Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Raul Ferrera

Anonymous

Raul Ferrera Empty
Vendég
Vas. Júl. 12, 2020 9:01 pm

Raul Ferrera

"Van, hogy a kötelezettség felülírja álmaid.
Attól még maradhatsz önmagad"

Nem: Férfi

Kor: 17 év

Vér: aranyvérű

Születési hely: Fortaleza, Brazília

Iskola/ház: Griffendél

Munka: diák

Családi állapot: Egyedülálló

Patrónus: Leopárd, egy ideig már az előtt sem tudta megidézni, amikor Roxfortba került, most már sikerül

Pálca: Juhar, Főnixtoll, 9 és fél hüvelyk

Amit szeretnek bennem

Történt velem pár dolog, s remélem, közvetlenségemet és nyíltságomat nem veszítettem el. Szerepet játszik sok tényező nyitottságomban, egyik mindenképpen az, hogy olyan helyen születtem, ahol az emberek sokkal nyitottabbak mások felé, s egészen mást jelent a magántér. Másrészt, hiába vagyok fiatal, jó pár helyen megfordultam már, s nem csak, mint kirándulás, nyaralás alkalmával. Az ottaniakkal éltem, hozzá kellett szoknom sajátosságaikhoz, mert a saját világom nevelése és életmódja teljesen idegen számukra. Ez gyerekként még érdekes volt, kíváncsisággal vágtam bele, noha a szüleim, a családom és otthonom nagyon hiányzott. Ezzel tapsztaltam meg, milyen az, ha mások érzéseiben és tapasztalataiban hasonló élmények érnek.
Komoly és megbízható vagyok, mégis, mosolyba és jó kedélybe csomagolom őket. Ez sokkal inkább apám nevelése, akiben még most sem halt ki az a vágy és elképzelés, hogy egyszer majd a nyomdokaiba lépjek. Belső részem sokkal inkább tőrödő, mint meghallgató, szeretek tenni azokért, akikkel közelebbi kapcsolatba kerülök.
Megingathatatlan vagyok a véleményemet illetően, ugyanakkor, mivel szeretem a békességet, ha ebből nézeteltérés fakad, igyekszem rendes mederben lerendezni. Atyám kikötése volt, még az elején, hogy így oldjak meg mindent, hiszen ezzel tudom legjobban gyakorolni a diplomáciát, s egyben az érdekérvényesítést is. A gondolataim ilyenkor mindig a körül forogtak, hogy az én érdekeimet is meghallgathatná már valaki és kiállhatna érdekemben. De ez sosem fog megtörténni. Mindig is engedelmes voltam, Ferrera névvel a tudatomban nőttem fel, nem okozhatok csalódást.
Az akcentusom. Hiába tanultam meg az angolt tökéletesen, ha érzések költöznek mögé, vagy gyorsan akarok beszélni, előjön az akcentus, ami általában mosolyt csal mindenki arcára, s olyankor vagy elhallgatok, vagy elviccelem a helyzetet.
A többiek elmondása szerint van bennem egy olyan kisugárzás, mely erős biztonságérzetet ad, hogy nem történhet bajuk. Ezt a legjobb barátom halála cáfolná meg a leginkább, noha ő is gyakran mondogatta. Mégsem tudtam megmenteni.
Nem engedem a kivételezést magammal, csak azért mert az apám a Castelobruxo igazgatója, nem tesz kivételessé.

Ami zavar bennem másokat

Néha túl temperamentumos vagyok, képes vagyok úgy belelovagolni magam témába, vagy beszélgetésbe, hogy csak azt veszem észre, elnyomtam a többieket. Ilyenkor gondolkodom el, honnan lehet ez a tűz, ez a szenvedély, s egy ideje azt sejtem, mindaz feszít, ami valójában szeretnék lenni, s nem lehetek. Azóta elkezdtem keresni ezt a lehetőséget, mellyel egybefonhatom a kettőt, s még mindig az út elején vagyok, továbbra is néha megdöbbentve a többieket, mennyire vehemens tűzzel vagyok képes kiállni dolgokért. És ez nem mindig jó.
Sosem egyenesen, kijelentéssel mondom meg a véleményemet, hanem kérdésekkel vezetek rá. Apám tanított így, s amennyire idegesített, mostanában annál inkább látom a hasznát. S ezzel másokat idegesítek.
Vannak időszakok, amikor nagyon hiányzik az otthonom, a legjobb barátom, akivel már sosem lehetek együtt, s olyankor eléggé kibírhatatlan vagyok, s ezt inkább azzal palástolom, hogy inkább csendben vagyok s igyekszek nem szem előtt lenni. Tartok attól, hogy rossz benyomást teszek, mint cserediák, szégyent hozok mind apámra, mind a Ferrera névre.

Életem története

Fortalezában születtem, anyám akkor éppen ott dolgozott és úgy gondolták, hogy addig az ottani minisztériumban tud dolgozni, míg várandós velem. Utána visszaköltöztünk az esőerdőbe, ahol a család régi háza áll, elég régóta. Bár vannak testvéreim, én vagyok a legidősebb és így atyám követte azt a hagyományt, mely szerint a család tudását és rangját, hírnevét, nekem kell majd tovább vinnem. Így nem mondhatnám, hogy felhőtlen gyerekkorom volt, már korán szembe találkoztam a korlátozásokkal, az illedelmes viselkedésekkel, s hogy miként tudom erőmet kordában tartani, mert egy Ferrerához nem illik a fejetlenség.
Menekülőutam még anyám sem lehetett, hiszen ő maga is nagynevű családból származik és már a születésem előtt megegyeztek abban, hogy következetesen ugyanúgy nevelik a gyerekeiket.
Jöhetne a szomorú része a történetemnek, hogy magamra maradtam, ám minden gyereknek van menekülő útvonala. A fantáziák helyett a csavargás adta meg a védőbástyáimat, s ahogy egyre messzebb merészkedtem, úgy lett társaságom a vadon, az állatok és a növények. Nem csak a megszokottak. Kalandos találkozásaim voltak, némelyek után hetekig feküdtem, de a szemeim még mindig csillogtak, élettel teliek voltak, annak ellenére, hogy szorgalmasan készültem arra a felnőtt korra, amiből tudtam, már akkor nem kérek. De reménykedtem abban, hogy az még annyira messze van, hogy úgysem fog bekövetkezni.

Életem mélypontja később érkezett. Azért is vágytam nagyon haza minden alkalommal, mert gyerekkori barátom nem jöhetett velem, s hiánya rányomta a hangulatomra az ott tartózkodást. Ugyanabba a házba kerültünk és még jobban összekovácsolódott és mélyült a barátság az évek során. Egészen addig a napig, míg az egyik túra során elvesztettem. Nem tudtam megmenteni, senki sem tudta volna megmenteni, s hiába jöttek mások segíteni, már késő volt. Onnantól kezdve a patrónusomat sem tudtam előhívni, s hoztam a szokásos forgatókönyvet. Elzárkóztam, s bár mogorva nem voltam, a rövidre zárt beszélgetések, a nyugodt és csendes hang egyértelművé tette, képtelen vagyok túltenni magam a veszteségen. Akkor volt addigi egyetlen balhém apámmal. Mindent fel akartam rúgni, elmenni, s otthagyni mindent, nem bírtam.
Az a komoly megértés, amivel akkor fogadott, ébresztett rá arra, hogy sosem volt érzéketlen a dolgaim irányába, s ezt még akkor is nehezen ismertem be. Elvitt egy körútra az iskolában és beavatott olyan dolgokba, amikről ő és a tanárok tudtak. Tudom, hogy nem mutatott meg olyat, ami tilos, vagy még nem vagyok felkészülve rá, mégis, felnyitotta a szemem.  Mindenki veszít el valakit. S sokaknak nem azt az utat kell bejárniuk, amit szeretnének. Ő sem tehette, s ezért megérti, ha lázadok ez ellen. Nem mertem megkérdezni, hogy akkor tőlem mégis miért várja el. Addigra a felelősség már elég nagy súllyal nehezedett rám, amit rám tett. Szégyenérzettel együtt, hiszen akkor úgy éreztem, éretlen kölyök módjára csapkodtam, csak mert úgy véltem, nem értik meg gyászomat.
Cselekedete mégis hatásos volt, visszavettem. A seb megmaradt, a fájdalom is, mégsem panaszkodhatott rám senki. A fájdalmat elrejtettem, úgy éreztem, senki sem volt rá kíváncsi.
Talán éppen ezért fogadtam könnyen apám cserediák javaslatát. Nem tudtam itt lenni, csak az erdő fogadott magába, annak lakóival, de tudom, hogy sokáig nem fogom tudni ezt tartani. El akartam menni.

Azóta nyugodtabb lettem, s a seb is lassanként gyógyulni kezdett, segített a környezetváltozás. Bár itt is mások a szokások, s más az időjárás is, mégis, úgy érzem, kezdem magam mögött hagyni azt az esetet, még ha a barátom halála felett érzett gyász és a veszteség érzése megmaradt.

Ha tükörbe nézek

Mindenben ütöm az átlagot, és ez nekem tökéletesen meg is felel. Nem vagyok egy olyan típus, aki szeretne kilógni. Apámra hasonlítok inkább, hullámos,  néha göndörbe hajló, barna haj, zöld szemek. Sportos testalkatúnak vagyok mondható, ez sokkal inkább a természetben való járkálásnak köszönhetem, ahhoz is szükséges a jó erőnlét, legalábbis szerintem.
Nagyon egyenes tartásom van, amit némileg ellensúlyozhat a tekintetem, ami már nem tart távol senkit, mint korábban.
Ha a természetben vagyok, a lazább öltözetet választom, alapvetően az ing, póló és farmer, amiben látni.

Családom

Raul Ferrera

Édesapám, aki Castelobruxo igazgatója, s szándékában áll, hogy majd én vegyem át a stafétabotot. Első és egyetlen összezördülésünk alkalmával csak megpendíteni tudtam azon véleményemet, mely szerint nem osztozom ebben, mert azt érdem szerint lehet megkapni, ki kell érdemelni, hiába nevel annak, attól még nem feltétlenül én leszek rá a legalkalmasabb. Ezzel annyira megsértettem, hogy azzal már nem mertem folytatni, nem is akarok az lenni.

Tainara Ferrara (née Alvarez)

Anyai ágon az egyik guarani törzsből származó varázslók leszármazottja. Sokat csatangoltam nagypapával az erdőben, s ma is visszavár, minden nyáron, s ki nem hagynám az alkalmat. Kedvelem anyát, mivel azonban igyekszik az Alvarez család normáihoz igazodni, szerintem jóval szigorúbb, mint amilyen szeretne lenni. Nagyapával sokszor vitatkoznak ezen, amikor elmegyünk meglátogatni őket az esőerdő mélyén. Nagypapa szerint anyának és nekem ott lenne helyem, a törzsükben, mert oda szólít a feladatunk. S még nem merem anyának elmondani, valami hasonlón gondolkodom én is.

Testvéreim

Jorjé Ferrera, Mayara Ferrera
Öcsém és húgom. Nagy közöttünk a korkülönbség különösen Mayara és közöttem, de minden alkalommal várom, hogy hazamehessek, s láthassam őket.

Párkapcsolat

Még nem tudom elképzelni, hogy ilyen kapcsolatban legyek

Apróságok

Amortentia

Eső, föld, páfrány, orchidea

Mumus

Legjobb barátom visszatér, s engem okol a haláláért.

Edevis tükre

Visszakapni a legjobb barátomat

Hobbim

Túrázás, erdőben csatangolás, állatokkal, növényekkel lenni

Elveim

A név kötelez

Amit sosem tennék meg

Castelobruxo igazgatója lenni

Ami zavar

Az állatokkal való bánásmód

Ami a legfontosabb az életemben

A legjobb gyógynövényes és mágikus lények ismerője lenni

Ami a legkevésbé fontos számomra

Iskolaigazgatónak lenni

Amire büszke vagyok

Az esőerdő lényei ismerősükként üdvözölnek. Nagyapának sok segítsége van ebben, amiért nagyon hálás vagyok neki.

Ha valamit megváltoztathatnék

Megakadályoznám, hogy a legjobb barátom meghaljon.

Így képzelem a jövõmet

Az esőerdőben, annak részeként létezni

Egyéb

Képesség: Állatokkal kommunikáció

Play by
Diego Boneta

Vissza az elejére Go down
Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Raul Ferrera Tumblr_o2wuv7UYEF1ssiszvo7_r1_250

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Raul Ferrera Empty
Gilbert Ollivander
Szer. Júl. 15, 2020 9:54 am

Raul Ferrera 3xPjsQ

Kedves Raul!

Mindig izgatottan várom, hogy elkészüljenek a cserediák karakterek, akiken keresztül egy kicsit jobban beleláthatunk a külföldi varázslóiskolák működésébe és az angolon kívül egy másik varázslótársadalom kultúrájába is. Te pedig különösen érdekes vagy ebből a szempontból (is), hiszen édesapád a Castelobruxo igazgatója, a te köteléked a varázslóiskolához egészen más, mint a többi odajáró diáké. Biztosan nehéz lehet megfelelni a magas elvárásoknak, amelyeket a neved és a felmenőid miatt támasztanak veled szemben, különösen, hogy megoszlanak a családban a vélemények arról, mi számodra a megfelelő út. Különösen nehéz lehet ez egy olyan tragédia után, amit át kellett élned, borzasztó ilyen fiatalon elveszíteni egy közeli barátot. Remélem, hogy nem csak a patrónusidézésben nyilvánul majd meg, hogy egyre jobban érzed magad, talán a környezetváltozás tényleg segít majd. Megérdemled, hiszen aki így szereti a természetet, az rossz ember nem lehet. Nagy-Britanniában pedig biztos hasznos tudásra teszel majd szert, lapozgasd sokat Newt Scamander könyveit.
Egy ilyen szuperül megírt canon karaktert bűn lenne tovább várakoztatni, szóval futás foglalózni és játszótársakat keresni Very Happy !

I am one of those melodramatic fools, neurotic to the bone
No doubt about it

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: