Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Hunter & Nick ~ chasing animals

Anonymous

Hunter & Nick ~ chasing animals Empty
Vendég
Pént. Jan. 28, 2022 4:06 pm

Hunter & Nick

− Cissy! Ne tépd Max fülét! Merlin szerelmére! – próbáltam szétválasztani a macskámat és a kutyámat, de lehetetlen vállalkozásnak bizonyult. Pedig egy igen fontos vizsgámra készültem volna, ha nem éppen az ágyamon heverő jegyzeteim kellős közepén próbálták volna széttépni egymást.
A háttérben hangosan kacagott a ketrecében Alfie, csupán azért volt ilyen bátor, mert Cissy nem érhette el odabent. Lesújtó pillantást vettem a madárra, miközben halkan Othello motoszkálni kezdett. Hallottam a bosszús morgását, hiszen a délutáni szunyókálásából ébresztették fel. Egyedül Sandy futkározott békésen a ketrecében.
Cissy és Max azonban teljesen egymásba gabalyodott, esküszöm, a nővérem nem kavarodhatott így össze Briggs parancsnokkal… Pedig hallottam a történetet Alinától, nem kicsit sokkolt le engem is a történetet. Ugyanis már gyerekkoromban megfogadtam, hogy nem szeretnék a kelleténél több információval rendelkezni Frida szerelmi életét illetően. Időnként még így is hallgathattuk apa morgását emiatt, bár mióta Bertie kiköltözött innen, azóta talán a légkör sem volt annyira fojtogató. Legalább is, reggelente ki mertem menni a konyhába, és nem rettegtem attól, hogy valaki tömegmészárlást rendezett odabent.
Cissy megkarmolta Max fülét, mire a crup panaszosan felvonyított, és elengedte őt. Cissy azonnal menekülőre fogta, sebesen kislisszolt a résnyire nyitva hagyott ajtón.
− Nem, ezt nem úszod meg szárazon! – vakkantotta Max, majd a takarómat és a jegyzeteimet összegyűrve utána vetette magát.
− Srácok! Elég legyen! – szaladtam utánuk, mielőtt a kelleténél jobban romba döntötték volna a lakást. Alig bírtam a helyére varázsolni a törékeny holmikat, vagy éppen elkapni őket, és megkímélni őket a pusztulástól. Cissy és Max továbbra sem zavartatta magát, többszöri felszólításra sem hagyták abba egymás szekálást.
A fene se tudja, hogy mióta botladoztam a lakásban, de kezdtem fáradni, az arcom is kipirosodott már a sok futástól. Ki hitte volna, hogy ennyi hely volt ebben a lakásban a futáshoz?!
Végül a csengő zökkentette ki őket az örökös kergetőzésükből, én pedig kaptam az alkalmon, Cissy után vetődtem a nappaliban, és a kanapénak csapódva ugyan, de sikerült elfognom.
− Ne ficánkolj már annyit! – szóltam rá, amikor panaszos vernyogások közepette vergődni kezdett. Max is feleszmélt, így miközben a macskát a magasba tartva elvergődtem az ajtóig, addig folyamatosan a lábam körül ugrált.
− Jövök már! Egy pillanat! – kiáltottam ki, miközben a macskát fél kézzel a magasba tartva a zárral babráltam, miközben Max folyamatosan a nadrágom szárát tépte. Végül sikerült szélesre tárnom az ajtót, és Merlinre… Hatalmas szerencsém volt, hogy Hunter állt az ajtó előtt, és nem apa valamelyik barátja, mert nehezen tudtam volna megmagyarázni a testemen lévő karmolásokat, a kócos hajamat, a lábamon csüngő kutyát és a magasba tartott macskát.
− Hunter! Szia! Gyere beljebb! – köszöntöttem, bár láttam az arcára kiülő zavart. Én is kínos nevetéssel lepleztem a saját kínomat, miközben Maxet tuszkoltam vissza a lakásba a lábammal.
− Alinához jöttél? Nincs otthon, de gyere be nyugodtan, légyszi ne hagyj velük egyedül, mert nem bírok velük! Tisztára megbolondultak. – Hogy a szavaimat alátámasszák, Cissy megkarmolta a kezemet, én pedig ahogy összerándultam elejtettem őt. Több se kellett, a kneazle kiszabadult a lakásból, Max pedig követte őt.
− A fenébe! Segíts elkapni őket, kérlek! – Már rángattam is magamra a cipőmet, és a kabátomat, mielőtt még túl nagy előnyhöz juthattak volna a házi kedvenceim.
✰ Remélem tetszik :'D ✰

Vissza az elejére Go down
Hunter Tuttle

Kviddicsjátékos

Hunter & Nick ~ chasing animals Ed96a65eee6627ea3a098e90f888b615828f46ad

Elõtörténet :

Az emberi cikesz

Hunter & Nick ~ chasing animals 93701b9536db1fe0d2e31e478961d16d

Multik :

Zsörtike sereg

Playby :

Timothée Chalamet

73

Hunter Tuttle
Szomb. Feb. 05, 2022 11:06 am

Nick & Hunter
Talán szólhattam volna Alinának, mielőtt szombat délután elhatároztam, hogy átugrom hozzá. Felhívhattam volna mondjuk, dobhattam volna neki egy üzenetet WizAppon, de a hajnalban kezdődő négy órás meccs után nem tudtam ilyen apró, földi dolgokra koncentrálni. Madarat lehetett volna fogatni velem, mert nyertünk, Merlin rúgja meg, hatalmas fölénnyel elvertük a Puddlemere Unitedot, a hajtóink hetven ponttal többet szereztek, Catherine hatalmasakat védett, Ana egyik gurkója majdnem lerepítette valamelyik játékosukat a pályáról, én pedig... én pedig elkaptam a cikeszt. A meccs legelején eltűnt az aranylabda és csak négy teljes óra múlva bukkant fel. A Puddlemere fogójával egyszerre lőttünk ki érte, mikor a délelőtti napfény megcsillant a cikesz aranyfelületén, ahogy ott repkedett a nézőtér felett. Tíz percen át üldöztük, talán sosem volt még dolgom ennyire gyors, ennyire trükkös cikesszel, de elkaptam, méghozzá nem is akárhogy - alig fél méter választott el tőle, hogy a lelátó egyik páholyába csapódjak, a PU fogója hamarabb elrántotta a seprűjét, kifarolt oldalra, nem vállalta be a kockázatot és valószínűleg azt gondolta, hogy én sem fogom. De megtettem és sikerült a markomba zárnom a kis aranygömböt még azelőtt, hogy darabokra törtem volna magam a páholy vasvázán. A győzelemért mindent, nem igaz? Néhány, még a Roxfortban gyakorlás közben elbaltázott Vronszkij-műbukás után egy ilyen csókolózás a vaskorláttal mondhatni semmiség lett volna, mert nekem mindenki elhiheti, hogy fejjel belecsapódni teljes sebességgel a földbe, úgy, hogy még a seprű nyele is a pálya gyepébe fúródik... nos, nem kellemes. Nem csoda, hogy megedződtem.
Amióta a kezdőcsapatba kerültem, ez volt a legsikeresebb meccsem, úgy éreztem, a mellkasom szinte szétrobban a boldogságtól, képtelen voltam nyugton maradni, az öltözőben mindenkinél tovább tartott, amíg levettem a kviddicsmezemet és kicseréltem hétköznapi ruhákra, képtelen voltam a cipőfűzőkre, gombokra vagy cipzárokra koncentrálni, a figyelmem újra és újra elkalandozott hol a pályán történtek, hol a magammal hozott cikesz, hol Alina, hol Eddie, hol egy hatalmas hamburger irányába - mert egy ilyen meccs után farkaséhes lesz az ember -, és hiába borult rám a fáradtság, amint leszálltam a seprűről, legszívesebben mégis körbeszaladtam volna az egész bolygót. Nem csoda, hogy Alinának el is felejtettem szólni róla, hogy szeretnék benézni hozzá. Tulajdonképpen eszembe sem jutott előre jelezni, ahogyan az sem, hogy talán nincs is otthon. Nem tudtam ennyi mindenre koncentrálni, mikor ott lapult a kabátom zsebében a cikesz.
Csak akkor eszméltem rá, hogy valamit nagyon elfelejtettem, amikor kinyílt az ajtó, azonnal rám vetődött egy kutya, majd Alina mosolya helyett a nagybátyjáé fogadott.
- Igen, én Alinához jöttem, de ha nincs itthon, én nem akarok za... - A mondatot már be sem tudtam fejezni, ugyanis a Nick kezében tartott gigantikus macska minden kegyetlenségét bevetve kiszabadult, majd szinte engem is kigáncsolva nekilódult és kiszaladt a lépcsőházba, a kutya természetesen úgy követte, mintha kötelező lenne.
Nem voltam benne biztos, hogy egy négyórás kviddicsmeccs után még sok energiám maradt felvenni a versenyt két nagyon elszánt szabadulóművész háziállattal, de csak nem hagyhattam itt Nicket - még ha nem is ismertem őt olyan jól, mint az unokahúgát. Én biztosan teljesen magam alatt lettem volna, ha a kecskéink vagy a nyuszijaink megszöknek A Kabin karámjaiból, biztosan Nick is így érzett a kedvenceivel kapcsolatban.
- Enyém a kutya, tiéd a macska, jó? - Hugrabugos voltam, kedves, segítőkész és önfeláldozó... de nem annyira, hogy elkapjak egy menekülő kneazle-t. Nem szerettem volna a következő néhány hetet edzés nélkül tölteni, mert egy óriási macska leamputálta a fél karomat.
Azzal viszont nem számoltam, hogy amint megindulok a lépcső irányába, a kabátomra rácsimpaszkodik Nick furkásza - mert nyilván neki is ki kellett szöknie -, majd egyetlen mozdulattal ellopja a cikeszemet, az erszényébe rejti és ő is futásnak ered.
- Adod vissza, te kis pokémon hamisítvány! - A korábbi tervemről meg is feledkeztem, a kutya helyett a célpontommá a furkász vált.  Egy macskákat megszégyenítő ugrással vetettem magam a kis kleptomán szörnyeteg után, a mai második bravúros fogásomat prezentálva: sikerült megragadnom a furkászt a grabancánál fogva.
- Egy megvan, már csak kettő kell.

Hunter Tuttle
When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies but the pack survives.

Anonymous

Vendég
Kedd Feb. 08, 2022 10:44 pm

Hunter & Nick

Nagyon szívesen csevegtem volna Hunterrel, ha Cissy nem szerette volna szétkarmolni a kezemet, Max pedig nem tervezte volna letépni a lábamat, mert éppen összevesztek valami miatt. Azonban kicsit nehéz volt lelkes házigazdának lenni, ha az ember kedvencei éppen ölre mentek egymással. Nem is vágytam másra, minthogy ők ketten összeverekedjenek.
− Ugyan, sose zavarnál, sőt biztos vagyok benne, hogy hamarosan hazaér ő is! Szóval ma…– hadartam még mindig Cissyvel hadakozva, és már készen álltam arra, hogy beinvitáljam őt a lakásba, amikor elszabadult a pokol.
− Jó-jó. Megyek érte! – kiáltottam, miközben robogtam lefelé a lépcsőkön, és közben próbáltam magamra cibálni a kabátomat. Aminek természetesen az lett a vége, hogy botladozva ugyan, de sikerült leszaladnom az első fokokon. Cissy és Max után rohanva csak késve kapcsoltam, hogy időközben Sandy is kijutott a ketrecéből.
− Adj neki valami rágcsát, vagy valami fényeset, és akkor el tudod kapni! – kiáltottam fel, ugyanis nem engedhettem meg, hogy a kneazle és a crup kijusson az utcára. Ugyan nem lettek volna túlságosan feltűnőek, mégsem akartam, hogy valami bajuk essen.
Az egész lépcsőházat bezengte Cissy és Max vitája, amelyet vélhetően csak én értettem, mindenki más számára hangos nyávogással és csaholással érhetett fel. Megjegyezném, hogy úgysem volt kellemes, hogy pontosan tudtam miről volt.
− Szuper! Visszavinnéd esetleg? – szóltam vissza Hunternek, mielőtt Sandy is eltűnt volna valamilyen zugban. Én Cissy után vetettem magamat a földszintre érve, de csak annyit értem el, hogy csúsztam egyet a frissen mosott padlón, és elvágódtam. Hangosan szitkozódva próbáltam feltápászkodni, de úgy vettem észre, hogy nem csak én voltam az egyetlen, aki pórul járt, mert Max lábai is folyton szétcsúsztak, és elvágódott a köveken.
− Ha Hunterrel segítünk neked, akkor visszamész a lakásba? – kérdeztem a kedvencemet, aki morgott egy sort. Ahhoz azonban, hogy őt felsegíthessem, először arra lett volna szükségem, hogy én magam tápászkodjak fel a földről, de pokolian fájt mindenem. Bezzeg Cissy csak nevetett rajtunk, és megiramodott a belső udvar felé.

Hunter Tuttle

Kviddicsjátékos

Elõtörténet :

Az emberi cikesz

Multik :

Zsörtike sereg

Playby :

Timothée Chalamet

73

Hunter Tuttle
Csüt. Feb. 24, 2022 9:42 am

Nick & Hunter
Általában nem okozott gondot a barátkozás, könnyedén ismerkedtem és nem éreztem magam zavarban mások társaságában - pedig talán egy vérfarkastól sokan elvárták volna, hogy meghúzza és rosszul érezze magát a normális emberek között. Viszont Alina rokonaival más volt a helyzet... Hiába volt velem az anyukája, a nagypapája és Nick is nagyon kedves, ahogy Bertie is mindig elég jófej volt velem, mégis nagyon kínosan éreztem magam a közelükben. Pedig Alinával csak barátok voltunk, ezt mindenki tudta... De mégis, néha úgy éreztem, hogy az anyja átlát rajtam és bár sosem adott hangot a nemtetszésének, valamiért biztos voltam benne, hogy nem akar a lánya mellett tudni. Mert... hát általában ez így szokott lenni a magamfajtákkal. Carol apja is gyűlölt és lenézett, persze Scamanderék nem voltak arisztokraták és aranyvérűek, de akkor is, azért egy elárvult, sárvérű vérfarkas mégsem egy főnyeremény. És különben is, Alina anyja olyan típusú nőnek tűnt, aki egy vajozókéssel is kiherél bárkit, akit nem szimpatikus neki, szóval jobbnak éreztem az óvatosságot. Éppen ezért nem vágytam rá, hogy kettesben maradjak Nickkel, aki hiába volt csak Alina nagybátyja, tudtam, hogy inkább nagytestvér funkciót tölt be az életében - a nagytestvérek pedig tudtam, mennyire nem szerették, ha a kistesójuk körül sündörgött valaki.
Azonban nem sok időm maradt azon stresszelni, hogy Nick csupán udvarias-e és valójában szeretne kihajítani az ablakon vagy tényleg nem bánja a látogatásomat, ugyanis az állatai - egyáltalán hogy fért el egy átlagos méretű városi lakásban ennyi jószág? - ezt a pillanatot választották arra, hogy felszabadítsák magukat. Sosem értettem, hogy a háziállatok miért érezték úgy, hogy a szabadság nekik való, amikor a legtöbb önállóan éhen halt volna, de azt hiszem, egy murmánc agyába még úgysem láthattam bele, hogy havonta egyszer én magam is szőrös négylábúvá változtam.
A furkásszal még egészen egyszerű dolgom volt, egy cikesznél nagyobbnak és lassabbnak bizonyult, egy kemény kviddicsmeccs után is sikerült elkapnom. Kár, hogy Nick fogói képességei más szinteken mozogtak és a földön elvágódáson kívül semmire sem jutott.
- Persze, visszaviszem, de biztos boldogulsz egyedül? - Nem voltam benne biztos, hogy mire visszaérek a furkász bezárásából, addigra Nicket nem találom a lépcső alján, kitört nyakkal. És azt hiszem, Alina elég nehezen fogadta volna a hírt, hogy karnyújtásnyira tőlem szörnyet halt a nagybátyja, még akkor is, ha nem én löktem le a lépcsőn. - Na jó, fogd meg a furkászt inkább, elkapom a murmáncot, jó?
Meg sem vártam Nick válaszát, csak a kezébe nyomtam a ficánkoló furkászt, majd elővettem a varázspálcámat.
- Invito Futótűz - intettem vele a bejárat felé, ahova az új versenyseprűmet támasztottam. A seprűm magamhoz hívása azon kevés varázslatok közé tartozott, amit sosem rontottam el.
Meg sem vártam, hogy a kezembe csapódjon a Futótűz polírozott fanyele, még a levegőben felugrottam a seprűre és elzúgtam a belső udvar irányába a murmánc után, magamban fohászkodva, hogy két kézzel és tíz ujjal ússzam meg ezt a kis kalandot, mert egy ekkora macska csúfos munkát végezhetett volna a kezemmel, amit biztosan nem fedett le a csapathoz kerülésemkor kötött balesetbiztosítás.
Lehetett bármilyen gyors a murmánc, a Nimbus legújabb seprűjével nem vehette fel a versenyt. Alacsonyan repültem, alig a macska felett, majd egy éles kanyarral elé vágtam az udvaron és megragadtam a grabancánál. A furkásszal ellentétben nem fogadta békésen, fújt, nyávogott, a mancsaival hadonászott - és sikeresen lyukat karmolt a Kenmare Kestrels logós pulóverembe -, éles fogaival a karom felé kapott többször is. Igyekeztem eltartani magamtól és visszavinni Nicknek anélkül, hogy komolyabb kárt tett volna bennem a kis bestia. Persze ez egy naiv elképzelés volt, mire visszaértem Nickhez, addigra a murmánc két csinos karmolást ejtett az arcomon, az egyiket határozottan úgy éreztem, mintha amputálták volna az orromat. Vajon Alina szóba állna még velem, ha nem lenne orrom?
- Szerintem jobban járnál, ha inkább aranyhalat tartanál... Van még orrom? Holnap csapatfotózásunk lesz, nem mehetek orr nélkül...

Hunter Tuttle
When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies but the pack survives.

Anonymous

Vendég
Szer. Márc. 16, 2022 11:25 pm

Hunter & Nick

Nem gondoltam volna, hogy valaha is pont ilyen helyzetbe keveredek Alina fiújával – mert bármennyire is tagadták, ennyire még én se voltam vak, hogy ne lássam a nyilvánvalót −, de tagadhatatlanul kellemetlenül éreztem volna magam, ha nem éppen az kötötte volna le minden gondolatomat, hogy orvosoljam ezt a krízist.
Mert szinte biztosra vettem volna, hogy apa elevenen megnyúzna, ha hagynám, hogy a házikedvenceim az egész lépcsőházban randalírozzanak, sőt még rosszabb: ha kiszabadultak volna az utcára, akkor azt végképp nem magyaráztam volna ki senkinek. Talán a macskát és a kutyát igen, de egy furkászra mégsem mondhattam azt, hogy egy túlméretezett mutáns vakond lenne.
− Persze, persze! A kétbalkezesség időnként megmutatkozó Scamander vonás! Semmi olyan, amit ne lehetne megoldani! – szóltam vissza, miközben már üldözőbe vettem a kisállataimat. Emlékeim szerint Newt papának is meggyűlt a baja néha a saját állataival, szóval mondhattam volna akár azt is, hogy ebben ráütöttem. Persze, lehetséges, hogy a bénázás csupán férfiágon öröklődött, mert példának okáért a nővéremnek egész jó volt a kézügyessége.
− Nem túl böl… − Be sem fejezhettem a mondatot, Hunter már a kezembe is nyomta Sandy-t, aki hízelgően az arcomhoz bújt, és belecsimpaszkodott a felsőmbe. Nem tudtam haragudni rá, pedig tudtam jól, hogy milyen rosszaság tudott lenni.
Értetlenül ráncoltam össze a homlokomat, amikor Hunter elővette a pálcáját. Ugye nem tervezett kárt tenni a macskában? Mert, ha annak a kneazle-nek egy szőrszála is görbül az akció során, akkor Hunter tutira aláírta a halálos ítéletét. Szerencse, hogy legalább Max hallgatott rám, és félszemmel láttam, ahogy visszakullogott a lakásba, miután segítettem neki feltápászkodni. Ezek után már csak ledermedve figyeltem Huntert, ahogy Cissy után kapott. A vállamon ülő furkász pedig továbbra is Cissy-t biztatta, így rásandítottam a jószágra.
− Hékás! Te kinek az oldalán állsz? – Nem is kaptam tőle választ, azonban elcsíptem a grabancát, hogy a kezeim közül biztosan ne szökjön meg, mert furmányos jószág volt, és tudtam, csak az alkalomra várt, hogy megszökjön.
− Uh – húztam el a számat, amikor Hunter kissé leharcolt állapotban tért vissza hozzám, és a szabadkezemmel átvettem tőle a macskát. – Hát, köszönöm szépen… Egyébként arra is gondoltam már, de Cissy megenné, így is állandóan hadakozik a papagájjal, mert rá is szemet vetett már.
Zavartan a hajamba túrtam volna, ha az egyik kezemben nem a macskát, a másikban pedig nem egy furkászt tartott volna.
− A pólódon nem tudok segíteni, de biztos vagyok benne, hogyha Frida hazaér, akkor csodákat tud tenni vele, viszont ne aggódj, az orrod rendben van. Sőt, tudok adni kenőcsöt, ami pillanatok alatt helyre hoz. Meg aztán, biztos vagyok benne, hogy Alina orr nélkül is szeretne – Az utolsó mondatot halkan ejtettem ki a számon, miközben vigyorogva hátat fordítottam neki. Elindultam felfelé a lépcsőn, közben pedig Cissynek magyaráztam úgy, ahogy más a rossz kisgyerekeket szokta leszidni.
− Azért remélem, a közjáték ellenére bejössz, és nem üldöztelek el egy életre – torpantam meg a harmadik lépcsőfokon, és lestem hátra a vállam felett. Sandy a hónom alatt kalimpált apró lábaival, Cissy pedig a vállaimra támaszkodva nézett farkasszemet Hunterrel, és fújt szerencsétlen srácra. Azt hiszem, tényleg aláírta a halálos ítéletét.

Hunter Tuttle

Kviddicsjátékos

Elõtörténet :

Az emberi cikesz

Multik :

Zsörtike sereg

Playby :

Timothée Chalamet

73

Hunter Tuttle
Szomb. Május 21, 2022 11:38 am

Nick & Hunter
Ott volt a nyelvem hegyén a mondat: Alina is Scamander és ő nem kétbalkezes, de végül lenyeltem a szavakat, mielőtt utat találhattak volna maguknak. Ki voltam én, hogy kritizáljam Nick ügyetlenségét, mikor én még nála is szétszórtabb voltam? Én is igyekeztem persze, de a figyelmem ezer felé kalandozott vagy leragadt az apró részleteknél, és ilyenkor ütött be általában a katasztrófa. Sosem a rossz szándék vezérelt, ha Eddie megkért rá, hogy etessem meg a tyúkokat a Kabin körül, akkor megtettem, de általában annyira koncentráltam egy új kiscsibe felett érzett örömre vagy a baromfitáp megfelelő adagolására, hogy az olyan apró részletekre már nem jutott energiám, mint az ól bezárása - és ilyenkor árasztották el az erdőt a szökött tyúkok és Eddie verekedős kakasa. Egyszóval ha valakinek nem volt joga akár egy rossz szót is szólni Nick bénázására, az én voltam.
Oké, elismerem, nem volt sem jó, sem bölcs gondolat puszta kézzel - egy versenyseprűről - szökésben lévő mágikus lényeket begyűjteni. Mondjuk ki: nagyon nagyon nagyon nagyon rossz ötlet volt. De a Teszlek Süveg nem véletlenül nem osztott annak idején a Hollóhátba vagy a Mardekárba, egy másodpercig sem merült fel benne ezeknek a házaknak a gondolata, éppen csak a Griffendélen merengett el néhány pillanatig, mielőtt nagyon határozottan elharsogta volna, hogy Hugrabug. Nem voltam bölcs, zseniális, megfontolt, ravasz, kiemelkedő lángelme, én csak... hát én csak egyszerűen Hunter voltam, és általában nem merengtem túl sokat cselekvés előtt a lehetséges végkimeneteleken. Nem csoda, hogy több csontom tört már el, több zúzódáson és húzódáson voltam túl, mint egy átlagos ember - ez a hosszú sérüléslista pedig most kiegészült egy murmánc cseppet sem kellemes pofonjával.
- Hogy bírsz el ennyi állattal? Mármint nekünk is van mindenféle jószág a Kabin körül, de ők külön karámban élnek. Van például egy pulykánk, aki minden élőlényt meg akar ölni, őt nem is engedjük egy légtérbe semmi mással. - Abba inkább bele sem akartam gondolni, hogy ők nem a klasszikus értelemben vett háziállatok, kiskedvencek voltak, Nick valószínűleg elájult volna a gondolattól, hogy Eddie levágta a csirkéket és megsütötte őket, így tulajdonképpen csak a napjaik számát növelte néhánnyal, hogy Voltorb, a pulyka nem jutott velük egy ólba.
- Ó, ő is hazajön? - Nem tudtam volna értelmes okokat felsorakoztatni, hogy miért rettegtem Alina anyukájától. Mindig kedves volt velem, Alina és Carol is csupa jót meséltek róla, én mégis minden alkalommal attól féltem, hogy egy óvatlan pillanatban leharapja a fejem, aztán a maradványaimból jelmezt készít a Helios Színháznak. Mármint... mégis melyik anya örült volna, ha egy olyan srác legyeskedik a lánya körül, mint én? Egyik sem, nyilvánvalóan. Ennyire még én sem voltam hülye és naiv, tudtam, hogy a magamfajtákat egyik család sem látta szívesen, még azok sem, akik látszólag olyan elfogadók voltak, mint Scamanderék. - Fogalmam sincs mire gondolsz. És amúgy is, ha úgy néznék ki, mint Volde... mármint Tudodki, akkor tuti nem állna szóba velem.
Ezúttal nem azért vörösödtem el, mert véletlenül már megint majdnem kimondtam Voldemort nevét - mostanra kezdtem megtanulni, hogy a varázsvilág nagy része nem szerette, ha valaki csak úgy bátran dobálózott ezzel az idétlen névvel. Most sokkal inkább zavarba hozott Nick félreérthetetlen mosolya és megjegyzése. Baromság az egész, Alinával barátok voltunk, és már kezdett elegem lenni ezekből az idegesítő célzásokból, Eddie is minden adandó alkalommal ellőtt egy ehhez hasonló poént, mintha bármi lett volna közöttünk. Alina semmit nem akart tőlem, és én sem akarhattam tőle semmit. Ez annyira magától értetődő volt, látniuk kellett volna másoknak is, hogy itt csak egyetlen helyes út létezett...
- Ha megígéred, hogy több állatod nem támad meg és tényleg van valamilyen krémed az orromra, akkor talán nem menekülök el sikítva - mosolyodtam el. - És amúgy is remek híreim vannak Alinának, muszáj megvárnom és beszélnem vele. Mármint tudom, hogy akár fel is hívhatnám vagy írhatnék neki, de az azért mégsem ugyanaz.

Hunter Tuttle

Anonymous

Vendég
Pént. Május 27, 2022 2:33 am

Hunter & Nick

Hunter kérdésére akaratlanul is felnevettem, de amilyen lendülettel robbant ki belőlem a kacagás, olyan gyorsan hallgattam el, mert Merlinre, nem akartam szóváltásba keveredni a földszinten lakó öregasszonnyal. Maradjunk annyiban, hogy az idős hölgynek néha túlságosan is furcsa megszólalásai voltak, és úgy próbálta becsalogatni a fiatal fiúkat egy teára, mintha ő lett volna az a bohóc a csatornából. Még csak a gondolatra is kirázott a hideg volt. Akkor fogadtam meg, hogy ha legközelebb kimozdulok a barátaimmal, nem engedem meg nekik, hogy ők válasszanak filmet. És véletlenül sem azért, mert a popcorn zacskóba sikongattam végig a félelemtől. Á, dehogy.
Szóval, Hunter kérdésére vidáman megvontam a vállamat, majd arra jutottam, hogy mégis csak illene értelmes válasszal is szolgálnom, ezért gyorsan hozzátettem: − Hát, tudod ez egészen változó, az esetek többségében hallgatnak rám, bár vannak, akik makacsabb. Erre Cissy tökéletes élő példa, de azt hiszem, hogy az évek során olyan kapocs nőtt köztünk, hogy nem tudnánk elképzelni az életünket egymás nélkül. Még akkor sem, ha sokat vitatkoznak, attól még szeretik egymást.
Egy pillanatra elfeledkeztem arról az iciki-picike tényről, hogy mélyen hallgattam a velem született képességről. Nos, ebbe nem is terveztem beavatni sok embert, így meghagytam Alina fiújának, hogy gondoljon rólam, amit szeretne, szerintem ennél kaotikusabb embernek úgysem tudnám leírni magamat előtte.
− Nos, nekem Cissy az én pulykám – sandítottam vigyorogva Hunterre. – Egyébként biztos nagyon klassz lehet. Mármint, kint lenni a szabadban meg ilyenek. Nekem néha sok a nagyvárosi élet, és tudom, hogy a srácok is nehezen viselik a bezártságot.
Egy kicsit irigyeltem Huntert, amiért nem élt a városban, nem mintha én nem tehettem volna meg, hogy leköltözzek Newt papához, csak… Annyi macerával járt, és még mindig nem tudtam eldönteni, hogy kövessem-e apát, vagy maradjak-e Frida és Alina nyakán. Bár, ha Fridán múlt volna, szerintem rég kitette volna a szűrömet, szóval leginkább csak Alina miatt maradtam.
− Persze, valamikor biztosan – válaszoltam neki vígan, de pontos időpontot nem tudtam volna mondani neki, ugyanis, nem igazán szoktam figyelni. – Egyszer csak betoppan, de gőzöm sincs mikor. Egyszer hallottam egy sztorit, hogy ha a tükör előtt állva háromszor kimondod, hogy Bloody Mary, akkor megjelenik. Hülyeségből kipróbáltam ugyanezt Frida nevével, de sajnos nem vált be. Nagyon szomorú voltam akkor.
Kelletlenül húztam el a számat az emlékre, hiszen egyszerre lett volna vicces és nagyon ijesztő a nővérem megjelenése. Nem mintha a nővérem nem lett volna alapjáraton rémisztő.
Hunter szabadkozására viszont már jóízűen felnevettem, bár még mindig elég halkan ahhoz, hogy ne keltsem fel a szomszédok figyelmét.
− Szerintem Alinának nézhetsz ki bárhogy, amíg te te maradsz. – Hiába tagadták, rajtam én mindkettejükön. Attól, hogy jobban lefoglaltak a varázslények, nem jelentette azt, hogy analfabéta lettem volna az emberekkel szemben. Az más lapra tartozott, hogy a mágikus lényeket egyszerűbb volt kezelni, mint néha egy-egy embert.
− Esküszöm, bezárom őket a szobámba. Semmi nem fog megtámadni – próbáltam neki sugallni, hogy most az egyszer biztosan megbízhatottam bennem, ugyanis mióta a furkász és a murmánc rajtam lógtak, azóta valamelyest mindketten lecsillapodtak.
− És kész készletem van kenőcsökkel, bájitalokkal és főzetekkel, mindenféle állatom okozta sérülésekre, sőt, ha Bertie még itt lakna, akkor talán azt is mondhatnám, hogy talán némi alkoholt is találnék a sebedre – taglaltam lelkesen, hogy mennyire fel voltam készülve, ha a házi kedvenceim bárkit is terveztek volna kicsinálni, de a legtöbb sérülést általuk úgyis mindig én nyeltem be.
− Na, szuper! Miről van szó? Vagy titkos dolog? – érdeklődtem, miközben betereltem Huntert a lakásba, bezártam magunk után az ajtót, majd Cissy-t letettem a földre. Intettem Hunternek, hogy kövessen, miután kibújt a cipőjéből, majd füttyentettem egyet a murmáncnak, és megindultam a kedvenceimmel a szobám irányába.
− Ha szeretnéd, nyugodtan gyere be, de borzasztó kupi van. Erre készülj fel! – figyelmeztettem, ahogy beléptem a szobába. Szinte kapásból egy szellőztető bűbájhoz folyamodtam, hogy felfrissítsem a levegőt, majd Sandy-t visszatettem a ketrecébe. Mindenki mozgolódni kezdett, még Max is felemelte a fejét az ágyamon fekve, ahogy Cissy felugrott mellé.
Egyébként tele volt a szobám könyvekkel, feljegyzésekkel, mágikus lényekkel való rajzokkal, fényképekkel, térképekkel, mindennel, amit csak ép eszű ember el tudott képzelni, de nem foglalkoztam ezekkel, hanem az asztalomon lévő dobozhoz léptem, majd némi kotorászás után megtaláltam azt a tégelyt, ami kellett nekem.
− Meg is volnánk – mosolyodtam el, majd ismét hessegető mozdulatokkal áthajtottam Huntert a nappaliba, előtte pedig bezártam a srácokat a szobámba.
− Parancsolj – nyújtottam neki a tégelyt, majd zsebre tett kézzel, a sarkaimon billegtem egy kicsit. – Szükséged van még valamire? Nem is tudom, nem vagy éhes, vagy szomjas?
Nem akartam pocsék házigazdának tűnni, de valljuk be, nem volt túl nagy gyakorlatom ebben. Általában, ha vendéget fogadtunk, akkor mindig volt itthon más is, így nem volt szükség az én lábatlankodásomra.

Hunter Tuttle

Kviddicsjátékos

Elõtörténet :

Az emberi cikesz

Multik :

Zsörtike sereg

Playby :

Timothée Chalamet

73

Hunter Tuttle
Kedd Júl. 05, 2022 11:38 am

Nick & Hunter
Nem voltam sem nyelvész, sem magizoológus, de nem voltam benne teljesen biztos, hogy a vitatkozás lenne a legjobb kifejezés arra, amikor két állat ölte egymást. De nem szóltam semmit, ő volt a szakember, én minden tudásomat az állatok gondozásáról Eddie-től sajátítottam el, és ezt bizony ő sem az Akadémián tanulta - bár abban egyetértettem vele, hogy nem szabad őket emberként kezelni, mert az csak rosszul kezelt helyzetekhez vezetett, de ezt inkább ráhagytam Nickre. Ha szerinte vitatkoztak az állatai, akkor ki voltam én, hogy megkérdőjelezzem? Lehet, ez valamiféle magizoológus szakszó volt a mágikus lények közötti konfliktusokra, nyilván nem úgy értette, hogy szóban egymásnak feszülnek... ugye?
- Tényleg jó. Persze megvan a hátránya, nyáron például elviselhetetlenek a szúnyogok, még Eddie rovarűző főzetei sem tartják mindet távol. Aztán ott vannak a vaddisznók, egyszer arra ébredtünk, hogy hajnalban ott mászkált egy a verandán, elég para volt. És persze néha kényelmesebb lenne, ha városban élnénk, de összességében nem cserélném el. Bár ha elköltözöm, akkor biztos Londonba jövök. - Azt már nem tettem hozzá, hogy vérfarkasként ennek milyen hátulütői lehettek, egyelőre nem szerettem volna, ha Alinán kívül bármelyik Scamander tudomást szerez a betegségemről. Tudtam, hogy elfogadó család voltak, de azzal is tisztában voltam, hogy elméletben elfogadónak és nyitottnak lenni messze nem ugyanaz, mint a lányodat az én fajtám közelébe engedni. Általában a tolerancia csak addig terjedt, amíg nem kerültek személyesen is egy vérfarkas közelébe... És emiatt igazán elítélni sem tudtam senkit. Hozzászoktam és valahol mélyen meg is értettem. Szépíthettünk ezen akárhogy, mondhattak a Henry Dearborn-féle aktivisták bármit, az nem változtatott a tényeken: a bájitalom nélkül tényleg veszélyes voltam. Egyik anya sem kívánja ezt a gyerekének.
- Bloody Mary elég ijesztő, egyszer láttam róla egy horrorfilmet. De azt hiszem, Alina anyukájával inkább nem próbálnám ki. - Elég sértőnek tűnt és valószínűleg a szívem abban a másodpercben szűnt volna meg dobogni, hogy megjelenik a hátam mögött.
Az arcom azonnal rákvörösre váltott, ahogy Alinát említette. Miért, miért, miért? Miért kellett folyton itt kikötnünk? Hát nem érzékelték az emberek, hogy ez mennyire kínos és mennyire félreértik a helyzetet? Kerültem Nick tekintetét és arra jutottam, hogy a lehető legjobb döntés ezúttal az lesz, ha nem válaszolok. Mégis mit mondhattam volna? A sok magyarázkodás csak újabb félreértést és kellemetlen megjegyzéseket szült volna.
- Jó, ebben az esetben maradok és remélem, tényleg túl is élem négy végtaggal, veszettség nélkül és mondjuk mindkét szememmel. - Azt már nem tettem hozzá, hogy még inkább reménykedtem az Alinára és rám vonatkozó feltételezések mellőzésében. Szívesebben vállaltam volna be egy megvadult magyar mennydörgő haragját is, mint hogy Nick újabb és újabb célzást tegyen kettőnk kapcsolatára - alaptalanul, természetesen.
Az előszobában levettem a tornacipőmet, mielőtt követtem volna Nicket a nappalin át a szobájába. Közben nem bírtam elfojtani egy széles vigyort, mikor megláttam Alina egyik szuperédes kiskori fotóját bekeretezve - hát nem zabálnivaló abban a halloweeni jelmezben? Bárcsak itt lett volna, hogy cukkolhassam vele és feldobjam a lehetőséget, hogy következő alkalommal öltözzünk együtt vérkacsáknak...
- Nem, egyáltalán nem titkos. Megnyertük a mai meccset a Puddlemere United ellen - emeltem fel diadalmasan a zsebemben lapuló aranycikeszt. - A hajtóink hetven ponttal rájuk vertek, mire elkaptam a cikeszt, úgyhogy elsöprő győzelem volt. Majdnem felkenődtem a fogójukkal együtt a lelátóra, alig fél méterrel előtte sikerült lefékeznem, a Puddlemere fogója még előtte kifarolt, nem mert kockáztatni. Ez volt eddig életem legjobb meccse, muszáj elmesélnem Alinának, még a cikeszt is elhoztam neki. És szeretném meghívni a következő meccsünkre, kapok néhány ajándékjegyet a páholyba, bár lehet nincs is ideje ilyesmire, nem tudom, annyi fontosabb dolga lehet mostanában az Akadémia miatt, nyilván tanulnia kell, az nagyon fontos...
Hadartam, csak úgy dőltek belőlem a szavak, mint mindig, amikor a kviddicsről beszéltem - pedig valami azt súgta, hogy Nick Scamander nem volt a világ legnagyobb sportrajongója. Azonban még időben sikerült leállítanom magam, mielőtt kicsúszott volna a számon: Alina is nagyon fontos, hogy aztán véget nem érő ódákat zengjek arról, mennyire okos, tehetséges és milyen sokra viszi majd az életben. Vissza kellett fognom magam, Nick előtt különösen, még csak az hiányzott, hogy kinevessen, belelásson ebbe valamit, amit nem kellett volna, vagy még rosszabb, elmesélje Alinának...
- Nálam is mindig kupi van, Eddie szerint a szobámban a sok szemét alatt még halott első varázslóháborús halálfaló is van - vágtam egy fintort. - Pedig azért ennyire nem vészes a helyzet.
Nem néztem körbe Nick szobájában, Eddie mindig úgy nevelt, hogy vendégségben nem illett pofátlanul nézelődni, végképp nem bírálóan. Így csak a rengeteg háziállatoknak vásárolt felszerelést, növény-és lényhatározót tanulmányoztam, amíg Nick a kenőcsöt kereste, bár az egyik felcsapott tankönyv latin szavai után inkább ezzel is felhagytam. Legtöbbször az angol szavak betűi is összekeveredtek a fejemben, nemhogy a latin... Még jó, hogy be sem adtam a jelentkezésemet az Akadémiára, az első félév végén páros lábbal rúgtak volna ki.
- Köszi, a krém elég lesz, a meccs után ledöntöttem pár liter vizet, csoda, hogy nem lett belőlem sellő vagy valami ilyesmi... - Letekertem a tégely kupakját, majd egy kevés ragacsos állagú krémet felkentem a macskakarmolásra. Inkább rá sem kérdeztem, hogyan festettem azzal a trutyival az arcomon.
Ekkor láttam meg a szemem sarkából mozogni valamit az egyik polcon. Bagolyra, újabb macskára vagy bármiféle szárnyas lényre számítottam, azonban a polcról két hatalmas, nem túl értelmes szempár bámult rám pislogás nélkül.
- Nick... az... az meg micsoda? - böktem a zöld lény felé.

Hunter Tuttle

Anonymous

Vendég
Pént. Júl. 15, 2022 12:13 am

Hunter & Nick

Hümmögve bólogattam, miközben Hunter a vidéki életről mesélt, azonban akaratlanul is elnevettem magam, amikor a vaddisznós kalandjukat emlegette fel.
− A szúnyogok ellen ismerek egy jó krémet, ami hatásos lehet. Magam kevertem ki, amikor sok időt töltöttem terepgyakorlatok. Szóval, valahol átérzem ezt a problémát. Ha szeretnéd, akkor csinálhatok neked egy adagot, és kipróbálhatod magadnak is – ajánlottam fel neki a saját is találmányaimat, hiszen nem csak a legendás lényekhez értettem, hanem bájitaltanból sem voltam olyan pocsék. Azt hiszem, nem véletlenül kerültem a Hollóhátba, ahogy az is tagadhatatlan volt, hogy okosabb voltam Fridánál. Legalább is, ilyen dolgokban biztosan.
− A vaddisznók pedig nem olyan vészesek, csak békén kell hagyni a kicsinyeiket. Mármint, persze, kicsit nehezebb megtalálni velük a közös hangot, de nem lehetetlen – mosolyodtam el halványan, hiszen egyszer-kétszer én találkoztam velük. Sőt, lehet butaságnak tűnt, de kisgyerekként készítettem még egy listát varázstalan és varázslényekről, amiket akkor húztam le a listáról, amikor végre találkoztam velük. Ebbe pedig az állatkerti kirándulások nem tartoztak bele, mert azokat a lényeket nem a természetes élőhelyükön láttam. Csalás lett volna.
− Én is gondolkoztam azon, hogy leköltözök vidékre a nagyapához, de… Valahogy nem vitt rá a lélek – túrtam bele zavartan a hajamba. Talán csak nem akartam elszakadni a megszokottól, vagy éppen féltem az újdonságoktól. Magam sem tudtam eldönteni, de tagadhatatlanul féltem ekkora mértékű változástól.
− Az szuper lenne. Gyakrabban meglátogathatnál minket is. De fogadj meg egy tanácsot: Ha Alina valaha meghív hozzánk karácsonyozni, akkor soha, ismétlem, soha ne legyél a karácsonyi pudingból. Rosszabb, mint egy méreg. – Ugyanabban a pillanatban fintorodtam el és rázott ki a hideg, amikor eszembe jutott a legutóbbi puding, amit ráadásul meg is kellett etetnem Holdennel. Azóta is rettegek tőle, hogy egyszer meg fog ölni ezért.
− Én nem láttam, de ha van annyira ijesztő, mint Frida, akkor nem is szeretném látni – nevettem el magam zavartan. Nem tehettem róla, de valahol tartottam Fridától, pedig ha arra került volna sor, akkor meg tudtam volna védeni magamat vele szemben. Mégis, Frida egyetlen pillantása elég volt ahhoz, hogy ledermedjek. Jobb is, hogy eltereltem a témát Hunter és Alina kapcsolatára, amit láthatóan a srác nem értékelt, de én annál jobban kuncogtam rajta.
− Nyugi, jelenleg a lakásban nem tartózkodik semmi, ami halálos lenne rád nézve – vigyorodtam el, utalva arra, hogy mínusz egy jelmeztervezővel és aurorparancsokkal rendelkeztünk jelenleg. Valószínűleg mindketten javában dolgoztak még, amit nem is bántam, mert addig volt időm nyugodtan beszélgetni Hunterrel.
− Ó, gratulálok – mosolyogtam Hunterre, és finoman vállon veregettem, amikor elmesélte a mai győzelmüket, és felemelte a cikeszt. Nekem a sport valahogy sosem volt a világom, de ettől függetlenül nagyon szívesen meghallgattam azokat, akiket érdekelt. – Ezek szerint akkor bevált a csapat. Szeretsz ott lenni? Mik a tervek a jövőt illetően? Világbajnokság?
Szívesen kérdezgettem, amíg eljutottunk a szobámig, hiszen ha nem értettem hozzá, attól még jó hallgatóság voltam. Legfeljebb rákérdeztem olyan dolgokra, hogy mi a különbség a gurkó és a kvaff között, mert egyedül a cikeszt tudtam megkülönböztetni a többitől. Sőt, talán a terelő és a hajtó pozíciókat is kevertem, de ezt már nem mertem bevallani neki.
− Jó, mondjuk egy halott katona elég ijesztő lenne. Nálam olyan tuti nincs, maximum porcicák meg egy-egy üres állateledeles zacskó. – Lehetett volna nagyobb káosz is, de arra kifejezetten ügyeltem, hogy takarítsam a macskaalmot, vagy mondjuk a knarl alatt is rendet tegyek. Minden más, ami velem volt kapcsolatos… Egyfajta édes káosz volt jellemző a holmijaimra.
− Hát, köszi. Szerintem Frida ezért is megölne már. – Mondjuk, Frida miért nem akart volna megölni? Sokszor azt éreztem, hogy a nővérem sokkal boldogabb lett volna egykeként, és hogy egyáltalán nem örült a létezésemnek. Sőt, számtalan alkalommal éreztem a neheztelését valami miatt, de sosem értettem, hogy mit tettem, amiért ilyen megtűrt státuszba helyezett engem. Bár, már túlvoltam azon az időszakon, hogy emiatt egyáltalán keseregjek.
Most is inkább arra fókuszáltam, hogy megtaláljam a kenőcsöt, amit Hunternek ígértem, miközben a háttérben többiek épp a srácról beszélgettek. Cissy még mindig dühös volt rá, Sandy pedig végtelenül szomorú volt, amiért nem adta neki oda a cikeszét.
− Rendben, azért, ha szükséged lenne valamire, akkor szólj nyugodtan – bólintottam miután a kezébe nyomtam a tubust. Némán figyeltem, ahogy bekente az arcát, és éppen készültem volna felajánlani neki, hogy átköltözhetnénk valahová, amikor felfedezte a legújabb házi kedvencemet.
− Ja, hogy ő? – nevettem el magam, miközben a polcon gubbasztó mohamanóhoz léptem. Gyengéden a karjaimba vettem, mint egy kisgyereket, és úgy vittem közelebb Hunterhöz.
− Brunónak hívják, és ő kérlek szépen, egy mohamanó. A legújabb tanulmányom, és már nagyon közel vagyok hozzá, hogy áttörést érjek el a témában kapcsolatban. Ki tudja… Hetek-hónapok kérdése, és lehet hogy egy szaklapban megjelenik majd a cikkem a fajtájáról. – Miközben egyre növekvő lelkesedéssel beszéltem az apró teremtményről, Bruno belecsimpaszkodott a felsőmbe, és továbbra is Huntert bámulta.
− Frida frászt kapott tőle, amikor először meglátta, de szerintem aranyos. Igazán jámbor teremtés, a légynek sem ártana – helyeztem le a takarómra, és paskoltam meg a fejét. Kedvesen javasoltam Hunternek, hogy szerintem tényleg inkább menjünk át a nappaliba, mert tudtam jól, hogy eddig senki nem volt odáig szegény Brunóért. Szóval, amint a srácot sikerült kitessékelnem a szobából, bezártam magam mögött az ajtót, és ruganyos léptekkel elindultam az említett helyiség irányába.

Sok szeretettel :'D

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: