Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

kicsikacsa tánc

Anonymous

kicsikacsa tánc Empty
Vendég
Kedd Aug. 18, 2020 12:37 am

Athene Shacklebolt

Athene, Tina

"Légy olyan, mint a kacsa. Nyugodt a felszínen, de a felszín alatt mindig hajts, mint az őrült."

Nem:

Kor: 16 év

Vér: aranyvérű

Születési hely: London

Iskola/ház: Roxfort/Hollóhát

Munka: hivatásos kacsaimádó

Családi állapot: egyedülálló

Patrónus: kacsa

Pálca: Rezgő nyárfa, 13,5 hüvelyk, főnixtoll

Van, ami jó...

Életvidám. Igazi vidám, mosolygós lány, aki képes mindenki arcára mosolyt csalni. Vagy egy rossz faviccel, vagy a ragyogó mosolyával, vagy egy újabb kacsás történettel, képpel vagy mesével.
Szorgalmas. Nem szeret lustulni, boldog párkapcsolatban él a könyvtári könyvekkel. Hogy ezért olyan tökéletes-e a családi idill, vagy a családi idill fenntartása miatt vált ilyenné sosem fog kiderülni.
Pontos. Mindig mindenhol időben ott van, gyűlöl késni. Inkább korábban tizenöt perccel, mint később kettővel - ez az alapelve. Tiszteletlennek érzi magát, ha valakit megvárakoztat.
Illedelmes. Viselkedése kifogástalan, mindig köszön, előre enged másokat az ajtóban, mindig választékosan fogalmazza meg mondanivalóját. A megfelelő nevelés teszi, hogy mindig ilyen legyen.
Empatikus. Könnyen átérzi mások problémáit és érzéseit. Van benne valami természetes és magától értetődő hajlam a bajbajutottak segítése felé. Jó hallgatóság, megbízható, így bárki bármikor megkeresheti őt  akármilyen bajával.
Engedelmes. Minden létező szabályt betart, ha azt mondják így csinálja, akkor így csinálja, ha azt mondják úgy, akkor úgy. Eszébe sem jutna ellentmondani, ha valaki nála idősebb vagy magasabb pozíciójú ember megkéri valamire.
Figyelmes. Nem felejti el a szülinapokat és egyéb jeles dátumokat, észreveszi, hogyha valami apró változás történik egy-egy megszokott dologban. A legtöbb dolog nem kerüli el a figyelmét.
Őszinte. Képtelen hazudni, csak a legritkább esetekben fordul elő, hogy képes lebukás nélkül füllenteni valamiről. Nem is szeret, jobban kedveli az egyenes utat.  

... és van ami rossz

Szorongó. Retteg attól, hogy valamit elront, rosszul csinál, vagy rossz jegyet szerez. Borzalmasan fél attól, hogy szégyent hoz a családjára és a szülei nem lesznek rá büszkék.
Szégyenlős. Nehezen vetkőzi le a gátlásait, mind testileg, mind lelkileg. Mindig legalább póló és nadrág van rajta, ha másokkal van egy helyen, nem szeret strandra járni.  Nehezen mutatja meg másoknak, hogy mi az, amiben jó, mi az, amiben igazán tehetséges.
Kétszínű. Képes úgy megjátszani magát, hogy szinte lehetetlen átlátni rajta. Elég, ha abból indulunk ki, hogy a külvilág számára csendes, rendes jó kislány, míg meg van az a rejtett oldala, amit igazán talán a barátai sem ismernek.
Magányos. Nehezen kezd el kötődni, hosszú idő kell, míg valakit teljesen a bizalmába fogad, így eléggé egyedül van. A hétköznapokban oda-oda csapódik egy-egy társasághoz, de inkább mint csendes megfigyelő, mintsem központi egyéniség. Keresi a helyét a világban, de nehezen találja.
Hezitáló. Nehezen hoz döntéseket, és sosem biztos abban, hogy jó döntést hozott. Ha választás elé kerül jobb szereti másra bízni, vagy húzni-halasztani a döntést.
Gyáva. Fél kiállni magáért, fél mások véleményétől, egyenesen retteg a fiúktól és az érzelmi kapcsolatoktól. Borzasztóan fél attól, hogy sérülne.
Elkényeztetett. Ezzel próbálták meg meghálálni, hogy ilyen engedelmes jó gyerek. Bármit megkaphat, amire csak eltátja a száját, ami régen rendszerint csúnya vitákat szült. Manapság már kevésbé akaratos, de néha előbukkan a hercegnő belőle.
Sértődős. Könnyen a szívére vesz bármit, ami egy kicsit is negatívabban hangzik, mint amit szeretne. Ilyenkor képes álomba sírni magát, mert nem szeret visszaszólni, vagy vitába kerülni egy-egy beszólás miatt. Inkább csendben hagyja, hogy belülről felemésszék a kegyetlen szavak.

Életem története

Ott ülök öt évesen a padon, a kiskacsa odatotyog hozzám és elkapja a felé nyújtott kiflicsücsköt. Édes gyermeki hangon felkacagok, és könyörögve nézek anyára, hogy adjon még egy kis ételt, amivel a többi állatkát is megetethetem. Nem tud ellenállni a bambitekintetnek, az egész délutánunk azzal telik, hogy csendben ülve figyeljük és etetjük a madarakat.

Hét évesen fürdés közben jövök rá, hogy egész jól énekelek. Nem tudom, melyik dal volt, csak arra emlékszem, hogy mindenhol tiszta hab vagyok, a hajam a hátamra tapad, én meg ott ülök a lassan kihűlő vízben és halkan dudorászok, míg anya rám nem töri az ajtót, mert olyan sokáig vagyok bent, hogy azt hiszi, valami bajom lett. Végül is igen, menthetetlenül elkapott a zene-láz.

Kilenc éves lehetek, mikor lenyúlom Apollo egyik rajzos könyvét. Semmit nem értek belőle, ez a művészet nekem annyira furcsa, túl elvont. De mégis, úgy érzem, hogy nekem ezt el kell olvasnom - holott még nem is tudok folyékonyan olvasni - csak mert a bátyámé. Egy időben istenként tekintettem rá, imdott rajongással tekintettem rá. Egészen addig, míg apa tele nem beszélte a fejem. Mert Polly rossz. Buta. Szégyent hoz ránk. És egész sokáig elhittem, hogy ez így is van. Gyerek voltam. Csak egy befolyásolható gyerek.

Tizenegy évesen megérkezik a levelem. Anya és apa olyan büszkék rám, mintha most váltottam volna meg a világot. Kétszer. Természetesen nagyon örülök, hogy követhetem a testvéreimet az iskolába és nagyon izgatott vagyok, hogy melyik házba oszt a Süveg. Meglepődöm, mikor gondolkozás nélkül kimondja, hogy Hollóhát, valamiért nem számítottam rá, magamat sokkal inkább a Hugrabugba soroltam volna. Mégis büszke vigyorral sétálok oda az ünneplő kékek asztalához.

Tizenhárom vagyok és végtelenül csalódott. Nem több egyszerű gyerekszerelemnél, ma már tudom, hogy azok az érzések sosem voltak komolyak, de mégis - nagyon rosszul esik, hogy visszautasított. Hiszen kifogástalanul öltöztem fel, a modoromban sem lehetett találni semmiféle kivetnivalót, és mégis, azt mondja, hogy bocsi de nem. Ő az első és az utolsó fiú az életemben.  Csak az időmet fecsérelném.

És most itt állok tizenöt évesen. Nem szeretem magam. Nem szeretem a szüleim. Bizonytalan vagyok, magányos és kiábrándult. És erre jönnek azzal, hogy a családom, az anyukám, az apukám, a testvéreim... Senki sem az, akinek eddig hittem. Van egy nővérem, vagyis elvileg, gyakorlatilag csak egy idegen nő, aki mellett simán elmennék az utcán. Kellemes, ugye?

Ha rám nézel

Ha rám nézel egy közepesen magas, átlagos lány láthatsz. Hosszú, étcsokoládé barna göndör hajam van és hasonló színű szemem. Dús ajkakkal áldott meg az ég, pici, formás fülekkel és átlagos orral.
Ha tükörbe nézek eszembe jut a narancsbőr a fenekemen, az a pici kis poci, ami nem akar eltűnni és a túl széles az orrom. Ezért inkább nem nézek tükörbe.
Ha rám nézel egy nagyon vidám, színesen, de visszafogottan öltözködő lányt látsz. Széles mosolyom talán a legszebb ékszerem, mégis szeretem a gyűrűket, fülbevalókat és nyakláncokat. Szeretem finom pasztell színűre festeni a körmeimet, és néhanapján egy halvány sminket is feltenni.
Ha tükörbe nézek eszembe jut, hogy anya engedélye nélkül nem vehetek meg egyetlen ruhát sem, hogy nem festhetem élénk színűre a körmeimet és hogy sosem lehet olyan sminkem, mint másoknak. Ezért inkább nem nézek tükörbe.

Családom

Édesapám
Kingsley Shacklebolt.
Aki volt mágiaügyi miniszter, aki megjárta a háborút, aki egy igazi hős. Úgy nevelt, hogy semmiben se kelljen hiányt szenvednem. Cserébe elvárta, hogy legyek olyan, amilyennek megálmodott. Azután, hogy Apollo ilyen csalódást okozott neki rákapcsolt arra, hogy én a lehető legtökéletesebb lehessek. Jó a kapcsolatunk, bár nem valami mély.

Jean-Pierre Duval.
Sosem ismerhetem meg. Nem tudom milyen volt, hogy ki volt ő, mi volt ő. Számomra csak egy név, mégis... Neki köszönhetem az életem.

Édesanyám
Euphrosine Shacklebolt.
Aki imádja a gyerekeit, aki imádja a férjét, aki utálja azt, amivé a családja lett. Én avgyok anyuci pici hercegnője. Tizenhárom évvel később születtem, mint a testvéreim - vagyis akikről azt gondolom, hogy a testvéreim -  így egyértelmű volt számára, hogy megteremti A Lányt.

Michelle Brown.
Csak egy név, mögötte egy nővel, aki világra hozott. Sosem leszek képes anyámként emlegetni őt.

Testvéreim
Apollo Shacklebolt.
Nagyon.nagyon szeretem, de tényleg. Volt egy kisebb hullámvölgy a kapcsolatunkban, de mióta rájöttem, hogy nekem is lehet véleményem és hogy nem is olyan rossz meg gonosz, mint azt hallottam. A családból talán hozzá állok a legközelebb, még ha nem is beszélünk annyit és nem is olyan szoros a kapcsolatunk mint kellene.

Artemis Shacklebolt.
Nem tudok rá úgy felnézni mint a lázadó bátyámra. Természetesen meg van bennem az a testvérei szeretet, ami a legtöbb testvérpár esetén, de kevésbé tudok azonosulni vele valamiért.

Fortune Duval.
A vérszerinti nővérem. Vagy valami olyasmi. Sosem beszéltünk, de egyelőre nem is vagyok rá kifejezetten kíváncsi.

Párkapcsolat
Az hiányozna. Jól megvagyok a kacsákkal meg a könyvekkel.

Apróságok

Amortentia
Tenger, kókuszos sampon, töklé.

Mumus
Apám, amint azt mondja, hogy szégyent hoztam a családra.

Edevis tükre
Szeretnék kiegyensúlyozottabb, magabiztosabb és valóban vidámabb lenni.

Hobbim
Kacsasimogatás, tanulás, éneklés és puzzleözés. Ez utóbbi kettőről nem igazán szoktam beszámolni senkinek, főleg az éneklés részéről nem.

Elveim
Felelj meg a szabályoknak, legyél jó, legyél tökéletes!

Amit sosem tennék meg
Nem hoznék szégyent a családomra.

Ami zavar
Rossz szagok, részegek, lusta emberek, a szüleim szigora.

Ami a legfontosabb az életemben
A családom, a manikűröm, a tanulmányi eredményeim, hogy mit gondolnak rólam mások.

Ami a legkevésbé fontos számomra
Hogy mit eszek vacsorára. Nem vagyok válogatós.

Amire büszke vagyok
Természetesen a családomra, meg egy ici-picit a háttérben magamra, hogy így tudok teljesíteni.

Ha valamit megváltoztathatnék
Kitörnék a jó kislány szerepéből, ha lenne hozzá merszem.

Így képzelem a jövõmet
A minisztériumban egy vezető állásban egy jó férj és boldog szülők oldalán.

Egyéb
Súlyos önérétékelési problémákkal küzd.
Kacsarajongó.

Aisha Dee

Vissza az elejére Go down
Fiona Dolohov

Jegelt karakter

kicsikacsa tánc Ef02c26d1da7d4d8b0890138363a4f8b

Lakhely :

Northumberland, Anglia

Elõtörténet :

♕ Queen D. ♕

Playby :

Hayden Panettiere

215

kicsikacsa tánc Empty
Fiona Dolohov
Kedd Aug. 18, 2020 8:33 pm

kicsikacsa tánc 3xPjsQ

Kedves Athene!

Megérkezett tehát a Shacklebolt család legutolsó szabadon maradt tagja! Biztos vagyok benne, hogy mindegyik testvéred és majdnem-testvéred nagyon örül neked, és muszáj elmondanom, hogy okkal. Nagyon érdekes karaktert alkottál meg, akin tisztán látszik, hogy ugyanabban a családban nőtt fel mint a testvérei és ügyesen elhelyezted ebben a környezetben, hogy milyen hatással volt az életére. Lehet, hogy ő meglepődött a Hollóháttól, de egészen biztos vagyok benne, hogy ott van a legjobb helyen!
Futás foglalózni, már várnak Shacklebolték és Duvalék!

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: