Munka: Auror, sötét varázslatok kivédése tanár az Ilvermornyban; jelenleg a cserediákok kísérője; részmunkaidős sötét varázslatok kivédése tanár a Roxfortban
Családi állapot: egyedülálló
Patrónus: jégmadár
Pálca: tiszafa, vélahaj mag, 11 hüvelyk
Amit szeretnek bennem
Maximalista, már-már perfekcionista vagyok. Szeretem, ha minden átlátható, épp ezért találnak kifejezetten jó tanárnak. A diákjaimnak úgy adom át a tudást, hogy kivétel nélkül megértsék és utána hasznosítani tudják az életben is. Rendkívül jó emberismerő vagyok, tudom, hogy mindenki másképp működik és mindenkit más motivál. Tudatosan igyekszem úgy állni az emberekhez, ahogy az nekem kedvező. Ez talán egy kissé manipulatív dolog, de van egy lélektani határ, melyet csak végszükség esetén lépek át. Okosnak tartom magam, a műveltség alapkövetelménynek számít a szótáramban, éppen ezért a tanulás mellett bármikor tudok néhány jó szót szólni - általában megvétózhatatlanul. Ugyanakkor nem állok bele meddő vitákba, csak hogy az igazamat bizonygassam.
Ami zavar bennem másokat
Nem viselem el a titkokat, persze a sajátjaimon kívül. Kifejezetten jó a megérző képességem és az igazságérzetem is, nem véletlenül vagyok sikeres a munkámban. Mivel azonban a kíváncsiság a legrosszabb tulajdonságom, hajlamos vagyok olyan dolgokba is beleártani magam, amihez semmi közöm sem lenne. Nem egyszer hagytam a hátam mögött kínos helyzeteket, melyeket elsimíthattam volna ugyan némi női fortéllyal, de azt vallom, hogy egyszer úgyis minden kiderül. Nehezen viselem el, ha nem nekem van igazam, vagy ha bizonyságot nyer, hogy hiányosak az ismereteim, éppen ezért igyekszem a tudásomat mindig frissen tartani.
Életem története
A sírkő már nincs meg, az idő vasfoga elnyűtte a puha követ, melybe a nevét faragták, a maradványain fiatal mohák pihennek, mégis minden családtag pontosan tudja melyik fához járunk minden évben. Én rendszerint nem teszem tiszteletemet a családdal már fiatal felnőttkorom óta. Nincs kedvem minden alkalommal végighallgatni a már sokszor elregélt meséket, nincs hangulatom ahhoz, hogy ismét egy régen halott felmenőm kalandos és mindenképp maradandó emlékéhez hasonlítsanak engem. Mindig csendben tűrtem a méregetést, hiszen egy nagy múltú, bölcs boszorkányhoz hasonlítani mégis csak erény. Aztán a Salemi Boszorkány Intézetből már nem látogattam haza, és azóta is tartom magam ahhoz, hogy jobb szeretek egyedül emlékezni a halottaimra. Sokszor mentem ki ahhoz a tiszafához, évszaktól függetlenül, ámde minden fontos döntés meghozatala előtt. Először akkor, mikor felvételt nyertem a Salembe, hogy a családi hagyományokat követve belőlem is auror legyen. Ezt az értéket adták át apáról fiúra, anyáról leányra a családban generációk óta. Minket pedig megtiszteltetés ért azzal, hogy méltónak bizonyultunk a nevünkhöz. Főleg, ha később valóban így történt. Persze családunkhoz sokan a mai napig hűek, politikailag pedig így vagy úgy, de ezidáig feddhetetlennek bizonyultunk. Azt mégsem hagyhatták, hogy valami szégyenfolt bemocskolja a családunk méltán híres történelmét. De ide jártam olykor tanulni is, ha magányra vágytam vagy csak menekültem volna számomra kijelölt és a magam által választott élet nehézségei elől. Nevetségesen sok időt töltöttem itt gondolataimba süllyedve magammal, hogy egyensúlyba kerüljek a bennem lakozó mágiával. Azt pedig végül kénytelen voltam belátni, hogy a családnak igaza van és rémesen hasonlítok Charityre. Nem csak külsőre. Bár mi tagadás szeretnék egyszer olyan elismerő pillantásokat kapni, mint amilyenekkel a minisztériumban lógó portréját illetik nap mint nap. Vágyom rá, hogy a legjobbak közé emeljenek, de nem a régmúlt eseményei okán, hanem a saját érdemeim miatt. Nem is volt bennem kérdés, mikor a Varázsbűn-üldözési Főosztály vezetője személyes beszélgetésre invitált az irodájába. A falon lógó képkeretek mindegyike üres volt, én pedig tudtam jól, hogy ilyen nem sokszor fordul elő ezen falak között. Megéreztem, hogy itt az én nagy lehetőségem, és bár izgatottságomon igyekeztem úrrá lenni, azonnal, mindenféle hezitálás nélkül egyeztem bele a rám váró feladatba. Évtizedek óta én kaptam a legnagyobb megbízatást, belém vetették a hitüket, s bár a küldetésem mindenki más számára titkos, biztos vagyok benne, hogy én vagyok a legalkalmasabb erre a munkára. Sőt mi több, ez a kötelességem. Számtalan alkalommal bizonyítottam már a hűségemet, a családom pedig kifejezetten a lojális körökbe tartozik. Régen apám azzal a mesével bolondított, hogy generációk óta mindig van a családban egy boszorkány - és csakis egy - akinek a pálcája abból a tiszafából készül, ami Charity pálcájából nőtt terebélyes facsemetévé több mint 200 év alatt. Nem tudok jóslatról, nem hiszem, hogy a sokszoros ükanyám bennem született volna újjá, mégis tudom, remélem, akarom hinni, hogy nagy tettekre vagyok hivatott. Mindenki más is ezt erősíti bennem, tudatosan készítettek erre az útra. Egy nagyobb terv része vagyok egy olajozott gépezetben. Diákként a legjobban teljesítettem a legfőbb tárgyakból, kiemelkedő voltam azokból a sötét varázslatokból, amiket az iskolában nem is tanítottak és a kivédésükből is. Lehetett volna belőlem híres méregkeverő is. Ezenkívül mesterien értek az emberekhez, ha kell, hajlandó vagyok megmutatni a törődő oldalamat is - bár nem vagyok szívtelen, közel alig engedek magamhoz néhány barátot. Csak egy maroknyit, de bizalmatlanságom szinte sosem hagy alább. Ez már talán nem a családi örökség része, sokkal inkább az én biztonságérzetemhez járul hozzá. Mint az, mikor egyedül letelepedek a tiszafa tövébe és a piros bogyóit morzsolom az ujjaim között. Nem szóltam senkinek, hogy ez az utolsó hely, ahol megfordulok, mielőtt a brit szigetekre vezet az utam. De Charity tudhatta, hogy jövök. Nem maradok ugyan sokáig, de mérföldkőhöz érkezett az életem. S habár a legtöbbek csupán egy tanárt látnak majd bennem, aki néhány diákot kísér, engem a küldetés is szólít. A roxforti munkásságomnak pedig jelmondata is van. Mindig légy éber!
Ha tükörbe nézek
Vonásaimban családom jellegzetes sziluettje köszön vissza. Az ébenfekete haj és a hófehér bőr olyan markáns vonásokkal egészül ki, mely által amerikaszerte megismerik a Wilkinson-leszármazottakat. Az a szóbeszéd járja, hogy én pedig, a sokadik generáció tagjaként megszólalásig hasonlítok az ük-ük-ük-ük-ük-ükanyámra. A Charityről fennmaradt festmények bizonysága ugyan a mai napig megkérdőjelezhető, de minden kétséget kizárólag jobban hasonlítok rá, mint az unokatestvéreim.
Családom
Édesapám
Fergus Wilkinson - Igen, jól látod, Wilkinson. Bár alighanem a családunkba házasodó boszorkányok és varázslók szimpatizálása miatt maradt fenn ez a név ennyi ideig. Tiszteletből vették fel a vérvonal folytatólagosságát jelezve ezzel. Apám, leszármazotthoz méltóan a MACUSA auroraként tevékenykedik a tengerentúlon. A közöttünk lévő kapcsolat mindig változik, olykor erősebb, néha viszont úgy idomulunk egymáshoz, mintha csak két auror társalogna egymással.
Édesanyám
Gretel Wilkinson (née Graves) - Szintén egy leszármazott, bár a MACUSA alapítóinak ágas-bogas családfáján őt talán valamivel nehezebb visszakövetni. Egynegyed részben véla, nem csoda, hogy teljesen rabul ejtette apámat. Azt viszont nehezményezi, hogy a kalandor lelkem hajt előre és nem a megállapodás iránti vágy.
A kudarc, a vereséget sosem viseltem túl jól. Legyen az vizsga, munka vagy a magánkapcsolataim.
Edevis tükre
A sikert hajtom, nyomot akarok hagyni a történelemben. Arra vágyom, hogy ne a felmenőim miatt ismerjenek el, hanem a saját teljesítményem legyen az oka annak, hogy tanítják és ismerik a nevemet. Nehéz elképzelni ugye?
Hobbim
Előszeretettel ülök az ablakba egy könyvet olvasva - már ha van erre időm. Bár tulajdonképpen mindig van valami, amivel lefoglalom magam, olykor egyszerre több is.
Elveim
A családom elvei köszönnek vissza az erkölcsömön. Gyerekkorom óta a Wilkinson-hagyományt követem, felderítem az igazságot, bármilyen fájdalmas is. Ennek érdekében pedig sok mindenre képes vagyok.
Amit sosem tennék meg
Nem válnék árulóvá.
Ami zavar
A rosszul előadott hazugság. Könnyedén átlátok rajta és borzasztóan könnyen kihoz a sodromból.
Ami a legfontosabb az életemben
Az előttem álló feladatok. Mindig az aktuális, amit addig hajtok, míg nem sikerül teljesen felgöngyölítenem.
Ami a legkevésbé fontos számomra
Rengeteg fiatal varázslót és boszorkányt láttam már, akik saját magukat egymásnak és a szerelemnek rendelik alá. Nem gondolom rossz dolognak, csupán számomra teljesen idegen ez a magatartás.
Amire büszke vagyok
Az igazságérzetemre, a tanulékonyságomra, a fiatalon megmutatkozó okklumentori képességeimre. Nem egészen a saját érdemem, de büszke vagyok a családomra, és arra, hogy ennek okán az Ilvermorny beosztási ceremóniáján három ház akart diákjai sorában tudni. Elég ritkán van példa arra, hogy egyszerre csillan fel a kristály Horned Serpent szobor homlokán, kezd oroszlánüvöltésbe a Wampus és libbentik meg a boszorkány hajtincseit a Thunderbird a csapkodó szárnyai.
Ha valamit megváltoztathatnék
Nincs ilyen. Minden okkal történik úgy, ahogy.
Így képzelem a jövõmet
Meghozza gyümölcsét a sok éves munka, mely annyi áldozathozatalt követelt és végre felszámoljuk az egész Kiméria Szindikátust.
Egyéb
Egynyolcad véla. Képzett okklumentor és legilimentor. Pálca nélküli varázslásra is képes.
Katie Mcgrath
Vendég
Vas. Feb. 09, 2020 12:09 am
Elfogadva!
Kedves Ms. Wilkinson!
Valószínűleg ezt már többször leírtam, de minden ilyen alkalommal muszáj megjegyeznem, hogy imádom az izgalmas, kidolgozott családtörténeteket, amilyen a tiéd is. A tiszafa pálca, Charity, a családi legendák... rajongtam érte, minden túlzás nélkül. De ahogy te is említetted, nem csupán a felmenőid által szeretnél kiemelkedni, így mindenképp szót kell ejtenem a szimpatikus jellemedről is, ugyanis a családtörténetek mellett ugyanilyen kedvenceim az erős női karakterek is. Nagy feladatot bíztak rád, de egészen biztos vagyok benne, hogy büszkén fogod cipelni ezt a terhet és megbirkózol ezzel a lehetetlennek tűnő munkával - lesz benne segítséged is, ebben nem kételkedem. Remélem, számtalan aurori teendőd mellett lesz időd kiélvezni a roxforti légkört is, a kollégák biztosan alig várják már, hogy kifaggassanak az Ilvermornyról. Nincs is más dolgod hátra, mint foglalózni és játszótársakat keresni!