Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Titan Lovegood

Anonymous

Titan Lovegood Empty
Vendég
Vas. Júl. 24, 2022 1:21 pm

Titan Lovegood

Nem: férfi

Kor: 31 év

Vér: aranyvérű

Születési hely: Lovegood kúria

Iskola/ház: Roxfort/Hollóhát

Munka: Ami éppen akad - átoktörő

Családi állapot: semmilyen?

Patrónus: Medúza

Pálca: Szőlő, unikornisszőr-mag, 10 hüvelyk

Polarizációk

Szerinte van az egész családjában egy nagy adag irónia, hogy míg ő képes mindent magával rántani hirtelen természetével, a süveg mégsem a Griffendélbe osztotta be. Pedig bátornak hiszi magát. Alkalmanként. Természete, mint a parázs: sokáig kell szítani, hogy lángra kapjon, de akkor aztán mindent visz magával. Nem feltétlenül rossz értelemben. Ha beindul benne ez a késztetés, megesett már, hogy olyan merev szabályokat sikerült ledöntenie, amiről úgy gondolták, képtelenség még csak megfúrni is.
Nem hisz a szabályokban, szerinte azt azok alkották, akik magukat védik, mások kárára. Elveszi a kreativitás édes folyamát, ami olyan helyekre képes magával rántani, amit a szabályok az életben nem képesek követni, nemhogy megérteni. A végtelen lehetőségeket kedveli, igaz, időnként azért az ezzel járó felelősséget nem igazán van kedve felvállalni. Olyankor vállat von, előveszi kisfiús és ártatlannak tűnő mosolyát, s vállat vonva elmormol egy bocsit, és már ott sincs.
Mégse lehet rossz lelkűnek nevezni, ez mindössze az igazságérzete, s szabadságvágya.
Mindez abból fakad, hogy véleménye szerint mindenki megérdemli a szabadságot és az igazságot. Törődő másokkal, még ha ez időnként lavinában is jelenik meg: ereje helyett sokkal inkább segítő szívét mutatja. Tűz helyett vízként: amely addig duzzad, míg végül mindent le nem tarol, mi útjába áll. A sors furcsa fintoraként, ahogy a Süveg Hollóhátba tette, úgy hirtelen természetként a víz elem lett a barátja.

Életem története

Csendben kuporognak a szerkezet felett, s óvatosan csepegtet vizet rá.
- Te, ez nem fog működni, életünk végéig gubbaszthatunk felette, akkor sem fogod kinyitni.
A társa duplaanyira hirtelen jellem, mint ő maga, ő azonban vigyorogva támaszkodik öklére, figyelve a tárgyat.
- Figyeld csak...
A víz egyenletesen terül el a tárgy egyik felszínén. Az utolsó oldal, a korábbiak nem jutottak eredményre. Legalábbis, ő tudja, mit akar látni. Ahhoz, hogy fel tudják nyitni.
Most azonban a harmatcseppként guruló víz megáll egy helyen, majd előbb lassan, utána gyorsabban: eltűnik, a felső része kicsit szétterülve.
- Mondtam én, hogy zár van rajta, nem véletlen nem tudod varázslattal kinyitni. - vigyorog Thomasra, akinek most azon énje bukkant fel, aki nem szereti, ha másnak van igaza.
Felül, oldalt dőlve háttal a szerkezetnek, a hátizsákja felé nyúlva.
- Már csak egy.... mit csi... - de már nem tudja befejezni, a szerkezet megadja magát Thomas türelmetlenségének, ahogy a varázs tolvajkulcsot akarja beletenni.

- Te félkegyelmű, mondtam, hogy nem a megszokott módon nyílik. - szólal meg, amint kinyitja barátja a szemét. A Szent Mungóban. Még az utolsó pillanat ... inkább után, mint előtt, sikerült vízfalat emelnie közéjük s a szerkezet közé, s kicsit azzal ugyan elkésett, hogy maguk köré vonjon, burokként, levegőt közrefogva, így beterítette és meglendítette őket a víztömeg, amit a barlang résein át idézett maguk köré, így Thomas, Titan örömére, mert azért szereti, ha az igazság érvényesül, nekicsapódott a falnak.
Ki, majd a Mungóba hoppanált vele, hogy mielőbb ellássák.
Crystal telepszik melléjük, a baglya, csőrében egy levéllel. Felismeri, hogy a Minisztériumból van. Sóhajtva veszi ki, s nyitja meg.
- Kellett neked türelmetlennek lenni. Ha nem jövök vissza, akkor a seprűmet rád hagytam. Ne hozz anyukád sütijéből... vagy várj... mégis hozz. - vigyorodik el. Olyan kemény, hogy verekedni is jó vele. Tökéletes eszköz!

A tárgyalás nem volt bonyodalommentes. Kis híján felfedték a varázslóvilágot a muglik előtt, elfeledkezve arról, hogy a délutáni barlangász csoport már a bejáratnál van, ahová magukat tessékelte ki a víztömeggel. Szerencsére a bűbáj megoldotta, de csak azért, mert időben sikerült mindent és mindenkit elérni.
Sosem szerette a szabályokat. Korlátozzák, utasítják, s elrontják a móka ízét. Thomas türelmetlenségét, s az ő, majdnem szabályszegését, ahogy ő nevezi, bár szerette volna már így utólag, ha valóban meg is teszi, ő itta meg a levét, Thomas helyett is. Fél év az íróasztal mellett. Már az első héten a hullájával fognak beszélni. Vagy... a hűlt helyével.

Ha tükörbe nézek

Magas, szőke, vállig/lapockáig érő haj, világos bőr, és szemek, vékony testalkat. Többnyire kényelmes, terepre való ruhában jár, ha sok napfény éri a haját, szinte fehérre szívja ki a színét.

Családom

Silas Lovegood - apa
Athena Lovegood - anya
Phoenix Lovegood - nővérem, s az egyetlen, aki tud úgy kérdést feltenni nekem, hogy értelme is van, rámutatva arra, mit is teszek éppen. Szerintem nagyon szabálykövető, rengeteg dolgot elveszít, és kihagy, de ő választotta. Én meg helyette is élvezem az életet.
Sógorok, nem sógorok, majdnem sógorok - nekem aztán édesmindegy, Phoney melyikkel van éppen. Bántják: fulladjanak meg!

Apróságok

Amortentia - nincs. Illat, illat.
Mumus - Phoneyt életveszélyesen megtámadja egy sárkány
Evedis tükre - minden nap megélem, minek nézegessem?
Hobbi - amivel éppen foglalkozom (bajba kerülni. Állandóan)
Elveim - az a szabály, hogy nincsen szabály. De mivel így az is szabály, tehát... (sose légy másokkal ártó szándékkal)
Amit sosem tennék meg - már megtettem, és inkább hallgatok róla (megelégeltem útitrásam marhaságait, és a vízbe löktem)
Ami zavar - azt szerintem inkább én teszem másokkal
Ami a legfontosabb - szabadság, szabálynélküilség
Ami legkevésbé fontos - ha nem fontos, akkor nem is foglalkozom vele (aranyvérűség)
Amire büszke vagyok - a kalandjaim
Amit megváltoztatnék - olyan nincs. Akkor hogy vonnám le a tanulságot belőle?
A jövőm - minden állandóan változó, majd pont a jövőm lesz állandó.

Egyéb

Elementális mágia - víz
Látó

Austin Butler

Vissza az elejére Go down
Holden Briggs

Auror

Titan Lovegood 5d7a8e7afc88458a09e930c67084fc15

Lakhely :

London

Elõtörténet :

Titan Lovegood Tumblr_pwo77t9US61qbar1do6_r1_400

Playby :

Cillian Murphy

421

Titan Lovegood Empty
Holden Briggs
Szer. Aug. 31, 2022 10:45 am
Kedves Titan!

Téged nem lehet megzabolázni, a szabályok be nem tartása számodra egyenlő a szabadsággal, és soha nem vesztegetnél el egyetlen lehetőséget sem. Valószínűleg ezért vagy annyira jó abban, amibe belefogsz. A hibákból tanulni lehet, finomítani a módszereid, és csiszolni a képességeid. A saját törvényeidhez  alkalmazkodsz, amelyek a fejlődésed támogatják, nem nyesik vissza a hajtásaid.
Megható, mennyire ragaszkodsz a nővéredhez, hogy bármit megadnál érte, és bármit megtennél, hogy megvédelmezd.
Önazonos és öntudatos vagy, messzemenőkig komfortos a bőrödben, senki sem állíthat meg. Te alkotod és alakítod az életed, pontosan olyanná, amilyenné szeretnéd, és ez olyan szabadságot ad neked, amit mások el sem tudnának képzelni. Irigylésre méltó.
Nem is tartalak fel tovább, várnak a rokonok, futás foglalózni Very Happy !

Good heart.

Bad temper.

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: