| | | Hétf. Nov. 29, 2021 12:08 am | Két munkamentes nap, technikailag szabadságpapír kitöltésével elérve, hogy semmilyen indoknál fogva ne nyújtózkodjanak utánam a Minisztériumból rövid, gyors konzultáció kapcsán se, míg a hétvégét a családi birtokon töltjük. A kora reggeli, egyéni programomul szolgáló futást követően már összekészítettem az alapvető ruházatot, a beharangozott lovaspólóhoz az egyenöltözetet és mindent, amire szükségem lehet ma, holnap, ami vitathatatlanul kevesebb darabot tartalmaz, mint amennyit Albáé sejtésem szerint fog. A menetkészséget már azelőtt rám lehetett mondani, minthogy ő a szemeiből kidörzsölte volna az álmot, nyújtózkodás közben felkészítette volna magát a nap hátralévő részére mintegy gondolati szinten is, amit a már lefőtt koffeinnel segéltem meg a számára. A preferenciájának megfelelően sok tejjel, cukorral, fahéjjal, egészen flancos formában a mezei feketém mellé. A bögrével, a belőle felszálló illattal már kedvesebbnek nevezhető a második ébresztése, mert ha szívem szerint nem is bánnám akkor kelne fel, amikor akarna, a család többi tagja ennél szigorúbban kezeli az érkezésünk idejét. Méghozzá elvárásokkal. Az időben korábbi kelésen túl viszont bőséges másfél, két óra áll a rendelkezésre a készülődéshez, összerendeződéséhez, amiben csak röviden, röviden zavarom meg kér-e valamit reggeli címszóval vagy ha valamihez kellenék, szóljon. Addig is főként a nappaliba orientálódva töltöm az időmet az újságot lapozgatva a fotelben vagy ha hosszúra nyúlik az életjeladás hiánya... a kanapéra heveredve, szemeimet némileg pihentetve. A futásból visszaérve a zuhany a melegre állított hőfokok ellenére a kelleténél jobban felélénkített, hiába éreztem előtte még vissza tudtam volna aludni egy kis időre, emiatt volt részemről olyan nagyon hamari az összepakolás. Valamivel el akartam ütni az időmet az olvasás mellett, a hazahozott aktákat határozottan kerülvén, pedig praktikus és logikus megoldásnak tűnt nem az utolsó pillanatra hagyni a rám váró feladatot.
|
| | | | Hétf. Nov. 29, 2021 8:42 am | - Még öt percet - fordítom az arcomat felé a párnán, bár még csak sejtem, hogy ő jött vissza, a kávémmal, ahogy az illatból következtetek. Azért csak elsöpröm a hajamat az arcomból, fészkelődök, eltuszkolok egy párnát az útból, hogy felülhessek - kit érdekel az a maradék öt perc, ha egyszer van kávé, amit a férjed készített, pontosan úgy, ahogyan szereted? - Na jó. Köszi. - Átveszem a bögrét, de még percekig ülök, az ablakon kibámulva, a takarót fixírozva, mire egyáltalán eljut a tudatomig, hogy ma reggel nem kellemes, ráérős kávézás lesz a menü, hanem gyors ébresztő és feszített tempójú pakolás. Amikor ezt felfogom, alig bírok elnyomni egy kényszeredett nyögést, így inkább iszom. A forró ital égeti a nyelvemet. Nem is baj, ha az ember egy egész hétvégét akar Edgar családjával eltölteni békében, jobban teszi, ha a nyelvét amúgy is a szájában tartja.
Még szerencse, hogy az anyósom és az apósom kedvelnek, ez jár a fejemben, mikor végül Edgar pillantásától kísérve lerakom a kiürült bögrét az éjjeliszekrényre, hogy kikecmeregjek az ágyból és eltűnjek a fürdőben. Meleg vízzel zuhanyozok, és bármennyire is tudom, hogy kellene, nem sietek, bepárásítom a tükröket. A vége mindig rohanás. Tudom, tudom. Úgyhogy mire fürdőköpenyben, nedves hajjal megállok a gardróbban, már a falon kattogó óra hangja is idegesít. Hanyag pálcamozdulattal olyan holmikat hajigálok egy bőröndbe, amikről tudom, hogy kellően semlegesek - csak egy farmernadrágot, mert nem kell a lazaságot túlzásba vinni, harisnyából többet is, mert valami úgyis mindig történik, valamibe mindig beleakadok, ami kiszakítja, és melyik ruhát is dicsérte meg az anyósom a múltkor? - Edgar? Gyere egy kicsit! - kikiabálok, pontosan nem tudom, merre jár a lakásban. Igazi szabadulóművész. De a kávéja legalább finom. Mikor felbukkan, tanácstalanul az ágyra mutatok, ahol négy ruha fekszik sorsára várva. - Ó, már megint dolgoztál egy kicsit stikában? Nem szép dolog. Még a végén eldugom az összes aktát, amit az asztalodban tartasz, aztán könyöröghetsz egész hétvégén, hogy adjam vissza őket! - nézek rá megjátszott hevességgel. Ilyen komisz dolgot sosem tennék, már korán megtanultam, hogy Edgar munkaügyeivel nem kötözködhetek. De az ugratás még nem ártott senkinek. - Itt fogsz térdelni, hogy ó, édes kis feleségem, add ki az aktáim hollétét, én meg majd könyörtelen leszek. Túszul ejtem őket hétfőig. De addig is - melyik is apukád kedvenc színe? - Kedveskednék neki, ha lehet. A megfelelő ruha kiválasztása egy ilyen bejelentéshez nagyobb feladat, mint hittem.
|
| | | | Hétf. Nov. 29, 2021 8:02 pm | A kommunikációt nem erőltettem, lehetett látni rajta az agyát még ellepő, kómás ködöt, csak némán legyezgettem felé az illatot hordozó gőzből, mielőtt átadtam volna, meggyőződve róla az ujjai kellően ráfonódnak a fülére és kerámia oldalára. Még öt perc... persze, hányszor öt? Halkabb nincs mittel, vádlijára paplanon keresztül adott paskolással hagyom rá az ébredési folyamatok elkezdését a saját tempója szerint. A nyelvégető incidenst még épp elcsípem, a vállam felett, a függönyök elhúzása közben mormogom vissza az óvva intést arról nem kell ennyire kapkodnia, nagyon is bőkezű voltam az időt illetően, ha még nem vetett volna pillantást az óra kijelzőjére. A biztonság kedvéért szemmel tartom, míg talpra nem áll, biztosítékaként annak véletlenül sem alszik vissza a kávé ellenére. A hatása úgyis lassan, később fogja meghozni az eredményét.
Az újságot kivégeztem egy gyors reggeli kíséretében, mire a nevem visszhangja eljut a nappali falai közé, a röviden megejtett sziesztám elején. Szinte azonnal felállok a kanapéról, a párnát visszadobom a helyére és jelzem, megyek. - Máris. - a karomon lévő órára futólag ránézek és ahogy odaérek, hátulról meglátom a vizesen kunkorodó tincseivel, még a köpenyébe bugyolálva, a feszültségteljes, dillemmával teli pakolás kellős közepén, meg kell állapítanom; van mit csiszolni az időbeosztásán. - Igen? - ha a lépteim nem hívták fel a figyelmét, a kurta kérdéssel teszem meg, ami egyben érdeklődés is részemről, mihez van rám szüksége. A látottak alapján nehéz megítélnem - vagy csak nagyon reménykedem benne nem ahhoz kapcsolódik a hívásom oka. A szemöldököm moccan, kérdőn szalad a homlokomra és félredöntött fejjel hallgatom végig az előadást, ami energikusságot tükröz, így jó jelként könyvelem el. Nem szakítom félbe, javítom ki sem az elején, se közbe szúrva mennyire rossz terepen lavíroz, csupán kedélyesen várakozom hová szeretne pontosan kilyukadni vagy ezzel együtt kívánja megosztani velem a felmerült problémát, esetleg kérdést. - Ah. - enyhe meglepődést vált ki az érdeklődése, valamint a gyanúját annak nincs tisztában van vele hogyan hat az én szemszögemből, melyet szégyen nélkül használok ki. - Szóval apám kedvéért öltözöl ki...? Perverz, kissé perverz. - azelőtt vágom rá, erősítem meg még egyszer a jelzőt, mielőtt megmukkanhatna és automatikusan ragadom magamhoz a beszélgetés fonalát. - A sötétkéket javaslom egyébiránt, szép az anyag esése és hajlandó vagyok a hátán lévő cipzárral még az alaptalan vádaskodás ellenére is segíteni, ne szenvedj az elérésével. - megvillantok egy késhegynyi nagylelkűséget, az arcomra is kiül, ahogy az ágy széléhez sétálok, helyet foglalok rajta az egyik leterített ruha összehajtását eszközölve, mégse üljek rá. - A napilapot bújtam, ettem, amire az időt elnézve neked egyre kisebb esélyed lesz és annak egyre nagyobb, hogy te fogsz térdelve könyörögni az utolsó pillanatban én meg majd könyörtelen leszek, rád kenem a késést. - kényelembe helyezkedem, míg az ő módszerét alkalmazva hárítom a próbálkozását. Játszadozhatunk, elevenemben vagyok hozzá, bár elég könnyen leszereltem a meggyanúsításomat.
|
| | | | Hétf. Nov. 29, 2021 9:56 pm | Nem, egy cseppet sem esik jól Edgar közönyössége, így azokba a szavakba vagyok kénytelen kapaszkodni, amik érdeklődést sejtetnek - ha a ruhaválasztás maga hidegen is hagyja, azért szép tőle, hogy segít nekem. - Ugyan már. Lehet, hogy nem vetted még észre, de apád olyan, mint a jó bor - biztos ismered azt a mondást a jó borról, meg az évekről - sejtelmesen felhúzom a szemöldökömet. Persze, megint csak viccelek, elsősorban azért, mert szeretem ugratni Edgart, szeretem, hogy általam az ő tökéletesen lekerekített, polírozott világába beszűrődik valami spontán és felkavaró, valami, ami megütközést vált ki belőle, és mi lehet a hosszú házasság titka, ha nem az arra való képesség, hogy mindig meglepjük egymást? - Egyébként pedig ez a feltételezés pont tőled, éppen azután, amilyen hűhót a múltkor a rizling körül csaptál, hát... szégyelld magad. - Persze, tudom, hogy nem szégyelli. Edgar pontosan tudja, milyen hatással van másokra, és nem átall ezt a legutolsó pillanatig a maga javára fordítani - élénken emlékeztet erre két és fél óra válogatás azelőtt, hogy leugrottunk volna a szüleimhez hétvégére, hogy megünnepeljük anya születésnapját, ami, teszem hozzá, egyáltalán nem vont magával ekkora csinnadrattát. Bonesék mindennek megadják a módját.
- Hát. Jó. Akkor a kék. - Azzal megfogom a ruhát, és egy mozdulattal bevágom a bőröndbe, majd ott teszek róla, hogy egy alapos kis bűbáj kisimítsa. Én valószínűleg nem ezt választottam volna, de ha Edgar szerint ez lesz a legjobb, akkor ez lesz. Vágyakozó pillantást vetek a smaragdzöld ruhára, amit annyira szerettem volna viselni, de talán nem is baj, valamivel kihívóbb, mint az, amire végül a konszenzusos választás esett. Csakhogy - csakhogy! Felháborodott pillantással mérem végig Edgart, elé lépek, és ezúttal fenyegetően fölé tornyosulok, ami egyébiránt sosem történne meg, ha nem az ágyon ülne. - Szerinted mit csináltam, mielőtt megismertelek? Másokhoz rohangáltam, hogy ugyan, húzzák már fel a cipzáromat? - Megcsóválom a fejemet, pár nedves tincs kiszabadul a fülem mögül, azokat visszatűröm. - És hogy te? Majd rám kened? Remélem, az eddigi jó magaviseletem miatt majd csak elnézik nekem. Valahogy. - Hozzá hajolok, és ha hagyja magát, incselkedve megcsókolom. - Egy kis késés amúgy sem a világ vége. Mondjuk, harminchárom perc? - Az ujjaim összekócolják a haját. Na, kérlek, kérlek! Ígérem, egész hétvégén jó leszek, ha ezt a harminchárom percet most nekem adod.
|
| | | | Szer. Dec. 01, 2021 5:41 pm | Néma, lassú bólintással csatlakozok a színjátékba, kezemet a jobb vállára téve, finoman megszorongatva, ahogy bizalmasan közelebb húzom az oldalamhoz. Felesleges konkrétan kimondanom, utalnom rá tudom mire célozgat a borral és az évekkel. Touché? - Nézd, ha szeretnél kettesben maradni vele csak mondd, anyámat lefoglalom, ne legyünk az utatokban. - szemmel láthatóan komolyan veszem a támogatói szerepet, a lovat csak még jobban alá igazítom a szavaimmal és érdeklődőn fürkészem a tekintetét mi lesz a válasza, azután eleresztem, kettő finomabbat simítok a vállán. A színválasztással nem füllentettem, véleményem szerint azzal férkőzne a legközelebb a családfő szívéhez külcsín szempontjából, a döntés rajta áll amellett teszi le a voksát vagy a másik három közül kerül ki a győztes. A visszavágás hallatán kedvtelten fújtatok csupán, halvány félmosollyal a szám sarkában. - Adj öt percet, hátha addigra kialakul bennem a vágyott szégyenérzeted. - egy lépést teszek az ágy felé, majd megfordulok, háttal haladok tovább ne a vállam felett címezzem neki a kiegészítést. - ...de csak rávilágítok; édesanyád a bort élvezte, nem vele együtt engem. - mérsékeltebben, de viszonzom azt a szemöldök moccanást, amivel indított és a tekintetemmel végigmérem, egyértelműsítve a ruha mivel jár együtt, kéz a kézben. A bor a díszzacskóban került átadásra, a szín szerint választandó ruhaköltemény azonban őköré van csomagolva. Egyenértékűnek kellene tekintenem a kettőt? Hm, emiatt a szégyen messziről kerülni fog és hagyom hadd üljön ki a vonásaimra, míg helyet foglalok. A figyelmemet nem kerüli el hosszabban otthagyta a lélekpárját a másik darabon. - ...vagy amelyiket szeretnéd. - halkabban, puhábban jegyzem meg. Mindössze javaslatot tettem, nem szabtam meg mit viseljen, sose tenném, sose kellett még, mert nem megfelelően választott volna, a nívósabb rendezvények alkalmával sem. Az összehajtott ruhát a hátam mögé teszem, amíg odalép és feljebb emelt állal vizslatom az arcát. A bosszús pillantása egyfajta bájt kölcsönöz neki, nem elrettentő hatást ér el vele, de egyelőre nem szívom vele a vérét. Higgadtan nézem, hallgatom és a derekának két oldalára költöztetem fel a tenyereim, mialatt kikéri magának a feltételezést. Pontosan erről van szó. - Szerinted kizárólag munkával szórakoztatom magam az értékes, ritka szabadidőmben, hm? - ő meg a cipzár, én meg az akták. Sztereotípiából sztereotípiába. Finoman vezetem rá, cseppett sem kikérően, rosszallóan. Ha nem hajolna, fosztana meg a feleletadás lehetőségétől eloszlatnám az idilli engedékenységről álmodozását, melyet nehezen tudok elképzelni a családom részéről, de ez nem olyan fontos, hagyom magam, viszonzom a csókját.A továbbgyűrűző gondolatot viszont már meg kell állítsam. Futólag elemelem róla a kékjeimet, a karórámat ellenőrzöm. - Máskor kapsz harminchárom percet, többet is, de jelenleg épp van húsz perced elkészülni és hiába vagy egy angyal az ő szemükben, nem maradna megjegyzés nélkül. - sose maradt... nem, mintha gyakran előfordult volna azután a bizonyos karácsonyi eset után. Engesztelőn masszírozom meg az oldalát, kérőn akasztom össze a tekintetem az övével és finom mozdulattal igyekszem megfordítani, amivel egy időben állok fel, közvetlen mögé. Ha nem ellenkezik, pedig terelgetni kezdem a fürdő, a gardrób irányába. - ...és mindjárt tizenkilenc lesz a húszból. - a kommentárt a füle mellett kapja meg, hátha égetőbbé, valósabbá válik a sietség számára is.
|
| | | | Szer. Dec. 01, 2021 6:54 pm | - Edgar! - szólok rá, mikor belemegy a játékba. Most komolyan? Az apja és én? Ezt, remélem, nem gondolja komolyan, pedig amikor ilyen, hiába figyelem az arcát, képtelen vagyok rájönni. Én, aki egyébként büszke vagyok arra, milyen ügyesen látok a különböző maszkok mögé - a férjem még mindig kifog rajtam, időről időre. - Nem gondolhatod komolyan! Ez csak egy ruha! - Arról a nevetséges felvetésről pedig ne is beszéljünk, hogy ő és anyám - szóval, nem, ezt még válaszra sem méltatom. Egyáltalán, mióta számít egy apró gesztus szexuális ajánlatnak az apósom felé? - Talán kertésznadrágban kéne mennem. És flanelingben. Akkor lenyugodnál egy kicsit, persze, annak az árán, hogy utána egész hétvégén hallgathasd a megjegyzéseket, hogy a feleséged még felöltözni se tud.
Ha valamit megtanultam rövid együtt töltött időnk során, akkor az ez. Edgar nőrokonai, már az anyját leszámítva, szeretik megemlíteni, ha valamiben nem illeszkedsz az elvárásokhoz - persze, az, hogy ezekhez az elvárásokhoz véres verítékkel sem érhetsz fel soha, más kérdés. Mindenesetre, ha jól tudom, én még olcsón megúsztam. Szerencse, hogy bele tudok simulni az adandó helyzetekbe. - Inkább remélem, hogy csak munkával szórakoztatod magad - nézek rá sokat sejtető mosollyal, ilyen közelről jól látom a lámpa tükröződő fényét a szemében. - Hm, oké. Akkor most elengedem ezt a harminchárom percet. De, csak hogy tudd, sok harminchárom perc van már a rovásodon - nézek a szemébe komolyan, mielőtt engedelmesen megfordulnék és nekiindulnék, hogy befejezzem a pakolást. De a nyakam még percekig bizsereg ott, ahol pár perce még a szája volt. Edgar pontosan tudja, mivel gyakoroljon rám hatást, mivel győzzön meg és nyűgözzön le olyannyira, hogy erőm se maradjon ellenkezni. - Mortimer bácsikád is jön? - kiabálok ki, miközben ismét fejest ugrok a gardróbba néhány pulóver után kutatva.
|
| | | | Szer. Dec. 01, 2021 9:23 pm | Aprót szusszanok, az ingert, mely az arcom átdörgölését, pillanatnyi időre tenyerembe temetését eszközölné legyűröm és mindössze lassan csóválom a fejem. A túlzások játéka ezek szerint nincs ínyére, ha nem az általa választott témában játszódik vagy a kelleténél komolyabban vette a komolytalannak ható firtatásomat. Finomodott vonásokkal tartom fel mindkét kezem, mintegy a béke jeleként. Ha a külső jobban tükrözi a belsőt, talán nem siklunk el egymás mellett és az üzenet jó helyen ér célba. - Hé, hé, hé. Egy. A flaneling, kertésznadrág kombó ugyanolyan jól állna. - puhítás első fázisa... - Kettő. Nem állt szándékomban felháborodást szítani. Elnézésed kérem, csak vicc volt. - a második a nemes egyszerűséggel kivitelezett bocsánatkérés, minimális magyarázattal, hogy ne váljon szájbarágóssá, ne nyújtsuk túl és ne rágódjunk rajta tovább. Eleve, ha sejtettem volna nem csapja le a labdát, fel se dobtam volna. Nyugtalanságot nem szült előzőleg a szín iránti érdeklődésével, a fantáziálgatás sem érintett érzékenyen, ám a humoromat kényelmesen becsomagolom a bőröndömbe a ruháim mellé, hátha a későbbi időszak jobban fog kedvezni neki. A keltett feszültséget inkább kerülöm, megelőzöm. - Miért, mi a problémád az unalmas hobbijaimmal? - árnyalatnyit közelebb húzom, ahogy összefonom az ujjaim a dereka mögött a célozgató megjegyzését kísérő mosolyának hatására. Sejtet és sejtem, de felnőtt nő, aki hangot tud adni az aggályainak, így mindaddig nem látok bele semmi pluszt a mondanivalójába, amíg egy az egyben el nem hangzik tőle, nem áll szándékomban kigáncsolni saját magam... ennél jobban. A bűntudat mardos, emiatt kapnak az apróságok nagyobb figyelmet, mint például a kávé, egy-egy feladat átvétele a háztartásban, még akkor is, ha aznap valóban csak a hosszú munkaórák tartottak házon kívül és emiatt igyekszem tényleg meghallgatni, amit mond, nem csak az egyik fülemen be, másikon ki. - Nem mellesleg elég savanyú embernek remélsz. - a kiegészítést automatikusan, lélegzetvételnyivel később az előző mondat befejeztével csúsztatom oda. Hazudnék, ha azt mondanám nagy kedvvel indulok neki a hétvégének, a rokoni zsongásnak, a nagyító alatti létezés egy újabb epizódjának. Egy részem mindig élvezte, a másik részem viszont máshová húz. - Tudom, tudom. - elismerem, el nem vitatom. A munkára fogom, a fáradtságra, elvétve fejfájásra, mert az túlontúl átlátszó és főleg az ő nemének eszköze, míg próbálom reális talajon tartani az indokaimat a halasztások kapcsán. Pár lépéssel megsegélem az övéit, addig nem eresztem el, végül az ajtófélfáig kísérem, annak dőlve szemlélem. - Tudok valahogy segíteni? - intézem a hátának a kérdést, ahogy fordul a benti szekrények felé. - Igen, miért...? - a legvégét a levegőben hagyom, nem kezdek tippelgetésbe, feltételezések dobálózásába, helyette hagyom, hadd fejtse ki mi végre összpontosul Mortimer köré az érdeklődése.
|
| | | | Szer. Dec. 01, 2021 10:39 pm | Nem felelek. A problémám annyi, hogy olykor úgy érzem, én vagyok a hobbid - ha felelnék, talán ezt mondanám. Vagy azt, hogy a múltkor női kölnit éreztem az ingén, mikor benyúltam a szennyeskosárba. De könnyen lehet, hogy csak egy kollegája hajolt hozzá túlságosan közel. Vagy üzleti ebéden voltak, talán többen ültek az asztalnál, és kicsit összezsúfolódtak. Megesik. Megeshet? Edgar, én csak hűségesnek reméllek, mondanám. És biztosan jobb, hogy nem mondom. Hiszen Edgar Bones, a tisztesség és az erény bajnoka, a jog ismerője és alakítója - távol áll tőle minden, ami becstelen, ami kétszínű, ami erkölcstelen. Hogy olykor kedélyességet színlel akkor is, amikor kényelmetlen neki egy helyzet? Nála jobban senki nem csinálja. Bár nem ismerem Edgart régóta, de elismerem az erényeit, és éppen olyan elnéző vagyok a hibáival szemben. Tudom, milyen ember - ez nem zárja ki, hogy olykor meglepetést okozzon. Sőt. - Talán nem említettem, de a savanyú a romantikus szinonimája a szótáramban.
Örülök, hogy végül ez a téma elsikkad, de azonnal meg is bánom, hogy Mortimer bácsikájára tereltem a szót. Az az ember egy karikatúra, összesen kétszer találkoztunk idáig, de mindig meglep, hogy az anyósom megtűri egy hétvégén át. Bár, valószínűleg nincs választása, hiszen a sógora. Hogy a szavaim élét tompítsam, a bőröndbe lebegtetek három pulóvert Edgar feje mellett, két elegánsabbat, és egyet a kényelem és a praktikum kedvéért. Anya büszke lenne rám, mindenre gondolok. - Csak azért, mert az esküvőn kiprovokált belőlem egy fogadást - pendítem meg, és örülök, hogy a figyelmemet ismét a ruhák felé fordítom. Oda sem nézve hajitok át a gardróbon két melltartót, remélve, hogy csont nélkül célbatalálok. - Nem nagy szám, de inkább nem veszítenék vele szemben. - Persze, Izabel csak utólag figyelmeztetett, hogy Mortimerrel nem szabad fogadni. Így húzza rá mindenkire a vizes lepedőt, akivel egy kicsit is kompromittálhatja Edgart. Nem mintha sokat nyerne vele, ha egyszer a férjemhez kerül a cég irányítása. - Milyen arcot vágjunk, mikor édesapád megteszi a nagy bejelentést? Döbbentet? Hálásat? Szomjasat? - vigyorgok rá a vállam felett, és remélem, ezzel annyiban hagyjuk a nagybátyját.
|
| | | | Csüt. Dec. 02, 2021 5:46 pm | - Felettébb érdekes szótárad van. - nem megyek bele a téma tovább boncolásába vagy kezdem el fejtegetni vajh' hol húzódik a két szó közti kifacsart hasonlóság, aminek okán szinonimaként őrzi őket az Alba-lexikon valamelyik lapján. Zárni kívánó szándékot érzek a szavai mögött, ha figyelembe veszem szó nélkül maradt az előzmény, a problémát kutató kérdésem. A lelki békénket éppen elég sok minden zavarhatja meg a hétvége folyamán ahhoz bele akarjam vetni magam a vallatásába, így a jobbom nyújtom segítségül, míg ő érzékelhetően a pálcájáét veszi igénybe. Zsebre csúsztatom hát a ballal együtt, utolsó pillantást vetek az órámra. Tizenkilenc perc. Mortimer megosztó rokonnak számít, a maga módján szórakoztatónak találom a jelenlétét, egyszer annak, egyszer szánnivalónak, amit a kétségbeesett viselkedésével vív ki a figyelemért ácsingózásának közepette. Ha csak a saját történeteit mesélné, másokat ne vonna bele egy újabb, nagybetűs parádéba, könnyebb eset lehetne, elviselhetőbb a rosszabb momentumaiban is. A fogadás említésére a szempáromat az üstököm mellett elszálló pulóverről ráemelem, ügyet sem vetve a szárával következőleg majd' eltaláló melltartó esetére. - Lám, lám. Milyen fogadásra sikerült rávennie az öregnek? - aggodalmat nem érzek, egyáltalán nem buta lány, hogy valami ostobaságba belement volna az első benyomás alapján is kétesnek ítélhető nagybátyámmal. Szeret hencegni, az orrom alá dörgölni dolgokat, ám ezt nem hintette még el Mortimer és az esküvőn a feleségem sem tett róla említést, a kíváncsiságom teljesen természetes. A vigyorát egy szelídebbel viszonzom, két alig látható fejcsóválással. - Ha megteszi, ki tudja meddig van kedve húzni... de mindenképp konszolidáltak maradunk. Meglepődést nincs értelme tettetni, a nagyképűséget viszont nagy ívben kerülném. A hálás még egy egész jó körülírása annak hogyan kívánom fogadni a bejelentést. - ámbár, ha bizonyos rokonok túl nagy hévvel fogják kifejezni hihetetlenkedésüket nem fogom szégyellni lenyomni a torkukon, pontosan miért nem ő a döntések kegyeltjei. Az eredeti terv tehát a méltóságteljes, csendes fogadtatás. - Azt csak remélni merem nem akar apám vérre menő csatározást látni a pólómeccsnél így utána fog szót ejteni a cég átadásáról... bár fogadni nem mernék rá, kedvtelésből kitelhet tőle. - ő már nyugdíjas, hátradőlhet és élvezheti a fiatalok viaskodását... pontosan így, kinézem belőle önszórakoztatás gyanánt. Nagyot szusszanok, a tarkómhoz nyúlok, azért egy medimágusi közbeavatkozást jobb szeretnék megúszni. Legutóbb is majd' kivitte a térdem az egyik kuzin, kicsinyes bosszúból vagy bénázásból, szinte egyre megy.
|
| | | | Hétf. Dec. 06, 2021 12:46 pm | Magamban mosolyogva hallgatom Edgar elmélkedését arról, hogy reméli, az apja nem fog kibabrálni vele csak azért, hogy a pólómeccs akciódúsabb legyen. Nem mintha ehhez annyira babrálni kéne - még a jegyességünk rövid, de rendkívül intenzív ideje alatt láttam egy Bones-féle pólómeccset, ami alatt hihetetlen örömmel töltött el, hogy engem senki nem zavar ki a pályára. A lényeg, ahogy az anyósom fogalmazott, amúgy is a pálya mellett zajlik. Ebben azóta sem inogtam meg, mivel több magas labdát kellett kikerülnöm a füvön állva a tekintetek kereszttüzét, és a pezsgőt dicsérve, mint korábban valaha. Milyen képmutató asszony lennék, ha ezt nem tenném szóvá! - Ó, Edgar, ha tudnád, mennyire sajnálom, hogy a majdnem kétméteres magasságoddal és a kétajtós szekrény széles vállaiddal bárki is kipécéz téged magának - nézek rá tettetett sopánkodással, miközben elsasszézok mellette a bőröndömhöz, a karomon cipelve egy adag összekeveredett fehérneműt és szoknyát, amit szándékom szerint úgy fogok a bőröndbe bevágni, hogy oda se nézek. Nincs időm a finomkodásra, és csak áltatom magam, ha azt gondolom, hogy több idővel akkurátusabban pakolnék be a hétvégére.
- Nem féltelek. Ha valaki, hát te képes vagy megvédeni magadat - teszem hozzá, és ezúttal már alig nyomom el az elismerő tónust a hangomban. A ruhákat a bőröndbe passzírozom, majd lecsukom, és némi erőlködéssel nekiállok becipzározni. Ki hitte volna, hogy két és fél napra összecsomagolni ennyire megerőltető? - De, ha adhatok egy tanácsot. Vértezd fel magad! Nem ismerem a családodat túl régóta, de... hogy is mondjam? Van egy stílusotok, már ami a versenyzést illeti. - Jobb is, ha Edgar nagybátyjáról nem esik több szó. Mortimert majd csak elsikálom valahogy, nem lehet olyan nehéz, miközben majd italba fojtja a bánatát. - Egyébként meg, mióta érdekel téged mások véleménye? Mármint, bárkié, a feleségedén kívül. - Nézek fel rá a bőröndről, egy cinkos mosollyal, mielőtt a cipzár felé böknék. - Segítenél?
|
| | | | Szer. Dec. 08, 2021 10:49 pm | A szemem sarkából követem a mellettem elhaladó szökellését. A meg-sem-játszott, nem-létező aggodalmának hangjait csendes bólintással konstatálom, a végére érve fordulok, a gerincem a félfának fektetem, a lustán rávetülő tekintetem a felemásan megemelkedett szemöldökömmel, pedig többet elárul, mintha szóra nyitnám a szám. A sarkában azért érzékelhető az enyhe felfelé ívelődés. - Ha már az este becsempésztél egy ellenszurkolói zászlót a bőröndödbe és azért halmozod ennyire a tartalmát; csak szólj, nem veszem a szívemre. Megértem, ha szeretnéd látni ahogy izzadok a pályán. - az évek alatt második bőrként nőtt hozzám ez a fajta figyelem, a probléma önmagában nem ezzel vagy a felvázolt stílussal van, amire igenlőn szélesedik a mosolyom. A kettő kombinációja keveredik a kuzinok rosszul kezelt, túlzásokhoz vezető vérmérsékletével, melynek csak a gondolata is egy elnyomott sóhajt csikar ki belőlem. Egyszerűen csak jobban preferálnám, ha nem éleződne ki arra a szituáció az összes eddig tartogatott ellenérzéseiket, féltékenységüket most kívánnák szó szerint leverni a drága rokonok, miközben minden szabálytalanságot még csak nem is súroló esetnél már bírót kiáltanak, hátha egy hibapontot ránk verhetnek. Tizenhat perc. - Téged idézve; nem kell félts. - tény. Automatikusan számolok a nagyobb odafigyeléssel, eddig is egész jól elkerültem a fatális következményeket annak az egy alkalomnak a kivételével, amikor sok-sok éve a sípcsontomat kellett kezelni a helyszínen. A ló hibája volt, tehát a gazdájáé ahogy ők tálalták a gáncsolás, taposás okát. A kérésre rögtön lépek, hogy csatlakozva mellé rátenyereljek a poggyász tetejére, jobban összenyomjam a cipzár elhúzását lehetővé téve. - Kérlek, kicsinyesen nem fogom az orruk alá dörgölni azt, amiért megdolgoztam. Épp eléggé fognak főni a saját levükben kisujjamat se kelljen mozdítanom a vérnyomásuk megnöveléséhez, elég lesz levegőt vennem. - enyhén oldalra döntöm a fejem és ha sikeresen lezárta a rásegítéssel a táskát, felállok. Tizennégy perc. - Vagy talán a véleményed szerint halotti tort kellene tartanunk a számukra a bejelentésnél, hm? - finoman érintem a derekát a gerincoszlop mentén, puhán terelem és ha kérdőn csillan a szempárja készségesen tartom fel emlékeztetőül a karomat, hogy rálátása legyen az órára. A véremet szívhatja később is, az ráér. - ...és abban ne reménykedj ilyen könnyen megúszod a témát; Mortimer milyen fogadásra vett rá? - célzatosan dobom meg a szemöldökömet, ha nem épp az előkészületének valamelyik kellékét stíröli.
|
| | | | Szomb. Dec. 11, 2021 11:30 am | - Nem mintha értenék az emberekhez - kezdek bele végül, ahogy a bőrönd felett rápillantok. - De talán segítene a helyzeteden, ha kicsit háttérbe vonulnál. Tudod, engednél másokat is tündökölni, még akkor is, ha kevésbé érdemesek rá, mint te - jegyzem meg, a végén jelentőségteljesen elhalkulva. Bár az élet számos területén nem vagyok valami méltóságteljes vagy tiszteletet parancsoló, azért az emberi viselkedéshez nagyon is értek, még akkor is, ha még csak gyakornoknak számítok a Mungóban. Vannak esetek, amikben nem ismerem ki magam, amiken sokáig töröm a fejem, hogyan segíthetnék, de Edgar és családja kapcsolata nem ilyen. Ők, bár ezt sosem reklámoztam nekik, a hatalom és a megbecsülés iránti vágyukban csak olyanok, mint bármelyik család, ahol el kellett volna már régen rendezni a nézeteltéréseket, de mindenki túl makacs és gőgös ahhoz, hogy ezt megtegye. Így a férjem minden alkalommal céltáblának érezheti magát, mikor összegyűlnek a rokonai.
- Tudod... - tétovázok egy pillanatig, mielőtt felegyenesednék a bőrönd mellől. - Amikor megismertelek. Azért mentem oda hozzád, mert Nathan felpiszkált, hogy ha emberhátrányban vagyunk is, te biztosan nem jössz oda játszani velünk. A pórnéppel. Te túlságosan fontos vagy az ilyesmihez. - És már csak azért is mennem kellett, hogy bebizonyíthassam, mennyire téved Nathan, nem annyira Edgarral, mint velem kapcsolatban. - Ez a hétvége jó alkalom lenne arra, hogy ezeken a véleményeken változtass, nem? - Persze, nem akarom erőltetni. Ha Edgar egy picit is élvezi, hogy ilyen figyelem veszi őt körül, ezen csak az én véleményem miatt nem fog változtatni. Azért elkapom a kezét a hátam mögül, és a tenyerébe csókolok. - Három perc, és kész vagyok. - Addig ne is halljak többet a nagybátyjáról! Ismét eltűnök a gardróbban, hogy pár perces puffogás és kapkodva öltözködés után farmernadrágban, vastag zokniban és meleg pulóverben térjek vissza. - Így jó?
|
| | | | Csüt. Dec. 23, 2021 12:17 pm | A mondatkezdéssel magára vonja a figyelmem, vakon szorítom le a bőrönd felső részét, lassú, pár mozdulatnyi matatást követően húzom el a cipzár kocsiját a fémsínen. - Értesz hozzájuk. – teszem hozzá nem mellékesen, mikor már csupán támasztékomul használom a poggyászát. - A megközelítés jó, működőképes alapesetben, de nem fogom olyanok kedvéért kisebbnek tetetni magam, akik minden egyes lépésemnél az elbotlásomban reménykednek. – a kedvességem luxusát ilyen formában nem érdemelték ki, szinte soha sem a szóban forgó rokonok, kiknek acsarkodása a helyiség teljes csendjét is fehér zajjal telíti meg. Igen, elfordul megtámogatom anyám fellengző beszélgetésíveit, amikor a stílusuk pofátlanabbá válik, okot adnak rá, más esetben ellenben ő is tudja, nem kapálózok kétségbeesetten a témában, kényelmesen sodródom a diskurálás aktuális tárgyának árával és olykor finoman terelek, a túlzásokat letagadom, de semmit, amit saját kezűleg tettem le az asztalra. Megbonthatatlan a szelíden kifogásolt körforgás a család másik ágával. Ha nem játszanának piszkosan, nekünk se kellene olyan komolyan venni például a pályán zajló tevékenységeiket, lehetne lezseren élvezi azt, mint egymás között szoktuk, kevésbé vérre menően. A véleményem mellett kitartok ahogy felállok. A szándékát értékelem, ám a javaslat messze nem elég megoldásnak és a nyelvük rajtam élezését nem fogom szó nélkül tűrni minden abba az irányba tett, általuk észre sem vett gesztus megtételét követően. A rövid történetet hallva finoman ívelődik a szemöldökvonalam, vérszegény mosoly költözik a szám sarkába. Szóval az öcsém így fest le másoknak? Is. Gyengén sóhajtok, alig hallhatóan. Őszinte, földet a lábam alól is kihúzó erejű meglepetést nem okoz mindezt hallani, kívülről elfogadom ilyennek tűnhetek mások számára. A kezem a vállára teszem, finoman megszorítom, rásimítok, mielőtt a derekára helyezném udvarias siettetés céljából. - Megpróbálom. A kedvedért, de nem bocsátkozom ígéretekbe, ha megütik a jól ismert stílusukat. – hagyom magam, beadom a derekam, ha már a reggel másként nem tettem és a kedvére téve elhangzanak a majdnem minden nő fülét cirógató szavak. A kedvéért, kimondatlanul érte. A legkevesebb rovásaim után... Az újabb kikerülő hadműveletét látva, hallva szélesebbé válik a számon tanyázó ív. - Pofátlan terelés, de hess, hess. – addig nem zavarom, a késés ügye kényesebb, mint amennyire Mortimer valaha válhatna és nem hiányzik rám kenje, mert szóval tartottam a készülődés ideje alatt. Az ajtófélfához költözöm, ott várakozom csendben, oda-odafigyelve a morgolódására a választás pillanataiban. Röviden végigfuttatom rajta a tekintetem, tetőtől talpig. Csak a műsor kedvéért, semmint komoly szándéktól vezérelve. - Tökéletes. – tíz perc. A haja után nyúlok, egy tincset az ujjaim között morzsolok el az arca elé emelve, ez még vizes, ezen kívül valóban minden rendben van. - Szóval… időben jól teljesítettél, Mortimer, nem úszod meg. Még pont belefér. – ragaszkodom hozzá, mint eb a csonthoz, láthatja.
|
| | | | | | | |
| Engedélyek ebben a fórumban: Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. |
| |
| |
| Bejelentkezés ◇◈ I solemnly swear... ◈◇ | |
A fórum ideje |
◇◈ New weather report ◈◇
2023/24. tanév: Nyár
|
Online ◇◈ follow the butterflies... ◈◇ | Nincs Jelenleg 157 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 157 vendég :: 1 Bot |
Bagoly Posta |
◇◈ I enjoyed the meetings, too ◈◇
|
Utolsó bûbájok ◇◈ Anything’s possible... ◈◇ | Pént. Nov. 22, 2024 10:04 pm Juliet Denoir Pént. Nov. 22, 2024 8:59 pm Theodore Nott Pént. Nov. 22, 2024 6:04 pm Hollyn Shelby Csüt. Nov. 21, 2024 7:06 pm Léanor D. Lecomte Szer. Nov. 20, 2024 12:48 pm Theodore Nott Kedd Nov. 19, 2024 12:08 pm Dorothy Rosier Kedd Nov. 19, 2024 10:34 am Anja Vogel Hétf. Nov. 18, 2024 11:38 pm Calysta Munter-Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:49 pm Remus E. Graves Hétf. Nov. 18, 2024 6:15 pm Lucas Brown-Parkinson |
|