Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Whatever you are, be a bad one ⇢ Rabastan & Jericho Lestrange

Anonymous

Whatever you are, be a bad one ⇢ Rabastan & Jericho Lestrange Empty
Vendég
Vas. Dec. 19, 2021 7:17 pm

Rabastan & Jericho

A Newcastle-i kúria számos fejfájást okozott mindannyiunknak amióta Hera eltűnt. Tudtam, hogy biztonságban van ott ahová ment vagy menekült, részlet kérdése. Viszont a szüleim előtt el kellett játszanom, hogy mennyire haragszom rá emiatt. Hogy mennyire gyűlölöm a tettét és az én szememben mekkora csalódás volt. Nehéz volt. Mert valójában imádtam Hera-t és büszke voltam rá, függetlenül attól amit mondtam rá apám és anyám előtt. Persze, hogy ügyeltem még véletlenül se hallják meg ezt a testvéreim, mert ők tudják, hogy sosem mondanék ilyet Hera-ra, sőt éppen ellenkezőleg még őket is meggátolom ebben. Végső soron a nővérünk, akármit tesz, úgyis az marad. Nem hiszem, hogy sokáig játszhatom ezt a szerepet tovább, de amíg még megy, legalábbis az akadémiai tanítás kezdetéig ki kell tartanom. Hogy közben mi történik az kevésbé fog érinteni. Amiről nem tudnak az nem fáj és ez fordítva is érvényes.
Viszont sajnálom ezt a helyet, éppen ezért gondolkodás nélkül vállaltam, hogy eltakarítok a kutatások után. Volt itt minden, törött vázától elkezdve szétszaggatott függönyig, amit nem értettem minek kellett letépni, kétlem, hogy amögé bújt volna el Hera de mindegy. Ha egy exhalálfaló egyszer dühbe gurul nem kell a miérteket és az okokat keresni, ez aranyszabály. Én sem kerestem a logikát benne mert egyszerűen nem volt.
A házimanó testvéreket nem lehetett kifaggatni, túlságosan nyivákoltak és bántalmazták magukat, nekik nem kellett több ahhoz, hogy apám előtt meg húzzák magukat és így viselkedjenek. Az persze részlet kérdés, hogy inkább miattam hagyták ezt az egészet abba nem azért, mert apám rájuk förmedt, hogy fejezzék be ezt a zsivajt, a saját gondolatait nem hallja.
Nem volt olyan nehéz visszaemlékezni a rendetlenség között arra, hogy mi történt Hera kúriájában. Ide-oda lépkedtem a törmelékek között vigyázva arra, hogy megannyi Reparo és Suvickus között mindennek meglegyen a maga tiszta darabkája. Életképessé kell pofozni ezt a házat, mintha mi sem történt volna.
Ez jár a fejemben akkor is, amikor a nagy Lestrange címert akasztottam volna vissza a neki megfelelő helyére, azonban váratlanul megjelent előttem valaki. Az apám volt az, teljes valójában.
– Már majdnem kész vagyok, csak vissza kell illesztenem ezt a helyére és a saját kezemmel akartam elintézni. – csak kifogás, valójában belefáradtam a varázslásba és a nonverbális varázslás még nem megy. Nem is gyakorlom én azt annyit. Nem is az érdekel.
– Még a pince van hátra. – fel kell takarítani a szét tört korsókat és az üvegcséket amik használaton kívül voltak, de a polccal együtt, amit mérgében szépen a földre rúgott az én csodálatos apám, azt is össze kellett raknom még.
– Vannak komolyabb tervek ezzel a kúriával? – körbe pillantok és le is ugrom az emelvényről, miután sikeresen felakasztottam a címert a helyére.
– Rengeteg potenciál van ebben a helyben, kár, hogy a nővérem ezt nem látta és eldobta csak úgy. – lehet, hogy jobban is járt, de ez részletkérdése.

zene: the hunted • ∞ szószám   Whatever you are, be a bad one ⇢ Rabastan & Jericho Lestrange 1937467455    
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Whatever you are, be a bad one ⇢ Rabastan & Jericho Lestrange Empty
Vendég
Hétf. Jan. 31, 2022 8:16 pm
J & R

Nyugalommal sétálok végig a folyosón, végül megállok az ajtóban, s figyelem, mivel is foglalkotoskodik gyermekem.
Ha arra számítottál volna, hogy ordítva rombolok szét mindent, óriásit tévedsz. Az nem aranyvérűhöz méltó. Rettentően feldühített Hera szökése, s az, hogy szembe mert menni a parancsaimmal, engedelmeimmel. Nem teheti meg azt a luxust, hogy a saját feje után megy, én sem tettem, mint ahogy a felmenőim sem. Kötelezettségei vannak, felelőssége a családja iránt. Bezzeg, ha fiúnak született volna, nem lenne ilyen természetű!
Nem engedem semmilyen egérutat arra, hogy ha van rejtett nyoma, amin elindulhatok, ne találjam meg, s mellékesen, ne vezessem le a mérhetetlen dühömet a berendezésen.
Szisztematikus aprólékossággal mindent miniatűrré romboltam, keresve nyomokat, árulkodókat, hova mehetett, tűnhetett, s hogy semmi nyomot nem találtam, azt is összezúztam, ami addig ép volt. Már csak a só hiányzott az egészből, de nem nekem egyelőre ennyi volt, mert rátértem a házimanókra, hogy kiszedjem belőlük, s hogy megbüntessem őket azért, mert tudtak róla, s mégis hagyták elmenni, nekem meg nem üzentek.
Utálom, amikor egy házimanó csak jajgatni tud, így túl sok örömet nem hoztak, inkább mérgesen otthagytam őket, rájuk förmedve, hogy még egy nyikk, és belőlük lesz a zokni.
Most nem tetszik a kúria, hogy kezd ismét takaros lenni. Akarom látni a pusztítást, a dühöm nyomait. S abból egyre kevesebb van.
A válaszával nem vagyok elégedett, veszem a pálcám, és elküldöm a címert, egyben, mert annak épen kell hirdetnie családunkat, a sarokba. Aztán gondolok egyet, s egy újabb pálcalendítés után össze is töröm a címert.
- Az erődet használd, ne azt, ami a karodban van - jegyzem meg nyugodtan, ami sokkal inkább még mindig hideg düh, mint nyugalom. - És ne szabadkozz. Már régen készen kellene lenned.
Ha nem szabadkozott, akkor is annak veszem.
- Hogy mondtad? - nézek rá, miközben beljebb lépek. - Azzal már régen végezned kellett volna.
De csak kifújom a levegőt, pedig legszívesebben mindent újra összetörtem volna.
- Még meggondolom - nem nézek rá, csak leülök az egyik fotelbe, kényelmesen, s egy italért nyúlok, oda már odakészítette nekem az egyik házimanó.
- Most már bánhatja - az ital erős, jól esik. - És mik azok a potenciálok, amiket látsz benne? Ha már a komolyabb terveknél tartunk.
Elnézegetem, ahogy pakol, a legkevésbé zavar.

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: