Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

The charm that don't want to work // Poppy & Tyler

Anonymous

The charm that don't want to work // Poppy & Tyler Empty
Vendég
Hétf. Márc. 02, 2020 10:56 pm
The charm that don't want to work
-Hogy… a… Merlin… kénköves… rohadt… kiszáradt… faszára! Működj már! – Dühöngök, teljesen elvesztve a türelmemet és csak egy hajszál választ el attól, hogy elhajítsam a pálcámat az üres terem másik végébe. De végül mégsem teszem meg, csak bosszúsan fújok egyet. Nem ez az első alkalom, amikor a pálcám nem akar együtt működni velem, különösen szereti ezt akkor csinálni, ha éppen valamelyik bűbájt akarnám gyakorolni, amik szégyen, nem szégyen, egyenesen pocsékul mennek. Főleg mostanában, egyre többnek érzem a magamon lévő nyomást, így a stressz miatt még a rosszabbnál is rosszabban teljesítek. Lassan eljutok egy olyan pontra, amikor még a legegyszerűbb bűbájok sem igazán akarnak működni, de azt nem szívesen várnám meg. Dühösen meredek a pálcámra, mintha az bármit is segítene, hogy minden erőmmel azt szuggerálom, hogy működjön együtt velem. Mindig is makacs egy jószág volt, nem hiába került az én kezeim közé. Viszont én is az vagyok, ezért is nem adom fel, még akkor sem, ha már vagy ezredszer próbálkozom meg azzal a rohadt bűbájjal.

- Demonstrate! – Mondom ki újra a varázsigét, rámutatva a füzetemre, amit előzőleg kezeltem némi varázslattal, de mint ahogy eddig, most sem történik semmi változás. Egyre jobban felidegesítve magam felmordulok, és legszívesebben ketté törném szerencsétlen pálcámat, pedig máskor azért szokott tudni viselkedni.
- Na ide figyelj! Tudom, hogy érzed, hogy baromira ki vagyok az egész bűbájtantól és attól, hogy nem sikerül, de nem kellene teljesen ignorálnod! Plusz így csak még inkább azt éred el, hogy még idegesebb legyek, ami egyikünknek sem jó, úgyhogy viselkedj végre! – Kiabálok, mint egy eszelős, a saját varázspálcámmal. Ha egy kívülálló így látna, ezer százalék, hogy azt gondolná, hogy teljesen elmentek otthonról. Talán igaza is lenne, tényleg borzasztóan frusztrál az, hogy nem tudok előre haladni, akármennyire is szeretnék.

- Demonstrate! – Ismétlem, de ezúttal is a nagy büdös semmi.
- Te most komolyan azt akarod hogy kivágjalak az ablakon?! Mert megteszem! – Fenyegetem még mindig a pálcát. Ennyit arról, hogy valaha is épelméjű voltam.
- Demonstrate! – Semmi.
- Demonstrate! – Újra csak semmi
- Demonstrate! – A pálcám gúnyosan fúj egy kis szikrát, ami teljesen kihúzza nálam a gyufát.
- Na jó, tudod kivel szórakozz! – Hajítom el a pálcát végül a terem másik végébe, és úgy meredek az irányába, mint egy duzzogó öt éves. Hivatalosan is elment az eszem, de kinek ne menne el ennyi próbálkozás után?  
383 szó
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Kedd Márc. 03, 2020 8:42 pm

Tyler ✿ Poppy
Zeneterem, jó hogy kitaláltak egy helyet, ahová el tudok bújni, ha úgy érzem, hogy mindenből elegem van. Még jobb, hogy elég kevesen tudnak a létezéséről. A kórussal sem itt próbálunk, és a késő délutáni órákban egyébként is a legtöbben azzal vannak elfoglalva, hogy leckét írjanak vagy épp a leckét írókat idegesítsék fel. A könyvtár nem az én terepem, ott nem lehetek eléggé egyedül ahhoz, hogy csak úgy szabadjára tudjam engedni a gondolataimat. A zene viszont megnyugtat. Azt hiszem ez az egyetlen jó dolog az életemben az utóbbi hónapokban. Nem hagyja, hogy melankóliába süppedjek. Persze ott vannak a barátaim is, de nekik se mondhatom el a titkomat. Nem mondhatom el senkinek az iskolában anélkül, hogy ne kéne attól rettegnem, hogy néhány órán belül szárnya kél egy pletyka. A titok ugyanis nem titok többé, ha ketten tudnak róla. De egyelőre csak magamat emésztem miatta.
Kotta nélkül játszom, csak egy fél órácskát, mégis képes vagyok apró mosollyal az arcomon sétálni vissza a klubhelységbe, hogy csatlakozzam a többiekhez. Az utamat viszont éktelen káromkodás szakítja félbe. Meg mernék rá esküdni, hogy a folyosó végi teremből hallottam, de nem tulajdonítok neki különösebben nagy jelentőséget, biztosan csak Hóborc szórakozik már megint. A múlt héten rájött, hogy különösen érzékeny vagyok a hülyeségeire, így általában felbukkan a környezetemben. Kifejezetten terhes a társasága.
A zaj viszont egyre csak folytatódik, mintha valaki beszélne, jó hangosan ahhoz, hogy a folyosón is lehessen hallani. Lassan lépdelek közelebb, mintha attól tartanék, hogy meghallja a jöttömet és annyi az inkognitómnak, de nem így történik. Az ajtó résnyire nyitva, csak egy picit hajtom beljebb, hogy bekukucskálhassak a terembe. A látványtól pedig egyszerre támad jó kedvem és döbbenek le. Meredt tekintettel bámulom a látványt, ahogy Tyler szócsatát vív a... pálcájával? Te jó ég, ha ezt a bátyám látná, biztosan hétrét görnyedve röhögné ki. Én sem járok messze tőle, de tartom magam, míg nem csak annyit látok, hogy repül felém valami. Az ajtót még épp idejében csukom be, hogy megelőzzem a kellemetlen találkozást.
- Hé, eszednél vagy? Ezt meg miért kaptam? - nyitom ki újra az ajtót, de még mindig a küszöbön toporgok és hol a földön heverő pálcára, hol rá nézek. Valahogy nem fér össze az imént látott és a gondolataimban élő kép Tylerről, mintha két teljesen más ember lenne. Pedig nagyon is ő az, csak épp egy olyan oldala, amit eddig még nem láttam.
- Először is, itt nagyon büdös van... - pakolom le a táskámat az egyik asztalra, majd az ablakhoz megyek, hogy kinyithassam egy kis időre. A hűvös szél azonnal utat talál magának, az arcomba csap, a hajamat is összekócolja, pedig elállok az ablak elől. Most viszont, hogy némi levegő is van a teremben, ami észhez térít, ha meginogna az elhatározásom és kedvem támadna mindent elmondani neki, visszasétálok hozzá. Bár nem kértem engedélyt a maradásra, ismerem már annyira, hogy elküld, ha nincs kedve előttem szenvedni. Talán le kellett volna lépnem, még mielőtt lebukok, de már meglátott, és sokkal feltűnőbb, ha csak úgy kerülöm őt.
- Most pedig kivele, miért akartad a pálcádat áthajítani az ajtón? - ülök fel a tanári asztal tetejére. Nem szokásom ezt csinálni, most viszont hogy senki sem látja, szívesen ellóbálom a lábaimat rajta.
Anonymous

Vendég
Szomb. Márc. 07, 2020 6:45 pm
Még mindig elképesztően dühös vagyok, és igazából nem is a pálcámra, hanem saját magamra, de valamin muszáj levezetnem a feszültségemet, és az áldozatom jelenleg csak a szerencsétlen pálca lehetett. Kell egy pillanat, mire tudatosul bennem, hogy csak az ajtót éri a pálca, mert valaki becsukta. Nem is akárki, hanem Poppy. Remek. Csodás. Lehetne még ennél is jobb a napom? Pont előtte kell ennyire kiakadnom?
- Poppy. – Morgom nem túl kedvesen, ami igen csak szokatlan lehet, mert vele általában mindig kedves és barátságos vagyok. Hát, hogy ne lennék azt, mikor olyan, mintha csak a testvérem lenne? Nagyon szeretem őt, és általában nem is okoz problémát, hogy beszélgessek vele, vagy hogy némi időt töltsünk el egymással, különösen most nem. Kissé furcsa, hogy ennyire kerüli a társaságom, főleg mostanában, de azzal magyaráztam, hogy biztos csak felgyűltek a tanulnivalói. Vagy valami pasi lehet a dologban. Nem nagyon szoktam beleszólni a magánéletébe, de ha rájövök arra, hogy bárki is megbántotta, annak tuti, hogy annyi.
- Nem neked szántam, bocs. – Mondom továbbra sem a legkedvesebb hangon, de még túl dühös vagyok ahhoz, hogy képes legyek visszatérni a régi, gondtalan Tylerhez.

Sóhajtva és szemforgatva figyelem, ahogy lepakolja a táskáját, majd kinyitja az ablakot, a megjegyzésére inkább nem is mondok semmit. Én észre sem vettem, hogy ennyire levegőtlen lett a terem, túlságosan belemerültem, hogy újra meg újra megpróbáljam azt az átkozott bűbájt.
- Nem akarok goromba lenni, de nem vágyom társaságra. – Morgom továbbra is idegesen, miközben végül fogcsikorgatva bár, de felveszem a pálcámat a földről, és merő utálattal meredek rá, majd a füzetemre, ami annak ellenére is megviseltnek tűnik, hogy nem voltam képes elvégezni egyszer sem sikeresen a bűbájt.
- Poppy, nagyon szeretlek, de most tényleg nem ez a jó alkalom arra, hogy megpróbálj segíteni. Senki sem tud segíteni, a probléma velem van. – Mondom most már inkább elkeseredetten, mint dühösen. Szerintem még életemben nem beszéltem így előtte, mindig próbáltam előtte is azt a képet mutatni, mint amit Wylie előtt: azt, hogy magabiztos vagyok és mindent képes vagyok megoldani. Hát sajnos ez rohadtul nincs így, és most képtelen vagyok újra felvenni azt az álarcot, amit eddig mindenki előtt használtam.
- Csak ne mondd el senkinek, hogy ilyen szerencsétlen voltam jó? – Kérdezem nyomorultul és szomorúan meredek a pálcámra. Ha nem megy el, akkor úgysem fogom kirúgni innen, még akkor sem, ha legszívesebben ezt tenném, hogy ne lássa a nyomoromat.
- Demonstrate. – Mondom ki újra a bűbájt a füzetre mutatva, és természetesen nem történik semmi. Ezúttal sem. De most már olyan mindegy, hogy látja, vagy sem, már így is úgy is biztos leszerepeltem előtte. Ennyit arról, hogy bárki is felnézzen rám. A dühöt teljesen átvette a letargia, ezért sóhajtva leteszem a pálcámat, az arcomat pedig a tenyereimbe temetem. Szörnyen érzem magam.  
456 szó
Anonymous

Vendég
Vas. Márc. 22, 2020 9:57 am

Tyler ✿ Poppy
Egy valamire biztosan nem számítottam a mai napra, az pedig egyértelműen Tyler. Sem a jelenlétére, sem arra a látványra, ami elém tárul majd. Ha másról lenne szó, biztosan jobbnak látnám a helyzetet, ha csak csendben visszahajtanám az ajtót és elmennék a dolgomra. De mégis bennem van a tudat, hogy odabent - ha tetszik, ha nem - a leendő férjem próbál életet csiholni a pálcájába. Vele nem tehetem meg, még akkor sem, ha teljesen biztos vagyok abban, hogy nem ő a lelki társam. Nem ő az az ember, aki életem végéig boldoggá tudna tenni engem. Bár tudom, hogy jó szíve van, mindig odafigyelt rám, szóval semmi kétségem nincs afelől, hogy megpróbálná. És házasságból is sokféle van.. Nem mindegyik olyan, mint egy tündérmese. Én valahogy mégis azt reméltem, hogy az enyém majd különb lesz. Lassan belefáradok a harcba és elfogynak az érveim is. Talán tényleg inkább örülnöm kellene, hogy megoldották helyettem?
- Na ne mondd.. - fel se tűnt volna, hogy nem engem célzott. Szerintem észre se vette a jelenlétemet, míg nem hívtam fel magamra a kifakadásommal a figyelmét. De nem tágítok, az ablakhoz lépek, hogy áthúzhasson a termen egy kis friss levegő, ami kitisztítja a gondolataimat. Nem pont mellette kellene a jövőmön keseregnem, még a végén megsejti, amit nem szabadna. Mégsem tudok nem fintort vágni, mikor meghallom, hogy voltaképp nem kíváncsi rám. Hát még ha tudná, hogy az életét is velem fogja leélni, akkor mennyire nem lenne rám kíváncsi az elkövetkező 30 évben legalább.
- Szerintem kiváló alkalom arra, hogy megpróbáljak segíteni.. - forgatom meg a szemeimet hozzá hasonló módon és karba fonom a kezemet a mellkasom előtt. Nem szeretem az elutasítást, az utóbbi időben pedig még érzékenyebben viselek mindent, ami ezzel kapcsolatos. - Ugyan mi lenne a probléma veled? Az hogy nagy a szád? Bár valóban bánhatnál kedvesebben is a pálcáddal. Tudod nem mindegy hogy veszed a kezedbe és hogy forgatod. Ha így folytatod el fog halni a magja.. - próbálok ráijeszteni, bár nem az a fajta, aki nagyon a lelkére venné az ilyesmit. Sőt, ki tudja, talán még örülne is neki, ha új pálcát kapna. De ez nem mentesítené a felelősség alól, hogy pálcagyilkos válna belőle.
- Inkább meséld el, mi a baj.. Olyan feszültnek tűnsz.. - győzködve ülök le mellé, félig felé fordulok. Valami oknál fogva ellenállhatatlan vágyat érzek, hogy megvigasztaljam, de nem vagyok benne biztos, hogy ez a helyes lépés ebben a pillanatban. És a mi helyzetünkben különösképpen. Azt hiszem bele fogok bolondulni ebbe a kettős érzésbe, ha ez sokáig így megy tovább. Ez normális?
- Ugyan dehogy.. Úgy ismersz, mint aki teleplakátolja a sulit ilyesmivel? - vonom fel kérdőn, már-már sértődötten a szemöldökömet, miközben őt szuggerálom a pillantásommal. Igazán szégyellhetné magát, ha ilyeneket gondol. Szinte családtag, a családi szennyest pedig sosem teregetem ki a nagyvilág elé. De úgy tűnik, hogy éppen most Tyler nincs abban a formában, hogy a sértődésemmel bármi jót kihozzak a helyzetből.
- Szóval azért bújtál el itt, hogy.... Gyakorolj? - kérdezem őt barátságos hangon, de hagyok neki időt arra, hogy megnyugodjon. Tenyeremmel vigasztalóan simítom meg a vállát, de jelenleg ennél többre nem futja. Ahhoz túlságosan megterhelő nekem érzelmileg ez a szituáció.
Anonymous

Vendég
Kedd Márc. 24, 2020 11:01 pm
Mindig is utáltam mások előtt kimutatni a gyengeségeimet, az olyanok előtt pedig pláne, akik viszonylag közel állnak hozzám és ezt Poppyról határozottan elmondhatom. Sok mindent tud rólam, amit mások nem, sok olyan dologba is belelát, amiről másoknak fogalma sem lehet. Könnyű eljátszani a gondtalan és vidám Tylert mások előtt, de Ő sokkal jobban ismer annál, hogy egy ilyen egyszerű kis színjátékkal át tudjam verni. Ettől függetlenül, szeretnék előtte is mindig olyan lenni, akit nem érdekel semmi, az sem, hogy ki mit gondol róla, de erre most képtelen vagyok, túlságosan felhúztak a sikertelen próbálkozásaim, és sajnos továbbra sem ez az egyetlen alkalom, amikor ez történt, ez pedig csak rátesz egy lapáttal.
- Tudod jól, hogy utálom, ha bárkinek is segítenie kell! – Fakadok ki. Mindig ilyen makacs voltam, amikor ezekről a dolgokról volt szó. Gyűlölök mind a mai napig segítséget kérni bárkitől, mert így úgy érzem nem vagyok elég jó ahhoz, hogy magam oldjam meg a problémáimat. A bűbájtan is határozottan ilyen. Már csak a tudat is felidegesít, hogy ennyire nem megy ez a tantárgy, miközben párbajozásban profinak számítok, és elég sok más olyan tárgy van, amiben képes vagyok remekelni. De a bűbájtan… az lassan mumussá válik a számomra, és szörnyen idegesítő, hogy akármennyire is gyakorlok, akár erőmön felül is, nem akar sikerülni.

- Dehogy fog, ahhoz túl makacs. Sajnos olyan, mint én. – Meredek a pálcámra még mindig kissé dühösen.
- Persze, hogy feszült vagyok! – Kezdek teljesen kiakadni, bár még mindig viszonylag tartom magam előtte.
- Szinte a legegyszerűbb bűbájok sem akarnak sikerülni. Azok sem, amiket mások játszi könnyedséggel, a kisujjukból képesek megcsinálni. – Mondom sóhajtva, feladva azt, hogy továbbra is megpróbáljak előtte erősnek, és magabiztosnak látszani, ezt az álarcot felesleges lenne újra felvenni, mikor már amúgy is szemtanúja volt a csodálatos kis dührohamomnak az előbb. Szépen, lassan, de kezdek megnyugodni, és habár nem szívesen vallom be, de sokat segít az, hogy ő is próbál megnyugtatni.
- Nem, nem úgy ismerlek, ne haragudj, csak… tényleg eléggé ki vagyok készülve. – Mondom most már mindenfajta indulat nélkül. Jól esik, hogy megsimogatja a vállamat, mert ez tovább segít a lenyugodásban.

- Igen, azért. Kezd a helyzet kritikussá válni. Ez már nem az első alkalom, hogy amikor időm akad rá elbújjak egy ilyen üres tanteremben, hogy bűbájokat gyakoroljak. Azt hinné az ember, hogy ez segíteni fog, hiszen ez lenne a logikus, nem? Gyakorolsz és jobb leszel. Minden másban ez szépen és jól működik, de ennél valahogy nem, sőt… mintha az idő múlásával csak rosszabb lenne. Mindig is voltak problémáim a bűbájtannal, de sosem volt még ennyire rossz, mint most. – Vallom be végül halkan és töredelmesen.
- Az eszemmel tudom, hogy velem van a baj… és a pálcám is azért nem akar működni, mert túlságosan rágörcsölök az egészre, de képtelen vagyok nem ezen járatni az eszem, mikor annyi munkám van benne, mint eddig egyik tantárgyban sem. Volt már olyan, mikor egész éjjel gyakoroltam és semmi eredménye nem volt. Kezdek kikészülni… nem ez az egyetlen tantárgy, amire tanulni kell, de úgy érzem ez elveszi minden időmet, akármennyire is tanulok gyorsan. Még azt sem mondhatom, hogy leszarom, mert erre a tantárgyra szükségem lesz ahhoz, hogy tovább tanuljak, nem engedhetem meg magamnak, hogy ennyire szánalomra méltóan teljesítsek. – Szakad ki belőlem minden, mert most már úgyis mindegy… Már látta mit bénáztam össze, teljesen felesleges lenne tovább titkolni, még akkor is, ha most kurva szarul érzem magam.  
Anonymous

Vendég
Szer. Ápr. 08, 2020 9:35 pm

Tyler ✿ Poppy
Nincs más megoldás, ki kell zárnom minden oda nem illő gondolatot, hogy én is tudjak koncentrálni. Eddig nem volt szükség hasonlóra, most viszont azt érzem, hogy másképp nem fog menni. Nem tudok úgy tenni, mintha nem tudnék az előttünk álló házasságról, mégsem érdemli azt, hogy úgy viselkedjek vele, mintha ez az egész az ő ötlete lenne. Hogy miért nem ketten állunk szemben a szüleinkkel? Nos, egészen egyszerű, azon túl, hogy megígértem, hogy tartani fogom a számat, nem lehetek benne biztos, hogy Tyler nem nyugodna bele ebbe az egészbe. Fogalmam sincs, hogy mit gondol rólam... Úgy...
- Tudom... Én pedig utálom látni, hogy a barátaim szenvednek... - válaszolom egészen egyszerűen. Sokkal könnyebb úgy beszélni vele, mint régen, ha tényleg csak arra koncentrálok, hogy Tyler és köztem semmi sem változott. Ő ugyanaz az ember, mint volt, én talán már más vagyok. Mindegy.
- Néha egy kicsit lazíthatnál is, akkor talán nem menne az idegeidre a bűbájtan.. - oktatom ki, de bár ne tenném, ezzel csak olajat öntök a tűzre, arra pedig aztán semmi szükség nincs, hogy még jobban felzaklassam őt. - Oké, oké, nem kell leharapni a fejem, látom, hogy feszült vagy. Csak ez nem rád vall.. - görgetem tovább a beszélgetés fonalát, mielőtt úgy gondolná, hogy én is csak egyel több púp vagyok a hátán a kelleténél vagy rám borítaná az asztalt mérgében.
- Nem vársz túl sokat magadtól? Vagyis hülye kérdés, dehogynem vársz sokat.. - forgatom meg a szemeimet a bénázásomon. De ha egyszerűen annyit mondok neki, hogy engedje el a témát, azt hiszem csak jobban felbosszantom az okoskodásommal. Segíteni szeretnék. Nem sokszor fordul elő, hogy ennyire belemászok valakinek a privát dolgaiba, elvégre én sem örülök neki, ha már akarja megoldani helyettem az enyémeket, de Ty más. Együtt nőttünk fel, nem hiszem, hogy épp előttem lenne bármi rejtegetnivalója. Ha pedig mégis, jó lenne, ha még idejében kiderülne minden.
- Dehogyis! Ty, nincsen veled semmi baj... Sőt.. - próbálom kiverni a fejéből a butaságokat, még mielőtt belenyugodna a ténybe, hogy teljesen kifog rajta néhány bűbáj. Néha egyszerűen tényleg csak túl szigorúak vagyunk magunkhoz, ez pedig semmi jóra nem vezet.
- Talán tudom, hogy mi erre a megoldás.. - sóhajtok aprót. Velem is előfordult már, hogy nem úgy sikerültek a dolgok, ahogy szerettem volna, sőt. Egészen egyszerűen képtelen voltam bármire azokban a napokban, mikor megtudtam, hogy mi vár rám nem is olyan sokára. Mintha elhagyott volna a varázserőm, tudom miről beszél. Szánalmasnak éreztem magam. - Történt veled mostanában valami, ami váratlan.. Szokatlan.. Amiről nem beszélsz senkinek? - vetem fel neki óvatosan, hogy merrefelé próbálok tapogatózni. Bár egyelőre még vaktában teszem. Nekem először magamban kellett elrendeznem a dolgokat, utána helyreállt a varázserőm is. Többé-kevésbé. Persze előfordulhat, hogy egyáltalán nem ugyanabban az irányban kellene keresni a probléma forrását. De valahogy csak tudok segíteni. Ha a társaságom önmagában nem hat rá, akkor néhány tanáccsal.
Anonymous

Vendég
Szomb. Ápr. 18, 2020 9:16 pm
Ha képes lennék most objektíven, önutálat mentesen szemlélni a dolgokat, akkor rájönnék, hogy milyen jól esik az, hogy Poppy így próbál megnyugtatni, mikor azt is tehetné, hogy egyszerűen csak magamra hagy, és engedi, hogy kitomboljam magamból minden frusztrációmat, de nem teszi. Valószínűleg szörnyen hálás leszek majd ezért, ha majd egyszer sikerül lenyugodnom, és nem forrong bennem ennyi minden.
-De az. Sok minden szempontból az, és ezt te is tudod. – Mondom halkan. Ő aztán pláne tudhatja, hogy nekünk, a családjaink miatt még jobban tartanunk kell magunkat egy bizonyos formához, és abba a formába ez a hiszti bizony egyáltalán nem fér bele. Ahogy az elgyengülés sem, az pedig pláne nem jöhet szóba, hogy ne legyek képes használni a saját pálcámat.
-Nem, nincs időm. A lazítás is a napirendem része, de koránt sincs annyi időm rá, mint amennyit szeretnék rá szánni. – Igen, nekem a szex tényleg segít abban, hogy kikapcsoljak, nem hiába van annyi… kalandom.

-Tudom. Próbálok megnyugodni, és segítesz is, csak… vannak olyan… dolgok, amikben te sem tudsz segíteni. – Mondom tétovázva. Nem csodatevő, hogy segíteni tudjon minden megoldatlan problémámon, és el sem várnám tőle. Ezek olyan dolgok, amiket nekem, saját magamnak kell a kezembe vennem senki másnak, és különben is a nagy részük csak rám tartozik, néhány kivétellel.
-Azt szerettem volna, ha te is azt hiszed, hogy tökéletes vagyok, akármennyire is volt ez a próbálkozás teljesen hamvába holt. – Mondom egy vérszegény mosollyal. Aztán csak hagyom, hogy kivegye a pálcámat a kezemből, de a horror még csak ezután következik, legalábbis számomra.

Olyan szinten kiakadok, ahogy talán akkor, amikor kiderült, hogy mik a tervei a szüleimnek Sérával. Akármennyire is próbálom tartani magam, elég volt egy egyszerű kérdés, a szándék arra, hogy valaki észrevegye a néma segélykiáltásom, és megrepedezik az álarcom, amit egész eddig teljesen jól sikerült a helyén tartanom. Poppy pedig jött, látott, és kezdi darabokra törni pusztán azzal, hogy őszintén aggódik, és próbál nekem segíteni. Nagyon nehezen nézek újra a szemeibe, de azonnal vissza is fordítom a tekintetem az asztal lapjára.
- Te is meg fogsz gyűlölni, ha elmondom. – Suttogom szinte alig hallhatóan. De valami mégis megtört bennem és mielőtt megakadályozhatnám magam a szavak úgy kezdenek áradni belőlem, mint egy megállíthatatlan folyó.
-Séra… Séra nagyrészt miattam került abba a szituációba, amiben most van. Mert nem álltam ki mellette. Mert nem álltam ellen a szüleim akaratának. Mert, hagytam, hogy azt tegyenek vele, amit csak akarnak. – Szakad ki belőlem szinte összefüggéstelenül a vallomás.
-Séra egy tündér, és semmit nem érdemelt meg abból, amit kapott az élettől. A legrosszabb az egészben, hogy azóta is mindig olyan boldogan, örömmel fogad, mintha mi sem történt volna, mintha nem zártuk volna őt be egy kastélyba a nagymamámmal, hogy ne derüljön ki a botrány… – Küszködök azzal, hogy szégyenszemre ne bőgjem el magam előtte.
-Poppy… a húgom életben van. Nem halt meg. A temetésen, ahol ti is voltatok egy üres koporsót temettünk el, és gyászoltunk meg. Mert… mert… nem engedhették… nem engedhettük, hogy… kiderüljön, hogy… kvibli. – Hát megtörtént a teljes összeomlás. Több mint fél év után, kimondtam azt a titkot, amit sosem lett volna szabad, és amit valószínűleg örökre meg fogok bánni, hogy megtörtént.  
Anonymous

Vendég
Hétf. Ápr. 20, 2020 2:42 pm

Tyler ✿ Poppy
Mégis mit gondol, mennyire tud engem hülyének nézni? Persze nem muszáj beavatni engem a dolgaiba, hazudhatja is azt, hogy minden rendben van és nem azért vágta át a pálcáját a terem másik felébe, mert ki van bukva. Én meg tehetnék úgy, mint aki elhiszi, de annál jóval fontosabb nekem Tyler, minthogy csak úgy belenyugodjak. Házasság ide vagy oda, a barátom. Ezt a képet kell erősítenem magamban, nem mást.
- Ty, ez nem gáz, oké? - próbálom megnyugtatni. A legerősebb férfiakkal is megeshet, hogy elgyengülnek néha, vagy kiborulnak. Láttam őt ennél sokkal cikibb helyzetben is, amikor tényleg úgy tettem, mintha meg sem történt volna, de most nem hagyom itt csak úgy. Még akkor sem, ha most talán úgy érzi, hogy terhes neki a jelenlétem.
- Van időd lazítani.. - hárítom a tiltakozását lágy hangon. Nem akarom, hogy kényszernek érezze, hogy megossza velem a problémáit, csak a tudtára akarom hozni, hogy itt vagyok. Ha kellenék.. Vajon nyíltabb lenne, ha tudná, amit én? Vagy csak elzárkózna előlem? Rám tudna egyáltalán még nézni azok után, hogy ennyi ideig titkoltam előle? Rengeteg kérdés kúszik a fejembe, amiket igyekszek gyorsan kiverni belőle, és inkább újra Tylerre koncentrálok.
- Semmi gond. Hallod? Semmi gond.. - ismétlem el magam. Nem haragszom rá, tudom, hogy nem az én hibám az egész, bár akár az enyém is lehetne. Ha ennyire... Nehezen irányítja az erejét, vagy a pálcáját, jobb ha nagyon óvatos vagyok. Nem akarok több kárt csinálni, mint hasznot. - Oké, tudom, hogy ez most nem könnyű, de tényleg meg kell nyugodnod. Ez nem okoskodás, te is tudod, hogy addig nem lesz előrelépés.. - dorgálom meg továbbra is gyengéden. Hátha néhány szép szóval jobb belátásra tudom bírni és eljön az én időm. Ámde a gúnyos megjegyzések még mindig nem sok jóval kecsegtetnek.
- Jó, talán nem vagy tökéletes, de ezt másoknak nem kell tudniuk.. - lököm meg a vállát, mint gyerekkorunkban, mikor még minden annyira egyszerű volt és éppen abba avattam be, hogy milyen csínyeket csináltam. Bár nem voltam túl eleven, néha mégis tudtam meglepetést okozni. Főleg a bátyámnak, de néha még Tynak is. - Kitaláljuk, mi a baj.. - győzködöm tovább, mert teljesen biztos, hogy nem a tehetségtelenségben rejlik a megoldás. Az már ennél jóval hamarabb kibukott volna, ha gyenge lenne az ereje. De tudtommal nem az.
- Csak tippelek, tapogatózom, hogy mi lehet a baj. Ha lelki eredetű, akkor teljesen feleslegesen nyúzod a pálcádat, csak fájni fog neki. Mint most is.. - húzom ki a kezéből az ártatlan fadarabot, mielőtt megroppantaná az öklével. Szerintem nem hiányzik most neki egy kitérő Ollivanderhez, sem beismerni, hogy véletlenül tönkretette a pálcáját a nagy igyekezetében.
- Oké, ha nem, akkor gondolkozzunk másfelé.. - sóhajtok, miközben töröm a fejem, hogy mi más lehet a gond, ha nem lelki eredetű. Nekem az volt, el kellett számolnom magammal, bár még mindig nem sikerülnek tökéletesen a bűbájaim. A pálcám elég érzékeny a hangulatingadozásaimra.
- Ne beszélj már butaságot.. - hőkölök hátra meglepettségemben. Erre nem vagyok felkészülve, hiszen.. Ty nem rossz arc. Sőt, kimondottan jófej, annak ellenére, hogy néha ügyeletes seggfejet játszik. Az viszont, hogy gyűlölje magát.. Sosem hallottam még tőle ilyesmit. De csak egy pillanatnyi szünetet engedek meg magamnak, aztán újra felé fordulok. Ezúttal teljes testemmel.
- Mit... csináltál? - kérdezem óvatosan, de legszívesebben felpofoznám magam, amiért automatikusan valami rosszra gondolok. Az annyira nem jellemző rá.. - Hé, nézz rám! Nekem elmondhatod! - kérem tőle szelíden. Biztos felfújja, más magyarázat nem lehet. Mégis ott motoszkál bennem valami, hogy mi van, ha tényleg csinált valami rosszat? Valami nagyon rosszat..
Anonymous

Vendég
Kedd Ápr. 21, 2020 3:25 am
Ha képes lennék most objektíven, önutálat mentesen szemlélni a dolgokat, akkor rájönnék, hogy milyen jól esik az, hogy Poppy így próbál megnyugtatni, mikor azt is tehetné, hogy egyszerűen csak magamra hagy, és engedi, hogy kitomboljam magamból minden frusztrációmat, de nem teszi. Valószínűleg szörnyen hálás leszek majd ezért, ha majd egyszer sikerül lenyugodnom, és nem forrong bennem ennyi minden.
-De az. Sok minden szempontból az, és ezt te is tudod. – Mondom halkan. Ő aztán pláne tudhatja, hogy nekünk, a családjaink miatt még jobban tartanunk kell magunkat egy bizonyos formához, és abba a formába ez a hiszti bizony egyáltalán nem fér bele. Ahogy az elgyengülés sem, az pedig pláne nem jöhet szóba, hogy ne legyek képes használni a saját pálcámat.
-Nem, nincs időm. A lazítás is a napirendem része, de koránt sincs annyi időm rá, mint amennyit szeretnék rá szánni. – Igen, nekem a szex tényleg segít abban, hogy kikapcsoljak, nem hiába van annyi… kalandom.

-Tudom. Próbálok megnyugodni, és segítesz is, csak… vannak olyan… dolgok, amikben te sem tudsz segíteni. – Mondom tétovázva. Nem csodatevő, hogy segíteni tudjon minden megoldatlan problémámon, és el sem várnám tőle. Ezek olyan dolgok, amiket nekem, saját magamnak kell a kezembe vennem senki másnak, és különben is a nagy részük csak rám tartozik, néhány kivétellel.
-Azt szerettem volna, ha te is azt hiszed, hogy tökéletes vagyok, akármennyire is volt ez a próbálkozás teljesen hamvába holt. – Mondom egy vérszegény mosollyal. Aztán csak hagyom, hogy kivegye a pálcámat a kezemből, de a horror még csak ezután következik, legalábbis számomra.

Olyan szinten kiakadok, ahogy talán akkor, amikor kiderült, hogy mik a tervei a szüleimnek Sérával. Akármennyire is próbálom tartani magam, elég volt egy egyszerű kérdés, a szándék arra, hogy valaki észrevegye a néma segélykiáltásom, és megrepedezik az álarcom, amit egész eddig teljesen jól sikerült a helyén tartanom. Poppy pedig jött, látott, és kezdi darabokra törni pusztán azzal, hogy őszintén aggódik, és próbál nekem segíteni. Nagyon nehezen nézek újra a szemeibe, de azonnal vissza is fordítom a tekintetem az asztal lapjára.
- Te is meg fogsz gyűlölni, ha elmondom. – Suttogom szinte alig hallhatóan. De valami mégis megtört bennem és mielőtt megakadályozhatnám magam a szavak úgy kezdenek áradni belőlem, mint egy megállíthatatlan folyó.
-Séra… Séra nagyrészt miattam került abba a szituációba, amiben most van. Mert nem álltam ki mellette. Mert nem álltam ellen a szüleim akaratának. Mert, hagytam, hogy azt tegyenek vele, amit csak akarnak. – Szakad ki belőlem szinte összefüggéstelenül a vallomás.
-Séra egy tündér, és semmit nem érdemelt meg abból, amit kapott az élettől. A legrosszabb az egészben, hogy azóta is mindig olyan boldogan, örömmel fogad, mintha mi sem történt volna, mintha nem zártuk volna őt be egy kastélyba a nagymamámmal, hogy ne derüljön ki a botrány… – Küszködök azzal, hogy szégyenszemre ne bőgjem el magam előtte.
-Poppy… a húgom életben van. Nem halt meg. A temetésen, ahol ti is voltatok egy üres koporsót temettünk el, és gyászoltunk meg. Mert… mert… nem engedhették… nem engedhettük, hogy… kiderüljön, hogy… kvibli. – Hát megtörtént a teljes összeomlás. Több mint fél év után, kimondtam azt a titkot, amit sosem lett volna szabad, és amit valószínűleg örökre meg fogok bánni, hogy megtörtént.  
Anonymous

Vendég
Kedd Ápr. 21, 2020 8:09 am

Tyler ✿ Poppy
Nem egyszerű szóra bírni, de mindig is tudtam, hogy nála kevés makacsabb ember van a közvetlen környezetemben. Talán apámmal vetekszik, bár remélem, hogy vele azért könnyebb dolgom lesz. Akárhogyis, nem lehetek biztos abban, hogy Wylie veszi a fáradtságot és próbálkozik vagy hogy egyáltalán bármit is elér nála.. Ha pedig valóban Ty lesz a férjem...
- Csak.. Vonatkoztass el egy kicsit az elvárásoktól.. - próbálom megtörni a jeget, de igaza van. Tudom, hogy szerinte elég rossz a helyzet, hisz férfiból van. Büszke ember. De ez nem jelenti azt, hogy nem gyengülhet el olykor. Ez nem szégyen, nem kellene úgy viselkednie, mintha.. Egyébként is csak én nem látom. Akkor már nem is számít az egész.
- Akkor épp itt az ideje - vágom rá határozottan. - Lazítsunk! Rám is rám fér.. - teszem hozzá lelkesen, hátha egy kicsi átragad rá is, bár őszintén szólva ha reálisan nézem, erre elég kevés esélyt látok. - Na és hogy szoktál lazítani? Elpüfölsz pár gurkót? - noszogatom, de kezdem azt érezni, hogy talán tényleg csak hagynom kellene, hogy lerendezze magában. Viszont, ha egy ideje már ez folyik, akkor az csak azt jelentheti, hogy egyedül nem bír el vele.
- Hát persze.. Már miért is tudnék segíteni.. Nincs varázserőm, vagy ilyesmi.. - forgatom meg a szemeimet elégedetlenül, mert lebecsül. Bár most épp nem a varázserőmre támaszkodva szeretnék belé egy kis életkedvet verni, az ilyen varázslatoknak ugyanis sosincs jó vége. A régi módszer azonban még beválhat. A megnevettetés.
- Hé, nekem az vagy! - vetek rá aggódó pillantást. Nem csak azért, mert azt akarom, hogy így érezze, hanem mert bukfencet vet a gyomrom az izgalomtól rögtön azután, hogy kimondtam a szavakat. Vajon... Tud róla? Tud arról, hogy minket egymásnak szántak a szüleink és azért mondta?
- Néha inkább vagy a bátyám, mint Wyland, de ha elmondod neki, én letagadom, hogy ezt mondtam! - bököm meg a vállát játékosan, hátha ez már kivált nála valamilyen pozitív hatást. Nem hagyhatom itt csak így, dagonyázni a szenvedésben és a tehetetlenségben.. Ha mellettem ott lett volna valaki, mikor megkopott a varázserőm, a kezdeti ellenkezés után biztosan örültem volna neki, hogy nem adta fel és együtt dolgozott velem a javulás érdekében.
- Apámat sem gyűlölöm, pedig.. - harapom el gyorsan a mondatot, mielőtt még kiszaladna valami meggondolatlanság a számon. Nem, ez határozottan nem a jó pillanat, hogy elmondjam neki, hogy mi a helyzet. Mármint velünk. Félő, hogy ha tudná, sokkal jobban kiakadna. Mondjuk megértem, én is kiakadtam. - Nem foglak gyűlölni.. Nem tudnálak. - sietek gyorsan leszögezni ezt tényként, hogy el is higgye. Nem vitás, hogy neheztelni bárkire képes vagyok, de az utálat egészen más kérdés. Túl sok energiát venne el tőlem teljesen feleslegesen.
Nem értem, amit mond. Vagyis de, persze értem, felfogom a szavakat, a jelentésüket, nem ezzel van baj. Azt nem tudom, hogy hogy jön most ide a húga.. Hiszen eltemettük. Bármennyire is nem akartam ott lenni, nem volt más választásom. Még a húgom is ott volt, az én kicsi Daisym is végignézte az egészet. Családi szolidaritás, ezt mondta apám. Én már akkor is éreztem, hogy itt valami más is van a háttérben.
- Úgy érted, hogy... Eljátszottátok a temetését? - szalad a homlokom közepéig a szemöldököm és teljesen ledermedek. A gyomrom pillanatok alatt felfordul, bár ezen igazán nem kellene meglepődnöm, mostanában gyakran rendetlenkedik. De ez az egész.. Nem tudok megszólalni, mert önkéntelenül is párhuzamot vonok kettőnk között. Vajon ha megszöknék a kötelezettségeim elől, a szüleim engem is eldugnának a világ a szeme elől, mint egy szégyenfoltot vagy apám nemes egyszerűséggel kitagadna? Persze a családjainknak elég fontos a vér ahhoz, hogy már gyerekként is egymásnak ígérjenek minket, de.. Valahogy ezt a mentalitást annyira idegennek érzem magamtól, annyira nem tudok azonosulni vele, vagy egyáltalán befogadni, mint amennyire ragaszkodom az elveimhez. De most csak egy dologra tudok gondolni.
- Séra él? - kérdezem bátortalanul, mintegy megerősítést várva, hogy az előbb jól hallottam. A szemeim könnybe lábadnak a hír hallatán.
Anonymous

Vendég
Pént. Ápr. 24, 2020 9:16 pm
Vonatkoztassak el az elvárásoktól. Legszívesebben megint felnevetnék, de nincsen bennem annyi energia, hogy ezt meg is tegyem.
-Úgy mondod ezt, mintha tényleg olyan egyszerű lenne. – Mondom kicsit megcsóválva a fejemet.
-Ha elvonatkoztatnék tőlük, akkor már nem lennék, az, aki. – Teljesen belém plántálták magukat ezek az elvárások, olyannyira, hogy szinte el sem tudnám magamat képzelni ezek nélkül, mintha utána csak egy üres váz lennék, amit aztán bárki kénye-kedve szerint alakíthatna.
- Lazítsunk? – Kérdezem rá sandítva és még egy halvány mosolyt is kisajtolok magamról újra, mert jól esik az, hogy ennyire próbálkozik a felvidításommal, csak szegény nem tudhatja, hogy mennyire mélyre is süllyedtem. Ez rég nem csak arról szól, hogy nem megy pár bűbáj, hanem sokkal többről.
- Ismerjük mi egyáltalán ezt a szót? – Kérdezem továbbra is kesernyés hangsúllyal, de egy pillanatra még ha működne is a felvidítási kísérlete.
- Szexelni szoktam. – Tér vissza egy egészen rövid időre a szemtelen énem, de legalább őszinte is vagyok, tényleg így szoktam lazítani.
- A gurkók püfölése se rossz, de koránt sem annyira hatásos, mint a szex. – Ecsetelgetem tovább.
- Lehet jobban járnánk a te lazítási módszereiddel, Pops. – Teszem még hozzá, egy újabb halvány mosollyal.

- Nem néztelek le ezzel, ne érts félre. – Rázom meg a fejem egyből.
- De vannak olyan dolgok, amikben te sem tudsz, akármennyire is jó veled beszélgetni. – Mondom neki szelíden. Valóban nem akarnám megbántani, elég most az, hogy magamat gyűlölöm, nem szeretném, ha ő is meggyűlölne.
- Na persze. Ezt te sem gondolod komolyan. – Pillantok felé, mikor rávágja, hogy neki tökéletes vagyok. Mintha észrevennék rajta némi aggodalmat, amit nem nagyon tudok hova tenni, és hamar el is hessegetem a dolgot, mert éppen összeomlóban vagyok a saját szarságaim miatt. Majd talán később, ha nem érzem magam ennyire nyomorultul majd rákérdezek.
- Néha nekem is olyan vagy, mintha a húgom lennél, annak ellenére is, hogy idősebb vagy nálam. – Nevetek fel halkan. Igazából tényleg használna a felvidítása, ha nem lennék ennyire mélyen abban a mocsárban, amibe már nyáron belesüllyedtem. Ahogy pedig halad előre a beszélgetés, úgy leszek egyre kétségbeesettebb és süllyedek egyre mélyebbre.

- Én sem gyűlölöm az apámat, se az anyámat, pedig minden okom meglenne rá. Mégis képtelen vagyok rá. – Mondom halkan. Aztán minden kiszakad belőlem, olyan dolgok, amiket tényleg örökre magamba kellett volna temetnem, de képtelen voltam rá, főleg úgy nem, hogy Poppy tényleg őszintén próbált felvidítani, segíteni… de így, hogy most már tudja, legalább jogosan utálhat ő is. Még akkor is, ha tudom, hogy szörnyű hiba volt ezt elmondani neki, akármennyire is emésztett már belülről ez a titok.
-Igen… igen, úgy értem. – Suttogom.
- Igen. Él. – Ismétlem meg a kijelentést, és mikor végre rá tudom venni magam, hogy ránézzek és látom a könnyeket a szemében, nekem is úgy kell továbbra is megerőltetnem magam, hogy ne sírjam el magam.
- Kérlek ne sírj, mert akkor én is sírva fakadok és azt nagyon nem szeretném. – Kérem halkan, és gyorsan próbálom kipislogni a nedvességet a szemeimből és helyette inkább a táskámban kezdek kutakodni. Kell pár pillanat, mire sikerül annyira összeszednem magam, hogy már ne akarjam minden pillanatban elbőgni magam és végre azt is megtalálom, amit keresek. Előveszem a legutóbbi levelet, amit Séra küldött és odaadom Poppynak.
- Tessék. Ezt… ezt tegnap küldte. – Mondom halkan.  
Anonymous

Vendég
Pént. Ápr. 24, 2020 11:51 pm

Tyler ✿ Poppy
Oké, talán nem a legjobb oldaláról közelítem meg a dolgot. Mikor meglátom az arckifejezését, ez elég egyértelművé válik. Ha már javítani nem tudok a helyzeten, legalább rontani nem akarok rajta. Egy kicsit úgy érzem, hogy most már az is teljesítmény lenne.
- Akkor mondom úgy, hogy a te kemény fejed is megértse. Előttem nem kell gáznak érezned ezt az egészet.. - Jól ismerem, ugyanazt fogja mondani, de már komolyan elgondolkozom azon, hogy kviddics közben jól üstökön találta egy pár gurkó és emiatt beszél ilyen ostobaságokat. Annak legalább lenne értelme.
- Aha.. Nem volt túl jó napom.. Vagyis az utóbbi időszakom... Igazából ez az utolsó évem és egyáltalán nem tudom, hogy mi lesz utána.. - szakad fel belőlem egy apró sóhajtás. Nem akarom én elmondani neki az összes bajomat, csak... Tényleg nem kamuzok, rám férne egy kis lazítás. Talán azért is szeretném ennyire megoldani a problémáját, mert addig sem gondolok közben arra, hogy az enyémet nem oldja meg senki. - Úgyhogy ideje, hogy megtaníts lazítani, Roquetaillade módra.. - lököm meg a vállát játékosan, hátha ezzel helyre billentem az egyensúlyt, de mélyen a lelkemben érzem, hogy ez édeskevés. Nem ez a probléma igazából. De én és a feladás? Ha hozzám közel álló személyekről van szó, nem ismerem ezt a fogalmat.
- Oh.. - pirulok el egyetlen pillanat alatt, több hang nem is jön ki a torkomon hirtelen, annyira igyekszem elrejteni az arcomra ülő zavaromat. Oké, az nyílt titok volt előttem eddig is, hogy szereti az idejét a lányok társaságában tölteni, de eddig egyszer sem lett kimondva ilyen nyíltan, hogy ők mit csinálnak olyankor. Persze hülye nem vagyok, tudom magamtól is, de mindezt az ő szájából hallani.. Belegondolva, hogy előbb még nagyon is lelkesedtem a Tyler-féle lazításért.. Ez több, mint kínos.
- Azt hiszem igazad van.. - válaszolom akadozva és zavartan a fülem mögé tűrök egy tincset. A hajammal akkor szoktam kifejezetten sokat foglalkozni, ha valami olyan téma kerül szóba, amiről szeretném, ha nem derülne ki, hogy elég keveset tudok. Nos, a szex épp ezek közé tartozik. - Bár én kakaóval és zenével szoktam lazítani.. - teszem hozzá, hogy ne várjon túl sokat, ha arra adja a fejét, hogy velem lazít. Szexet meg pláne ne. Az azért elég meredek húzás lenne, valljuk be.
- Néha az is segít, hogyha nem hurcolsz magaddal valamit, amiről azt hiszed, hogy csak te viselheted a terhét, mikor ott a másik, akivel osztozhatnál róla, aki történetesen a barátod.. - oktatom ki, de egy kicsit úgy érzem, mintha magamnak is mondanám. Hisz tökéletesen megállja a helyét, de saját magamnak nem most fogok kiselőadást tartani a dolgok állásáról. Majd.. Egyszer, talán.
- Dehogynem, teljesen komolyan gondolom! Kedves vagy, és vicces és okos és még jól is nézel ki! - bólogatok bőszen. Na jó, ezzel valószínűleg mind tisztában van, hiszen elég sok lánynak akadt már meg rajta a szeme. Az viszont érdekelne, hogy miért nem kötött ki végül egyikük mellett sem. De azt hiszem nem most jött el az alkalom, hogy ezt megkérdezzem tőle.
- Akkor hallgass a húgodra, úgyis ő az okosabb! - öltöm ki rá játékosan a nyelvem, de kétségtelenül jól esnek a szavai. Ennyi idő után pedig kifejezetten jól esik az is, hogy egy kicsit beszélgetünk. Még a helyzet ellenére is. Nagyon közel áll a szívemhez, nincs ezen mit szépíteni. Végül is.. Járhattam volna rosszabbul is, ha mondjuk olyanhoz ígérnek, akit egy kicsit sem kedvelek. Ettől mondjuk még mindig őskori ez a megoldás, de a véleményemet sosem kérdezték.
A következő párbeszédre viszont egyáltalán nem vagyok felkészülve. Nem csak most, hanem egyáltalán nem. Ez... Értetlenkedve pillantok fel rá, valami jelét keresve annak, hogy csak marháskodik és már fel is vidult az elfuserált próbálkozásomra. Valami jelet, hogy csak ugrat engem, de nem látok rajta semmi erre utalót. Sőt, mindennél rosszabb az, amit látok rajta. Bánatot, bűntudatot, félelmet. Csak nem...
- Merlinre! - szakad ki belőlem megkönnyebbülten, és egy kicsit úgy érzem, mintha egész eddig nem vettem volna levegőt. Nem igazán dolgozom fel még a szavait, mert emlékezetembe tódulnak a képek a temetésről, a családjainkról, ahogy mellettük voltunk, mikor részvétet nyilvánítottak és még utána is. Egy kicsit olyan volt, mintha a mi családunkból temettek volna valakit és úgy is éreztem magam miatta. Most viszont azonnal Tyler nyakába borulok, mert semmi sem számít, csak az, amit az előbb mondott. Olyan boldogan ölelem magamhoz, hogy egy rövid pillanatig azt hiszem, a szuszt is kiszorítom belőle és nem tudok gátat szabni a kitörő érzéseimnek. Egyébként is elég labilis lelkiállapotban voltam mostanában, ez csak feltette az íre a pontot. Nem tudok úrrá lenni sem a sírásomon, sem azon, hogy egyszerűen úgy hozzábújok, mintha ez a hír a legnagyobb ajándék lenne.
- Nem sírok.. - hüppögöm a vállába, de egész testemben rázkódom, ő is érezheti. A temetésen is zokogtam, apa rám is szólt, hogy úgy viselkedem, mint egy csecsemő és az ilyesmit felnőttként kell elviselni. Nos, ha a felnőttlét abból áll, hogy nem mutathatom ki az érzéseimet, akkor én sosem akarok az lenni. Végül kénytelen vagyok erőt venni magamon és letörölni a könnyeimet az arcomról, de jónéhány már Tyler ingét is eláztatta. Ezért nem kérek bocsánatot, inkább csak bátorítóan rámosolygok. A könnyeimtől homályos látással azonban elég nehéz kivenni bármit abból a levélből, amit felém nyújt.
- És ő tud róla? Mármint erről az egészről? Hol van most? Jól van? Láthatom őt? - csak úgy záporoznak a kérdéseim Tyler felé, annak ellenére, hogy nem vagyok biztos benne, hogy jó ötlet tovább feszegetni a témát. De muszáj többet tudnom, így újabb adag nedvességet törlök le az arcomról a kézfejemmel és újra nekiveselkedem a levélnek, hátha most sikerül átlátni a könnyfátyolon.
Anonymous

Vendég
Csüt. Május 14, 2020 10:33 pm
Az eszemmel tudom, hogy Poppy csak szeretne megnyugtatni, de olyan mélyre ástam már magam az öngyűlöletbe, hogy nem igazán érnek el a szavai, akármennyire is próbálkozik vele. Merlin szerelmére, ezeket a dolgokat még Leonak is képtelen voltam elmondani, pedig ő aztán tényleg a legjobb barátom!
- Dehogynem, azt szeretném, ha felnéznél rám, továbbra is, nem azt, hogy rájöjj arra, milyen gyenge is vagyok valójában. - Mondom egy kis sóhajjal.
Jól sejtettem, valóban van vele valami. Más helyzetben, máskor, mikor nem érezném magam ennyire nyomorultul minden valószínűség szerint, addig erőltetném, amíg el nem mondja, hogy mi baja van, de jelenleg se energiám, se késztetésem nincs ehhez, akármennyire is szeretem őt, és szeretem boldognak látni.
- Sajnálom. - Mondom ezért csak helyette, és megfogva a kezét gyengéden megszorítom, mintegy szavak nélkül is jelezve, hogy komolyan gondolom, amit mondtam.
- Ha bármiben tudok segíteni, csak szólj, tudod, hogy állok rendelkezésedre. - Jelzem felé egy apró mosollyal.

Mikor zavarba jön, az az első alkalom mióta beléptem ebbe a terembe, hogy nevethetnékem támad, de igyekszem visszafogni magam és nem nyíltan mulatni szegény Poppy zavarán.  
- Szóval, a szex kizárva. Milyen kár. - Csillan fel újra a régi, jól ismert énem, miközben kicsit cukkolva őt vigyorgok rá. Persze eszem ágában sincs rá úgy gondolni, mint potenciális partnerre ebben, az valahogy nagyon furcsán és eléggé idegenül jönne ki. Számomra Poppy mindig is inkább olyan volt, mintha a testvérem lenne, a testvéreihez az ember pedig alapvetően sem kezd el vonzódni, bármilyen szexuális értelemben sem. Legalábbis az egészséges értékrenddel rendelkezők biztosan nem.
-De a zene és a kakaó is jól hangzik. - Lesz lágyabb a mosolyom.
-Bár az tény, hogy sosem értettem igazán a zenéhez, csodállak is téged, hogy kívülállóként olyan egyszerűen tudsz, gyönyörű dallamokat előcsalogatni a zongorából. Szóval… meghallgatni szívesen meghallgatom, de profi hozzászólást ne várj tőlem. - Mondom zavartan vigyorogva.
-Kakaó helyett, meg inkább kávé párti vagyok, de mivel édesnek édes mindkettő, az ízesítéstől függően, ezért igazából mindegy. - Teszem még hozzá.
-De biztos vagy te abban, hogy velem akarsz lazítani? Biztos vannak jobb barátaid, vagy barátnőid, akikkel megteheted ezt helyettem. Nem, mintha panaszkodnék, mert én nem bánnám, ha több időt töltenénk együtt. - Vallom be, továbbra is egy kis mosollyal.

-Jó, ez igaz, de mi van akkor, ha olyan dolgot hurcol az ember magával, ami nem csak az ő, hanem más sorsát is befolyásolhatja? - Kérdezem aggodalmasan összeráncolva a szemöldökömet. Nem hiába tartom titokban olyan makacsul azt a tényt, hogy Séra életben van. Ha igazából kiderülne, hogy mi történt vele, akkor biztos vagyok benne, hogy a családom neve eléggé meg lenne hurcolva, és… és igazából a húgomat is eléggé féltem. Nincs még arra felkészülve, hogy szembesüljön azzal, hogy a varázsvilág még mindig mennyire kegyetlen tud lenni, és milyen egyszerűen dönt úgy a társadalom arról, hogy a kviblik megvetendőek. Nem tudom melyik a rosszabb, ha ezzel kell szembesülnie egy tizenkét éves lánynak, vagy a mostani helyzettel, hogy teljes mértékben be van zárva, mint egy gyönyörű, ártatlan madár, akinek viszont így nincs lehetősége szabadon szárnyalni, ahogy igazán megérdemelné. Nehéz ügy. Nagyon, nagyon nehéz ügy, és nem örülök annak, hogy nem találtam még rá megoldást.
-Még a végén elpirulok a sok bóktól. - Nevetek halkan.
-Nem vagy véletlenül egy egészen iciri picirit elfogult? - Kérdezem tőle mosolyogva.
-Hát rendben, én hallgatok rád. Kivételesen. Jól jegyezd meg, ez lesz az első és utolsó alkalom. - Cukkolom megint egy kicsit.

Végül pedig csak kibukott belőlem az egyik legféltettebb titkom, de egyáltalán nem olyan reakciót kapok, mint amire számítok tőle. Nem, éppen az ellenkezőjét. A nyakamba borul, és habár még mindig eléggé a hatása alatt vagyok a saját érzelmeimnek, az egyik karommal átölelem, a másikkal pedig gyengéden a hátát kezdem simogatni. Van egy olyan rossz érzésem, hogy ez az öröm, nem sokáig fog tartani, és amint rájön, hogy igazából miben játszottam közre, már úgy fog viselkedni, ahogy a képzeletem lejátszotta már előttem: és egyáltalán nem volt kellemes. Addig kell örülnöm a jelenlegi helyzetnek, amíg lehet, akármilyen nyomorultul érezzem jelenlegi helyzetben magamat.
-Persze… nem sírsz, csak rájöttél, hogy szomjasak az egerek. - Mondom neki gyengéden, és legalább nekem sikerült azt elérnem, hogy én szégyenszemre ne bőgjem el magam vele együtt. Ez pedig hatalmas teljesítmény. Végül hosszabb idő után elhúzódik, és önkéntelenül is mosolyognom kell, amikor látom, hogy ő is mosolyog, még a könnyein keresztül is. Óvatos mozdulatokkal segítek neki megszabadulnia a könnyeitől, hogy legalább képes legyen elolvasni a levelet, és egyáltalán nem zavar, hogy telesírta a vállamat.

-Igen, tud róla. - Kezdek bele a kérdéseinek a megválaszolásába.
-Tudod, milyen okos, különben sem lehetett volna ilyesmit előle titkolni, már szerintem előbb sejtette, hogy kvibli, mint ahogy mi tudtunk volna róla, egész egyszerűen csak… az utolsó pillanatig reménykedett. Nem tudom. Sajnos nem nagyon látok bele a fejébe, pedig néha szeretnék, hátha úgy rájöhetnék, hogyan tudnék neki segíteni. - Mondom sóhajtva.
-A nagymamám francia kastélyában van éppen, teljesen az ő felügyeletére bízták a szüleim. A nagyi nem igazán hagyja unatkozni, állandóan mindenféle hülyeségre tanítja, tipikus öreg arisztokraként. - Forgatom meg kicsit a szemeimet.
-Legtöbb értesülésem szerint jól van. Fizikailag mindenképp. Lelkileg nem vagyok benne egészen biztos, előttem sosem mutatja, hogy bármi problémája lenne, de… sajnos nem látok bele a fejébe, nem tudom, hogy mire gondolhat, vagy mennyire gyűlölheti az egészet, a szüleinket, vagy éppen engem. - Szomorodok el megint.
-Nem tudom… hogy ez mostanában lehetséges lesz-e. Én is elég ritkán láthatom sajnos, pedig nagyon igyekszem, hogy gyakoribbak legyenek a látogatásaim. A nagymamám kitérne a hitéből, ha hirtelen veled együtt jelennék meg, de… talán megoldható… csak jól elő kell készítenem hozzá a terepet. Biztos nagyon örülne neki, ha nem csak engem, a szüleinket és a nagymamámat láthatná. - Már kattognak is a fejemben a fogaskerekek, hogy találjak valamiféle megoldást erre.  
Anonymous

Vendég
Szer. Jún. 17, 2020 9:16 pm

Tyler ✿ Poppy
Nem tudom, hogy máshogy hozhatnám a tudtára, hogy előttem nem kell megjátszania magát. Én úgy szeretem, ahogy van. Nem kell úgy tennie, mintha nem lennének érzései csak mert a többség úgy érzi, hogy ez nem férfias viselkedés.
- Nézz rám! - fordítom magam felé az arcát, hogy a szemébe tudjak nézni. - Nem vagy gyenge. Verd ki ezt a hülyeséget a fejedből.. - mosolyom gyengéd, biztató. Hangom lágyan simogató. Szeretném, ha el is hinné, hiszen nagyon fontos nekem. És nem tudok úgy tenni, mintha nem lett volna mindig mellettem. Az igazság az, hogy nem is tennék úgy. Még akkor sem, ha tudok olyasmit, ami egészen megváltoztathatná a véleményét rólam.
- Egy család vagyunk.. - mondom ki hangosan és legnagyobb meglepetésemre sosem éreztem még ennél igazabbnak ezt. Bármilyen furcsán is hangzik. Elhúzom arcáról a kezem, de mosolyom továbbra is barátságos.
- Tudod, ez a beszélgetés nekem is segít, azt hiszem.. - gondolkozom el hangosan. Egy ideje kerültem őt, féltem a szeme elé kerülni, a titok tudtában. El kellene mondanom neki, de nem visz rá a lélek. Még most sem, pedig itt lenne az alkalom. Szinte kínálkozik... Mégis inkább zavarba jövök és teljesen elterelődik erről minden gondolatom. Vagyis nem mindegyik, de javarészt azt érzem, hogy nem állja meg a helyét a két téma egymás mellett..
- Kétlem, hogy velem szeretnél... szexelni.. - mondom ki nehezen az utolsó szót. Komolyan ezt kell most? Én pedig komolyan kimondtam? Nem ismerek magamra. Még akkor is, ha tudom, hogy ugrat és a várhatóan nemleges válaszával nem megbántani akar. Nem tudok rá úgy gondolni. Furcsa lenne, akkor is furcsa volt, mikor először belegondoltam, hogy a házasság hordoz magával bizonyos kötelességeket is, amiket be kell tartanunk. Igen, ezen már elkalandoztak a gondolataim és megpróbáltam úgy tenni, mintha normális lenne, hogy azon elmélkedem, hogy ő meg én... Egy pillanatra pedig a hideg is kiráz.
- Akkor maradjunk a kakaónál vagy esetedben a kávénál és szerezzünk mellé egy nagy tányér süteményt! - ajánlom neki az alkut. Másnak nem lehet olyan élvezeted csak ott ücsörögni a zongora mellett és nézni, ahogy a társa klimpírozik, vagy hallgatni a zongoraszót hosszú órákon keresztül. Nekem természetesen nem okozna gondot, de őt nem akarom untatni.
- Ha meggondoltad magad és inkább... Máshogy lazítanál.. - igyekszem nem zavarban érezni magam, ahogy kimondott szavaim után ismét elönti a pír az arcomat. Na még mindig nem magamra gondolok, de jobban belegondolva nem biztos, hogy sokáig magamban tudom tartani a kényes témát. Létezik, hogy ennek ellenére mégis örülnék neki, ha együtt töltenénk a délutánt? Hiányzik. Magamon sem igazodom ki.
- Nem... Nem tudom.. - válaszolom akadozva. Elgondolkozom. Már a hangsúlya miatt lefagy a mosoly az arcomról. Egy rövid pillanatig olyan érzésem támad, mintha átlátna rajtam. Mintha tudná, hogy mit rejtegetek előle. - Talán okkal nem mondják el az emberek az ilyesmit.. De az is lehetséges, hogy tényleg könnyebb lenne utána. Nem tudhatod, amíg ki nem próbálod.. - próbálok pozitívan hozzáállni. Természetesen érzem a szavaim igazságtartalmát is. De nem lépem meg. Nem vagyok hozzá elég eltökélt. Elég bátor.
- Én elfogult? Ugyan kérlek... - rázom meg a fejemet aztán. A viharfelhők elvonulni látszanak, a szívemről pedig mázsás kő szakad le. Egyelőre megúsztam. Csak ez lebeg a szemeim előtt. - Ahogy öregszel, majd meglátod, hogy sokkal több mindenben van igazam, mint hitted.. - jegyzem meg csendesen. Nem szokásom erélyesen visszavágni, kivéve ha a szüleim próbálnak meg olyan irányba terelni, ami nem az én választásom. Velük szemben megütök olyan hangszínt is, ami egyébként egyáltalán nem rám jellemző. Tyler viszont nem ezt érdemli.
Séra sem ezt érdemelte. Hirtelen lesz úrrá rajtam a szomorúság, az öröm, a megkönnyebbülés. Alig hiszek a fülemnek, így ahogy beszél, meg sem tudok szólalni. Ez valóban olyan titok, amiről nem beszélhetne. Mélyen belül tudom, hogy ezt még nekem sem szerette volna elmondani, csak úgy kiszaladt a száján, mert valakivel mégis meg kell beszélnie. Bennem pedig bízik. Bízhat. Sosem ártanék neki, a húgának sem. Úgy szerettem mindig is, mintha ő is csak egy Willows lenne.
- Nem tudom elhinni... Ez... Ez a legjobb hír, amit csak hallhattam.. - motyogom továbbra is meghatódva, az érzelmeimmel küszködve. Úgy kapaszkodom belé, mintha meg akarna nyílni alattam a föld, ölelem magamhoz. Kedvem lenne tényleg sírni, toporzékolni és sikítani egyszerre. Felfogom, amit mond, értem minden egyes szavát. A szívem megtelik boldogsággal minden mondata után.
- De úgy gondolod, hogy lehetséges lenne? - törlöm le a kézfejemmel az arcomat, mikor újra felemelem a fejem a válláról. Ha valóban azt gondolja, hogy megvalósítható lenne, hogy lássam a húgát, az lenne a legszebb ajándék, amit hosszú ideje kaptam. Bearanyozná az utolsó hónapjaimat a tudat. - Bízhatsz bennem. Nem mondom el senkinek.. - ígérem anélkül, hogy kérne rá. A szavamat adom, és komolyan is gondolom.
Anonymous

Vendég
Csüt. Júl. 02, 2020 7:18 pm
Egész életemben azt tanultam, hogy egy férfinak erősnek kell lennie, és nem szabad kimutatnia a gyengeségeit, és az érzéseit. Ezt az információt, már nagyon kicsiként is úgy szívtam magamba, mint egy szivacs, különösen azután, miután Séra megszületett, és a szánalmas kis féltékenységemen is képes voltam urrá lenni. Ő lett a mindenem, és ahogy meg akartam védelmezni akkor, még kisgyerekként, ez a vágyam szinte csak még erősebb lett, ahogy teltek az évek. Habár nem feltétlenül értek egyet apám módszereivel, már ami a simulékonyságot illeti, de neki is mindig meg akartam felelni, olyanná akartam válni, aki még őt is túlszárnyalja. Az egyetlen ember, aki előtt mertem gyengeséget mutatni, az az anyám, de már ezt a szokásomat is kinőttem. Kisfiúként viszont mindig hozzá rohantam, ha sírni támadt kedvem, vagy akkor, ha véletlenül leestem valahonnan, és megsérültem… lehetett az bármilyen apró sebhely is. Mellette kisírhattam magam, még abszurd dolgok miatt is. Sírhattam félelemből, fájdalomból, szomorúságból, dühből, mellette nem kellett attól tartanom, hogy elítélne emiatt. Viszont ez már régen nincs így, és kétlem, hogy valaha is rendeződne teljesen a kapcsolatom bármelyik szülőmmel is, azok után, amit Sérával tettek. Most megjátszom azt, hogy minden rendben van, mert ez az én és a húgom érdeke is, de kétségtelen, hogy az első adandó alkalommal el fogok tőlük távolodni, és Sérát is magammal viszem majd, akármennyire is nem tetszik majd nekik ez a döntés. Ehhez viszont önállónak kell lennem, és ameddig iskolába járok, és egy házasság is a fejem felett lebeg, addig, ez nem valósítható meg. Tartok attól is, hogy a leendő menyasszonyom nem fogja tudni elfogadni a húgomat olyannak, mint amilyen, de igyekszem ezt a félelmemet is elpakolni abba a dobozba, ami az összes félelmemet, aggodalmamat tartalmazza, és amibe már így is alig fér el valami, fenyegetve azzal, hogy egyszer majd csak szétrobban a sok szarságtól, ami felgyűlt benne.
- Sokat jelent, hogy ezt gondolod. - Mondom Poppynak halkan, mosolytalanul, mikor rákényszerít arra, hogy a szemeibe nézzek. Az én tekintetemben olyan el nem mondott érzelmek kavarognak, amik már jó ideje elfojtásra kerültek, és most sincs itt az ideje, hogy mindegyik kitörjön, mert akkor Poppy is őrültnek nézne, akármennyire is bízok benne.
-Igen… valóban egy család vagyunk. - Erősítem meg a szavait, habozás nélkül. Kétségtelen, hogy egészen kiskorom óta családtagnak tekintem őt is, mint ahogy az összes Willowst.
- Tényleg segít? - Kérdezem kicsit fürkészően figyelve az arcát, mintha azt kutatnám, hogy vajon igazat mond-e, vagy csak engem akar megnyugtatni. Remélem, hogy az előbbiről van szó. Sokan nem néznék ki belőlem, mert nagy általánosságban tényleg egy önző fasz vagyok, de azért azokkal nagyon is törődöm, akik közel állnak hozzám.

- Hmmm… nem is tudom. - Nyújtom el a szavaimat hangosan gondolkodva, miközben teátrálisan végig pillantok rajta.
- Ha férfi szemmel nézek rád, akkor nem is lenne annyira lehetetlen. Lássuk be, elég csinos vagy, az alakod is gyönyörű, és a személyiséged is páratlan. - Elemzem szórakozottan, egy apró, huncut villanással a szemeimben.
- Viszont nem tudok rád férfi szemmel nézni, ahhoz túlságosan közel állsz hozzám. Olyan vagy nekem, mint egy testvér, és már a veled való szex gondolatától is kissé kiráz a hideg. - Váltok át komolyabbra, mert nem akarom halálra rémiszteni szegényt, habár szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy nem tudja a korábbi szavakat komolyan venni, akármennyire is vagyok jó színész néha.
- De ezt ne vedd támadásnak. Ha nem testvérként tekintenék rád, már biztos hogy jó párszor megpróbáltalak már volna felszedni. - Teszem hozzá őszintén. Más szemmel nézve szinte biztos, hogy meg akartam volna magamnak szerezni.
- Oké, ez elég jól hangzik. Azt se bánom, ha levezetésként zongoráznál nekem, mindig szerettem hallgatni, ahogy játszol. - Ajánlom fel mosolyogva.
- Néha érdemes új dolgokat kipróbálni, úgyhogy… most megelégednék egy ilyen délutánnal. Sőt, biztosan nagyon élvezném. - Kivételesen tényleg nem is vágyom arra, hogy most össze szedjek valami random csajt, akivel biztos nem tudnék ilyen jó beszélgetést folytatni, mint Poppyval.

-Igazad lehet. - Sóhajtok fel némiképp gondterhelten, amikor a téma a titkokra terelődik. Nehéz egy ilyen dolgot bárkinek is elmondani, főleg ha tudom, hogy így a húgom élete a tét. Mai napig nem tudom eldönteni, hogy Sérának, hogy lenne jobb, ha folytattuk volna az életünket úgy, ahogy eddig és a szüleim soha nem zárják el a külvilág elől, vagy az, ahogy most van. Nyilván ezeket a gondolataimat sem osztottam meg senkivel, de olyan ez, mintha csak rosszat lehetne választani, és csak azt dönthetné el az ember, hogy melyik a szörnyűbb. Ha a szüleim felvállalták volna Sérát és a kvibliségét, akkor a varázsvilág megvetett volna minket, önkéntelenül is. Az előítéletek mindig és mindenkor erősek, és akármennyire is nevetséges, a varázslók nagy része továbbra is utálattal tekint a kviblikre, így biztos vagyok benne, hogy a családunkat, de főleg Sérát rengeteg támadás érte volna. De ez feljogosít bárkit is arra, hogy elvegye valaki szabadságát? Hogy bezárja őt egy kalitkába, ahonnan sehogy sem bújhat elő, és örök életében elzárva és magányosan tengesse a napjait? Személy szerint én előbb vállalnám az összes elítélő pillantást, a bántó szavakat, és ha kellene, akkor minden egyes alkalommal kiállnék Séra mellett és megvédeném a rosszindulatú emberektől. Ez a különbség köztem és a szüleim között. Én nem menekülnék el gyáván, a könnyebb utat választva, tönkretéve így egy kislány életét.
- Ezt úgy mondod, mintha olyan sokkal idősebb lennél nálam. - Nevetek fel önkéntelenül.
- Mintha nem egy, hanem vagy ötven év különbség lenne köztünk. - Csóválom a fejem, mosolyogva.

Valahol nem meglepő, hogy a titok végül kiszakadt belőlem. Egyelőre még nem tudom eldönteni, hogy jól tettem-e, amit tettem, mert… bízok Poppyban, de mindig megvan a rizikója annak, ha egy titokról többen tudnak. Több lehetőség van arra, hogy véletlenül kiderüljön az a bizonyos titok, de így utólag valahogy mégsem bánom, hogy megtettem. Látva Poppy arcát, ami főleg boldogságot mutat, amiért rájött, hogy Séra életben van, ez bármit megér. Arról nem is beszélve, hogy az én lelkem is, mintha csak egy mázsával könnyebb lenne, amiért végre tudok valakivel beszélni erről. Erősebbre veszem az ölelést, és eszem ágában sincs kiengedni a karjaimból jó ideig, mert ez nekem is segít abban, hogy tudjam azt, hogy jó döntést hoztam, még akkor is, ha nem feltétlenül önszántamból szakadt ki belőlem a vallomás.
- Igen. Megoldható, csak előkészületek kellenek hozzá. Már egészen a mesterévé váltam annak, hogy titokban meglátogassam, ha jól megtervezzük, akkor nem fogunk a nagymamámmal se összefutni. - Mondom elgondolkozva, miközben önkéntelenül is már a haját kezdem simogatni.
- Köszönöm. - Suttogom, mikor megígéri, hogy nem mondja el senkinek, és halványan rá is mosolygok egy pillanatra.
-Nyáron lehet egyszerűbb lesz majd mindezt megtervezni, mindkettőnknek több lesz a szabadideje, és a nagymamám is sokszor járkál el otthonról, hogy találkozzon a régi barátnőivel. - Gondolkozom továbbra is hangosan, miközben az ujjaimmal a hajtincseivel játszom.  
Anonymous

Vendég
Hétf. Aug. 10, 2020 10:39 pm

Tyler ✿ Poppy
Szeretném megnyugtatni őt. Úgy szeretném, ha most az egyszer hinne nekem, ha nem hinné azt, hogy csak a barátságunk miatt mondom neki most ezeket, hanem mert tényleg így gondolom. Tyler mindig különleges szerepet töltött be az életemben, habár nem gondoltam sosem, hogy később komolyabbra fognak fűződni közöttünk a dolgok.
- Komolyan gondolom, Ty... - próbálok hatni rá és legalább egy mosolyt kicsikarni belőle. Most egy cseppet sem érdekel, hogy mi vár ránk, nem foglalkozok a bizonytalan és zord jövőnkkel, csak a pillanattal. Nem hagyhatom, hogy butaságokat gondoljon magáról. - Nem vagy gyenge. Sosem voltál az.. Esküszöm, ilyenkor nagyon szeretném megmutatni, hogy én hogy látlak téged. - sóhajtok fel bánatosan. Erre azonban sajnos nem vagyok képes, így csak a szavam adott és az, hogy Tyler talán hisz nekem. - Előttem pedig semmit sem kell szégyellned! - nyomatékosítom benne. Vagy legalábbis minden erőmmel azon vagyok, hogy ez hosszútávon is nyomot hagyjon benne.
Ha tudnád mennyire egy család leszünk... Még jó, hogy csak magamban mondom ki a mondatot. Nem áll készen az igazságra, én pedig nem állok készen arra, hogy megbirkózzak a pálfordulásával. Nem lehetne hogy megállítjuk most az időt és semmi sem változik? Hogy nem kényszerítenek bele minket semmi olyanba, amihez egyikünknek sincs kedve?
- Tényleg.. - bólintok aztán kis hezitálás után. Nem a helyeslésen gondolkozom, sokkal inkább azon, hogy mennyit és hogyan mondhatok neki. - Az utóbbi időben azt hiszem egy kicsit bezárkóztam. Tudom, egyébként sem vagyok túl nyitott személyiség.. Aztán a veszekedésem Wylieval.. Egy kicsit úgy érzem, mintha... Nem is tudom. Nem is én lennék.. - vallom be halkan. Mintha nem én lennék, aki irányít. Ez pedig sajnos nagyon így van. De túllendülök ezen, valahogy találok megoldást és.. Hirtelen mintha látnám a kiutat is, ám nem vagyok benne biztos, hogy tényleg így van-e vagy csak bebeszélem magamnak. Legalább rövid ideig tudok hinni valami pozitív dologban is.
- Hééé.. Ezt fejezd be!  Ne nézz így rám.. - vágom oldalba, de azért kibukik belőlem egy nevetés. Sajnos azonban nem tudok teljesen elvonatkoztatni attól, amit mond. Nem vagyok az esete. Hogy lehetnénk mi férj és feleség, ha legjobb esetben is olyanok vagyunk egymásnak, mint a testvérek?
- Nincs azzal baj, ha nem a hozzám hasonló lányokat... kedveled.. - keresem a szót a mondat végére, hogy ne legyen túl obszcén a megjegyzés, és végül sikeresen teljesítem is a feladatot, tekintettel arra, hogy Ty nem csak kedvelni szokta azokat a lányokat. Sőt.. A részletekbe inkább nem gondolok bele, sokkal jobban járunk, ha nem lesz pipacspiros a fejem. Ebben a szituációban teljesen normális, hogy nem akarok belegondolni, miket művel Tyler zárt ajtók mögött a lányokkal. Ugye csak zárt ajtók mögött? Merlinre, nem akarom ezeket a gondolatokat végigzongorázni, verje már ki valaki a fejemből...
- Ötven évvel érettebb vagyok! - vágom rá csípőből, pedig ez nem minden szempontból igaz. Sőt, igazából az utóbbi napok nem az érett gondolkodásomat igazolják, hisz akkor egyszerűen Ty elé állnék és elmondanám neki az egész történetet az elejétől kezdve és bíznék abban, hogy a helyén kezeli és együtt kitalálunk valamit, ami mindkettőnknek elfogadható megoldás. De nem így teszek. Magammal viszem a titkomat, épp eleget szenvedett az utóbbi időben.
- Hányszor lógtál már el meglátogatni a húgodat? - teszem fel a kérdést, de voltaképp biztos vagyok benne, hogy a válasza meg fog lepni, mert jóval többször, mint amire számítanék. Tyler a meglepetések embere. - Mindegy, nem is számít.. Csak legközelebb vigyél magaddal. Segítek mindenben.. - ajánlom azonnal a segítségemet neki a szervezéshez. Nem tudom mit tehetnék még.. Addig viszont sok időnk van.
A karjai között megnyugszom, talán rá is nyugtató hatással van a közelségem, de ebben nem lehetek biztos. Egy ideig hagyom, hogy a hajammal babráljon, aztán csak nagyon sóhajtva engedem el a témát. Muszáj kirángatnom Tylert ebből a helyzetből, és erre tökéletes alkalmat éppen ő maga kínált az imént.
- Most viszont induljunk, megtanítalak zongorázni és elfelejtjük ezt az egész napot! - tápászkodom fel mellőle és a keze után nyúlva húzom magammal őt is. Ha tetszik neki, ha nem. Azt azért még hagyom, hogy a pálcáját összeszedje, de aztán nem menekül. A bűbájtannal majd foglalkozunk később.
Anonymous

Vendég
Kedd Szept. 22, 2020 4:46 pm
Egy apró mosoly kezdemény tűnik fel az arcomon, mikor azt mondja, hogy komolyan gondolja, és ez ugyan megnyugtat egy kicsit, de a kételyeimet nem tudja elűzni.
- Köszönöm. - Mondom csak halkan, aztán szinte túl nagy csendben hallgatom végig a mondandóját és az arcomra van írva, hogy egy szavát sem hiszem el, de azért minden jól esik, amit mond.
- Miért, te hogy látsz? - Kérdezem végül feléledő kíváncsisággal.
- Valóban úgy hiszed, hogy nem kellene szégyellnem semmit? - Nevetek fel önkéntelenül, bár ebben a nevetésben még szintén nincs öröm.
- Sok olyan dolgot nem tudsz még rólam, ami erre adhat okot, úgyhogy ne tegyél ki ilyen bátor kijelentéseket. Még úgy sem, hogy te vagy az egyike azoknak, akik a legjobban ismernek.   - Csóválom meg a fejem. Talán jobb is, ha ebbe a témába nagyon nem megyünk bele, mert nem most tervezem beavatni az életem legrosszabb pillanataiba.

Mikor megerősít abban, hogy segít a beszélgetésünk neki is, egy kicsit megkönnyebbülök.
- Nem is igazán tűnsz önmagadnak. - Értek vele egyet.
- Csak túlságosan el voltam foglalva a saját kis dolgaimmal, hogy ezt igazán észrevegyem. - Vallom be egy kissé szégyenkezve.
- Amiért utólag is bocsánat. Majd igyekszem a jövőben figyelmesebb lenni. - Fogadom meg neki, meg igazából magamnak is.
- Veszekedtél Wylieval? Erről lemaradtam. Pontosabban erről is. - Jövök megint kicsit zavarba.
- Remélem semmi komoly, és hamar sikerül majd tisztáznotok bármilyen félreértésetek is volt. - Ritkán történik ilyen, és csak bízni tudok benne, hogy ez is hamar meg fog oldódni.

- Biztos ne? Még a végén azt hiszem, hogy igazából nem is bánnád, ha így néznék rád. Ne kísértsd az ördögöt. - Folytatom tovább a színjátékot, mert határozottan élvezet őt zavarba hozni, amikor elpirul az pedig igazán bájossá teszi az arcát.
- Igazából még ezt sem mondhatom, mert határozottan az eseteim közé tartozol. - Mondom elgondolkozva, miközben még mindig őt nézegetem magamnak.
- Azok közül is a felső kategóriába esel. - Elemzem tovább.
- Ha nem ismernélek már gyerekkorunk óta, akkor ezer százalék, hogy már rég rád mozdultam volna, hogy ki tudj kosarazni, vagy betenni a barátzónába. - Mondom egy kicsit nevetve.

- Na peeersze. - Nyújtom el a szót, egyre jobban szórakozva rajta. Mondjuk nem mintha nagyon kételkednék abban, hogy érettebb nálam, amilyen hülyén tudok viselkedni néha, biztos, hogy ő nyerne ebben a versenyben.
- Sajnos nem annyira sokszor, mint amennyire szerettem volna. - Sóhajtok.
- Kb. nyolcszor. Vagy kilencszer, amikor csak el tudtam szabadulni és nem volt túl gyanús. Természetesen gyakran a szüleim tudta nélkül, néha az engedélyükkel. - Tényleg nem olyan sok, belegondolva, hogy majdhogynem egy év telt el azóta, hogy a szüleim száműzték őt a francia kastélyba.
- Jó, mindenképpen. Valahogy majd biztos megoldjuk, ha máshogy nem, akkor beszerzek egy láthatatlanná tévő köpenyt, hogy bejuttassalak. - Fejben már egyből tervezni is kezdem az akciót, mert tudom, hogy Séra tényleg nagyon örülne Poppy társaságának.
- Jól van, menjünk, de a helyedben nem igazán bíznék a képességeimben. - Egyezek bele, de nagyon nehezen tudom csak kiengedni a karjaimból. Már csak arra van időm, hogy magamhoz ragadjam a bosszantó pálcámat, aztán Poppy már húz is tovább magával, amit jelen pillanatban cseppet sem bánok. Soha nem éreztem magamhoz ilyen közel, mint most, és cseppet sem bánom, hogy vele töltöm majd a nap hátralévő részét.  

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: