Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

And it's a beautiful crime (Pierre de Martel)

Anonymous

And it's a beautiful crime (Pierre de Martel) Empty
Vendég
Kedd Jan. 11, 2022 10:19 pm

Pierre de Martel

Mr. Fair Play, Rebellious Bro, Black sheep

"Only a true wolf will fall in love with the moon."

Nem: Férfi

Kor: 27 év

Vér: Aranyvérű

Születési hely: Párizs

Iskola/ház: Beauxbatons, Ombrelune

Munka: versenyfüggő kviddicsjátékos, hajtó

Családi állapot: Szere.. Fontos ez??

Patrónus: Mackenzie-völgyi farkas, a Hati nevet adtam neki

Pálca: Tizennégy és fél hüvelyk, abszolút merev som pálca, viharmadár farktolla a magja

Amit szeretnek bennem

Igyekszek nem nagy dobra verni a dolgot, elvégre, addig hasznos tulajdonság, míg radar alatt tud működni, de elég empatikus vagyok, s ez segítségemre szokott lenni, ha arra van szükség, hogy olvassak mások rezdüléseiben. Ehhez párosul az is, hogy, bár egy éretlen és nyughatatlan gyerek hatását tudom kelteni, valójában jó hallgatóság vagyok. És ha hozzám fordulsz a problémáddal, biztos lehetsz benne, hogyvégig is hallgatlak. Benne van a pakliban, hogy úgy teszek majd, mintha nem ott járnék, de ez téged ne tántorítson el! Szintén nem sokan tudják, hogy a nyugtalanságom inkább annak eredménye, hogy folyton pörög az agyam, szeretek egy dolgot több oldalról megvizsgálni, ezáltal, a feltételezések ellenére legtöbbször nagyon is tisztában vagyok a buktatókkal, maximum tudatosan ignorálom őket. Most miért nézel így? Ha belegondolsz, ennek nagyon is van értelme! Említhetnék még olyasmit, hogy magabiztos vagyok, jobban szeretm, ha mosolyt érek el és nem könnyeket, kiállok azért, amiben hiszek, de ez az egész így már kezd túlzottan felvágás szagú lenni. Milyen szag az, kérded most? Büdös! Óh, és territoriális is vagyok. Várjunk, az jó tulajdonság, igaz?

Ami zavar bennem másokat

"Komolyan veszel te egyáltalán valamit?" - Noah de Martel

Ha annyi gallonom volna, ahányszor a fenti mondatot hallottam már, az enyém lenne a Gringotts. De amit a drága bratyóm nem akar észrevenni, az azon apróság, hogy nem annyira komolytalanságról, mint inkább dacból született döntésről van szó, a környezetemre adott válaszról. Kevesen szállhatnának versenybe a konokságommal, így ha valaki azt állítaná, hogy a makacsságomnak köszönhetem a "fekete bárány" titulus kivívását, nem fogok vitába szállni... na jó, de lehet... a poén kedvéért, mert érdekelne, hogy mivel érvelnél. Akaratos vagyok, vannak önző pillanataim, nem beszélve az impulzív pillanataimról. No nem haragra kell itt gondolni, bár egyszer-kétszer az is előfordult a múltban... nem, inkább arra gondolok, hogy hajlamos vagyok a pillanat hevében forrófejű lépéseket tenni, különösen, ha ínyemre van az adott szituáció. A következményekkel későbbb is ráérünk törődni, nem? Nos, gyülölöm ezt az érzést, de nem. Sikerült-e levetkőznöm a dolgot? A kérdés már sugallja a választ. A bátyám szerint bizalmatlan vagyok, ezért nem alakítok ki érett, felnőttes kapcsolatokat. Ebben is lehet valami.
De ezt a bizonytalanságom kontójára írnám, amivel megérkeztünk ahhoz, amit én utálok magamban: utálom a kérdőjeleket, amik az utóbbi időben megjelentek bennem. Utálom, hogy többet akarok. Utálom, hogy a másét akarom. Utálom, hogy a farkas egyre jobban nyerésre áll! Utálom, hogy így imádom az érzést, az adrenalint, aminek függője vagyok.

Életem története

Zuhanok.
Először hat évesen ismerem meg az érzést, mikor elbízom magam és a játszótér mászókájának egyik foka helyett ujjaim a két fogódzkodó közti levegő köré fonódnak, én pedig menthetetlenül billenek előre. Az incidenst a gyermekekre jellemző gondtalan nevetés követi, Noah persze csak a fejét csóválja, de mikor félig elfordul és azt hiszi, nem látom, az ő ajkai is mosolyra húzódnak. Még azon a délutánon alapos fejtágítást kapok apánktól, anyánk közben nem szól semmit, csak karbatett kezekkel hallgatja végig a jelenetet az azóta védjegyévé vált "Én megmondtam, hogy ez lesz" nézésével. Vicces módon, mégsem ez az, ami egy életre megmarad bennem abból a napból, hanem az idő lassulása, mintha egy láthatatlan kéz gátolná meg az óramutató mozgását, mikor testem átadta magát a gravitációnak. A felszabadult érzésre emlékszek leginkább, önnön szapora szívverésemre, a reakcióként adott nevetésemre, mi őszintébb, tisztább volt, mint megannyi másik, ami követte a későbbiek során.

- Tudod, mikor felvetetted, hogy ideje volna végre együtt "lógnunk", nem egészen ilyesmit képzeltem el. - Noah szavai húznak vissza az álmodozásból a jelenünkbe, a valóságunkba, ahogy hangjával igyekezett a légteret megtöltő zenét túlharsogni. Kár, hogy azt nem vette figyelembe, hogy ha közelebb hajol, akkor a dobhártyám fél centiről élvezheti a prémium minőségű bánásmódot, amitől összerezzenve és fintorogva döntöm el a fejem, hogy távolabb kerüljek tőle.
- Persze, mert még csak most érted el a harmadik X-et, de máris úgy viselkedsz, mint egy három unokás nagypapa. - ahogy azt meg mertem volna jósolni, válasz gyanánt szemeit forgatja, majd amikor sunyi vigyorgásomat látva követi tekintetemet az egyik lánycsoport felé, felvont szemöldökkel néz rám.
- Ugye nem kell emlékeztetnem rá, hogy már eljegyeztem valakit? - még a mondat feléhez sem ért, én őt kifigurázva kezdem el tátogni szavait.
- De igen, légyszíves, emlékeztess, nem szoktad napi nyolc alkalomnál többször az orrom alá dörgölni! - a látszattal ellentétben szavaim rejtekében nem található rosszallás. Ebben a pillanatban pedig örülök annak, hogy túl sok a zavaró tényező Noah kifinomult legilimentori adottságaihoz, mert ha lélektükrei ásót ragadván elég mélyre jutnának, rátalálhatnának arra, hogy a téma valamit felpiszkál bennem, de az nem az ő személyének szóló érzés. Valami egészen más. Egy sárga szemű démon.
- De ha már ennyire témánál vagyunk... mikor kerítünk sort a legénybúcsúdra? - szerencsémre, pontosan tudom, melyek azok a témák, melyekkel saját erődöm védelmi vonalát erősíthetem és elegendő csupán egyetlen pillantást vetnem a profiljára ahhoz, hogy megbizonyosodjak sikeremről. Tekintete máris kerüli az enyémet, szájához emeli poharát, de látom rajta, hogy nem a szomjúság, vagy annak anygon bizarr színű, alkoholmentes koktélnak a finomsága vezérli a mozdulatot. Pótcselekvésre van szüksége, hogy időt nyerjen. Még ki sem nyitja a száját, tudom, hogy agya lázasan kutat kibúvók után.
- Arra nincs szükség. És különben is, dolgoznom kell!
Most rajtam a sor, hogy színpadiasan szemeimet forgassam és megengedjek egy "Hát hogyne, nagypapi" morgást, mielőtt belekortyolnék saját italomba. Félig-meddig még hallom, hogy visszakérdez, de mire ezek az apró tónusfoszlányok elérnék agytekervényeimet, addigra gondolataim már ismét messze szállnak.

Zuhanok.
Megannyiszor átéltem már, de sosem ekkora intenzitással. A legutóbbi alkalommal egy gurkónak köszönhettem az élményt és a tudatom hiába küzdött, hiába ismételgettem magamban, hogy szorításom a seprű körül nem enyhülhet, a körülöttem lévő világ egybefolyó, tarka maszattá vált, a hangok bár elértek, nem tűntek többnek távoli, tompa zajnál, vastag falú pohár alá zárt raboknál. Láttam néhány csapattársamat felém repülni, de a testemet átjáró, túlontúl ismerős válasz volt, miben úszva hagytam, hogy a másodperc egy jégverembe kerüljön. Hamar kitört onnan, mikor elkaptak és újra a levegőbe kezdtem emelkedni, egyszerre nevetve fel a megmentésemre siető társammal. Most ezt érzem, a szintcsökkenés és emelkedés folytonos váltakozását, egészen azóta, hogy kinyílt az ajtó. Éppen csak sikerült kinyögnöm, hogy "Pierre vagyok, azt hiszem, Noah említette, hogy jövök", olyan mosolyt kapok tőle, hogy az leköröz bármilyen lefegyverző bűbájt, bármilyen erővel megküldött gurkót. Hallottam a nevet, amit újra és újra átforgatok ezután gondolatomban, hogy a köztes szünetekben kíváncsian várjam, mikor merülök el íriszeiben véglegesen. Szélesedő mosolyommal nézek le a felém nyújtott kézre, a gesztusra, mely viszonzásra talál, miközben én visszavándorlok a szemeihez. Meglehet, hogy csakúgy, mint minden szabadesésnél, most is megáll az idő, de én állom útját, s az illendőnél néhány pillanattal tovább fogom a kezét. Mert zuhanok, és imádom az adrenalint, ami ezzel jár.

- Pierre! - zökkent ki ismét, fülem megint csenghet egy picit.
[color=darkcyan]- Hm? - elzárom magamban a helyet, az emléket, amelyben az imént jártam, hogy arcom semmit se árulhasson el, mikor testvéremre nézek.
- Azt kérdeztem, hogy tetszik-e ne[color=darkcyan]ked Catherine-nél. - ó, igen, egy pillanatra azért megállt bennem az ütő, mert nem értettem a mondat végét kristálytisztán.
- Ja, elmegy. - térek vissza a semlegesebb, kissé flegmább stílusomhoz egy vállvonás kíséretében. - Csak kicsit kellemetlen a dolog. Mármint, nem akarok a terhére lenni. Vagyis... a terhetekre. - javítom ki magam, nehogy úgy érezze, ki akarom őt vonni a dinamikus duójukból. Be kell érnem annyival, hogy fejben grimaszolok a lelki szemeim előtt megjelenő kép miatt. Hála az égnek, a legyintés, mellyel lereagálja, a mentális képet is elhessegeti.
- Ostobaság! Jó, hogy itt vagy! - a mosolya őszinte, de a szemein látom, hogy valamit még akarna mondani, de mintha végül elvetné az ötletet.
- Lassan ideje mennem, holnap a parancsnokkal megyek ki egy helyszínre és korán kell kelnem. - mindennemű verbális reakció nélkül hagyom mondandóját, mert számítottam rá, mikor hozakodik elő valami ilyesmivel.
- Jól van, vénember, ebben az esetben nélküled kell elkezdenem az elő-legénybúcsút! - indulok meg egy vigyorral az arcomon a lányok felé.
- De egyikőjüket se vidd fel Cathez! - erre tettetett sértődöttséggel fordulok vissza felé, mosolyomat viszont nem sokáig sikerül visszafognom.
- Ilyen tapintatlannak tartasz? - feleletét meg sem várva fordulok el, ám mielőtt így tennék, s ő is, még szemem sarkából látom az arcára kiülő mosolyt.
Spoiler: nem vittem fel egyiküket sem, és nem is történt semmi. De ezt Noahnak nem kell tudnia. Sem Catnek.

Ha tükörbe nézek

A családunkban elég markáns határvonallal választható el kétféle stílus: a tekintélyt parancsoló elegancia és a lezser kényelem. Lelövöm a poént: nem én képviselem az első csoportot. Igaz, azt nem mondanám, hogy nem hoztam semmit magammal otthonról, engem és a tesómat abban a szellemben nevettek, hogy egy férfi mindig rendelkezzen az alkalomnak megfelelő zakóval, szóval igen, megtalálható a ruhatáramban felvágósabb öltözék, hozzájuk illő ingekkel és nyakkendőkkel. Hogy jól érzem-e magam benne? Erre inkább úgy válaszolnék, hogy annál jobban, minél ritkábban kell élnem vele. És persze, maga az alkalom sem mindegy.
De ettől eltekintve rám inkább jellemzőek az "egyszerűbb", az osztályréteg reklámozását mellőző öltözékek, többnyire sötétebb színekben, de azért néhányszor megtöröm egy-egy világosabb, preferenciám szerint fehér darabbal, hogy sötétebb bőrömmel tökéletes kontrasztot teremtsen. A magam száznyolcvanhárom centijéhez vékony, sportos alkat társul, és megnyerően csillogó, étcsokoládé színű szemeim néznek majd rád kérdőn, hogy erős arcéleimet sasolod-e, a nyakamban lógó kedvenc láncomat, vagy esetleg csak van valami az arcomon.

Családom

Az öregem
Matisse de Martel: Ő az, akit nemigen tudok hová tenni. Egyszerű volna annyival letudni, hogy a tipikus, csőlátású, konzervatív aranyvérű, de volna egy kis bűntudatom emiatt. Sokat veszekedtünk a viselkedésem miatt és még több olyan pillanat volt, hogy egyetlen szót sem szóltunk egymáshoz. Aztán történik valami, leveszi a tisztelt auror és keménykezű férfi álcáját, olyankor pedig úgy érzem, jobban megért, mint azt látni engedné. Azt kérded, mitől fél ennyire? Megvan erre a teóriám: könnyebb kerülnie, mint beismernie, hogy olyan életet élt volna, mint én, ha nincs a mostanra már eltávozott nagyfater. Így inkább piedesztálra emeli Noaht, míg én úgy teszek, mintha ez nem fájna. Azt hiszem, végeredményben csak nem válik a vér vízzé, mert mindketten megtanultunk maszkot húzni.

Édesanyám
Deirde de Martel (née Deschain): A mi kapcsolatunk a legnagyobb jóindulattal is felszínesnek mondható csupán. Ő apámmal ellentétben valahol útközben elengedte azt, hogy megpróbáljon terelgetni és inkább a néma megtűrés módszerét választotta. De az is lehet, hogy büntetésnek szánta, mert számára alapból hallatlan volt, hogy már gyerekként is időm javarészét a muglik között szerettem tölteni. Akármi volt is az eredeti célja, én tökéletesen megvagyok kapcsolatunk jelenlegi állapotával.

A tökéletes fiú
Noah de Martel: Azt hiszem, itt kell elsütni azt az elcsépelt szöveget, hogy egyazon érmének vagyunk a két oldala. Ő az első, a szülők szeme fénye, a parancskövető, a szabályokat betéve tudó, a gyermek, aki az apja nyomdokaiba lép. Folytassam? Már így is minden adott lenne ahhoz, hogy ridegek legyünk egymáshoz, s mégis, hiába idegesít az attitűdje, felnézek rá, arra a harcos jellemre, ami mindenkit védeni akar. És az öccseként az én dolgom, hogy aggódjak amiatt a teher miatt, amit ezzel a vállára vesz. Erős ő, persze, de észrevehetné már, hogy nem szükséges Atlast játszania ahhoz, hogy ezt bizonyítsa.

Reménytelen crush?
Az a jó a futó kapcsolatokban, hogy ha okosan játsszuk ki a kapott lapokat, akkor problémamentesek. Az alkalmankénti flörtölésben meg az a jó, hogy nem kell feltétlenül jelentenie is valamit. Nem kéne... De ha ezt az anomáliát még megfejeljük azzal, hogy a bátyám menyasszonyának szól, máris megérted,  miért nem olyan őszinte a mosolyom mostanában.

Apróságok

Amortentia
A pálya füve a hajnali esőzés után, sült gesztenye, fahéjas tekercs, fekete tea.

Mumus
A Noah és Cat arcára rögzült csalódottság, mikor kiolvassák lelkemből valós, ám tilos érzéseimet szándékaimat.

Edevis tükre
Ő nem az enyém, és tudom, hogy nem is lehet az.
Úgyhogy, tükröm-tükröm, hagyd ezt abba, vagy megismered öklöm!

Hobbim
Futás, boksz, repülés, zene, utóbbi minden mennyiségben, még alvás közben is. Illetve, senki sem tud róla, de szoktam írni is. Egy csomó jegyzetfüzetem tele van már többnyire piszkozatokkal és be nem fejezett, elárvult ötletekkel.

Elveim
Megvan Sinatratól a My way? Lényegében, jól összefoglal engem. A családom nem egyszer bukott már bele abba, hogy valamit megpróbáltak rám kényszeríteni, függetlenül attól, hogy ártó vagy segítő szándék vezérelte-e őket ebben. Továbbra is tartani fogom magam ehhez.

Amit sosem tennék meg
Ha esélyem van megakadályozni, sosem hagynám, hogy a testvéremnek baja essen. Ha mégis így alakulna, az illető azt fogja kívánni, bárcsak Liam Neesont húzta volna fel inkább.
És sosem bántanám Catet.

Ami zavar
Az előítéletek, a sportszerűtlenség, a kioktató hangnem, Noah Yoda mester szintű bölcseletei, bunkó autósok, az, ha megzavarnak tusolás közben és az úgynevezett diétás üdítők létezése. De főleg az utolsó. Mármint, komolyan? Annyi mesterséges cucc mellett épp a cukormennyiség miatt aggódnak?

Ami a legfontosabb az életemben
A testvérem, és... még valaki, aki neki is fontos.

Ami a legkevésbé fontos számomra
A származás. Én valaki karakterét és tetteit akarom látni, és nem fogom komolyan venni, ha a vérét vagy a vagyonát használja védelmet nyújtó bástyaként.

Amire büszke vagyok
Tudod, milyen nehéz három aranyvérű mágiamániás között kitaposni a saját utadat? Büszke vagyok arra, hogy az elvárások tengerében árral szemben tudok úszni és közben megőrizni azt, aki vagyok. És büszke vagyok a testvéremre is. El ne mondd neki, de tisztelem azért, amit csinál, még ha nem is értek egyet a folytonos szófogadó, fejet hajtó, jó katona stílusával.

Ha valamit megváltoztathatnék
Ha két hónappal ezelőtt tetted volna fel ezt a kérdést, azt mondtam volna, hogy a Londonba jövetelem. Most, ha tehetném, annyit változtatnék, hogy már jóval előbb itt legyek.

Így képzelem a jövõmet
Hivatali állást vállalok, megnősülök és hat gyerekm lesz... vagyis, valami ilyesmi lehet az, amit Noah és a szüleink akarnának hallani. Azt hiszem, ennek köszönhető az, hogy kimondottan utálok a távolabbi jövőre gondolni. Miért foglalkoznék azzal, ami talán lesz, ha a ma az, ami a miénk lehet? Az efféle tervezgetést inkább meghagyom a bátyámnak.

Egyéb
Az egyik előnye annak, ha az emberek azt hiszik rólad, hogy nem veszel komolyan semmit, az, hogy elrejthetőek bizonyos képességek, mert nem néznék ki belőled a birtoklásukat. Így lettem bejegyzetlen animágus, állati alakom pedig megegyezik a patrónusommal, a Mackenzie-völgyi farkas melanisztikus formáját veszem ilyenkor fel.
Továbbá foglalkoztam egy kicsit az okklumenciával is, de csak azért, hogy Noah "Nekemtökéletesenmegyalegilimencia" de Martel agyára menjek vele. Messze nem mondanám magamat profinak, de azért amatőr próbálkozókra rá tudok verni pár kört.

Payton Alex Smith

Vissza az elejére Go down
Holden Briggs

Auror

And it's a beautiful crime (Pierre de Martel) 5d7a8e7afc88458a09e930c67084fc15

Lakhely :

London

Elõtörténet :

And it's a beautiful crime (Pierre de Martel) Tumblr_pwo77t9US61qbar1do6_r1_400

Playby :

Cillian Murphy

421

And it's a beautiful crime (Pierre de Martel) Empty
Holden Briggs
Csüt. Jan. 13, 2022 12:34 pm
Kedves  Pierre!

Sokféle kapcsolat létezik, amire használhatjuk a komplikált jelzőt, de valószínűleg ez a szó messze nem meríti ki azt a bonyodalmat, amit a testvéred menyasszonyával kialakított túl közeli viszony jelent - persze az ítélkezzen... hát ne az, aki még sosem próbálkozott be a tesója párjánál, mert azt hiszem, ez egy elég széles társadalmi réteg, de akkor maradjunk annyiban, hogy az ítélkezzen, aki még sosem döntött meggondolatlanul, érzelmektől és indulatoktól vezérelve Very Happy . Jó dolog a fair play, csak a kviddicspályán kívül nem üldöz egyetlen bíró sem a rohadt hangos sípjával, hogy "hello, ezt elszúrtad, büntetődobás az ellenfélnek", de azt hiszem, nem is kell a hibáknak eredendően borzalmas következményekkel járniuk. Kíváncsi vagyok, hogyan alakul a hármasotok története, mert izgalmas, sok lehetőséget magában rejtő plotnak ígérkezik és te magad is egy színes, emberi, komplexen megírt jellem vagy, akinek érdemes követni az életét.
Nem is tartalak fel tovább, futás foglalózni és vár a játéktér Very Happy ! És természetesen üdv az oldalon, egy ilyen jól megírt karakterlap után úgy érzem, könnyen találsz majd magadnak játékokat  And it's a beautiful crime (Pierre de Martel) 1509579387

Good heart.

Bad temper.

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: