| | | Szer. Ápr. 13, 2022 10:15 pm |
- Ne, ne, kérlek, ne küldd el! Én csesztem el, eltereltem a figyelmét a dumálásommal. Ígérem, nem fogok többet hozzászólni – tányérnyi szemekkel nézek Holdenre, de persze nem hatja meg. Nem, mintha bajba keveredtünk volna, vagy tényleg, komolyan meg kellett volna védenie Tomnak, vagy, ne adja Merlin, megmentenie az életemet. Bár, szerintem, érdekes és hétköznapian izgalmas életet élek, azért nem keveredek nap, mint nap varázslópárbajba, nem úgy, mint Holden – aki most is olyan makacs eltökéltséggel néz rám, hogy nem is kell mondania semmit, hogy tudjam: nincs kegyelem Tom számára. Lemondó sóhaj hagyja el az ajkaimat. Nyilvánvalóan a sógoromnál jobbat keresve is alig-, vagy egyáltalán nem lehetne találni, és azt is tudom, hogy meglehetősen kényes arra, hogy milyen emberek – testőrök – vigyáznak a családtagjaira, kikkel vagyunk egy fedél alatt, egy égtérben, hogy kik kísérgetnek minket ide-oda London utcáin, vagy az Abszol Útra, vagy, úgy nagyjából egészében, bárhova. A kezdetek kezdetén egészen furcsa volt, hogy valaki folyamatosan a sarkamban van, pár méternyire tőlem, és minden lélegzetvételemre-, és szívdobbanásomra úgy figyel, mintha az élete múlna rajta – necces helyzetben az enyém múlt volna lankadatlan éberségén, de ez részletkérdés. Ha a férjemnek sem kellek már, hát ki másnak? Nem éreztem magam veszélyben soha, sehol. Nem éreztem azt, hogy valaki, akárki fenyegetést jelentett volna rám nézve. Nem pillantottam a vállam fölött, a hátam mögé. Csak éltem az életemet, annak reményében, hogy folytathatom ott, ahol abbahagytam, akkor, amikor Moe-ból Miniszter lett. De már megismernek, tudják, hogy ki vagyok, tudják, hogy kihez tartozom, és, bár a többség nem köpött le, nem dobott meg téglával, sem nem gázolt el az autójával vagy a seprűjével, kaptam már olyan pillantásokat is, hogy kedvem lett volna fülem-farkam behúzva elhagyni a helyszínt, amilyen gyorsan csak lehetséges. Egészen abszurd volt megosztani az életem egyes mozzanatait egy vadidegennel. Korábban Holden vállalta magára ezt a szerepet, de ő sem tud ennyi felé szakadni, és még a saját munkájával-, hovatovább a magánéletével is foglalkozni. Nem is várnám el. Azt persze a legvadabb álmomban sem hittem volna, hogy egy ponton odáig fajulnak a dolgok, hogy igenis meg kell osztanom a magánszférám egy részét egy idegennel. Ketten voltak eddig: Tom, az utóbbi, akivel nagyon jól kijöttünk, és sokat beszélgettem vele, ő pedig partner volt ebben, előtte pedig Scott, de őt áthelyezték Amerikába, a MACUSÁ-hoz. Megpróbálhattam volna. Kiadhatnám magam annak a szofisztikált úrinőnek, akinek lennem kellene, fogadhattam volna az úriembert kosztümben, meg belőhettem volna a hajamat, és sminkelhettem is volna, de semmi kedvem sincs a képmutatáshoz. Egy-egy nyilvános megjelenés csupán pár óra, ellenben mi ketten ennél kicsit több időt fogunk együtt tölteni, és jobbnak látom, ha már a kezdetektől fogva tisztában van azzal, hogy a nő, akit az újságokban lát, csak egy fröccsöntött kirakati bábú, egy látványelem, egy illúzió, szemfényvesztés. Se több, se kevesebb. Pontosan érkezik a megbeszélt, délelőtti időpontban. - Le kell tennem. Ebéd után beugrok, tarts ki, és, ha bármi van, hívj, jó? Szia! – vállammal szorítom fülemhez a telefont, kezeimben alabástromfehér orchideát tartok, vele a karjaimban, mosolyogva nyitok ajtót. – Jó napot! Minden bizonnyal Mr. Shelley, jöjjön, fáradjon beljebb – állok félre az ajtóból, még mindig a növényt, meg a telefont szorongatva. – Megkínálhatom kamillateával? Kávét? – szelíden terelem a konyha felé, ahol a nagy ablak elé leteszem a virágot. – Ó. Rebecca Briggs – nyújtom felé a jobbomat. – De ezt bizonyára tudja már...
|
| | | | Hétf. Ápr. 18, 2022 11:21 pm | R2anD(2)
Francokat van kedvem még egy utolsó pillantást vetni a lakásomra. Mert, ha megteszem, akkor vissza is fordulok, és a világ összes átka sem lesz elég ahhoz, hogy én felvegyem azt a munkát. Csak az lebeg a szemem előtt, ha teljesítem a melót, akkor megkapom az aktát. Ha kilépek, akkor sem kapom meg. Vajon, ha meghalok, a síromba beleteszi azért, a kezembe? Végül is csak arról volt szó, hogy megkapom. Azt nem, hogy bele is nézhetek... Semmi kedvem nincs a megbízáshoz. Nem az zavar, hogy teljes fokozatban kell működnöm a nap huszonnégy órájában, azt megszoktam. Mindazt, ami az ismert nevekkel jár, azt rühellem: interjúk, állandó mosoly, állandó kedvesség s bájolgás. Nem, még mielőtt bárki azt hinné, én leszek az, aki lelkesen fog integetni, és kedvesen mosolyogva kezet fogni mindenkivel, téved. Akire vigyázok, és akikkel találkozik, azzal lesz mindez a szirupos... brrr.... Még meg is rázkódom, nem az eső okozza, s az sem, hogy a bőröndömet magammal kell cipelnem. Ha rendesen terepen lennénk, vagy semmi, vagy kis hátizsák lenne rajtam. De a vigyázás odaköltözést is jelent, elvégre akkor is figyelek majd rá, ha éppen otthon van. Ahh, mekkora ökör vagyok én, inkább adtam volna be a felmondásom! Most éppen az lenne a legnagyobb bajom, merre forduljak kínomban a másnaposságtól. Főleg úgy, hogy azt még a nejem halálsa és temetése után sem tettem meg. Helyette munkaalkoholista lettem. Ahogy közeledem a házhoz, úgy figyelem meg. A környéket, az embereket, a tárgyakat. És bejutást. És Merlin szakállára még ő is nyit ajtót! Megáll az eszem! - Nem, én Mr. Holloway vagyok. Ki az a Mr. Shelley? - tesztelem, vajon mi fog történni? Mosoly? Az nincs. Valami egészen más a képemen. A kelletlenség, amit nyugalom álarca mögé helyezek. Elvégre nem az a dolgom, hogy a véleményemet testőrként a másikra, legfőképp a védencem képébe toljam. Utálom az orchideákat. Nem véletlenül. Mélyet lélegzek, s leveszem a kalapom, ahogy beljebb lépek, magammal hozva a bőröndöt, letéve az előtérbe, az ajtó mellé. - Egy rendes tea is megfelel, köszönöm.Kamillatea a legnagyobb bűn, amit el lehet követni ellenem. Leveszem a kabátom is, s bent is körbenézek. - Még nem találkoztunk személyesen. Robert Shelley - elfogadva a felém nyújtott kezet. - Mindig maga nyit ajtót? - nem foglalkozom azzal, hogy udvariatlan lenne, nem a társalkodónőjének vettek fel, na, akkor szaladnék el seprűvel a világ végére, ha annak kéne lennem. - Mondtak valamit azzal kapcsolatban, hogy mi is lesz a feladatom Önnél? - még mindig állok, mert bár úgymond nem vagyok munkában, ez valójában azóta nem igaz, hogy beléptem a háza küszöbén. |
| | | | Kedd Ápr. 19, 2022 6:32 pm |
Fogalmam sincs, hogy ezúttal kire várok. Gyanítom a szokásos dolog történt: Holden elintézte a dolgot, Moe helyett, akinek kisebb gondja is nagyobb ennél a hercehurcánál, aztán odaadott egy aktát a férjemnek, hogy ő lesz a szerencsés (vagy szerencsétlen, nézőpont kérdése) kiválasztott, Moe leokézta, aztán ott megakadt az információáramlás, mert, hát, baszki, Holdennek szintén kisebb gondja is nagyobb ennél. Úgyhogy, a biztonság kedvéért, a férjem tegnap este megemlítette, hogy ma lesz a nap, hogy Mr. Shelleyt alkalmazza a Briggs család. Amikor ajtót nyitok, és a férfi bemutatkozik, ezzel egyidejűleg ki is javít, kissé jobbra biccentem a fejemet, és a mosoly valósággal a képemre fagy, és inkább hat zavart vicsorgásnak már, amíg össze nem préselem ajkaimat. Egy pillanatra elkapom a férfiről a tekintetemet, és egyetlen, ott sincs pontra összpontosul a falon, és csak akkor rebbennek pilláim, amikor visszavezetem rá óceán kékjeimet. - Mr. Holloway – ízlelgetem a nevet, kissé összevont szemöldökkel. – Elnézést. Maurice nincs itthon – mert, hát, feltételezem, hogy, ha az úr nem Mr. Shelley, akkor bizonyára a férjemhez jött. – De, gondolom, mindjárt befut – teszem hozzá, elvégre Moe nem szokott csak úgy vadidegeneket hívni a házba, pláne úgy, hogy nincs itthon, végképp akkor nem, ha nem is lesz belátható időn belül. Márpedig ez a férfi az. Idegen. Miért nem a Minisztériumban találkoznak? – teszem fel saját magamnak a félmilliós kérdést, amikor becsukom mögötte az ajtót – direkt nem zárom kulcsra -, míg ő, láthatóan, feltalálja magát, leveszi a kalapját. Aztán észreveszem a bőröndöt is, ami azért egy kicsit megnyugtat, de nem annyira, mint kellene. A konyhába érve leteszem a féltve őrzött, dédelgetett orchideát a konyhapultra, mellé pedig a telefonomat, úgy figyelem, ahogy a kabátot lekanyarítja a vállairól. Réssé szűkítem a szemeimet a válaszát hallva. - Milyen a rendes tea ön szerint? – kérdezek vissza, mellkasom előtt összefont karokkal. – Fekete, zöld, vagy fehér? Gyümölcs? Rooibos? Matcha? – lélegzetvételnyi szünetet tartok. – Igazából a matcha is egy zöldtea féle, és az nincs is itthon, mert nem szeretem – a férjem meg, ugyebár, nem gyakran teázik. Legalábbis nem velem. Meg nem itthon. Amikor megragadja a kezemet, felvonom az egyik szép ívű szemöldökömet, és szinte érzem, ahogy a kérdőjelek a fejemen ugrálnak. - Nem Mr. Holloway? – intek balom hüvelykujjával az előszoba felé, ahol ezen a néven mutatkozott be, de az tagadhatatlan, hogy nagy kő esett le a szívemről. Aztán röviden elnevetem magamat. – Egy pillanatra eléggé megijesztett, tudja, ez a mufurc ábrázat, az idegen névvel társulva, hát... – nem volt túl bizalomgerjesztő. De a mimikái továbbra is már-már rezzenéstelenek, úgyhogy ezt inkább elhallgatom előle. – Vicces fickó maga – mondom, épp akkor, amikor kérdez. – Ó, hát... – megköszörülöm a torkomat, aztán nekiállok elkészíteni a teát, amit kért. – Régebben voltak házimanóink, de – húzom el az ’e’ betűt -, adtam nekik ruhákat – vallom be töredelmesen, miközben vizet engedek a vízforralóba. - Ez beugratós kérdés? – fordulok felé, egyik kezemben a filterrel, a másikban a porcelán teáskanna. – Hogy őrizzen. Mert, hogy testőr – nem tagadom, sikerült elbizonytalanítania. – Üljön le nyugodtan, nem fog a fenekébe harapni az a szék – húzom mosolyra ajkam jobb szegletét.
|
| | | | Vas. Ápr. 24, 2022 8:35 pm | R2anD(2)
És még a Nap is pofátlanul kisüt, pedig tökre örültem volna, ha az időjárás szimpatizál velem legalább. De.. nem. Óvodás ugyan nem vagyok, hogy kéjes örömmel éljem végig, ahogy a vizes bőröndöt végighúzom a házon. Abból kinőttem. Elég lesz, ha csak végignyikorgom vele a fél házat... Nem Mrs Briggs az oka mindannak, amibe magam léptem bele, s nem kívánom rajta kiélni a mérgemet. Majd azért élem ki magam, amit értem tesz. Nem, mintha ne tennék majd érte, ahogy kifejezem a rajongásom a munka felé. Amit ennek ellenére is maixmális fokozaton fogok megtenni. Csak elképzelni tudom, mi is történik a virághalom mögött, ami mögött szinte elvész. Mégis, érzékelem. Elvégre ezért vagyok auror. Figyelem a reakciót. Magamban csak lemondóan sóhajtok. Aaaannyiraaaa tudtaaaamm... És még el is mondja, hogy nincs itthon a férje. Utána pedig én nézek rá, értetlenül. Honnan rakta össze, hogy a férjéhez jöttem. - Ugye, azt ugye tudja, hogy valaki Mr Briggsszel akart volna beszélni, akkor találkozót kér, ergo tudja, hogy pont nincs itt? És hogy erről magának kéne tudnia első kézből? - és hogyhogy nem kezdek rajta gyanakvás jeleit olvasni? A fogasra teszem a kabátom és kalapom, s a bőröndöt a bejáraton belülre hagyva hagyom. Figyelem a testbeszédét, és hurrá! Már egy ilyenen is berág. Issssteni lesz. - A Roobis egy k... - baszott fűlevelet akartam mondani, de inkább másként fogalmazom meg. - hashajtó tulajdonsággal bír, így köszönöm, nem kérek belőle. Macha-t pedig szertartásoknál használják, arra pedig időm nincs. Feljegyeztem, hogy nem kedveli a matchat. Angol, tejjel és mézzel. Köszönöm.Csak figyelem arcának játékát, ahogy ráébred, mégsem Mr Holloway vagyok, hanem akit vár. Nem is tudom... hozhattam volna magamnak egy ásót, az már biztos. Elásni magam, mert ha nem teszek itt változtatásokat, akkor baj fog történni. Hogy mi? Még hogy nekem mufurc ábrázatom van? Kikérem magamnak! Szigorú. Szigorúan szigorú. - Azt mondtam, valóban. Egy teszt, amivel felmértem, miként is működik az információáramlás és miként reagál arra, hogy nem egy Mr Shelley érkezett meg. Eljut hozzám a folytatás. Vicces. Még hogy én? Vicces. - Mégsem nevet.Házimanók? Felszabadította? Végül is, nem tartozik rám, mit tett a házimanókkal. - Értem - még nem rohanom le azzal, mi lesz majd ezentúl, hogy megfelelően védve legyen. Még a végén megint karba fonja a kezét, és ha nekem kell megtennem, az általában nem jól végződik. - Nem - megakad a tekintetem a filteren. - Amennyiben nem szálas teából készíti, úgy köszönöm, nem kívánok teát. Ez így van. És ez némi változtatásokkal is járni fog, annak érdekében, hogy a védelme minél teljesebb körű legyen. Egy rövid ideig gondolkodom, hogy visszautasítom, hiszen voltaképpen már dolgozom. Veszek egy nagy levegőt, kigombolom a zakót, s helyet foglalok. - Ha megtenné, aprítófa lenne, pillanatok alatt.Túl akarok esni a helyzeten. Tudom, mi történt. Azt akarom tudni, ő hogyan élte át, hiszen ennek megfelelően tudom csak teljesíteni a testőri munkám. - Elmondaná, miért is történt a testőrváltás? |
| | | | Szomb. Ápr. 30, 2022 7:09 pm |
Azért az a legvadabb rémálmaiban sem sejlett még fel előttem, hogy egy vadidegen férfi betör a házunkba, és esetleg megfenyeget, bánt, vagy elrabol – pont engem. Valahogy elképzelhetetlen volt, hogy rajtam keresztül akarja bárki is megszorongatni Moe-t. Azt már sokkal inkább képes voltam vizionálni, hogy a gyerekeimnek – a közös gyerekeinknek! – baja esik, nem mintha azt szívesebben láttam volna a lelki szemeim előtt, mert már a puszta gondolattól öklömnyire szorul a gyomrom, és bukfencezik egyet. Ezért is van-, és lesz testőröm, mert a férjem biztonságban akar tudni. És csak akkor gondolok bele abba, hogy esetleg nekem is árthatna valaki, amikor a férfi kijavít, miszerint ő nem Mr. Shelley. Kérdésére meglepődöttségem nyomán összevont szemöldökkel nézek rá. - A férjem eléggé elfoglalt – mondom, igyekezve mosolyt erőltetni az arcomra, nem túl sok sikerrel. – Biztosan kiment a fejéből, hogy idetelefonáljon – még a vállamat is megvonom. – De bármelyik percben itt lehet – ebben igazából csak nagyon-nagyon erősen reménykedhetnék, ha nem uralkodna el rajtam az érzés, hogy igazából semmiféle találkozóról nincs szó. Így azt sem vetem fel, hogy felhívom, ha akarja, mert inkább arra játszanék, hogy elhúzzam egy kicsit az időt. - És koffeinmentes, természetesen édeskés, elronthatatlan – mert, hogy nem keseredik meg -, antioxidáns, gyulladás gátló, antidepresszáns, immunrendszer erősítő, nyugtató és stresszoldó – levegővétel nélkül darálom. – Szeretne még tudni róla valamit? – kérdezem, réssé szűkült szemekkel, és összepréselt ajkakkal méregetve az idegen férfit. Aztán egyik pillanatról, a másikra felfedi valódi kilétét. Legalábbis, nagyon remélem, hogy tényleg ez az igazi neve, és ő Ő, Mr. Shelley, nem pedig az az ijesztő alak, akinek az imént kiadta magát. - Egy teszt? Ez most komoly? – kérdezek vissza, egyik szemöldökömet fel-, ajkam szegletét pedig megkönnyebbült mosolyra húzva. – És átmentem? – kérdezem, cseppet sem tettetett kíváncsisággal, mert komolyan érdekel a válasza, és az, amit gondol. – Lesokkolt! – felelem, röviden és elgyötörten nevetve. – De ne aggódjon, pár óra múlva már mindketten nevetünk ezen a belépőn – biztosítom e felől, miközben már a konyhapult másik felén sertepertélek. Előveszem a szekrényből a teáskannát, meg két csészét, aljakkal – egyszerű, letisztult, hófehér szett, mentes a brit Ladyk által úgy kedvelt virágmintáktól -, miközben a forraló elkezd dolgozni, melegíteni a vizet. A már-már parancsnak beillő szócska nyomán komisz mosoly kúszik az arcomra, miközben hallgatom. - Ez pedig az én tesztem volt – felelem pimaszan, elővéve egy fém dobozkát, ami még félig tele van teafűvel. – Tudtam én, hogy jóban leszünk – sokatmondóan vonom fel a szemöldökömet. – Így megfelel majd? – kérdezem, csaknem ártatlanul. Aztán hasonló ábrázattal figyelem, ahogy a magas, karcsú lábú székre helyezkedik. - Szegény pára. Még jó, hogy nem ilyen vérmesek felénk a székek... – azok éppen nem, cserébe az acsargós dolgok helye az üvegházban van. - Nem lehetne, hogy tegeződjünk? – válaszolok kérdéssel a kérdésére, és úgy folytatom, ahogy kívánja. – Elvontam a figyelmét – oké, ez így eléggé slinky-n hangzik, úgyhogy gyorsan folytatom is a sztori rövid változatát. – Sokat beszélgettünk. Mondjuk, Scotthoz inkább én beszéltem, de Tom – valószínűleg a korából adódóan is – kicsit nyitottabb volt – így fejezem be, mert nem szeretném a férfi rossz hírét kelteni, vagy befeketíteni a nevét. Mondjuk, ez is eléggé furán hangzik ebben a formában. – Dumáltunk – teszem hozzá, mintegy pontot téve a mondat végére. Ebben a pillanatban a víz is felforr, és, mielőtt beleszórnám a kannába a leveleket, egy kis frissen forralt vízzel átöblítem a porcelánt. - Egyet önnek, egyet nekem, egyet pedig a kannának – hintem az edénybe a teát, és csak aztán öntöm nyakon a vízzel és fedem le.
|
| | | | Pént. Május 13, 2022 10:41 pm | R2anD(2)
Szent Merlinre, s még folytatja is! Az eszem megáll, komolyan! Fanyar mosolyt küldök válaszul, hátha veszi a lapot, de mit is reménykedek. És folytatja, még tovább! Gondolatban már az asztallapon görgetem a homlokom, helyette inkább elfordulok, hogy letegyem a bőröndöt, s közben próbálok egy mély levegőt venni, s úgy kiengedni. Inkább nem is válaszolok erre, mert egészen tuti, hogy fogja folytatni. Na, de majd ebben is felvilágosítom. Most csak mindent szép sorjában. Ez mondjuk éppen nem a pipa sorba került. - Igen. Egyáltalán teáról beszél? - merthogy a tea nekem a koffeines, olyan lórúgás, hogy tejet és mézet kell beletenni, ne marja ki az ember gyomrát. És még el sem hiszi! Esküszöm, a felettesem fejére fogom borítani az összes papírhalmot, ami csak létezik! Ezt a véleményt még egyelőre tükrözi az arcom, még ha finomabb formában is. - Igen. Igen. Nem - mert nem ment át. Ha szédíteni akart volna a válasszal, akkor ment volna át, de sajnos nagyon is őszintén kitálalt, ki, mikor éppen hol nincs. - Tökéletes célpontot adott azzal, hogy maga nyitott ajtót. Rá is kérdezett a nevemre, így aztán pláne könnyű dolgom lett volna. Minden teketória nélkül beengedett. És még el is mondta, hogy a férje pont nincs itthon. Ha el akartam volna rabolni, a lehető legkönnyebb dolgom lett volna - felelem nem csak komolyan, hanem kissé szigorúan is. - Nevetni - na, most fogok felállni, és inkább bedobom a törülközőt. Méghogy nevetni. - Nem.Hogy vehet ilyen komoly dolgot, ennyire... semminek? Ezért is utasítottam vissza eddig minden, testőri munkára vonatkozó felkérést, mert az ilyen.... nem, még gondolatban sem mondom ki, szóval előbb-utóbb nagyon pórul fognak járni, és abban nem az ő bőrükre történik a kár. Tudtam, hogy ki fog velem cseszni a főnök, azt nem, hogy ennyire. Gondolatban úgy vonok vállat, hogy majd a plafonig repül, az arcomra csak egy megszokott, kiábrándultan közömbös tekintetet kap. Mint egy hercegkisasszony, aki azt hiszi, az élet csupa móka és kacagás... Ahh, Robert, nyugi van már, azért ennyire nem szoktam ítélkezni senki felett, pláne nem az első alkalommal! Nyelek magamban egyet, és elengedem a fejemben keringő témaköröket. - Igen, köszönöm - a hangom teljesen közömbös. Az ilyen játékok miatt sem vagyok hajlandó testőrnek állni. Elég magamat elviselni, nemhogy még mást is. Hosszú lesz ez a szolgálat... - Nem túlzottan zavar. Ha mégis aprítósnak kíván lenni, kettőig sem kell gondolkodnia, megteszem számára azt a szívességet. Nem azért vállaltam el testőrséget,, mert sírva fakadnék azon, hogyha nem túl kellemes dolgot kell végrehajtani. Elvégre az életemet teszem kockára, akkor adjam már meg a módját a dolgoknak. - Ha akar, tegezhet, és használhatja a keresztnevemet is, amennyiben szeretné. Én magázni fogom. Így szoktam meg, nem a testőri munkában, minden munkában. Számomra ő munka, és vannak dolgok, amiket nem ő fog megszabni, annak ellenére, hogy a szélsőségekig kell majd hozzá alkalmazkodnom. - Értem - felelem ismét. - Nem török pálcát felettük, annak ellenére, hogy egyértelműen nem tehették volna meg - senki sem tökéletes, én sem vagyok az, így aztán majd pont én fogom megmondani, mi is van velük. Úristen Merlinre, ez még beszél is magának! Kész, feladom. - Azzal tisztában van, gondolom, miért van szükség ön mellé testőrre - nézek rá, tisztában van-e a valós fenyegetettséggel. S közben buzgón imádkozom, nehogy túlérlelje a teafüveket, mert keserű löttyöt nem iszok. Akkor sem, ha ezzel megsértem. |
| | | | Hétf. Jún. 06, 2022 11:55 am |
Megtanulhattam volna olvasni a jelekből, de tényleg, komolyan, csak általában nem érzem szükségességét. Biztosan sok mindent észrevennék a puccos eseményeken részt vevő, puccos emberek arcán: a grimaszba forduló mosolyokban, a felhúzott szemöldökökben, a ráncolódó homlokokban, vagy éppen egy kaján vigyorban végződő összesúgásban. De az ilyen-, és ehhez rettenetesen hasonló eseményeken jobban lefoglal az, hogy a lehető legjobb formámat hozzam, hogy lecsavarjam a hangerőt, hogy csak arra fókuszáljak, hogy Moe-t jó színben tűntessem fel. Nem követhetek el semmilyen hibát, vagy keveredhetek bármilyen jellegű, félreérthető diskurzusba – minden szavamat alaposan, kétszer megválogatom, mielőtt kiejteném őket a számon. Gondolom, részben ezért gondolnak inkompetensnek, vagy nem a pozícióra valónak, nem, mintha ez a státusz számomra bármilyen előnnyel is járna, vagy rosszra használnám a férjem nevét, és a kapcsolatunkat. Így azt sem veszem észre, hogy Robert valójában Robert, nem pedig egy vadidegen, akinek a nevén bemutatkozik, és éppen ezért tudok csak egy fikarcnyit füllenteni. Azt persze még nem találtam ki, hogy mikor fogom felhívni Maurice-t, vagy Holdent, hogy mi a pálya, de majd kitalálok valamit – addig is, biztonságos távolba kerülök tőle a pultsziget túlfelén. Mintha az megvédhetne egy tökéletesen, tűpontosan kiszórt átoktól. - Egy csodás teáról – bólintok, ajkam szegletébe mosolyt erőltetve. Aztán lehull a lepel, nos, a férfi rántja le saját magáról, mert valószínűleg nem bírja tovább nézni a szerencsétlenkedésemet és a naivitásomat, hogy kérdés nélkül benyaltam mindent, amit idáig mondott, óvatlan voltam, és még csak nem is vontam kérdőre. - Más nem is tudott volna ajtót nyitni – mutatok rá a nyilvánvaló tényre, hogy egyedül vagyok itthon, és a házimanókat felszabadítottam. – De azt is mondtam, hogy bármikor betoppanhat – próbálom védeni magamat, meg a lenyűgöző, füllentő skilljeimet. – Oké, belátom, hogy igaza van és óvatosabbnak kellett volna lennem, de én nem vagyok annyira jó ebben – értem ezt a (negatív) feltételezésekre, már, ami az embereket illeti, a ravaszságra, a gyanakvásra, a jelenlegi helyzetben való körültekintésre, meg ilyenekre. Bárcsak jobb lennék! Akkor Moe meg Holden is nyugodtabb lenne, és legalább engem nem kellene félteni, mintha én is gyerek lennék, vagy igazán fontos személy. Nyilvánvalóan ostoba azért nem vagyok, pontosan tudom, hogy ugyanúgy, ahogy a gyerekeinkkel-, velem is meg lehetne szorongatni a miniszterelnök úr tökeit, ha egyszer rossz kezekbe kerülnék, és szégyen és gyalázat, de valószínűleg megvédeni sem tudnám magam. Ezért van szükség a Roberthez hasonló testőrökre. Pedig neki is biztosan lenne jobb dolga, semmint a first ladyvel teázgatni, nem igaz? Valószínűleg, hiszen bele sem kell másznom az aurájába, vagy a lelkébe ahhoz, hogy lássam és érezzem rajta, hogy a háta közepére sem kívánja ezt az egész szituációt. - Kár. Azt mondják a nálam bölcsebbek, hogy a nevetés jót tesz – mosolygós vállvonás a válaszom a férfinek, de az erőszak nem kenyerem; majd nevet, ha úgy érzi. - Bármikor. Komolyan mondom, ha bármire szüksége van az itt tartózkodása során, egy szavába kerül. Például, mi a kedvenc étele? És mi az, amit ki nem állhat? – nézek rá kíváncsi pillantással. – Ebben nem is kételkedem – felelem, a szék felaprítására tett megjegyzésére. Gyanítom, ő is sok mindent látott-, tapasztalt-, és élt meg, mióta az auror pályán van. És biztosan jó is benne, máskülönben nem lenne most itt. - Rendben, akkor maradjunk a magázódásnál – nem érezném jól magam, ha tegezném, miközben ő magáz engem, sőt, kifejezetten úgy érezném, hogy nem adom meg neki a kellő tiszteletet, ami kijár neki. Aztán megkönnyebbülten fújom ki a levegőt, amikor nem ítéli el a kollégáit azért, mert csupán kedvesek akartak lenni velem. Szerencsére Tomnak sem ment rá az állása, sem pedig a jó hírneve az értelemtől szikrázó beszélgetésekre; nem bocsájtanám meg magamnak, ha nem így lenne. - Mert a neo-halálfalóknak, és a grindelwaldistáknak nem tetszenek a kormány egyes rendelkezései - direkt nem azt mondom, hogy a férjemé -, és, többek között, én is célkeresztbe kerülhetek a Maurice-szal való kapcsolatom okán, ha elharapódznak a dolgok – darálom röviden a lényeget. – Javítson ki, ha tévedek. Tejet és mézet mondott – nem kérdésnek szánom, már veszem elő a hozzávalókat és a szűrőt is. – Szabad? – kérdezem, állammal a kanna felé bökve, ugyanis lejárt a tea ideje.
|
| | | | Csüt. Jún. 16, 2022 9:20 pm | R2anD(2)
Felvonom a szemöldököm, majd hangot is adok hozzá, miként értem. - Áhá! Kíváncsian várom - a hangszínem azonban éppenséggel tele van kételkedéssel. Azért nem fogom elutasítani. Kivéve, ha filteres, pocsék, tucat tea. A válaszra a szemöldökömből csak a jobb oldali ugrik fel egy pillanatra. Nagyszerű! Kinek jutott eszébe egyedül hagyni, sőt, még ajtót is nyitni! De még nem vágok közbe, várom, miként vágja ki magát. Eddig nem gyönyörűsésegesen sikerült. A folytatásra már ránézek, a tekintetem mindent elárul, az pedig a "tényleg?", majd megenyhül az arckifejezésem, vegyítve a "pontosan, ahogy mondja" hozzátoldással. De ehhez képest még mindig kevés, amire korrigálja magát. - Ezentúl majd jobb lesz. Ezért vagyok itt. - színtelen a hangom, talán némileg unott? Vagy kelletlen? Rob, nem ő tehet az egészről, nyugi van. - Igen? Jó nekik - nálam mindenki bölcsebb, mert nem ugrott bele abba a csapdába, hogy most ott legyek, és azt tegyem, ahol éppen vagyok. - Kedves Öntől, Mrs. Briggs, de nem azért vagyok itt, hogy szállodában érezzem magam. Az én dolgaim, rám tartoznak, s megoldom magam. A ki nem állhatra lenne pár sorom, vagy akár egy egész kötetnyi. Főleg emberekre, és cselekedetre. Azért elgondolkodtat, hogy mennyire meglepett, és jólesett, és egyszerre rándult görcsbe a gyomrom erre a közvetlen kedvességre. Mert jólesett, és mert rettenetes nagy veszélyt jelent az az áldott jó szíve, amit hordoz magában. Hümmentek egyet, a szék meg majd megbánja, ha vicces kedvében van éppen. - Rendben, Mrs. Briggs. Pubinak is hívhat, szükséges lenne elviselnem, de adná Merlin, hogy megtegye, nem azért, mert nem szépeket gondolnék róla. Áh, Robert, nyugodj már le, elviseled a helyzetet egy ideig, aztán megkapod, amiért most itt vagy. Rövid ideig elgondolkodok, majd biccentem a fejem. - Valóban. Jól emlékszik. - fanyar humorom van, a két mondat közé beteszek egy rövid szünetet. - És egész jó. Igen. Még sok más mindennel nem értenek egyet, de könnyű célpont, ha nem vigyáz, igen. A teára mutatok, ami szálas, nem, nem filteres. - Ebből a teából? Elfogadom. Köszönöm - hosszú időnk lesz együtt, de végre sikerült az ellenérzésemet lejjebb tolnom. - Ahhoz, hogy a munkámat megfelelően végezzem, szükséges lesz pár változtatásra. Mindez az Ön védelme érdekében lesz. - nem szoktam köntörfalazni, s most is egyből a közepébe vágok. Nem a partiarc dumáimról vagyok híres. - Lesznek közülük olyanok, melyek nem lesznek a kedvére. Megállok, várva a reakcióját, eléggé kíváncsian is várva, hiszen csodálatosan feltette álcáit, kíváncsi vagyok, milyen, amikor kitör a vulkán. De csalódnék, ha ez most következne be. . |
| | | | | | | |
| Engedélyek ebben a fórumban: Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. |
| |
| |
| Bejelentkezés ◇◈ I solemnly swear... ◈◇ | |
A fórum ideje |
◇◈ New weather report ◈◇
2023/24. tanév: Nyár
|
Online ◇◈ follow the butterflies... ◈◇ | Nincs Jelenleg 162 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 162 vendég :: 1 Bot |
Bagoly Posta |
◇◈ I enjoyed the meetings, too ◈◇
|
Utolsó bûbájok ◇◈ Anything’s possible... ◈◇ | Pént. Nov. 22, 2024 10:04 pm Juliet Denoir Pént. Nov. 22, 2024 8:59 pm Theodore Nott Pént. Nov. 22, 2024 6:04 pm Hollyn Shelby Csüt. Nov. 21, 2024 7:06 pm Léanor D. Lecomte Szer. Nov. 20, 2024 12:48 pm Theodore Nott Kedd Nov. 19, 2024 12:08 pm Dorothy Rosier Kedd Nov. 19, 2024 10:34 am Anja Vogel Hétf. Nov. 18, 2024 11:38 pm Calysta Munter-Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:49 pm Remus E. Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:15 pm Lucas Brown-Parkinson |
|