Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Lucille Ollivander

Anonymous

Lucille Ollivander Empty
Vendég
Pént. Aug. 21, 2020 2:14 pm

Lucille Faustine Ollivander

Lulu, Lucy

"Maradsz aki voltál, leszel aki vagy."

Nem:

Kor: 19 év

Vér: félvér

Születési hely: London, UK

Iskola/ház: Roxfort / Griffendél

Munka: pultos a Három Seprűben

Családi állapot: foglalt vagy olyasmi

Patrónus: tüskés rája

Pálca: lilaakác, főnixtoll mag, 10 és ½ hüvelyk

Léphetsz másokra vagy félre

A szókimondás a mi családunkban nem számít nagy erénynek, ha meg akarsz felelni a szülői elvárásoknak. Ha viszont idejekorán ráébredsz arra egy otthon töltött szombat nap után virradó verőfényes vasárnap reggel, hogy sosem leszel elég jó ahhoz, hogy maradéktalanul eleget tegyél annak a képnek, amihez az ősök ragaszkodnak, onnantól elég könnyű dolgod van. Vagy éppen nehéz. Könnyű, mert végre nem kell magad egy olyan álarc mögé rejteni, amiről messziről ordít, hogy nem te vagy. Nehéz, mert minden alkalommal szembe leszel állítva a ténnyel, hogy milyennek kellene lenned. De te határozott maradsz, megkeresed azokat a dolgokat, amiket te szeretsz, és nem abban leszel jó, amiből elvárják tőled a tökéletességet. Akaraterőt növesztesz, és tűröd a negatív kritikát, még akkor is később este a párnádat könnyek áztatják. Megdolgozol azért, amit szeretnél elérni, de nem azért, hogy mások büszkék legyenek, hanem hogy te büszke legyél saját magadra, mert már tinédzserként is tudod, hogy ez sokkal fontosabb. Nem leszel éltanuló, sőt sokkal valószínűbb, hogy gyakrabban keveredsz bajba az iskolában, mint nem, de nem tagadod meg egy pillanatra sem lázadó, kalandor természetedet, mert szeretsz kipróbálni új dolgokat. Elfogadod, hogy a bonyodalom az életed része és ránevelődsz arra, hogy sose legyél olyan, mint az előtted álló elrettentő példa.
Ha ilyen vagy, pocsék Slughorn lennél, csak gondoltam szólok..

Szólhatsz hangosan vagy félve

Nem mindig tudom kihúzni magam a baráti látogatások alól, pedig mindig megpróbálom úgy alakítani a beosztásomat, hogy csak a romokra érjek haza. Rosmerta kedves viszont valamiért nem látja át a helyzetet, és azt hiszi még annál is több szociális interakcióra van szükségem, mint amennyi a kocsmában ér nap mint nap. Pedig bizony nem lenne rá szükség. Velem mindig kifejezetten kedvesen bánt, néha talán azt látja rajtam, hogy eléggé el vagyok anyátlanodva, pedig én nem érzem Pippa hiányát egy pillanatra sem. Vagy csak magát látja bennem, a fene se tudja milyen volt ő fiatalon. Már nem mai csirke. Minden esetre vele nem nagyon tudok vitába szállni, mikor kijelenti, hogy menjek haza. Olyankor csak kelletlenül kanyarítom a vállamra a táskámat és jóéjt kívánva hagyom a felmosót, hogy elvégezze a dolgát, aztán kifacsarja magát és másnap estig - vagy amíg nem történik baleset - nyugovóra térjen.
A péntek esti műsort a szombat délutáni követi. Puck tudja jól, hogy a harmadikosokról jó sok pénzt le tud gombolni ilyenkor, este pedig talán újra Londonba megy, hogy a turistákat is leszedje pár fonttal. De a péntek este mindig arról szól, hogy mire hazaérek már az utca túlvégéből hallom, hogy nem a békés pihenés fogad. Általában vannak nálunk néhányan - mindig a kelleténél többen. A küszöbön átlépve megcsap a sörszag, ami igazából sosem zavart, és tekintve, hogy pultos vagyok, már immunitásom van felé.
A táskámat lecsúsztatom a vállamról, a bakancsomat is lerúgom, de látszik rajtam, hogy nem érzek le nem küzdhető vágyat, hogy csatlakozzam a dorbézolókhoz. Jobban szeretek egyedül lenni. Vagy Puck-kal. Bár a kettő majdnem ugyanaz. Különben is, mi a f*szt keresnek ezek már megint itt? A felét nem is ismerem azoknak, akik elfoglalják a kicsiny lakás még kisebb kanapéját és a konyhából átverbuvált székeket. Mosolyt erőltetek az arcomra, én is magamhoz veszek egy üveg sört és a kanapé karfájára kucorodom. Oda, ahol még van hely. Nem telik bele sok idő, hogy a pasim ölében kössek ki, majd el is vesszünk egymás társaságában, míg körülöttünk továbbra is hangosan bömböl a zene és beszélgetnek, vihorásznak és cigarettáznak a többiek.
Nincs rossz sorom, mégis úgy érzem, hogy én ennél többre vágynék. Vagy egyszerűen csak másra. Nem mindig ugyanarra a jól ismert forgatókönyvre. Nem csak azért, mert utálom mások mocskát feltakarítani, hanem mert másfél év elég volt ahhoz, hogy biztos lehessek benne, nem akarok már sokáig így élni. Titkon talán még mindig bennem van a belém nevelt megfelelési kényszer, aminek sosem sikerült maradéktalanul eleget tennem.

A másnap mindig csatatér, a forgatókönyv pedig ugyanaz. Hajnalban elpárolok a díszes társaság java, Puck-ot meg vagy a WC-kagyló mellett fetrengve találom meg, hol a kádban dagonyázik néhány cigicsikkel a mellkasán horkolva. Igazából minden szombat reggel szánalmasan undorító.. A szellőztetés felébreszt valamelyest, mert kávét ugyebár csak az tud főzni, akinek van otthon.
- Kössz, hogy feltakarítasz... - támolyog ki a szobából mosdatlanul. Ennyire nagy kérés lenne, hogy legalább egy fürdőt vegyen, mielőtt újra lelécel és a sok mocskot rám hagyja? Nem vagyok túl boldog, és ez az arcomra is van írva.
- Nem.. - válaszolom nyugodt hangon, nemes egyszerűséggel. Eddig sem azért tettem neki szívességet, mert ez elvárható lenne, csak nem akartam mocsokban élni. Most meg már egyáltalán nem akarok itt élni és bár pénzem nincs sok, az elhatározás megérett bennem, hogy bármennyire vagyok elcseszve, ennél a szemétdombnál azért mégiscsak többet érdemlek. Nem mondok neki többet, a távozásomat sem indokolom meg. Veszekedtem és idegeskedtem eleget, hogy ne érdekeljen már Puck önsajnáltatása. Nem mintha többnek gondolná ezt az egészet egy kényelmes románcnál... Kössz, kiszálltam.

Leléptem.

Legrosszabb esetben mi történhetne? Betoppannék Berti-hez vagy Bonnie-hoz és beismerném, hogy az élet k*rvára kib*szott velem? Ismerik az Pippát, ezzel már rég tisztában vannak mindketten.

Kérhetsz aranyat vagy bármit

A megjelenésem már 15 évesen is a valódi énemet tükrözte. Anyám majdnem infarktust kapott, mikor az első karácsonykor hazaállítottam piros hajjal. Nagyjából az összes meleg színt próbáltam, de most mondd, hogy nem illik hozzám. Aztán szépen jött a többi. Több fülbevaló, tetkók, piercing. Minél inkább nem akartak engedni valamit, én annál inkább csináltam és ez a külsőmön hagyott leginkább nyomot. Vagy legalábbis ez látszik mindenki számára. Az öltözetem is kifogásolható anyám szemében, bár az ő véleményére nem adok, az élő fába is belekötne, ha tehetné. Egyébként semmivel sem öltözöm kihívóbban a korombeli lányoknál. Közönséges pedig sosem vagyok.

Nôhetsz fel a magas égig

Édesapám
Earl Slughorn (43) - A bátyám után én is csalódást okoztam neki. Egy cseppet sem jobb a feleségénél, őszintén szólva megérdemlik egymást. Ezt már gyerekkoromban is éreztem. Ahogy azt is, hogy nehéz jó képet vágnia bármihez is, amit csinálok. Szeretném egyszer azt mondani, hogy szeretem őt és megértem az indokait, megértem miért viselkedett mindig úgy, mintha önmagában a kvibliség vagy az, hogy nem sikerült velem kiköszörülnie a család hírnevén esett csorbát elég indok lenne arra, hogy elidegenedjen a saját lányától. Adnék én esélyt neki, de sosem láttam rajta a hajlandóságot. Talán miatta lettem én is ennyire makacs.

Édesanyám
Philippa Slughorn (née Ollivander) (42) - Nem, odáig még nem jutottam el, hogy megtagadjam őt. Még. Pedig a kapcsolatunk elég viharos, szinte már a kezdetektől fogva. Előbb csak magamért, majd mikor a húgom is olyan korba ért, miatta is sokat veszekedtünk. Legutolsó heves szóváltásunk alkalmával azt merte kiejteni a száján, hogy nem vagyok méltó a nevére sem és pont olyan züllött leszek, mint a nagybátyám. Nos, ezt a problémát néhány tollvonással orvosoltam is. Azt hiszem nem számított arra, hogy mikor legközelebb lát már olyan büszke Ollivander leszek, mint amilyen Slughorn sosem voltam..

Testvéreim
Raphael Slughorn (21) - A bátyám, aki kviblinek született. Sosem mondtam neki, hogy titkon őt okolom, amiért anyám indokolatlanul nagy elvárásokkal indított el a tinédzserkor pillérén az iskolába. Olyan elvárásokkal, amiknek már akkor sem akartam megfelelni. A kapcsolatunk nem túl szoros mióta megfogadtam, hogy még egyszer nem lépem át a szülőházam küszöbét.

Ophelia Slughorn (17) - A kishúgom, az én kis drágám. A legszebb virágszál az egész családban. Szeretem, óvom és féltem őt, mert hiába határozott és hiába vannak olyan életcéljai, amik nekem sosem voltak, még nem látja micsoda fertő van körülötte. Bánom, hogy a szülői házban hagytam, de soha nem fordult meg a fejemben, hogy elszigetelődjek tőle. Nem véletlenül várom a roxmortsi hétvégéit annyira, olyankor mindig igyekszem a lehető legtöbb időt tölteni vele. Persze ha nem kérdik vagy nem érzem úgy, hogy előnye származna belőle, senkinek nem árulom el, hogy azért fordítok rá kiemelt figyelmet, mert a húgom. A világért se hoznék rá szégyent. Ő az egyetlen indokom, amiért még nem hagytam magam mögött ezt az isten háta mögötti kis falut. Ő az egyetlen, akinek mindig a legbarátságosabb arcomat igyekszem mutatni. És talán ő az egyetlen családtagom, aki még egyszer sem fordított nekem hátat.

Párkapcsolat
Puck Capulet - Egy utcai mutatványos mágus. Nem megy neki rosszul, de ennyi idő elteltével már nem tud újat mutatni. Nem azért vagyok vele, mert őrülten szeretem, hanem mert nem óhajtok visszaköltözni anyámékhoz. Legalább lakbért nem kér azért a talpalatnyi lakásért, amiben élünk.

Belül nem változol semmit

Amortentia
sós karamella, frézia, szamócanektár, faforgács

Mumus
A húgom elvesztésének bármilyen módja.

Edevis tükre
Egyedül lenni, de felhőtlenül boldogan.

Hobbim
Szeretek fotózni és egészen jól bánom az állatokkal is. Egyébként meg a nap nagy részében alszom vagy dolgozom, esetleg azt hallgatom, hogy a pasim milyen hülyeséget talál ki már megint.

Elveim
Csak egyszer élsz, de ha jól csinálod, az az egy is elég.
Évek, szeretők és borospoharak. Ezeket nem szabad számolni.
Minden nehéz mielőtt könnyű lenne.

Amit sosem tennék meg
Nem költöznék haza. Nincs az a pénz.

Ami zavar
Ha mindenféle jöttment indokolatlanul belepofázik az életembe. De az nagyon!

Ami a legfontosabb az életemben
Megállni a saját lábamon, miközben nem hagyom, hogy anyám a húgom életét is tönkretegye?!

Ami a legkevésbé fontos számomra
Anyám véleménye rólam és az életemről.

Amire büszke vagyok
Elvégeztem a Roxfortot, elköltöztem otthonról és a várakozásokkal ellentétben még nem sikerült éhenhalnom...

Ha valamit megváltoztathatnék
Visszamennék az időben és megnézném anyám miért lett ilyen elcseszett. Nem lehet véletlen, hogy Bertie és Bonnie teljesen normálisak, ő meg ilyen...

Így képzelem a jövõmet
Csak azt tudom, hogy hol nem. Unom már a dohos kisszobát.

Egyéb
Ha behánysz a lángnyelv whiskey-től, te takarítod fel, öcsém!

Luanna Perez

Vissza az elejére Go down
Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Lucille Ollivander Tumblr_o2wuv7UYEF1ssiszvo7_r1_250

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Lucille Ollivander Empty
Gilbert Ollivander
Pént. Dec. 04, 2020 12:16 pm

Kedves Lulu!

Abban biztosan egyetértünk, hogy a családunkban nem csupán a varázspálcák terén nem díjazzák az újításokat. Garrick papa görcsösen ragaszkodik a szerinte tökéletes pálcafákhoz és pálcamagokhoz, Pippa még nála is megingathatatlanabb, ha arról van szó, szerinte mi tökéletes és mi nem - márpedig ami nem tökéletes, azt tőből kiirtaná. Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, te vagy a kedvencem a nővérem gyerekei közül, bár Pipnek erre biztosan lenne néhány gúnyos megjegyzése. Nálam jobban senki sem tudja, milyen az, amikor nem találod a helyed a világban, de még a saját családodban sem, amikor nem támogatnak és a személyiséged minden apró részletét át akarják formálni, hogy megfelelj az elvárásoknak. De az elvárások szerintem nem sokat érnek, és szerencsére ezt te is tudod. Egyedül magadnak kell megfelelned, és talán most nem ott tartasz az életedben, ahol lenni szeretnél, de én őszintén hiszek benne, hogy meg fogod találni a saját utadat.  
Egész kisregényt írhatnék az érzékenyen megírt jellemedről és előtörténetedről, a remekül kiválasztott pb-ről, a karakter rétegeiről és lehetőségeiről, de úgyis tudod, hogy imádtam minden sorod és plotlehetőségek egész serege vár rád, szóval ezzel nem is húznám az időt Very Happy . Futás foglalózni, aztán rabollak is egy játékra  Lucille Ollivander 3809189444 !

I am one of those melodramatic fools, neurotic to the bone
No doubt about it

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: