Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Mulciber & Gaunt

Anonymous

Mulciber & Gaunt Empty
Vendég
Szomb. Jan. 22, 2022 11:08 pm

-Leonie, ne! - se Lyn, se Godric nem tud rám hatni. Ez már nem az a pont. Az agyam elborul, a köd pedig a lány minden egyes hüppögésével nagyobb lesz, míg el nem szánom magam.
Feltépem a Hollóhát klubhelyiségének ajtaját, s dúvadként rontok ki rajta, míg egy kéz vissza nem próbál rántani.
- Értelek, de tényleg... viszont ne légy ostoba, ő nem egy harmadikas, aki a pálcáját se tudja rendesen tartani - ránézek Godricra, de a tekintetem nem változik, ott van benne az őrület, amit ő már jól ismerhet, hisz minden balul sikerült húzásomnál jól látható. Szabályosan kitépem a kezem az övéből.
- Ne csináljunk már úgy, mintha visszamennénk kétezerbe - mély levegőt veszek, de nem hat, sőt mikor elmegy mellettem a kérdéses srác, a barátaival röhögcsélve, mégjobban felhúzom magam.
Pedig otthon sokat szajkóznak nekem önuralomról, meg hidegvérről esküszöm, csak most egyszerűen elfelejtődik, na.
Első körben sóbálvánnyá átkozom a srácot, másodkörben, magam előtt lebegtetve viszem a gazdájához.
- Hol van Mulciber? - teszem fel a kérdést egy mardekáros csoportnak, szinte számonkérve őket, és sejtem, csak a hirtelen döbbenet miatt mutat az összes abba az irányba, amerre el is indulok.
Ó, nem, nem lassítok, mert félek, mire odaérek, kitisztul a fejem, és inába száll a bátorságom, de a rohadt életbe is, ezzel már évek óta lógok annak a féregnek.
Apuék is meg fogják érteni, és megéri még akkor is, ha szinte nyilvánvaló, hogy ebből nem fogok jól kijönni. Dühös vagyok, rettentően, ezért is történhet meg, hogy mikor kellő távolságba kerülök a mardekároshoz, nemes egyszerűséggel a lábai elé hajítom az elsőst.
- Köss csomót a nyelvére, mert legközelebb darabokban hozom vissza - üvölteni, ordítani szeretnék vele, mégis fojtott a hangom, s pálcám nem teszem el, egyenesen rászegezem úgy, hogy az igazából fel sem tűnik, sem az, hogy kezem remeg az idegtől. Merem állítani, hogy tekintetemben sincs nyoma semmi félelemnek, noha nem ártana, ha észhez térnék, és felfognám, kivel beszélek így... a dühöm most nagyobb.
- Vagy ha nem megy, magyarázd el neki, mi a különbség a mugliszármazású és a félvér között, mert nem fogom hagyni, hogy a folyosó közepén ezekkel a szavakkal dobálózzon, csak mert durci Mulci szerint ez menő - normál esetben ez el nem hagyná a szám, de ez nem egy normális eset, és én sem vagyok az.
- Vége. Vetted? Felfogtad? Vége van, egy sárvérű fia vetett neki véget, és nem mondom, teljesen meghat a családod iránti lojalitásod, de a múlt csak egyszer ismétli meg önmagát, azt pedig Potter már előtte. Ez van. Emészd meg, vagy tartogasd az akadémiára, de még egyszer nem szeretném meghallani, hogy az elsősöd valamelyik háztársam abuzálja olyasmi miatt, amiről fogalma sincs - kígyóként sziszegem, s annak ellenére, hogy annyira merész nem vagyok, hogy közelebb menjek hozzá - nevezhetjük akár túlélési ösztönnek - szépen artikuláltan közlöm vele, hogy biztosan megértse minden egyes szavam. És hogy vannak-e nézőink? Jelenleg az érdekel a legkevésbé.

Leonie && Sebastian
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Mulciber & Gaunt Empty
Vendég
Vas. Jan. 23, 2022 2:04 am

Gaunt x Mulciber

A mólón ácsorogva néztem, ahogy három griffendéles taknyos a tó közepén próbált evezni. Azok az idióták olyan ostobák voltak, hogy betolták az arcukba azt a süteményt, amelybe altatót kevertem, majd poénból betettem őket egy csónakba, és beküldtek őket középre. Nem sok dolguk lett volna, csupán meg kellett volna tanulniuk egyszerre és egyirányba evezniük ahhoz, hogy kievickéljenek a partra, ehelyett fába szorult féreg módjára üvöltöztek egymással.
Háttal álltam hát mindennek és mindenkinek, de ez nem jelentette azt, hogy az éberségem lankadt volna. Nagyon is jól hallottam a trappoló lépteket, majd a puffanást a hátam mögött. Felvont szemöldökkel, már-már mosolyogva fordultam hátra. Tekintetem először a háztársamra, majd a velem szemben álló taknyos kis hollóhátasra tévedt.
Az ujjaimat összekulcsoltam hátam mögött, az államat felszegtem, ahogy a lányra pillantottam. Cadmus Gaunt lánya… Még egy nagyszerű férfi, aki bemocskolta a saját vérvonalát. Hallottam a pletykákat, hogy ráadásul egy olyan nővel, akinek köze volt azokhoz a mocskos Briggsekhez.
− Miért is kötnék csomót a nyelvére, amikor szólásszabadság van? – kerültem meg mosolyogva a földön fekvő elsőst, miközben a lány rám szegezte a pálcáját. Nem ismertem a félelmet, így nem hatott meg egy csitrinek a próbálkozása sem. Főleg úgy, hogy pusztán a jelenlétemtől remegett a keze.
− Nos, rendben. Elmagyarázom nektek, amit tudnotok kell – csempésztem némi jókedvet a hangomba, ahogy megálltam a lány előtt.
− Valóban rosszul magyaráztam neki, ugyanis a félvérek és a sárvérűek között nincs sok különbség. Mindkét csoportba tartozók szégyellhetik magukat, amiért teljesértékű varázslónak, vagy boszorkánynak merik nevezni magukat. Ahogy te is eláshatod magad hat láb mélyre, amiért pusztán a létezésed beszennyez egy olyan nagymúltú családot, mint amilyenek a Gauntok – hajoltam előre, már-már belemászva az aurájába, miközben eltoltam a pálcáját. Természetesen, a lány nem hagyta abba, hajtogatta tovább a saját igazát. Tipikus huszonegyedik századi nő… Mondhattam volna, mégsem tettem meg.
− Miből gondolod drága szívem, hogy én Voldemort után sírok? Ugyanolyan senkiházi, mint amilyen a riválisa is – vált rideggé a mosolyom, hiszen tisztában voltam vele, hogy a Sötét Nagyúr sem volt aranyvérű. Számomra a Sötét Nagyúr éppolyan senki volt, mint Potter, vagy a velem szemben álló lány.
− Értem én, hogy a liberális kis kamaszodó önérzetedet sérti, ha más elmeri mondani a véleményét, de hogy is van ez? Neked mindent szabad, de mások kussoljanak, akik nem értenek veled egyet? Ha már ennyire kardoskodsz az egyenlőség és minden faszság mellett, akkor ne hazudtold meg magad a saját cselekedeteiddel, vagy szavaiddal! Vagy azt hiszed, hogy azzal, amit most csináltál nem süllyedtél le arra a szintre, amely miatt mások felett ítélkezel? – Újra és újra közelebb léptem hozzá. Közben előkerült a pálcám is, hogy egy suhintással feloldjam azt az átkot, amit egy elsősre szórt.
− Tudod, kicsi lány, kettőnk között az a különbség, hogy én nem csak a gyengébbekkel kezdek ki, hanem a súlycsoportomnak is neki megyek, ha a helyzet úgy kívánja. De most legyen nagy a szád, mondjad, amit mondani akarsz! – szegeztem rá immár a lányra a pálcámat, csakhogy vele ellentétben nekem egy pillanatra sem remegett meg a kezem.
− Ha pedig nem tudsz értelmesen beszélni, akkor menj vissza oda, ahová tartozol, fattyú! – feleltem undorodva, hiszen továbbra is semmibe vettem az előttem állót. Ha annyira példát akart statuálni, hát tegye meg úgy, hogy nem „alacsonyodik le” erre a szintre, mert ezek szerint az ő értékrendje alapján fikarcnyival sem volt jobb nálam.

Anonymous

Mulciber & Gaunt Empty
Vendég
Csüt. Jan. 27, 2022 8:34 pm

Ez az a pont, ahol nem igazán tudom eldönteni, apuék büszkék lennének rám, vagy egy méretes idiótának tartanának, amiért Mulcibernek pattogok. Én az utóbbira tippelnék, de ez cseppet sem szegi harci kedvem, és sajnos nem is az a fajta vagyok, aki hirtelen megfutamodik. Szinte biztosra veszem, hogy ezt a találkozást nem úszom meg anélkül, hogy ne ismerkednék meg Mulciber pálcájának erejével, és talán pont emiatt vagyok olyan, amilyen. Hisz mi más vesztenivalóm lenne? Gondolom én itt nagy szerényen.
- Azért, mert a szólásszabadság még mindig nem egyenlő az abúzussal... például - és mert faszságokat kürtöl összevissza..., azért annyi eszem van, hogy nem tetézem tovább, így a kis monológját is figyelmesen végighallgatom, hátha hallok valami újat is. De nem, semmi új a nap alatt.
Azért kicsit meglepődök magamon. Azt hittem, ezt már annyiszor a fejemhez vágták, hogy nem fog rajtam, de az a kesernyés érzés újra belémhasít... miért, miért nem fogja fel senki, hogy én erről nem tehetek? Ha tehetnék ellene, már rég tettem volna... de nem, megölni magam nyilván nem fogom, sem elásni a mardekáros javaslatára sem.
- ... és Briggs. Ha már teljesen pontosak akarunk lenni. De természetesen rögvest felírom a napi teendőim közé - biccentek, egyenesen a képébe nézve. Nem szegem le a fejem, a sajnálatnak halvány jele se mutatkozik meg rajtam, a remegés hagyott alább egyedül. Mondjuk, nem is értem, miért épp vele osztom meg azt, amire egyébként gondolni sem szeretnék, de úgy vagyok vele... előbb utóbb úgyis kiderül, az ezzel való zsarolásokat meg már kezdem rohadtul unni.
- De ő legalább amit csinált, azt jól csinálta... Te mit teszel azon kívül, hogy a szád járatod, meg sírsz egy fiktív világért? Embereket átkozol, hogy kivívd a tiszteletüket? Bravo, igazán.... eredeti - forgatom meg a szemem, még most se tojva be a közelségétől, sem a ténytől, hogy a pálcájával több mindenre képes nálam.
- Félreértesz, a véleménnyilvánítással semmi bajom... ahhoz mindenkinek joga van. De szerinted az normális, hogy elsősök, másodikosok kötőszóként használják a sárvérű szót? Hogy átkozódnak a nagyteremben, csak mert "megérdemli az a sárvérű"? - tudom, ez egy hülye kérdés, valószínűleg neki ez teljesen rendben van.
- Mondd már el nekem egyébként, ha már így eltrécselünk? Te mivel vagy másabb nálam? Három szemed van? Tizenegy ujjad? Két......? - itt a tekintetem jelentőségteljesen lejjebb vándorol a testén, csak hogy utána megint a szemeibe nézzek.
- Csak mert egy vérfertőzésen alapuló eszmére hivatkozva, én nem lennék annyira büszke - ugyanis, arról is volt szó, miért aranyvérű az aranyvérű... persze az idők során ez már elkopott, mágiatörin is épp csak megemlítették... Mindenesetre, én oldalra döntve a fejem, várom a válaszát.

Leonie && Sebastian
Anonymous

Mulciber & Gaunt Empty
Vendég
Kedd Feb. 08, 2022 5:03 pm

Gaunt x Mulciber

A kislány szavaira keserűen felnevettem, miközben a pálcám hegyével feltűrtem a talárom ujját. Az alkaromon lévő tetoválásokat átszelte egy hosszú heg, amelyet még nyáron szereztem.
− Akkor mondd meg a kis sárvérű geci haverjaidnak, hogy álljanak le ők, és mi sem fogunk ártani másoknak! Én nem gondolnám, hogy faszságokat terjesztenének, amikor Ti ilyeneket műveltek velünk – toltam az arcába a korábban megsérült karomat, ezzel is bizonyítva az igazamat. Azok a mocskos férgek még megfizetnek ezért egyszer. Ha kell, romba döntöm valahogy az egész világot, hogy végre igazságot szolgáltassak, és elnyerjék a méltó büntetésüket.
Ha hozzáértem, néha még most is fájt annak a kaszaboló átoknak a helye, amely majdnem leszakította a karomat. Ezek után ez a kis senkiházi hogy merészelte egyáltalán kinyitni a száját? Felhorkantottam, amikor felemlegette a Briggseket.
− Ezt a kedves rokonságodnak köszönhetem, szóval akkor még inkább kussoljál, mielőtt még jogokról kezdesz papolni! Vagy kérdezd meg Briggset, hogy Ő milyen jogon tört be a bandájával egy magánotthonba, használtak tiltott átkokat az őrvarázslókon és milyen jogon kezdeményeztek párbajt úgy, hogy a rendezvényen nők és gyerekek voltak, de őket kibaszottul nem érdekelte mindez! Vagy kérdezd meg Bagmant, hogy ő, mint tanfelügyelő milyen jogon basztatja az aranyvérű diákokat a kis sleppjével. Jó lenne, ha kinyitnád a szemedet, és meglátnád, hogy mi miért történik, és utána kezdenél el ugatni! – rántottam le a talárom ujját, olyan undorral az arcomon, hogy szívem szerint nemcsak Bagmant, de az egész csőcseléket kinyírtam volna.
− Ha jól csinálta volna, amit csinált kicsi lány, akkor most nem ilyen világot élnénk – mosolyodtam el hidegen, hiszen neki fogalma sem volt az egészről. Nem érhetett semmit, hiszen pusztán a létezésével beszennyezte egy nagymúltú varázslócsalád vérvonalát.
− Ahhoz pedig semmi közöd, hogy én mit teszek, vagy éppen mit nem. Ne aggódj, előbb-utóbb úgyis értesülni fogsz mindenről, ha az élet is úgy kívánja – szegeztem ismét rá a pálcámat, miközben közelebb léptem hozzá. Kezdtem unni a nagyszájú pattogását, és azt, hogy úgy osztotta az észt, hogy a világ működéséről fogalma sem volt.
− Szerinted az normális, hogy aurorok ok nélkül rontanak rá egy családra és a barátaikra, majd addig balhéznak, amíg ártatlanok halnak meg? Szerinted arról is mi tehetünk, hogy a saját otthonainkban rettegnünk kell, mert a rokonaidhoz hasonló csicskák a hatalmi pozíciójukat kihasználva mondvacsinált okokból ránk ronthatnak és lemészárolhatnak minket? Szerinted az normális, hogy megfenyegették a leendő anyósomat és menyasszonyomat, illetve majdnem meggyilkolták a sógoromat azért, mert ők nagyobb rasszista gecik? Ne sírjon már a szád azért, mert a srácok azt mondanak, amit akarnak, amikor ti, a varázsvilág szégyenei támadtatok bennünket először. − Az arcomról sütött a gyűlölet, ahogy felidéztem magam előtt annak az estnek az eseményeit. Akkor átléptek egy olyan határt, amely után már nem volt visszaút, és esküt tettem arra, hogy a képességeimhez mérten tönkre teszem ezeknek a nyomorultaknak az életét.
− Azért vagyok különb nálad, mert az én véremet nem szennyezi be varázstalan söpredék. A képességeim határtalanabbak, mint a tieid. A családom ősi, nemesi származását pedig nem mocskolja be semmi, ami a rangunkon aluli. Mert bizony kicsi lány, mi rangban is felettetek állunk, nem csak képességekben. Belőletek hiányzik az a fajta magasztos nemesség, aminek az egész varázslótársadalmat kellene. Mi vagyunk a hagyományok és az ősi eszmék képviselői, zászlóshajói, és nem engedjük, hogy bárki is megtörjön, vagy sárba tiporjon sem minket, sem pedig a becsületünket. Ha pedig ez neked nem tetszik, akkor elkotródhatsz a színem elől, akár egészen a csigazabálókig, akik annyira libsik, mint te magad is vagy. De ha tovább untatsz a hülyeségeiddel, a gyengélkedőig foglak röpíteni, ebben biztos lehetsz.
Intettem a pálcámmal, hogy mozduljon az utamból, ugyanis kezdtem unni a szájjártatását úgy, hogy rálátása sem volt a dolgokra. A türelmem fogytán volt, nem éppen a legjobb hangulatomban talált.

Anonymous

Mulciber & Gaunt Empty
Vendég
Szer. Márc. 30, 2022 11:13 pm

- Ó te jó ég. Mulciber, ez már nem az óvoda, és hidd el, rohadtul nem akarsz belemenni abba, ki mit kezdett előbb - a fejem fogom, mert abszurd, és szürreális számomra, hogy durcás kölyökként mutogatja, a csúnya bácsik, mit csináltak vele.
- Mert még annyi eszed sincs, hogy elmenj játszani, ha nagyok beszélgetnek. Mégis mi a szart vártál? - és a helyzetet csak fokozza ez az egész, már hitetlenül nevetem el magam. Te atyaúristen.
-  Hát te tényleg idióta vagy. Fel se tűnik? Baszki, évekkel ezelőtt TI ugyanezt tettétek, és nem, nem kaszaboló átkokkal, MEGHALTAK.... kurva sokan meghaltak MIATTATOK, és neked még van pofád hisztizni? Tudod mit? Ha tényleg Holden Briggsről van szó, személyesen fogom kérni, hogy tüntessék ki... pedig rühellem - valahol ez az a pont, mikor már tényleg kiakad a wtf mérőm, és egyszerűen annyira se tudom türtőztetni magam, mint eddig.
- Ó igen, valószínűleg, rajtad meg a családodon rohadna az Azkaban műanyag lakatja... tényleg szép világ lenne - pislogok ártatlanul, felvázolva az általam vélt ideális, és főleg futurisztikus képet. De sajnos ez tényleg egy rohadt távoli jövő, mert Mulciber itt van, a szemem előtt, és hisztizik.... NEKEM. Hát a pofám leszakad.
- Tudod mennyi ártatlan halt meg APÁD miatt? Hagyjuk már ezt a kibaszott képmutatást. Ne tőlem várj sajnálatot, mert felőlem a föld is megnyílhat alattad, sőt bárcsak megtenné, legalább egy patkánnyal kevesebb - és mivel gyorsan tanulok, tökéletesen meg tudom mutatni azt a lesajnáló tekintetet, amivel mindvégig engem vizslatott.
- Komolyan, téged cirkuszban kellene mutogatni. Hisztizel, mint valami elbaszott drama queen, és akkor még mindig azt mondod, különb vagy nálam. Esküszöm, eddig valamelyst komolyan vettelek, továbbmegyek..... tartottam is tőled, de ezek után... Barátom, te nem vagy más, csak egy pincsi, aki ugat, aztán ha nagyobb kutya harapni kezd, vonyít, mintha muszáj. Szállj magadba, rendezd le magadban, hol is van a TE helyed, aztán beszélünk... Mert igen, egy különbség mégis van kettőnk között... én tudom, hogy az enyém hol van - nézek rá megvetően, pontosan mint aki csalódott, majd a valaha volt legcinikusabb nevetésemmel, röhögöm képen, hogy aztán sarkon fordulva, ott is hagyjam.

Leonie && Sebastian
Anonymous

Mulciber & Gaunt Empty
Vendég
Vas. Május 01, 2022 2:01 pm

Gaunt x Mulciber

− Valóban nem óvóda, mégis te játszod itt a kis ribanc fejed, és próbálod adni a hatalmas hőst meg a kibaszott bölcset. Osztott itt az észt, mintha valami kibaszott prófétája lennél a világbékének, de el kell keserítenem téged: soha nem fog eljönni. És jöhetsz a kis liberális elveiddel meg utópisztikus elképzeléseiddel, de majd egy szép napon rájössz, hogy kitörölheted vele a seggedet. Szóval szerintem fogd be a pofádat, és ne ugass nekem arra, hogy mennyire különb vagy, mint mi, vagy hogy itt ti vagytok az áldozatokat, mert kurvára nem vagytok azok. – Elszállt a türelmem. Rohadtul utáltam, ahogy ez a kis lotyó ugatott nekem, és azt hitte, hogy ő valami kibaszott Terézanya, vagy a fasz tudja mi. Mert senkinél nem volt különb, igazán megérdemelte volna, hogy az egész kibaszott családjával máglyán égessem el, de sajnos egyelőre ez nem volt opció.
− Kibaszottul nem úgy volt, ahogy képzeled. Szerinted egy rajtaütést hogyan lehetne kikerülni? Merlin bocsásson meg nekem, hogy meg akartam védeni a menyasszonyomat és a leendő anyósomat. De hát könnyű úgy ugatni, hogy ott sem voltál, és a csökött agyaddal fel sem fogod, hogy milyen egy ilyen szituációba keveredni – léptem közelebb hozzá, miközben cigarettára gyújtottam, és a pofájába fújtam az összes füstöt. Nem is értettem, hogy miért akartam elmagyarázni egy ilyen fogyatékos tyúknak a nyilvánvalót, amikor olyan agymosott, csökkent értelmű kis geci volt, hogy kár volt időt pazarolni rá.
− Miattam? – röhögtem az arcába. – Mégis a kis liberális geci fejeddel miért olvasol rám olyan bűnöket, amelyeket sem én, sem pedig a családom nem követett el? De menj csak, nyald fényesre Holden Briggs seggét, felőlem akár le is szophatod, ha ennyire éltetsz egy olyan embert, aki ténylegesen meggyilkolt másokat. Szerintem kurvára előítéletes vagy, és te próbálod játszani azt, hogy érted, ami a világban történik, de szerintem valami kibaszottul erős cuccot szívsz. Majd szólok a tanfelügyelőnek, hogy vizsgáljon ki téged, mert neked rohadtul elmentek otthonról – léptem újra és újra közelebb hozzá, ezzel kényszerítve őt a hátrálásra. Mert gecire bajok voltak vele, ez tagadhatatlan volt.
− A családom közül rengeteg elismert boszorkány és varázsló került ki, nehezen tudnám elképzelni, hogy bárkit is lesittelnének, még akkor sem, ha egy fogyatékos kislány koholt vádakkal jönne – vágtam oda neki, és szívesen hozzátettem volna, hogy legszívesebben bebasztam volna nehezékkel a lábán a Fekete tóba, hogy a kákalágok kitépjék a beleit, de ezt a gondolatot megtartottam magamnak.
− Apám miatt? Ember, mégis hogy a faszba mersz előhozakodni az öregemmel, amikor semmit nem tudsz róla?! Szerinted, ha bűnös lenne, akkor főosztályvezető lenne a Minisztériumban? Komolyan, takarodj a gyengélkedőre, vagy kérj beutalót a Mungóra, mert kibaszottul nem vagy normális – horkantottam fel megvetően. Ennyit arról, hogy ő az igazság harcosa volt. Ja, kurvára. A saját igazát baromi jól tudta hajtogatni. Talán jobb is volt, hogy egy ilyen sárvérű mocsok nem született aranyvérűnek, mert ezekkel a nyomorult eszmékkel hamar kivetette volna magából a társadalmunk.
− Remélem, hallod saját magad. Nem tudom ki jött ide üvöltözni velem, vagy ki alkalmazott erőszakot egy elsőévesen, és baszta le elém, majd ugrott a torkomat azzal a szándékkal, hogy lenyomja a torkomon saját elmebeteg kórságát. – Nem hagytam annyiban, abban a pillanatban, hogy sarkon fordult, a tenyeremben egy tűzcsóva jelent meg, amelybe az összes haragomat sűrítettem. A háta irányába hajítottam, innentől kezdve rajta múlt, hogy mennyire tudott kitérni előle. De nem hagytam annyiban, a tűzgolyó után egy lefegyverző varázslatot küldtem felé.
− Majd megmutatom neked, hogy igenis van miért félned – sziszegtem.

Mulciber & Gaunt Empty
Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: