Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Laodice Gaunt

Anonymous

Laodice Gaunt Empty
Vendég
Szomb. Nov. 27, 2021 6:23 pm

Laodice Apama  Gaunt

Dice, Lala

"Ha valami korán jön vagy késik, mindent felboríthat maga körül."

Nem:

Kor: 18 év

Vér: Aranyvérű születésű

Születési hely: Dublin / Gaunt kúria

Iskola/ház:
Roxfort - Mardekár
Munka: Roxforti tanuló

Családi állapot: Eljegyzett

Patrónus: óriás boa

Pálca: Égerfa pálca, főnixtoll maggal, 10 hüvelyk, merev

Amit szeretnek bennem

Kiskora óta súlykolták belé az aranyvérűek kiváltságosságát. Nem gondolhatott másképp sohasem rá, mint egy ajándékra. Nem veti meg, de egyértelműen lenézi azokat, akik nem aranyvérűek. Viszont nincs ellenére a jelenlétük, egyszerűen csak nem tudja egy szinten kezelni őket saját magával.
Már kislányként ragaszkodó típus volt, szerette a társaságot, de hamar meg kellett tanulnia, hogy amit szeret, azt könnyen el is veszítheti. Ennél fogva pedig, akit szeret, azt tiszte szívből, teljes valójában kimutatva. Még ha kisebbként nem is, mostanra már eljutott arra a szintre, hogy bármikor kiálljon szeretteiért.
Tulajdonságai között mindig is jelen volt egyfajta büszke, nemesi magatartás, ami talán az anyai dédszülőktől is eredhet, emellett az is hozzátársul, hogy rendkívül nemes családba született bele. Gyerekkora óta szabályok szerint élte az életét. Ezeket a szabályokat az apja és az anyja írta, amik ellen már régen megtanulta, hogy nem érdemes harcolni, hanem inkább betartja őket, hogy ne származzon belőle kára. Persze titkai neki is vannak, miket nem tár fel egy családtagja előtt sem. Ebből kifolyólag egy rendkívül pedáns, alapos és fegyelmezett nő lett belőle, viselkedése kifogástalan volt a Roxfortban is.
Röviden? Olyan réteges lehet, mint egy hagyma.
Szereti, ha igaza van és azt is, ha az utolsó szó is az övé lehet. Valakinek ezt a szerepet is vállalnia kell és én önként jelentkezik.
Amit csinál, azt szereti teljes erőbedobással, maximálisan pörögve csinálni. Megtartja a szavát és rá mindig lehet számítani. Általában őt szeretik faképnél hagyni és nem pedig fordítva, szóval joggal állíthatja, nem szokása hátat fordítani másoknak. Különösen nem azoknak, akik fontosak neki.
Van benne felelősségtudat és képes felmérni minden helyzet súlyát - vagy éppen súlytalanságát is.

Ami zavar bennem másokat

Olykor csak a szája jár, és üresen fenyegetőzik, mikor elveszti a türelmét. Amikor kijön a béketűréséből, három fázist figyelhetünk meg viselkedésében: az első, amikor egy ér gyanúsan kidülled a nyaktájékon, és lüktet, egyre gyorsabban, a második, amikor kiabálni kezd, és a harmadik, amikor nemes egyszerűséggel neked esik. Bármivel. Könnyen elveszíti hidegvérét. Önzősége gyakorlatilag nem ismeri a határokat, különösebb lelkiismeret furdalás nélkül veszi el azt, amit akar függetlenül attól, hogy van-e már birtokosa az adott dolognak. Megszerzi, amire szüksége van, ám ezen kívül ott van az is, hogy nincs semmilyen időérzéke! Képes bárhonnan bármikor elkésni. Az óráról, egy megbeszélésről, családi ramazuriról, egy baráti találkozóról. Nála ez megszokott, a család is hozzá szokott, így ezzel (nagyon) probléma sincs.

Életem története

Ha tükörbe nézek

Nem nőtt túl magasra (168 cm), ami nem is baj, roppant elégedett a magasságával, hiszen pont az arany középutat találta meg. A súlyával sosem volt problémája (55 kg), alkata vékony, de nem az a bordakiállós típus, inkább az izmosabbik fajta, hiszen 2 évet kviddicsezett, utánna pedig versenytáncolt, persze mind ezt anyja kedvéért?  Mivel sokat mozog, egyenesen arányos az is, hogy képes sokat enni. Hosszú, háta közepéig omló, szőkésbarna haja van. Bőre is inkább fehér, szemei ugyan úgy abnormálisan világoskékek. Az öltözéke normálisnak mondható, szoknyák világába született bele, édesanyja megszeretette vele a női ruhákat.  Vannak olyan alkalmak, amikor az a bizonyos norma megköveteli a normális viseletet, kis-és nagyestélyik, koktélruhák, kosztümök! Tagadhatatlanul fontos számára a külsősége. Mindig neves tervezők alkotta, kihívóan elegáns, bájait kihangsúlyozó, nőies vonalvezetésű ruhadarabokat visel.

Családom

Édesapám

Antioch Gaunt (47 év) - az Akadémia Politikatudományi intézetének oktatója, illetve a Főnix Koalíció oszlopos tagja és parlamenti képviselője
.......

Édesanyám

Celia Andrine Gaunt (Née: Picquery) 46 év - Amneziátor Parancsnok
....

Testvéreim

Timarch Gaunt (26 év)
Attalus Gaunt (25 év)
Basil Gaunt (22 év)

Vőlegény

Luca ... 20 éves - Akadémiára jár. Csak 8 éves voltam, mikor közölték velem, hogyha eljön a Roxforti utolsó évem is, akkor eme úriember lesz a férjem. Kapcsolatunk amolyan hullámvasútszerű élnény, hol fent, hol lent vagyunk. Még csak egy csók sem csattant el közöttünk, mindent az esküvőre és az az utáni pillanatokra tartogatunk. A szülei tűkön ülnek, a fiú a Franciaország mágiaügyi miniszter  fia.

Családtagok

Marvolo Gaunt (68 év) nagyapa
Lavinia Gaunt (67 év) nagymama
Cadmus Gaunt (44 év) és Isabella Fleming (30 év)
- Leonie Gaunt(14 év) és Elias Gaunt (7 év)
Ignotus Gaunt (39 év) és Jocelyn Gaunt (36 év)
- Elaine Helga Gaunt (13 év) és Godric Salazar Gaunt (14 év)
Calypso Gaunt (32 év)

Az édesanyám oldaláról is akadnak szép számmal rokonok, velük azonban nem valami szoros a viszonyom. Az ottani öregebbek már panaszkodnak, hogy miért nem vagyok házas és efféle női marhaságok... valahogy velük sosem jöttem ki túl jól, ám nem azt jelenti, hogy nem is állok rendelkezésükre ha valami olyasmi akadna.

Apróságok

Amortentia
Meleg, fahéjas forraltbor illata, cickafarkfű-illat (enyhén kesernyés növényszag)

Mumus
pókok (arcahnofóbia)

Edevis tükre
Magát menyasszonyi ruhában, felszabadult boldogság árad belőle. Csak mosolyog, néha felnevet, és mintha állna mellette egy homályos férfi alakja, akire ránézve még szélesebben mosolyog.

Hobbim
Minden rendszeres elfoglaltságod a munkád, családod mellett. Pl. könyvolvasás, sport is lehet ilyen.

Elveim
Azok a dolgok, amik meghatározzák a viselkedésedet és gondolkodásodat, amik mentén a döntéseid nagyrészét meghozod.

Amit sosem tennék meg
Mindenkinek van valami, ami az egész lényével szemben áll és soha nem tenne még hasonlót sem. Ide írd, mi ez számodra.

Ami zavar
Az, hogy utolsó gyermeke vagyok apáméknak, no meg hogy ekkora a korkülönbség köztem és az idősebb bátyám között. A Gaunt családba -a nagy vértisztaság elmélet mellett - született 2 félvér is. Akiket nem is gyülölhetnék nagyon, mert rokonok. Ráadásul az apjukat jobban imádom, mint a sajátomat. Ha szekálják a fent említett unokatestvéreimet a származásuk miatt (hiszen őket csak én szekálhatom).

Ami a legfontosabb az életemben
A első számú prioritásod, amit minden helyzetben, mindennél előrébb helyezel.

Ami a legkevésbé fontos számomra
Azok a dolgok, amikről úgy érzed, nem befolyásolják az életedet és a fontossági sorrend végén helyezkednek el.

Amire büszke vagyok
Sikereid, eredményeid, esetleg származásod, családod, kinek mi.

Ha valamit megváltoztathatnék
Bármi, amit ha tehetnél, megváltoztatnál magadban vagy az életedben.

Így képzelem a jövõmet
Hol szeretnéd látni magad egy, öt, tíz év múlva, vagy életed végén.

Egyéb

Párszaszájú
Illuzionista
Beszélt nyelvek:  holland, orosz (szülői hatásra folyékonyan), francia (felsőfokú)

Jessica Alexander

Vissza az elejére Go down
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: