"Nicht jeder Schatz besteht aus Silber und Gold..."
Nem: nő
Kor: 17 év
Vér: félvér
Születési hely: Hamburg, DE
Iskola/ház: Roxfort/Hollóhát
Családi állapot: türelmes vagyok
Patrónus: füstifecske
Pálca: mandula, egyszarvúszőr, 10 és 2/3 hüvelyk
Szeret, nem szeret
Szeretem a csendet, a tavaszi hajnalokat, és a méhzümmögést hallgatni. Szeretem a kedves szavakat adni és kapni, legfőképp akkor, ha jogosak. Szeretek együtt reggelizni a testvéreimmel és a család többi tagjával, elbújni a könyvtárban és télen messziről figyelni a hóesést. Szeretek szombaton sokáig aludni, képeslapot írni (bármennyire divatjamúlt szokás) és préselt virágokat gyűjteni. Limonádéval iszom a mentát és vannak vicces szokásaim, minthogy a desszerttel kezdem az ebédet. Akkor érzem jól magam, ha valakivel igazán jót tudok beszélgetni. Az érzelmek nem állnak távol tőlem, kedves vagyok, de határozott. A végletekig ragaszkodom az elképzeléseimhez, de meghallgatom az észérveket. Ebből kifolyólag az intelligenciát vonzóbbnak tartom, mint egy bájos mosolyt. Egy szép tekintetnek azonban nehezen állok ellen. A tulajdonosát még keresem.
Nem szeretem a cél nélküli sétákat, az értelmetlen veszekedéseket, a véget nem érő unalmas órákat, és azt, ha valaki vesztegeti az időmet. Ki nem állhatom a gyűlöletbeszédeket, irányuljon az bárki felé. Nem ágálok a szabályok ellen, de ha valami szükségtelenül van túlbonyolítva, gyakran hagyom figyelmen kívül. A spárgát és a vasárnapi misét még a nevelőnő sem tudta megszerettetni velem. Ideje ezeket elengedni. Ha egy mód van rá, kímélj meg az ostoba szóviccektől. Nem díjazom és nem is értem őket.
Életem története
A koboldháborúk végeláthatatlan sora folytatódik mágiatörténeten. Már meg sem lep, hogy nem köt le. Sokkal szívesebben tanulnék olyan eseményekről, melyek nem nélkülözik a tudományos alapokat. - Ist es auch wichtig? - sóhajtom magam elé, de a pennámat nem emelem fel a füzetemről. A tanár elvárása az volna, hogy jegyzeteljek az óráján, nem az, hogy ásítozzak és ezredjére is bebizonyítsam magamnak a hátsó padban, hogy nem vagyok művész lélek. Vagy legalábbis nem pont így. Tizenhárom évesen olvastam először az Uraltes Chymisches Werck-et, a művet szimbolizáló egymás farkába harapó kígyó és koronás sárkány pedig szinte az emlékezetembe égett. Pikkelyről-pikkelyre fel tudom idézni a könyv lapjain pihenő párost, nem csoda, hogy négy év alatt alig maradt olyan füzetem, ahová unalmas óráim egyikén nem firkantottam le egyiket vagy másikat. Vagy mind a kettőt, miközben azon merengtem, hogy egykor anya is ezt csinálhatta, és miközben az egyesülésüket vizsgálgatta talán rájött valami apróságra, ami kulcsfontosságú szerepet játszott a bölcsek kövének rekonstruálásában. Ennek így van értelme? Én még világosodtam meg, nem jött a felismerés, hiába véstem a papírba újra és újra a mintát. Hiába olvastam el, vagy legalábbis kezdtem bele nagy lendülettel és várakozással telve szinte minden kötetbe a témában. Nem jöttem rá semmilyen sorsfordító apróságra.
Salome szája persze be sem áll, mióta kijöttünk a bájitaltanteremből. Mintha az óra végeztével megnyitnál rajta egy csapot, amit aztán képtelen vagy elzárni. Ha csak a közelemben van tudom, hogy nem kell kérdeznem tőle semmit, mondani fog mindent magától is. Azt is, ami egyáltalán nem érdekel. Hogy azért, mert sosem vágok a szavába és figyelmesen végighallgatom vagy azért, mert közel érez magához, arról fogalmam sincs. Én nem bízom rá az igazán komoly titkaimat. Bár év eleje óta próbál rávenni, hogy végre adjam be a derekamat és hagyjam, hogy kipróbálja rajtam a oneiromanciatudását. Valamilyen indokot mindig találtam rá, miért nem vagyok alkalmatlan sem én sem a helyzet arra, hogy az álomfejtő képességeit rajtam kísérletezze ki. De legalább hamar kiderült, hogy nem fél a csalódástól és az elutasítástól. Néhány percnyi győzködés után úgy képes témát váltani, mintha mi sem történt volna. Kiegészítjük egymást. Ő a harsány, karakán személyiség, én pedig az, aki mindezt képes és hajlandó is elviselni. Valahogy így vagyunk mi ketten évek óta barátságban. Vagy valami annak nevezhetőben. Ha rajtam múlt volna, biztosan nem találom ki egyedül, hogy nem jár és legalább ötven évre visszamenőleg nem is járt semmiféle Parzifal Lewenhart a Roxfortba. Persze bosszantja őt, hogy szokásomhoz híven németül firkálgatok, mert még ha az írást ki is tudja olvasni, elég keveset ért belőle. Talán ezért nem tulajdonít különösebb jelentőséget annak a rejtélyes idegennek, akivel hetek, sőt hónapok óta újságot váltunk, mert gőze sincs arról, hogy sokszor alig várom, hogy ismét csütörtök legyen és megpillanthassam az új üzenetet. Talán túlságosan is lelkesedem a megfejtésre váró titkokért. Talán csak élvezem, hogy úgy oszthatom meg valakivel a gondolataimat, hogy ne kellene érte magyarázkodnom. Minden esetre felszabadító érzés, annak ellenére is, hogy rendszeresen belefejt a rejtvénybe. Azt hiszem hozzászoktam, hogy a dőlt írásom mellett ott vannak a rubrikákban az ő kifinomult betűi is. Ha Salome tudná, hogy azóta a fiókomban gyűjtöm az újságokat, mint valami eszelős, sosem bocsátaná meg, hogy eltitkoltam.
Ha tükörbe nézek
Ha meglátsz engem, nem az lesz az első gondolatod, hogy egy vámpír áll veled szemben. Persze a rend kedvéért leszögezném, hogy csak negyed részben örököltem a gént anyám ágáról. A hajam világosbarna, mikor a napsugarak megcsillannak rajta enyhén vöröses fényben játszik. Nyaranta előfordul, hogy megfakul, de sosem töltök olyan sok időt a napon, hogy ez szembetűnő változást jelentsen. Egy kicsit érzékeny vagyok rá, épp mint egy napallergiás gyerek. Arcom barátságos, apa szerint a sűrűn ülő makacs szeplőim teszik azzá. Mosolyom meleg, nem is lehetne más, hiszen általában szívből jön. Az iskolában semmi sem különböztet meg a többi diáktól, szeretem az egyenruhát, s bár a kötelező talárviselés nem áll közel hozzám, azért elviselem. Nincs hivalkodó ízlésem, az egyszerűségre törekszem. Iskolán kívül szeretem, ha a megjelenésem tükrözi az aktuális hangulatomat. Jobb napjaimon hajlamos vagyok vidám - de nem harsány! - színekbe öltözni, míg a rosszabbakon a sötéteket preferálom. Odahaza egyetlen pillanat alatt meg tudják állapítani, hogy épp érdemes-e megszólalniuk a közelemben. Az egyetlen kiegészítő, amit sosem veszek le, a Sárkány Lovagrend jellegzetes sárkány motívumával díszített medál. Nem csak nem akarom levenni, nem is tudom. Gyerekkorom óta megvan, egyszer majdnem elhagytam, azóta bűbáj védi, hogy más se tudja lecsatolni a nyakamról.
Családom
Édesapám
Ludwig von Rotenburg || 50 év Esetünkben nem a hétköznapi értelemben vett apa-lánya kapcsolatról beszélhetünk, hiszen ritka találkozásaink többsége nem meleg hangvételű. Egyfajta kimért, mégis odaadó szeretettel viseltetek iránta, nem mondom ki nyíltan, mert tudom, hogy nem lelne viszonzásra szavakban ez a vallomás. Csak a sötét szempár büszke csillogása ad bizonyosságot arról, hogy elismeri az eddigi munkásságomat vagyis azt, hogy jól teljesítek az iskolában és minden várakozásának tökéletesen megfelelek. Fontos nekem, hogy büszke legyen rám.
Édesanyám
Ingrid von Rotenburg (née) || 102 év Mikor apám feleségül vette anyámat, mindenki számított arra, hogy hamarosan gyarapszik a család, senkit nem ért meglepetésként, mikor ifjú házasokként bejelentették az érkezésemet. Anyám - bár nem én vagyok az első és egyetlen gyermeke, ahogy apám sem az első férje - mindig gyengéden bánt velem, kislányként rajta csüngtem. Az első emlékem vele kapcsolatos, de nem szívderítő. Nehéz pontosan felidéznem az érzéseket, de az elgyötört arcát még mindig látom rémálmaimban. Egy elhamarkodott kísérlet miatt ragadta magával a halál. Két éves voltam.
Nevelőanyám
Elsbeth von Rotenburg || 47 év Apám második felesége, akit alig egy évvel édesanyám halála után hozott a házhoz. Nem értettem, hogy mit keres nálunk és miért dédelget úgy, mintha anyám szerepét akarná betölteni. Nehezen nyíltam meg neki, hiszen ő nem érthette mi zajlik le bennem. Mára jó kapcsolatot alakítottunk ki, de nem élvezi feltétlen bizalmamat, mint a húgom. Szeretem őt, de néha fenntartásokkal kezelem.
Testvéreim
@Anneliese von Rotenburg || 16 év Nem emlékszem arra a napra, mikor a családunk tagjává vált, csak arra, hogy első pillanattól kezdve rajongással töltött el a puszta jelenléte is. Jó testvérek és jó barátok vagyunk, könnyen szót értünk egymással. Bár hivatalosan csak az apánkon osztozunk, nem teszek különbséget a vérünk miatt a testvéreim között. Anne pedig kifejezetten közel áll a szívemhez.
Alice von Rotenburg || 12 év Be kell valljam, hogy nagyon megkönnyebbültem, mikor kiderült, hogy Alice nem az én nyomdokaimba szegődve kezdi felfedezni a világot. Azért néha olyan érzésem van, hogy foglalkozhatnék vele többet is, de látszólag nem igényli. Én pedig nem vagyok az a fajta, aki ráerőlteti magát másokra.
Jan von Rotenburg || 9 év A legfiatalabb és egyben az egyetlen fiú, aki akár szeretné, akár nem a családfő szerepét fogja betölteni apánk után. Ez egy ilyen körforgás, már megbékéltem a gondolattal, bár ez nem jelenti azt, hogy nem merül fel bennem olykor a gondolat, hogy egészen másképp is lehetne. Titkon talán féltékeny vagyok arra, hogy mennyi mindent várnak tőle. Hogy mindenki Tőle várja a nagy lépéseket.
Párkapcsolat
Nem vagyok szerencsés.
Apróságok
Amortentia
Fahéj, levendula, sáfrány, vér, füst, dió, méz
Mumus
Hogy anya sorsára jutok, hogy kudarcot vallok és hogy a kiszemeltem nem fogadja majd el, hogy nem vagyok átlagos boszorkány.
Edevis tükre
Anyával az oldalamon sikeres kutatásokat folytatunk a bölcsek köve szérumának szintetizálására. Többé nem kell attól tartanunk, hogy a családunkat elszakítják az évek. Flammel óta a mi tudományos felfedezésünk kelti a legnagyobb visszhangot.
Hobbim
olvasás, tudományos cikkek bújása, keresztrejtvényfejtés, gyakorlás a kórussal, képeslapgyűjtés
Elveim
Semmi sem csak fekete vagy csak fehér.
Amit sosem tennék meg
Nem venném el senkitől a szabad döntés lehetőségét.
Ami zavar
A vámpíros viccek. Ne!
Ami a legfontosabb az életemben
A tudomány által bebizonyítani, hogy anya halála nem kudarc, hanem sajnálatos baleset.
Ami a legkevésbé fontos számomra
Azok a dolgok, amikre úgysem lehetek hatással, minthogy Angliában folyton esik az eső.
Amire büszke vagyok
Az önuralmam.
Ha valamit megváltoztathatnék
Régen mindent megadtam volna azért, hogy én is "normális" legyek.
Így képzelem a jövõmet
A családom körében, egy támogató társsal, aki hozzám hasonlóan kiveszi a részét a családunk örökségéből és akire felnézhetek.
Annyira izgalmas ez az újonnan érkezett Sárkány Lovagrend plot és ha ez önmagában nem lenne elég, jobbnál jobb karakterek csatlakoznak hozzá - mint például te. Nehezen tudnám megmondani, hogy a jellemed, a családod, a negyedvámpírlét, anyukád kutatásai vagy éppen az egész karakterlap stílusa, hangulata ragadott jobban magával. Kevesen vonzódnak a "száraz" tudományokhoz, valószínűleg a legtöbben nem tudományos cikkeket lapozgatnak a Roxfortban az iskolaújság pletykarovata helyett. Persze a diákok többségét nem is éppen a Bölcsek Köve foglalkoztatja a legjobban. Őszintén remélem, hogy sikerül elérned, amire édesanyádnak már nem volt lehetősége - bár kicsit rémisztő belegondolni, mihez akarna kezdeni a világ egy ilyen felfedezéssel -, talán partnereket is találsz majd a kutatáshoz, hiszen a magányos tudóslét nos hát... magányos. És talán nem is annyira produktív. Az előtörténetedből ítélve már elég sok karakter vár rád, így nem is akarlak feltartani: futás foglalózni !