Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Dahlia Yordmoon

Anonymous

Dahlia Yordmoon Empty
Vendég
Pént. Jún. 05, 2020 5:41 pm

Dahlia Yordmoon

Lia

"‘There are all kinds of courage[...]’"

Nem:

Kor: 42 év

Vér: Aranyvérű

Születési hely: Bexhill, UK

Iskola/ház: Roxfort/Griffendél

Munka: Főállásban anya, régen bűbájtan kutató, író

Családi állapot: Házas

Patrónus: Vidra

Pálca: Szőlő, egyszarvúszőr, 10 hüvelyk

Amit szeretnek bennem

A férjem szerint rendkívül gondoskodó vagyok. A gyerekek sem panaszkodtak soha, minden kis részletbe beavatnak az életükbe, így talán nevezhetem magamat megbízhatónak. Hála az égnek, nem örököltem édesanyám, és a nagyanyám pletykaéhes személyiségét. Soha nem is voltam olyan szigorú, leánykoromban is inkább tartoztam a vaduló csapatba. Határozottan élénk voltam, és még vagyok is. Bár, amióta megházasodtam, és megszülettek a gyerekek, igyekszem példamutató lenni. Persze soha nem venném el a szórakozás lehetőségét tőlük, tudom jól, hogy a fiatalság a bulizásról szól, emiatt is Remi folyton mondogatja, hogy milyen engedékeny vagyok...

Ami zavar bennem másokat

Valamilyen téren önfejű is vagyok, hiszen sosem hagyom, irányítsanak, vagy beleszóljanak a terveimbe. Remi szerint simán meggondolatlan, meg munkamániás. Az utóbbit beismerem, lehet, hogy kicsit eltúloztam, amikor belebetegedtem a munkába... Viszont, amit egyszer elkezdek, azt be is fejezem, szóval mondhatjuk, hogy határozott vagyok. Ezt általában nem értékeli a családom, mert szerintük mindig valami olyannal próbálkozom, ami árt magamnak, de legalább is zavarja őket. Jess például kifejezetten nincs oda érte, amikor kitakarítom a szobáját, vagy Nate, amikor odébb pakolom a könyveit... Szerintük kissé rendmániás vagyok. Ezt pedig csak félig tudom tagadni.

Életem története

Kényelmesen hátradőlve ülök a hintaszékben, miközben a legújabb kutatási eredményeket olvasgatom Mágiatörténetből, azon belül is, Bűbájtanból. Remi nem engedi, hogy én magam is ismét kutassak, pedig a régi szép időkben... Le sem vakarhattak volna a létráról a könyvtárban. A figyelmemet, amit a gyerekek így a kamaszkorba érve annyira nem ígényeltek, nyugodtan fordíthattam a kutatásaimra. Bezzeg most! Nincs olyan nap, hogy valamelyikük ne panaszkodna, hogy megzavartam a személyes terét. Olyan szívesen mondanám nekik, hogy "Hahó, te az én személyes teremből lettél, fogadd el...". Helyette viszont csak egy halvány mosoly kúszik az arcomra. Ugyanúgy rendet teszek Jess szobájában, akármennyire is utálja, és bár igyekszem nem összekeverni Nate könyveit, valahogy le kell törölni róluk a port... Meg nem lenne rossz, ha úgy rakná rendbe őket, ahogy azt szokás, mert a szín/szerző/könyvhossz szerinti elrendezés nem általánosságban elfogadott. Nekem ezt ne próbálja megmagyarázni. Szerencsére Ems már kinőtt abból a korból, hogy ilyesmiken akadjon fent, de sajnos abból is, hogy mindent megbeszéljünk. Kislányként rettenetesen anyás volt, minden percéről képes volt mesélni, még arról is, hogy miért azt a színt választotta a szinezőben, amelyiket. Manapság már nem vagyunk ennyire közel, szerinte feleslegesen aggodalmaskodom túl sokat. Nem szereti már, ha túl sokat kérdezősködöm, néha mit meg nem adnék érte, ha még mindig olyan nyitott lenne, mint kislányként! Persze meg tudom érteni, én is ilyen voltam az ő korában. 21 éves fejjel már mindenre vágytam, csak anyám kíváncsiskodó kérdéseire nem. Egyenesen falramásztam tőle, hozzám képest Ems még angyali.

Lapozok, de egy köhögésroham tör rám. Kénytelen vagyok odébb tenni a könyvet, és átsétálni az ágyhoz. A medimágus azt javasolta, hogy minél többet feküdjek, de Merlinre, én ezt nem bírom! Szinte senki sincs itthon, Remi folyton dolgozik, bár most jobb is, ha nem látom őt. Nagyon haragszom rá, amiért Ems megkérdezése nélkül nevezett ki egy jegyest a számára, és még csak meghallgatni sem hajlandó őt... Nem értem, anno megegyeztünk, hogy ha gyerekeink lesznek, nem fogjuk őket semmire sem kényszeríteni. Nem csak megszegte ezt az ígéretét, de még csak ki sem kérte a véleményemet róla! Hiába kérem, még nekem sem akar engedni. Pedig nem fogom hagyni, hogy tönkretegye a lányunk életét. Nekem is megvolt a döntésszabadságom anno, azt akarom, hogy a gyerekeimnek is meglegyen ugyanez. Hiszen nincs is annál szebb, mint ahhoz hozzámenni, akit szeretsz. 14 évesen, amikor megismerkedtem Remi-vel, még nem gondolkoztam házasságban. 16 évesen, amikor már hivatalosan is jártunk, talán felütötte a fejét a gondolat. Amikor elvégeztük a Roxfortot, és megkezdtük az akadémiai éveinket, már álmodoztam róla, hogy vajon mikor és hogyan kéri meg a kezemet. Pár évvel később pedig az esküvőnk valami csodálatos volt. A fényképek a polcokon, amit innét az ágyról tökéletesen látok, egy életre megelevenítették a legszebb éveinket. Az esküvői képek után rögtön ott sorakoznak a gyerekek képei, Ems, Nate és Jess. Csoportképek, ahol mindenki mosolyog. Viszont Remi utolsó lépése úgy érzem megtörni készül azt a békét, ami mindeddig kis családunkban honolt. Ha nem enged... Nem tudom mi fog történni, én nem engedhetek. Megígértem a lányomnak, hogy nem fogok engedni. Megígértem, hogy meggyőzöm az apját. Ha ez a csendháború nem elég, hát tovább is megyek. Szeretem őt, mindig is szerettem, de a gyerekeimet még jobban.

Felsóhajtok, és a tekintetem a komódra kúszik, ahol a szüleim fényképe van. Mit nem adnék érte, ha most itt lenne édesanyám. Ő biztosan tudná, hogy hogyan oldja meg ezt a problémát. Ők csak nagyon ritkán veszekedtek apával, még akkor is, amikor éppen a lázadó korszakomat éltem és mindent megtettem, hogy szembemenjek az akaratukkal. Amit természetesen egy cseppet sem bánok, mert ennek köszönhetően ismerkedtem meg életem szerelmével. Különben nem sok esélyt láttam volna rá, hogy egy felsőbbéves Hollóhátas egy Griffendélessel randizzon. Vagy ha az esély meg is volt, a valószínűsége, hogy megismerkedjünk, sokkal kevesebb. Ha nem szökdöstünk volna ki esténként, hogy felfedezzük a kastélyt, és a Tiltott Rengeteget, akkor biztosan nem találkoztam volna azzal a laza Hollóhátas prefektussal, aki ahelyett, hogy megbüntetett minket, inkább csatlakozott hozzánk... A mai napig nevethetnékem támad, ha csak belegondolok, micsoda galibákba nem keveredtünk mi ketten. Tényleg nem látom, hol siklott ki ez az egész. Felkapom a fejemet, Kobby, a házimanó kopogása ráz fel a gondolataimból, itt van a gyógytea ideje. Sóhajtva konstatálom, hogy ma sem úszom meg azt a keserű löttyöt, amit minden második nap meg kell inni délben... Ha rajtam múlna, biztos kihagynám, de Remi már túl jól ismer és nem hagyja rám. Csak a betegség miatt felvett egy manót, hogy kisegítsen, amíg beteg vagyok, és ellentmondást nem tűrve szedesse be velem, amit felírt a medimágus. Ilyenkor tényleg nehéz eldöntenem, hogy szeressem, vagy inkább utáljam érte. Bár legszívesebben megitatnám vele is ezt a keserű löttyöt, hadd érezze a törődést. Talán végre észhez is térítené.

Ha tükörbe nézek

Az évek során felkúsztak már a ráncok, régen különböző árnyalatokban vöröslő hajam mára már gesztenyebarna, mindössze akkor kezd el ismét vörösbe hajlani, amikor éppen sikerül valamelyik szélsőségbe eltolniuk a hangulatomat. Akkor, mint régen is, bár erre csak Remi emlékezhet, a hangulatnak megfelelő vörös árnyalatba hajlanak a színek. Például, ha dühös vagyok, akkor lángvörös, ha boldog, akkor rézvörös, ha pedig szomorú, akkor kárminvörös. Viszont igyekszem uralni a hajam színét, az anyasággal jár, hogy az ember komolyabbnak akar hatni. Régen gyakran kéken csillogtak szemeim, manapság inkább meleg árnyalatot ölt, sárgás-barnásat. Viszont, ha ismét felfűt a kalandvágy, ha Remi csak egy pillanatra is visszaenged a kutatásaim közelébe, gyakran csillognak ismét kékesen a szemeim.
Mióta lebetegedtem, nem igazán mozdultam ki itthonról, így kényelmesebb ruhákat hordok. Melegítőnadrágot, trikók, laza pólók. Esténként már nem is látnak a szürke, bolyhos köntösöm nélkül, miközben a kanapén ücsörögve iszogatom a gyógyteát, amit a Szent Mungóban írtak fel.

Családom

Édesapám
Vincent Prewett, az édesapám. Valószínűleg tőle örököltem a kutatóvéremet, hiszem ő is mágiakutató volt. Szinte mindig a könyvtárunkban volt, a mai napig emlékszem, ahogy kislányként, amikor nem tudtam aludni, utána osontam és amíg el nem aludtam, különböző estimeséket olvasott nekem. Olyanokat, amik mind-mind a vrázsvilág nagy alakjairól íródtak. Nagyszerű ember volt, a maga módján pedig még jobb apa.

Édesanyám
Peridot Prewett(née Fudge), a nagyanyámhoz hasonlóan elég pletykás, elsőre mogorvának tűnő asszony volt, ámbár ha valaki közelebbről megismerte, rájött, milyen melegszívű is. Talán ezért jött ki olyan jól az anyósával. Mindenesetre, mindig is szerettem őt. Nem volt a példaképem, ahogy én sem voltam számára mintagyerek, de szerettem őt. Most, hogy már nincs közöttünk, úgy érzem, talán nem szerettem őt eléggé...

Férj
Jeremiah Yordmoon, még a Roxfortban ismerkedtünk meg. Ő prefektus volt, én pedig egy tipikus Griffendéles, aki szeretett kiszökni, hogy felfedezze az iskola rejtélyeit. Nem egyszer botlottunk egymásba, megfogott benne, hogy milyen humoros volt, elengedett, sőt. Néha még csatlakozott is hozzánk, lassacskán pedig rájöttem, hogy elég sok közös van bennünk. Először barátság, majd pedig szerelem lett belőle. Mostanra pedig már három csodálatos gyermek szülei vagyunk.

Gyermekeim
Emily, Nathaniel, Jessica
A három gyönyörűségem, akik a legjobb döntéseim voltak életem során. Rettenetesen büszke vagyok mindegyikükre, és bármi is történjék, én mindig mellettük leszek.

Apróságok

Amortentia
Rózsa, régi könyvek, kamilla tea.

Mumus
Halál, a férjem és a gyermekeimé.

Edevis tükre
Visszatérni a kutatásaimhoz...

Hobbim
Mostanság rengeteg könyvet olvasok. Mielőtt lebetegedtem volna, kutattam, és könyveket írtam fiatal varázslóknak és boszorkányoknak a bűbájtanról.

Elveim
Nem hiszek abban, hogy felsőbbrendűek lennénk, hogy bármi jogunk is lenne ítélkezni a többiek felett. Nem hinném, hogy jogunkban áll döntést hozni mások helyett, nem szólhatunk bele az életükbe.

Amit sosem tennék meg
Soha nem árulnám el a szeretteimet, akármi is történjen.

Ami zavar
Indokolatlan rendetlenség. Rágalom. Előítéletek. Mások elnyomása. Unalom.

Ami a legfontosabb az életemben
A családom, az ő egészségük, jólétük.

Ami a legkevésbé fontos számomra
Vérség kérdése, pénz, mások véleménye.

Amire büszke vagyok
A gyermekeim.

Ha valamit megváltoztathatnék
Nem hanyagolnám el magamat annyira, hogy végül lebetegedjek, ezzel talán kevesebb terhet helyezve a családomra.

Így képzelem a jövõmet
Békésen a gyermekeim, unokáim között.

Egyéb
Metamorfmágus vagyok.

Amy Acker

Vissza az elejére Go down
Gilbert Ollivander

Törvényen kívüli

Dahlia Yordmoon Tumblr_o2wuv7UYEF1ssiszvo7_r1_250

Lakhely :

Zsebpiszok köz

Multik :

úgyis tudjátok...

Playby :

Lin-Manuel Miranda

550

Dahlia Yordmoon Empty
Gilbert Ollivander
Vas. Jún. 28, 2020 10:32 am

Dahlia Yordmoon 3xPjsQ

Kedves Dahlia!

A gyermekeid nem is kívánhatnának nálad jobb anyukát, bár most éppen abban a korban vannak, amikor elfelejtik kimutatni az irántad érzett szeretetüket. Vagy legalábbis nem úgy teszik, mint régen, kétségkívül egyszerűbb az a színezős-legózós korszak, mint amikor elkezdenek kamaszodni és önállósodni. Kétség sem fér hozzá, hogy az anyaság mellett a tudomány területén is kimagasló teljesítményt nyújtottál, nagyon tragikus, hogy a betegséged elvette tőled a munka örömét. Bízom benne, hogy sikerül meggyógyulnod, rendkívül erős nő vagy, nem gyűrhet le egy szörnyű kórság. Ami pedig a családodat illeti... remélem, sikerül hatnod a férjedre, hiszen amit a lányotok életével készül tenni, azt egyetlen jóérzésű anya sem hagyhatja. Én nagyon szurkolok neked Very Happy szóval futás foglalózni, egy nagyon népes család vár rád!

I am one of those melodramatic fools, neurotic to the bone
No doubt about it

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: