Péntek este nincs nagy nyüzsgés a klubhelyiségben. Mindenki erre a napra várt hat napon keresztül, elvégre az a cél, hogy az ember jól kitombolja magából az egész heti fáradozást és a felgyülemlett stresszt, amiből hogy őszinte legyek, bennem is van nem kevés, de... Igen, van egy de, mint általában a tündérmesékben. De én nem szeretem a bulizós társaságot, és egyébként is van egy jó könyvem, ami csakis arra vár, hogy felcsapjam végre, és a sorok közé rejtett világ magába szippanthasson. Nincs is ennél felemelőbb érzés. Már előre belegondolva is érzem, hogy a szavak és a mondatok ide-oda dobálnak a történet viharok tengerén, és én csak evezek, evickélek minél beljebb, a nyílt víz felé. Nem akarok partot látni, nincs szükségem pénteken is a kötöttségekre, ám pont, amikor ledobnám az egyik asztal mellé a táskámat, megpillantok egy könyvlapokat pörgető lányt, aki még csak arra sem hivatkozhat, hogy RBF vagy RAVASZ vizsgája lesz idén. Mire fel hát, hogy túlszárnyal engem, a nagy betűs STRÉBERT a hétvégi tanulásban? Gina Accipiter, harmadév. A táskám földet ér, én pedig mellette foglalok helyet. - Ennyire még én se vagyok megrögzött prefektus és ügyeletes stréber, tedd el azt a könyvet. - ami nem mellesleg ötödéves. Mi a fészkes fene folyik itt, és én miért nem tudok róla? Itt kérem szépen bajok lesznek, ha ezt most nem magyarázza el nekem valaki. Még Ginával is beérem, pedig neki azért nem kellene semmit sem adnom a szavára - a jelenlegi helyzet alapján legalábbis.
Vendég
Csüt. Feb. 20, 2020 10:15 am
Frankie & Gina
Azért szeretem a péntek estéket, mert nincs nagy nyüzsgés a klubhelyiségben. Kivételesen alkalmas idő egy kis tanulásra. A tanulásra, amiről elmondhatnánk, hogy az egyetlen menedékem a nehéz időkben. Amióta megszülettem jó voltam benne. 4 évesen már 3 nyelven írtam és olvastam folyékonyan anyanyelvi szinten. 7 évesen a 9 éveseknek szánt osztályozó vizsgákat raktam le egy angol, és egy olasz magán általános iskolában is, és az U8-as ifjúsági sakkvilágbajnokságra készültem. Hogy mi lett az után? Arról inkább jobb nem beszélni. Nehéz idők. Ahogy a mostaniak is nehéz idők. Túl sok minden jár a fejemben, bár ezt igyekszem nem mutatni kifelé. A gyilkossági vád, Lestrange prof. és a rokonságunk, Bertie, Ethan... és még az RBF-ek is. Na igen, ez egy roppant ambiciózus terv volt még tőlem is. Tulajdonképpen még saját magam is megleptem vele, amikor előbb a házvezetőm, majd McGalagony orra alá toltam azt a kérvényt az előrehozott osztályozóvizsgákról. Ez miatt is volt ma igen fárasztó napom. Az nap nagy részét az igazgatói irodában töltöttem. Egyesek azt hihetik, vagy pletykálhatják, hogy megint elkövettem valamit, ami miatt ki fognak rúgni, ezért voltam ott olyan sokat... de ez egy baromság. Azért töltöttem ott a napomat kora reggeltől késő délutánig kisebb nagyobb szünetekkel, mert épp az említett osztályozó vizsgákat raktam le mind a harmad, mind a negyed éves tananyagból. Természetesen 100%-os eredménnyel végezve minden tárgyból. Igaz a bűbájtannal, és átváltoztatástannal megszenvedtem érte. Nem túl könnyű úgy koncentrálni, ha közben rettegsz, hogy elítélnek gyilkosságért, amit nem tettél. Az ember azt gondolhatná egy ilyen nap után az ember nem vágyik újabb tananyagra. Azonban odáig szép és jó a tervem, hogy leraktam a negyedikes vizsgákat, de nem gondoltam tovább addig, hogy így fél éves hátrányban leszek az ötödévesekkel szemben, amit gyorsan pótolnom kell majd. Ami a jelenlegi koncentrációs szintemen... nehéz terv. De nem okozhatok újabb csalódást Lestrange prof.-nak, ha már kijárta nekem a lehetőséget. - Még jó, hogy nem te döntöd el, hogy mikor milyen könyveket forgathatok. - vetettem egy futó pillantást az érkező srácra. Nem. Nem érdekel, hogy prefektus. Az sem, hogy mennyire tartja strébernek saját magát. Meg alapvetően nem érdekel maga a srác sem. Ja, és nem. Nem rakom el a könyvet, inkább teátrálisan lapozok egyet. Nem igazán akartam beszélgetni, vagy megmagyarázni neki bármit is. Nem tartozom magyarázattal sem neki, sem másnak. Az már más kérdés, hogy az előttünk lévő kis dohányzóasztalra halmozott frissen a könyvtárból hozott, eléggé saláta állagú ötöd éves tankönyvek, és tetejükön található új órarend miről árulkodik...
„A tanulás segít. Amikor tanulok, kis ideig valami olyasmire tudok figyelni, ami nem a fejemben zajlik."
Vendég
Csüt. Feb. 27, 2020 12:26 am
Gina & Frankie
Szeretem a griffendéles kubhelyiséget. Egyszerűen imádom a színeit, a kényelmes fotelokat és kanapékat, a rendkívül tágas közösségi tereket, de leginkább a függönyök tetszenek. Lenyűgöző, ahogy látszik az anyagban, miként szőtték egybe szálanként a vörös-arany színekben pompázó szövetet, és a hanyag mégis elegáns esése is képes minden egyes alkalommal lenyűgözni. Ezt a szépséget először egy hasonló pénteki napon vettem észre. Csak annyi a különbség a két nap között, hogy most felpörögtem a hét végére, míg akkor szokatlanul fáradt voltam, és csak meredtem önnön magam elé. Talán erre mondják azt, hogy minden rosszban van valami jó. - Gondolom egy szabad országban szabad olvasni is. - szemforgatva veszem le a legfölső könyvet, ami előtte hever, de mielőtt kinyithatnám, megakad a szemem az órarendjén. Ötödéves, pedig ő nem az. Itt valami nagyon nincs rendjén, de azért belelapozok a jól ismert asztronómia tankönyve, egyenesen a harmincötödik fejezetnél. Hm... Szerettem ezt a tananyagot, de ahogy látom, még nem jutott el idáig. Kizárt, hogy az utolsó témánál tartson. Mondjuk előreolvastam, és a Z Andromedae változók érdekesnek tűnnek. A különféle komponensek fényességingadozása és a héjak fényáteresztő képességének változása is egyaránt érdekes jelenség. A tanár meg remélem, hogy nem rontja el az előadásmódjával az élményt. - Miért tanulsz amúgy ötödéves anyagot? - végülis így a legtisztább. Ha válaszol, akkor legalább nem kell külön köröket futnom minden egyes tanárnál. Már pedig én nem félek odamenni McGalagonyhoz emiatt... Na jó, talán apával kezdem inkább a sort.
Vendég
Pént. Márc. 06, 2020 11:26 am
Frankie & Gina
Azt nem mondanám, hogy a klubhelyiség a kedvenc helyem a Roxfortban. Alkalmanként viszont is jól el lehet tölteni az időt. Főleg éjjelente, amikor már mindenki más alszik. Jelenleg erre azonban még bőven várnom kell. Nincs ennyire késő. Frankie első mondatához nincs különösebb hozzáfűznivalóm. Ez egy egyszerű ténymegállapítás, amivel nem tudok, és nem akarok vitába szállni. A kérdésre viszont lejjebb engedem az ölembe a könyvem. Nem válaszolok azonnal. Kissé félre billentett fejjel nézek rá, mint aki épp próbálja kitalálni, hogy vajon mi járhat a másik fejében? - Az apád szerint többet kéne barátkoznom. Mondjuk ehetnék a Nagyteremben a barátaimmal, ha lennének. Nem igazán látom a táplálkozás és a barátkozás közti funkcionális logikát. Igaz a barátkozás definíciójának megértésével is vannak gondjaim. Te most valami fura és bizarr okból barátkozni próbálsz? - nyilván valóban nem sikerült mindent teljesen megértem abból, amit Longbottom professzor közölni próbált velem az üvegházi beszélgetésünk alkalmával. De legalább a magam fura, és bizarr módján próbálkozom. Fogjuk rá. - Miért érdekel amúgy? Na jó. Ha elmondom, akkor hagysz tovább tanulni? Nem igazán van időm bájcsevegni. Bár a bájcsevegés funkcionális logikáját sem értem igazából. Érdektelen embereknek, érdektelen dolgokat mondani, az nekem felesleges időtöltésnek tűnik, mialatt hasznosabb dolgokra is fordíthatnánk időt. - talán túl személytelennek, és funckionalistának tűnök. De hogy a tanulásra tudjak koncentrálni, minden érzelmet ki kell zárnom. A logikának kell megmondania, hogy mi a következő lépés. Az érzelmek csak felesleges bonyodalmakat, és fájdalmat okoznak. Olyat pedig nem akarok még egyszer átélni. - Kedvelem az asztronómiát. Az apámmal gyakran... nem érdekes. Kár, hogy hiányzik néhány lap a könyvből. Így nem lesz könnyű pótolnom az anyagot. - kedvelem az asztronómiát. Tényleg. Ahogy az összes kézzel fogható tudományt is. Csak ennyi maradt nekem az apámból. Az elemző agya. És pokolian hiányzik, hogy itt legyen. Frankie nem is sejti, hogy mekkora mázlista az apjával. Bármit megadnék érte, hogy az én apám legyen itt. De ez nyilván nem fog megtörténni. A halottak nem jönnek vissza. Amióta pedig nincs itt nyilvánvalóan gondjaim vannak az emberi kommunikációval... Legalábbis erősen visszafejlődtem benne.
„A tanulás segít. Amikor tanulok, kis ideig valami olyasmire tudok figyelni, ami nem a fejemben zajlik."
Vendég
Szomb. Ápr. 11, 2020 3:56 pm
Gina & Frankie
Mindig fura volt nekem ez a csaj, ezért sem kerestem soha a társaságát, de most valamiért mégis leültem mellé. Nem tudom, hogy miért, talán a rögeszmés lapozgatása fogott meg benne annyira, hogy egyáltalán ránézzek, mert egyébként nem egy nagy szépség, és nem az esetem semmilyen téren. Meg hát fiatalabb is tőlem pár évvel így ránézésre, nem rémlik, hogy találkoztunk volna órán. Pedig én amikor lehetséges, belesek a felsőbbévesek óráira is. Nem mindegyikre, nyilván. Vannak nekem is óráim, de egyes tantárgyakból sokkal érdekesebb az, amit jövőre vagy két év múlva fogunk tanulni, ezért nincs mese, ha van egy kis szabadidőm, belesek fejtágítani. - Barátkozni? Eszem ágába nincs ilyesmi. - na jó, ez a csaj tényleg fura, és ha így haladunk, akkor rövid úton fel fogom emelni méltóságos valagamat, és átülök máshova, lehetőleg minél távolabb, és olvasok. Előtte azonban ki kell derítenem, mi a szarért tanul ennyire. - Én az okoskodásod "funkcionális logikáját" nem értem. Ha csak szimplán válaszolnál, már rég elhúztam volna innen, de te csak a saját különcségedet ecseteled egyre nagyobb elánnal. Szóval igen... utána hagylak tanulni. - komolyan mondom, letépem az arcomról a bőrt. Nagyon remélem, hogy nincs túl sok hasonló kaliberű háztársam vagy évfolyamtársam. Komolyan, még a hollósok sem tanulnak fölöslegesen magasabb szintű tananyagokat, és nem beszélnek ennyire lesajnálóan az egész diákseregről. Ébredj már fel, nem vagy különleges, csak dilis. - Értem... Kérd kölcsön valakinek a könyvét, vagy menj el a könyvtárba. Annyi csak, hogy az enyémet felejtsd el, nekem is tanulnom kell. Ellenben a kérdésemre még mindig nem válaszoltál? Mi a Merlin kínja bajod van neked, hogy ötödéves tananyagot tanulsz? - egyre türelmetlenebb vagyok, és ez látszik is rajtam, de haladjon már azzal a szaros válasszal, aztán felejtsük el egymást...
Vendég
Hétf. Ápr. 13, 2020 9:42 pm
Frankie & Gina
Frankie csak egy srác. Ugyanolyan, mint a többi. Sosem szenteltem rá figyelmet. Nem próbáltam közeledni felé, és ő sem felém. Megértem. Elég rossz a hírem. Elmúltak már az ártatlan gyermek évek. Nagyon régen már. Talán most, hogy kiderült, hogy félig meddig Lestrange rokon vagyok elkezdhetnék harcolni azért, hogy valamit visszanyerjek az elvesztett gyermek évekből, de valahogy már nem megy. Csak egy kis mosollyal vonok vállat arra, hogy nem akar barátkozni. Persze. Mért is akarna egy olyan menő srác, mint ő egy olyan senkivel egy levegőt szívni mint én? - Már nagyon rég volt, amikor megengedhettem magamnak a luxust, hogy normális gyerek legyek. Már elfelejtettem, mint jelent ez. - mondom közömbösen. Mégis mintha kezdene szórakoztatni, hogy látom az arcán, hogy egyre türelmetlenebb. Ethan sokkal türelmesebben próbálkozik közelíteni a problémához, ha meg akar tudni tőlem valamit. Igazából kicsit ijesztő is, hogy a kedves DÖK elnök mindent tud rólam, és képtelen vagyok hazudni, vagy titkot tartani előtte. Az pedig még ijesztőbb, hogy mennyire aggódom érte, hogy bajba kerülhet miattam. Nem akarom, hogy ő is belekeveredjen ebbe a lehetetlen gyilkossági ügybe. Pláne azért nem, mert velem látták együtt lógni. - Mért érdekel ennyire, hogy mért tanulok ötöd éves anyagot? Nem a te gondod... - kérdezem vigyorogva. De aztán csak kibököm, amikor már látom, hogy egyre jobban frusztrálja a válasz hiánya. - Még november végén kérvényt adtam be Lestrange prof.-nak meg az igazgatónőnek, hogy had tegyek különbözeti vizsgákat félévkor, és év végén had tegyem le az RBF-eket. A gyilkosság miatt kicsit csúszott a dolog, de ma azért voltam egész nap az igazgatóiba az órák helyett, mert letettem a vizsgákat. Hétfőtől új órarendem lesz, vagyis az ötöd évesekkel együtt fogok járni. Szóval addig még azt is meg kell tanulnom. - bökök az órarend felé. Persze nem az órarendet megtanulni lesz nehéz ügy, hanem behozni a féléves lemaradásom. Kellett ez most nekem? Hmm.. habár végül is talán nem is baj, hogy végre van valami átmeneti célom, amivel leköthetem az energiáim. Nem mintha nem kételkednék még mindig abban, hogy egyetemre mehetek, és egyszer lehet normális életem. De attól hogy itt ülök sajnáltatva magam biztos nem változik meg körülöttem semmi. - Nem is annyira rossz ötlet. Kösz. Majd megkérdezem Ethan-t. Hátha tud nekem egy normális példányt szerezni. A tervemben csak ott a buktató, hogy most fél éves hátrányban vagyok az ötödévesekkel szemben. Szóval jó eséllyel év végéig minden szabad percem tanulásra kell fordítsam, hogy behozzam magam. - mosolyodom el. Tudom, hogy Frankie jól ismeri Ethant. Ha más okból nem is, a DÖK miatt biztosan össze kell dolgozniuk. Mostanában pedig elég sok fura pletyka kering kettőnk kapcsolatáról. Arról, amit még én sem tudok megfejteni, és hova tenni. Most pedig, hogy választ kapott minden bizonnyal megy majd, hogy szétkürtölje a dolgot az egész iskolába. De végül is nem is lenne baj, ha egyszer a változatosság kedvéért valami valóság tartalma is lenne a pletykáknak. Vagy egyszerűen csak megy a dolgára, miután mára megnyugtatta a kis lelkiismeretét, hogy teljes 5 percre leereszkedett egy olyan kis szánalmas féreghez, mint én.
Vendég
Csüt. Ápr. 23, 2020 4:03 am
Gina & Frankie
Így utólag belegondolva lehet, hogy egy kicsit bunkó vagyok ebben a helyzetben. Pedig én aztán semmi rosszat nem akarok, csak kicsit felidegesít, hogy én kedvesen meg érdeklődően ültem le mellé, ő nem vevő erre, de azért húzza az időt. Kérlek, mi ebben a logika? Na ugye, hogy abszolút semmi! Hát mondom én... Pedig én tényleg nem ártó szándékkal ültem le. Én valóban nem akartam őt bántani, meg beszólni, ilyenek. De hát erre nem nagyon tudok ésszerű magyarázatot adni, sem nyugodt reakciókat. Már bocs, kislány, de kicsit megszívtad a saját szavaidat, szóval ezzel a későbbiekben majd vigyázz. Ezek után el is hiszem, hogy elfelejtette. Nem normális ez a csaj, vagy valami nagyon rossz történhetett vele, de hogy ez így nem oké, abban biztos vagyok. Nem azért, mert én annyira az ésszerűség mintaszobra lennék, de akinek van egy kis ép esze, meg tudja állapítani, hogy itt gáz van, és Gina segítségre szorul. Kár, hogy én nem szeretnék segíteni rajta, elvégre vannak tanáraink, akiknek pont az a feladatuk, hogy az ilyen eseteket észrevegyék, és kezeltessék. - Éppen nincs jobb dolgom, ezért érdeklődő vagyok. Benned sincs sok logika, bennem se keresd, ha kérhetem... - de legalább végre kinyögi a választ, hát Merlin legyen a szabadító, hogy ez már milyen jól esik. Esküszöm orgazmusom lesz most, hogy ezt már tudom. Jah, nem! Más kérdés, hogy baromira nem örülök, hogy egy évfolyamon leszek egy ilyen kis mitugrásszal, de ha Lestrange prof megengedte... Ó, a francos francokat már, még mindig nem kedvelem azt a palit. Emiatt meg aztán főleg nem lesz a szívem csücske. - Bocs, de nem érdekelnek a buktatóid. Te akartad ezt, vállald a következményeket. - és lám, a hős prefektus szólásra nyitá az vala hatalmas pofáját. De hát ezért tartanak minket prefektusnak, nem? De! - Oldd meg, nekem mennem kell, mert nem bírok ilyen nagy elmékkel egy négyzetméteren tartózkodni. Nem a te hibád, az enyém... További jó tanulást. - igen, határozottan menekülőre fogom a figurát, de előtte még visszarakom a helyére a könyvét. Azért annyira gonosz nem vagyok, mint ahogy most beadtam. De Ginának is jobb, ha megtanulja, az ötödév nem olyan, mint a harmadik. Itt már nem csak a lexikális tudás számít, hanem az is, hogy gondolkodjon az ember ésszerűen. Szóval sok sikert, Gina Accipiter!