Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Oliver Wood

Anonymous

Oliver Wood Empty
Vendég
Szer. Júl. 08, 2020 11:08 pm

Oliver Wood

Wood

"Beat back those Bludgers, boys, and chuck that Quaffle here
No team can ever best the best of Puddlemere!"

Nem: Férfi

Kor: 44 év

Vér: félvér

Születési hely: Aberdeen

Iskola/ház: Roxfort/Griffendél volt

Munka: Puddlemere United tulajdonosa

Családi állapot: Kapcsolatban

Patrónus: Gordon szetter, de jelenleg képtelen megidézni

Pálca: Babér, főnixtoll, 13 hüvelyk

Amilyen vagyok

Oliver Wood, ízig-vérig griffendéles, és a mai napig egykori házának elveit valló férfi. Ő az, aki kapitányként évekkel ezelőtt kihajtotta a csapattársainak a lelkét, csakhogy megnyerjék a házkupát, és ő az a személy is, aki a győzelem érdekében bármire képes: a kemény edzésektől a borzasztó motivációs beszédekig, bár mentségére szóljon, hogy az évek során bőven volt ideje csiszolni a kommunikációs képességein, így már kevésbé zuhannak depresszióba az emberek egy-egy beszéde után.
Határozottsága az élet minden területére kiterjed legyen az a magánélete, vagy a munkája. Danielt is viszonylagos szigorúságban nevelte, legalább is igyekezett megtanítani a fiának, hogy mindennek következménye van, ahogy arra is próbálta tanítani, hogy az álmait csakis kellő szorgalommal, kemény munkával, odaadással és szenvedéllyel értheti el.
Ő maga is hatalmas szenvedéllyel viseltet a munkája és a kviddics iránt, ezt valahogy nem sikerült kinőnie. Olyannyira imádja ezt a sportot, hogy játékos után edzői posztot töltötte be, majd szép lassan felvásárolta a Puddlemere United részvényeit. Fénykorában ő maga egyébként nagyszerű játékos volt, de sose kérkedett a képességeivel, ahogy a párbajtudásával sem. Egyszerűen nem látja értelmét önmaga fényezésének, úgy véli, aki egy kis időt is rászán arra, hogy megismerje őt, akkor tökéletes képet kaphat róla.
Bátorsága megkérdőjelezhetetlen, a roxforti ütközetnél is alaposan kivette a részét mind a harcban, mind pedig a sérültek és holttestek összegyűjtésében. Rettenetesen jószívű. Képtelen nemet mondani, ha segítséget kérnek tőle. Időnként úgy érzi, hogy az összes szerettének a problémái az ő vállát nyomják. Rettenetesen ragaszkodó, sosem hagyja cserben másokat, akik egyszer közelkerültek hozzá, azokhoz a személyekhez a végletekig hűséges marad. Ez igaz rá a párkapcsolataiban is.
Sokszor neki öntik ki a lelküket, ugyanis nyugodt, gondoskodó aurája miatt rengeteg emberben bizalmat ébreszt. Karizmatikus, felelősségteljes és magabiztos kisugárzása az üzleti életben is sokszor segíti. Remek vezetőnek tartják, hiszen jól bánik az alkalmazottjaival, és a pénzt sem szórja két kézzel. Az anyagiak csak annyiban számítanak neki, hogy segítsen majd megalapozni a fia jövőjét.
Mindig igyekszik optimistán állni a világhoz és az emberekhez. Kapcsolataiban őszinteségre törekszik, hiszen ő maga sem tolerálja a hazugságokat.
Néha borzasztó egyszerű dolgokért képes lelkesedni, ilyen például a golf is, vagy csak egy családdal töltött közös program gondolata. Tisztában van vele, hogy rengeteg hibával rendelkezik, ahogy a tudása is hiányos bizonyos dolgokkal kapcsolatban, de igyekszik tanulni és képezni önmagát.
Rossz tulajdonságaiként főként az engesztelhetetlenségét lehetne felhozni, legalább is irtó nehéz elérni, hogy megbocsásson, ha csalódik valakiben. Továbbá a makacssága is borzasztóan bosszantó lehet, hiszen valamivel kapcsolatban már kialakult egyfajta véleménye, azon nehezen tud változtatni.

Életem története

A lelátón állok, s bármennyire is könyörögtem Danielnek, nem volt hajlandó csatlakozni hozzám. Azt hiszem, még mindig haragszik rám a szobája miatt. Pedig ha meghallgatna, akkor talán ő is megértené, mennyire nehéz volt nekem meghozni ezt a döntést, és egyszer talán majd belátja, családfőnek lenni nem egy hálás feladat. Nem mindig létezik olyan opció, amely mindenkinek tökéletes, s sajnos a mostani szituációra nem találtam jobb megoldást.
A szél a hajamat borzolja, ahogy nosztalgikusan pillantok végig a pályán. Hihetetlen, hogy huszonhat évvel ezelőtt magam is ezen a pályán gyakoroltam, majd néhány évvel később a csapat edzőjévé, vezetőedzőjévé és később tulajává váltam.
Időnként, amikor kilátogatok néhány gyakorlása, nekem is eszembe jutnak azok az idők, amikor még semmi más gondom nem akadt, csupán az, hogy megnyerjem a roxforti kviddiccskupát. Nem volt egyszerű történet, és azt hiszem, az egykori csapatomnak kellően az agyára mentem a hirtelen beiktatott edzésekkel. Viszont nem tudtam volna együtt élni azzal a tudattal, hogy kapitányként egyetlen trófeát se szerezzek.
Odalentről lelkes gyerekzsivaj szűrődik fel, ahogy a csapattagok megérkeznek a gyerekeik és fiatal rokonaik társaságában. Akaratlanul is elmosolyodok, amikor meglátom a gyerekeket a maguk Puddlemere United-os mezeikben, a seprűiket szorongatva.
Amióta átvettem a vezetést, évente megszervezünk egy családi napot, amely keretében a kicsik betekintést nyerhetnek egy kviddicsező életébe, és egy időre maguk sztárnak érezhetik magukat. Általában szeretni szokták ezeket a napokat, engem pedig mindig örömmel tölt el, ha a játékosok és a családjaik boldogok.
Annak idején Danielt is gyakran hoztam magammal, de egy idő után elérte azt a kort, amikor már nem nagyon akart csatlakozni hozzám. Én mégis minden alkalommal megjelenek itt, hiszen jó látni, ha minden zökkenőmentesen alakul.
A pillantásom a pálya szélén ácsorgó Rodgersre esik, aki körül egy tízévesnek tűnő kisfiú ugrál, és heves gesztusokkal magyaráz neki valamiről. Messze vannak, így nem hallom miről van szó, de Rodgers arcát ítélve a kisfia az átlagnál is jobban lelkesedik azért, mert itt lehet.
Erről akaratlanul is Daniel jut eszembe, hogy kölyökként milyen aranyos, életrevaló gyerek volt. Ő is folyton kérdezősködött, mindent tudni akart, és addig nem hagyott nyugtot senkinek, amíg ki nem elégítettük a kíváncsiságát. Azt hiszem, ezt az anyjától örökölte. Milyen kár, hogy Penelopénak nem adatott meg a lehetőség, hogy Daniel mellett legyen. Ezért is akarok jobban figyelni rá.
Akármilyen nehéz is belátni, hogy Daniel kezd felnőni, attól én még ugyanazt a kisfiút látom benne, aki egykor volt.
Egy pillanatra sem veszem le a tekintetemet Rodgersékről, inkább a korlátnak támaszkodva figyelem, ahogy a kölyöknek magyarázza miként kell felülnie a seprűre. Akaratlanul is mosoly kúszik az arcomra, hiszen borzasztóan emlékeztetnek engem a fiammal való kapcsolatomra.
Mostanában némi távolságtartást érzek az irányából, amit legfőképp annak tudok be, hogy a szobáját Sonia kapta meg, és elfelejtettem neki szólni erről. Mégis remélem, hogy egyszer, ha lecsillapodik, akkor ad egy esélyt Anastasiának és a lányoknak. Anastasia elbűvölő nő, és hosszú évek óta nem éreztem ilyesfajta rajongást valaki iránt. Már évek teltek el Penelope halála óta, s bármennyire is hiányzik, mindenkinek tovább kell lépnie.
Én pedig megtettem az első lépést azzal, hogy megkértem Anastasiát, költözzön hozzánk. Tudom, minden kezdet nehéz, de megfelelő hozzáállással biztosan helyén tudjuk kezelni a dolgokat. Még akkor is, ha Daniel most játssza a sértettet. Tudom, sose volt testvére, s most egyből két vele egykorú lánnyal kell élnie egy fedél alatt, azonban csak egyetlen egy lehetőséget kellene adnia nekik, és látná, nem rossz emberek ők.
A gondolataim teljesen elkalandoznak, épp annak az esélyeit latolgatom, hogy mennyi idő kellhet Dannek ahhoz, hogy lehiggadjon, amikor a csapat edzője megkocogtatja a vállamat.
− Mr Wood, szükségünk lenne magára – szólal meg, mire halvány mosollyal kijavítom.
− Ugyan, Jack, azt hittem ezerszer megbeszéltük már, hogy hívj nyugodtan Olivernek. – Nem szeretem, ha bárki is magáz ezen a helyen, hiszen a többséggel évek óta ismerjük egymást, és majdnem olyan baráti viszonyban állunk, mint George-dzsal és Angelinával. Épp olyan ember vagyok, mint bárki más. Az, hogy én vezetem immár a klubot nem jelenti azt, hogy bárki fölé emelkednék igazán. Tudom, hogy honnan jöttem.  – Szóval, miről lenne szó?
− Szeretnénk, ha mondana pár szót, aztán körbevinnénk a gyerekeket. – Bólintok a szavaira, viszont akaratlanul is eszembe jut, nem biztos, hogy olyan jó ötlet, ha én mondok beszédet. Az emberek valamiért nem értékelik a monológjaimat, de mivel ez is a kötelességeim közé tartozik, követem Jacket lefelé a lépcsőn.
Közben akaratlanul is az jár az eszemben, hogy remélem, Anastasia odahaza kézben tartja a dolgokat, és a gyerekek nem szedik szét egymást ez idő alatt. Vagy még rosszabb. A házat.

Ha tükörbe nézek

Barna dús haj, barna szemek, hosszúkás arc, szögletes állkapocs, és némi borosta. Az arcán található néhány anyajegy, de igazán aprók, alig észrevehetőek. A teste épp annyira edzett, amennyire egy egykori kviddicsezőnek kell lennie. Manapság már nem edz, vagy kondizik annyit, sokkal inkább a lassabb kényelmesebb életmód híve kezd lenni.
Nem kifejezetten magas, talán 180 cm körül mozog, de nem érdekli annyira, hogy pontosan tudja.
Nem szokása hevesen gesztikulálni, még a mozdulataiban is egészen visszafogott. Az egészséges életmódja miatt soha nem dohányzott, vagy élt kábítószerekkel. Ehhez túlságosan konzervatív életszemlélete van.
Az öltözködésére a sokszínűség, de szolidság jellemző: Szereti az ingeket, az öltönyöket, a kötött pulóvereket, garbókat, de golfhoz szívesen vesz rövidebb nadrágot, vagy pólót, és a nyakába is szívesen köt akkor valami pulóvert. Régebben rajongott a bőrkabátokért, azonban úgy gondolja, hogy mostanra kicsit kiöregedett belőle.

Családom

Édesapám
James Wood: Tipikus apa-fia kapcsolat az övék. Oliver régen mindenben kitérte a véleményét, mostanában is szívesen beszél meg vele dolgokat, amióta viszont külön élnek, azóta a munka miatt Oliver kevesebbet látogatja őket. Egyébként Jamesnek köszönhető Oliver kviddics iránti rajongása. Mivel a Brit-Ír Kviddicsliga Központi Irodájának dolgozik, ezért mindig kedvezményesen szerzett jegyeket a meccsekre, ahová gyakran vitte magával a fiát is.

Édesanyám
Elizabeth Wood: Csendes, magának való asszony, aki bár jól kijön az emberekkel és szívesen meghallgat másokat, mégis jobban érzi magát odakint, a virágok között. Olivernek csupa olyan emléke van az édesanyjáról, ahol az asszony földes ruhában, hatalmas kesztyűkkel, esetleg egy metszőollóval mászkál, vagy éppen a konyhában sürög-forog, és a levegőben édes illatok szállnak. Elizabeth egy átlagos asszony. Nincsenek nagy álmai, hatalmas tervei. Mindig is egy kis családot szeretett volna: egy szerető férjet, egy gyermeket és unokát. Nem is kérhetne ennél többet.
Imádja a fiát és az unokáját. Épp ezért minden alkalommal, amikor vendégségbe várják őket, akkor az asszony hatalmas sütés-főzésbe kezd, és alaposan kifaggatja a fiúkat az elmúlt időszak eseményeiről. Annyira rajong Daniel rajztudásáért, hogy ha több idejük van együtt, akkor megkéri az unokáját, hogy rajzolja neki a kertben lévő virágokat. S bár Oliver sose volt művész típus, így az ő műveit nem, viszont Daniel összes rajzát eltette, megőrizte, sőt némelyiket bekereteztetve kitette a ház különböző pontjaira.

Párkapcsolat
Anastasia Irina Zarja Egorovna Yesikova: Oroszországban találkoztak, amikor Oliver egy üzleti út miatt odautazott tavasszal. A nő szimpatikus volt neki, beszélgetni kezdtek, egyre gyakrabban találkoztak, s magától is elkezdett kialakulni a nő iránt egyfajta érdeklődés, azonban – bár ő nem tud róla – de szerelmi bájital hatása alatt áll. A bájitalnak köszönhetően szerelmet érez a nő iránt, sőt ennek köszönhetően a varázslat olyan elhamarkodott lépésekre sarkallta őt, mint Anastasia és a gyermekei Angliába való költöztetése. Ha egyszer fény derül arra, hogy elvarázsolták, akkor kétséges, hogy megmarad közöttük a jóviszony, ellenben jelen pillanatban bármit megtenne a nőért.

Penelope Wood: Az első igazi szerelme volt, azt hitte, hogy közösen élik le az életüket. Odáig volt a nőért, ő volt az egyetlen, aki képes volt elszakítani őt a kviddicstől, sőt miatta hagyott fel a profi játékosi karrierjével, és váltott edzői szerepre, majd később felvásárolta a Puddlemere United részvényeit. Penelope-val még a roxforti csata utáni segédkezésről találkozott, egy darabig udvarolt neki, aztán három év után úgy döntöttek, hogy összeházasodnak, és gyermeket vállalnak. A nő négy éve halt meg egy betegségben, Oliver azóta sem dolgozta fel az elvesztését.

Gyermekeim
Daniel Wood:
Oliver büszkesége, s bár annak idején a fia nem került a Griffendélbe és nem is tölti be a kapitányi posztot a kvidicscsapatban, ettől függetlenül számos tulajdonsága van, ami miatt képes az egekig magasztalni a fiát. Annak idején szerette volna, ha Daniel a nyomdokaiba lép, és továbbviszi a kviddiccsel kapcsolatos örökségét, azonban hamar be kellett látnia, Daniel nem erre vágyik. Ő pedig teljes mértékben támogatja a fiát a céljai elérése érdekében.
Amikor Daniel kisebb volt, gyakorta cipelte őt kviddicsmeccsekre, ahogy az ő apja is ezt tette vele, vagy elmentek túrázni, ahogy pedig Dan nagyobb lett egyre több apa-fia programot iktatott be. Részben azért, mert imád időt tölteni Daniellel, részben pedig azért, hogy ketten vészeljék át valahogy Penelope elvesztését.
Oliver nagyon félt, hogy Daniel nehezen fogja feldolgozni az anyja halálát, ezért igyekezett mindig odafigyelni rá. Neki is szüksége volt és van a fiára ahhoz, hogy ne süllyedjen depresszióba. Daniel létezése tartotta benne a lelket, és ösztönözte őt arra, hogy jó apa próbáljon lenni. Nem csak szülői, de baráti szerepet is betölt Daniel életében. Nagyon sokáig mindent közösen beszéltek meg és döntöttek. Így annak ellenére, hogy Oliver bizonyos dolgokkal kapcsolatban konzervatívan gondolkozik (pedig nem nézi jó szemmel, hogy a fia dohányzik), de törekszik arra, hogy Dan azt érezze, nem kell előle semmit titkolni. Neki sincsenek titkai a fia előtt, mert úgy gondolja, hogy a hazugságok kapcsolatokat rombolnak le.
Most azonban, hogy Anastasia és a lányok is az életük részei, tart attól, hogy Daniel ezt nem fogja jó szemmel nézni. Ő pedig nem szeretné, hogy ez a változás rontson a viszonyukon, de gyakran választás elé kényszerül, ami miatt lehet, hogy Dan húzza a rövidebbet, és csak remélni tudja, hogy a fia megértő lesz ezzel a helyzettel kapcsolatban.

Sonia és Zoya Yesikova: Nem tekint rájuk saját gyermekeiként, sőt vélhetően nem is tudna így tenni. Nem alakult ki közöttük szoros kapcsolat, de nagyon igyekszik elnyerni a lányok barátságát még akkor is, ha olyan áldozatokat kell hoznia, mint Daniel másik szobába való költöztetése. Azonban nem próbál apáskodni felettük, nem oktatja ki őket, nyilvánvalóan van néhány szabály, amit be kell tartani, amíg náluk laknak, de nem folyik bele túlságosan az életükbe.

Apróságok

Amortentia
gyantaillat, eső áztatta föld, citrus, fenyő

Mumus
teljesen eltávolodni Danieltől, vagy őt is elveszíteni, mint Penelopét

Edevis tükre
a lelke mélyén még mindig arra vágyik, hogy Penelopéval együtt találkozhassanak majd az unokáikkal

Hobbim
golf, kviddicsmezek gyűjtése

Elveim
− Békülj ki a múltaddal! Ne zavarja a jövődet.
− Amit mások gondolnak rólad, az nem a te dolgod.
− Aki a boldogságodért felelős az csakis te vagy.
− Ne hasonlítgasd az életed másokéhoz, az nem hoz örömet.
− Az idő minden sebet begyógyít. Légy türelmes!
− Ne gondolkodj túl sokat! Nem kell mindenre tudni a választ.
− Mosolyogj! Nem a tiéd a világ összes gondja.

Amit sosem tennék meg
hátat fordítani olyan embernek, aki segítségre szorul

Ami zavar
hogy a fia dohányzik, és nem tudja leszoktatni; be akarják csapni; ha kihasználják a jószívűségét; találnia kell magának majd egy örököst

Ami a legfontosabb az életemben
Daniel, a szülei, Irina és a lányok, a barátai és a csapata

Ami a legkevésbé fontos számomra
pénz

Amire büszke vagyok
a fia és a fia rajztudása, a saját kviddics eredményei, az egész Puddlemere United és az, hogy csodálatosan elő tudja adni a Puddlemere United indulóját

Ha valamit megváltoztathatnék
jobban odafigyelne a fiára és az új családtagokra

Így képzelem a jövõmet
a fia és az unokái körében

Egyéb

Adam Brody

Vissza az elejére Go down
Meissa Lestrange-Black

Törvényen kívüli

Oliver Wood GeWkdiYn_o

Lakhely :

Mikor hol...

Multik :

#TeamMöjMöj

Playby :

Merve Boluğur

273

Oliver Wood Empty
Meissa Lestrange-Black
Pént. Júl. 10, 2020 7:39 pm

Oliver Wood 3xPjsQ

Kedves Oliver!

Azt hiszem mondhatom, hogy remekül adod vissza a korábban megismert karaktert, akit mindig jó szándék vezérel, és igen egyenes. Néha talán túlságosan is...
Szerettem olvasni a lapod, jól bánsz a szavakkal, és annyira szerethető a történeted, bár persze nem minden pillanata boldog. Talán nem te vagy a legékesebb szónok, de bizonyosan nem bánják ezt a körülötted lévők, hiszen mindig számíthatnak rád! Jó ilyen "régi" arcokkal találkozni, és biztos vagyok benne, hogy sok barát gondolja még így!
Nem tartalak hát fel, süvíts a foglalók felé, aztán indulhatsz is kibogozni a kusza családi szálakat! Wink

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: