Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Albus P. Potter

Anonymous

Albus P. Potter Empty
Vendég
Szomb. Feb. 08, 2020 5:25 am

Albus Perselus Potter

Al

"A félvér fehér herceg megmenti-e a világot?..."

Nem: Férfi

Kor: 14 év

Vér: félvér

Születési hely: UK

Iskola/ház: Roxfort/Mardekár

Munka: Tanuló

Családi állapot: n.a.

Patrónus: Hermelin

Pálca: jegenyefenyő, főnixtoll, 12 és fél hüvelyk

Amit szeretnek bennem

A tanárok az eszemet és kitartó szorgalmat szeretik, ami példaértékű is. Na, meg persze... Jamesnél, sokkal kevesebb bajt okozok számukra.
A haverok szerint: "Van benned spiritusz..." "Vág az eszed, mint a penge" "... nem is hasonlítasz az Apádra"  "... nem is hasonlítasz a bátyádra"
Anyám a lelkemet avagy a hatalmas jótét szívemet szereti a legjobban.
Mit is válaszoljak erre a kérdésre? Ha azt mondom,hmm... Hogy szeretem magam az túl egoistának tűnik ugye? Tehát így nem állítanám azt, hogy szeretem magam, de elfogadom a helyzetemet adottságaimat és főképpen a belső értékeimet, amikre most már nagy hatást gyakorolnak az iskolai tényezők, mint a barátok, az ellenségek és iskolai hatalmi per befolyási szerepkörök iránti versengések.

Ami zavar bennem másokat

Mardekáros diáktársakat ép az zavarja, hogy POTTER vagyok. Jó ezt halkabban kellett volna kijelentem, de így van. Itt egy másik példa is a kuzinjaim egy jelentős része megbotránkozik azon a tényen, hogy Mardekáros vagyok. Házvezető tanárom szerint, lehetnék egy kicsivel jobb átváltoztatástanból. Hát, hogyne minden professzor elvárja, hogy nála legyek a legjobb. Jamest zavarja, hogy nem fogadom meg az ostoba tanácsait. Anno Rita Vitrolt és olvasóit irritálta, hogy nem vagyok elég hírcsináló "rosszcsont srác". Apát nyomasztja, hogy egyszer "eltévelygek"...
Hát, most már remélem érted tán, hogy sok a hibám és tudok is róluk. Sok elvárás elé állítanak. Ne legyek Potter, ne legyek Mardekáros, legyek hírkeltő celeb vagy szófogadó kisöcs. Végül az útját megtaláló Albus Perselus Potter.
Mennyi döntés elé állítanak? Vajon megfelelően tudom-e őket majd teljesíteni?  Szeretnék mindenhol maximumot nyújtani. A családom felé az iskola felé, de ez több részre szakít. Nehéz dönteni, kit bántok meg, kit sértek meg a tetteimmel. Mire fordítsak több figyelmet?
Mi zavar engem legjobban? Ez a helyzet. Egyszerűen  az élet. Látod az életem sok színű fonalait, amiket egybe kellene szőnöm egy csodás falikárpittá és a végén kitenni díszként a falra. Az összegabalyodott szálakat leginkább most elvágnám, de így tönkre tenném a hibátlan művet talán végleg... és örökre.

Életem története

Drága, Édesanyám!

Köszönöm neked a reggeli leveledet, melyben megemlékeztettél arról a számodra csodás eseményről, hogy világra hoztál engem ezen a napon. Születésem történetét így olvasva is a te hangodon hallom, ahogy az iskolába kerülésem előtti években mesélted el. Most mégis úgy érzem, bár meg se születtem volna. Bocsáss meg, ezért a kijelentésért, tudom boldognak akarsz látni, ahogy minden rendes anya. A mai nap még inkább távol vagyok a Mardekáros társalgótól, vagy más közösségi helyektől, mint általában. Minden kuzinom elkapott egy ölelésre, melyet szikrázó szemek tekintette követett végig. Hogy tud ennyire orrolni egy másik ember az embertársára? Annyiszor fogom a fejemet  az ilyen kényes helyzetekben, tényleg helyes volt-e Süveg döntése? Vajon tényleg büszkék vagytok arra, hogy ott vagyok, ahol vagyok? Tanulmányaimra sosem panaszkodtok sem a baráti-köröm megválasztására, amit egyesek mégis megkritizálnak és megkérdőjeleznek, mint Ronnie is, aki ki nem állhatja Scorpot. Ti hagytok élni, amit ezer öleléssel és köszönettel sem tudnék meghálálni. Talán mégse volt olyan rossz a mai napom, mint ahogy leírom, mivel volt jó pár öröm is. Ronnieval reggelinél most igazán el tudtam újra beszélgetni. Egyre jobban eltávolodtunk az iskolai évek során egymástól és még mindig fáj az, hogy nem a régi barátját, játszótársát és unokatestvérét látja, mint annyi évvel ezelőtt. Nem tudom melyik a rosszabb, hogy ő tart távolságot vagy az amit én teszek Jamesszel, aki felettem akarja a nagy testvért játszani. Nem gondolkodik és nem látja a helyzetemet tisztán. Tönkreteszi az így is törékeny kapcsolatomat a háztársaimmal. Anya, ne hidd, hogy szeretem őt, de kérlek, utasítsd rendre ez ügyben. Már nem vagyok 10 éves, hogy őrködjön felettem. Távolról is szerethet engem.
Vissza térve Ronniera meglehet, hogy egyformán makacsok és önállóak vagyunk, hogy az elmúlt időszakban annyit változtunk, hogy összeférhetetlenek lettünk. Néha jobb lenne visszatérni a játszószőnyegre, ahol kockákkal játék várat és tornyot építettünk.
Képzeld el, már nem kell James baglyát használnom, de úgyis észre vetted már, hisz a levelet a baglyom vitte  el neked. Longbottom Professzortól (olyan fura még mindig a hivatalos iskolai megszólítása) szóval Neville bától kaptam egy baglyot. Nalla a neve. Remélem, nem téved el. Kicsit esetlenül szállt le az asztalomra éppen most, hogy csemegét kérjen tőlem. Igen, anya, megköszöntem neki az ajándékot.
A legutóbb Jamestől úgy kellett kikönyörögnöm a baglyát, hogy ne az egyik iskolait használjam, hogy írhassak neked.
Hystorius még mindig nem tért vissza hozzám. Ilyen hosszú egérvadászaton még nem volt, de mentőakciót tervezek és megkeresem őt. Scorppal együtt tuti megtaláljuk. Egyébként szeretném elhívni a nyáron Scorpiust hozzánk, de ha Mr. Malfoy nem engedi esetleg el, akkor mehetnénk közösen az Abszol Útra mi négyen.
Amíg el nem felejtem, Neville bá üzeni, hogy ölel téged és Lilyt is.

Lassan elkezdődik az évvégi beadandók sorra, ha véletlenül ki hagynék egy levelet. Ne aggódj értem! Majd szeretnék az évfolyam kiválóságai között lenni. Tudom, most már nem lehetek évfolyam első. Sejtem, örülnél apával, ha ötödikesként ott díszelegne rajtam a prefektusi jelvény igaz az még addig van egy negyedik osztály is. Jövőre negyedikesként versenybe szállok az évfolyamelsői címért. Igen, anya, tudom mit gondolsz. Nagyra vágyó célokat tűztem ki, és jövőre már itt lesz Lily is, akit pátyolgatni kellene nekem is, de tudom talpraesett és megold mindent majd ő is, ahogy James és én is.
Mind felnövünk és kirepülünk a szárnyaid alól, anya, de szükségünk lesz mindig rád. Ne hidd, hogy nem leszel fontos nekünk, hisz te vagy a mi édesanyánk. Miattad élünk és vagyunk a világon és ezt köszönöm neked.

Szeretettel ölel:

Fiad, Albus
Kelt: Roxfort, 2018. május 13.

Ha tükörbe nézek

Azt mondják inkább vagyok Potter, mint Weasley egyes "hozzáértő" személyek. Nincs vörös hajam, apám sötét hajszínét örököltem, hisz az övé  a domináns hajszín gén vagy mi. Ugyanígy szemeim is apámé és Lily megboldogult nagyanyám zöld szemei.
Bár, anyám arcvonásait véli látni Molly mama, aki szerint inkább hasonlítok az ő fivérére Fabian Prewettre, néhai nagy-nagybácsikámra.

Azokat a kinyúlt pulcsikat, ingeket és nadrágokat használt ruhákat hordom, miket Teddy, James vagy valamelyik Weasley unokatesóm is kinőtt már az évek során. Legnagyobb örömre talárból mindig újat kapok szüleimtől...

Családom

Édesapám
Harry James Potter, sokféle ragadvány nevét hallottam már, mégis úgy gondolom, hogy a hős szó jogosan jár neki. Aurorparancsnok már évek óta és a minisztériumi munka rabja, mégis a fontosabb családi események szentek és sérthetetlenek számára. Egy iskolakezdésemet, hazatértemet és születésnapomat nem hagyta ki az évek során. Sosem fogom elfelejteni, az első vonat utam előtti bátorságot öntő szavait.
Biztosan tanulják valami vezetőképző továbbképzésen a minisztériumban, hogy motiválják a beosztottak, vagy egyszerűen természetéből adódóan jó vezetői mentori ösztönnel rendelkezik.
Ha azok a nekem szánt mondatai eszembe jutnak, máris jobb egy kicsit az iskolai élet.
Róla tanulnak a mágiatörténet órán. Hány ember életét mentette meg és hány családét tette tönkre már apám élete során?
Mennyiszer mesélte el nekünk anya és az ő történetét. "Igen, gyerekek, így jártam anyátokkal." Mennyiszer hallottam tőle Albus Dumbledoreról és Piton Professzorról. Mit látott bennem, mikor rám tekint először és karjaiba vett? Róluk nevezett el, a "hőseiről". Talán azt várja, hogy a tudós elme legyek, a világot feltüzelő újítót szikra vagy a jó szolgája...

Édesanyám
Ginevra Molly Potter [néé Weasley], tisztelem őt, mégis valahogy sikerül megbántanom a kissé sötét látásmódommal. Vidámságot csempészbe a heteimbe leveleivel. Az anyai támaszára már nincs szükségem, hisz majd nem felnőtt vagyok.

Testvéreim
James Sirius Potter a bátyám. A legendás griffendéles fivérem, hozzá hasonlítanak a professzorok. Ő mellette én csak Lúzer lehetek a társasági körökben. Az iskolán belül kerülöm, amennyire csak lehet.

Lily Luna Potter a kis bájos hercegnő, élet vidám optimista húgom. Csak azt kívánom neki, ne veszítse el ezt az iskola falai közt.

Keresztapa
Neville Longbottom, a legmenőbb roxforti professzorok egyike. Apám helyesen választotta meg a keresztapámat az ügyben. Nem hiszem, hogy arra gondolt, mikor felkérte Neville bát, hogy árasszon el engem ajándékokkal és legyen az egyik legjobb felnőtt barátom, de ez lett a vége. Bár nem szoktam hajnalok hajnalán felkeresni őt a kastély falain belül, de egy-egy délután az üvegházak környékén együtt gondozva a növényeket vagy egy csésze tea mellett megtudom beszélni vele a sulis vagy más nagy világi hírek egyikét másikát.

Plátói 1. szerelem
Maradjon még titok, hogy ki is ő. A lényeg az, hogy a szívem tényleg hevesebben ver és szavam is eláll, ha mellette vagyok.

Apróságok

Amortentia
Régi könyvek, menta, levendulás forró csoki, fekete tea.

Mumus
Ezt még kimondani is rossz... hogy hidegvérű gyilkos leszek.

Edevis tükre
Órákat álltam a tükör előtt és néztem magamat benne. Ott láttam a jövőt magam előtt. Egy kék bársony borítású karosszékben ültem. Ölemben a vörös hajú drága feleségem ült. Hátam mögött rengeteg könyv volt a polcokon, amik közt a saját műveim is ott sorakoztak. Sok emléket őrzött a kandalló párkány díjakat, kitüntetések és képek. Boldognak látszottam. Láttam egy Merlin rendes oklevelet. A képek közt egy mardekáros győzelmi kviddicscsapat fotó. Mennyei jövőt láttam a tükörben. Kár, hogy ez csak szívem rejtett vágya, hisz sose kerülök be a kviddics csapatba

Hobbim
Felfedezni és bejárni a világom (Roxfort) rejtett helyeit
Szórakozni, a haverokkal
Lebukás nélkül csínytevéseket végrehajtani
ja olvasni alap, hogy szoktam

Elveim
Az angol úriemberi modorhoz tartom magam.  Az alapvető erkölcsi normák szerinti életet élve egy kis örömmel meg-megfűszerezve. 

Amit sosem tennék meg
Ok nélkül szórakozásból embert ölni

Ami zavar
Ártatlanok elítélése és megvádolása.
Büdös ruhák szanaszét hagyása egy szobában.
Pókok, !!!meztelen csigák!!!

Ami a legfontosabb az életemben
Scorpius Malfoy, Ronnie Granger-Weasley és Marigold Longbottom barátsága.
Kifejezni önmagamat és megtalálni az utamat.
Apám és anyám boldogsága.

Ami a legkevésbé fontos számomra
Szombati Boszorkány szennylapban megjelenő családomról szóló álhírek.

Amire büszke vagyok
nincs ilyen...vagyis... hmmm... Talán? Hmm.. Nem, na jó... De nem mond el senkinek. Oké? De tényleg!
Apám és anyám, nagyszüleim, nagybátyáim, nagynénéim és keresztapám hősies tette.

Ha valamit megváltoztathatnék
Apám múltját...

Így képzelem a jövõmet
Nyugalomban a saját családom körében élni. Sikerekben gazdag jó eredmények elérése az iskolában majd a munkámban is.

Egyéb
Thor a vadászgörényem,  aki otthon maradt házi kedvencem
Hystorius norvég erdei macskám, aki az iskola falait elhagyva a tiltott rengetegben él már egy éve.
Nalla a fülesbagoly egy éve a élvezi a társaságomat a 14. születésnapomra kapott ajándék a keresztapámtól

Szakkörök: -Vitaklub
-Zenekar (hegedű)
- Párbaj

Lucas Jade Zumann

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Albus P. Potter Empty
Vendég
Vas. Feb. 09, 2020 4:01 pm

Elfogadva!

Kedves Albus!

Alig vártam, hogy megérkezz az oldalra, hogy megismerjük Harry Potter kisebbik fiát, akiről önálló színmű is született. Nem kellett csalódnom, éppen olyan Albus Perselus Potter elevenedett meg előttem a lapodat olvasva, akit vártam. Biztosan sokan álmodoznak arról, hogy a Kis Túlélő fiai lehessenek, vágynak a névvel járó csillogásra, de ők nem láthatják, milyen teherrel is járhat Harry Potter árnyékában élni és cipelni az elvárások terhét. Mindig lesznek, akik nem tartanak majd eléggé "Potternek", mások éppen azért fognak utálni, mert túlságosan is a szüleid fia vagy. Ne foglalkozz ezekkel az emberekkel, jó úton menetelsz és csak ennyi számít.
Hihetetlenül kíváncsi vagyok a Scorppal való kapcsolatotok alakulására, a ti barátságotok olyan, ami nagyon keveseknek adatik meg, becsüljétek meg egymást. És a háziállataid is imádnivalóak, remélem, Hystorius is előkerül majd. Ó, és ki ne felejtsem a szakkörválasztást, odáig voltam érte!
Nincs is más dolgod hátra, mint foglalózni és játszótársakat keresni Very Happy

FoglalókNyilvántartásokJátékostárs kereső

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: