Odakint megint napok óta esik az eső. Mondtam már, hogy utálom az esőt? Olyankor szinte semmit se lehet csinálni. Semmi izgalmasat. Pff... Unatkozom. Oké. Házit kéne írni, de nem sok kedvem van hozzá. Mert esik az eső. Így viszont elég uncsi, és elég lassan telik a délután. Még Frankie-t se nyaggathatom, hogy játsszon velem, mert éppen DÖK ülésen van. Tök klassz, hogy benne van a DÖK-ben, én is akarok! Akkor legalább lenne mit csinálnom. Így jobb híján felfedező útra indulok a kastélyba, csak azért, hogy ne kelljen tanulni, meg házit írni. Ötletszerűen járom a folyosókat. Néha benézek egy-egy terembe. De ahhoz képest, hogy délután van nem sokan mászkálnak a folyosókon. Azt hittem, hogy legalább a folyosón, vagy valamelyik teremben találok valakit, akivel játszhatok valamit. De egy-két idősebb diáktól eltekintve, akik simán nem akartak szóba állni velem, senki. Pfff... De uncsi ez így... Jééé... hát ez meg? Ezt a termet eddig még nem is láttam! Lehet csak simán nincs itt órám, de majd akkor lesz, ha felsőbb éves leszek, mint Frankie... De milyen terem lehet? Persze, hogy a kíváncsi vagyok, ezért természetesen beljebb megyek felfedezőset játszani. Mert hát a világ legviccesebb játéka tud lenni a felfedezős, és amúgy is meg kell ismernem jobban a kastélyt. Ha tudnék rövidebb utakat, akkor talán nem késnék el az első órákról folyton. Na de nézzük a termet. A falakon meg mindenféle fura jelekről vannak képek, sőt a táblán is fura jelek vannak írva. Mik lehetnek azok? Később ilyeneket fogunk tanulni? De nehéznek tűnik. Mintha valami külön nyelv lenne. Mintha láttam volna hasonlókat Frankie egyik könyvében... mi is volt rá írva? Valami vicces neve volt... ruha... nem rúnaismeret! Ezek lennének azok a rúnák? Fűűű... Na meg mindenféle fura tárgy is van itt. Hehe... az a faliszőnyeg ott például bűn ronda! Ahogy a nagymamám szokta mondani olyan a színe, mint a májusi libafos. Mi lenne, ha átszíneznénk valami normálisabb színre? Mondjuk világos kékre. Úgyis gyakorolnom kell bűbájtanra. Hogy is volt a varázsige? - Coloriio azurio! - vajon most meg mért nem színeződik át ez az ostoba szőnye.... - Áááááá! Segítség! - a rohadt szőnyeg megtámadott! Vagyis inkább csak megragadta a lábam, és most fejjel lefelé lógok a szőnyeg markaiban. Persze annyira megijedtem, hogy a pálcám is elejtettem, és most túl messze gurult be egy pad alá. Szóval csak itt lógók egy faliszőnyegen. Ciki... Nagyon ciki...
Vendég
Szomb. Ápr. 11, 2020 8:57 am
Neville x Willy
Ha valamikor a pályám kezdetén azt mondták volna, hogy nem az lesz kellemetlen, hogy a suliban találkozok majd a rokonaimmal és esélyesen tanítani fogom őket, hanem az, hogy néha bizony felcsapok majd bébiszitternek. Ha Frankie rosszalkodásaitól égnek állt a hajam, akkor Willyétől egyenesen ki is hullik. Nem hibáztatom, eléggé rányomta a betegsége a bélyegét a gyerekkora korai szakaszára, de utána becsületesen bepótolt mindent. A gyerek igazi kis minden lében kanál és ha heti egyszer nem kapom el valami stiklijéért, nem hozzák hozzám oda, hogy kicsit beszéljek a fejével, akkor esküszöm hiányérzetem támad. Na de hogy majd pont egy újabb segélykiáltását hallva kap el az ideg és rohanok úgy a rúnaismeret tanterem felé, mint egy eszelős, az teljesen nonszensz. Egyáltalán mit keres itt? Ki engedte be a rúnaismeret tanterembe? Egyrészt egyedül bejönni is elég veszélyes, mert ha nem is halálosan veszélyes rúnákkal feliratozott vesződő ereklyéket mutogatnak itt, attól még nem fogja ismerni. Másrészt mit akart itt csinálni, csínyt szervezni, belement esetleg megint valami fogadásba... esküszöm ez a gyerek rosszabb néha, mint egy átok. Nem ismeri annyira a nem fogalmát és nem tudja, hogy hogyan kell a szabályokat betartani. Esküszöm elbeszélgetek az apjával, hogy nyáron kicsit nevelje meg. Azért egy pillanatra megmosolyogtat az épp kapálózó, kétségbeesett Willy arca. Tanuljon csak belőle. Hagyom még kicsit lógni ott, aztán kiszabadítom a szőnyeg fogságából és lefektetem a földre, hogy fel tudjon kelni. - Mit keresel itt, öcskös? Ebbe a terembe neked egyedül még nem szabad bejönnöd. Ha a tanár úr megtudná, hogy itt jártál, akkor biztosan megharagudna. - felveszem a pálcáját és odaadom neki. - Ezt pedig ne hagyd el és vigyázz rá, mert nagy kincs az első pálca. Ha tönkre megy, akkor olyat kapsz, ami soha nem lesz olyan jó, mint az első. Azt hiszem most már elég a szigorú "nagybácsi" szerepből, inkább rendbe szedem a gyereket. Segítek neki leporolnia magát, mert bizony erre a szőnyegre is ráférne egy kiporolás már. De az biztos, hogy nem lesz könnyű. Az olyan mint megmetszeni a Fúriafüzet. - Nem vagy éhes? Mit szólnál egy délutáni nassoláshoz?
Vendég
Vas. Ápr. 12, 2020 11:53 pm
Neville bácsi & Willy
Szeretek kalandozni. Felfedezni. Hiszen annyi mindent nem láttam még, és annyi mindent nem csináltam még, amit ki kell próbálni. Csak hát az a baj, hogy néha pont ez miatt kerülök bajba. Pedig esküszöm nem szándékosan csinálom! Tényleg. Viszont fejjel lefelé lógni egy szörnyű szőnyeg markában annyira nem vicces. Ha legalább a pálcám nem ejtettem volna el, de hirtelen annyira megijedtem. Szerencsére, vagy szerencsétlenségemre Neville bácsi hamar rám talál. De csak percekkel később szabadít ki. Pedig annyira nem is jó móka már fejjel lefelé itt kapálózni... Én nagyon szeretem Neville bácsit, de néha elég kellemetlen, hogy itt tanít, és mindegy, hogy mibe keveredek a végén úgyis nála kötök ki, és mindig beszélgetni akar róla. Én meg mindig megígérem neki, hogy igyekszem jobban viselkedni, és nem bajba kerülni, és akkor úgy is gondolom, tényleg, de valahogy sosem jön össze. Pedig tényleg igyekszem. - Akkor most bajban vagyok? Ugye nem mondasz meg apunak? Légysziii... - nézek rá nagy ártatlan szemekkel, ahogy végre kiszabadít, és sikerült talpra állnom. - Én csak unatkoztam, és még sosem láttam ezt a termet, és csak kíváncsi voltam, hogy milyen terem ez, és mi van benne, nem tudtam, hogy nem szabad ide bejönnöm... Aztán egyszer csak az a gonosz szőnyeg megtámadott. - mesélem el, hogy hogyan is kerültem a terembe. Persze azt a részt azért kihagyjuk, hogy át akartam színezni az undok szőnyeget. Tényleg a pálcám! Majdnem el is felejtettem. De szerencsére Neville bácsi megtalálja, és visszaadja. - Jobban fogok rá vigyázni, ígérem! - fogadkozok, miközben gondosan elteszem a pálcám. Arra továbbra sem kitérve, hogy minek is volt egyáltalán elől, ha csak nézelődtem... - Növésben vagyok, szóval mindig éhes! - lelkesedem az ötletért, hogy inkább nézzünk délutáni nassolni való után. Elvégre az csak sokkal jobb lehet, mint poros, gonosz szőnyegekkel lógni... és már slisszolnék is kifelé ebből a teremből. Pedig még annyi érdekes tárgy lenne itt, de egyenlőre egy szörnyű szőnyeg épp elég volt...
Vendég
Kedd Ápr. 14, 2020 4:47 am
Neville x Willy
Hogy mi az első gondolatom róla? Willy le sem tagadhatná, hogy egy igazi Longbottom. Amikor csak tud és adja magát az alkalom, akkor ő akaratlanul is bajba kerül. A család többi tagjáról nem tudok véleményt alkotni, de az biztos, hogy én annyiszor és úgy kerültem bajba, hogy nem is akartam igazából. Kinek lett volna kedve büntetőmunkára kettesben maradni mondjuk Piton professzorral? De az őszintét megvallva, inkább töltöttem volna el vele rengeteg bájital leltározási percet, mint Carrowékkal. Az utolsó évem brutális volt a bántalmazások jegyében és kész csoda, hogy nem őrültem meg. A mai fiatalság nem is tudja, hisz nem is tudhatja, hogy milyen szerencsés, amiért normális tanáraik vannak. Általában akkor fegyelmeznek, ha muszáj, vagy még akkor sem, mert vaj szívem van. - Bizony bajban vagy, fiatalember. - játszom meg magam és dorgálósra is veszem a figurát. Persze, hogy ilyen apró csínyeket nem mondok el az apjának, hacsak nem írom meg jópofa sztoriban. Ő sem fegyelmezi ilyenkor, csak kéri, hogy legyen jó gyerek, miközben lefogadom, hogy magában jót nevet rajta. Willy teljesen rendben van, jó gyerek ő, csak nem bír megülni a fenekén. Vannak ilyenek is. - Még meggondolom. - megforgatom színpadiasan a szemeimet. Ő is tudja, hogy nm fogok titkolózni senki előtt az ő kedvéért, de ez így van rendben, valaminek féken kell tartania őt, különben később még egy elkényeztetett kis nyápic lenne belőle. - És azt tanították a szüleid, hogy ha valamit nem ismersz, azt fel kell fedezned? És ha direkt van becsukva? Willy, meg kell tanulnod, hogy nem minden olyan ártatlan, mint elsőre tűnik. Ez csak egy tanterem, de amik itt vannak és nem ismered, azt nem fogdossuk meg, világos? - leguggolok hozzá, segítek neki leporolni a ruháját, majd a pálcát is visszaadom a kezébe. - Helyes. A gonosz szőnyeg pedig legyen tanulság neked, hogy nem tapogatunk meg mindent. Különben is, mit csináltál vele, hogy így feldühítetted? Nem szokott csak úgy életre kelni... - azért mégsem egy Fúriafűz, hogy ha a közelébe érnek, azonnal vagdalkozni kezd. - Jól van, akkor nyomás enni. - mosolyodok el végül szelíden. Csak azért nem fogom meg a kezét, mert tudom, hogy az lehet neki kellemetlen lenne. Pedig némelyik nyáron, amikor a családot is meghívom kirándulni, olyankor mellém szegődik és belém is csimpaszkodik. - Hallottam a múltkor kiosontál sütizni, ez igaz? - lesek le rá cinkosan immár a folyosón. Előttem aztán semmi nem marad titok ebben az épületben, a falak mindent látnak és hallanak, rosszabb mint a lányok pletykái.
Vendég
Szer. Ápr. 15, 2020 12:26 am
Neville bácsi & Willy
Nem tudom, hogy milyen lehetett Neville bácsi vagy apu gyerekként. Nem nagyon beszélnek róla. Legalábbis eddig nem nagyon. Pedig én kíváncsi lennék. Szeretném azt gondolni, hogy hasonlítok rájuk. Mármint arra, amilyenek ők voltak 11 évesen, és azt is büszkék rám. De állandóan bajba kerülök. Pedig nem direkt csinálom. Most sem. Nem szeretem, ha Neville bácsi megdorgál valamiért. Rosszul érzem magam tőle, mert biztos, hogy elrontottam valamit... - Bocsánat. Ne mondj meg légysziii... igyekszek jó lenni. - olyan nagy ártatlan kiskutya szemekkel próbálok hatni rá, amiről tudom, hogy nem tud neki ellenállni. A baj viszont az, hogy azt is tudom, hogy sokat beszélgetnek, meg leveleznek apával. És Neville bácsi nem nagyon szokott előtte eltitkolni semmit. De azt sem akarom, hogy apu dorgáljon meg, és kérje, hogy legyek jobb. Mert olyankor még rosszabbul érzem magam. - De ha nem fedezem fel azokat a dolgokat, amiket nem ismerek, akkor hogy tanulom meg, hogy mi az? - kérdezem ártatlanul. - Világos. Nem nyúlok semmihez, amiről nem tudom, hogy micsoda. - mondom kicsit csalódottan. Ha nem fedezhetek fel, akkor tényleg szörnyen unalmas lesz az eső. Pedig itt gyakran esik. - Én csak... csak.. át akartam színezni. Olyan ronda színe van, de olyan nehéz a bűbájtan... - sütöm le a szemem. De nincs is értelme eltitkolni, ha már rá kérdezett. Biztos úgyis kitalálná. Így amikor leguggol, hogy segítsen leporolni magam, akkor átölelem a nyakát. - Szeretlek Neville bácsi. - talán ciki is lehetne ez, de kettesben vagyunk, úgysem lát senki a teremben, szóval nem az. És hátha nem fog rám tovább haragudni. Aztán amikor a folyosón felhozza a sütizést, akkor nagyon meglepetten nézek rá. - Honnan tudod? Hogy lehet mindig mindent tudsz? Ha felnőtt leszek, én is mindig mindenről tudni fogok? Most ezért is bajban vagyok? - teszem fel a szokásos kérdés áradatom.