Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

You'll never know the psychopath sitting next to you

Holden Briggs

Auror

You'll never know the psychopath sitting next to you 5d7a8e7afc88458a09e930c67084fc15

Lakhely :

London

Elõtörténet :

You'll never know the psychopath sitting next to you Tumblr_pwo77t9US61qbar1do6_r1_400

Playby :

Cillian Murphy

421

You'll never know the psychopath sitting next to you Empty
Holden Briggs
Pént. Jan. 14, 2022 11:09 pm

Selwyn & Briggs

You'll never know the psychopath sitting next to you

Tizennyolc évesen találkoztam először Thaddeus Selwynnel. Magabiztosan fellépett a katedrára, akkor még lényegesen kevesebb ősz árnyalat vegyült a hajába, az arcát kevésbé viselték meg az évek, karizmatikus volt és lehengerlő, attól a másodperctől fogva, hogy bemutatkozott, majd feltette a szemeszter első kérdését: ki tudja megmondani, mi szükséges a főbenjáró átkok sikeres végrehajtásához? A kezem a magasba lendült az első padsor középső székén ülve, már azelőtt, hogy befejezte volna a mondatot. A professzor éppen csak levegőt vett, meg sem vártam, hogy felszólítson, egy szuszra daráltam el: csak egy képzett varázsló tudja végrehajtani őket, elég nagy akaraterővel és a legfontosabb, hogy igazán akarni kell, nem elég tudni a varázsigét és koncentrálni, hanem szükséges hozzá, hogy az adott személy valóban ártani akarjon. Selwyn megállt egy másodpercre, rám szegezte a tekintetét, majd megkérdezte a nevem. Elmondtam, mintha a szája sarkában valami különös mosoly bujkált volna, bár ezt talán csak az évek tették hozzá az alig fakuló emlékekhez. Végül csak annyit mondott, hogy ki fog zavarni, ha engedély nélkül beszélek az óráján - ez a mondat a következő három évben milliószor elhangzott kettőnk között, természetesen egyszer sem zavart ki. Miután harmadév végén megvédtem a szakdolgozatom, Selwyn pedig külön gratulált és én megköszöntem a megtisztelő közös munkát, sosem gondoltam volna, hogy Thaddeus Selwynt, a professzort, akit közel annyira tiszteltem, mint Jerry Prestont, egyszer majd egy minisztériumi kihallgatószobában fogom látni, magammal szemben, rezzenéstelen arccal, mintha csak az Akadémia könyvtárában futottunk volna össze a mágiaelméleti szakkönyvek kilométeres polcainál.
Most mégis itt voltunk és egy egészen apró részem reménykedett benne, hogy mindez tévedés. Hogy Mrs. Selwyn hazudott, de legalább túlzott, hogy mindez egy félreértés és Thaddeus Selwyn nem csapott fel önként és dalolva halálfalónak annak idején, hogy aztán sunyi geci módjára letagadjon mindent és lehúzzon hosszú éveket a kurva kényelmes docensi pozíciójában. Szerettem volna elhinni, de még mennyire szerettem volna - majdnem annyira, mint a kihallgatása helyett az arcába ordítani, hogy mekkora kibaszott árulás ez az egész, hogyan tehette ezt velem. Tudtam persze, hogy mindez nem rólam szólt, de mégis... Ahogyan azzal is tisztában voltam, hogy nem szabadott volna magamra vállalnom a kihallgatását, Potternek pedig nem kellett volna megengednie (és végképp nem Jerrynek, mert ha valaki sejtette, mennyire személyes ügy volt ez számomra, az Preston). De senki sem állított meg.
- 2022. január 14., délután öt óra, három perc - diktáltam le a megbűvölt pennának a pontos időt, felpillantva a kihallgatószoba csupasz falára felerősített órára. - Thaddeus Oberon Selwyn kihallgatása, kihallgató auror: Holden Briggs, a Varázsbűn-üldözési kommandó parancsnoka.
A penna egy aranycikesz sebességével firkantott le mindent a jegyzőkönyvhöz.
- Megalapozott gyanúval az 1995. június 24. és 1998. május 2. közötti időszakban elkövetett emberiesség elleni bűncselekmények vádjával hallgatjuk ki. A Btk. 70. bekezdése alapján jogában áll védőt fogadni és vele ellenőrzés nélkül tanácskozni, de eddig nem jelezte, hogy igényt tartana védőügyvédre. A Btk. alapján ön nem köteles vallomást tenni, ha vallomást tesz, bizonyítékként felhasználható, amit mond, mást bűncselekmény elkövetésével hamisan nem vádolhat, kegyeleti jogot hamis tényállítással nem sérthet. Kérem, nyilatkozzon arra vonatkozóan, hogy az általam elmondott figyelmeztetéseket megértette-e?
Az évek alatt tökéletesre gyakorolt sablonmondatok ledarálása után megvártam Selwyn válaszát, mielőtt folytattam volna a kihallgatást.
- A vád alapján ön legkésőbb 1995. június 24-től kezdődően a halálfalók névre hallgató szervezet tagjaként tevékenykedett, Tom Rowle Denem little hangletoni visszatérésétől kezdődően, majd 1998. május 2-ig több emberiesség elleni bűncselekményt követett el varázstalanok és mugliszületésűek ellen. Tagadja a vádakat?
Tagadd le, baszd meg, könyörgöm, tagadd le. Mondd, hogy ez az egész egy hatalmas őrület. Kérlek.

Good heart.

Bad temper.

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: