Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Arthur & Pansy ~ let's talk about your birthday

Anonymous

Arthur & Pansy ~ let's talk about your birthday  Empty
Vendég
Pént. Ápr. 08, 2022 5:59 pm

Arthur & Pansy

U
gyan a mostani helyzet kissé aggasztónak tűnhetett, de úgy éreztem, hogy a hírszerzőkkel karöltve az aurorok jól kezelték a kialakult szituációt. Én pedig nem engedtem, hogy bármely ostoba náci az utamba álljon, ha a gyerekem közeledő születésnapjáról volt szó. Készen álltam akár szétátkozni az egész bagázst, és az Azkabanba juttatni őket, csak egyszer, egyetlen egyszer merjék megtörni a családi békét, s Merlinre esküszöm, vér fog folyni.
Most mégis békésen, már-már izgatottan vártam Arthie érkezését. Heather nem tartott vele, váltottunk pár szót, és azt mondta, hogy Longbottom órájára készült. A mai napig nem bírtam felfogni, hogy mégis mi vitt valakit arra, hogy visszamenjen egy olyan helyre tanítani, ahol éveken keresztül megalázták és semmibe vették. Mindenesetre, Longbottom pontosan olyan távoli emlék volt számomra, mint mindenki más, és ha élvezettel szerette sanyargatni magát, én biztosan nem álltam az útjába. Legalább a gyerekeimmel jól bánt, annak ellenére, hogy nekünk milyen viszonyunk volt. Bár egyetlen panasz elég lett volna Heathertől és Arthurtól rá, máris az iskolában termettem volna, sőt akár azt is elérném, hogy kirúgják innen. Ölni tudtam volna gyerekeimért, és ezt az álláspontomat egyáltalán nem rejtettem véka alá.
A gondolataim hangulatával ellentétben az arcomon békés mosoly ült, ahol a Roxfortba vezető ösvény felé pillantottam. A közelben aurorok masíroztak, engem is őrvarázslók kísértek, akik olyan természetesen olvadtak be a környezetbe, hogy még magam is megfeledkeztem néha a létezésükről.
A mosolyom kiszélesedett, ahogy a távolban kirajzolódott a kisfiam alakja, s alig vártam, hogy végre ideérjen. Nem tártam azonban ölelésre a karjaimat, hiszen nem tudtam mennyire élte azt a korszakát, amikor kellemetlennek tartotta volna mindezt.
− Kicsim, ne mondd, hogy már megint elfelejtettél fésülködni – tűrtem el gyengéden néhány hajtincsét apró, szinte észrevehetetlen mozdulattal. Egyáltalán nem állt szándékomban kritizálni őt, az ajkaim is játékos mosolyra húzódtak, és olyan szeretetteljes pillantást vetettem rá, amelyet kevesek szoktak kiérdemelni.
− Szeretnék mutatni neked valamit, de egy kicsit sétálnunk kell hozzá – intettem az utca vége felé, hiszen abban az irányban volt található az úticélunk.
− Arra gondoltam, hogy idén a születésnapodat Roxmortsban ünnepelnénk meg, már ki is néztem egy házat, amit bérbe adnának az alkalomra. Apádnak is szóltam, hogy tegye magát szabaddá arra az időszakra – indultam el kényelmes léptekkel, miközben finoman felvezettem a tervemet. Nem mintha attól tartani kellett volna, hogy Matthias elfelejtené Arthie születésnapját, ugyanis eddig csak nagyon ritkán fordult elő, hogy ne tudott volna eljönni. Olyankor halaszthatatlan dolga akadt ugyan, de a gyerekek születésnapját, illetve a karácsonyokat sose hagyta volna ki. Soha nem is haragudtam rá emiatt, sőt igyekeztem úgy intézni az idei ünneplést, hogy neki is megfeleljen.
− Elég hatalmas az épület, szóval ha szeretnéd, hogy meghívjuk a barátaidat, akkor arról is lehet szó – magyaráztam tovább neki, ahogy átvágtunk az emberek között. Ebben a kérdésben az ő igényeihez igazodtam, hiszen ő volt az ünnepelt, így rajta állt, hogy szűk családi körben szerette volna eltölteni ezt a jeles napot, vagy éppen hatalmas partit akart csapni, ahová elhívhatta a baráti körét.

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Vas. Ápr. 10, 2022 11:58 pm

Pansy

& Arthur

Egy fontos tanács önmagamnak a jövőre való tekintettel: sohase csinálj egyszerre ennyi mindent! Habár nem hiszem, miszerint meg fogom fogadni ezt, tekintetbe véve azon malőrt, miként mennyiféle érdeklődési köröm van, sőt.. eléggé gyakran változik is ezen felvetés létköre, szóval... Miért is ígérgetnék számomra teljesíthetetlen dolgokat? Enyhe fejrázással nyugtázom csupán, hogy a kapkodásom eredményeként: rengeteg dologról le kell mondanom. Már megint nem eszek semmit, s igen, pontosan úgy fogok kinézni, mint, aki eme percben kelt fel az ágyból, holott általában alig alszom. Folyamatosan pörög az agyam szösszenetszerű elméleteken: a rajz kapcsán, az írás terén, a suliból eredeztethető tananyag kapcsán, s akkor még ott vannak... azok a bulik, a haverok, a rendezvények... Komolyan mondom, miként a szerteágazó figyelmem lesz egyszer a vesztem, hacsak... Újabb fejrázás következik, ahogy a tükör előtt beletúrok a hajamba, amit nincs időm megigazítani, majd magamra kapom a cipőket, amikre nem jut sor, hogy bekössem őket, s aztán... aztán igen, nos a kabátomat meg elfelejtem felvenni. Amúgy se szoktam fázni, azonban az anyámat ismerve tutira szóvá fogja ezt tenni, vagyis remélhetőleg nem fog épp' megsimogatni az ismételt szétszórtság kapcsán, hogy "nagyon ügyes vagy, kisfiam".
Percekkel később pedig már meg is jelentem az adott helyszínen, ahogy annak lennie kellett. Nem, kicsit sem rohantam ám annak az érdekében, miszerint időben ideérjek, habár megeshet, hogy csúsztam egy-két percet, ellenben én... én tényleg siettem az anyámhoz! Mosolyogva indulok meg végül az irányába, el is feledkezve a kabát tényéről, na meg a hajamról, amit bezzeg' elsőkörben ki is szúr. Egy bamba fejábrázolással méltányolom a mondandóját, miszerint igen, sajnos ez velem gyakrabban is előfordul a kelleténél. Koránt sem az elfelejtésen van a hangsúly, hanem a sietésen, meg a kapkodáson, meg azon, hogy szokásom... jó, néha talán, de csak talán - túl sokszor is - elfelejtek egyes teendőket. Ellenben ettől még én saját magam vagyok, nem igaz?!
- Most kivételesen kapkodtam, szóval ennek a rovására írható fel a helyzet! - Jegyzem meg, lehajtva a fejemet, mint, aki szégyelli azt, miként ilyen. Olykor valóban úgy érzem, miszerint anyám terhére vagyok a sok-sok ökörségemmel együtt az élmezőnyben, ámbár semmiféle ártó szándék nem bujkál emögött. Nagyot sóhajtva nézek fel rá, mert nem szeretnék a szeleburdi viselkedésem ellenére: még bunkónak is látszani, amitől a lehető legmesszebb állok jelen minutumban.
- Rendben, menjünk, anya! - Ahogyan megindul, nos én is felzárkózom hozzá egyből. - Mit szeretnél nekem mutatni? - Érdeklődöm gyermeki kíváncsisággal, s egy momentumig abba a hitbe ringatom a személyemet, hogy talán... talán a seprűről lesz szó, azonban hamar elvetem ezt az opciót, ugyanis ahhoz miért kellene az utca végéig sétálnunk? Csalódottan kullogok az anyám oldalán, így hallgatva a felém intézett szavakat. 'S hol is van a seprűm?' Persze, elnyomom annak a késztetését, hogy ezt hangosan is kimondjam..
- Ez remekül hangzik.. - Felelem egy apróbb mosollyal az arcomon. - Tetszik az ötlet! - Rajongok immár' ezért, de a seprűmet nem felejtem el egy percig sem, szóval... nem fogsz megszabadulni anyám a nyaggatástól; annyi szent! Komótosan lépkedek mellette, egészen ráérős tempóban, hisz' voltaképpen ő maga sem rohan. Emberek közé kerülünk, akik szintén intézik a dolgaikat, miközben az anyám tovább ecseteli a mondadóját. Tetszik azon aprócska ötlet, hogy meghívhatnánk a többieket is, ellenben... az apámat igencsak ritkán látom és ilyenkor jobban szeretem vele tölteni az időmet, mintsem bárki mással. Szóval már lazán közölném is, hogy a családot előbbre tartom, mint magát a haveri társaságot, amikor is szerencsétlenül megbotlok a kibomlott cipőfűzőbe. A francba... Ha az anyám nem kap utánam, akkor pedig orra bukom a macskaköves rész felé esve.
- Ez a világ legrosszabb napja... - Dünnyögni kezdek, igyekezvén összeszedni magamat a kialakult szituációskör felhozatalának ellenére. Arról meg inkább tudomást sem szeretnék venni, miként mennyien röhöghetnek ezen.

591 // Fight Back // You mean so much to me

Anonymous

Vendég
Hétf. Ápr. 11, 2022 12:43 pm

Arthur & Pansy

E
lnézően mosolyogtam Arthie-ra, ahogy próbálta menteni a bőrét. Nem mintha annyira kegyetlen, vagy szigorú lettem volna, hogy így cselekedjen. Természetesen, akadtak szabályok, amiket elvártam, hogy betartsanak a nővérével, de sose szidtam le őket túlságosan, főként nem nyilvánosan. Most egy szórakozott, gyengéd megdorgálást kapott tőlem, amelynek talán igazi súlya nem is volt.
− Kicsim, legközelebb nyugodtan hívj fel, és szólj, hogy szükséged lenne egy kis időre, hogy elkészülj. Meg foglak várni, ne aggódj – feleltem neki akkor, amikor még a haját igazítottam meg, majd a pálcámat elővéve olyan varázslatot szórtam rá, amelyen melegen tartotta őt annak ellenére, hogy az iskolában felejtette a kabátját.
− Semmi baj nincs azzal, ha esetleg elcsúszol, vagy közbejön valami, de nem szeretném, ha miattam ennyire szétcsúsznál, rendben? – Nem sokan mondhatták el magukról, hogy mennyire empatikus és megértő voltam velük, azonban a gyerekeimet kitüntettem minden figyelmemmel és gondoskodásommal, mert szerettem volna elkerülni azt, hogy a történelem megismételje önmagát, és ők is olyan nyomasztóan haszontalannak érezzék magukat, mint ahogyan ezt belém sulykolták. Nem terveztem beleesni azokba a hibákba, amelyekbe egykor a szüleim estek, azt pedig egyáltalán nem szeretném, hogy Violet sorsára jussanak. Még mindig nem árultam el nekik, hogy a halott nagynénje a családi kripta környékén kísértett. Talán jobb is volt így egy időre.
− Egy helyet, amelyet nemrégiben találtam, és úgy gondoltam, hogy remek helyszínül szolgálna a születésnapodnak, ha már otthon nem tudjuk megtartani. – Elvégre eléggé kételkedtem abban, hogy a mostani időkben McGonagall egyáltalán engedélyt adott volna-e arra, hogy egyetlen hétvégére haza vihessem a gyerekeket. De ha ők nem hagyhatták el a környéket, akkor én hoztam magammal a családot, mert olyan nem létezett, hogy a fiam születésnapja nem lesz illően megünnepelve.
A seprűről direkt nem szóltam neki. Úgy gondoltam, ha már annyit szenvedtem a nyaggatásától, akkor ezt a meglepetést az utolsó pillanatra hagyom, akkor üssön a legnagyobbat, amikor a temérdek ajándéka után behozzuk neki a hőn áhított seprűjét.
Szóval csak annyi részletbe avattam be, amennyi épp szükséges volt. Nem szerettem úgy partit szervezni nekik, hogy nem vontam bele őket, hiszen ez a nap róluk szólt. Én pedig csak beszereztem a kívánt ajándékot és tortát, megcsináltattam a dekorációt és összehívtam a családunk több tagját, vagy a barátaikat, akikkel ünnepelni kívántak.
Nem igazán foglalkoztam a körülöttünk lévőkkel, megtanultam ignorálni azokat az embereket, akik nem számítottak számomra, mégis, amikor a szemem sarkából láttam, hogy Arthie megbotlott, védelmezően utánakapva ragadtam meg a karját, és húztam vissza őt. A tekintetem a cipőjére vándorolt, és egy apró sóhajjal állapítottam meg, hogy tényleg eléggé siethetett, továbbá hatalmas szerencséje volt, hogy eddig nem bukott orra.
− Ugyan, kérlek, ne gondold így – mosolyogtam rá biztatóan, majd újabb pálcaintés kíséretében a fránya cipőfűzők is összekötötték magukat. Talán akadt egy-két ember, akik megbámultak minket a jelenet miatt, vagy kuncogtak, nevettek rajta. Rólam mindez lepergett, mégis olyan lesújtóan hordoztam körbe a tekintetemet, azt sugallva, hogy most jobban teszik, ha a maguk nyomorúságos életével foglalkoznak.
− Ne foglalkozz a csőcselékkel, mindig is akadnak és lesznek olyan emberek, akik rosszat akarnak neked, vagy kacagni akarnak, ha elbuksz. Hagyd őket figyelmen kívül, és emelt fővel mutasd meg nekik, hogy mennyivel többet érsz náluk – helyeztem a jobb kezemet a vállára, miközben az arcára pillantottam.
− Gyere, hamarosan odaérünk, akkor hátha megváltozik a véleményed. – Az utca végében álló kétszintes, régi építésű ház pontosan olyan volt, mintha sok-sok generáció nevelkedett volna fel benne. Talán külsőre kissé komornak hatott – épp annyira, mint számomra az összes többi roxmortsi ház −, de beljebb lépve kellemes színek, egyfajta megnyugtató, családias aura fogadott minket.
Ugyan kisebb volt, mint a mi otthonunk, de az emeleten lévő szobákban aludhattunk volna, az étkező eléggé tágas volt, hogy egy tucat embert befogadjon akár, a nappaliban is bőven akadt hely arra, hogy időt töltsünk együtt.
Korábban elkértem a tulajtól a kulcsot, hogy Arthurral is megnézhessem, és ha neki tetszett a hely, akkor akár még ma le is foglaltam magunknak arra a hétvégére, amelyik hétre a születésnapja is esett.
− Még mindig úgy gondolod, hogy pocsék a mai nap? – kérdeztem halovánnyal mosollyal, miután engedtem neki, hogy felfedezze az alsó szintet.

Anonymous

Vendég
Szer. Ápr. 13, 2022 12:18 am

Pansy

& Arthur

Egyáltalán nem állt szándékomban esztelenül festeni, ellenben minden egyes rezdülésemből sütött e bohókás jellegkör. Az anyám közelében valahogy' akaratlanul is megcsúsztam önmagam kapcsán, s habár semmiféle rossz indíttatás nem vezérelt engem: mégsem jött össze semmi a minutum nyomán. Elfeledkeztem dolgokról, ügyet sem vetve az esetleges balesetekre, avagy arra, hogy... mennyire idiótának is látszódhatok egy-egy ilyen szituáció miatt. Persze, igyekeztem erőfeszítéseket tenni annak az ellenében, miként ne okozzak a számára még több bosszúságot, de... ezt kicsit sem sikerült elérnem. Minél inkább törekedtem azon elv kivitelezésére, miszerint minden rendben legyen körülöttünk, nos... ez.. rosszabbá vált egyetlen csapás következtében. Mintha az egész univerzum összeesküdött volna a személyemmel szemben, helyesbítve megeshet az, hogy én voltam ekkora balek, miként mindenféle ilyesfajta cselekmény anyám előtt teljesült. Mert hát.. miért is ne előtte szúrtam volna el az egészet, nem igaz? Lényegében ő nevelt fel minket, ő adott meg a számunkra mindent, s én... én azzal hálálom meg mindezt, miszerint az idegeire megyek? Most komolyan.. mi a baj velem?
- Utálok késni, főként, ha az időbeosztásom is ennyire elcseszett.. - Ejtem ki az ajkaimon anyám szavait követően, miközben ő maga rám szór egy melegítő bűbájt. Értékelem a gesztusát, viszont koránt sem érzem hidegnek a környezeti adottságokat, sőt... mondhatni egészen kellemes az időjárás annak ellenére is, hogy.. nemrég' léptünk át a tavaszba. Veszek egy mélyebb lélegzetet, ekként nyomva el az izgatottságomat és egyaránt azt, hogy mennyire balul is sült el ez a mostani kis belépőm. Igazából mindenre számítottam csak arra nem, hogy kapkodnom kell, aztán meg mentegetőzni.. 'míg ezúttal...
- Sajnálom, anya, tényleg sajnálom... én... - Megrázom a fejemet, lassan lehajtva azt. - ...nem akarok ennyi problémát okozni: csupán túlságosan is sok mindent akarok egyszerre és a kettő közötti idő... hát.. öhm, nem sok. - Fújom ki a tüdőmben tartott oxigént, így leplezve azt az egyszerű apropót, miként majd' el tudnék süllyedni szégyenemben a föld alá. Tisztában vagyok vele, miszerint mennyi mindenért kell bejönnie pluszba az iskolába, mert rengetegféle panasz érkezik felőlem és... ez valahol nem... nem akarok ártani senkinek. Nem akarok neki gondot okozni: fejfájást, zűrzavart, káoszt és úgy... úgy magát a stresszt, ami... ami felemésztheti, de... a fenébe is.. folyamatosan elcseszek mindent!
- Oh, szóval... - Nézek körbe csodálkozóan a kisvárosban. - ...akkor itt lesz megtartva az esemény? - Újabban pedig már az anyám tekintetét keresem, ekként lelvén válaszokra, amik valahol szinte teljesen egyértelműek. Jobb' szeretem kristálytisztán megemlíteni azt, ha valami kérdőjelet rajzol a fejemben, vagy úgy szimplán hangosan kimondani az első gondolatomat, hisz' ez velem járó tény. Ami a szívemen, az a számon, s legyen akármilyen őrült is a felvetés: kimondom. Preferálom az őszinteséget, azonban az érzelmek megtárgyalásának opciója már... már bonyodalmakat okoz nekem.
A balszerencsétlen helyzetből anyám menti a menthetőt, míg jómagam az elmém egyik sarkában átkozódom. Legalább megragadta a karomat, s nem estem orra, holott árnyaltan már felkészültem lelkiekben a legszörnyűbb végződésre is. Bezárva a szemeimet; igyekszem összekapni önmagamat, ezalatt ő varázslattal beköti a cipőfűzőket. Percek múltán nézek fel rá a beszédéből adódóan, miszerint ne foglalkozzam a körülöttünk lévő "csőcselékkel".
- Ez bánt a jelen pillanatban a legkevésbé, anyám... - Jegyzem meg félszegen, ahogy idáig hallom a nevetéseket. - ...sokkal jobban zavar az, hogy ennyire nem találom a helyemet! - Vonok vállat, így hagyva a hátam mögött az iménti történést, ellenben az valamiért roppantul zavaró képviselet, miként ma a szokásosabbnál is idiótábban nyilvánulok meg. Aprót bólintok a felvázolására és ezáltal ismételten elindulunk az előbbi célunk felé. Egy kétszintes házhoz érkezünk, ami kívülről pontosan olyan, mintha... egy ravatalozóba kívánnánk benyitni, ám bent már egészen másabb a helyzet, hisz' némileg.. sokkal színesebb tér fogad a meglepetésemre szólva. Ámulatba ejtő kíváncsisággal nézek körül, majd' rá a tulajdon édesanyámra.
- Határozottan kezd érdekesebb lenni... - Suttogom magam elé, miként rögvest felfedezésre is indulok. Szétnézek a helyiségek átfogó temérdekében, mialatt úgy rohangálok oda-vissza az alsó szinten, mint, aki menten megőrült. Persze csak addig futkározok eszeveszettül, amíg kifáradva, s levegőért kapkodva meg nem állok. Kissé szaporábban veszem magamhoz az oxigént, mintsem kellene és egy momentumig a mellkasomhoz is kapok a kezemmel. Semmi komoly... semmi komoly! Kifulladva pillantok rá, így dőlve neki az egyik falnak.
- Igazán... remek.. - Kissé értelmetlenül csenghetnek a szavak, ugyanis a levegőért való kapkodás és a beszéd egyszerre történő kivitelezése; nem igazán számít jó ötletnek. Azonban tüstént törekszem a legjobb formámba hozni a személyemet, miszerint normálisan is beszélgethessünk erről az egészről.

697 // Never Close Our Eyes // You mean so much to me

Anonymous

Vendég
Szer. Ápr. 13, 2022 12:51 pm

Arthur & Pansy

R
égebben próbáltam mederbe terelni a fiam bohókás szokásait, de ráébredtem arra, hogy nem korlátolhattam be őt, mert azzal éppolyan rosszat tettem volna neki, mint ahogy nekem ártottak a szüleim. Pedig ők kifejezetten jót sem akartak nekem, csupán arra vágytak, hogy ne hozzak szégyent a családunkra, főként azok után, hogy Violet elhunyt. Arthurnál más volt a helyzet, néha-néha ugyan kísérletet tettem arra, hogy ráncba szedjem őt, de végül mindig arra jutottam, hogy ezek szokások tették őt különlegessé, még akkor is, ha időnként bosszúságot okozott, egyáltalán nem vágytam arra, hogy másmilyen legyen. Vélhetően az én nevelésem és az apja hiányának a közjátéka mindez, így pedig aztán végképp nem okolhattam, hogy így alakultak a dolgok.
− Megértelek, azonban sajnos időnyerők már nincsenek, így kénytelen leszel megpróbálni gazdálkodni az időddel, vagy pedig lemondasz egy-két dologról. Az én esetemben pedig tudok várni, szóval tökéletesen elég, ha jelzed, ha kicsit megcsúsztál a dolgaiddal – mosolyogtam rá. Ezt a szokását az apjától örökölhette, mert nekem nem volt hasonló gondom. Ha sok minden is érdekelt egyszerre, kialakítottam egy prioritási sorrendet, ha pedig valami nem fért bele a szabadidőmbe, akkor elnapoltam azt a dolgot. Velem szemben Matthias rajongott a spontán dolgokért, fiatalkoromban nem egyszer így rángatott bele különféle hobbik kipróbálásába.
A gesztusai és a szavai alapján úgy érzékeltem, hogy bántotta valami, épp ezért szerettem volna minél hamarabb odaérni a vendégházhoz, remélve, a születésnapjának a gondolatával kicsit jobb kedvre deríthettem őt.
Ellágyult az arcom, ahogy nem találta a szavakat, és miután befejezte a mondanivalóját, gyengéden megsimogatta az arcát.
− Nincs azzal semmi baj, ha nyitott vagy a világra, csupán attól féltelek, hogy idő előtt ki fogsz égni. Tudom, hogy nehéz, de ha ennyire nehezen tudod feltartani mindezt, akkor lehetséges, hogy egy-két dolgot a háttérbe kellene szorítanod – szántam ezt inkább jótanácsként, semmit parancsként, vagy kijelentésként.
− Előtted áll még a világ Arthie, fiatal és tehetséges varázsló vagy. Bármit elérhetsz, de nem kell mindent azonnal megkapnod. Vannak olyan dolgok, amelyekre megéri várni, és olyanok is, amelyeket felnőttként jobban megtapasztalhatsz, átélhetsz. Élvezd ki a fiatalságodat, ne pakolj ennyi terhet a válladra. – Mondhattam volna, hogy neki könnyebb dolga volt, hiszen az én gyerekkorom tragédiák sora árnyékolta be, s noha közvetlenül nem voltam szemtanúja a háborúnak sem, mégis nyomott hagyott még rajtam is. Azonban ismét sötét felhők gyülekeztek, mégis igyekeztem úgy tenni, mintha nem lenne olyan vészes a kialakult szituáció. Nem akartam, hogy ismét kiforduljon önmagából a világ, mert Heather és Arthur nem tapasztalhatta meg ezeket a borzalmakat.
− Mivel nem hiszem, hogy a kedves igazgatóasszony engedné, hogy hazajöjjetek a hétvégére, így arra gondoltam, hogy akkor mi jövünk el hozzátok – feleltem némileg vidámabb hangszínt megütve, bár én a részemről nem gondoltam túl sok emberre: csak a kis családra, amely Arthie-t, Heathert, Matthias, engem és anyámat takarta, esetleg még ha Arthur szerette volna látni az apai nagyszüleit, akkor őket is meghívtuk, de nem terveztem idecsődíteni az egész rokonságot, holott megtehettem volna, ha nagyon vágytam volna rá.
Egyre inkább az az érzésem támadt, hogy valami zavarta őt, csupán nem tudta, vagy nem akarta szavakba önteni azt. Mégsem gondoltam azt, hogy szükséges lett volna legilimenciát alkalmaznom rajta, inkább beszéltetni szerettem volna.
− Hogy érted, hogy nem találod a helyed? – ráncoltam össze a homlokomat, hiszen nagyon sok mindent takarhatott ez az egy kijelentés. – Általánosságban nem érzed jól magad, a barátaiddal van gond, vagy mi váltja ki ezt az érzést belőled?
Kérdésekkel halmoztam el, hiszen szerettem volna segíteni neki, vagy legalább is, könnyíteni a lelkén, így halk, apró sóhajjal mesélni kezdtem neki, miközben magunk mögött hagytuk azt a sok ostoba embert.
− Tudod, fiatalkoromban eléggé népszerű voltam a mardekárosok körében, a többi házban pedig féltek tőlem és a barátaimtól. Mégis nagyon kevés akkori háztársamat tartom a barátomnak, és csak azért viselkedtem úgy, ahogy, hogy ne váljak mások céltáblájává. Szóval, azt az érzést pontosan ismerem, amikor nem érzed magad jól mások körében, a csapat felét én is megvetettem és utáltam, mert ostobák voltak. Mégis elviseltem néhányukat, mert nem láttam azt, hogy lett volna választási lehetőségem. – A többséget csak Draco miatt tűrtem meg, mert őszintén szólva, a mai napig nem értettem, hogy például mit látott Crackban és Monstroban. Nekem olyan bugyuták voltak, hogy csak fogdmeg embernek lettek volna jók, de még azt is elszúrták. Legalább, az én esetemben Millicent kettővel több agysejttel rendelkezett, mint az a két majom, és nagyobb hasznát vettem.
− Arra akartam mindezzel kilyukadni, hogy lehetséges, hogy a válasz ott van az orrod előtt, csak még te sem jöttél rá, hogy kik között éreznéd jól magad igazán – foglaltam össze, hogy pontosan miért is mentem bele a múlt felidézésébe, hiszen a roxfortos időkből származó barátaim egyébként is kikoptak mellőlem, ellentétben azokkal, akikkel az akadémia alatt barátkoztam össze.
Szerencsére azonban úgy tűnt, hogy a ház tényleg lekötötte annyira, hogy ne keseregjen ilyenek között, és csak mosolyogva dőltem az ajtófélfának, miközben megindult.
− Örülök, ha tetszik, de ne felejts el levegőt venni – nevettem el magam halkan, majd ellöktem magam az ajtótól, hogy helyet foglalhassak az egyik kanapén.
− A házimanókat is áthozzuk, szóval, ha esetleg van valami különleges igényed, hogy mit szeretnél enni, vagy milyen tortára vágysz, akkor nyugodtan halmozz el ötletekkel – tértem át talán a legkönnyebben átbeszélhető témára, s bár voltak ötleteim, mégis úgy gondoltam, hogy legyen minden úgy, ahogy ő szeretné.
− Akár a varázslótársasokat is elhozhatom, van bőven itt hely, hogy játszani tudjunk – utaltam arra a szobára, amiben épp voltunk, bár attól tartottam, hogy ha azokat elhozom, akkor valaki úgyis csalni fog, vagy pedig megint Matthias fog azzal szórakozni, hogy összecseréli a bábukat a táblán, amikor senki nem figyel.
− Úgyhogy arra gondoltam, hogy elsőkörben felköszöntünk, eszünk, utána pedig attól függően, hogy mennyire vagy türelmetlen, pihenünk egy kicsit, vagy pedig megkapod az ajándékaidat. – Szinte biztos voltam benne, hogy Arthie nem fog tudni várni, már csak azért sem, mert teljesen bezsongott amiatt a seprű miatt. Egyszer biztosan leszidom Dracot emiatt, és az orra alá fogom dörgölni, hogy mennyi mindent kellett elszenvednem miatta és a hülye seprűmárkája miatt.

Anonymous

Vendég
Pént. Ápr. 22, 2022 9:48 pm

Pansy

& Arthur

Határozottan törekedtem arra, miként a tőlem telhető legjobb formámat nyújtsam, de valahogy' mindez mégis hiábavalónak bizonyult. Mindenféle igyekezetem ellenére újra és újra hibák bukkantak elő, amik persze, megakadályozták a tényleges teljesítési készségeimet. S habár kezdetlegesen figyelmen kívül hagytam a bénázásaimat, azonban ezek szemetszúró módon feltűnőek voltak, s természetesen ezt az anyám is láthatta. Olykor alkalmanként pedig úgy éreztem, miszerint kicsúsznak a kezeim közül a dolgok, s általában ezen apróságoknak a tetőfoka a család közelében összpontosult. Ilyenkor teljes mértékig elvesztettem az önkontrollt, sőt.. már-már a szokásosnál is jóval figyelmetlenebbé és szétszórtabbá váltam. A miértekre mai napig nem találtam választ, holott a megfejtés egész' egyszerűnek tűnt. Szimplán olyan volt, mintha az orrom előtt lenne, míg én... én szinte képtelen volnék észrevenni azt.
- Nem akarok nyers lenni, viszont azt hiszem; mindig könnyebb valamit kijelenteni, mintsem alapvetően megtenni. - Fűzöm hozzá gondolatmenetként anyám szavaihoz, miközben némileg megrázom a fejemet. - Másrészről tekintve ezt az egészet, nos.. úgymond lehetetlenség az, miként lemondjak róluk. Érdekel a festészet, sőt... én magam vezetem a szakkört. Aztán.. ott van maga az újságírás is, amiben szintén jeleskedem. Érdekel a mugli technológiák világa, a sajátos kis életmódjuk és az, ahogyan szemlélik a környezetüket. Ebből adódóan pedig.. nem hiába írok ebben a témakörben. - Részletezem csillogó szemekkel, amiből igencsak leszűrhetővé válik az, hogy mindez engem érdekel és nem csupán kósza hóbortként űzöm őket. - Ott van még a kviddics, az önvédelmi szakkör, a párbaj tagságom.. maga a tanulmányok átfogó sora és... és őszintén szólva; nem tudom egyiket sem elengedni. - Vallom be viszonylag halkabban. - Néha bezzeg' megkérdőjelezem a Teszlek Süveget, mert szerintem én inkább tűnök Hollóhátasnak, mintsem Mardekáros személyiségtípusnak. Azonban koránt sem gondolnám ezt problémásnak, miszerint... szerteágazó tudásra vágyom. Jelenthetne előnyt is, hisz' bármelyik szerepkörben megállom a helyemet. - Fejezem ezzel be az érvelésemet, ugyanis akármennyire is látszom bohókásnak, ellenben nem őrültségekre fecsérlem el az időmet. Fejlesztem önmagam, a képességeimet és kiépítek mindenféle irányba egyfajta támpontot. Biztosítom a jövőm alapjait -, akár nevezhetnénk így is.
- Az az igazság, anyám, hogy... - Nyelek egy nagyobbat. - ...ez a legnagyobb önámítás! Nem élünk örökké, nem vagyunk halhatatlanok és vannak, akik idő előtt eltávoznak a sorainkból.. - Pásztázom a körülöttünk lévő emberek sokaságát, mialatt ezen témáról szónokolok. - A látszat ellenére nem vagyok idióta; tudom jól, hogy megvannak számlálva a perceink és ezért is szeretném kihasználni mindazt, ami a lehetőségemre válik. - Írok le egy kört a mutatóujjammal a levegőben. - Ez mind... értünk van és a világ nem változtatja meg önmagát, nem igaz? - Szórakozott félmosollyal tekintek felé, ekként oszlatva el a kételyeit. Néha még magam sem hiszem el, miként ennyi mindent is a vállamon cipelek, ellenben, amíg jól szórakozom és élvezem; miért ne csinálhatnám?!
Egyetértően bólintok, ugyanis nem engedné meg, főként a kialakuló helyzet kapcsán. Ismételt fenyegetettség közeleg, s az emberek... felkészülnek rá. A félelemből való cselekvés pedig érződik.. habár köztudottan vannak olyan személyek az iskola berkein belül, akik elvetemülten hisznek a felsőbbrendűségükben.
- Valamikor minden téren így érzem, míg máskor meg... olyan, mintha egyáltalán nem lenne helyem ezen emberek társaságában. - Szinte suttogom a szavakat, ahogy eltekintek a nevető emberek felé. - Látszatra építenek, külsőségekre adnak, s lényegében elítélőek, ami konkrétan engem... nem izgat, de mások... hogyan képesek egyesek tükörbe nézni azzal a tudattal, hogy tönkretesznek más személyeket? - Kissé megremeg a hangszínem. - Valaki lelkébe belegázolnak azért, mert nem aranyvérű, vagy pont fordítva, mert épp' az... és ez... - Nyelek egyet, ekként be sem fejezve a mondandómat. Felháborító látni az ellentétjeinket, beismerni azt, hogy nem vagyunk tökéletesek, sőt... kicsit sem vagyunk különbek a mugliktól.
- Magyarán könnyebb volt mások sértegetése, mintsem a sajátos véleményed kialakítása. - Nem szokásom kertelni, hisz' amióta csak beszélni tudok kimondom azt, ami megfordul az elmém sorai között. - Persze, ne érts félre, én senkit sem ítélek meg ez alapján. Mindenki egyedi múlttal rendelkezik és más-más indíttatással, azonban mégsem vagyok képes felfogni azt, miszerint miért érdeke egyeseknek ez az aranyvér eszme. - Vonok vállat játszi könnyedséggel, miként azon nyomban ejtem is a témát, ugyanis kötve hiszem, miként anyám kedvére való válasszal szolgáltam, ellenben, amikor kifejti, hogy mire is gondolt pontosabban, nos... sikerül átértékelnem a megnyilvánulása értelmét. Aprót bólintok elnézést kérve, ugyanakkor nyugtázva a szavakat, de valahogy' a megszólalás már nem válik a prioritási sorrendem mérvadójává.
- Lehetséges, miként túlzóan elragadtattam magam az iméntiek kapcsán. - Szaporán veszem a levegőt, így dőlve háttal a falnak. Percek múltán rendezem a légzésemet, midőn' az anyám felvetéseire figyelek. Elsőkörben a tortát hozza szóba, aminek a kapcsán gondolkozni is kezdek, ugyanis fogalmam sincs arról, miszerint mit javasoljak, habár... ellenvetést tudok mondani, miként mit nem szeretnék megenni, ha az.. számít valamit. Megnyalom a kiszáradt ajkaimat, ahogy a varázslótársasok kerülnek előtérbe. Hm, ez nem is olyan rossz ötlet.. - nyugtázom, mialatt részletezi a rövid tervezetet. Sokat sejtető pillantással közelítem meg az anyámat, hogy valahol a közelében; én magam is helyet foglaljak.
- Ünnepelni szűk családi körben szeretnék. A tortára voltaképp' nincs kézzel fogható ötletem, viszont... kérlek, öhm.. ne legyen csokis. - Összefoglalom az előbbiekre a reakcióm. - A varázslótársasok egy kiváló gondolat, míg... a részletezés szintén megfelelő, azonban a meghívottak közé emelnék valakit, aki... akit jó lenne elhívni! - Komolyabb hanglejtést társítok ehhez. - Szeretném, ha Draco Malfoy-ékat meghívnád a születésnapomra! - Mosolyodom el boldogan, miközben teljes beleéléssel áradozom ezen nézőpontról. - Rajongok a munkássága nyomán, illetve jó lenne egy olyan felnőttel is beszélgetni, akit ismersz régebbről, na meg... Mr. Malfoy kiválóan ért a seprűk témaköréhez. - Magyarázom tovább lelkesen, így, ha anyám furcsa fejjel nézne rám, nos lényegében fel sem tűnne a számomra, hiszen sokkal jobban leköti a figyelmemet Mr. Malfoy dicsőítése.

884 // Bleak December // You mean so much to me

Anonymous

Vendég
Vas. Május 01, 2022 1:59 pm

Arthur & Pansy

H
alkan elnevettem magam Arthur szavai hallatán, hogy aztán a fejemet ingatva vétózzam meg a megjegyzését.
− Csak az beszél így édes fiam, aki nem mer cselekedni. Akarnod kell a változást és tenned kell érte, különben soha nem fogsz előrébb haladni – feleltem békésen, utalva arra, hogy semmi nem pottyant az ember ölébe, és igenis meg kellett dolgozni azért, hogy jobb legyen neki. Vagy az ő esetében meg kellett tanulnia akkor jól gazdálkodni a meglévő idejével, ami valljuk be, sajnos nem volt az erőssége. Ebben erőteljesen az apjára ütött.
Halvány mosollyal hallgattam végig a monológját, mintha én nem tudtam volna mindezeket róla. Mégis türelmes voltam vele, éreztetni a fiammal, hogy igenis odafigyeltem rá. Ilyenkor mindig félretettem a munkámat, vagy egyéb teendőimet és problémáimat, hogy teljes mértékben velük, vele lehessek.
− Tudom, kicsim, tudom – pillantottam rá szeretetteljesen, s talán még össze is borzoltam volna a haját, vagy nyomtam volna egy apró puszit a homlokára, ha nem lettünk volna az utcán. Nem akartam kellemetlen helyzetbe fogni, így az ilyen indíttatásaimat alaposan vissza kellett fognom.
− Megértelek téged, hidd el, mégsem szeretném, ha túlhajszolnád magad. Ha ennyire nem tudod őket elengedni, akkor viszont szükséged lenne egy kicsivel több szervezettségre az életedben – válaszoltam neki, s akár hozzá is tehettem volna, hogy ebben a nővére segítségét nyugodtan kérhette volna, hiszen Heather ijesztően jól szervezte meg a mindennapjait.
− Nem gondolnám azt, hogy rossz házba kerültél. Egy mardekáros is lehet kíváncsi és érdeklődő, szomjazhat a tudásra, sőt szerintem valahol elvárt is, hiszen ne feledd, hogy a házunk tagjai közül rengeteg ambiciózus ember került ki. – Köztük jó magam is, de említettem volna Theodore-t is, akinek ugyanaz életvitele megkérdőjelezhető volt, mégsem hagyhattam figyelmen kívül, hogy politikai berkekben milyen magasra tört.
− Ez így van, de túlságosan is fiatal vagy még, hogy ilyeneken töprengj, és kérlek, ne hasonlítsd magad egy varázstalanhoz. A varázslók és boszorkányok jóval tovább élnek, szebb kort megélnek, mint bárki más. Nem hinném, hogy túlságosan is sokat veszítenél azzal, ha lassítanál egy kicsit a tempódon. – Nem akartam hozzátenni, hogy mert a végén az állandó rohanás lesz a veszte.
− Tudom, hogy nem vagy ostoba kicsim – érintettem meg a vállát, máskülönben nem beszélgettem volna velük komoly témákról. Bizonyos kérdésekben már-már felnőttként kezeltem őket. A következő kérdésre azonban csak aprót bólintottam. Igaza volt abban, hogy a világ segítség nélkül nem fogja magát megváltoztatni.
− Olyan emberek között nincs is, akik megjátsszák magukat, és az arcodba mosolyognak. Sose dőlj be a hamis szavaiknak. Légy figyelmes, ne becsüld le őket, de tartsd a tisztességes távolságot tőlük – intettem óva a kétszínű emberektől, hiszen pontosan tudtam mennyire ártalmasak tudtak lenni.
− Már meséltem erről, valaha én is ilyen voltam… − sötétült el egy pillanatra a tekintetem, ahogy felidéztem a roxfortos éveimet. – Akkoriban minden más volt. Hatalmas nyomás nehezedett ránk, akik aranyvérű családból származtak. Amikor a Sötét Nagyúr visszatért, kénytelenek voltunk behódolni Neki. Előtte pedig…
Megremegett a hangom, ahogy megjelent előttem Violet alakja, amikor az ablakból rántottam vissza azon az éjjelen.
− Előtte pedig elveszítettem a testvéremet. Nem akartam mások célpontja lenni, így még azelőtt lettem bántalmazó, mielőtt bántalmazott vállhatott volna belőlem. Erre az időszakra pedig egyáltalán vagy büszke – ingattam a fejemet szomorúan. Az arcomról is eltűnt a korábbi jókedv, de sosem tagadtam a gyerekeim előtt sem, hogy nem voltam szent. Nem voltam tökéletes, vagy feddhetetlen. Én is épp olyan esendő ember voltam, mint bárki más.
− Szóval, könnyen lehet, hogy néhányan hasonló cipőben járnak, mint annak idején én. Természetesen akadnak olyanok is, akik komoly mentális problémákkal küzdöttek. Nem vagyunk egyformák, Arthie. Van, aki azért csinál szörnyű dolgokat, mert fél, és akadnak olyanok is, akik fel sem fogják, hogy rosszat tesznek – szorult el a torkom, ahogy felidéztem magam előtt azokat a régi barátaimat, akik egykor hasonló sorson osztoztak, mint én, vagy akik éppen az utóbbi kategóriába tartoztak, és nem is tudták, hogy mennyire rossz embert vált belőlük. Sötét korszaka volt az az emberiségnek, és örültem, hogy többé már nem éltünk benne.
− Ez ennél bonyolultabb volt, kicsim – sóhajtottam fel, majd elcsendesedve hallgattam őt. Történetesen igaza volt, mégsem utazhattam vissza az időben, és mondhattam meg a régi énemnek, hogy ne csinálja azokat, amiket megtett. Ha lehetőségem is lett volna, hogy befolyásoljam a múltat, azzal tönkretettem volna nem csak a saját, de a gyermekeim jövőjét is. Így inkább csak hinni akartam benne, hogy az a sok szörnyűség végül a javamra vált.
Végül apránként, de a jó kedvem is visszatért, ahogy témát váltottunk, és a fiam lelkesedése a születésnapjával kapcsolatban rám is átragadt. Ha adott támpontokat a tortával kapcsolatban, azokat némán feljegyeztem magamban. Szerettem volna az ő kezébe adni a döntést a fontosabb kérdésekkel kapcsolatban.
− Rendben, akkor a tortád akkor biztosan nem lesz csokoládés, azt hiszem, már van is ötletem rá – mosolyogtam rá sejtelmesen, hiszen ismertem egy nagyon jó cukrászt, aki ezer örömmel segített felkészülni erre a jeles napra.
Kényelmesen hátradőltem ültömben, és szórakozottan fürkésztem Arthur arcát, azonban a mosoly abban a pillanatban lehervadt az arcomról, amikor felemlegette, hogy szeretné Dracot a születésnapján látni.
− Nézd… Kicsim – sóhajtottam fel, miközben igyekeztem elnyomni a belőlem kitörni készülő ellenkezést. – Nem biztos, hogy a legjobb ötlet pont a születésnapodon találkozni Mr Malfoyjal. Ugyanis, előfordulhat, hogy nekem, az édesapádnak és Mr Malfoynak kicsit kellemetlen lenne ez a találkozás – próbáltam finoman sugallni neki azt, hogy ha Matthiasnak és Draconak nem is esett volna nehezére egy légtérben tartózkodni egymással, nekem mindenképpen szokatlan lett volna az életem két meghatározó szereplőjét így viszontlátni.
− Ráadásul nemigen tartom a kapcsolatot Mr Malfoyjal, de ha nagyon ragaszkodsz hozzá, akkor megkérhetem, hogy egy másik alkalommal feltehesd neki a kérdéseidet.

Anonymous

Vendég
Szomb. Május 07, 2022 8:02 pm

Pansy

& Arthur

Ugyan elvétve, ámbár némi módon hangsúlyt fektettem a kétértelműség látszatára, ekként téve kísérletet az emberek logikájának megértési módjára. Sokat elárult róluk egy-egy ilyen alkalom, amikor is más-más területre összpontosulva ragadták meg a válasz valódi értelmét. Enyhén megdöbbent anyám reakciója, amikor is elneveti saját magát és párosít mellé egy olyan visszajelzést, ami bezzeg' számomra csöppet irreleváns. Attól, miként kifejezek egy adott módozatot és hangot adok szinte minden első elmei sornak, nos.. nem vállok tőle rögvest gyáva alakká. Nem azért tartok meg ennyi mindent, hogy kiszúrjak a személyemmel, s nem azért nem igyekszem változtatni a helyzeten, mert lényegében nem mernék lépést tenni az ügy érdekében. Egyszerűen csak... csak akarom ezeket a dolgokat. Tetszenek az opciók, örülök a felfedezésnek, s hogy... ezek képesek is valamennyire lekötni engem. Habár örömmel diskuráltam volna még ezen területi szegmensről, ellenben úgy éreztem akármit mondok, avagy ejtek ki az ajkaimon; nem éri meg a köztünk zajló "vitát". Teljes mértékben elfogadtam az érveit, így bólintva rá a mondandóira. Meghallgatta már-már sokadjára azon szónoklatomat, miszerint mennyire szükségem van ennyiféle mindenre. Végig megértően kezelte a helyzetet, mégsem éreztem úgy, miszerint ténylegesen is óhajtanám a szervezettséggel járó rendszerezési elvet. Így pediglen akaratlanul is tovább léptem e témakör felett; lexémákat sem formálva meg neki felelet gyanánt.
- Nem tudom... a Mardekár nekem valahogy', avagy valamilyen szinten már-már elcsépeltnek tűnik... - Jegyzem meg viszonylag halkabban, ahogy emberek között teszünk lépéseket. Nem szeretnék koránt sem ítélkező típusnak tűnni, ellenben annyiféle szempont alapján kategorizálják be az embert, miként ki épp' melyik ház tagja is, mert, ha valaki jelen esetben Mardekáros, mint én, akkor legyen persze elit, nem igaz? Aranyvér-eszme, gonoszkodás, náci-seggfej és még hasonlók... ha meg voltaképp' netán kilógnál a sorból, akkor a "nagymenő szájkaratés hősök" visszatáncoltatnak téged szépen a kis pozíciódba.
- Őszintén? - Vonom fel a szemöldökömet hetykén. - Ezen varázstársadalomban már-már megkérdőjelezhetővé válnak azon aprócska meggyőződési opciók, mintsem például: "életvitel". Hacsak annyit mondok neked, hogy 'fenyegetés', akkor alapjában véve mire asszociálsz? A saját háztársaim többsége 'aranyvér-ideálos' és hűen hiszik azt, miként megváltható a világszemléletünk. Az ilyen megnyilvánulások pedig egyértelművé teszik, miszerint a mai napig létező dolog a neo-halálfalók tevékenysége. - Fűzöm hozzá a megkezdett beszélgetésünkhöz, ugyanis egyáltalán nem voltam vak és láttam mi zajlik a kastély berkein belül. A következőleg felcsendülő szó elemekre; finoman helyeslek. Akceptálok anyám megszólalására, miszerint ne dőljek be a hamis szavak áthatóságának, azonban... azonban a legtöbb ember mára már annyira képes mesterien megjátszani önön magát, miként az is csodának minősülő eset, ha még mélyen valahol tisztában van az önérdekű személyiségével.
- Sajnálom a veszteségedet, édesanyám... - Suttogom árnyaltan, szinte elképzelve ezt az egészet. - Azonban sosem leszek képes elfogadni az ilyen emberek miértjeit és nem azért, mert... kegyetlen lennék, hisz' nyilván mindenkinek megvan rá a maga indoka, hogy miért is olyan, amilyen, hanem azért... azért, mert mindig is volt és lesz választásunk. Én pedig akármennyire is erőltetik rám: nem leszek elutasító azokkal szemben, akik nem tisztavérűek. Szerény véleményem szerint: mindenki megérdemli az egyenlő bánásmódot és attól valaki nem lesz több, miszerint beáll egy olyan sorba, ahová az ökröknek szokása gyülekezni. S most ne érts félre: értem én, miszerint nyomást gyakoroltak rád, azonban kicsit sem bántad meg? Hisz' inkább dobjanak ki engem a családból, mintsem másoknak ártsak. - Mindenféle kertelés és körítés nélkül közlöm vele a meglátásaimat, miközben az írisztükreit keresem. Sajnáltam azt, amilyen helyzetbe belekerült, ámbár.. az én perspektíváimmal szögesen ellentétes volt ezen teória felfogása.
- Semmilyen kifogás nem indokolja meg az emberek tetteit, akár családi kiváltságként hárult rájuk, akár nem... - Zárom le ezzel ezt a témakört, s habár... elfogadó voltam mindenkivel szemben, mégsem... mégsem fogadtam el eme tényezőt. Jogukban állt volna változtatni a saját elveiken, tehettek volna akármit, de nem... mert ők... ők a családi hagyományokat vitték tovább, nem igaz? S mégis mitől volt jobb az, miként elfojtották a valódi énjüket?
Ezek után kellően jót tett mindkettőnk számára a környezetváltozás, 'melynek révén megszünhetett e nyomasztóan fullasztó hangulati szféra.
- Rendben, örülök annak, miként támadt rá ötleted. - Jegyeztem meg mosolyogva, igyekezvén túllendülni a szervezési módozaton, hisz' egy csodálatos teória villant be az elmémbe, aminek az értelmében meghívhattuk Mr. Malfoy-t. Ennél nekem több se kellett és máris lelkesen vágtam bele a mesélésbe, mármint mindenféle könnyedséggel adtam elő anyámnak azt, miként mennyire bámulatos volna, ha ő maga is megjelenne a születésnapom alkalmával.
- Azonban az is megeshet egyúttal, miszerint hamar megtaláljátok a közös hangot és lám-lám hármasban fogtok majd' cseverészni a régi szép időkről, miközben rám meg alig marad ideje, Mr. Malfoy-nak. - Teszem hozzá anyám szavaihoz, ugyanis kötve hiszem, miszerint annyira probléma volna ez az egész. Felnőtt emberek, akiknek régen volt egyféle közös múltja és amelyre - gondoltam én - szívesen emlékeznének vissza. Tehát lényegében.. hol is van itt a gond?! Persze, hogy sehol!
- Akkor épp' itt van az ideje annak, miszerint újra beszélgetni kezdjetek! - Csaptam össze a tenyereimet; mosolyogva. - Szóval nem fogadok el semmiféle ellenkezést, sőt, ha kell, akkor én magam hívom el őt a saját születésnapomra, ugyanis... ő egy kifejezetten értékes ember, anya! - Kitörő rajongással adtam elő a szavakat, ekként figyelvén anyámat, 'bár annyira nem tüzetesen, miként ki is szúrjam az aggályait. - Szerintem fantasztikus lesz... mármint képzeld csak el Draco Malfoy-t az ünneplésünk közepén, ahogy mesél a közös múltatokról, na meg... ott lesz apa, a nővérem és ... és a seprű, mint témakör. Most' először nagyon lelkesedem ezért az egészért és hidd el, miszerint neked is jót fog tenni, én már csak tudom! - Hatalmas vigyorral a képemen közlöm ezt. - Micsoda' beszélgetések lesznek! Micsoda' remek alkalom, hogy újfent elmélyítsétek a régi köztettek lévő jelleget! Oh, anya... én ezt nagyon is imádom! - Nyomok egy puszit az arcára és mindenféle válasz nélkül indulok meg felfedezni az emeletet is, ha már nem mellesleg itt vagyunk.

916 // Rise // All you need is love

Anonymous

Vendég
Kedd Jún. 07, 2022 2:02 pm

Arthur & Pansy

− E
lcsépelt lenne? – vontam fel a szemöldökömet eltűnődve, ahogy kerülgettük az embereket. Nem kifejezetten értettem egyet Arthurral, s ennek hangot is adtam. – Én nem gondolnám ezt. Meglehet, hogy az évszázadok során megannyi rossz jelzőt aggattak a Mardekárra, és az rögzült a köztudatba, hogy az odakerülő emberek mind sötét varázslók, vagy közük lesz ilyen személyekhez, de a házad alapvető értékei közé a ravaszság, a nagytörő tervek jellemzőek. Én ott tanultam meg, hogy az álmaimat csak önerőből érhetem el, ahogy azt is, hogy meglássam a különféle helyzetekben a kiskapukat.
Tettem néhány lépést előre, miközben Arthur folytatta a beszédet. Teljesen megértettem, hogy miért nem érezte azt, hogy a Mardekárhoz tartozott, hiszen az apjával a szabad gondolkodásra neveltük őt, azonban én továbbra is hittem, hogy ott volt a legjobb helye.
− Sajnos, ez egy olyan dolog, amelynek sok-sok generáción kell átmennie, hogy végre megkopjon – ingattam a fejemet, utalva arra, hogy mára már én sem értettem egyet az aranyvérű-elvekkel. Nyilvánvalóan élveztem az ezzel járó privilégiumokat, de Matthias megtanított arra, hogy miként fogadjak el másokat.
− Mindenesetre, kicsim, kérlek légy óvatos. Gondold át, hogy kinek és mit mondasz el. Nem fogom tagadni előtted, mert eszes gyerek vagy, és magadtól is látod a nyilvánvalót, de világunk a káosz felé sodródik. Tégy meg mindent, hogy kimaradj belőle. Idomulj a környezetedhez, csak így élheted túl. Én is így éltem túl – intettem óva attól, hogy meggondolatlanságot kövessen el, hiszen nap, mint nap aggasztó híreket kaptunk. Valami szerveződött a háttérben, nekünk pedig készen kellett állnunk egy újabb katasztrófára.
− Ne sajnáld, drágám. A nővéremnek így sokkal jobb – torpantam meg, és érintettem meg gyengéden Arthur arcát, miközben halvány mosoly ült ki az arcomra. – Ha szeretnéd, nyári szünetben megismerheted. Amikor visszaköltöztünk a birtokra, akkor fedeztem fel, hogy a családi kripta közelében kísért. De nagyanyádnak el ne mondd! Még nem állna készen rá.
Nem szerettem titkolózni a gyerekek előtt. Az őszinte és nyílt kommunikáció híve voltam, ezért is éreztem helyénvalóan most szólni Violetről, ha már úgyis érintettük a témát.
− Ó, kicsim, bárcsak ilyen könnyen működne a világ! – ingattam a fejemet, és valahol titkon örültem annak, hogy ő nem egy olyan közegben nőtt fel, ahol az elvárások összeroppantották volna a lelkét. – Akkoriban két választás előttünk: vagy csatlakozunk ezekhez az emberekhez, vagy a félvérekkel és mugliszületésűekkel pusztulunk. De nem várom el, hogy megértsd ezt helyzetet, hiszen akkoriban sokkal feszültebb volt a légkör. Családtagok tűntek el az éjszaka, emberek bukkantak fel holtan, mindenhol félelem és rettegés honolt. Tizenévesen pedig azt tettük, amit a családjaink elvártak tőlünk. Tőlem az alkalmazkodást várták el – sóhajtottam fel halkan, ahogy feltéptem a régi sebeket, és felidéztem magam előtt, hogy mennyire borzalmas ember voltam. Fájt. Borzasztóan fájt, és szégyelltem az akkori énemet. Abban az időben még nem gondoltam volna, hogy én voltam az a személy, aki rossz szemszögből tekintett a világra, sőt, azt mutatták nekünk, ez volt a normális.
− Büszke vagyok rád, amiért így vélekedsz – pillantottam rá a fiamra, s valóban büszke voltam rá, mert sokkal erősebb és határozottabb volt most, mint én az ő körében. A következő kérdésére azonban fájdalmasan, kurtán felnevettem. – Dehogynem. Minden egyes nap emlékeztetem magam arra, hogy milyen ostoba voltam akkoriban. Viszont ez nem csak arról szólt, hogy kitagad-e a család. Ha nem voltak elégedettek veled, akkor a családodon verték le akár a te hibáidat is.
Nem akartam a múltról beszélni, szerettem egy lezárt korszakként tekinteni rá, de én Theodore-ral ellentétben készségesen csevegtem erről a témáról a gyerekeimmel. Talán nem tudták teljesen megérteni, vagy átérezni azt, hogy min mentem keresztül, de meg akartam nekik mutatni, hogy minden ember esendő volt, ahogyan azt is, hogy a szükség néha nagy úr volt. Őszintén kívántam, hogy sem Arthurnak, sem pedig Heather ne kelljen megtapasztalnia annak a korszaknak a kényszerét. Szándékosan neveltük őket elfogadónak, mi több, okkal próbáltam terelni őket egy járhatóbb, erkölcsösebb ösvényre. Szerettem volna, ha jó emberek váltak volna belőlük, annak ellenére, hogy milyen anyával áldotta meg őket a sors.
Ezért nem is mentem bele abba a vitába, hogy valóban nem volt választásunk. Nyíltan vállaltam, hogy hibáztam. Nem voltam egy szent. Ezt mindketten tudták, ahogyan azt is, hogy bármit megtettem volna értük a világon, arról nem is beszélve, hogy én is törekedtem a jóra.
Egyáltalán nem számítottam arra, hogy a mai találkozónk ilyen témákat érint majd, így valahol örültem neki, hogy végre visszakanyarodhattunk a születésnapjához.
− Mindig is a kreativitásomról voltam híres – mosolyodtam el, bár fiatalkoromban inkább hírhedt voltam arról, hogy milyen válogatott módszerekkel tettem tönkre mások életét. Mára a leleményességemet és az alkotóenergiákat inkább az otthonunk szépítésébe fektettem, vagy abba, hogy milyen válogatott programokkal, nyaralási tervekkel lepjem meg a gyerekeket.
Draco felemlegetése viszont lehervasztotta a mosolyt az arcomról, és Arthur minél lelkesebben beszélt róla, nekem annál keserűbbé vált az arckifejezésem. Nem szerettem megtagadni a kérésüket, viszont ez egy olyan dolog, amelybe nem mehettem bele.
− Hidd el, Arthur, ez nem így működik. Mr Malfoy-jal nem igazán tartom a kapcsolatot, és nem túl jó viszonyban váltunk el egymástól, ezért mindez több lenne, mint kellemetlen. Arról nem is beszélve, hogy a szűk családi körben szeretted volna tölteni a születésnapodat, és ha jól emlékszem, akkor Mr Malfoy nem a családunk tagja – próbáltam higgadtan és türelmesen elmagyarázni neki, hogy mennyire nem tartottam mindezt jó ötletnek. Túlnyomó részben önző tett volt megtagadni a kérését, de biztosra vettem volna, hogy anyám egy pohár borban megfojtotta volna Dracót, és ha Matthiasszal el is beszélgetett volna, kettőnk között éppolyan feszült lett volna a viszony, mind eddig is.
− Értékelem a lelkesedésedet, és ígérem neked, hogy egyszer bemutatlak Draco Malfoynak, de erre itt és most nemet kell mondanom – szólaltam meg némileg határozottabb éllel a hangomban, utalva arra, hogy ez olyan dolog, amelyről nem nyitott vitát. S ha valóban ő maga akarta meghívni Dracót a születésnapjára, akkor besétálok szépen a minisztériumi irodájába, közlöm vele, hogy ha kedves az élete, akkor udvariasan utasítsa el a meghívást. Természetesen, mindezt nem kötöttem Arthur orrára, azonban nem győztem hangsúlyozni neki, hogy számomra mennyire kellemetlen volt maga a gondolat is, hogy Draco Malfoyt a saját fiam kényszerítse bele az életembe.
− Szóval, nagyon sajnálom, de majd egy másik alkalommal megismerheted őt, sőt, akár egész napos programot is szervezek neked, de a születésnapodon a szűk családi kör fog megjelenni – pillantottam komolyan Arthurra, remélve, hogy egy pillanatra lecsillapodik, és észreveszi, hogy ez valóban egy olyan dolog volt, amelyet nem kaphatott meg.
Hagytam, hogy csókot nyomjon az arcomra, s amint eltűnt a lépcsőfordulóban, én ott maradtam a kanapén, a saját rossz gondolataimmal karöltve. Összefontam magam előtt a karjaimat, szomorúan meredtem magam elé, miközben odafentről lábdobogás szűrődött le, ahogy Arthur benyitogatott a szobákba.
Percek kellettek ahhoz, hogy rendezzem az arcvonásaimat, és feltápászkodjak a kanapéról. Lassú léptekkel indultam meg felfelé a lépcsőn, aztán sétáltam végig a nyitott ajtókkal tűzdelt folyosón, hogy valahol a vége felé rábukkanjak Arthurra.
− Mit szólnál hozzá, ha visszasétálnánk a Három Seprűbe? Ennénk, vagy innánk valamit, és elmesélhetnéd, hogy mi történt veled mostanában – vetettem fel az ötletet, s bár az arcomon nyoma sem volt az iménti jelentnek, a hangom csendesebb, gyengébb tónusa árulkodott arról, hogy még mindig nyomasztott a téma.

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: