Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Surpriiiise!

Anonymous

Surpriiiise! Empty
Vendég
Vas. Nov. 14, 2021 11:38 am
Apának

Végre nyár van, és nem az iskola falai között unom szét magam. Félre ne értsen senki, tök jók az évfolyamtársak, a többiek, de a suli falain kívül is tudok velük együtt lenni, nem kell ahhoz suli. Mégsem az izgalom, vagy az ágy dob ki magából, hanem... ja, az ágy, mert sajnos csodálatos módon nem hagy aludni addig, ameddig én szeretnék, sőt, még lustálkodni sem. Rásziszegek, lehúzom a takarót az ágyról, a párnával együtt, majd a paplanba beletekerem magam, s horpasztok tovább, hiába süt hasamra a Nap.
Mai napra is terveztem csavargást, s míg mások a szüleiktől szeretnének elkerülni, engem csak a csavargás léte izgat. A szüleimért rajongok, nővéremért is, ami nálam általában abban fejeződik ki, hogy az agyukra megyek. Nem tehetek róla, akikkel a legjobban érzem magam, hajlamos vagyok húzni őket, s a végletekig mókázni velük.
Előtte azonban a ház egy részét akarom felfedezni. Előtte azonban túlélni a reggelit. Ó, nem, nem nekem kell túlélni, nekik, mert én is jelen vagyok! Ritkán vagyok kómás reggelinél, hiszen ételről van szó, s a társaságukról, s általában mind a kettő fel szokott tölteni energiával, s nem szokásom megtartani magamnak, átadom nekik, osztozzanak benne: tréfákban, mókás tettekben.
De már nagyon izgatott voltam saját elgondolásomtól, hogy márpedig nekem fel kell fedeznem a ház egyik eldugott részét. Talán még nem is voltam arra.
A felfelé vezető lépcső nyitva van, beosonok rajta, s nem veszem észre, hogy a huzat viszont nem csukja vissza az ajtót. Nem számít, sokkal inkább érdekel az, ami előttem van.
- Iiigen, igen, most jönne az, hogy úgy viselkedek, mint egy hatéves - suttogom magamnak halkan, miközben haladok tovább a folyosón. Fény? Még van.
A ház elég nagy, hogy legyen bőségesen időm felfedezni új dolgokat. És ezt a helyet valóban nem használtuk nagyon, a pókhálókat szórakozottan tépegetem le, figyelve, mikor érkezik társaságom a soklábúak közül. Deh... jobban félnek tőlem, mint .. ja, én nem félek tőlük. Legalábbis tőlük nem.
A szobákon végighaladva, találok pár érdekes dolgot. Az egyik könyvespolc egyből felkelti az érdeklődésemet. Nem feltétlenül az olvasás miatt. Tipikusan olyan könyvespolc, amely gyanús.
- Csak egy ostoba gondolja, hogy te csak átlagos könyvespolc vagy - állok meg előtte, felnézek rá, majd le.
- Merre is van az a cuki kiiii... - hozzáérnék a könyvekhez, valami meglódít, s egy egész könyvkészlettel egyetemben egy másik szobában terülök el, végigkíséri a hangom a hirtelen helyváltást, s utána megérkeznek a könyvek is, néhány meg is ágyaz nekem.
A fejemről leveszem a kezem, s felnézve, körbenézek. Ójaj, ez apa dolgozószoba-könyvtára. És rémlik, hogy talán éppen abba az időszakba esek bele, amikor itt van.
- Meglepi! - pár pókhálót azért kiköpök, amit a hajam nem gyűjtött össze útközben.

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Surpriiiise! Empty
Vendég
Csüt. Jan. 13, 2022 5:20 pm

váratlan látogató
kisfiam

Nem különösebben rajong az iskolai szünetekért, ez ugyanis azt jelenti, túl sok a szabadideje, amelyben nem feltétlenül járhatja be a világot. Pedig ezt tenné legszívesebben, tervezi is az utat titokban, amit majd csak akkor mond el a feleségének, amikor már indulásra készen áll. Doris ugyanis szeretne strandra járni, meg koncertekre a gyerekekkel, na de csoda lenne, ha erre a férjét rá tudná szedni. Nem akar ő sokat, csak egy-két hetet a nyárból, amelyet délen, talán Amerikában tölthet kutatással. Csak hogy besegítsen testvérének...
Az utat tervezi, olvasgat a legújabb felfedezésekről, amikor a váratlan vendége kérdés nélkül betoppan az irodájába. Az iroda még a bejáraton át is tiltott a gyerekek számára, nem beszélve a titkos átjáróról a déli szárny unalmas, régi könyvtárából.
Viserion felvonja szemöldökét, s a hang irányába fordul. Ráhúz egy üres pergament olvasmányára, hisz biztosra veszi, Rowan azonnal beszámolna édesanyjának a látottakról.
- Fiam? Te meg mit kerestél a könyvtárban? - kérdését ridegen szegezi a gyermeknek. Feláll az asztaltól, s begombolja zakóját. Órák óta itt van, a nagy ücsörgésben észre sem vette, hogy a nyári napsütés felmelegítette a szobát. Csak most, amikor az elfedett rémületben meg kell igazítani ingjének gallérját, elkerülve a túlhevülést.
- Nincs még kora ahhoz, hogy csámborogj? Anyád gondolom nem tud róla, merre jártál... - tudja előre a választ. Tesz egy-két lépést előre, majd az asztalának támaszkodik. Rowan még tizenhat éves fejjel is rengeteg galibát tud okozni.
Š Mouette / Icon : tumblr / Citation : Marylin Monroe
Anonymous

Surpriiiise! Empty
Vendég
Hétf. Feb. 28, 2022 10:41 pm
Apának

Azt próbálja meg nekem egyszer valaki beadni, hogy egy varázsló háza nincs tele meglepikkel. Hahhaa, ott biztos addig nevetnék, míg ki nem lukad a hasam, vagy görcsölve nem görnyedek össze, mert már nem bírom a röhögést!
Én meg kifejezetten vagyok olyan, hogy ami tiltott, még úgyisjobban és csakazértis! Így végre bevetem magam a régi épületszárnyba.
És mintha nem igazán akarna vendégül látni, ami ostobaság, én vagyok túlzottan kíváncsi, és mindent is kipróbálni, meg is találom a titkos kis átjárót, amire majd iiiirtó büszke leszek, egyelőre próbálom túlélni a tömegvonzás, akarom mondani a varázsvonzás törvényét, miszerint, aki belép egy ilyen átjáróba, át is fog kelni rajta.
Mielőtt megszólalnék, megfigyelem magam, mindenem egyben van-e, s csak azután szólalok meg, majd üdvözlöm apát, érzékelve jelenlétét. Tehát nem csak elgondolás, hogy ott van. Én meg bajban, tudom. S hol kéne, meglepjen? Az a természetes állapotom!
- Eltévedtem? - dehogy állítom, még a végén az hazugság lenne, márpedig apának nem szeretek hazudni. Szeretem, és hát nem tehet róla, hogy a nyughatatlan vérét örököltem, meg még mellé mást is szerintem, a felmenőktől.
Felkelek közben, s nem zavar, hogy tiszta pókháló és por vagyok, az is a természetes állapot járuléka, anyám legnagyobb örömére, mert abba a piszkolódott ruha is beletartozik.
- Ahhoz sosincs elég korán - vigyorgok, szememből kidörzsölve a port. - És ezt éppen te kérdezed? Mit csinálsz? Utazgatol megint képzeletben? Miért nem mész a bácsikámmal? Akármelyikkel? Bár Liam bácsikám nem egy életbiztosítás - aztán legyintek, s mint akinek teljesen természetes, az íróasztalához lépek, és naná, hogy kiszúrom, valamit takargat, és naná, hogy nekem kedvem támad felfedni! Ha engedi. De amúgy is a fotelt akartam kipróbálni mindig is, ami itt volt, bele is vetem magam, nem törődve azzal, hogy a pókhálók egy része hevesen fog érdeklődni a huzat anyag iránt, ragaszkodóan.
- Ugye, van kedved velünk jönni, kirándulni? Anyával tervezünk egy kis kirándulást a közeli erdőbe. Most kezdett virágozni aaaa... aaaa - gyógynövénytan és én, az valahol nem egy univerzumban léteznek. Vagy mégis? Nem, nem tartozunk. - legyen meglepi neked is! - vigyorgok rá.
Anonymous

Surpriiiise! Empty
Vendég
Hétf. Ápr. 04, 2022 8:57 pm

váratlan látogató
kisfiam

Húsz évvel ezelőtt, amikor az első kis háromkilósat tartotta a kezében, tudta már, hogy az élete fenekestől fel fog fordulni. Kettő van már, mindkettő elég nagy az önállósághoz, mégis heti szinten új ősz hajszálakat képesek szerezni apjuk megritkult és kifakult hajába. Talán bánja, talán nem, de egy biztos; minden átbosszankodott perc és átaggódott óra ellenére is szereti a két csirkefogót. Vagy hármat, ha biztosra vesszük az anyja hasában növögető poronty rakoncátlanságát.
A válaszra összevonja szemöldökét és alig észrevehetően megrándulnak ajkai. Követi Rowan lépteit tekintetével, de cseppet sem örül annak, amilyen irányt vesznek. Nem titkolódzik, tagadni sem fogja, mivel töltötte itt ezt a szép délelőttöt, de ha lehet, nem veri fel feleslegesen a port.
- Más a képzelet és a valóság, Rowan. A mi családunk lemondott már erről, tudod jól - ingatja meg a fejét. Persze szívesen menne, de a feleségét nem hagyná magára, ebben az állapotban pedig nem vinné el egy hosszú útra. - Talán a jövő nyarat Dél-Amerikában töltjük majd. Tetszene? - kérdez rá valamelyest megemelkedő szemöldökkel. Tervezni ennyire előre lehetetlen, ám az ötlet ha már felvillant, nem fog kihunyni a fénye a férfi fejében.
Az asztal túloldalán ácsorog, jobbjával könnyedén int a foteljában elkényelmesedett fia felé. Ezzel a mozdulattal megszabadítja a pókhálóktól és pormacskáktól.
- Kirándulni? - kérdez vissza, mintha meglepné. - Édesanyád és a botanika... Egy egész délutánon át hallgathatjuk, milyen jótékony hatásai vannak a növénynek - ritkán mosolyog, most az elképzeléstől mégis megemelkedik szája sarka. - Még meglátjuk. Neked sem ártana, ha töltenél egy kis időt kettesben vele.
Lassan mozdul, kezeit a háta mögött összefonva lép a fal előtt húzódó hosszú könyvespolchoz. Láthatóan nem kell gondolkodnia arról, melyik könyvet szeretné a kezében tartani, majd a fia elé, az asztalra rakni. Leül az asztal sarkára, ujjaival végigsimít a régi, cikornyás betűkkel címkézett borítón.
- Szeretném, ha beleolvasnál és te választanád ki az úti célunkat - adja meg hozzá az eligazítást is. Az Ősi varázstárgyak és lelőhelyeik című könyv ugyanis magában rejti a lehetőségek széles tárházát.
Š Mouette / Icon : tumblr / Citation : Marylin Monroe
Anonymous

Surpriiiise! Empty
Vendég
Hétf. Ápr. 18, 2022 10:30 pm
Apának

Félrebiccentett fejjel vágok egy képet, ami arról árulkodik: hiszi a piszi!
- Hogyne. Ezért vagyok én, aki mindig emlékeztet benneteket arra, hogy a-a, ez nem így van! - ingatom meg az ujjam, műkomolyan. Mert elvégre hol van vidámság, ha mindenki tök komoly, és úgy tesz, mintha a valóság csak akkor valóság, ha mindenki olyan komor, mintha a saját temetésére menne. Báááár, az is buli!
- Dél-Amerikában! - csillan fel a szemem, s egyből a fejembe ugrik egy rakat minden furcsa lény, akikről tanultunk, vagyis hát olvastam, mert én és a tanulás, az egy soha össze nem egyeztethető dolog. - De még hogy! Elmegyünk az esőerdőbe? A hegyekbe? Machu Picchu? - az utolsóra már hatalmas szemeket meresztek. Oda mindig is el akartam jutni.
Nagy vágyam lenne hirtelen vagy a lábam tenni elégedetten az asztalra, és elnyúlni, vagy a nyakába ugrani. Semmi esetre sem fordítva!
Azonnal elkezdem söpörni az asztalon a lapokat, amikor elér apám lendítése, én meg egy másodpercig köpködöm a mindent is, ahogy felveri a port rólam, s mire már a hajamhoz nyúlnék, már ott sincs a vendéghaj. De azért drámázok.
- De miért? Az olyan borzalmas? - kontyolítom le szám sarkát. Anya jókat mesél a növényekről. Igaz, általában addig értem, míg bele nem alszom. Ami rekordidően gyors nálam.
- Nekem? Nem neked? Nem én vagyok a fé... - majd legyintek, mert azért szeretem őket, és minden viccnek van határa.
Tovább söpörögetek az asztalon, megtalálva a térképet, s máris vezetem az ujjaim láthatatlan ösvényeken.
- Te, apa, tudtad, hogy ott vannak olyan törzsek is, akik még soha életükben nem láttak fehér embert? - aztán elgondolkodva felnézek. - Na és, mi van, ha valaki albinónak születik ott?
Majd megrántom a vállam, bongyor fürtjeim követik a mozdulatot, majd megint eltakarják a térkép egy részét, ahogy a nagyítót megtalálva, tovább keresek a térképen.
A térkép alól kikandikáló fotó azonban foglalkoztat, s kihúzom, ám közben megérkezik egy könyv is, így a bandzsulás arra megy.
- Ez mi? - azonnal a kezeimbe veszem, s közelebb húzom magamhoz. A tanulás sosem érdekelt, ez viszont sokkal inkább. Ezért is élvezek az öregekkel menni mindenhova, meg velük lenni.
- Én? - nyitom már ki közben a könyvet, aztán megáll a fedél a kezemben, úgy nézek apámra. - Azt ugye tudod, hogy ezzel ... - aztán  a sokat sejtető vigyort választom válaszul, szavak helyett, és persze a csillogó szemeket.
- De miért csak egyet? Ha már ott vagyunk, nem .... - aztán megértem és elkezdem vonogatni a szemöldököm. - Áááá, értem én!
Azért gyorsan szétterítem megint az anyagokat, mert hát apa terve volt ez, aztán inkább felsandítok rá.
- Te hova mennél? - s közben már emelem is fel a kezemben lévő könyvet, s felé fordítom, rajta azzal az ereklyével, amivel már gyerekkoromban is tömték a fejem. - Én ezt! Ezt! Ide megyünk!
Az ugyan hol számít, hogy a legveszélyesebb út vezet oda, és maga a hely is tele van csapdákkal.

Surpriiiise! Empty
Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: