Roppantul kedves vagyok másokkal szemben, kicsit sem előítéletes, de ugyanakkor nem is megvezethető. Könnyedén ismerkedek barátságos és udvarias jellemem révén, ámbár koránt sem szeretek a középpontban lenni. Olykor félreértenek emiatt, hisz' azt hiszik egyúttal közvetlen és társaságkedvelő vagyok, holott inkább zárkózott és nehezen megnyíló alkatként ismerhetnek meg azok, akikkel mélyebb és tartalmasabb a viszonyom. Szeretem megismerni az embereket, sőt számomra a vér nem jelent többet egy múló faktumnál. A szeretteimért bármire képes volnék, de egy idegenen is előszeretettel segítek, ugyanis nem hazudtolnám meg sohasem saját magam.
Ami zavar bennem másokat
Vannak olyan szituációk, amelyekben túlzottan makacsul ragaszkodom a nézeteimhez, amelyeket már vagy ezredjére játszottam le az elmémben. Képes vagyok ritkán túlgondolni a körülményeket, ezáltal mindenféle opcióra felkészülve. Voltaképp' talán ennyi, ha csak nem vesszük ide a túlzott kedvességet, ámbár a munkában képes vagyok ezen állásfoglalásomat félretenni, ekként iktatva ki az érzelmeket és adva teret a valóságalapnak.
Életem története
Ami azt illeti, nos hát... koránt sem volt ínyemre a magyarázkodással járó ceremónia, mégis meg kellett indokolnom a váltásom okát és annak miértjeinek mibenlétét. Hosszasan bámultam a felettesem arcvonásait, aki kicsit sem helyeselte az áthelyezésemmel járó igényemet. Tudtam már a legelején, miszerint nem lesz ez könnyű folyamat, s miként megfogja próbálni az ellenérvelést, ám nem tágítottam a céljaim mellől. Voltak úgymond előrébb helyezendő prioritások a magánéletemben, amikre sokkal több időt kellett szentelnem a jelenlegieknél. Mondhatnánk azt is, hogy saját magammal szúrok ki, ámbár a megfogalmazás nem volna helyénvaló. A legtöbbet a családom jelentette nekem, s nem a karrierépítés eshetősége. Mélyen felsóhajtok, ahogy a válaszomra váró úriemberre tekintek. Tudom, hogy az idő az szent és sérthetetlen, ellenben egy ilyen esetben jobb átgondoltabban belevágni ebbe, nem igaz? Nyilván nem szándékoztam elhúzni a végtelenségig az esetet, mert mindkettőnknek rengeteg elintéznivalója akadt még. Ezzel szemben, viszont szükségem volt az ajánlására, mivel úgy könnyedén átraktak volna egyik helyről a másikra; az ő szava mérvadóbb volt, mintsem az enyém. - Leonard, kérlek, elpazarlod a tehetségedet! - Sosem ismertem őt úgy, mint, aki alapjáraton osztogatja mások részére a bókokat. Rendkívül határozott és szigorú jellemmel bírt, mindig képes volt kritizálni másokat és szemrehányni azt, ha valaki... valaki baklövést ejt. - Miért akarod egyáltalán ezt? Miért akarsz mindent eldobni egy másik részleg miatt? - Tekintete kétség nélkül kérdő volt, míg a hangja érdeklődést tükrözött, s egészen mélyen dorgáló színezet is árnyalta, amiért azt akarom tenni, amit. Mindig is tiszteltem őt és a társait; adtam a parancsokra, tettem a legjobbat és áradoztam egy jobb közérdekű jellegről, de most... mostan elvesztek a reménybe vetett hittel járó aspektusok. Csodáltam az erőfeszítéseit, tetszett, hogy szigorú és hű az ideológiákhoz, volt abban az őszinteségben valami, ami... - Az életet a nehéz döntések általi lépések adják. Ez a sorsunk: meghozzunk egy elhatározást és cselekszünk visszafordíthatatlanul. - A hangom a végére szinte elhalkult, midőn nyeltem egyet. Ha mindig másokra hallgatnék, vagy az ő érdekük szerint cselekednék, akkor lehetne belőlem akár ötven ikertesó is, de komolyan. Kissé nyugtalanított, hogy miért nem zárhatjuk már le. Csak írjon egy nyamvadt papírt a másik részlegnek és helyezzenek át a fenébe is.. Ez annyira nagy kérés volna a részemről?! - Tudom, hogy ellenzed és talán más körülmények között még egyet is értenék veled, holott jól ismerlek: nem vagy ilyen. Nem könyörögsz senkinek, hogy maradjon, sőt... aki nem olyan azt elküldöd melegebb éghajlatra. Nem szokásod jópofizni, meg barátságosnak lenni, s még egyéb ilyen nyalánkságok, azonban lásd be: nem minden a hajlam. - Folytatom érvelés gyanánt, miközben igyekszem reálisan beszélni. Mindenhez ugyan én sem értek, de vannak, akik jobbak; meg lesznek újabb személyek is a planétán a jövőre való tekintettel. - Várj, most biztosra veszem, miként azt jegyeznéd meg nekem, hogy sikeres vagyok, de az a helyzet, kérlek, miszerint ez nem minden. Az indokaim nagy része magánjellegű ezt aláírom, ellenben sokkal könnyebb úgy dolgozni, hogy nem a terepre vagy szakosodva. Valamivel unalmasabb, nem oly' izgalmas, ám lássuk be; pszichomágiát tanultam. Menni fog és.... - Folytatnám az előnyeim felsorolását, de ő félbeszakít, lazán csendre intve. - Ha arról van szó: megírom az ajánlólevelet, sőt még tanúskodom is melletted, hiszen kimagasló arányban teljesítesz. - Jegyzi meg kellő komolysággal. - Csakhogy holtbiztosra akarok menni, hogy tényleg ezt akarod-e, mert, ha nem... még nem késő, de azt is tudom természetesen, hogy makacs vagy és mindent átgondolsz alaposan. Sajnálni fogom a tényt, hogy nem fejleszted tovább a képességeidet, mert a legjobbat akarom neked, Jesse. - Immár' barátként szólít meg, mintsem felettesemként. Bólintok, hangsúlyosan teszem meg, elérve azt a hatást, amit kell. Nem kívánok aludni rá egy nappal sem többet. Jobb lesz nekem a másik részlegen; könnyebb munka, ideálisabb és akár még le is egyeztethettem, miként elmenjek, ha az kell. Részben némileg kötetlenebbnek tűnik. - Köszönöm. - Lehajtom a fejemet, rá sem pillantva. Nem mondom azt, hogy nehéz, mert nem az. A családért teszem. Nekem ők többet jelentenek, mint bármely érdem, vagy tanulás iránti igény kielégítése. Halkan búcsúzom el tőle, majd fellélegezve kilépek az iroda fullasztó falai közül.
Ha tükörbe nézek
Mélybarna hajfürtök, világoskék íriszek, megviselt vonások, megfelelő testalkat, elegáns ruhadarabok és helyenként kiegészítők tarkítják a kínálati választékomat. Hétköznapi viseletben a lazább darabok dominálnak nálam, míg a munkában és egyéb helyzetekből kifolyólag inkább elegánsabb megjelenést kölcsönzök magamnak, mintha csak egy politikus volnék és számítana a megjelenés.
Családom
Édesapám
Nariel Slughorn: A komolyság teljesen tökéletes mintapéldája az apám, azonban ennek ellenére minden tőle telhetőt megtett azért, miként semmiben se szenvedjünk hiányt. A legjobbat akarta a számunkra, így kifejezetten figyelt a neveltetésünkre és a jellembeli értékeinkre. Mindegyikünket a maga sajátos kis útján kísért végig; rendkívüli elvárásokkal állítva szembe. Mi pedig igyekeztünk is megugrani az akadályok többségét, amennyiben jelentőséget tulajdonítottunk neki, s bár a testvéreim egymással versengtek a kirívó figyelemért, ám nekem sosem volt célom a magaslatokba törni legkisebb gyermek révén. Ő az a személy, akire az emberek egyszerre felnéznek és csodálják a tetteit, egyidejűleg pedig elismerik és tekintélyt tulajdonítanak a részére. Senkinek sem lehet kivetnivalója ellene, hisz' roppantul kellemes társaságnak számít, ellenben a határozott szigorúságával.
Édesanyám
Isabella Slughorn (neé. Cornwall): Egy elbűvölően varázslatos nő, aki nemcsak szép szavakkal, hanem a hatalmas szerető lelkével is képes belopni magát az emberek szívébe. Mindig is sokat jelentettek neki a gyermekei, akárcsak a férjének és épp' ezért szintén támogatta a fejlődésünket. Akármilyen szabályokat állítottak fel; csupán a jóindulat vezérelte őket és az odaadó szeretet elve. Sosem akartak csalódást okozni, avagy megbüntetni minket azért, amik és akik vagyunk; lényegeben mindegyikünket az egyéniségünk miatt kedveltek a legjobban. Választékos jellemünk, hivatásunk és nézeteink okán díjazták a cselekedeteinket, így valahol sosem értettem meg a törtető versenyszellemet a testvéreimnél. Azt azonban el kell ismerni vele kapcsolatosan, hogy nagyon is szeretet bennünket minduntalan összehasonlítani, ám ezt inkább dicséretnek szánta, mintsem felrovásnak. Ő az a személy, aki, habár felemlegeti neked a hibáidat és összehasonlít másokkal, ellenben mindennél jobban imád téged. Veled együtt nevet felhőtlen jókedvvel, vagy mesél a régi szép időkről és eközben végig büszke arra, ami valójából vagy.
Testvéreim
Reece Ryan Slughorn: Te vagy az a családon belül, drága bátyám, aki legelső gyermekként látta meg a napvilágot, így jócskán igaz az az állítás, miszerint hozzád fűzhető a legtöbb és egyben legnagyobb mértékű elvárás. Őszintén szólva nem lettem volna a helyedben, amiért annyi mindenért Te kaptál a nevünkben: szidalmazó szavakat, ellenben sosem vetetted a szemünkre. Igaz rád a védelmező szó, a végletekig elmenő kitartás és az, miszerint mindennél többet jelentünk neked, hisz' máskülönben miért tűrted volna el azt a sok szitokszót?
Jeffrey Slughorn: Második gyermekhez képest igencsak versengési lázban égsz nyughatatlan módon, amiért Ryan előrébb van a ranglétrán, avagy, amiért ő a család főbb iránymutatója. Mondanám azt, miként féltékeny vagy, ellenben sosem mutattál erre érvelő jeleket, ezért egy idő után elengedtem eme szálat. Viszont azt nem értem: miért küzdesz mai napig úgy, mintha az életed múlna rajta, holott koránt sem várja ezt el tőled senki, fivérem.
Earl Slughorn: Jeffrey tökéletes meghasonulása lehetnél, csakhogy inkább szigorú és komoly vagy, mint az apánk. Valahol persze, nos te magad is kényszeres megfelelési vágyat érzel, vagy feltűnési viszketettséget - nem tudom -, de az bizonyos tény, hogy erősen vágytál a szülői figyelemre. Alapjából véve merev típusú jegyekkel áldott meg téged az ég és ha tippelni kéne, akkor... igen, te vagy a családból apánk tagadhatatlan másolata.
Raven Slughorn: Azért valld csak be, miként a sok fiútestvér ellenére: jobb hátul lenni, mint elől, nem igaz, bro'? Mi ketten vagyunk azok, akikre a 'legkevesebb' figyelem hárult, ám mégis felszálltál arra a 'menet-vonatra', amely idea alapján feleljünk meg az erényeknek. Igyekeztél egyetlen határvonal mellett besorolva előre lépni, felvenni a kósza versenyt, vagy csak egy kis elismerést bezsebelni, ám nem vetted véresen komolyan, mint az összes többi fivérünk és talán ezért is találtuk meg leginkább mi a közös hangot egymással, semhogy a többiekkel.
Feleségem
-
Gyermekeim
-
Apróságok
Amortentia
A nyári rózsa illata, a kandalló perzselő tüze, a friss esőcseppek hullása és az új könyvek lapozása.
Mumus
A teljes család elvesztése, az emberi értékek hanyatlása, a gyász felőrlő létezése és az elvesztegetett lehetőségek láncolata.
Edevis tükre
Egy független élet, amelyben nem kell attól rettegni, miszerint bárkinek is baja eshet. Ezenfelül pedig minden személy számára: a boldogság nagyszerű felhozatala.
Hobbim
A könyvolvasás megtartásának ékes hagyománya; a tudásszomj enyhítésére. A romantikus pillanatok megélése; egy elfeledettnek tűnő momentumban. A zongora összjátékának halk volumenű szólama; kiélvezni ezáltal a művészi hatást.
Elveim
Mindennél fontosabb a családi eszme, az összetartás megkérdőjelezhetetlensége, s azok az aprócska percek, amelyeket együtt tölthetünk.
Amit sosem tennék meg
Nem ártanék semmilyen formában sem a szeretteimnek. Nem okoznék mások számára kellemetlenséget, hisz' fontosnak tartom a kölcsönös elismerés és megbecsülés elvét. A szakmai befolyásoltság ellenére is az igazságosságra törekszem és természetesen arra, miszerint a világ egy sokkal biztonságosabb és egyúttal elfogadhatóbb hely legyen mindenkinek.
Ami zavar
Az igazságtalan nézetek, a hazug egyének, a megtévesztés jele és a kegyetlenség létköre. Nem szeretem azt a tényt, ha másokhoz viszonyítanak, ezért igencsak hamar elszakadtam a családtól. Továbbá nem tűröm a munkából fakadó hibákat a kollégák részéről, hisz' igazságot kellene szolgáltatnunk és nem pedig ellehetetlenítenünk egymást.
Ami a legfontosabb az életemben
A Slughorn név és annak minden egyes viselője, akármilyen viszonyt is ápolnak velem, ugyanis nekem rendkívül fontosak az életemben.
Ami a legkevésbé fontos számomra
Azok a dolgok, amikre nem vagyok hatással.
Amire büszke vagyok
Az önmagam által elért eredményekre, s mindazokra a dolgokra, amiket bárki képes önerőből létrehozni. Egyaránt büszke vagyok a szeretteim sikereire és mások független érdemeire.
Ha valamit megváltoztathatnék
Akkor nem lenne a család berkein belül ekkora rivalizálás.
Így képzelem a jövõmet
Sosem tervezek mérföldkövekkel előre, mivel kedvelem az aktualitást. Spontán személyiség vagyok, aki megfontolt döntések ezrei alapján halad az élet peremének mentén, s a munkával járó szituációk övezetében.
Egyéb
Nyelvtudás: Angol, ír, román és francia. Hangszertudás: Hegedű, gitár és zongora.
A legtöbb férfi, mire annyi idős lesz, mint te, szülővé válik - de kevesen akadnak, akik annyira megérdemlik, hogy önmaga apró másai Apának nevezzék, mint te. Kétség sem fér hozzá, hogy kiváló auror vagy - ennyi sokrétű diploma után megkérdőjelezném a Teszlek Süveg épelméjűségét, ha nem a Hollóhátba osztott volna annak idején -, de még annál is kiválóbb ember, apuka és férj. Nem sokan dobnának félre egy fényes, izgalmas karriert a Belső Ellenőrzés idegőrlő elbeszélgetéseiért (és a kollégák körében nem feltétlenül népszerű pozíciójáért), nem csoda, hogy a felettesed is először kétkedve fogadta a döntésed. De azt hiszem, teljesen érthető, hogy a terepmunkák adrenalinsokkja és veszélye után valami másra vágytál, mikor otthon várt rád két gyerek és életed szerelme. Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan alakul majd a házasságotok Emmával, ahogyan arra is, hogyan vészeled át a kamaszkort az ikergyerekeiddel. Egy tinivel sem egyszerű, hát még rögtön kettővel... Imádlak, ha eddig nem lett volna egyértelmű, szóval nem is tartalak fel tovább, hogy a játéktéren is olvashassalak minél hamarabb . Futás foglalózni!