"Another stranger, another dream and my unending silent screams "
Nem: Férfi
Kor: 16 év
Vér: Félvér
Születési hely: London, UK
Iskola/ház: Szeretnék kérni egy Teszlek Süveges beosztást a Roxfort egyik házába
Munka: Mézesfalás kiszolgáló?
Családi állapot: Egyedülálló
Patrónus: Mosómedve
Pálca: Ébenfa, főnixtoll, 13 hüvelyk
Amit szeretnek bennem
Talán a készséges Eren Sterling Stark-ra nagyobb szükség szokott jutni, mint a figyelmetlen, bunkó, alvósra. Ez persze érthető, hiszen ki ne szeretné, ha kiráncigálnák a bajból és önzetlen segítséget kapnának? Ilyen szempontból egész tűrhető a modorom. Ha látom, hogy bajban vagy, akkor nem fogok átlépni feletted. Mondjuk ez attól is függ mennyire vagy bunkó, mert patkányoknak nem fogok kedvezni. Néha tud jó humorom is lenni. A jó öreg nyers humor, amit talán nem mindenki értékel, de sokak jót mulatnak rajta. Ha pedig közelebb kerülök valakihez és már-már baráti alapon társaloghatunk, akkor minden bizalmát belém fektetheti. Nem fogom átvágni, hátba szúrni, tehát nem kell félnie tőlem, mert én ott leszek mögötte és támogatom, ha szüksége van rám. Nem köpök be másokat soha, még ha tudom is, hogy rosszban sántikáltak. Az nem az én területem és nem fogom feleslegesen belerángatni magam más dolgába.
Ami zavar bennem másokat
Eljött ez a pillanat is, szerintem jóval több negatív tulajdonságot tudok felsorolni magamról, mintsem pozitívat. Nagy a szám. Nem mindig persze, de ha valami nem tetszik, akkor könnyen levetkőzöm a csendes Eren-t és belevágok a nagyjába. Az elveim ilyenkor nem érvényesülnek, lévén, hogy hirtelen haragom miatt előbb cselekszem, mintsem végig gondolnám a dolgokat. Mivel nem alszok eleget, eléggé érzékeny tudok lenni egy-két dologra. A hangzavar az egyik eset, melyet nem tűrök túl jól. Ezen felül az erős fények sem a kedvenceim, mert könnyen megvakítanak. Ilyenkor ingerültebbé válok a kelleténél. Roppant lusta és unalmas vagyok. Nem lehet semmire sem rávenni, amit nem akarok. Nem véletlen nincsen baráti köröm, elég nehezen barátkozok. Mindig másoknak kell kezdeményezniük, ha túl tudják élni az undok modoromat. Az már más kérdés mennyire fogok figyelni rájuk, mert sajnos hajlamos vagyok egyik fülemen beengedni, majd minden gond nélkül kiengedni a hallottakat. Ez lehet pont az álmatlan éjszakáim eredménye vagy csak az, hogy egyáltalán nem érdekel mit hadoválnak nekem mások. Inkább utóbbira tenném a voksomat. Tehát elég nehéz kijönni velem, mert általában lezárom magam a burkom mögé, amit elég nehéz áttörni. Nem lehetetlen, de senki sem akar időt és erőt pazarolni rám, így eddig sértetlen maradt a védelmem. Sajnos vagy nem sajnos, tudok én eléggé bunkó lenni. Néha elszalad velem a ló, ha esetleg feszélyezve érzem magam mások körül, vagy szimplán csak idegesítenek. S jaj annak, aki megtapasztalja milyen kiállhatatlan szemét tudok lenni.
Életem története
Azon kívül, hogy szinte egy átokként születtem, nem mondhatom, hogy annyira szörnyű gyerekkorom lett volna. Ameddig én tudatlanul éltem a babakorom csodás perceit, addig anyám vért izzadva küzdött, hogy ne adósodjon el és mellette még egyedülálló anyaként nevelje fiát. Hatalmas csapás érte őt, amikor apám elhagyta abban a pillanatban, hogy kiderült várandós. Azóta egymagában nevelt és mindent elkövetett, hogy biztonságos gyerekkorom lehessen. Muglik között nőttem fel. Muglik... Olyan furcsa egy szó. Tizenegy éves koromig mit sem tudtam a varázsvilágról és annak kifejezéseiről. S mikor megérkezett a levél, azt sem tudtuk igazán, hogy mire véljük azt. Főképp édesanyám nem, hisz' ő sem tudott erről a világról. Se arról, hogy az egy éjszakás kalandja egy varázslóval esett meg. Mindenesetre a puccos levél meghozta hatását, anyám mindenféleképpen be akart küldeni ebbe az iskolába, hogy legalább ennyivel előrébb tarthassak az életben. Talán ki is jelenthetem, hogy egy valós rémálom volt a Roxfort első éve. Kinéztek, lenéztek, kibeszéltek, kinevettek... A lista csak megy tovább és tovább. A félvérségem és tudatlanságom a varázsvilágról épp elég indok volt, hogy mások szekáljanak. Álmatlan éjszakáimat többnyire a csillagok vizsgálásával töltöttem. Ilyenkor már mindenki aludt, nem volt senki, aki piszkálhatott volna. Ezek a késő esti ébrenlétek pedig rutinná váltak egy idő után. Az elején egész jó is volt, mert békére lelhettem a csillagok alatt és gondtalanul létezhettem. Aztán a második évben jöttek a problémák. Egy reggel arra ébredtem, hogy nem tudom megmozdítani egyetlen végtagomat sem. A fejem sem fordult, egyedül szemeimet tudtam felnyitni. De amit láttam... Az maga volt a pokol. Egy fekete árny rajzolódott ki szemem sarkában. Alakját nem tudtam összehasonlítani semmivel, amit valaha láttam már. Mondanom sem kell, hogy a pánik és félelem egyszerre öntötte el elmémet. Menekülni akartam. Elbújni. Ám testem egyáltalán nem reagált egyetlen parancsomra sem. S ekkor az árny megmozdult. Közelebb lépett hozzám hatalmas testével, majd kinyúlt felém. Meg akart ragadni, ám mire ez sikerülhetett volna testem végre reagált agyam szavaira. Hirtelen ültem fel az ágyon. Szapora levegővételekkel próbáltam rendezni légzésemet. Levert a hideg verejték és úgy éreztem, mintha pár pillanattal ezelőtt majdnem megfulladtam volna. Az árny viszont sehol sem volt, hiába kerestem az üres hálókörletben. Akármi is volt, azóta a nap óta nem hagyta el az oldalamat. Innentől kezdődött, hogy féltem elaludni. Egy zenelejátszóval és a fülhallgatómmal próbáltam ébren tartani magamat, ameddig fel nem fedeztem a kávé csodás hatását. Később, amikor már negyedéves voltam utána kerestem és talán még anyámnak is megemlítettem ezt a démont. Alvási paralízis. Egy mugli kifejezés arra, amikor az elménk hamarabb ébred fel, mint a testünk. Néha tévképzeteket is kreálhatunk, mintha még mindig álmodnánk. A pontos diagnózisra nem emlékszem, de arra igen, hogy nincs rá ellenszer. Csupán pár órányi alvással próbáltam kizárni a démont az életemből, ám arra hamar rájöttem, hogy egy lehetetlen küldetésbe vágtam a fejszémet. Mégis, inkább virrasztok, csak hogy ne kelljen átélnem a szoksásos menetrendet. Ám a démon minden reggel meglátogat. Minden ébredésemnél ott van. S sosem ereszt el.
Ha tükörbe nézek
Első pillantásra nem tűnök valami egészségesnek. A szemeim alatti táskákkal minimum költöztetést lehetne intézni, sápadt arcom pedig egy vámpír fagyos bőrére emlékeztethet. Nem szeretem a napfényt, bántja álmatlan szemeimet, így amikor csak tehetem, ki sem megyek a szabadba napközben. A bőröm épp ezért a legfehérebb és roppant könnyen pörkölődik a napfény alatt. Szerencsére akadnak jobb vonásaim is, ha esetleg az ember túltekint a vöröses árnyalatokon szemem alatt. Szemeimet édesanyámtól örököltem. Jégkék... Jégkék? Talán ez a helyes színárnyalat, legalábbis ez dereng még a sok öreg nyanyától, akik kiskoromban szerették feszegetni az arcom rugalmasságának határait. Hajkoronámmal és arcberendezésemmel már nem jártam sikerrel. Mindkettőnél apámra ütöttem. Sötétszőke, talán már vörösesebb árnyalatú göndör haj, karakteres arc, erős állkapocs vonalak és szöges áll. Ha arcszőrzetet növesztenék, teljesen az auror férfira ütnék. Pechjére emiatt le se tagadhat. Alkatom szikár, mondhatni csontosan vékony, de még így is látszik, hogy szerencsére van némi izom a bőrréteg alatt. Persze nem vagyok egy Adonisz, amit a lányok oly annyira szerethetnek. De ez nem is baj. Nem a figyelmet akarom tőlük, hanem azt, hogy békén hagyjanak, főleg az exem után.
Családom
Édesapám
Aaron Stark. Auror, megváltó, hős, ám ahogy én hívom őt: gyáva féreg. Hiába óvja a varázsvilágot a sötét erőktől és hiába mutatja meg sorstársainak milyen fából faragták, ha még a saját tettei következményeit sem meri felvállalni. Egy félrelépés miatt pánik lett rajta úrrá és elmenekült. Alapelvei közé tartozott, hogy a családja vérének tisztának kell lennie, ő mégis fittyet hányt erre a pillanat hevében, s most minden nyomot próbál eltűntetni. Annyi problémával, hogy én továbbra is a nevét viselem és viselni is fogom. Tehát ne tévesszen meg a komolynak tűnő, szigorú tekintet, ez a férfi a velejéig romlott.
Édesanyám
Lucretia Stark, leánykori nevén, Ashmore. Egy mugli, hétköznapi ügyvédnő, aki állami iskolába járt és szétdolgozta magát közel tizenhat éven át, hogy el tudja tartani egy szem fiát. Roppant kifinomult, kedves nő maradt mindezek mellett, aki a légynek sem tudna ártani, hiába bántotta őt az élet hosszú éveken át. Ettől vált erőssé. Nála bátrabb és kitartóbb nőt még nem ismertem ebben a világban. Akármilyen nehézségek is jöttek vele szembe ő nem adta fel. Előtérbe helyezte a jólétemet, a biztonságomat, a tanulmányaimat. Még akkor is, amikor felvételt nyertem egy számára ismeretlen eredetű iskolába. A világon mindennél jobban szeret engem és ez az érzés kölcsönös. Ő az én hősöm e hűtlen, nyomorult világban.
Testvéreim
Nem hiszem, hogy léteznek. Ha mégis, akkor apám meggyőződött arról, hogy minél messzebb iskoláztassa őket tőlem.
Párkapcsolat
Kaia Wolfhart, ex. Pár hónapig tartott a kapcsolatunk, miután ő közölte velem, hogy túl különbözőek vagyunk. Az én álmatlan éjszakáim nem fértek össze az ő sűrű "beosztásával", így még a nyári szünet előtt dobott. Kellemetlen...
Apróságok
Amortentia
Kávé. A forró, frissen főzött kávé illatát sosem tudnám megutálni. Talán épp azért, mert a kávébab aromája már önmagában nem engedi lehunyni szemeimet, így ez a legnagyobb védelmem álmaim démonja ellen.
Mumus
Szó szerint: Mumus. Álmaim birtoklója, ébrenlétem démonja. Egy sötét árnyalak, aki mindig követ, s mindig ott van szemem sarkában, de sosem tudom megfigyelni mi is az valójában. Néha ember formája van, néha egy bestiára emlékeztet, s sosem hagy aludni.
Edevis tükre
Hogy mire vágyok a legjobban? Talán ha Edevis tükrébe kellene néznem, akkor először nem magamat látnám, hanem apámat. Őt, ahogy elfogadja a saját vérének létezését, akármennyire is piszkosnak véli azt. Végül ott áll mögöttem, büszkén, mosolygósan, mintha a viharfellegek soha sem léteztek volna.
Hobbim
Talán nem feltétlen hobbinak sorolhatóak a következők, ám az én repertoárom eléggé szűk. A késő esti kávézások és csillagvizsgálás mellett nehezen mozdulok ki vagy csinálok bármi hasznosat.
Elveim
Jobb a békesség, legalábbis anyám szerint nem kellene keresnem a bajt, az már más kérdés én mennyire tartom magam ehhez.
Amit sosem tennék meg
A gyilkolás puszta gondolatától is borsódzik a hátam. Persze dobálózhatok olyan szavakkal mérgemben, hogy "megöllek", "kicsinállak", de nincs semmi fogható fenyegetés mögötte.
Ami zavar
Sosem értettem az aranyvérűség és a kevert vérűség közötti ellenszenvet. Ugyanúgy hús-vér emberek vagyunk, némi mágiával megfűszerezve, mégis minek kell "gyilkolni" egymást emiatt? Lehet csak az én "muglibecsületem" szól belőlem, de ez akkor sem tetszik különösképp.
Ami a legfontosabb az életemben
Az anyám és a becsületünk. Nem fogom karba tett kezekkel nézni, ahogy megvetnek és kibeszélnek a hátam mögött a származásom miatt. Épp elég nekem apám ellenszenve és kicsinyes viselkedése az irányunkba.
Ami a legkevésbé fontos számomra
Barátkozás. Talán furcsának hangzik, mivel mindenki tudja, hogy az ember társasági lény, én viszont jobb szeretek a háttérben maradni és megúszni egy unalmas, vontatott beszélgetést az adott fél életéről és céljairól. Nem érdekelnek mások történetei, így miért vegyek a fáradtságot, hogy beédesgessem magamat a karjaikba?
Amire büszke vagyok
Nem hoztam semmi lényegeset az életbe, amire büszke lehetnék, de ha nagyon meg kell erőltetnem magamat, akkor talán tudnék egyet említeni. Remek kávét főzök. Igen. Ez lesz az.
Ha valamit megváltoztathatnék
Megelőzném, hogy apám valaha is találkozhasson anyámmal. Igen, akkor nem születnék meg, de legalább megóvnám a legártatlanabb teremtést e világon a csalódástól és szenvedéstől. Amúgy sincs a világnak rám szüksége... Anyámra már sokkal inkább.
Így képzelem a jövõmet
Attól még, hogy a munka nem igazán kenyerem, a bűnüldözést nem vetem meg. Ha pedig bármilyen módon jobbá tudom tenni a világot, akkor azt hiszem ez az én lehetőségem. Remélhetőleg huszonegyedik életévemet betöltve a Minisztérium társaságában üldözhetem a bajt. Na meg persze szeretném elkapni apám grabancát és szembesíteni a múlt árnyékaival, melyekről olyannyira megfeledkezett.
Egyéb
Mézesfalás kiszolgáló (mert mindenkinek kell valami bevétel, még ha roppantmód utálok is dolgozni)
Mindenkinek megvannak a maga démonai - szól a jól ismert közhely, de a te esetedben ezt kicsit konkrétabban kell értenünk, mint a mások vállát nyomó traumák és problémák esetén. Az álmoknak biztonságos helyet kéne teremteniük az életedben, egy csendes menedéket, ahol kipihenheted a nap fáradalmait, azonban számodra az alvás maga a földi pokol, pedig valljuk be, az ébren töltött óráid sem mindig felhőtlenek. Sokan azt gondolják, hogy Voldemort halálával eltűnt a régi aranyvérű elitista réteg, a származás alapú megkülönböztetés legalább a fiatalabb generációk körében véget ért, de sajnos ez nincs így, sőt, felerősödni látszik a diszkrimináció és gyűlölködés. Mugli édesanyáddal és az életedből hiányzó édesapáddal nem vagy egyszerű helyzetben... De biztos vagyok benne, hogy idővel találni fogsz olyan embereket, akik az alvásproblémáid, a zárkózott természeted és a származásod ellenére is képesek lesznek közelebb kerülni hozzád és ha kell, ki is állnak érted. Ahogy George R. R. Martin mondta: "Lehet valaki bátor, miközben fél? (...) Egy férfi csakis akkor lehet bátor." Ez rád is igaz, minden egyes nap szembe nézel a félelmeiddel, és mi ez, ha nem színtiszta bátorság? Emellett igazán becsületes srácnak tűnsz, és bár szeretsz megközelíthetetlen kaktuszként létezni, az anyukáddal kapcsolatos szavaid nyilvánvalóvá teszik, hogy van benned egy nagy adag önzetlenség és a szíved is hatalmas. A Teszlek Süveg ezért úgy döntött, hogy a házad legyen a Griffendél! Futás foglalózni és már vár is a játéktér