory - Az apukám, akit fél perc alatt az ujjaim köré csavarok. Nem zavar, hogy tanít, az már mellékes, hogy ő annyira nem szereti, ha olyan dolgokat mesélek róla a barátaimnak, amitől nem nő a tanári tekintélye.
Szeretem, amikor otthon mesét mond, amikor megcsinálja a kakaómat és bevackoljuk magunkat az összetákolt párnabunkerbe. Persze rettenetesen haragszok rá, amikor anyára hivatkozva nem ad csokit.

Édesanyám
@Emma Mallory - Az anyukám, akinek a szava szent és sérthetetlen, aki próbál rendre nevelni és leszoktatni minden rosszról, amibe csak egy gyerek belekeveredhet. De ha haragszik is, hogy annyit koszolok, tudom, hogy szeret és így is elfogad. Bárcsak ne kellene felvennem néha azt a borzalmas fodros garbót. Csoki téren öri hari, sose bocsi van.  

Testvéreim
@Camilla Blanche Mallory - Az ikrem, a másik felem, aki - majdnem - mindenben is a cinkosom. Igaz, külön házba kerültünk, de az nem gátol meg minket abban, hogy folytassuk a sok hadműveletet, amit otthonról hoztunk magunkkal. Tudom, hogy néha sokak vagyunk ketten, de hát anyáék akartak minket. Kedvenc elfoglaltságunk néha az, hogy egymást játsszuk el, mert az olyan vicces, utána pedig jól kinevetjük a másikat, amiért olyan butus volt, hogy bevette.
Persze amennyire egyformák vagyunk külsőre, annyira mások vagyunk belsőre. Én békét kötöttem a rózsaszín, habos-babos mániájával, ő pedig a kis csúszómászóimmal. Ez az élet rendje és így egészítjük ki egymást tökéletesen. Mi is lenne vele, ha a gyógynövénytanon nem segítettem volna neki azt a mandragórát kihúzni? Kicsit sáros lett ugyan így is. Na meg én is. De gyorsan átföldeltük a másik cserépbe ám. Sajátos csoki hadműveletet fejlesztettünk ki.

Keriapu, kerianyu és a nagybácsik
@Zachariah Mallory és Jeremiah Mallory - a két nagybácsi, akik általában rajtunk élik ki, hogy lehetnek néha gyerekek ők is. Szerintem. Sokszor viccelődünk velük, sokat nevetünk és amikor látogatóba jönnek vagy mi megyünk hozzájuk, akkor kapunk csokiiit.
@Orion Sørensen és @Dorothy Mallory - a két igazi csokicinkos, akikkel sokat kirándulunk, mindig csokival seftelünk velük és akikkel bármikor lehet alkudozni. Szerintem imádják, hogy nem kell annyira komolynak lenni velünk, hisz már nagylányok vagyunk és tudunk mi is vigyázni magunkra. Ha nagykorú leszek, akkor hozzájuk költözök. Egyik nap Orinál leszek, aztán Joyce elvisz magához és majd világot fogunk látni.

Apróságok

Amortentia
Régi könyv illata a kakaó édeskés aromájával keveredve. Aztán néha meggondolom magam és azt mondom, hogy a rágógumi és a kiáztatott rózsaszirmok illata menőbb.

Mumus
Alf. Most nézzetek rá, hát olyan, mintha megrágtak volna egy tevét és kiköpték volna. Szerencsétlen. És ahogy beszél és ráncolja a szemöldökét, olyan gonoszul... olyankor elbújok a párnám mögött.

Edevis tükre
Kutató leszek, meg tanár, mint apa és anya.

Hobbim
Olvasás, rajzolás, fára mászás, kirándulás, korizás Camival, néha elkenni a szemtelen fiúk száját, verseny sütievés, tilosban csokizás.

Elveim
Ha szidod a családomat, akkor megismerkedhetsz az öklömmel!

Amit sosem tennék meg
Soha, de soha nem iratkoznék be táncórákra és nem viselkednék úgy, mint egy pukedliző úri kisasszony.

Ami zavar
Ha valaki nyakig zsíros a kajától és úgy eszik, mint egy malac. Irtózom a látványától is.
Ha valamit félbe kell hagynom, mert utána folytatni már nem is ugyanolyan. Kivéve persze, ha krízishelyzet van. Az mindent felülír.
Anyáék csokitilalma, már nincs tejfogunk, nem értem, mit vannak úgy oda.
Cami színmániája, most komolyan, ki válogatja szét a cuccait színek szerint?

Ami a legfontosabb az életemben
Szeretem a családomat, még akkor is, ha megdorgálnak, bolondozni a keresztszüleimmel.
Kirándulni nagyokat, aludni sokat, jól gazdálkodni a szabadidővel és álmodozni.
Kicsit nőhetnék gyorsabban, nem szeretek ülni a kispadon, mert én vagyok a legkisebb a csapatban.

Ami a legkevésbé fontos számomra
Lehetnének kevésbé szigorúak a tanárok, nem kell mindig elhalmozni mindenféle fölösleges beadandóval. Továbbá nem érdekelnek az undok diákok és semmi olyan, ami csak felbosszantani tud.
Nem lényeges nekem, hogy olyan nagyon csinosan kiöltözzek, persze kivételt képeznek ez alól az ünnepek és amikor a rokonokhoz megyünk. Olyankor előszeretettel piszkálom a ruhám, mert bök vagy kényelmetlen.

Amire büszke vagyok
Arra, hogy bent vagyok a kviddics csapatban. Igaz, lehetnék jobb is. Büszke vagyok a családomra, de főleg a testvéremre, hogy olyan jól megtalálja a helyét. Na meg szerintem nem sokan mondhatják el magukról, hogy olyan jól megértik egymást, mint mi.

Ha valamit megváltoztathatnék
Talán lehetnék kicsit lányosabb, annak anyáék jobban örülnének. Azt hiszem.

Így képzelem a jövõmet
Most még azt hiszem megelégszek azzal, ha lenne egy törpegolymók-tenyészetem. De ha később máshogy alakul, az sem baj. Szeretem az állatokat.

Egyéb
Metamorfmágus vagyok.

Mckenna Grace

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Pöttömbogár Empty
Vendég
Pént. Szept. 25, 2020 11:43 am

Pöttömbogár 3xPjsQ

Kedves Clementine!

Nagy örömömre szolgál, hogy én fogadhatom el a Kicsi Gesztenye másik felét, nagyon vártak már téged! Sosem egyszerű dolog ugyanahhoz az archoz két különböző személyiséget társítani, de nem volt kétségem afelől, hogy ezt az akadályt sikerrel veszed majd. Imádom a csokibéka-hadműveletet, amit a húgoddal műveltek minden egyes pillanatban, mikor csak lehetőségetek nyílik rá. A cserfes kislányt és a vakmerő rendbontót is. Már most olyan mesterien csavarod a szálakat, hogy ez később biztosan jól jöhet majd.. De mégis ki tudna rád két percnél tovább haragudni?! Elég vagány két tanár szülő mellett ennyi slamasztikába belemászni, ha tippelnem kellene, azt mondanám, hogy a húgodat is mindig te viszed bele a rosszalkodásba...
Vár a család, igyekezz foglalózni és már be is veheted a játékteret. (Ne fuss a folyosón!)
Nagyon jó játékot kívánok!  Pöttömbogár 3217638854

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: