-Leonie, ne! - se Lyn, se Godric nem tud rám hatni. Ez már nem az a pont. Az agyam elborul, a köd pedig a lány minden egyes hüppögésével nagyobb lesz, míg el nem szánom magam. Feltépem a Hollóhát klubhelyiségének ajtaját, s dúvadként rontok ki rajta, míg egy kéz vissza nem próbál rántani. - Értelek, de tényleg... viszont ne légy ostoba, ő nem egy harmadikas, aki a pálcáját se tudja rendesen tartani - ránézek Godricra, de a tekintetem nem változik, ott van benne az őrület, amit ő már jól ismerhet, hisz minden balul sikerült húzásomnál jól látható. Szabályosan kitépem a kezem az övéből. - Ne csináljunk már úgy, mintha visszamennénk kétezerbe - mély levegőt veszek, de nem hat, sőt mikor elmegy mellettem a kérdéses srác, a barátaival röhögcsélve, mégjobban felhúzom magam. Pedig otthon sokat szajkóznak nekem önuralomról, meg hidegvérről esküszöm, csak most egyszerűen elfelejtődik, na. Első körben sóbálvánnyá átkozom a srácot, másodkörben, magam előtt lebegtetve viszem a gazdájához. - Hol van Mulciber? - teszem fel a kérdést egy mardekáros csoportnak, szinte számonkérve őket, és sejtem, csak a hirtelen döbbenet miatt mutat az összes abba az irányba, amerre el is indulok. Ó, nem, nem lassítok, mert félek, mire odaérek, kitisztul a fejem, és inába száll a bátorságom, de a rohadt életbe is, ezzel már évek óta lógok annak a féregnek. Apuék is meg fogják érteni, és megéri még akkor is, ha szinte nyilvánvaló, hogy ebből nem fogok jól kijönni. Dühös vagyok, rettentően, ezért is történhet meg, hogy mikor kellő távolságba kerülök a mardekároshoz, nemes egyszerűséggel a lábai elé hajítom az elsőst. - Köss csomót a nyelvére, mert legközelebb darabokban hozom vissza - üvölteni, ordítani szeretnék vele, mégis fojtott a hangom, s pálcám nem teszem el, egyenesen rászegezem úgy, hogy az igazából fel sem tűnik, sem az, hogy kezem remeg az idegtől. Merem állítani, hogy tekintetemben sincs nyoma semmi félelemnek, noha nem ártana, ha észhez térnék, és felfognám, kivel beszélek így... a dühöm most nagyobb. - Vagy ha nem megy, magyarázd el neki, mi a különbség a mugliszármazású és a félvér között, mert nem fogom hagyni, hogy a folyosó közepén ezekkel a szavakkal dobálózzon, csak mert durci Mulci szerint ez menő - normál esetben ez el nem hagyná a szám, de ez nem egy normális eset, és én sem vagyok az. - Vége. Vetted? Felfogtad? Vége van, egy sárvérű fia vetett neki véget, és nem mondom, teljesen meghat a családod iránti lojalitásod, de a múlt csak egyszer ismétli meg önmagát, azt pedig Potter már előtte. Ez van. Emészd meg, vagy tartogasd az akadémiára, de még egyszer nem szeretném meghallani, hogy az elsősöd valamelyik háztársam abuzálja olyasmi miatt, amiről fogalma sincs - kígyóként sziszegem, s annak ellenére, hogy annyira merész nem vagyok, hogy közelebb menjek hozzá - nevezhetjük akár túlélési ösztönnek - szépen artikuláltan közlöm vele, hogy biztosan megértse minden egyes szavam. És hogy vannak-e nézőink? Jelenleg az érdekel a legkevésbé.
Leonie && Sebastian
Vendég
Vas. Jan. 23, 2022 2:04 am
Vendég
Csüt. Jan. 27, 2022 8:34 pm
Ez az a pont, ahol nem igazán tudom eldönteni, apuék büszkék lennének rám, vagy egy méretes idiótának tartanának, amiért Mulcibernek pattogok. Én az utóbbira tippelnék, de ez cseppet sem szegi harci kedvem, és sajnos nem is az a fajta vagyok, aki hirtelen megfutamodik. Szinte biztosra veszem, hogy ezt a találkozást nem úszom meg anélkül, hogy ne ismerkednék meg Mulciber pálcájának erejével, és talán pont emiatt vagyok olyan, amilyen. Hisz mi más vesztenivalóm lenne? Gondolom én itt nagy szerényen. - Azért, mert a szólásszabadság még mindig nem egyenlő az abúzussal... például -és mert faszságokat kürtöl összevissza..., azért annyi eszem van, hogy nem tetézem tovább, így a kis monológját is figyelmesen végighallgatom, hátha hallok valami újat is. De nem, semmi új a nap alatt. Azért kicsit meglepődök magamon. Azt hittem, ezt már annyiszor a fejemhez vágták, hogy nem fog rajtam, de az a kesernyés érzés újra belémhasít... miért, miért nem fogja fel senki, hogy én erről nem tehetek? Ha tehetnék ellene, már rég tettem volna... de nem, megölni magam nyilván nem fogom, sem elásni a mardekáros javaslatára sem. - ... és Briggs. Ha már teljesen pontosak akarunk lenni. De természetesen rögvest felírom a napi teendőim közé - biccentek, egyenesen a képébe nézve. Nem szegem le a fejem, a sajnálatnak halvány jele se mutatkozik meg rajtam, a remegés hagyott alább egyedül. Mondjuk, nem is értem, miért épp vele osztom meg azt, amire egyébként gondolni sem szeretnék, de úgy vagyok vele... előbb utóbb úgyis kiderül, az ezzel való zsarolásokat meg már kezdem rohadtul unni. - De ő legalább amit csinált, azt jól csinálta... Te mit teszel azon kívül, hogy a szád járatod, meg sírsz egy fiktív világért? Embereket átkozol, hogy kivívd a tiszteletüket? Bravo, igazán.... eredeti - forgatom meg a szemem, még most se tojva be a közelségétől, sem a ténytől, hogy a pálcájával több mindenre képes nálam. - Félreértesz, a véleménnyilvánítással semmi bajom... ahhoz mindenkinek joga van. De szerinted az normális, hogy elsősök, másodikosok kötőszóként használják a sárvérű szót? Hogy átkozódnak a nagyteremben, csak mert "megérdemli az a sárvérű"? - tudom, ez egy hülye kérdés, valószínűleg neki ez teljesen rendben van. - Mondd már el nekem egyébként, ha már így eltrécselünk? Te mivel vagy másabb nálam? Három szemed van? Tizenegy ujjad? Két......? - itt a tekintetem jelentőségteljesen lejjebb vándorol a testén, csak hogy utána megint a szemeibe nézzek. - Csak mert egy vérfertőzésen alapuló eszmére hivatkozva, én nem lennék annyira büszke - ugyanis, arról is volt szó, miért aranyvérű az aranyvérű... persze az idők során ez már elkopott, mágiatörin is épp csak megemlítették... Mindenesetre, én oldalra döntve a fejem, várom a válaszát.
Leonie && Sebastian
Vendég
Kedd Feb. 08, 2022 5:03 pm
Vendég
Szer. Márc. 30, 2022 11:13 pm
-Ó te jó ég. Mulciber, ez már nem az óvoda, és hidd el, rohadtul nem akarsz belemenni abba, ki mit kezdett előbb - a fejem fogom, mert abszurd, és szürreális számomra, hogy durcás kölyökként mutogatja, a csúnya bácsik, mit csináltak vele. - Mert még annyi eszed sincs, hogy elmenj játszani, ha nagyok beszélgetnek. Mégis mi a szart vártál? - és a helyzetet csak fokozza ez az egész, már hitetlenül nevetem el magam. Te atyaúristen. - Hát te tényleg idióta vagy. Fel se tűnik? Baszki, évekkel ezelőtt TI ugyanezt tettétek, és nem, nem kaszaboló átkokkal, MEGHALTAK.... kurva sokan meghaltak MIATTATOK, és neked még van pofád hisztizni? Tudod mit? Ha tényleg Holden Briggsről van szó, személyesen fogom kérni, hogy tüntessék ki... pedig rühellem - valahol ez az a pont, mikor már tényleg kiakad a wtf mérőm, és egyszerűen annyira se tudom türtőztetni magam, mint eddig. - Ó igen, valószínűleg, rajtad meg a családodon rohadna az Azkaban műanyag lakatja... tényleg szép világ lenne - pislogok ártatlanul, felvázolva az általam vélt ideális, és főleg futurisztikus képet. De sajnos ez tényleg egy rohadt távoli jövő, mert Mulciber itt van, a szemem előtt, és hisztizik.... NEKEM. Hát a pofám leszakad. - Tudod mennyi ártatlan halt meg APÁD miatt? Hagyjuk már ezt a kibaszott képmutatást. Ne tőlem várj sajnálatot, mert felőlem a föld is megnyílhat alattad, sőt bárcsak megtenné, legalább egy patkánnyal kevesebb - és mivel gyorsan tanulok, tökéletesen meg tudom mutatni azt a lesajnáló tekintetet, amivel mindvégig engem vizslatott. - Komolyan, téged cirkuszban kellene mutogatni. Hisztizel, mint valami elbaszott drama queen, és akkor még mindig azt mondod, különb vagy nálam. Esküszöm, eddig valamelyst komolyan vettelek, továbbmegyek..... tartottam is tőled, de ezek után... Barátom, te nem vagy más, csak egy pincsi, aki ugat, aztán ha nagyobb kutya harapni kezd, vonyít, mintha muszáj. Szállj magadba, rendezd le magadban, hol is van a TE helyed, aztán beszélünk... Mert igen, egy különbség mégis van kettőnk között... én tudom, hogy az enyém hol van - nézek rá megvetően, pontosan mint aki csalódott, majd a valaha volt legcinikusabb nevetésemmel, röhögöm képen, hogy aztán sarkon fordulva, ott is hagyjam.