Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Lucky or unlucky?// Gina & Lulu

Anonymous

Lucky or unlucky?// Gina & Lulu Empty
Vendég
Csüt. Jan. 02, 2020 8:13 pm
To: Gina

Türelmetlenül telik ez a nap. Nem tudok oda figyelni az órákon. Csak az jár a fejemben, am történt. Találkoztam Gina-val, találtunk egy érdekes madarat, írtam apámnak, hogy nem e tudna egy kis pénzt adni. Természetesen leírtam neki mindent, miért kell meg mennyit. De válasz még nem érkezett.
Kezemben a hárfám, vállamon a kis táskám. Így indultam el a megbeszélt helyre. Odaérve a Rengeteg szélére vártam. Tudom korán jöttem, de nem volt jobb dolgom. Addig a fákat néztem és az erdő sűrű, sötét belsejét. Vajon tényleg olyan veszélyes oda menni? Gina többször is volt már ott. De én nem vagyok Gina. Én gyenge vagyok, gyáva. Egyszóval egy selejt, aki nem jó semmire. Félénk vagyok, antiszociális nem is értem miért élek még. Annyiszor utolérhetett volna már a végzetem még sem történt meg. Eleve megszületnem sem kellett volna. Kyle Briggs-nél is megfulladhattam volna, még sem ez történt. Bármennyire is azt akarja a sors, hogy a halál kezei közé kerüljek, valahogy sosem sikerül.
Ezen elmélkedtem, mikor észbe kaptam már a Rengetegben álltam. Hátra fordulva még láttam a mezőt, ahol eddig álltam. Magam elé nézve viszont nem tűnt olyan félelmetesnek a hely. Visszakellene mennem, de valami vonz. Kíváncsi lettem. Talán bizonyítani akarok magamnak. Bizonyítani, hogy tévednek. Hogy nem vagyok gyáva, hogy nem vagyok túlontúli szerencsém. Átlagos vagyok. És minden bizonnyal bolond, hogy beljebb léptem.
Nem tudom milyen mélyen lehetek, de kezdem megérteni, miért nem engedik ide a diákokat. Hirtelen olyan érzésem támad, hogy valaki van mögöttem. Hátra fordultam, de nem láttam senkit. Reflexből tetem hátra pár lépést és ekkor történt a baj. Hátulról valami megragadott. Felemelt a levegő és rám csavarodott. Tapintásra növénynek tűnt. A fájdalomtól, amit a szorítása okozott alig bírtam kinyitni a szememet. Éreztem ahogy a pánik elönti a fejemet. Mit tegyek? A torkomra csavarodott nem tudok beszélni. A kezem is tehetetlen...itt fogok megfulladni? Vagy megint megleszek cáfolva és túlélem. Hirtelen...nem is tudom melyiknek örülnék a legjobban. Szeretném azt hinni, hogy nem vagyok különleges, de meghalni sem akarok.

From: Lulu
Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Kedd Jan. 07, 2020 12:56 pm

Lulu  &  Gina

Leginkább antiszociális, és agresszív. Ezekkel a jelzőkkel illettek a nevelőintézetis aktáimban. Kezelhetetlen, tiszteletlen és a többi, és a többi... Minek állok most össze ezzel a hollós lánnyal? Egyszerű. Bármilyen is vagyok, és bármilyen reménytelennek tűnik is most a helyzetem a kíváncsiság és a tudásvágy teljesen nem halt még ki belőlem. Van, amit az utca mocska sem tud feledtetni. Volt idő, amikor híres természettudósnak készültem. Akkoriban talán engem is a hollóhátba osztott volna be a süveg. Bár utólag kár ezen filozofálni.
A nap egyébként lassan és unalmasan telt. Jöttem volna hamarabb is de Avery prof. megint betalált a folyosón, és jó negyedórába telt megszabadulni tőle, komolyan nem értem azt az alakot. Ennek nincs magánélete rajtam kívül? Vagy hobbija ne adj Isten? Szép kis párost alkotnak Lestrange proffal egyetemben. Gratulálok. Kezet foghatnak egymással.
- Lulu! Csajszi! Merre vagy?! - valahogy rossz érzés fog el a találkozóponton. Attól még inkább, hogy nem kapok választ. Persze lehet simán csak késik. De én is késtem. Kétlem, hogy ennyire megváratna, vagy felültetne. Nem tűnt olyannak. Igaz, láttam én már karón varjút.
Aztán meglátom a puha nedves talajban a lábnyomokat. Csak nem  bement az erdőbe? Komolyan? Nehéz lett volna megvárnia? Tudván mi mindent rejt ez a hely sietősen indulok el utána én is.
A következő pillanatban amit Lulu láthat hatalmas fénycsóva. Ezzel egy időben a növény, ami eddig foglyul ejtette, és kis híján megfojtotta, szinte sikító hang kíséretében ereszti el, és vonul vissza a sötét árnyékba.
- Jól vagy? Megőrültél? Van fogalmad róla mit tennének velem, ha miattam halnál meg? - a hangomban bár ott a szemrehányás, azért az aggodalom jóval túlcseng rajta. Végig tapogatom a lány karjait és lábait, hogy meggyőződjek róla tényleg nem esett baja.
- Nem nehéz lélegezni? Ez fáj? - tapogatom a bordáit is végig. Nem vagyok egy profi medimágus, de azt még én is tudom, hogy ha nehezen lélegzik, vagy fáj az oldala, akkor megrepedhetett vagy rosszabb esetben törhetett egy-két bordája. Ez esetben gyorsan a gyengélkedőn ér véget ez a kis túra. És még így is szerencsések vagyunk. Komolyan nem tudom mit tettem volna, ha nem érkezem időben. Erről is Avery tehet. Mindennek ő az oka!  Ha nem tart fel, akkor időben érkezek, és senki sem kóborol egyedül a rengetegben.
Fogalmam sincs, hogyan néznék Lulu szüleinek, testvéreinek, vagy úgy általánosságban bármilyen rokonának a szemébe, ha baja esett volna. Hiányzik ez nekem, mint púp a hátamra. Már így is pengeélen táncolok. A lopás, hamis kártya, illegális Zsebpiszok közbeli ügyletek bonyolítása mellé már csak egy gondatlanságból elkövetett emberölési vád hiányozna. Vélhetőleg soha többé nem látnám a Napot.  
Lassan kifújom a levegőt, hogy megnyugodjak.
- Jól van. Gyere, visszaviszlek a tisztásra. Ha legközelebb itt akarsz sétálni várj meg, vagy legalább nézz a lábad elé, oké? - abban biztos lehet, hogy ezt még jó darabig hallgathatja majd tőlem, ahogy zsörtölődök rajta. De felsegítem, és határozottan egy másik irányba kezdem terelni, mint ahonnan jött.

„Olyan nyilvánvaló dolognak tűnik a barátság, mégis sokszor oly bonyolult.”
Anonymous

Vendég
Vas. Jan. 12, 2020 6:01 pm

Ostobaság volt idejönnöm. Még most sem értem, hogy léptem át a Rengeteg határát, de az már az én hibám, hogy tovább merészkedtem benne. És most itt lógok a fához szegezve, testemet körbe öleli egy inda és nem tudok védekezni. Egyre erősebben csavarodik rám és szinte érzem, hogy pár csavarás és eltöri a nyakam. Egyre jobban erősödik bennem a tudat, hogy megfogok halni. Ami a legbizarrabb, hogy annyira nem is zavar. Mindig is megakartam cáfolni magamat a tekintetben, hogy nem vagyok egy szerencsés ember. Hiába meddő az anyám és nem lehetet volna terhes, átlagosnak tekintettem magam.
Egyre sötétebb lesz körülöttem minden. Levegő után kapkodok, de hiába nem jut el a tüdőmbe. Már szinte nem is küzdök. Erőm sincs hozzá. Behunyom a szemem és átadom magam az érzésnek. Régi "barátom" már biztosan vár. Annyi ideje próbál megkaparintani, még sem sikerült neki eddig. Most legalább ő is nyugodhat egy kicsit.
De ekkor egy sikítást hallok és elereszt a növény. Hirtelen kapok levegőt és annyira kapkodom érte, hogy köhögni kezdek. Kell egy kis idő mire elég levegőt kap az agyam, hogy rendesen lássak. Ekkor pillantom meg Gina-t. Na...most kapni fogok.
- Jól vagyok, persze ne aggódj. - mosolygom kicsit zavarodottan, magam elé téve kezem tiltakozóan. - Tudtam még épp az eszem. De ki tudja talán túl sok volt neki az oxigén hiány. Különben is, ha már holtan találtál volna rám megtehetted volna, hogy sarkon fordulsz és úgy teszel, mintha nem láttál volna semmit.
Lehet, hogy egy kicsit elviccelem a dolgot, de nem akarom, hogy Gina túl aggódj magát. Nem tudom mennyire látszik, de ezért is utálom a törékeny bőrömet. Minden meglátszik rajta és napokig ott marad.
- Ne aggódj, kutya bajom. - mosolygok rá szelíden. - Különben is már megszoktam.
Lehet, hogy ezzel a kijelentéssel nem nyugtatóm meg és elkezd minden félét gondolni, mitől szokhattam volna meg a halálos életveszélyeket, de hátha...
Kérdésére viszont nem válaszoltam. Nem ígérek meg semmi olyat, amit a végén nem tartok be. Megragadom földre esett pálcámat és felállok, hogy kimenjek Gina-val a tisztásra.

Anonymous

Vendég
Csüt. Jan. 16, 2020 10:00 am

Lulu  &  Gina

Szeretem hangoztatni, hogy nincs lelkiismeretem. De az igazság, hogy nem tudnék tükörbe nézni, ha valaki miattam halna meg. Vagy talán csak még nem. Nem tudom. Talán ez is olyan dolog, ami pusztán idők kérdése. Volt idő, amikor állítottam, hogy sosem lennék képes lopni például. Manapság szemrebbenés nélkül nyúlok le bármit, amire szükségem van. Mentségemre sosem veszek el olyasmit, ami személyes tárgy, vagy amire nincs szükségem. De nem is fogok bocsánatot kérni, mert így élek túl.
Mindenesetre megkönnyebbülök, ahogy kiérünk a tisztásra, és úgy tűnik minden rendben a hollós lánnyal.
- Fogjuk az oxigénhiányra, hogy hollós létedre ennyi ostobaságot hordasz itt nekem össze. Mégis mit szokhattál meg? Hogy fojtogat egy elszabadult kúszó gaz, egy sötét elcseszett erdőben? Pff... - morgok a lányra, miközben a baldachinos ágyamról leszedett vörös baldachin anyagot mintegy plédet terítek le a földre közel ugyanott, mint legutóbb. Ez van, ha még rendes plédre se telik. Feltalálod magad.  
- Ülj le, és lélegezz lassan mélyeket. Nem szívesen magyaráznám meg a szüleidnek, vagy tudja fene milyen rokonaidnak, hogy azért esett bajod, mert egy hülye ötlettől vezérelve engem akartál utánozni.- korholom egy harapós citrom kedvességével, de azért mellé ülök, és a táskámban kezdek matatni. Szőlőt veszek elő, amit a konyhából csórtam.
- Az éjszaka nagy részében a könyvtárat bújtam. Semmit sem találtam a madarunkról. Lehet tényleg egy új faj. Persze ez még semmit sem jelent önmagában. Ne éld bele magad túlságosan.- közöltem vele mintegy mellékesen.
Ekkor Mercutio jelenik meg, és egy karórát hoz nekem. Ezt vajon honnan szedte? Mindegy is, szemrebbenés nélkül rakom zsebre a zsákmányt, és vakargatom meg a kis tolvaj pociját. Imádja itt produkálni magát. A következő pillanatban már Lulu ölében tekereg egy kis kényeztetésért. Fekete gombszemeit a lányra meresztgetve.
- Azt hiszem kedvel téged.

Anonymous

Vendég
Csüt. Jan. 16, 2020 4:27 pm

Lábaim remegnek minden egyes lépésnél, amit megteszek. Nem a félelem vagy a sokk miatt, szimplán az oxigénhiánytól. Arcomon nyugodtság látszódik. Talán tényleg megszoktam már, hogy folyamatosan életveszélyben vagyok és megmenekülök. Bár igaz egy perccel ezelőtt azt hittem, hogy most sikerül a halál karmai közé kerülnöm, de tévedtem. Úgy tűnik nincs semmi, ami a halál tehetne, hogy megkaparintson.
- Hát...igaz ez most új volt...én az életveszélyre gondoltam. A halál születésem óta próbál visszatenni méltó helyemre, de a szerencsém mindig kicibál a karmai közül. Hiába esek be egy tóba, mikor nem tudok úszni valaki mindig ott van, hogy kihúzzon...Ha rám borul egy könyvespolc mindig sikerül úgy állnom, hogy azt az egy lyuk megtaláljon és max csak poros legyek. - avatom be dolgokba. Lehet, hogy elsőre hihetetlen lesz számára és nem hisz nekem, de ha eltölt velem egy kis időt rájön, hogy igazat mondtam. Az, hogy megvéd, vagy csinál bármit is az már az ő dolga. - Amúgy, ha ez megnyugtat akkor nem tudom, hogy kerültem az erdőbe. Mikor hátra néztem már alig láttam a tisztást....jó bevallom onnantól én mentem tovább, de hogy odáig hogy jutottam el...arra nem emlékszem.
Leülök a lepedőre és nagyot szívva a levegőből sóhajtok egyet. Nyakamhoz emelem a kezem és végig húzom bőrömön ujjaimat. Érzem, hogy kissé felsértette a növény így gondolom lila is.
Gina-ra nézek ahogy leül mellém és kutakodni kezdett a táskájában. Majd megpillantottam egy vadászgörényt. Kíváncsian néztem a kis állatra és ahogy hoz Gina-nak valamit. Nem szólok a lányra ahogy a látszólag nem az övé és elteszi. Nincs hozzá közöm mit csinál és miért. Mosolyogva nézem a kis állatot és enyhén oldalra döntöm a fejem ahogy az ölembe telepszik. Finoman végig simítom a szőrét és kényeztetni kezdem. Szeretem az állatokat.

Anonymous

Vendég
Szer. Jan. 22, 2020 4:37 pm

Lulu  &  Gina

Látom, hogy még mindig remeg. Sőt érzem. Belekarolva minél gyorsabban kitessékelni az erdőből a tisztásra. Csak akkor engedem el. Amikor már kiértünk a tisztásra, és nekiállok a baldachin-pókrócot teríteni.
- Most vagy súlyosabb volt az oxigén hiány mint gondoltam, vagy kezdesz egy szuicid depis picsára hasonlítani. Ugye nem vagy szuicid depressziós picsa?- fintorodom el, ahogy ránézek. Ez hiányzott még a nyakamba.
- Figyelj, kevesen tudnak annyit a halálról mint én. A születésembe belehalt az anyám, aztán megölték az apám. Én kis híján halálra fagytam, halálra éheztem, halálra vertek, halálra késeltek, és a többi, és a többi... ja és majdnem megfojtott egy elszabadult kúszógaz abban a rohadt erdőben. Mégsem mondanám, hogy megszoktam az életveszélyt. Sőt inkább kikerülném, ha lehetséges. Szedd össze magad, és te is tégy így.- nem állítanám, hogy nekem nincsenek önértékelési gondjaim, de amit ez a lány magával művelt, az nekem is kezdett sok lenni.  
- Nem. Nem nyugtat meg. Sőt. Állítólag Hollóhátas vagy Merlin szakállára. Akkor csinálj úgy, mintha tudnál logikusan gondolkodni. Csak, hogy tisztázzuk, ezt nem játsszuk el minden nap.- dohogtam. Elég volt nekem a saját bajom is, nem kellett a nyakamba még az övé is. De valahogy csak nem hagyott nyugodni amit mondott.
- Az ember nem esik bele egy tóba csak úgy magától, és könyvespolcok sem dőlnek rá a semmiből... várjunk csak... néhány napja hallottam, hogy Kyle Briggs majdnem belefojtott egy lányt a tóba... csak nem..? Te? Ha akarod péppé verem azt a kis köcsögöt. De legközelebb ha próbálkozik, vagy bármelyik másik bunkó, akkor egyszerűen csak rúgd jó erősen középen. Garantálom, hogy a golyói markolászása közben nem te leszel a legfőbb gondja. Így kell az ilyenekkel bánni. Csak ebből értenek. - fintorodom el. Mindig megvetést éreztem a Briggs féle alakok iránt. Persze nekem is bőven kijutott a zaklatásukból. A különbség csak az volt, hogy én nem hagytam magam. Már nem. Visszavágtam.
- Mercutionak hívják. - nézek a vadászgörényre, és végre egy kis mosoly féle kúszik az arcomra. - Ideális terápiás háziállat, ha jókedvre van szükséged. De vigyázz vele, pontosabban a kisebb csillogó tárgyaidra, mint csatok, órák, pénzérmék, tükrök és kb minden, ami elfér a mancsában, mert imádja ezeket lenyúni, és eldugni, hogy aztán a legváratlanabb helyekről kerüljön elő. Pl. a bakancsomból, vagy a párnámból...- forgatom meg a szemem. Így mossam le magamról, hogy tolvaj vagyok... Na jó bizonyos körülmények közt tényleg tolvaj vagyok. Nem tagadhatom. De a háziállatom legalább olyan kleptomániás, mint én. Ha nem rosszabb.  

Anonymous

Vendég
Szer. Jan. 22, 2020 10:11 pm

Szavaira nem tudtam mit mondhatnék. Jobbnak láttam csendben maradni és elgondolkodtam. Miért is vagyok ilyen?
- Tudod...talán csak azért vagyok ilyen, mert a szüleim próbálnak egy olyan jelzőt rám rakni, ami nem igaz és nem értek vele egyet és ez...kikészít. Ha az apám nem is mondja ki nyíltan az anyámtól naponta megkapom és már azon vagyok, hogy megcáfoljam őt. Szerinte én más vagyok, mert megszülettem miközben ő meddő és azóta mondogatja ezt. De én nem akarok más lenni és ez mentálisan kikészít, nem tudom hogy kezeljem. - mondom el neki az egészet. Más már ott leragad, hogy az anyám meddő és 100%-ig az ő gyereke vagyok. Ezért sem szoktam másoknak mesélni erről, de most olyan jól esett ezt kimondani. Éreztem, hogy egy kő esik le a szívemről.
- Jaj, ne, ne tedd! A végén te kerülnél bajba az meg nekem esne rosszul. Különben is nem történt baj még idejében közbe szólt egy Hugrabug-ros srác. - tiltakoztam, hogy Gina megverje Briggs-et. Nem szeretném, ha miattam kerülne bajba. - Különben is én nem vagyok ilyen...inkább nincs merszem megvédeni magam. Mindig mikor szembe kéne szállnom valakivel leblokkolok.
Ezért is voltam könnyű célpont mindenki számára. Ahogy az ölembe telepszik a cukiság finoman megsimogatom és elkezdem kényeztetni. Mosoly jelenik meg arcomon.
- Oh engem nem zavar, ha elveszi egy csatom. - azzal kiveszek egyet a hajamból. Csak annyi dísz van rajta, hogy pár galleonnál kicsit többet ér. Mancsába helyezem és mosolyogva nézem. Sok ilyenem van még a ládámban. Eggyel kevesebb nem számít. Amúgy is a csattok mindig eltűnnek mindenkinél. Az enyémek mondjuk nem, mert mágiával zárom a ládát és csak az én érintésemre nyílik ki. Szóval nekem nincsen csattokban hiány.

Anonymous

Vendég
Csüt. Jan. 30, 2020 9:13 am

Lulu  &  Gina

Hallgatom Lulut. Valami bizarr elcseszett módon mégis kezd érdekelni, hogy mi a fene van vele. Okos, tehetséges, szép, élnek a szülei, látszatra minden rendben van körülötte, mégis akkor miért? Mi ez nála? Lehetne ennél sokkal több önbizalma is.
- Azt hiszem csajszi rosszul közelíted meg a problémát. Nézd meg őket. - mutatok néhány távolabb sétáló diák felé. - Szerinted ők egyformák? - a kérdés költői volt, mert egyik sem hasonlított a másikra. Még testvér szinten sem. - A Földön valamivel több mint 7,7 milliárd ember él. Durván általánosítva. És egyik sem hasonlít a másikra. Egyik kövér, a másik sovány, alacsony, magas, barna, szőke, vörös haj, kék, zöld, barna szemek, és ezek csak a külső jegyek. Van aki heves és lobbanékony, van akit akkor sem billentesz ki a zen békéből ha fejed tetejére állsz. Van aki okos, mint te, és van aki buta, mint a hegyi troll, mint az a csaj ott. A lényeg, hogy mind a 7,7 milliárd ember különbözik valamiben az összes többitől. Mind más valamiben, mint a többiek. Tehát fogd fel így: A Földön él 7,7 milliárd egyéniség, és én csak egy egyéniség vagyok köztük. És ne agyalj ezen többet. És ne is akarj megfelelni, vagy megcáfolni senkinek semmit. Még a szüleidnek se, mert bele dilizel. Csak saját magadnak akarj megfelelni. Azt tűzd ki célul, hogy jól érzed magad úgy a bőrödben, ahogy vagy, és minden más le van ejtve.- fogalmam sincs miért állok itt le vele lelkizni, és pátyolgatni az érzelmi világát. Ez amúgy nem jellemző rám. Bár az sem kifejezetten, hogy szívesen szóba állok az emberekkel. Minden esetre ennek a lánynak sürgősen sokkal több önbizalmat kell gyűjtenie, különben örök céltábla lesz a Klye félék palettáján.
Egyéb iránt nem siklik el a figyelmem az anyja meddőségén, de nem is emlegetem. Hallottam már furább dolgokat is. Egyszer hallottam, hogy egy pár éveken keresztül mindent megpróbált, hogy gyereke legyen, végül lemondtak róla, és örökbe fogadtak, aztán úgy egy évvel később mégis teherbe esett a nő, és lett sajátjuk is... ki tudja, talán túl görcsösen akartak, és amikor elengedték, akkor jött össze. Van ez így.
- Ez miatt ne aggódj. Én folyton bajban vagyok valamiért. - vonok vállat. Viszont megjegyeztem ezt is magamnak. Ha legközelebb összeakaszkodom a sráccal ezt is leverem rajta. Márpedig biztos voltam benne, hogy össze fogok vele akaszkodni még.
- Nézd. Én megtaníthatlak úszni, és taníthatok néhány önvédelmi fogást is, hogy mit tegyél, ha a Kyle félék megint beléd állnának. De meg kell tanulnod, hogy kiállj magadért. Vannak olyan helyzetek, amikor igen is meg kell védened önmagad, a saját érdekedben. És ez nem önzőség. Nem várhatod mindig, hogy majd arra sétál valaki, aki megment. És ha az a srác véletlen épp a könyvtárban írt volna házit, vagy ki tudja mi más dolga lett volna? Okos vagy, és ügyes. Hidd el lehet több önbizalmad.- komolyan gondolom, és bátorítólag. Engem nem pátyolgatott senki. Nekem miközben épp félholtra vertek, és cigicsikkeket nyomtak el rajtam, kellett megtanulnom megvédeni magam. Talán jól esett volna, ha valaki akkor kiáll mellettem, és ilyeneket mond...
Nézem őt és a görényt. Hmm..
- Mercutio, hozd csak ide azt a csatot. - a következő pillanatban már a görény engedelmesen szalad hozzám, és adja át a zsákmányt. Egy pillanatig nézegetem a csatot.
- Ez úgy 2-3 galleont érhet. Eladom 12-ért. Rosszabb esetben 9-ért. Van még ilyened? Támadt egy ötletem. Hozzunk létre egy közös ornitológiai alapot. Mostantól ha valamelyikünk pénzhez jut bárhonnan, akkor az alapba tesszük. Van egy tuti helyem, ahonnan sosem lopnák el. Tetszeni fog. Utána nézünk, hogy pontosan mennyibe kerül a felszerelés, rátartással meghatározunk egy cél összeget, és ha összegyűlt, akkor megrendeljük a cuccot. Tudom, hogy nagy vállalkozás, és költséges, de egy próbát megér. Na mit szólsz? - kérdeztem egy kis mosollyal hol a csatra, hol a lányra nézve.

Anonymous

Vendég
Pént. Jan. 31, 2020 10:17 am

Fogalmam sincs mit kéne mondanom, gondolnom. Olyan zavar van a fejemben, amit évek óta próbálok rendezni. Ezért sem szeretek másokkal beszélgetni, olyankor mindig belegondolok dolgokba és ez a zavar is előjön. Ha egyedül vagyok tudok olvasni, az olvasás meg olyan szinten elterelni gondolataimat, hogy megszűnik az egész világ számomra és csak az a történet játszódik le szemeim előtt, aminek cselekménye bele vannak vésve a papírba. Viszont az, hogy  nem szorulok szociális kapcsolatokra talán abból fakad, hogy egyedül a Roxfort szellemeivel tudok gondtalanul elbeszélgetni. Az egyetlen, akivel rendszeresebben beszélgetek az a mások által csak Szürke hölgyként ismert Hollóhát Heléna-val. Megtudom érteni a magányát és az érzéseinek emlékét. Arcán mindig látom a szomorúság emlékképét, ám szemei üresek, halál érintette. Nem értek az elméhez, de sok könyvet olvastam, amik a szellemekről filozofálnak, miért is sikerült megtartaniuk személyiségüket, vagy annak töredékét. Számomra ezek a könyvek értelmezhetetlenek, nem teljesen tudom, mit is akarnak velem közölni. Bár köztudott néhány ilyen könyv írójáról, hogy igen csak szerették az alkoholt.
- De igen aggódóm! Nem szeretném, ha miattam kerülnél megint bajba. Nem tudom hányszor szoktál bajba keveredni, de ha így folytatód nem maradsz itt, a tanárok türelme is véges. Értelmes lány vagy Gina kár lenne olyanok miatt bajba keveredned, amiknek nincs értelme. Lehet, hogy a múltad nem volt olyan, amilyennek kellett volna lennie, de ez nem jeleni azt, hogy ne tehetnéd a jövődet szebbé. Nem élhetsz lopásokból életed végéig. Te ennél többre vagy érdemes. – nem tudom miért tartok itt hegyi beszédet úgy sem fog rám hallgatni. És hülye sem vagyok. Pontosan tudom mit szokott csinálni. Vagyis… hallom. Ez az egyik legjobb ok arra, hogy jóban legyél a tanárokkal és csendben hallgasd az osztályodat. Így nem kell szocializálódnod és mindent tudsz. Arról nem is beszélve, hogy a viselkedése és a beszéd stílusa is eléggé árulkodó, mit csinál szünetekben.
- A szüleim éveikig próbáltak megtanítani úszni. Mindig egy hajszálon múlt, hogy belefulladjak a medencébe, végül a tanárom mondta, hogy hagyjuk nincs rá esély és inkább kerüljem a mélyebb vizeket. – szomorú, de igaz. Alkalmatlan vagyok megtanulni egy ilyen egyszerű dolgot, de minden más megy. Ahogy egy ismerősöm mondta „valamit valamiért.”
- Nem is tudom, Gina sosem voltam elég „agresszív” ahhoz, hogy megtudjak ütni valakit. – sosem tudtam rászánni magam, hogy behúzzak valakinek, hogy megvédjem magam.
Nézem ahogy a görény kimászik az ölemből kezében a csatommal.
- Hát, ha sikerül is eladnod az 50 csatot eladnod 12 galleonért, szerinted 600 galleon elég lesz? – kérdeztem. Megy nekem a számisztika így ezt a kis szorzást nem volt nehéz elvégezni fejben. De, ha sikerül is összeszednünk azt a 600 galleont nem lesz elég. Olyan kis részletek is kellenek, majd amiket szintén finanszírozni kell.

Anonymous

Vendég
Pént. Jan. 31, 2020 3:39 pm

Lulu  &  Gina

Nem értem mért nem nyugszik meg. Vagy inkább mit érdekli, hogy bajbakerülök-e? Nem az ő problémája. Különben is én ajánlottam fel, hogy palacsintát csinálok Briggsből.
- Ne aggódj miattam. Megtanultam vigyázni magamra. Komolyan. A jövőm meg... hát valószínüleg a Zsebpiszok köz mocskos sikátoraiba visz. De nem olyan rossz az. Mindent meg lehet szokni. Szóval nincs itt probléma. - persze tudtam én, hogy igaza van a maga sajátos módján. A tanárok türelme is véges. Egyszer majd kihajítanak innen, de addig csak élvezni akartam itt az életet. A napsütést, és a madarak hangját.
- Akkor rossz módszerrel próbálkoztak. A lényeg, hogy elhidd a víz a barátod. Segít neked. Amíg ez nem megy, addig az úszás sem fog. De persze nem kényszerítelek. Semmit sem kell tenned, vagy tanulnod, amit nem akarsz. Mint mondtam a lényeg, hogy te jól érezd magad azzal aki vagy, olyannak, amilyen vagy. - küldtem felé egy biztató mosolyt. Az sem zavart volna, ha azt mondja nem akarja az egészet. Megértem a félelem, és a gátlások nagy urak. Csak nem szabad hagyni, hogy túl nagyra nőjenek. Abból csak baj lehet. De abból is, ha kényszerrel akarunk rávenni valakit valamire. Így többé nem hozom fel neki ezt, hacsak ő nem akarja.  
- Hagyjuk az agresszivitást, és az ütéseket. Első lépésnek az is jó lenne, ha szóban ki tudnál állni magadért és az igazadért. Mit gondolsz, az menne? - nézek rá komolyan. Nem akarom piszkálni vagy bántani, de azt sem akarom, hogy mások céltáblája legyen. Talán ha egy kicsit határozottabb lenne, akkor le tudná vetkőzni a szocializációs gondjait, és barátokat tudna találni. Velem ellentétben, aki úgy tűnik mindig is semmirekellő piti alak marad kommunikációs gondokkal az emberek felé.
Azon viszont cseppet sem lepődöm meg, hogy ki tudja számolni, mennyi pénzt hozhat nekünk a csat üzlet. Inkább a csatok mennyiségén.
- Ilyen sokat egy kis időbe fog telni eladni. És nem. Nem lesz elég. Közel sem. De én is megpróbálok pénzt szerezni, és beletenni, amit lehet. Először is utána kell járnunk mennyibe kerülnek a tervezett felszerelések, és hogy tudjuk beszerezni őket, hogy célösszeget határozhassunk meg. Erre van ötleted? - szinte észre se veszem, ahogy Mercutio visszalopakodik Lulu ölébe. Kis áruló.
S bár 600 galleon pokolian sok pénznek tűnt. Sosem láttam annyit még egyszerre, de jól tudtam, hogy a kutatás mindig vagyonokat emészt fel.

Anonymous

Vendég
Pént. Jan. 31, 2020 10:02 pm

Nem értem... Azt mondta mindent meglehet szokni, de csak olyan dolgokat kell megszoknunk,amiket nem szeretünk. De, ha nem szereti ezt az élet stílust miért nem tesz ellene. Miért nem próbál meg változtatni azon, amit tud. Nem értem...
- Szeretem a vizet, úszni is szeretek, de a mélyebb vizekben elveszek. - nem azzal van a baj, hogy félnék a víztől inkább azzal, hogy fizikailag képtelen vagyok fent tartani magam. Ez volt az egyetlen baj akkor is.
- Megpróbáltam. Mikor Briggs oda jött hozzám mondtam neki, hogy menjen el és hagyjon békén....de ezen felhúzta magát és megragadott. Éreztem a kezén, hogy lendületet vesz, hogy behajítson a tóba ekkor jelent meg a srác. - néha veszem a bátorságot és elküldök bárkit a világ másik végébe is, de az esetek többségében nyugodt vagyok és ettől előjön az antiszoc énem. Nem egyszerű az élet. Néhány nappal azután, hogy ez történt elmentem a házvezetőmhöz. Tudtam, hogy ezen változtatni kell, de nehéz volt megszólalnom. Fogalmam sem volt mit reagál, majd ha megemlítem Kyle-t. Természetes kiakadt és aggódni kezdett. Nem ez volt a célom így hamar elment az a kis önbizalmam is, amit akkor sikerült összekaparnom.
Hallgatom Gina szavait és jól gondoltam. Nem lesz elég ez a pénz mennyiség. Gondolkodóba esem.
- Először is találjuk ki hova rakjuk azt a sok pénzt. Egy fiókba, vagy ládába nem érdemes rakni túl nagy veszélynek van kitéve. Másrészt én beszélek apámmal és összeírom mire lesz szükségünk és mennyibe kerül. Te addig próbálj meg néhány csatot eladni addig. - vettem fel. Közben ki veszem a másik csatot is a hajamból és odaadom neki. Ha sikerül összehozni belőlük a 600 galleont akkor könnyebb lesz a dolgunk.
Megérzem, hogy valami az ölembe mászik. Lenézve ismét a görényt pillantom meg, aki hízeleg nekem. Önkéntelenül elmosolyodom és elkezdem simogatni. Aranyos egy jószág. Bár lenne nekem is állatom. Egy bagoly, vagy macska, vagy bármi. Én mindennek örülnék. Talán most sikerül meggyőznöm a szüleimet, hogy had kapjak egy állatkát. Úgy is nem sokára itt a születésnapom.

Anonymous

Vendég
Hétf. Feb. 03, 2020 2:03 pm

Lulu  &  Gina

Mért nem próbáltam meg tenni valami? Kitörni? Lázadni a temérdek önpusztító hazugság ellen, amikkel a nevelőintézetekben traktáltak? Tudod, az olyanok ellen, mint "úgysem viszed semmire!", "Az ilyen kis fattyak úgyis börtöntöltelékek lesznek, mert nem jók semmire!" és a többi és a többi... Talán csak túl sokat hallottam ezeket. Talán csak féltem. Ha elfogadom Lestrange, Avery, Rennes állandó nyüstölését az egyetemről... ha pályázok és elhiszem, hogy sikerülhet... és aztán nem? Akkor csalódni fognak bennem. És én is csalódni fogok. Hogyan engedjem el újra az álmaim? Jobb semmit sem várni, és nem csalódni semmiben.
- A sekély és a mély víz ugyanaz. Szerintem inkább az a baj, hogy túl feszült vagy, és túl sokat aggodalmaskodsz mindenen. Nem tudsz kellően ellazulni. Ha pedig befeszülsz elsüllyedsz. Ez ugyanolyan, mint az ördöghurok. Ha kapálózol, és pánikolsz, akkor annál jobban szorít, és a végén összeroppant... De ha egyszerűen elengeded magad, és megnyugszol, akkor elenged. - szerintem alapvetően túl feszült, és aggodalmaskodó volt Lulu természete. Ez volt a legnagyobb baja a krónikus önbizalomhiány mellett. Ki tudja mért, de sajnáltam ezért.
- Sajnos a Briggs-féléknél a verbális kommunikáció nem hatásos. Túl kevés agysejtjük van ahhoz, hogy felfogják, amit mondasz nekik. Egyedül azt értik meg, ha valaki jól bemos nekik egyet. De az esetek többségében azért a verbális kommunikáció is megteszi. - gyűlöltem Briggset, és biztos voltam benne, hogy legközelebb is neki fogok menni, ha meglátom. Vagy ő engem. Elegem volt a szemétségeiből, akármit is papolt róla és az érinthetetlenségéről Lestrange. Ennek véget kellett már vetni. Szegény Lulunak meg pont egy ilyennel kellett összeakadnia. Igazából már azon se lepődtem volna meg, ha ott a tóparton teperi le szegény lányt, erőszakolja meg, aztán dobja bele a tóba megfulladni. Az lett volna csak az igazi tipikus Kyle. Mert ő mindent megúszhat.
- Ó a pénz helyének van egy remek ötletem. Tetszeni fog neked, úgy sejtem. Gyere megmutatom. De ez nagy titok. Senkinek sem mondhatod el. - állok fel, és felsegítem Lulut is. A Tiltott rengeteg irányába megyek, de ezúttal nem fog semmi sem történni. Én is itt vagyok. Így egy szűkebb kis ösvényen vezetem be a lányt az erdőbe.
- Én is megpróbálok pénzt szerezni. A csatakból, és egyéb forrásokból is. - nem szándékoztam megmondani, hogy mit értek egyéb forrás alatt. Neki ezt nem kellett tudnia. Így ha bajba kerülök valami miatt egyedül vihetem el a balhét. Nem kell neki is szenvednie miattam. Nyugodtan tagadhat, hisz ez az igazság.
- Másrészt én is írok apám egy régi ismerősének. A magyarországi madárrezervátumba, ha még ott dolgozik. Kérek tőle véleményt, és talán ő is segítene. Feltéve, ha még emlékszik rám. Csak futólag találkoztunk, és mugli is, szóval mugli postát kell használnom, ami kicsit körülményes. De majd megoldom.- mesélem neki út közbe. Pár perc gyaloglás után feltűnik egy kisebb barlang.
A barlang bejáratánál először nem látszik semmi különös. Aztán hirtelen a semmiből terem ott egy lilás-ezüstös hatalmas kígyó.
- Megjöttünk. Sly ő itt Lulu, Lulu ő itt Sly. - simogatom meg a kígyó nem kis fejét, ahogy most kifejezetten érdeklődve nézeget, hogy kit hoztam el magammal.
- Van kedved megsimogatni. Tessék, itt egy döglött patkány. Etesd meg vele. - húzok elő elegyet a táskámból. Néha egész bizarr dolgok kerültek elő onnan. Legalábbis mások számára biztos az lehetett.
- Sly egy kamasz columbrida. A baziliszkusz félék családjába tartozik. Amolyan afrikai kis tesó. De teljesen más képességei vannak. Ő jófejebb egy baziliszkusznál.- intek neki, hogy kövessen be a barlangba. Nem túl nagy. Kifejezetten szűkös. De az egyik falnál van néhány deszka. Félre húzom őket, és egy faragott is fadobozt veszek elő. A dobozból valami papírféléket, -talán fényképeket - elrakok a táskámba.
- Itt fogjuk tartani a pénzt. A deszkák alatt, ebben a dobozban. Aki nem akar kígyókaja lenni, nem próbálja meg ellopni. Sly kiváló házőrző, vagyis érték őrző.- vigyorodom el egy kicsit gonoszkásan. Egyben biztos lehet Lulu, ha innen illetéktelen akar lopni, az rosszul jár. Az aranyszabály, soha ne lopj egy tolvajtól... Rossz vége lesz.

Anonymous

Vendég
Szer. Feb. 12, 2020 3:01 pm

Nem tudom mit mondhatnék Gina szavaira. Nem szoktam aggodalmaskodni. Már gyerekként sem tudott megrémiszteni a víz. Talán azért, mert a szüleim óvva intettek, minden baj forrástól. Csak akkor hagyott anyám egyedül fürdeni, mikor 6 évesen, már rászóltam, hogy hagyjon békén nem lesz semmi baj. Tudom, hogy egy szem gyerekként védeni akarnak mindentől, de ez már beteges.
Továbbra is csak csendben maradok. Tény fogalmam sincs, hogy védjem meg magam másokkal szemben. Egyszerű azt mondani, hogy mit hogy csináljak, de a valóságban leblokkolok, ha ilyen történik. Ilyenkor úgy nézek ki, mint egy rakás szerencsétlen. Ilyenkor én is szívesen húznék be magamnak, de...ismerve magamat még erre sem lennék képes.
Kérdőn nézek Gina-ra ahogy feláll. Milyen helyet ismerhet, ahova senki sem merészkedik? Némán követem Gina-t a Rengeteg sűrűjébe. Félénken nézek szét. A fák lombjait fürkészem. Vajon milyen fajta kígyók élhetnek itt? Vannak itt még kentaurok? Olyan jó lenne eggyel találkozni. Más az, amikor könyvből olvasol róluk és más, mikor élőben. Arról nem is beszélve, hogy a könyvek hitelessége megkérdőjelezhető. Főleg, hogy a kentaurok egy értelmes faj, ők is tudnak fejlődni, nekik is vannak hagyományaik.
Mikor elérünk egy barlangot érdeklődve figyelem meg a vájat kialakulásának nyomait. Időnként olyan kecses vonásokat tud maga után hagyni a természet, hogy annak megfigyelése egy külön kiváltáság érzetet ad az embernek. Mindig is csodáltam az anya természetet, ahogy ellátta ezt a világot megannyi csodálatos teremtménnyel. Bár mennyire is hátborzongató, vagy rémes egy-egy élőlény, mindegyiknek meg van a maga varázsa. A bennük lejátszódó biológiai és kémiai folyamatok. A reflexeik, a reagálásuk a környezetükre. Ezek mind olyan csodálatos dolgok, amiket nem lehet szavakba önteni.
Amikor megpillantom a kígyót lefagyok. Nem a félelemtől. Egyszerűen csak...még nem láttam egy ilyen szép kígyót. Az ezüst és lila szín pompa elegánsá teszi ezt a gyönyörű kúszó-mászót, hogy nehéz nem csodálni szépségét.
Nem undorodom el a patkány láttán. Sőt, megragadom és szakszerűen adom oda a kígyónak. Gyönyörű példány ez a columbrida. Lassan nyújtom kezem felé, ha hagyja meg simogatom. Ahogy a puha kezem végig simít, Sly pikkelyein... Érzem mennyire is erős ez a teremtmény, hogy egyetlen perc sem kellene neki, hogy összeroppantson egy embert. De az ereje mögött ott van a kecsesség is. A kecsesség, ami a kígyókra jellemző. Ahogy lassan, elegánsan körbe csavarodnak az áldozatukon és a végső csapást bemérik. Olyan hatalmas...
Lassan elszakadok a kígyótól és követem Gina-t be a barlangba. A nyirkos, nedves fal néha megérinti a kezem és egy jellegzetes borzongás fut végig rajtam. Ahogy elérjük a deszkákat nézem ahogy Gina előkotor egy régi dobozkát. Biztos vagyok benne, hogy Gina-nak fontos az, ami eddig benne volt, de inkább nem kérdezek rá. Nem akarok olyan sebeket feltépni, amiket nem kéne.
- Attól nem félsz, hogy esetleg én fogom ellopni a gellonokat? - tudni akartam mennyire bízik meg bennem. Elvégre egyikünk sem ismeri a másikat teljesen és ez egy nyomós ok a feltételezésre.

Anonymous

Vendég
Hétf. Márc. 16, 2020 10:50 am

Lulu  &  Gina

A kígyók gyönyörű, és varázslatos teremtmények. Mindig szerettem őket. Igaz, én szinte minden állatban megtalálom a szépséget. Ha van valami, amit megóvásra érdemesnek tartok az a változatos biodiverzitás. Kár, hogy az ember mérhetetlen kapzsiságában már nem tisztel senkit, és semmit. Olyan helyeken is pusztít, szennyez, és zsákmányol ki, ahol nem kéne. Olyan természetes folyamatokba nyúl bele, amikbe nem kéne. Az ember lassan tönkre teszi a környezetét, és észre sem veszi. Túl kevés az olyan ártatlan lélek, mint Lulu, akit tényleg csak a természet szépsége vonz.
Egy kis mosollyal az ajkamon nézem, ahogy megeteti a kígyót. Sly szinte rögtön a fejével neki dörgölődzik Lulu mellkasának, hogy kérjen még. Simogatni is hagyja magát. Sőt, mintha szinte boldog lenne a figyelemtől. Azt hiszem megkedvelte.  
- Kedvel téged. - jegyzem meg, és intek, hogy kövessen beljebb a barlangba, ami nem túl mély, és nem is kell mélyebbre merészkednünk.
Amiket az előkerülő ládikából elrakok, azok csak nekem értékesek. Egy régi mugli fekete-fehér fénykép, néhány megfakult újságkivágás, cikkek, egy része az apámról, vagy az apámtól, egy része rólam. Például a sakk-világbajnoki reményeimről. Amik mára nyilván elvesztek.
Benyúlok a zsebembe, és a kevés aprót, amim van beleszórom a ládikába. A kérdésre egy pillanatra elgondolkodom.
- Tarthatnék tőle, de valójában nincs miért. Rajtad kívül csak Ethan tud erről a helyről. Ő az egyetlen, akit ide hoztam, és akit Sly is kedvel annyira, hogy beengedje a barlangba. Ő viszont nem lopna meg, ahogy én sem őt. Tehát minimális logikával tudnám, hogy te tetted, és nálad kell keresnem. Ezen túlmenően szerintem téged jobban érdekel a kis ornitológiai projektünk tudományos volta, mint a pénz. Ezért is hoztalak ide. - válaszolom meg a kérdést nagyon is komolyan. Sejtheti mennyire rossz ötlet lenne, ha átverne. Tudnám, hogy ő volt, mert más nem lehetett. Azt pedig nem akarja tudni, hogy mit tennék akkor. Igazából, még én sem.
Lulu ekkor finom kis lökést érezhet a háta közepén, majd Sly feje ismét a mellkasához dörgölődzik.
- Tessék! Adj neki még egyet. Tényleg kedvel. - dobok még egy döglött patkányt Lulu felé.
- Rajtad kívül ezt csak Ethan-nel csinálja. Néha már-már az az érzésem, hogy inkább az ő kígyója, mint az enyém. - nevetem el magam. Egyszerűen nem bírok betelni vele, ahogy Ethan eteti, és játszik vele. Legalább annyira kedveli Sly-t mint én, és ez valahol mélyen megnyugtat. Így ha velem történne valami, Sly akkor sem fog magára maradni.
- Bár Sly remek házőrző, de tudsz valami jó kis hatásos zárbűbájt a ládikának. Csak a biztonság kedvéért? - én is tudok párat, de azok egész egyszerűek. Nem túl nehéz feltörni őket. Némelyikhez egy egyszerű Alohomora is elég. Hátha Lulu tud jobbat, vagy legalábbis bonyolultabban feltörhetőt. Elvégre ő felettem jár évfolyamilag.

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: