"I will ride, I will fly Chase the wind and touch the sky I will fly Chase the wind and touch the sky And touch the sky Chase the wind Chase the wind Touch the sky"
Nem: Nő
Kor: 11 év
Vér: Mugli születésű
Születési hely: London
Iskola/ház: Roxfort, Hugrabug
Munka: Egy sztepptánc-csoport tagja vagyok
Családi állapot: Juj, hagyjatok!
Patrónus: Kerry Bog Póni lesz, ha nagy leszek
Pálca: Juhar, egyszarvú szőr, 12 hüvelyk
Amilyen vagyok
Tele vagyok lendülettel és energiával. Mindig mosolyogva kezdem a napot, és úgy is fejezem be. Szeretem kimutatni, ha szeretek valakit, ilyenkor bókokkal, öleléssel, apróságokkal kedveskedek, hiszen a szeretetemet a lehető legtöbb személlyel szeretném megosztani. Nyitott vagyok az új dolgokra és emberekre. Szívesen barátkozom, sőt már-már gyűjtöm magam köré az embereket. Imádok szerepelni, ez legfőképpen akkor mutatkozik meg, amikor a csoportunkkal színpadra lépünk. Szívvel-lélekkel csinálom azt, amibe belefogok. Ha valami nehéznek tűnik, akkor sem hátrálok meg, hanem próbálok megoldást keresni a problémámra. Anya szerint rémesen kíváncsi vagyok, és gyakran beleütöm az orromat mások dolgába. Szerinte többet kellene foglalkoznom magammal meg azzal, hogy gyakrabban tegyek rendet. De miért pakolnám el a játékaimat, ha apu egyetlen pálcasuhintással a helyére pakolja őket? Anyu nem érheti ezt. Azt se szokta, amikor rögtönzött történetekkel szeretném megnevettetni a családot. Apu szerint néha túlságosan is nagy a képzelőerőm, de sose mondta azt, hogy ez gond lenne. Sőt! Mindig nagy örömmel hallgatja a legújabb ötleteimet, és remekül szórakozik rajtuk. Állatbarátnak tartom magam. Nemcsak a saját kutyusomért vagyok oda, hanem mások kedvenceivel is hamar megtalálom a közös hangot. Egyszer Linda barátnőm döbbent meg, hogy a cicája milyen gyorsan megszokta a jelenlétemet. Eleinte nagyon fájt apu és anyu válása, és a gondolat, hogy Darrent is ritkábban látom majd. Aztán az évek múlásával rájöttem, hogy jobb volt ez így, mert mindenki sokkal boldogabb. Az elején még szerettem volna, ha kibékülnek, de utólag visszagondolva, tényleg mindenkinek egyszerűbb így. Csak ne kellene néha annyit pakolni, hogy egy hetet anyuéknál tölthessek!
Életem története
Talán egy éve kezdődött. Késő délután volt, Lizzie az ölemben pihent, én pedig a kanapén gubbasztva nevetgéltem apu képtelen történetén, amit szerintem csak azért talált ki, mert már nem bírta tartani velem a tempót. Annyira, de tényleg annyira vicces volt, hogy a szemeimet törölgetve kacagtam, amikor a semmiből megjelent egy szivárvány. Az egész nappalin átívelt, és a konyhában ért véget. Először meglepődtem. Aztán Lizzie-t kitessékeltem a lábaim közül, és a konyhába sprinteltem, de hiába keresgéltem a titkos kincset a szivárvány lábánál, még egy sütis dobozt se találtam, nemhogy kincset. Csalódottan kiabáltam ki apának, hogy sikerült jól átvernie ezzel a trükkel, de az igazság az volt, hogy apu egyáltalán nem csinált semmi ilyesmit. Ekkor jöttünk rá, hogy valószínűleg örököltem apu képességeit, és én boszi voltam. Próbált megtanítani arra, hogy miként kezeljem a bennem lévő varázserőt, hiszen egészen idáig egy londoni mugli iskolába jártam, sőt még a tánccsoportban is varázstalan gyerekek vettek körül. Igyekeztem. Tényleg nagyon igyekeztem, de néha így is előfordult, hogy a virágok az ablakban még télen is kivirágoztak a közelemben meg… Nagyon sok furi dolog történt. Aztán nemrégiben megkaptam a levelemet a Roxfortba. Onnantól kezdve pedig nem volt megállás. Az Abszol Úton apu alig bírt visszafogni, mert minden boltba be akartam nézni, mindent fel akartam vásárolni, és ha rajtam múlt volna, akkor zárásig Madam Malkin talárszabászatában ragadtunk volna, mert az összes diákkal és felnőttel megálltam beszélgetni. Még a Zsebpiszok köz nevű hely is eléggé izgalmasnak hangzott, de apu elcsípte a kezemet, és elhúzott onnan. Azt mondta, hogy furi emberek járnak oda, és ne akarjak odamenni. Ettől még inkább menni akartam volna, de elterelte a figyelmemet azzal, hogy még nem vettük meg a pálcámat. A pálcaboltban is összefogdostam volna mindent, tucatnyi varázspálca került a kezembe, mire megtaláltuk azt, ami csak rám várt. Egy igazán szép, sötétbarna darabot kaptam, amelybe szép faragásokat véstek. Annyira tetszett a kapott pálcám, hogy ha rajtam múlt volna, azzal aludtam volna. Aztán eljött a nagy nap. Ekkor rájöttem, hogy apát tényleg hónapokig nem fogom látni. Sírva csimpaszkodtam bele a felsőjébe, hogy ne küldjön el, mert nélküle minden olyan uncsi és üres lesz. Meg aztán… Mi lesz, ha nem találok barátokat? Vagy rosszak lesznek a jegyeim? Ha nem fogom szeretni a helyet? Tele voltam félelemmel még akkor is, amikor apu feltett a vonatra. Hiába próbált megnyugtatni, akkor sem éreztem jól magam, ugyanis csupa rossz gondolataim voltak. Hamar találtam magamnak egy üres kabint, és az ablakban csüngve integettem apunak, amíg a Roxfort Expressz el nem hagyta a pályaudvart. Szipogva húztam fel a lábaimat az ülésre, és meredtem magányosan magam elé, amikor egy másik lány csatlakozott hozzám. Segített elterelni a figyelmemet, majd közösen vásároltunk be a büfésnéninél. Amikor már a harmadik tökös derelyét tömtem a számba, akkor már nem tűnt olyan szörnyűnek az egész.
Ha tükörbe nézek
Vörös vagyok és szeplős. Az Abszol Úton bevásároltunk, valaki azt kérdezte, hogy Weasley vagyok-e, mire durcásan csak annyit feleltem, hogy nem, csupán félig ír. Ugyanis, anya Írországban született, és nagyon-nagyon sok mindent tőle örököltem, mint például a hajszínemet. Ráadásul, azt se tudom mi fán terem az a Weasley. A szemeim ugyanúgy kékek, mint anyué, csak vele ellentétben, én képes vagyok a nézésemmel meglágyítani apa szívét. Az orrom otthon mindig azt mondják, hogy milyen kis pisze (nem tudom mit jelent az, hogy pisze), és Darren is gyakran bökte meg a nózimat, amikor kisebbek voltunk. Szinte mindig mosolygok, még akkor is, amikor kipottyant az egyik elülső fogam, mert a helyére nőtt egy másik. Pici vagyok. A családban szinte mindenki felém magasodik, és ez olyan rossz! Remélem, a Roxfortban akadnak nálam kisebbek is. Szeretem a kalapokat, a sapkákat, van egy karórám, és nyáron szívesen csenem el apu napszemüvegét, hogy egy kicsit én is menőnek érezhessem magam. Bármilyen színű és mintájú ruhát felveszek, ami tetszik. A hangulatomtól függ az is, hogy mennyire lányos, vagy fiús az öltözködésem. Még mindig keresem azokat a dolgokat, amelyek a legjobban passzolnak hozzám.
Családom
Édesapám
Anthony Salinger: Ő a világ legmenőbb és legjobb apukája! Amióta csak az eszemet tudom, mindig (néha szó szerint is) apa nyakán csüngök, és nyaggatom őt a kérdéseimmel, kérlelem őt, hogy játsszunk valamit, vagy csak menjünk kirándulni, felfedezni, mert nem szeretek egy helyben maradni. Apu pedig egy igazi hős, mert szó nélkül leül velem játszani, aminek sokszor az lesz a vége, hogy végignevetgéljük a délutánt, úgy elszalad az idő! Ráadásul, hatalmas piros pont apunak, amiért olyan király varázslatokat tud! Egyszer (de légyszi, ne áruljátok el anyunak!) tűzijátékot is varázsolt csak azért, hogy jobb kedvre derítsen.
Édesanyám
Shannon Loughrey: Anyát is nagyon szeretem, de ő sokkal, de sokkal szigorúbb, mint apa. Ráadásul, előtte titkolnom kell, hogy felvettek a Roxfortba, mert nem tudja, hogy boszorkány vagyok. Lehet jobb így, mert tuti nagyon ideges lenne, ha megtudná, hogy tényleg létezik varázslat, nem csak tündérmese, ahogy ő szokta mondani. Egyébként igyekszem nála is sok időt tölteni, és nagyon fognak apával hiányozni, hiszen szeptembertől egészen karácsonyig nem láthatom se a szüleimet, se a bátyámat.
Testvéreim
Darren Loughrey: Ő… Hogy is mondjam. Ő nem apa fia. Darren azelőtt született, hogy anya és apa megismerkedtek volna. Sose ismertem az ő apukáját, egyszer sem láttam azt a bácsit. Darren viszont mindig is a tesóm volt és mindig is a tesóm lesz, bármi legyen. Kár, hogy neki se mesélhetek a Roxfortról, mert ő sem tud varázsolni. Darren viszont nagyon-nagyon okos fiú, nem véletlenül vették fel az oxfordi egyetemre.
Párkapcsolat
Fúúj, fiúk. Egyébként valaki igazán megmondhatná Barrynek, hogy hagyja abba a hajam húzgálását, mert nagyon idegesítő!
Gyermekeim
Van egy Lizzie névre hallgató Pembroke welsh corgi kutyusom. A nevét a királynőről kapta, mert úgy tudom, ő is szereti ezt a fajtát. Nagyon szomorú vagyok, hogy otthon kellett hagynom. Remélem, apu nem felejti el megetetni!
Apróságok
Amortentia
Csokoládé, vanília, eperfagyi, fahéj, csak pár a sok édeskés illat közül, amiket szeretek.
Mumus
Apu elfelejti megetetni Lizzie-t; anyu megtudja, hogy boszorkány vagyok, és nagyon dühös lesz rám;
Edevis tükre
Szeretnék sárkányháton repülni. Na jó, egyelőre azzal is beérem, ha gyakrabban láthatom aput suliidőben.
Hobbim
Kiskorom óta sztepp táncolni járok, szeretek kirándulni, jelentkeztem a suli kórusába, ezenkívül szeretek Lizzie-vel szaladgálni, apával társasozni, Darrent megviccelni, kalandozni és álmodozni.
Elveim
Ez mit jelent?
Amit sosem tennék meg
Sose lépnék rá Lizzie farkincájára; nem adnék neki csokit, hiába nézne rám bociszemekkel; soha, de soha nem hagynám egyedül aput; nem rosszalkodnék anyu közelében.
Ami zavar
Nem szeretem, ha valaki a szavamba vág.
Ami a legfontosabb az életemben
Apu, anyu, Darren, Lizzie és Shanny
Ami a legkevésbé fontos számomra
Ez mindig változik. Ami ma lehet nem izgat, az lehet holnap a legfontosabbak között lesz és fordítva.
Amire büszke vagyok
Büszke vagyok arra, hogy apu milyen menő. Boldog újságolom el másoknak, hogy Darren is jó suliba jár. Szeretek a tánctudásommal is kérkedni, és ha tehetném, akkor világgá kürtölném, hogy boszinak születtem.
Ha valamit megváltoztathatnék
Hogy a Roxfort ne legyen bentlakásos suli, és gyakrabban láthassam a családomat.
Így képzelem a jövõmet
Lizzie-vel az ölemben, fagyival a kezemben sárkányháton repkedve a Buckigham Palota felett.
Egyéb
Van egy plüssöm, ami Shanny névre hallgat, és pontosan úgy néz ki, mint a Shrekből a sárkány.
Nem csoda, hogy apukádnak te vagy a szeme fénye, mégis ki ne rajongana érted? Igazán okos, érdeklődő és melegszívű gyerek vagy - és ami igazán fontos: igazi gyerek, hiszen a szüleid válása ellenére is megmaradhattál annak, szeretetben és minden rossztól elszigetelve nevelnek, ahogy azt minden kisgyerek megérdemelné. Persze a Roxfort már nem egy kényelmes, szivárványszínű buborék, meg kell tanulnod a szüleid nélkül boldogulni, ahogyan arra is rá fogsz jönni, hogy nem mindenki olyan rendes ember, mint az apukád, hogy vannak igazságtalanságok, hatalmas problémák és tragédiák, a varázsvilág pedig nem mindig olyan mesés, amilyennek elsőre tűnik. De biztos vagyok benne, hogy a Roxfortban is majdnem olyan jó barátokat találsz majd, mint Lizzie, a corgi (persze csak majdnem, Lizzie pótolhatatlan és utánozhatatlan), és semmivel sem kell majd egyedül megbirkóznod. A tanítási szünetekben pedig mindig hazavár majd a családod, bár azt hiszem, édesanyád előtt egyre és egyre nehezebb lesz titokban tartani, hogy pontosan milyen iskolába is jársz az év többi napján... Futás foglalózni, még rengeteg kaland vár rád !