Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

fogadjunk, hogy

Anonymous

fogadjunk, hogy Empty
Vendég
Kedd Nov. 09, 2021 11:13 am

- Még egyszer, kösz, hogy meghívtál!
- Semmiség, komolyan. Volt egy felesleges jegyem, tudod.
- Miért, Michelle nem ért rá?
- Hát... szakítottunk pénteken.
- Ó.

Trevorra nézek, és legszívesebben azt mondanám, hogy sajnálom, de valójában nem sajnálom, hanem dühöngök, mert ebben a pillanatban esik csak le, hogy ezek szerint Michelle helyén ülök, egy páholyban, ahova egyébként a kiváltságosok kapnak helyet  - magas rangú tisztviselők, politikai aspiránsok, és a csapattagok plusz egy fői, akik ilyen módon kiélvezhetik a nekik járó öt perc hírnevet. Mint most én. Istenem.
- Most jönne az, hogy "jaj, Trev, nagyon, nagyon sajnálom!"
- Sajnálom is, csak hát...
- Hm?
- Nem hiszem, hogy Michelle boldog lesz, ha meglátja, hogy a helyén ülök.
- Hogy látná meg?
- Mégis hogy?!

Szabad kezemmel végigmutatok a riporterek csinos, tömött során pár székkel délfelé. Nem is tudom, hogyan látná meg? Nekem különösebben nem számít, szívesen végigülök egy meccset, a játékhoz sosem értettem különösebben, de a hangulatért érdemes eljönni, ha a Porpicy játszik, meg aztán, amikor Trevor elhívott azt hittem, azt feltételeztem, én bolond, hogy a szándékai ennél egy cseppet tisztábbak. Vagy legalább védhetőek.
- Ne aggódj, Michelle laza! Nem fogja mellre szívni.
- Aha. Én is pont így emlékszem.

Utoljára akkor találkoztam Michelle-lel, amikor egy szeminárium utáni sörözés alatt egyszer csak becsusszant mellém a boxba, és megkérdezte, hogy mennyire volt komoly a dolog köztünk Trevorral négy és fél évvel ezelőtt. A szeme villogásából egyértelmű volt, hogy csak egyetlen válasz elfogadható erre a kérdésre, és őszintén reméltem, hogyha Trevnek felteszi ezt a kérdést, ő is észbe kap, mielőtt részletezni kezdené a dolgokat.
- Nem szép dolog.
- Micsoda?
- Féltékennyé tenni Michelle-t velem.
- Ugyan már!

Azért nem kerüli el a figyelmemet, hogy Trevor nem ellenkezik túlságosan. Sőt, egyáltalán.
- Ha holnap reggel becsenget, én ajtót nyitok, és szétátkozza az arcomat, te fogod fizetni a mungós kezelést!
- Ugyan már, biztos vagyok benne, hogy neked ingyen is megcsinálják!
- Na jó, tűnj innen. El kell vegyülnöm.

Rám kacsint, mielőtt távozna a páholyból, én pedig sóhajtva lerogyok a nekem kijelölt székre. Pontosabban, Michelle székére, amiben most én ülök. Szuper. Lecsúszok annyira, hogy a nyakamat behúzva pont el tudjak tűnni az előttem ülő kalapos boszorkány süvege mögött. Persze, fel is állhatnék, el is mehetnék, tehetnék Trevorra magasról - és valószínűleg ezt is kéne tennem. De pont nincs más programom. És, ha a meccs nagyon unalmas, majd legfeljebb jól megnézem a körülöttem ülőket, akik mind híres, prominens tagjai a társadalmunknak. Mennyi érdekes, és mennyi unalmas, de sokat érő interjút készíthetnék itt! Kár, hogy sosem értettem az ilyesmihez.

Vissza az elejére Go down
Anonymous

fogadjunk, hogy Empty
Vendég
Vas. Nov. 21, 2021 3:45 pm

Nem mondanám, hogy hosszú és fényes volt a pályafutásom hajtóként annakidején, a Roxfortban – egy év után leáldozott a csillagom. De, persze, már akkor is voltam annyira öntudatos, hogy én akartam, hogy így legyen: nem érdekelt annyira a játék-, vagy maga a sport, hogy az edzéseket a tanulás elé helyezzem. Ettől függetlenül nem utasíthattam vissza egy ilyen meghívást a Próféta főszerkesztőjétől, és egyben régi jó barátomtól. Ezúttal egyedül kellett jönnöm, annak ellenére is, hogy két jegyet küldött – a másikat, értelemszerűen, Logannek -, akinek sajnos halaszthatatlan dolga akadt az Auror Parancsnokságon, Spencert pedig nem akartam kikérni az iskolából egyetlen napra, és nem szeretem kitenni a média ilyen-olyan-bármilyen formájának. Túl fiatal, és be kell látnom, hogy Logannek valahol igenis igaza van, már, ami a fiunk biztonságát illeti az én hírnevem fényében.
Persze, itt fönt, az emberek feje fölött méterekre magasodó, elefántcsonttornyokban nem is annyira az számít, hogy vajon a Falmouth Falcons seggbe rúgja-e a Porpicyt, vagy sem. Fent inkább a kapcsolatok számítanak, hogy ki-kinek a jó barátja, ki-kivel milyen régóta nem találkozott, és amúgy is mi újság a Minisztériumban, vagy az adott kúria háza tájékán. Vastag fogadások köttetnek, csak hencegős poénból, amiből mások napokig jól lakottan feküdhetnének le, nem pedig korgó gyomorral, a zsíros jattok unott egykedvűséggel csusszannak jobb esetben a tálcákra – egyébben pedig a nadrágok farzsebébe -, és a világ kisebb-nagyobb dolgairól még így is több szó esik, mint a kviddicsről, amiért elvileg ide jöttünk ma délelőtt.
Persze én meg nem azért jöttem, hogy ítélkezzek, de négy év múlva mindenkinek a bűnéhez mérten lesz kiszabva a büntetés – jobb is, ha ennyiben maradunk. A cseppet sem kedvesen és visszafogottan érdeklődő riporternek nyilvánvalóan nem ezt mondom, amikor az arcomba mászik, és arról kérdez, hogy mit gondolok a Koalíció-, és ezzel együtt Shacklebolt vereségéről, hogy vajon miért lehet ez. Hiába lépett bele a személyes terembe, nem hátrálok, csak elmosolyodok, és úgy felelek röviden:
- Úgy tűnik, a Protegónak erélyesebb volt a kampányaés stabilabb alapokon nyugszik – gondolom, de nem mondom ki, ahogy azt sem, hogy úgy hiszem, hogy Granger Shackleboltra való leváltása sem épp a legideálisabb ötlet volt, de kussolok és mosolygok. A téma a ruhámra terelődik, aztán arra, hogy egyedül vagyok, pedig tudják, hogy férjnél vagyok, aztán pedig arra, hogy melyik csapatnak szurkolok. Nem is tudom, milyen mélyen szántó témák kivesézésére számítottam egy ehhez hasonló eseményen... de nem is bánom, azt meg pláne nem, hogy a meccs kezdése előtt egy órával már itt voltam, úgyhogy mindenkivel tudtam pár szót váltani, aki fontos, vagy annak véli magát.
Aztán leülök a helyemre, egy nagy kalapos boszorka mögé. Én még igen-, de a szomszédasszony aligha lát bármit is a pályából.
- Nem hiszem, hogy a meccs bármely pontján is eltűnik – szólok a mellettem ülő, fiatal boszorkának, sokat sejtetően bökve állammal az előttünk ülő asszony süvegére. – Ha gondolja, üljön a másik oldalamra, biztos forrásból tudom, hogy szabad marad a hely – mert, hogy az Logané volt eredetileg, ugyebár.

gold ▲ 476
Anonymous

fogadjunk, hogy Empty
Vendég
Vas. Nov. 21, 2021 5:17 pm
Annyira leköt a morfondírozás, hogy fel sem tűnik, mikor valaki leül mellém - először, azután összerándulok, mikor a nő egyértelműen hozzám szól.
- Ó - lehelem az előttünk ülő boszorkány süvegére pillantva, majd elmosolyodva fordulok vissza a szomszédom felé. - Köszönöm! Biztos nem bánja? Mármint, úgy értem, nem lesz gondja abból, ha átülök? - Semmiképp nem szeretnék keresztbetenni neki, még akkor sem, ha ezzel Michelle bosszúját kockáztatom. Fura lenne a részéről, ha egy ilyen apróságon felhúzná magát, nem igaz? De. Én felhúznám magam? Ha Edgar az egyik exét ültetné a helyemre. Még szép! De Edgar a férjem, nem holmi futókaland a miénk, ami azért mégis csak több, mint ami Trevor és Mich között valaha is volt, vagy ezek szerint, lesz.

- Hát - jó. Köszönöm. - A boszorkány válasza után fogom a kabátomat, és az első sor előtt elhaladva, leülök a másik oldalára. Máris jobb. Úgy fest, élvezhetem a meccset anélkül, hogy a féltékeny ex-barátnő általi halált kockáztatnám. Kihasználva az elhelyezkedés adta lehetőséget, alaposabban szemügyre veszem a szőke boszorkány profilját, és bár szégyellem megjegyezni, hirtelen sokkal jobban érdekel a szomszédom, mint a meccs valaha is fog.
- Elnézést, de - ön nem a Koalíció tagja? - Bárcsak nálam lenne a Próféta keddi száma, azt hiszem, abban láttam őt, Shacklebolt mögött állt. Vagy nem is ő volt? Huh, iszonyatosan ciki, ha eltévesztettem, de, ha nem kockáztatok, nem is nyerhetek, igaz? - Mármint, ne haragudjon, ha összekeverem valakivel, de olyan hihetetlenül ismerős, és nem tudom, honnan máshonnan lenne, a Próféta múlt keddi száma már egy hete ott hever a konyhapulton.

Anonymous

fogadjunk, hogy Empty
Vendég
Pént. Nov. 26, 2021 11:53 am

A boszorka lehelete az előtte ülő asszony süvegjének egyik ékével – egy tollal, annak is finom pihéjével – játszadozik, én pedig elmosolyodok.
- Nekem ugyan semmi bajom nem lesz belőle, jöjjön csak – invitálom az ifjú hölgyet a másik oldalamra. – Igazán nincs mit – biccentek röviden, miután ő feláll, összeszedi a cókmókját, hogy aztán letelepedhessen Logan helyére.
Nem feltétlenül munkaügyben jöttem ide, nem akarok én most semmit, legszívesebben azt a riportert is elkerültem volna, vagy kitértem volna előle, hiszen a szavazás már megtörtént, visszafordíthatatlannak tűnik jelenleg, a Briggs kormány sziklaszilárd alapokon terpeszkedik, trónol az őt meg nem illető helyén. Nincs mit tenni, kár. És nem is gondoltam volna, hogy barátkozni szeretnék, de, ha már így alakult, gondolkozás, kérdés nélkül felajánlottam a helyet a másik szőkeségnek. Kedvesnek lenni nem kerül semmibe, és úgy tűnik, hogy a fiatal nő is hálás a gesztus miatt. Elvégre, moziba sem azért megy az ember, hogy az előtte ülő fejét fixírozza hátulról.
Amikor megszólal, felé fordítom az arcomat.
- De, igen, az vagyok – újabb, szelíd mosoly, amely csak szélesedik, miközben hallgatom. Félreértés ne essék, nem kinevetem, vagy nem azon derülök, szórakozok magamban, hogy nem tudja, hogy ki vagyok, éppen csak arról van szó, hogy meglehetősen bájosnak tartom a hölgyeményt. – Veda Vaughn – nyújtom felé a jobbomat, amikor befejezi a szabadkozást, és közben azért fohászkodom egy felsőbb hatalomhoz, hogy e miatt ne kezdjünk semmiféle politikai diskurzusba, vagy vitába, mert tényleg, komolyan gondoltam, amikor megfogalmazódott bennem: csak szeretném jól érezni magamat, amennyire csak lehet, kötetlenül, nem interjúk miatt vagyok itt, ma nem szavazókat gyűjtök, én is csak egy vendég vagyok. Csak most az egyszer! Holnap reggel úgyis visszamegyek a Minisztériumba, és akkor úgyis a párt ügyes-bajos dolgaival fogok foglalkozni, meg tervezgetni a kampányt, amit négy évig fogunk folyamatosan építgetni majd. – És, kinek szurkol? – kérdezem, ezzel egyidejűleg vagy lezárva a személyemet érintő témát, vagy elterelve a szót.

gold ▲ 303
Anonymous

fogadjunk, hogy Empty
Vendég
Pént. Nov. 26, 2021 4:31 pm
Ó! Ó! Kár, hogy erre az esetre egyáltalán nem készültem fel, mindenesetre valami erőteljes izgalom ülhet ki az arcomra, miért nem találtam ki legalább pár mondatot, amit bedobhatok arra az esetre, ha olyannal találkozom, akivel szívesen beszélnék, de képtelen leszek megszólalni? Miért? Tanulhattam volna a számtalan végigunatkozott estélyből, ahol az egyetlen szórakozásom az volt, hogy elképzeltem, milyen arcot vágnának ezek a tisztességben megőszült jogászok, ha őszintén válaszolnék a minden érdeklődést totálisan nélkülöző kérdéseikre? Nem, ez egy teljesen más helyzet. Veda Vaughn, a fenébe is! Talán mégis lesz mit megköszönnöm Trevornak a meccs végén.

- Igazán örülök! Nem mintha számítana, de nagyon sajnáltam, ami a kampányuk közben történt, pedig annyira örültem volna, ha lesz az országnak végre egy női vezetője, már olyan régen nem - rákezdek, de meg is állítom magam, remélhetőleg még időben. Biztosan nem azért van itt, hogy a munkájáról beszélgessen idegenekkel. Tök igaza van, ha nem erre vágyik egy kviddicsmeccsen. - Bocsánat, én csak - Alba vagyok. Alba McGonag - bemutatkoznék, de elharapom, mert már látom, ahogy Veda másik oldalára settenkedik egy riporter, vaku villan, ezüstös füstfelhő tekereg az ég felé. Remek. Ms Vaughn, csak még egy kérdést, jelenik meg a férfi arca váratlanul közel, én pedig inkább elfordulok, mielőtt bárki azt hinné, hogy kihallgatom őket, vagy ilyesmi.

fogadjunk, hogy Empty
Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: