Az ajtót talppal tolom ki, hogy bejussak, aztán sarokkal vágom be, hogy csak döndül. Időnként szoktam, ha elégedetlen vagyok, vagy tele a két kezem, most azonban fenemód elégedett vagyok, és hozzá fáradt is. Amivel megbíztak, megvan, most pedig jöhet a megérdemelt lazítás, és azt az utolsó másodpercig ki fogom élvezni! Kezdve azzal, hogy a legelső utam az italokhoz megy, és a legerősebbet választom ki. Éhes is vagyok, de most rettentően jól fog esni, ahogy az erős alkohol végigmarja a torkom, le a gyomromig. A kabátot levágom oda, ahová kedvem tartja, éppen útban van a kanapé, jó helyen van ott is. Megkeresem a szivaros dobozt is, arra is vágyom, elégedettségi fokmérő, márpedig most nagyon elégedett vagyok. Elég megpróbáló volt az elmúlt időszak, egy olyan alaktól kiszedni infót, aki olyan, mint egy páncélszekrény az erődben. Fogalmam sincs, eddig kinek nyílt meg egyáltalán, még a gyenge pontjait is veszett nehéz volt kipuhatolni, hiába cserkésztem már előtte is jó ideje. Viszont gyenge pontja mindenkinek van. Az ő esetében egy elég bizarra hobbi, amibe muszáj voltam belemenni, s jó alaposan megismerni azt a hobbit. Ami úgy adódott, hogy tudatlan naívként csatlakoztam hozzá, hiszen időnként ez a legjobb taktika. Pechére, vagy az enyémre, nekem is nagyon bejön a téma, így hamar sikerült összemelegedni. Hamar. Mihez képest? Más esetben már régen loholok az infóval, vagy emberrel a megbízóhoz, most viszont még a közös programok is nem csak megterhelőek voltak, így akármennyire is profi vagyok abban, amit csinálok, nagyon oda kellett figyelnem arra, mit teszek, vagy mondok, s hol, mikor jelenek meg. Nagyon szemfüles! És még utána is úgy kell tennem, hogy haverok vagyunk, közös érdeklődéssel, mert tudni fogja, ki is szolgáltatta a tovább az infót. És hát persze nekem továbbra is szükségem van rá. NekÜNK van szükségÜNK rá, pontosabban. Nincs kedvem lerogyni a kanapéra, s elnyúlni rajta, kifújni a levegőt, helyette inkább a pulthoz ülök le, kényelmesen rágyújtva, előttem pedig a borostyán szín nedű, amitől ha nem is két perc alatt, de idővel fejre fogok állni, és erre van szükségem. - Helló - semmi jó reggelt, most nincs ehhez kedvem, még a szivart sem vagyok hajlandó kivenni a számból, úgy szívom nyugalommal tovább. - Kérsz? - nem tartom fel a poharat, helyette az üveget tolom magamhoz közelebb, s a másik üres pohárba töltök. Számítottam rá, hogy megjelenik. - Van mire ünnepelnünk! - vigyorodom el, feltartva a poharam felé, miután felé csúsztattam az ő poharát.
Vendég
Kedd Ápr. 19, 2022 11:47 pm
Nott kúria
drága fiam, Gavin részére
A reggeli órákat rendszerint még otthon töltöttem: elfogyasztottam a reggelimet, megittam a kávémat, elszívtam az első cigarettámat, miközben átbogarásztam a Reggeli Próféta aznapi számát. A határidőnaplómat a kezemben tartva léptem be a szalonba, ahová egy szorgos házimanó követett engem ezüsttálcán hordozva a kávémat, és az imént említett újság egy példányát. Nem számítottam arra, hogy a szófán Solomon kabátja hever majd, ahogy arra sem, hogy ő maga már korán reggel italozni kezdett. − Hello? – ismételtem utána lassan, hangom figyelmeztetően vészjóslóan sejlett, ahogy a szemöldökömet összeráncolva közelebb léptem hozzá. − Talán inkább jó reggelt, kedves fiam – javítottam ki, szelíd utalással célozva arra, hogy úgy beszélhetett másokkal, ahogy akart, de velem, az anyjával szemben elvártam némi tiszteletet. − Nem, köszönöm. Kávézni terveztem – ráztam meg a fejemet, miközben előhúztam a pálcámat, és egy könnyed intéssel a pultra lebegtettem a manó kezében tartott tálcát. Nagyon jól ismert már, tudta jól, hogy a mindennapi rutinjaimtól nem szerettem eltérni, ahogy azt is vallottam, hogy a napot sosem kezdtem alkohollal. − Köszönöm, távozhatsz – fordultam ezúttal a manó felé, aki egy „igenis asszonyom” elrebegése után kettesben hagyott minket. Miután az ajtó becsukódott mögöttünk, minden figyelmemet Gavinnek szenteltem. Rezzenéstelen arccal figyeltem, ahogy a fiam viselkedése is megváltozott, s lesandítottam az elém tolt alkoholra, én mégis a kávéscsészémért nyúltam, miközben a másik kezemben tartott határidőnaplót egy üres pontra helyeztem. − Csakugyan? Mégis miféle örömhírrel szolgálsz? – kíváncsiskodtam, miközben megfeszülten figyeltem minden rezdülését és mozdulatát. Valami nem stimmelt. Az ösztöneim súgták nekem. Pontosan azok az ösztönök, amelyek segítettek túlélni a háborút, vagy amelyek óva intettek, és arra késztettek, hogy nyáron hagyjam el a Byrne-birtokot, mielőtt még elfajult volna a helyzet. − Mesélj hát – ütöttem meg kellemesebb hangnemet, miközben belekortyoltam a kávémba. Engedtem, hogy Gavin kiteljesedjen, és beavasson engem is a történésekbe.
Vendég
Vas. Ápr. 24, 2022 8:49 pm
When you feel not being yourself
Nagy kedvet érzek arra, hogy feltegyem a lábam, s elnyúljak még jobban, főleg, ha lenne támlája annak, amin éppen ülök. Helyette inkább csak kényelmesen elfoglalom magam, mégis, olyan lazán, mintha az egész ház az enyém lenne. Milyen furcsa, hogy pár perce még nem akartam elnyúlni a kanapén... Ugyan miért is hallanám meg az élt a hangban, hiszen Karen mindig is hozza magát, és én így szeretem. Kifújom a füstöt válaszul. Vettem ám az adást, csak most épp lazulok, bocs. A javításra azonban szívok egyet a szivarból, még a végén elalszik nekem, újragyújtani meg kész halál. - Ó, akkor neked is jó a reggel? Ez nagyszerű hír! - neeem, észre nem venném a házimanót, hiába nem látom, süket nem vagyok. Csak alkalmi. Nézem, ahogy magához lebegteti a kávés csészét, benne a gőzölgő fekete löttyel. - Ne mááár, még egy jófajta rumot sem döntenél bele? - egészen elkeseredett vagyok, s felhajtom a saját feketémet. Ami cseppet sem fekete és másféle ébresztő van benne. A másik poharat viszont felé csúsztatom, bátorítva arra, hogy beletegye a kávéba. - Csááá... - tartom fel a szivart tartó kezemet a manó felé. Jelen pillanatban nem akarok a nevére emlékezni. Más esetben udvariasan és kedvesen, a nevén köszöntöm, és el is köszönök vele, nem csával, annyi bizonyos. Ránézek a poharam felett, megkocogtatom gyűrűsujjammal a pohár szélét, miközben tartom a poharat, noha gyűrű nincs rajtam, majd belenyúlok a farzsebembe, s kihúzok egy összehajtogatott papirost. - Nos, igazam volt, nem Pierre a befutó - ívben teszem a pultra elé, a helyett, hogy elé tenném. - Tudtad, hogy az a seggnyaló valójában egy fal? Nem, nem tégla. Fal - kuncogok bele a pohárba, amikor rájövök, hogy üres. És elfelejtek bocsánatot kérni arra is, ahogy kifejezem magam. - A franc... - teszem le a poharat, s állok fel, hogy zsákmányoljak egy újabb kortynyi italt. - Az agytröszt az drága Magdaleine - ülök vissza, ezúttal már az üveggel a kezemben, mielőtt töltenék, az üveget feltartva nézek rá. - Tényleg nem gondoltad meg magad? Anyámat pedig végképp nem tegezem. - Azt tudtad, hogy Magdaleine bejáratos a Minisztériumba? Igazi ribanc. Akarom mondani, gyorsan vág az esze - javítom ki magam, miközben töltök újra magamnak. - Lehet, hogy nekem is oda kéne menni dolgozni, az Akadémia után - semmi, beszéljük meg, vagy mit szólna hozzá, beleillik-e a tervbe.
Vendég
Vas. Május 01, 2022 1:56 pm
Nott kúria
Furcsa pillantásokkal öveztem Gavint. Nem tudtam mire vélni a tiszteletlen viselkedését, s ha nem lett volna korán reggel, vagy az ösztöneim nem sejtették volna azt, hogy valami gond volt, és nem holmi fiatalkori szeszélynek hódolt, akkor erélyesen felléptem volna vele szemben. Azonban a megérzéseim mást súgtak, így óvatosan közelítettem meg őt és a problémát. − Mondhatnánk azt, hogy kellemes volt a reggel, amíg nem tapasztaltam azt, hogy a fiam elfelejtette a jómodort – jegyeztem meg kissé cinikusan, éreztetve vele, hogy nem nyerte el a tetszésemet sem a stílusa, sem pedig a flegma mozdulatait. Egy úriember legyen kifinomult és tiszteletteljes, főként ha azzal a személlyel állt szemben, aki befogadta, és sajátjaként nevelte fel őt. − Nem. Hosszú a mai nap, nem szeretném, ha az alkohol elködösítené az elmémet, és zavarná a tisztánlátásomat – jelentettem ki határozottan, elvégre olyan világban éltünk, amelyben minden alkalommal résen kellett lennünk. Egyetlen elejtett szó képes volt hatalmas károkat okozni. − Csá? – ráncoltam össze a szemöldökömet, amikor elbúcsúzott a házimanótól. Egyre inkább olyan érzésem támadt, hogy valami nagyon nem volt rendjén. Ez egyáltalán nem Gavinre vallott. − Csodálatos – feleltem szűkszavúan, mielőtt még belekortyoltam volna a kávémba. – Akkor a kisasszonnyal majd lesz egy elbeszélgetésem. Szeretném, ha mindent lejelentenél vele kapcsolatban. Tudni akartam mindent arról a lányról, hogy mi köze volt ahhoz az ügyhöz, miként lehetett megvesztegetni és hatni rá. A markomban akartam őt tartani, ehhez pedig szükségem volt mindarra a tudásra, ami Gavin emlékei között lapozott, s amelyet túl lusta voltam jelenleg átkutatni. − Nem, és neked sem kellene többet innod – ragadtam meg az üveget, amikor visszahelyezte az asztalra, és kartávolságon kívülre helyeztem. Ha pedig megpróbálta megszerezni, akkor nem csak rácsaptam volna a kezére, de még a körmeimet is belemélyesztettem volna a bőrébe, egyfajta figyelmeztetésképpen. − Ha bejáratos a Minisztériumba, akkor már tudom is, hogy kire fogom ezek után rábízni – helyeztem vissza egy újabb korty fekete után a csészét az alátétre. − Remek ötlet, én támogatlak benne, de figyelmeztetlek: a Minisztérium ingoványos terep, óvatosabbnak kell ott lenned. De most egyáltalán nem ez érdekel, hanem az, hogy mi van veled – szegeztem rá szürke tekintetemet a fiamra, azonnal rátérve a tárgyra, mert zavart, határozottan zavart ez a nyegleség, ami belőle fakadt.
Vendég
Csüt. Május 26, 2022 11:12 pm
Megütközve tekintek rá, még a szivart is eltartom magamtól egy pillanatra. Még hogy én, a jómodort elfelejtettem volna? De hiszen semmilyen csúnya jelzővel nem illettem, kedvesen elcseverészek vele, és mosolygok rá. Hol itt a gond, mindig ilyen vagyok vele? - De hiszen most is jó modorú vagyok - szívom meg kényelmesen a szivart. - Látnád a többi, mai fiatalt - még legyezgetek is hozzá, mintegy vizuálisan jelezve a "söpredék" jelzőt. - És egészen biztos kellemes reggeled van, hiszen itt vagyok én - húzom ki magam, aztán inkább nem húzom ki magam. Most jó nem egyenes háttal ülni. Közben észre sem veszem, hogy még így is szálva egyenes vagyok, csak kissé dőlt helyzetben. - Aaaaa... dehogy ködösíti el, éppenséggel előszedi az emberből... varázslóból s boszorkányból a rejtett tartalékokat. Sose tudod meg így - könyökölök az asztalra, s nézek rá sokat mondó, rejtélyes tekintettel, ábrázattal. Szerintem igenis sokkal több lapul benne, mint amit kimutat, csak folyton a páncélja alá rejti. - Csá - nézek rá. - Mint a csövi, csákó, csákány és hasonlók. Muglik haszn.... álják. - közben leesik, hogy a muglik annyira nem a zsánereim, de kifigurázásának tökéletesek. Az a kortynyi ital még kell a szivarhoz, együtt az igaziak, adják meg a torkot is drótkefével lefaragó érzést, ahogy a torkon végighalad. Igazi mámorító, bódító, és egyben nagyon is kijózanítóan fejbevágó érzés. Mindig is rajongtam a kettős érzetükért. S ha tudnám, hogy együtt annyira nem fogyasztom sűrűn, ha nem muszáj, mindig csak a tömegbe olvadáshoz kell, helyette inkább legfeljebb csak az italt preferálom, most néznék elgondolkodva a szivarra, hogy valami nem stimmel. De szerintem mindig is szerettem együtt. - Szuper. Vigyázz vele, mint egy kígyó, olyan. Elbűvöl, magával ragad, aztán már csak a seprűnyélt látod jönni - sóhajtok egy kiadósat az utolsó korty ital után. Még kíván egy kis húzót a szivar, és a beszélőkém is igényli. Most elég hamar kiszárad a szám. - Okké... még ma leadom. A trükkjeit is megkapod. Bánatos kiskutyaszemekkel nézek az üveg után, ahogy elveszi, én meg természetesen, nyúlok utána, majd kapom is vissza, ahogy a körmeit kapom ajándékba. - Au, de most miért? Egy kortynyi kellett volna csak, a szivar végéhez - és tényleg ennyi, kell még egy adag kettős érzetű fejbevágás. - Hühümm, egyre gondolok - mintha az előbb nem is történt volna eset, visszaülök, s rákönyökölök az államra, s cinkosan nézek fel rá. Mindenkinek vannak gyengéi és Magdaleine pont bukik az olyanokra, mint akit Karen küldene rájuk. - Vigyázzon vele. Ha rájön, akkor igazi harci cicává válik. Még karmol is... mint te - nézek az alkaromra, s szinte gyermeki sértettséggel nézek a sorakozó nyomokra. - Látod, most jól jönne a whisky, fertőtleníteni. Nem belülről. - Mikor nem vagyok óvatos? - vetem szinte oda hanyag eleganciával, ami tőlem szokatlan, ha önmagam vagyok. - Majd megnézem, hova illenék be a legjobban. Baj, ha nem a zsarubácsikhoz akarok menni? - nem érdekelnek az aurorok, felőlem akár az egész égbolton is auroraként villoghatnak, sem fognak elcsábítani. Előbb esek a Jeges-tengerbe, minthogy oda menjek. - Velem? - nézek rá meglepetten. - Minden rendben - felállok, s megkerülve az asztalt, mentemben elegánsan elveszem az üveget, s úgy vettem a forgást, hogy éppen Karentől elfelé menjek vissza a helyemre. - Veled mi van? Olyan... merev vagy [/i]- Karen az most is Karen, csak én látom most másként, vagyis dehogy. Valami történt. - Történt valami? - najó, most már felteszem a lábam az asztalra, ezért is ültem most a másik székbe, aminek támlája is van, különben mérleg nyelveként a fejem a padlót puszilná, abban a pillanatban, ahogy felér a lábam az asztalra.
Vendég
Szomb. Júl. 09, 2022 1:52 pm
Nott kúria
Megütközött, már-már felháborodott arcvonásaira rideg tekintettel feleltem. Nem azt a fiatalembert neveltem belőle, aki most a pultnál terpeszkedve szivarozgatott, és a reggelét alkohollal indította. Valami egyáltalán nem stimmelt vele, s magam se jöttem rá, hogy mi okozhatta a gondot. − Nem, Gavin, egyáltalán nem viselkedsz úgy, mint egy jómodorú férfi – ingattam meg a fejemet, miközben a pultra támaszkodtam. − Ha az lennél, akkor betartanád az alapvető illemet, akkor is, ha az életed múlik rajta. Nem pakolod fel a lábadat az asztalra, nem dobálod szét a holmijaidat és nem utolsó szempontként nem vagy szemtelen azzal a személlyel, aki felnevelt téged, és megesküdött arra, hogy megóv téged minden rossztól. Akár tetszik, akár nem, Nottként nevelkedtél, viselkedj is Nottként – csaptam rá a pultra, miközben közelebb hajoltam hozzá. Nem hozhatott szégyent a viselkedésével a családunkra, és bármennyire is aggódtam érte, amíg nem volt hajlandó leszállni a magas lóról, addig nem fogok törődést tanúsítani az irányába. − Engem nem érdekel a többi fiatal – válaszoltam halkan, mégis ridegséggel teli hangon. – Mint mondtam, Nott vagy, viselkedj is úgy. Mi nem alacsonyodunk le a pórnéphez! Nem mutathatunk hasonlóságot velük, vagy éppen gyengeséget. Ennél nekünk jobbnak kell lennünk! Már-már újrakezdtem azt a kioktatást, amelyet sok-sok évvel ezelőtt megkapott a helyes viselkedésről. Azonban, ahogy egyre jobban telt az idő, úgy láttam benne kiütközni a Yaxley-vonásokat. Bármennyire is kedveltem egykor Halcyont, és sajátomként szeretem Gavint, az engedelmetlen viselkedést nem nézhetem tétlenül. − Kellemes reggelem lenne, ha nem lenne azzal vesződnöm, hogy mi ütött a fiamba – sóhajtottam fel, ahogy a következő szavait meghallottam. Ezt mégis kitől tanulta el? Mert tőlem és a nagybátyától biztosan nem, a rokonokat pedig nem látta annyiszor, hogy ráragadjon Theodore viselkedéséből. − Ostobaságokat beszélsz – ingattam a fejemet lemondóan, miközben tovább hallgattam őt. Egyre inkább elborzadtam a szóhasználatán és a kifejezési módjain. − Muglik használják. Gondolom, közülük is az utolsó söpredékek. Gavin, mi a Szent Huszonnyolcak közé tartozunk, nem beszélünk így! Egy előkelő, egy nemes nem beszél így, úgyhogy nagyon gyorsan verd ki a fejedből ezeket a szavakat, mielőtt én teszem meg. – Ezek nem holmi üres fenyegetések voltak, hiszen ő is nagyon jól tudta, hogy bármikor képes voltam elverni, ha illetlenül viselkedett. Mindez az ő javát szolgálta, hogy a legjobbak közé emelkedhessen, hiszen egy olyan világban, amely a miénk volt, sosem kedvezett a kedves és jámbor lelkeknek. Gavinnek meg kellett tanulnia, hogy a számító, távolságtartó és határokat nem ismerő természet vitte sikerre az összes személyt, akik valamely magas pozícióban ültek. − Pontosan tudom, milyenek az emberek. Nem kell bemutatni őket nekem – pillantottam rá ismét, miután lemondtam a kellemes reggeli óráimról, a kávémról, és a Reggeli Próféta átböngészéséről. Sokkal sürgetőbb probléma ütötte fel a fejét a fiam képében, így nem értem rá ilyen apró-cseprő ügyekkel foglalkozni. − Nagyszerű, viszont másról is beszélni akarok veled. – Hiába vettem el tőle tőle az üveget, visszaszerezte magát azt. − Mint mondtam, éhgyomorra nem túl szerencsés alkoholt inni – reagáltam a panaszkodására, miközben a pálcámat elővéve az üveg felé suhintottam, és a benne lévő italt vízzé változtattam. Játszhattunk akár így is, ha ennyire nem volt hajlandó figyelni rám. − Nem létezik olyan ember, akit nem tudnék kezelni – mosolyodtam el ravaszan, hiszen eddig bárkire ki tudtam terjeszteni az akaratomat, nem kellett hozzá más, csak megtalálni az adott személyek gyengepontjait. − Nem fogsz belehalni egy kis karmolásba, szóval kérlek, mellőzd a drámát. Nem vagyok türelmes hozzá – néztem vele farkasszemet. Hát, hogy mások kivetnivalót találtak volna a nevelési módszereimben, de eddig tökéletesen beválltak. A mai, elfajzott fiatalságot csakis erőszakkal lehetett mederben tartani. Figyelmen kívül hagytam az óvatossággal kapcsolatos szavait, talán jobb volt, ha nem feleltem rá. Az ujjaimmal a pulton kezdtem dobolni, enyhén összeráncoltam a homlokomat, amikor ismét olyan szavak ütötték meg a fülemet, amelyeket nem akartam hallani. − Azt hiszem, megtárgyaltuk már, hogy az életutadat te magad döntöd el, én csak annyit kérek, hogy ne hozz szégyent a családunkra – fordultam utána, mert a leendő karrierje kapcsán nem erőltettem semmit. Hagytam, hogy maga fedezze fel mi érdekli őket, és mi az, ami teljesen hidegen hagyja. Egyszerre tartottam rövid pórázon, és engedtem szabadjára bizonyos keretek között. Szabályokat állítottam elé, de nem lehetetlen dolgokat. − Gavin, legalább engem ne nézz ostobának – követtem a mozgását, és engedtem, hogy a vízzel teli üveget magához ragadja. A hangomban talán némi nyoma lehetett az aggodalomnak, de az arcom továbbra kifejezéstelen maradt. − Olyan vagyok, mint az elmúlt húsz évben. Velem semmi nem történt – álltam fel a helyemről, és léptem Gavin mellé. A körmeimet belemélyesztettem a felsőjébe, hogy megpróbáljam felhúzni őt a helyéről, és magammal cipelni őt a dolgozószobámba. Akár sikerült, akár nem, de nem akartam kertelni. − Ha nem mondod el mi a fene ütött beléd, akkor két választásod van fiatalember: vagy legilimenciát alkalmazok rajtad, és átkutatom az elmédet, vagy pedig Veritaserumot itatok veled, és magadtól fogsz dalolni minden kérdésemre. – Még mindig vasmarokkal tartottam a felsőjét. Sok évvel ezelőtt az egyik fivérem nem véletlenül hasonlított egy Ördöghurokhoz, pontosan ugyanezért. − Szóval, ismét felteszem a kérdést: Hogy érzed magad? Nem tapasztaltál magadon a napokban semmi furcsaságot? – Több együttműködést vártam tőle, különben tényleg nem hagyott más választást, mint azt, hogy erőszakkal szedjem ki belőle azt, amit rejtegetni próbált. Hittem a kettőnk között kialakult nyílt kommunikációban, most mégis olyan érzésem volt, mintha Gavin titkolózott volna előttem.
Vendég
Vas. Júl. 24, 2022 1:14 pm
- Nem? - dehogy gondolkodom el ezen! Mások pökhendiek, én csak laza és kényelmes vagyok, teljesen okés. A folytatásra csak oldalra billentem a fejem, s széttárom a karjaim, benne az itallal. Dehogy zavar, hogy az asztalra csapott, még szerencse, hogy elvettem az italt. - De hiszen hogy lennék? Semmi rosszat nem mondtam... - már nem mondom, hogy lazítson, azt hiszem, mondtam már. De aztán közel hajolok én is az asztalon hozzá, esdeklő szemekkel nézek rá. - Rettenetesen sajnálom, ha megbántottalak valamivel. - és ez őszinte, csak éppen nem az az őszinteség van benne, ami szokott ilyenkor lenni a szememben. Solomon őszintesége máshol van. - Tényleg? És megmondanád, hogy akkor hogy szedjem ki belőle az infókat, amire neked szükséged van? Ha éppen nem... a sznob fajtából való, de információkkal szolgálhat? Újfent értetlenül nézek rá. Nem igazán értem továbbra sem, mit akar mondani ezzel. Mindig ilyen vagyok. Nem? - Lehet. - ha szerinte azt beszélek, akkor azt beszélek. Valami nem stimmel, de fogalmam sincs, mi. S mivel felettébb alkalmazkodó vagyok, így arra, hogy szerinte nem használjuk, csak az utolsó söpredékek, megadóan felemem kezeim. - Oké-oké... - de tényleg nagyon szükségem van így az italra, úgyis azt terveztem. - Igen? Úgy, hogy nem ereszkedsz le közéjük? És hogyan? Kíváncsi vagyok. - tényleg érdekel. Mert az első kézből szerzett információ híve vagyok, ami pedig azt jelenti hogy le kell mennem közéjük, vagyis ereszkednem. Vagy ez is a van még mit bőven tanulnom részhez tartozik. Nem tagadom, van mit, de tudom, hogy nagyon is jó vagyok abban, amit csinálok. - Miről? - figyelmem egyszerre oszlik meg a visszaszerzendő ital, és a leendő téma körül. - Neee máááár... - tartom magam felé az üveget, és kelletlenül tekintek a színtelenné váló folyadékra, majd panaszos arccal engedem le magam mellé. - Ezt muszáj volt? - Tudom, tőled tanultam. - nézek rá, s tekintetemben elismerés és felnézés csillan. Mert valóban nagyon mestere az emberek kezelése. Színpadiasan sóhajtok, hagyva kimenni a levegőt a tüdőmből. - Tudooom. Én csak az indító itókámat akartam vissza. - nézek az üvegre, amelyben immár a színtelen ital van, abszolút figyelmen kívül hagyva, hogy farkasszemezni támadt kedve. Nekem meg inni. Egyikünknek sem jöhet össze mindig minden... - Rendben. - vonok vállat. Belül nagyon kellemes és biztonságos érzés, hiszen ez azt jelenti, megbízik bennem, amire mindig is vágytam, egész életemben. És hogy mellette megismerhetem magam is. Akiről már elég korán fogalmam sem volt, hogy ki, annyit kezdtem el cserélgetni a maszkokat. Szemezek az üveggel, hátha az visszaállítja az eredeti állapotába a tartalmat, s úgy támasztom meg az asztalon a fejem. - Nem nézlek. Sosem voltál ostoba. - és ez mennyire igaz, most nem hízelgek. Mindig tudta a dolgokra a megoldásokat, szinte a semmiből. És olyankor mindig elszégyelltem magam, mennyire nem fogok sosem a nyomába érni. Meg úgy senkiébe sem. - Biztos? - vakarom meg a halántékom, s úgy nézek rá, s figyelem azt is, hogy hozzám lép. - Tönkretszed a felsőmet. - de nem söpröm le a kezét, inkább megyek vele, ahová menni akar velem. Mi ütött belé? - Te... a gondolataimban olvasol? Ugyanezt gondoltam rólad. Mi történt veled? De... miért? Nem tettem semmit! - teljesen értetlenül nézek rá. - Jól vagy? Hívjam az egyik manót? Vagy gyógyítót? Széttárom a kezeim, és sóhajtok egyet. - Velem minden. N....nem. - ingatom meg a fejem. - Ellenben nálad igen. Talán mégis csak jobb lenne... - ha most kimondom megint, hogy orvost hívok rá, akkor meg fog akadályozni. - ha hoznék neked egy pohár vizet. Biztosan jól fog esni. - jó kiskapu, fel is használom, hogy a helyiség felé vegyem az irányt, hogy segítséget kérjek.