Lynette & Thales ~ I truly never learned what the words ‘I miss you’ were until I reached for my mom’s hand and it wasn’t there
Vendég
Hétf. Nov. 01, 2021 7:09 pm
Lynn & Thales
Minél jobban közeledett édesanyám halálának az évfordulója, úgy egyre inkább bezárkóztam. Eleget tettem a diákönkormányzatos feladataimnak, korrepetáltam diákokat, eljártam a magán órámra, de ezenkívül szinte a hangomat nem lehetett hallani. Helyette szabadidőmben egy apróságon ügyködtem, amelyeket ma este tervezek szélnek ereszteni. Csillagtalan éjszakai a mai. Felhők takarják el az égboltot, a sötétség pedig takaróként telepszik rám és ölel körbe. Nem szokásom megszegni a szabályokat, de a mai napon teszek a kijárási tilalomra. A Fekete tó apró mólóján állok, a lábaim előtt pedig öt apró, papírból készült lámpás hever. Az öt lámpás szimbolizálja azokat az éveket, amelyeket édesanyám nélkül töltöttünk, s azt az öt embert is, akiket az akaratán kívül magára hagyott. Belenyugodtam már abba, hogy anya nem jön vissza közénk, mégis ez a nap pontosan olyan keserű volt, mint az összes többi évfordulója. Ma reggel, amikor a hajamat befontam, és egy fekete szalagot fűztem bele, akkor is éreztem az ő gondoskodó kezét, ahogy a fésűt tartja, kibontva a gubancokat, és amikor a saját ujjaimat figyeltem fonás közben, akkor is mintha őt láttam volna a hátam mögött állni a tükörben. Minden lépésemnél történt valami, amiről ő jutott eszembe, és egész nap az a dal csengett a fejemben, amit utoljára énekelt nekem. Percekig csak állok, és figyelem a sötét hullámokat, majd egy halk sóhajjal meggyújtom az első lámpást, és a levegőbe küldöm. Közben pedig rákezdek arra az énekre, amelyet az utolsó alkalommal hallottam tőle. Utána sorra gyújtom meg a lámpásokat, hogy aztán egyesével mindet útjára engedjem. A hangom halk, hiszen csak kettőnknek szól a dal, s attól sem tartok, hogy a kastélyból valaki észrevenné a lámpásaimat. Ha büntetéssel fenyegetnének, a mai éjszakán az sem érdekelne. A pálcát tartó csuklómat átölelem a másik kezemmel, míg a lámpások egyre magasabbra emelkednek, ahogy belekap a szél. − Twinkle, twinkle, little star, So we'll know where you are. Gleaming in the skies above, Lead me to the land I dream of… − A Pán Péter a kedvenc mesém a mai napig, s ha tehetném, én is elutaznék egy olyan világba, amely sose változik. Ahol nem áll fenn annak a veszélye, hogy még valakit elveszíthetnék. A hangom megremeg, érzem, ahogy forró könnycseppek gördülnek végig az arcomon, de a szemeimet le sem veszem az égbolton fénylő pontokról. Öt év. Öt ember. Apa, Trist, Celia, Brutus és én. Ezek közül négyen az én csillagaim, akik irányt mutatnak a legsötétebb éjszakában is.
Ma nekem kellett az ügyeletes seggarcnak lennem, aki riogatja a szabályszegőket, gondolhatja mindenki, hogy mennyire szoktam én ennek örülni, főleg akkor ha valakinek azt kell mondanom, hogy találkozzon az egyik tanárral és jelentkezzen nála majd büntetőmunkára. Ez csak egyszer fordult elő prefektusi pályafutásom alatt, de ez is csak azért, mert a bátyámat éppen akkor váltottam le, amikor megláttam kisurran valakiket a konyhába. Akkor még nem volt teljesen benőve a fejem lágya, maradjunk annyiban, most sincs, de mostanában csak ritkán köpök be emberkéket ha találkozom bárkivel is. Bár mostanában mintha mindenki fáradt lenne és csak olyankor lóg ki amikor nem én vagyok az akinek járőröznie kell. Az alagsori folyosót kellett volna végig pásztáznom, majd valahol az első emeleten kellett volna kikötnöm, de nem arra mentem. Tudtam, hogy felesleges, ha meg valaki nagyon hiányolna onnan, akkor az illető biztosan nem egy prefektus lesz, hanem olyasvalaki, aki tilosban jár, de az olyanoknak, nem hiszem, hogy ez akkora nagy gondot okozna, éppen ellenkezőleg. Először csak az üvegházak felé akartam menni, de aztán ráébredtem, hogy nekem ott semmi, de semmi keresnivalóm nincs. Elég ha az órákon boldogtalanítom a növényeket, nem kell azon kívül is, ezért eshetett meg, hogy útközben össze találkoztam valaki macskájával és vele kezdtem el beszélgetni. Ilyenkor senki sem látja és hallja, hogy másokkal is tudok beszélgetni, ha nagyon megerőltetem magam. A madarakkal a legnehezebb beszélni, ők mindig dalolnak valamit és megsértődnek ha nem értem meg őket először, ezért se válaszolgatok nekik vissza hangosan, amikor „Az ők megmondták” kezdetű mondatokat kezdik csiripelni. A macskák pedig természetüktől függően mind nagyon érdekesek, van akinek a hátát kell megsimogatni, van aki szét tépne ha tudna, mert hozzá érsz és nem te vagy a gazdája, van amelyiknek olyan mocskos a szája, hogy megirigyelné a legtöbb Mardekáros, legutóbb egy fekete macskát hallottam így beszélni, de az sem mostanában volt. Neki nem tudom ki lehetett a gazdája, de azt hiszem egy kicsit sajnáltam. Egy nagyon kicsit. Épp lefele ereszkedtem a Fekete tó partja felé, amikor megláttam a felfele szálló és égő lámpásokat, pontosan öt darabot. Csak azt remélem, hogy nem valami öt személyes szektát zavarok meg, mert ha igen… egyedül elég kevés leszek hozzájuk. Mielőtt azonban hagytam volna, hogy a fantáziám túlságosan elkezdjen szárnyalni valami negatív dolog felé, óvatosan elkezdtem haladni a parton. Nem zavartattam magam, hogy bárki megláthat, elvégre prefektus voltam, én akárhol lehettem ilyenkor – kivéve a Tiltott Rengetegbe, de még attól sem félek eléggé igazán – más nem biztos. Amikor az este közepére megjósolja nekem valaki, hogy ilyen látvány fogad ma, valószínűleg kiröhögöm. Tiszta volt az ég, de ettől függetlenül még nem volt szuper látásom a sötétben, ezért szegeztem volna gondolkodás nélkül Lumos-t az illetőre, hacsak… mielőtt megszólalhattam volna ráléptem valami ágra, így az akkorát reccsent, mintha mini petárdák ropogtak volna a cipőm alatt.
Vendég
Hétf. Nov. 01, 2021 9:25 pm
Lynn & Thales
A tekintetemet szinte le sem vettem a lebegő lámpásokról, még akkor sem, ha a könnyeim szinte teljesen elvakítottak. Butaság lett volna azt mondanom, hogy nem hiányoltam az édesanyámat. Nem telt el úgy nap, hogy ne gondoltam rá. Hálát adtam neki azért a sok szeretetért és gondoskodásért, amelyet nyújtani tudott nekünk ezalatt a csekély idő alatt, s egy igazi példaképpé vált a szememben. Ha egyszer nekem is gyermekeim lesznek, szeretném, ha majd hasonló keserédes érzésekkel gondolnának vissza azokra a napokra, amelyeket együtt töltöttünk. Szinte érzem az orromban a kedvenc süteményének az illatát, vagy a híres citromtortájának az ízét a számban. Elképzeltem milyen volt, amikor gyerekként még ő fésülte a hajamat, és apával együtt takartak be lefekvés előtt. Elképzeltem az ölelő karjait is, amelyekkel szorosan magához vonta az egész családot. Megremegtek a lábaim, s a könnyeim végigcsorogtak az arcomon, ahogy megrohamoztak az emlékeim. A lámpások és a csillagok fénye juttatta eszembe azt is, hogy ő most valahol odafent lehetett, és óvhatta a lépteinket. Reméltem, egy sokkal szebb világban. Egész nap tartottam magam, csupán a csendesebb, visszavonulóbb természetem és a hajamba fűzött fekete szalag árulkodhatott arról, hogy nem voltam kíváncsi mások társaságára. Egyszerűen képtelen voltam mosolyogni, amikor ez a nap egy tragédiát hozott magával a múltban. Hallottam a hátam mögött reccsenő gallyat, és azt is, ahogy valakinek a pálcája rám vetült, mégsem fordultam meg. A felsőm ujjával letöröltem a könnyeimet, és elcsukló hangon ennyit mondtam. − Tudom, hogy nem lenne szabad kint lennem, de kérlek, hagyj magamra – remegtek meg az ajkaim, ahogy a szavakat próbálták, én pedig továbbra is a kézzel készített lámpásaim útját követtem a pillantásommal. Nem akartam megfordulni. Senkinek nem lett volna szabad rám találni, azt meg végképp nem tudhatták, hogy idekint sírtam.
Nem igazán akartam ma is szaralak lenni, de túl kíváncsi voltam ahhoz, hogy ne jöjjek ide, ha egyszer fényeket látok. Kétlem, hogy a Fekete tó mélyén lakó kákalagok meg kappák ilyesmivel foglalatoskodjanak az éjszaka során, így persze, hogy úgy döntöttem megnézem mégis mi folyik itt. Egy kicsit meglepődtem amikor a talpam alatt eltört az az ág, mert még nem álltam készen ahhoz, hogy fel is fedjem magam ilyen gyorsan, az érkezésemmel pedig nem akartam senkit sem megzavarni, tényleg. Nem egy tünde vagy véla volt az, aki az imént itt elkezdett lámpásokat felengedni a sötéteskék égboltra, hanem Lynette Weasley. Akárhol felismerném a hangját, még ha álmomban beszélne hozzám, akkor is. Nem állt szándékomban elmenni innen, ezért ha tetszett neki ha nem, közelebb léptem hozzá. – Rossz embertől kéred, hogy elmenjen és magadra hagyjon. – nem mintha nem tettem volna ezt legutóbb, mármint, nem hagytam magára túl sokáig. – Ne aggódj, tudom, hogy így is elég sok dolgod van és egy kis büntető munka, csak rontana az időbeosztásodon. – jegyzem meg halkan, eszem ágában sem volt, pökhendinek hangzani, még ha egy kicsit azt is akartam ezzel mondani, hogy ha nagyon rossz lennék, akkor simán beköphetném őt most, de nem teszem meg. Vállalva a kockázatát annak, hogy esetleg lebukhatunk egy másik prefektus előtt, amit kétlek, de sosem lehet tudni ugyebár. Innen messziről nem tudtam eldönteni, hogy ezek a lámpások most Lynette valamiféle örömét szimbolizálják, vagy mit is tulajdonképpen. Én ha öt lámpást eregetnék, akkor biztosan örömből tenném, vagy mert annyira varázslatosak, de akkor már hatot kellene, ha a családomba Leta-t is bele akarom, kell számolnom, hogy tényleg mindenkinek szerencséje legyen. De most Lynette-ről volt szó. Nem tudtam eldönteni, hogy ő miért pont most tesz ilyet. Elég pofátlanság lenne megkérdezni tőle. – Majd biztonságosan visszakísérlek, hogyha úgy döntesz lepihennél. – elhaladtam mellette és előre mentem a móló széléhez, ahol nem reményeim szerint nem zavarhatom annyira a jelenlétemmel Lynette-t. Bár már így is elég lehet neki, hogy itt vagyok és a jelenlétemmel mérgezem a jó kedvét. – Nem fázol amúgy? – készen álltam levenni a dzsekimet amit felvettem a Mardekáros pulóverem felé, ha úgy tűnt, hogy ez az őszi késő esti időszak meglepte volna őt és esetleg fázna. Nyilván ha halálra fagyna se fogadna el tőlem ilyesmit, de egy próbát szerintem mindenképp megért.
Vendég
Szer. Nov. 10, 2021 5:03 pm
Lynn & Thales
Nem erre a válaszra számítottam, sőt nem is Őt vártam, így meglepettségemben lejjebb engedtem a pálcámat. A tekintetemet azonban továbbra sem vettem le az égen lévő apró fénypontoktól, mégis Thales szavai keserédes mosolyt csaltak az arcomra. Tipikus. Szinte meg sem lepett tőle ez a válasz, hiszen korábban is bebizonyította már nekem, hogy ha arra kérték, hogy távozzon, akkor is valami belső erő maradásra késztette őt. − Ezzel nem vitatkozhatok – feleltem csendesen, miközben próbáltam úrrá lenni a saját elcsukló hangomon. Nem akartam sírni, pláne előtte nem szerettem volna. Mégis hogyan magyaráztam volna ki mindezt? Hiszen nem szerettem volna, ha kellemetlenül érezte volna magát azért, mert olyan dologba csöppent bele, amelybe nem kellett volna. − Nyugodtan kiszabhatsz valami büntetést. Elvégre szabályt szegtem. – Hajlandó voltam vállalni a felelősséget ezért a kisurranásért, még akkor is, ha mindez fontos volt nekem. Jelen esetben figyelmen kívül hagytam a szabályokat, hiszen az édesanyám halálának az évfordulója felülírt minden mást. Vártam, hogy Thales végül visszatereljen a kastély irányába, de végül csak elhaladt mellettem. Meglepetten pillantottam utána, főként azért, mert azt mondta, hogy majd ő visszakísér a kastélyba. − Tényleg megtennéd? Értem? – kérdeztem még mindig halkan, hiszen félő volt, hogyha hangosabban próbáltam volna beszélni, akkor sírva fakadtam volna. A pálcám halvány fényében talán így is látszódott rajtam, hogy korábban pityeregtem. − Fázni? – pislogtam meglepetten, miközben összefontam magam körül a karjaim, hiszen eddig nem is éreztem igazán, hogy dideregtem volna. Mégis, ahogy Thales felemlegette, olyan hirtelen tört rám a hideg, hogy a hűvös levegő és a sírás miatt reszketni kezdtem. − Valóban kicsit hideg van – jegyeztem meg, bár továbbra sem mertem teljesen Thales felé fordulni, mert még mindig attól tartottam, hogy tényleg feltűnik neki, hogy valami nincs rendjén. − Mit keresel idekint? A prefektusok nem csak bent járőröznek? – érdeklődtem, hogy esetleg, ha jövőre is így támadna kedvem gyászolni, akkor tudjam, hogy mire számíthatok. Olyan kellemetlenül érintett ez az egész, hogy ötletem se volt arra, miként vághatnám ki magam ebből a szituációból. Hiszen nem várhattam el Thalestól, hogy erről beszélgessünk, sőt biztos voltam benne, ha tudná mibe futott bele, akkor még ő érezné rosszul magát tőle. Ráadásul, nem akartam, hogy valaha bárki is sebezhetőnek lásson, s tessék, most itt volt ő.
Nem akartam sem nyugodtam, sem mérgesen valami büntetést kiszabni neki, legalábbis most őszintén hová küldjem? Melyik tanárhoz? Ha meghallják, hogy én küldtem el Lynette Weasley-t valamilyen undi büntetőmunkára, akkor én leszek a rossz prefektus. Nem mintha nem én lennék szerintem mindenki szemében az. A többiekből nem nézem ki, hogy ilyen messzire is kimerészkednének, mint én. Ezért nem valószínű, hogy ilyesmit valaha észre vettek volna. Na jó, talán, ha kinéznek valamelyik torony ablakából, de mire ide érnének… szerintem szívesebben pihennének le ők is, minthogy kijöjjenek a hidegbe és feleslegesen jártassák a lábukat. Ezért egyre kevesebb az olyan személy, akit mi prefektusok kapunk el. De ez mind mellékes. Eléggé megkeseríti az ember életét Bagman, nem kell még mi is megkeserítsük egymásét. Legalábbis ez a cél lebegett a fejem felett, amikor úgy döntöttem egyszer az életben kedves leszek Lynette-hez. – Majd ha a Tiltott rengetegbe készülnél, addig szemet tudok hunyni afelett, hogy kint vagy ilyenkor. – és lámpásokat eregetsz a levegőbe, az éjszaka közepén, tehettem volna hozzá, de inkább nem tettem. Helyette előre sétáltam és a tó sötét hullámait figyeltem. Nem számítottam semmiféle vízilény támadására vagy ilyesmi, csak mindig különösen hat ha a víz csobogását hallgathatom. – Persze, hogy megtenném érted. Nem kell ezen meglepődnöd, a barátom vagy, nyilván nem vagyok rajta Bagman besúgó listáján, hogy ártsak neked. – halkan felsóhajtottam. Valahogy sejtettem, hogy ilyen kedvességet nem néz ki belőlem. De amikor rákérdeztem, hogy nem fázik-e ebben a hidegben, már le is vettem a dzsekim és odasétáltam hozzá. – Maradjon rajtad amíg idekint vagy. – ráterítettem a hátára a dzsekim, a két végét pedig összefogtam a kezeimmel. Nagyon úgy nézett ki így, mint egy kis virslis buci, ami nagyon édes volt, de ez már mind részlet kérdése. Lynette-ről volt szó. Elengedtem a dzsekim széleit, amikor rákérdezett, hogy mit keresek idekint és hogy nem odabent kellene járőröznöm-e. – Az alagsori folyóson kellett volna maradnom, de ilyenkor senki sem jár arra felé, ezért jöttem ki egy kicsit sétálni. Megláttam a lámpásaidat és kíváncsi voltam, ezért ide jöttem. Megleptél azzal, hogy te voltál itt. – ezzel nem arra akartam utalni, hogy valaki másra számítottam, de Lynette-ből azt is kinéztem, hogy ezt simán kinézi. – Örülök, hogy te voltál az akit itt találtam. – megpróbáltam egy kicsit mosolyogni, nem tudom, hogy ebből a holdfényben mennyit lát, vagy lát-e egyáltalán valamit. De eszem ágában sem volt most az idegein táncolni, nem voltam olyan hangulatomban. Még.
Vendég
Szer. Nov. 10, 2021 8:03 pm
Lynn & Thales
Csak a fejemet csóváltam arra a feltételezésre, hogy én esetleg a szükségesnél is mélyebbre szeretnék hatolni a Tiltott Rengetegbe. Tulajdonképpen, ha nem az évfordulóról lett volna szó, akkor valószínűleg egy forró kakaó társaságában olvasgattam volna a klubhelyiségben. A mai nap viszont túlságosan különleges és egyben szomorú volt ahhoz, hogy én bárkinek a hangulatán is rontani akarjak. − Ez úgy mondod, mintha én lennék az a diák, aki a legtöbb szabályt megszegi ebben az iskolában – ingattam szórakozott, gyenge mosollyal a fejemet. Hiszen ő is nagyon jól tudta, hogy engem lehetetlen volt belerángatni a butaságokba, és nem is vonzottak a veszélyes, vagy kalandosnak ígérkező éjszakák sem. Ez az éjszaka kivételt képezett számomra, ugyanis túlságosan is szomorúan telt el ahhoz a napom, hogy én tényleg bárkivel időt akarjak tölteni. A szemem sarkából figyeltem, ahogy az alakja a látóterembe került, de egyszerűen nem éreztem azt, hogy fel kellene fednem a kis titkomat. Amíg én a pillantásomat az égen keringő lámpásokra szegeztem, addig ő talán pont a sötét hullámokat bámulta, amelyek az alattunk lévő móló lábát nyaldosták. Thales következő szavai azonban váratlanul értek. A tavalyi év óta ugyan több időt töltöttünk egymással, de nem gondoltam volna, ha valóban annyit változott volna a véleménye velem kapcsolatban, hogy a barátjaként tekintett rá. Ez a gondolat valahogy megmelengette a lelkemet ezen a borús éjszakán. − Nem is nagyon tudnál ártani nekem. Bagman tanfelügyelőnővel állandóan tartom a kapcsolatot a Diákönkormányzat miatt. Kevés támadási felületet adok neki – fordultam egy kicsit Thales irányába, utalva arra, hogy mennyire óvatosan táncoltam körül a tanfelügyelőnőt úgy, hogy az iskolát mégis csak egy jobb irányba vigyük el. Nem volt egyszerű feladat, s talán mások türelmét elég hamar kikezdte volna, de én elég makacsul kiálltam a céljaim mellett. Meglepetten sandítottam fel rá, amikor a kabátját a vállamra terítette, s csak remélni mertem, hogy nem látta az arcomon végig gördülő könnycseppeket. − Köszönöm. Igazán kedves tőled – jutalmaztam egy apró mosollyal, miközben még mindig a dzsekijét fogta össze rajtam. Az orromat megcsapta cédrusos, vagy inkább fenyőkre jellemző illat, amely a kabátból áradt. Eleinet egy kicsit szorosabbra húztam magamon a kabátját, de ahogy válaszolt a kérdésemre, úgy inkább belebújtattam a kezeimet a dzsekijébe. Mondanom se kellett, hogy néhány számmal nagyobb volt, de legalább nem vacogtam annyira, mint korábban. − Pedig azt hallottam, hogy a konyha felé sokan mászkálnak – szólaltam meg némi tétovázás után, aztán a személyemre való kijelentését nem tudtam hová tenni. Az ujjaimmal a pálcámmal babráltam, ahogy lehajtottam a fejemet. − Igen… Hát, talán egy kicsit óvatosabbnak kellett volna lennem – feleltem, s szégyelltem, hogy ennyire meggondolatlan voltam, mégis ma este Thales lépten-nyomon meglepett. − Tényleg? Miért? – emeltem fel a fejemet, ahogy zavartan rápillantottam. – Mármint, ne értsd félre… Örülök, ha így gondolod, csak… Nem vagyok az a személy, aki ok nélkül szabályt szegne, és nem értem, hogy miért vagy boldog azért, mert engem itt találtál – ráncoltam össze a homlokomat is, amely messziről hirdette az értetlenségemet, ugyanis a pálcám elegendő fényt adott ahhoz, hogy némileg megvilágítsa az én arcomat is.
Már nem fáradoztam azért, hogy megfejtsem Lynette-t, lehet azért is volt sokkal könnyebb a közelében lennem az elmúlt időkben. Csak egykedvűen vállat vontam a megjegyzésére. Engem igazán nem érdekelt, hogy ő mennyire van benne dolgokban vagy sem. Más, hogy valójában mit is képzelek róla. – Nem úgy gondoltam, tudom, hogy te sokkal szófogadóbb vagy ennél. Csak mondtam, hogy akkor lennének bajok, ha ott lennél most. Bár valószínűleg olyan messzire én sem merészkednék el. – még akkor sem, hogyha nagyjából megértettem volna, hogy melyik állat néz potenciális eledelnek és melyik tekintett volna rám valami biztonságos kis játszópajtásnak. Azt hittem, hogyha távolabb maradok tőle, akkor minden rendben lesz, nem fogom észre venni, hogy mennyire útban vagyok. Végül is, azt gondoltam, hogy a mólón ácsorogni bárkinek szabad még. – Nem terveztem ártani neked, függetlenül attól, hogy mennyire jössz ki Bagman-nel vagy sem. – nem akartam neki megmagyarázni, hogy miért. Egyrészt én nem tekintettem rá az ellenségemként, másrészt pedig, már annyira jól ismerte, hogy mi az ami zavart engem, hogy kár lett volna magamra haragítanom őt. Ha valakit, akkor őt nem akartam egy kalap alá venni azzal az undorítóan nagyképű Mulciber-rel. – Megérdemled. Plusz még mindig jövök neked eggyel. – vagyis sokkal, de valahányszor találkozunk mindig megemlítem neki. Szerintem már nagyon unhatja, de megjegyzem szándékosan csinálom. – Minden éjszaka, legalább tízüknek eszébe jut, hogy nem ettek eleget vacsoraidőkor. – hagytam jóvá az „azt hallottam” részét. – De egy idő után már nem számolom őket, főleg ha mindig ugyanazok jelennek meg. – azt már nem osztottam meg vele, hogy kik voltak ennyire éhenkórászak. Maradjon inkább az én titkom ez. Miután biztonságba helyeztem nála a dzsekimet, az lett volna a helyes, hogy elforduljak tőle és hagyjam melegedni szegényt, mégis annyira nem is tudom „cuki” volt, simán elment volna egy élő Bibendum is, csak kár az én dzsekim nem fehér volt. – Jó napot választottál az eregetésre Lynette. Tudtad, hogy én leszek ma ügyeletben? – ugyan honnan tudta volna, szerintem túl elfoglalt ahhoz, hogy ezeket számon tartsa. Csak naivan ringatom magam ebben, semmi több. – Ha most mondjuk Shelby lenne itt, akkor vissza kellene küldenem őt a hálókerületébe, jól össze is vesznénk, mert beleszóltam az éjjeli portyájába. Szóval, azzal, hogy te vagy itt, kevesebb veszekedéssel jár a dolog, mert nem akadékoskodsz most. – annyit, hozzá tehettem volna ezt is. – Meg te kedves vagy, nem akarom ezt ragozni. – mert a végén még más dolgokat is mondanék. Felpillantottam a lámpásaira, már jó messzire jártak ami azt illeti, ezért nem láthattam, hogy mennyire hihetetlennek tartja azt amit mondtam neki. – Nagyon vagányul áll rajtad a dzsekim. – igyekeztem nem elröhögni magam, mert eszembe jutott, hogy mire hasonlítottam őt az előbb. Miért nincs most nálam valami amivel ezt a pillanatot megörökíthetnem?
Vendég
Szer. Nov. 10, 2021 9:52 pm
Lynn & Thales
− Pedig meg tudnám védeni magam – feleltem neki csendesen, hiszen McGonagall professzor nem hiába mondta, hogy némi kitartással, de tehetséges boszorkány válik belőlem. Ha pedig tanítani szerettem volna, akkor valóban talpraesettnek kellett lennem ahhoz, hogy kezelni tudjam a váratlan helyzeteket. − Csupán a racionalitás talaján maradva nem látom értelmét a Rengetegben való bóklászásnak, elvégre nem hiába volt benne a nevében a tiltott szó. – Sok mindennek tarthattak, de felelőtlennek semmiképp. Apa pedig biztosan nagyon mérges lett volna, ha nekem is bajom esne. Épp elég volt elveszítenie anyát. Az ajkaim megremegtek erre a gondolatra, de tartottam magam ahhoz, hogy ne sírjam el magam Thales előtt. − Nos, ennek örülök, mert én sem tudnék ártani neked – pillantottam az irányába, hiszen bármilyen konfliktusunk is volt a múltban, képtelen lettem volna bántani őt. Már csak a gondolatra is elszorult a torkom, hiszen nem tett semmi olyasmit, amivel igazán kivívta volna a haragomat, én pedig nem szerettem volna lesüllyedni bizonyos emberek szintjére. − Thales… − csóváltam a fejemet egy apró sóhaj kíséretében. Inkább nem fejtettem ki a gondolatomat, hiszen számtalanszor megmondtam már neki, hogy nem volt szükséges vezekelnie a tavalyi dolgokért. Már megbeszéltük. Lezártuk. Nem kellett újra és újra felhánytorgatni. Akadtak dolgok, amelyeket jobb volt nem bolygatni. − Nem is értem őket. – Én nem tudnék még többet enni, mint amennyire vacsorakor szükségem van. Lehetséges, hogy egyszer-kétszer magam is ellátogatnék a konyhába, amikor kihagyok étkezéseket, de végül sose tettem meg. Ha kint is ragadtam, mindig azelőtt visszatértem a klubhelyiségbe mielőtt bárkinek is feltűntem volna. − Jó napot? – kérdeztem vissza, s egy pillanatra elcsuklott a hangom. Éreztem, ahogy újabb könnycseppek gördültek végig az arcomon. − Őszintén? Az elmúlt héten nem igazán… Nem igazán voltam jól. Nem tartottam számon – vallottam be, hiszen az évfordulóra készültem. Sose árultam el senkinek, hogy miért viseltem mindig feketét az évnek ezen napján, ahogy azt sem, hogy miért zárkóztam el ilyenkor az emberektől. − Igaz. Bár még mindig nem értem, hogy miért nem küldesz vissza – jeleztem meg remegő hangon, s reméltem, hogy Thales nem figyelt, amikor letöröltem a könnyeimet. Az hogy kedves lennék, ismét megmosolyogtatott. Gyenge, apró mosoly volt ugyan, de mégis sokat jelentettek nekem Thales szavai. − Pedig mindketten tudjuk jól, hogy nem mindig vagyok az. – Pedig Merlinre, én tényleg igyekeztem, de amikor sértették az önérzetemet, akkor sajnos kiütközött az a rossz tulajdonságom, amiért végül elhitték, hogy én is Lyle Weasley lánya voltam. Sokszor éreztem bűntudatot azért, ahogy régebben leteremtettem Thalest. Ezen nyár óta igyekeztem változtatni. − Ugyan már… Hatalmas rajtam – csóváltam a fejemet, miközben elfordultam tőle, hogy továbbra is a könnyeimet törölgethessem. Nem volt szívem elküldeni őt, ahogy beavatni se szerettem volna abba, hogy éppen mit sikerült megzavarnia.
Végignézek rajta, elhiszem róla teljesen, hogy meg tudná és meg is tudja védeni magát, de nem teszek semmit sem szóvá, hogy mennyire féltem vagy aggódom érte. Attól tartok félre értene, még inkább, azt meg most kivételesen nem akarom. Amit a tiltott rengetegről mondott, nos elismerően egyet kellett értenem vele, ezért beleegyezően bólintottam és hümmögtem, hogy van abban logika amit mond. Arra, hogy nem tudna nekem ártani egy kicsit felcsillant a szemem, ez azt jelenti, hogy még van egy kis remény arra, ne utáljon annyira végletesen menthetetlenül, mint amire számítottam legalább fél évvel ezelőtt. – Maradjon ez így, őszintén szólva nincs nagy kedvem harcolni veled. – sem a tanulásban, sem az életben, sem a lehetséges munkahelyen, sem pedig valami képzeltbeli ranglétrán ahol azt mérik ki segít többet a családjának, mert nyilván nem én nyernék. Azzal meg nagyon is tisztában vagyok, hogy nekem nem éri meg harcolni. – Bocsi, eskü egy nap abba hagyom. – nevetem el magam, kissé zavartan. Szerencsére levettem a kabátomat és odaadtam neki, mert így csak kevésbé érzékelhető, hogy az arcom is melegséggel töltődött meg, amikor elszégyelltem magam. Meglepő módon olyat is tudok, csak nem mindig és nem is szívesen mutatom ezt olyan sokszor ki. – Én sem, de sosem kerestem túlságosan a miérteket az éjjel éhezőkre. Egyszerűen csak elfogadtam, hogy ez van és fel kell készülnöm a jövetelükre. Már eléggé hozzá szoktam, hogyha az számít valamit. – nevettem el a végét, pedig esküszöm, egyáltalán nem vagyok az ilyen alkalmakra és pillanatokra sem túl büszke. El akartam lépni tőle miután ráadtam a dzsekimet, de valami miatt meggondoltam magam. – Nem igazán voltál jól? Bántott téged valaki vagy miért? – kérdezem tőle kíváncsian, valószínűleg úgysem fogja az orromra kötni, hogyha valaki megbántotta őt, főleg ha az a személy, már megint én vagyok. Bár Lynette-ről volt szó, legutóbbi is szóvá tette, hogy mennyire neheztel rám, szerintem most is szóvá tenné, hogyha velem lenne a gondja. – Nem kell értened, most nem is nagyon van kedvem megmagyarázni neked, inkább örülj annak, hogy kint lehetsz még. – próbáltam meg elhessegetni a kérdezősködő felét, egyrészt nem tudtam mivel magyarázzam meg neki ezt az egészet, másrészt, még magamnak sem vallottam be igazán, hogy szeretek a közelében lenni. Függetlenül attól, hogy ő teljesen rossz bőrben van vagy sem. Az égbolt bámulása után lepillantottam rá és őt kezdtem el figyelni. – Persze, egy nagy adag makacssággal is meg vagy fűszerezve, de ki mondta, hogy ez engem például zavarna? – igazából ez attól függőt, hogy én milyen hangulatban voltam, de ettől függetlenül tényleg elég cuki volt a maga szeszélyes kis természetével együtt. Amikor ő hátat fordított nem tudtam megállni, hogy ne sétáljak elé és álljak vele szembe. – Melegít nem igaz? Szerintem csak ez számít. – újra elpillantottam róla. – Én körbe sétálom a tavat, van kedved velem jönni vagy előtte inkább kísérjelek vissza? – tudom, hogy lehetetlen vállalkozásra tettem fel a fejem a tó körbesétálásakor, de nem tudok még visszamenni a klubhelyiségbe.
Vendég
Szomb. Nov. 13, 2021 9:11 pm
Lynn & Thales
Thalest nem kalkuláltam bele a számításaimba, sőt azt sem, hogy esetleg valaki rám találna. Nem tudtam miként viszonyuljak ehhez a helyzethez, hiszen a lényem egy része örült a jelenlétének, a másik felem pedig borzasztóan kellemetlenül érezte magát, amiért egy ilyen alkalom során futottunk össze. Ahogy az égbolton távolodó lámpásaim felé pillantottam, még mindig szomorúság árasztotta el a mellkasomat, ellenben, amikor Thales megszólalt, képes voltam félretenni mindezt. − Nos, még szerencse, hogy nem áll szándékomban mások felé kerekedni – mosolyodtam el halványan, bár egy pillanatra elgondolkoztam a miérteken. Thales tartott a haragomtól, vagy csupán nem akart megbántani? Tavasszal ennyire csúnyán a fejére olvashattam, hogy ennyire óvatos volt a közelemben? Szerettem volna megfejteni. Választ kapni erre a kérdésre, viszont mindig ott motoszkált bennem a gondolat, hogy jelenleg éppen édesanyámról kellene megemlékeznem. − Hiszem, ha látom – jegyeztem meg, s talán nem is látta a félhomályban megbúvó mosolyt, amit a nevetése váltott ki belőlem. Jól esett ilyen gondtalannak látni őt, bár mintha némileg zavart is lett volna. − Valóban gyakoriak lehetnek, ha így hozzászoktál már. És mondd csak, mik történnek még az iskola folyosóin, amikor a legtöbb diák álomra hajtja a fejét? – tereltem el a témát az éhes diákokról, hiszen az ő étvágyukon lehet, hogy tényleg csak az éjszakai nassolás segíthetett. − Nem, dehogy. Nem bántott senki – zártam meg a fejemet. Egy kicsit szorosabbra húztam magamon a kabátját, hiszen még mindig nem volt szívem elrontani az ő hangulatát. Pár pillanatig haboztam, mielőtt kifejtettem volna neki a válaszomat. − Csupán… Fontos számomra ez a nap. Sokat kellett készülnöm rá, néha nem is aludtam miatta. De most már minden rendben. Holnaptól minden rendben lesz – utaltam arra, hogy minden visszaállt a rendes kerékforgásba. Holnap reggel kiveszem a fekete szalagot a hajamból, a lámpásaim pedig messze járnak majd. Az éjszakai megemlékezésemnek pedig nyoma sem lesz. Az arcomra ismét mosolyt varázsolok, a diákok nem fognak látni különösebb változást a viselkedésemben, hiszen újfent nyitok feléjük. Tényleg úgy fogok tenni, mintha mi sem történt volna. Mintha nem öt évvel ezelőtt veszítettem volna el az édesanyámat. − Thales Lestrange, mit rejtegetsz már megint? – kíváncsiskodtam, hiszen ha azt hitte, hogy ilyen egyszerűen lerázhatott, akkor nagyon tévedett. Ha nem féltem volna attól, hogy kiszúrná a kisírt szemeimet, talán közelebb is léptem volna hozzá, de így megtartottam köztünk a távolságot. Ez természetesen nem jelentette azt, hogy ne érdekelt volna mi járt a fejében. − A makacsságom miatt édesapámnál tehetsz panaszt, ha egyszer mégis zavarna – mosolyodtam el. Sokan tényleg nem hitték el, hogy Tristannal hogyan lehettünk apa gyerekei, de ahogy telt az idő, úgy néha rajtam is megmutatkoztak olyan jellemvonások, amelyeket biztosan apától örököltem. − És te? Ha nálam van a kabátod, akkor meg fogsz fázni – emeltem fel a fejemet, ahogy megállt velem szemben. S ezzel a kijelentésemmel már ki is csúsztattam a kezeimet a kabátjából, hogy visszaadhassam neki. − Nem szeretném, ha beteg lennél miattam – nyújtottam felé a dzsekijét, ahogy elfordította a fejét. A következő kérdése váratlanul ért. Nem szerettem volna visszamenni, ugyanis féltem attól, hogyha elaludnék, akkor megint olyan képek gyötörnének, amelyeket nem szeretnék viszont látni. − Szívesen elkísérlek – feleltem neki, hiszen ha mérlegelnem kellett volna a jelenlegi helyzetemet, akkor talán, ha Thalesszal maradok, akkor nem érzem majd magam olyan pocsékul, mint az elmúlt időben. − De biztos vagy benne, hogy az egész tavat szeretném körbesétálni? – sandítottam rá. Nem akartam a kelleténél több figyelmet magunkra vonni, s a pálcák fénye lehet, hogy más érdeklődését is felkeltené. A sötétben való bukdácsolás sem tűnt a legjobb ötletnek egyébként, ennek ellenére mégis elindultam Thales mellett azon gyötrődve, hogy vajon el kellett volna mondanom-e neki, hogy mibe csöppent bele, de még mindig úgy éreztem, feleslegesen terheltem volna ilyesmivel.
Leírhatatlan, hogy most mennyire tartottam magam szerencsésnek és mennyire nem. Egyrészt meglepett, hogy itt találom őt, mert tényleg Lynette lenne az utolsó, akire azt gondoltam, hogy itt fogok rábukkanni. Sokkal egyszerűbbnek tűnt a könyvtárban vagy a diákönkormányzatosok termében, amit annak idején kiharcoltak, esetleg… igazából bárhol máshol, de azt is napközben, nem pedig késő este. Nem azt mondom, hogy ez nem jelent most éppen jót vagy rosszat, mert tényleg ha valakivel, akkor inkább vele találkoztam volna, mint az akadékoskodó háztársaimmal vagy a Griffendélesekkel, akik késztetést éreznek egy ilyen éjszakán a késői sétára is. Nem tudom pontosan, hogy más prefektus miként intézi a dolgait és kimerészkedik-e az épületen kívülre is vagy csak én vagyok ennyire „bolond”, de nem is nagyon érdekelt. Azon elmosolyodtam, hogy Lynette-nek nem szándéka mások felé kerekedni és esetleg ok nélkül veszekedni. Legutóbb is megvolt a nyomos oka rá, amikor velem tette ezt aláírom ha kell. Most már a hápogást is abba hagytam, hogy ennyire vagy annyira megváltozom majd és nem leszek annyira idegesítő. Végül is, ő szintén azt mondta, amit mindenki más tenne a helyében: hiszi ha látja. Hát látni fogja! Nem díszből fogok hallgatni rá, ez biztos. – Rengeteg Hóborc csínytevés, minden éjjel azon munkálkodik, hogy valakit leönthessen liszttel és valami ragacsos masszával, amit még nem fejtettem meg, mi is lehet tulajdonképpen, de jobb ha nem is tudom. Alvajárásra hivatkozás, rendes ruhában, de lényegtelen persze, mindenki tudja, hogy a hiteles alvajáráshoz pizsama kell. – szerintem sejthette, hogy ez nem teljesen alvajárás volt, hanem kilógás. – Legalábbis a többiek találkoznak ilyesmivel is. Én elkóborolt állatokkal, akik csak saját életet akarnak élni amíg a gazdáig alszanak. Főleg a macskák, egy időszakban volt egy fekete macska, aki folyton alutasakos macskakajával álmodhatott, mert mindig eltolta maga elől a szárazat, ha azt kapott a manóktól. – egy ideje persze már nem láttam itt, az is lehet, hogy a gazdája elballagott a bátyámmal. Rosszabb esetben pedig elpatkolt, elég idősnek nézett ki, szóval nem lenne csoda. – Valamiféle jó szerencsét hozó szertartás? Ha igen, akkor ezután én is akarok ilyet ezen a napon veled! – lelkesedtem vigyorogva, bele sem gondolva abba, hogy esetleg valami másról lehet szó, nem pedig szerencsét hozó kívánságokról, amit a lámpások teljesíthetnek be. – Én rejtegetni? Nem rejtegetek semmit sem. – magyarázkodtam kissé zavartan. – Csak nem akarom, hogy bajod essen ha úgy van rá lehetőség. Lehet, hogy úgy tűnt meg akarok szabadulni tőle, de eszem ágában sem volt így tenni. Amikor azt említette, hogy a makacssága miatt az édesapjával kell beszélnem csak újra kacagtam egyet. – Ha nem viszed túlzásba még hozzá lehet szokni a makacsságodhoz. – jegyeztem meg, csak úgy mellékesen. Amúgy is, elég érdekes lett volna, hogyha én tényleg panaszt tennék az apjának erről. Szerintem azzal az erővel röhögne szembe amivel végig hallgatott vagy kitessékelne akárhol is sikerült összefutni vele. Ami szerintem elég lehetetlen jelenleg, de nézőpont kérdése. – Maradjon csak nálad, nekem melegem van benne. – nem is hazudtam túlságosan nagyot, mert tényleg nem volt most rá szükségem. Nem azért adtam oda neki, mert vissza akartam kapni. – Nem leszek beteg, de elkísérhetsz nyugodtan. Csak vedd vissza a dzsekimet. – lesétáltam a mólóról. – Persze. Megmutatok neked valamit. Körülbelül ilyenkor jönnek elő és nagyon látványosak. – titokzatos voltam, megeshetett az is, hogy nem fognak elő jönni, de szerencsére ha nagyon szeretném akkor elő tudnám csalogatni őket. Reméljük, hogy nem kell ilyesmivel foglalkoznom. – Nem mondom el mit fogunk látni, az is lehet, hogy semmit sem. De ha igen, akkor szólni fogok. – vigyorogtam el kissé mindentudóan. A parton haladva megpróbáltam a lábam elé nézni és a lehető leghalványabb fényt varázsolni a pálcámból, nem mondom, hogy sikerült, de azt sem, hogy nem.
Vendég
Vas. Nov. 14, 2021 11:49 am
Lynn & Thales
Csendesen őrlődtem magamban, ahogy a prefektusi nehézségeikről beszélt. Valóban nem lehetett könnyű dolga, ha ennyi minden történt az éjszaka folyamán, s felmerült bennem a kérdés, hogy miként várta el az iskola vezetősége a prefektusoktól a jó tanulmányi eredményeket, ha éjjelente a folyosókat rótták, és nem volt lehetőségük kipihenni magukat. Ez valahogy kellemesebb merengenivalónak tűnt, mint az édesanyám elvesztésének a gondolata. − Nem gondolod, hogy ez egy kicsit túl sok nektek? − szegeztem neki a kérdésemet, hiszen Hóborc teljesen szeszélyes és kezelhetetlen volt, viszont bőven akadt a szabályszegőkből is. Nekem, mint a diákok képviselőjének pedig talán lettek volna eszközeim arra, hogy a prefektusok helyzetén javítsak. A gondolataim cikáztak, hiszen Thales történetei miatt egyre jobban hajlottam afelé, hogy ezt a problémát orvosolni kellett. Mégis, a macskás történetével annyira kizökkentett, hogy nem tudtam megállni mosolygás nélkül. − Valóban, a macskák szeszélyes teremtmények. Mondjuk, a miénk hála Merlinnek nem ennyire válogatós – csóváltam a fejemet, bár azt hiszem, nyáron meséltem eleget Thalesnak arról, hogy a kisöcsém, Brutus mennyire szerette terrorban tartani szegény Margitot. Tristan pedig folyton retteghetett attól, hogy egy napon megölik egymást. Azonban, amikor lelkesedni kezdett a lámpásaim miatt, alig bírtam megállni, hogy ne sírjam el magam. Bárcsak szerencsét hozott volna! − Nem, Thales, hidd el, nem szeretnéd – remegett meg a hangom, hiszen bármennyire is próbáltam palástolni az érzelmeimet, nem sikerült tökéletes elrejtenem őket. Azt pedig végképp nem kívántam, hogy Thalesnak át kelljen élnie az édesanyja elvesztését. − Ez egyébként is amolyan… − elcsendesedtem, ahogy jó szót kerestem. Mégis miként írhattam volna le neki burkoltan, hogy ma volt anyukám halálának az évfordulója? Ebből a helyzetből talán sehogy nem jöttem ki jól. – Megemlékezés. Talán ezt volt a megfelelő kifejezés arra, amit csináltam. Emléket akartam állítani anyának, megállni egy kis időre, hogy felidézzek mindent, amit értünk tett és nekünk adott, amíg még velünk lehetett. Ő volt a legcsodálatosabb ember a föld kerekén, és elragadták tőlünk. Éreztem, ahogy ismét könnyek szöktek a szemembe. − Ez kedves tőled, de ígérem, vigyázok magamra – szólaltam meg azután, hogy ismét összeszedtem magam. Valahol talán jól esett ez a féltés, mégsem tudtam hová tenni, holott tisztában voltam vele, hogy tavaly óta Thales – legalább is velem szemben – elég sokat változott. Néha mégis olyan hihetetlennek tűnt az egész. − Ha nem adnak rá okot, nem viszem túlzásba. Én csak reflektálok az engem érő hatásokra – feleltem csendesen, bár azért el kellett ismernem, akadtak dolgok, amelyekhez foggal-körömmel ragaszkodtam. Ahogy Thales is ahhoz, hogy maradjon nálam a kabátja. Nem akartam vitatkozni vele, így beletörődően visszavettem a dzsekijét, és ismét megcsapta az orromat az illata. − Azért szólj, ha fázni kezdenél, és visszaadom – léptem utána, némi aggodalommal a hangomban, hiszen tényleg bűntudatom lett volna, ha miattam betegedett volna le. A mellkasomat szorító érzést lassacskán felváltotta az őszinte kíváncsiság, hiszen elképzelésem se volt arról, hogy mit szeretett volna mutatni nekem. − Fogalmam sincs miben mesterkedsz – sétáltam utána. Talán mást az ösztönei óva intettek volna attól, hogy bárkit is kövessen az éjszaka közepén, de én nem féltem Thalestől. Nem gondoltam azt, hogy tartanom kellett volna, mi több, néha úgy éreztem, mintha ő félt volna az én reakciómtól.
– Nem, szerintem ha a régiek kibírták, akkor mi is ki fogjuk. Én már eléggé hozzá szoktam. Már nem is nagyon érzem zombinak magam az ilyen harci őrjáratok során. – nevetem el a végét. Természetesen az elején kíváncsi voltam és tudni akartam, hogy mivel foglalkoznak a nagyok, mi az amivel a bátyám elüti az idejét ilyenkor, de ez koránt sem a mókáról és a kiváltságokról szólt, amit akkor kisebb fejjel nem is nagyon láttam, hanem sokkal többről. Ezt a többet csak mostanában tapasztalom meg, magamon és emlékszem vissza, hogy a bátyámnak milyen is volt éjjelente a folyósokat járni. Ha ő ki bírta akkor én is ki tudom bírni. Be kell bizonyítanom magamnak elsősorban, de utána a családomnak is, hogy büszke lehet rám, érdemes vagyok a család jó hírnevére, amit elkezdtek kiépítgetni az évek során. Megint tíz kilót nőt a májam legalább ettől a büszkeségtől és önbizalomtól. – Ez a macska nagyon az volt. – hagyom ennyiben a dolgot, nyilván nem áll szándékomban egész idő alatt macskákról panaszkodni neki. Valami csoda folytán felszívódott és kész, nem foglalkozom ezzel tovább. Őszintén szólva egész idő alatt azon gondolkodtam, hogy miért jöhetett ide ki és amikor úgy tűnt, hogy megkapom a válaszát egy kicsit elhúzom a számat. Már nem akartam kacagni, sem villogtatni magam előtte, hogy észre vegyen és velem együtt nevessen. – Értem. – nem kérdeztem vissza, hogy miféle megemlékezésről van szó, mert sejtettem. Annyit én is tudtam, amennyit kellett. Pont ezért ötlött a fejembe, hogy ha van rá mód, akkor mutatok neki valamit. Nem olyan régen fedeztem fel, hogy hol lehet velük találkozni és mikor, de amint fel fognak tűnni, tudom, Lynette arcára mosoly fog kerülni és örülni fog. Csak el ne sírja magát. Ha bekövetkezne nem tudom mivel vidíthatnám őt fel vagy egyáltalán fel kellene vidítanom olyan esetben? Csupa olyan dolog, amire eddig nem akartam és nem is kellett gondolnom, mert nem érdekelt, de most… – Mindent értek. – most egy kicsit komorabb vagyok. Az a helyzet, hogy még mindig érlelődik bennem mindaz amit Lynette mondott. – Nem kell aggódnod. Nem lesz semmi bajom. Erős szervezetem van. – nem tettem hozzá, hogy biztosan a Nott és a Lestrange genetika teheti, mert ha ő nem is én biztosan nevetnék rajta azt meg most nem akartam erőltetni, pláne, hogy ő megemlékezik. – Az sosem baj. – megfogtam a kezét, mindenféle gondolkodás nélkül, ha átgondoltam volna a reakciómat, akkor valószínűleg nem tettem volna meg ilyen hirtelen, de ha már megfogtam a kezét, akkor egy nyomos okot is ki kellett találnom rá. – Csak egy kicsit sietnünk kell, nem akarom lekésni őket. – lelkesedtem és gyorsabb tempóban kezdtem el szedni a lábaimat. Nem kezdtem el szaladni szerencsére, mindkettőnk szerencséjére. Csendes éjszaka lett volna, hogyha néhány tücsök nem ciripelt volna valahol mindig a közelünkben, de most nem is ők voltak a fontosak, hanem az amiért néhány métert tettünk meg a mólótól. A fű és néhány fa már tele volt a fényükkel, ahová leszálltak, látszódott rajtuk, hogy már izegnek és mozognak, alig várják a felszállást. Az egész apró milliónyi sereglet előtt megállítottam magunkat, nem akartam rájuk ijeszteni, mert attól tartottam, hogy akkor nem fognak felszállni és semmit sem fogunk látni a műsorukból. Suttogva szólalok meg: – Biztosan láttál már ilyet, de annyira varázslatosak, hogy meg akartam mutatni neked őket. – szentjánosbogarak, persze, hogy bogarakat akarok mutatni neki de esküszöm, hogy csak jó szándékkal és mert tényleg varázslatosak akkor is ha izegnek mozognak és akkor is ha végre felszállnak.
Vendég
Hétf. Nov. 15, 2021 10:34 pm
Lynn & Thales
− Ugye tudod, attól, hogy a múltban valami működött, vagy csak elrendelték, hogy úgy kell lennie, az nem feltétlenül jelentette azt, hogy jó volt az úgy? Javítani pedig mindig lehetett – pillantottam rá, hiszen tudtam jól, hogy teljesen megszüntetni a járőrözést úgy sem tudtam volna. Mégis hinni akartam benne, hogy nem hiába szavaztak nekem bizalmat a diákok, és szerettem volna a prefektusok, ezáltal Thales éjszakáit is könnyebbé tenni. Mert valljuk be, ahogy némi bepillantást nyertem, egyre inkább éreztem úgy, hogy ez nem volt helyes velük szemben. Csupán halványan elmosolyodtam. Az a macska nagyon mély sebeket okozhatott a számára, ha így felemlegette, vagy lehet, hogy csak engem szeretett volna szórakozni ezzel a témával. Igazából, nem is volt fontos, hogy miért emlegette fel, legalább itt volt mellettem, és a tudtán kívül elterelte a figyelmemet szomorú dolgokról. Végül csak rászántam magam, hogy említsem miért voltam idekint. Nem akartam letörni, vagy elvenni a kedvét, ezért hallgattam a részletekről. Így is elég komornak hangzott a válaszom után. − Aztán, ha megfázol, és órákon hallgathatom a tüsszögésed, akkor már nem lesz ilyen nagy a szád – csóváltam a fejemet egy apró mosoly kíséretében, hiszen valljuk be, a férfi nátha mindennél rosszabb volt. Legalább is, a férfiak szerint, márpedig nekem ott volt apa és Tristan is, akik néha azért szerették sajnáltatni magukat, bár talán a bátyám hősiesen viselte a megbetegedéseket, de apa… Apa teljesen más lapra tartozott. Megszeppentem pislogtam rá, ahogy megfogta a kezemet. Ez egészen váratlanul ért, és nem is tudtam miként reagálni hirtelen, csupán hagytam, hogy húzzon magával. Furcsa volt megérinteni őt, érezni, ahogy az ujjai összekulcsolódtak az enyémekkel. Merlinre, olyan érzésem támadt, mintha ezernyi pillangó verdesett volna a gyomromban. − Miért? Mi az, hogy lekéssük őket? – értetlenkedtem, ahogy próbáltam tartani a lépést vele. Thales olyan váratlanul iramodott meg, csoda, hogy nem estem hasra. Kíváncsi voltam, hogy mégis milyen meglepetést tartogatott, bár bíztam benne, hogy a Tiltott Rengeteget továbbra is messzire elkerüljük majd. Azonban nem mentünk mi olyan messze a mólótól, sőt sokkal hamarabb lefékeztünk, mint azt gondoltam volna. A fűben, mintha ezernyi világító lény lett volna, amik aprókat verdestek a szárnyaikkal. Először képtelen voltam levenni a szememet róluk. Nem csupán azért, mert a korábban elengedett lámpásaimra emlékeztettek, hanem mert Thalesnak igaza volt, és valóban csodálatos látványt nyújtott. − Thales… Ezek csodálatosak – suttogtam halkan, ahogy gyengéden megszorítottam a kezét. Szerettem volna egy kicsit közelebb menni hozzájuk, de tudtam jól, hogy ezzel csak elszúrtam volna mindent. Helyette megvártam, hogy maguktól emelkedjenek a magasba, és induljanak meg a tó irányába. A sötét víztükrön tükröződött a fényük, ami még különlegesebbé tette ezt a pillanatot. − Honnan tudsz erről? – próbáltam immár a fiú irányába, miután a szentjánosbogarak egyre jobban eltávolodtak tőlünk. Kíváncsivá tett, hogy a prefektusi kiváltságát használva vajon mennyi időt tölthetett éjszaka idekint.
Felsóhajtottam. Túlságosan igaza volt, nekem meg egyet kellett értenem vele, mert ami régen bevált az nem biztos, hogy most is beválik. – Ha gondolod kikérdezheted a prefektusokat egy közös megbeszélésen. Ebéd után esetleg? Üres hassal csak egymás ellenségei leszünk, elhiheted. – ez csak egy lehetőség volt, hiszen csinálhatta Lynette máshogyan is, mint az ebéd után. Csak akkor biztos, hogy mindenkit egy helyen talál a prefektusok közül. Ismerem a többieket már annyira szerintem, hogy az ebédet ne akarják kihagyni semmi pénzért sem. – Nem foglak téged hibáztatni, nyugalom. – ez az opció nem fog fent állni, akármennyire aggódik emiatt Lynette. Megfogtam a kezét, mert nem akartam, hogy lemaradjon vagy elessen miközben sietünk, látszólag ok nélkül. Reméltem, azonban, hogy egy kicsit sikerül meglepnem őt, végül is, csak arra volt szükségem, hogy velem tartson. – Majd meglátod, nem fogom elárulni, amíg oda nem érünk. – elvégre ötven ötven százalék volt, hogy ott vannak vagy nincsenek ott. Nem akartam üres ígéreteket tenni neki egyáltalán és ami igazán fontos volt az az, hogy minél inkább meglepődjön. Annak nagyon tudtam volna örülni, főleg ha még sikerül egy kicsit jobb kedvre deríteni őt, már teljesen felvillanyozódtam magamtól és ezt az energiát neki is átakartam adni. Függetlenül attól, hogy ma egy megemlékezést zavartam meg. Nem akarom, hogy arra gondoljon ami régebben történt. – Ugye? Reméltem, hogy tetszeni fognak neked. – suttogtam én is hozzá hasonlóan halkan, mert nem szerettem volna megzavarni a szentjánosbogarakat. Olyan volt, mintha apró kis lámpások estek volna a földre és azon készülődtek, hogy felszállhassanak. Nagyon csodásak voltak és azt akartam, hogy ezt Lynette is láthassa. Ha valami örömöt okozhatok ezzel neki, akkor annak már nagyon tudok örülni, mert elég nehézséget okoztam neki már így is. Rengeteg dolog van, amit meg kell bocsátania nekem vagy nekem rendbe kell tennem. Ez volt az első olyan alkalom, azt hiszem. – Nem olyan rég bukkantam rájuk. Egy vagány kis szentjánosbogár kolónia az biztos. – továbbra is csak csendben suttogtam. Nem akartam, hogy megzavarjuk túlságosan az eseményeket. Ahogy felszálltak és a tó felé indultak a szemeimmel én is az irányukba pillantottam. Mintha apró kis fénytündérek táncolnának a tó felett. Valami csoda. – Holnap is elhoználak hozzájuk, de nem én leszek az ügyeletes prefektus szóval… – ez lehetetlen lesz, bajba meg nem akarom őt keverni azzal, hogy kihozom ide, megint.
Vendég
Szer. Nov. 17, 2021 9:58 am
Lynn & Thales
− Ez egy nagyon jó ötlet. Köszönöm, Thales. – Ha nem félhomályban lettünk volna, akkor most láthatta volna, hogy egy széles mosollyal jutalmaztam a javaslatát. Már csak ki kellett találnom, hogy pontosan mikor tudtam volna elcsípni őket egy megbeszélésre. − Mit gondolsz, a háztársaid mennyire lennének nyitottak erre? – érdeklődtem tőle, hiszen a többi házból akadtak emberek, akikhez fordulhattam. A Hollóhátban nyaggathattam Melody-t, hogy terelje össze őket, a Griffendélnél Franklin bármikor segített nekem, a Hugrabugban pedig… Nos, ha nagyon szépen megkértem Maisy-t, akkor talán ő is vevő lett volna arra, hogy könnyebbé tegyük az életüket. A Mardekárral azonban egy kicsit bajban voltam, hiszen Leo ballagása óta nem tudtam, hogy ott kihez fordulhattam volna, Thales nyakába pedig nem szerettem volna varrni ezt a problémát. − Lehet, hogy te nem, de attól én még tisztában leszek a miértekkel – sandítottam rá, hiszen egy ilyen esti kint tartózkodás után csak próbálta volna meg elhitetni velem, hogy nem most fázott meg. Ráadásul, attól, hogy ő nem haragudott volna rám, nekem még bűntudatom lenne miatta. − Már megint te és a kis titkaid… − ráztam a fejemet, azonban a hangomnak most nyoma sem volt piszkálódásnak, inkább csak játékosan élcelődtem vele, ahogy engedtem neki, hogy magával húzzon. Igen hamar sikerült elterelnie a figyelmemet a szentjánosbogarakkal. Pillanatokig csak álltak, és csodáltam a látványt. Ha elég ügyes lettem volna, talán meg is festettem volna ezt a képet, de sajnos a családból nem én voltam az, aki szépen tudott rajzolni. − Tetszeni? Rajongok értük… − feleltem még mindig csendesen, hiszen tényleg nem szerettem volna tönkretenni a pillanatot. Végül maguktól indultak útnak, így amíg a tekintetemmel követtem őket, közben Thales meséjét hallgattam. − Gyakran jössz ki ide esténként? – faggatóztam, hiszen kellett valami oka legyen annak, hogy eljött idáig. Mégis, most kifejezetten örültem neki, hogy rátalált ezekre az apró lényekre. Anya is biztos velünk együtt csodálta volna a látványt. Apa pedig tuti elsütött volna egy buta viccet, ami miatt anya csak mosolyogva csóválta volna a fejét. Tristan biztosan megpróbálta volna megörökíteni őket a tó felett, vagy éppen még a fűben, Celia pedig Brutust és Margitot zaklatta volna. Akaratlanul is elsírtam magam. Ezúttal azonban nem csupán könnyek szöktek a szemembe, hanem zokogni kezdtem, hiszen újra és újra az járt a fejemben, hogy mi lett volna, ha… Nem is válaszoltam Thalesnak, csupán elengedtem a kezét, mert le akartam törölni a könnyeimet. Most már feleslegesen akartam volna rejtegetni előtte, egyszerűbb volt beismernem, hogy miért sírtam, mielőtt még azt gondolta volna, hogy valami rosszat tett. − Sajnálom… Saj… − maradt félbe a mondatom, hiszen remegni kezdtem a sírástól, és csak jobban összehúztam magamon a kabátját. − Csak arra gondoltam, hogy anyának mennyire tetszene – szólaltam meg elhaló hangon, ahogy sikerült ismét összeszednem magam. Szipogva töröltem le a könnyeimet, ahogy Thales felé fordultam. − Ma van öt éve, hogy elveszítettük őt… − Minden egyes szónál megremegtek az ajkaim, hiszen magam sem tudtam elhinni, hogy ennyi idő eltelt azóta, hogy ő nem lehetett köztünk. − Ne haragudj, amiért belecsöppentél ebbe – kértem halkan bocsánatot tőle, hiszen tényleg nem állt szándékomban elrontani az estéjét az én szomorúságommal, de hiába igyekeztem úgy tenni, mintha jól lennék, újra és újra elkeserített a tudat, hogy anyukámat többé nem láthattam viszont.
Örültem, hogy sikerült neki egy kis tanácsot adni azzal kapcsolatban, hogy mennyire és mikor éri meg zaklatni valamivel a prefektusokat. A többiektől kétlem, hogy tartania kellett volna, de a mi házunkat meg tudtam érteni, hogy miért vonta ennyire kétségbe. – Ha rájönnek, hogy az életüket akarod megkönnyebbíteni, szerintem mindegyik együttműködő lesz. Szerintem nem azért lettek prefektusok, hogy mindenben a bajt keressék és ők maguk váltsák ezeket ki. Csak ne légy velük előítéletes, azt senki sem szereti. – nem mintha az lenne, de nyilván nehezen találta meg az én háztársaimmal az összhangot. Nem tudtam volna másképpen mondani ezt, ha akartam volna se. Végül is néha én se szívesen állok szóba a háztársaimmal, teljesen megértem, ha ő sem akar. – A titkaim tesznek érdekessé, ha nem lennének titkaim, mivel tudnálak meglepni téged és mosolyt csalni az arcodra? – vagy inkább ráncokat és csupa mérgelődést, de ez nem lényeg. Már nagyon mosolyogtam, amikor közölte velem, hogy rajong értük. Büszke voltam magamra, nőt is rendesen tőle az önmagamba vetetett hitem. – Csak amióta nincs itt a bátyám. Ha rajta múlt volna biztosan mindig visszakergetett volna a kastélyba. – bár ez nem jelenti azt, hogy ne próbálkoztam volna kijönni akkor amikor még itt volt, de addig nem voltam ennyire felbátorodva. Miután elengedte a kezem és felvilágosított a mai nappal kapcsolatban és úgy összességében kitisztult a kép a fejemben csak nyeltem egy nagyot. Ő még sosem sírt előttem. Pontosabban mondva nagyon ritkán sírnak az emberek előttem, ami egy kicsit zavaró, mert fogalmam sem volt hogyan kellene kezelnem ezt az egészet, őt úgy összességében. – Nincs semmi baj, sírd ki nyugodtan magad. Néha az a legjobb ha csak kisírjuk magunkból a bánatunkat. Nem kell visszafognod magad. – tudom, hogy mennyire paraszt hozzáállás volt ez, de azt sem akartam, hogy ezt az egészet másképpen értelmezi, mint ahogy szeretném, hogy értelmezze. Ezért léptem oda hozzá, kissé tétován, mert nem tudtam mit kellene tennem vagy mondanom neki éppen. Egyáltalán kell-e mondanom neki valamit. Nem voltam túlságosan jó társaság ilyen helyetekkor, mert képes voltam fapofával kivárni, hogy össze szedje magát bárki aki éppen olyan helyzetben van, mint most Lynette. De nem akartam azt sugallni neki, hogy most is egyedül van. Hogy nem számíthat önmagán kívül másra, mert az ellenkezőjét akartam elhitetni vele. Legalábbis csakis azért, hogy megnyugodhasson. Azért őszintén nem gondoltam volna, hogy ekkora sebet tépek fel egy ilyen kis aprósággal, számomra aprósággal. – Sírd ki magad, teljesen el nem múlik, de talán egy kicsivel jobb lesz. – rengeteg megnyugtató vagy inkább sírásra biztató dolgot mondtam volna neki, de valami nagyon kétségbeesett dolog jutott az eszembe. – Sírhatsz a vállamon, nem foglak kinevetni vagy lenézni miatta. – elrejtelek a világ elől ha az kell, hogy nyugodtan kisírd magad és hasonló zagyvaságok kezdtek el keringeni a gondolataimban, amit nem akartam közölni vele. Túlságosan gyáva voltam ehhez, ahhoz persze nem, hogy közel legyek hozzá, hogyha úgy döntene sírna, hát sírjon rajtam. Én majd megtartom mindkettőnket, csak ne tartsa magában, ne hagyja, hogy ez az egész eméssze őt.
Vendég
Szer. Nov. 17, 2021 4:30 pm
Lynn & Thales
− Persze igazad van, és igyekszem nem előítéletes lenni, csak… Tudod, eddig mindegyik háznál akadt egy prefektus, akire számíthattam amolyan közvetítőként, és most bizonytalan vagyok, hogy a házadban lévő prefektusokkal miatta tudtam korábban együttműködni, vagy egyébként is nyitottak lennének rá. – Ezúttal szándékosan burkoltan hoztam fel a testvérét, hiszen nagyon jól tudtam, hogy mennyire nem szerette, ha hozzáhasonlították őt. Én pedig már jó ideje ügyeltem arra, hogy ezt ne tegyem meg, ettől függetlenül nem tagadhattam le, hogy Leo sokat segített nekem a Diákönkormányzat ügyeiben. − Szeretném, ha ők se éreznék ezt nyűgnek, mert a változás nem feltétlenül rossz. Sőt, ti csak jobban járnátok vele, ha felmérhetném a nehézségeiteket, vagy igényeiteket – magyaráztam tovább neki, ahogy elmélyedtem ebben a gondolatban. Annyi teendő akadt ebben az iskolában, hogy csak remélni mertem, hogy az elnökségem idején sikerül majd jót cselekednem. − Azért a titkaid néha bosszantóak is tudnak lenni – löktem meg finoman, játékból a kezét, hiszen alkalmanként ki tudott volna kergetni a világból, amikor tudtam, hogy valamit nem mondott el. Pedig hányszor mondtam neki, hogy inkább avasson be, mérgelődök egy sort, és hamar lehiggadok, mint az, hogy hónapokon keresztül sértetten bámulom őt. − Szóval végre a saját szárnyaidat bontogatod – mosolyodtam el halványan. Elképzelésem se volt arról, hogy milyen érzés lehetett a saját testvéred árnyékában élni. Tristan mellett sose éltem át ilyesmit, és csak remélni mertem, hogy Celia sem érezte elnyomásban magát miattam. Mégis, a mosolyom épp olyan röpke pillanatig tartott, mint az a csoda, amit Thales mutatott nekem. Nem akartam előtte sírni, hiszen a világért se terheltem volna őt a bánatommal, azonban akadtam olyan napok, amikor az érzelmeim felülkerekedtek mindenen. Hallgattam őt, ahogy próbált csitítani. Beláttam, igaza volt abban, hogy feleslegesen próbáltam ellenállni ennek az érzésnek. Sose tudtam meggátolni a pityergésemet, ilyenkor csupán elvonultam a világ szeme elől, és elrejtettem a szomorúságomat. Otthon is nagyon ritkán láttak engem letört, mert nem akartam elkeseríteni a családtagjaimat. Így is elég szomorúságot éltünk át együtt, nem hiányzott, hogy értem is aggódjanak. Nagyjából abban a pillanatban, amikor kijelentette, hogy akár a vállán sírhatok, döntöttem úgy, hogy szükségem lenne egy ölelésre. Talán kicsit hirtelen mozdulattal karoltam át a nyakánál, és döntöttem neki a fejemet az övének. Általában nehezemre esett áthidalni a köztem és az emberek közötti távolságot, Thales azonban egy kicsit más lapra tartozott. Meg akartam mutatni neki, hogy nem voltam elérhetetlen, vagy olyasvalaki, aki teljesen elkülönítette magát az emberektől. Sőt, pontosan olyan esendő voltam, mint bárki más.
Valahol mélyen legbelül sejthettem volna, hogy segítségre van szüksége, pontosabban mondva nem is kellett olyan mélyre zuhanjak magamban, hogy tudjam már nincs egy biztos út a Mardekárosokhoz, ezért segítségre van szüksége. Nem mondom, hogy pont az enyémre, valószínűleg nem hallgatnának rám a többiek, függetlenül attól, hogy ki vagyok, vagy ki nem. Az biztos, hogy erősen meg kellett erőltetnem magam, ha tényleg oda akartam tenni magam valamiben és a Mardekáros prefektusoknál el akartam érni valamit. Például, hogy észre vegyenek és hallgassanak rám. Én még túl fiatal vagy túl idős vagyok a szemükben, attól függ, hogy az ötödikest vagy a hetedikest nézzük, aki szerint rám nem érdemes még hallgatni. Talán egy hetedikest kellene megkérnem, hogy segítsen ki, de nem tudom, hogy a lánynál vagy a fiúnál érnék el nagyobb sikert. Mindkettejüket egyformán kerülöm, hogyha megtehetem és csak akkor beszélek velük, ha az időbeosztásról tárgyalunk. Szerencsére már nem én húzom a legrövidebbet és nem mindig csak én kapom a legszarabb helyeket és időpontokat. – Megpróbálhatok beszélni velük a nevedben ha szeretnéd. De sokat nem ígérek. – mert nem bíztam eléggé magamban és a befolyásoló képességemnek. Egy dolog volt Aurelius öccsének lenni, de egy megint másik dolog volt Thales-nak lenni. – A titkaim tesznek azzá aki ma vagyok. – jegyzem meg, bármennyire is utáljon ezért, mégsem szerettem volna ezt tovább ragozni, mert voltak amik mellette és voltak amik ez ellen szóltak. Nem kívántam felhergelni őt a dolgaimmal, legalábbis most nem. – Úgy is mondhatjuk. – mondanám, hogy jobb a bátyám nélkül, de ha ő nincs, akkor minden olyan csendes és ezzel a csenddel soha sem tudtam mit kezdeni, nem úgy mint Aurelius. Nem számítok arra, hogy Lynette meghallgatja a tanácsomat és hagyja megtörténni a sírást, nem fogja vissza magát, sőt még át is karol a nyakamnál és szinte követeli, hogy akkor adjam oda azt a nagy vállam neki, hagyjam, hogy elrejtőzzön a világ elől. Én is magamhoz húztam őt, a bal karommal átöleltem a derekát a másikkal pedig a haját kezdtem el simogatni. Nem tudom, hogy ezt mennyire fogja díjazni, de megnyugtatni akartam őt, hagyni, hogy kisírja a bánatát és biztosítani őt arról, hogy itt vagyok. Egyből túlságosan melegem lett és égni is kezdett az arcom, ettől a különös érzéstől, ami már régóta itt szunnyadt bennem, de mindig elfojtottam magamban, most is ezt fogom tenni. – Ha van bármi amit tehetek érted akkor azt elmondhatod. – mert magamtól nem fogom tudni, hogy mit tehetnék, de ezt már nem mondtam ki ilyen hangosan.
Vendég
Pént. Nov. 19, 2021 9:08 pm
Lynn & Thales
− Igazán rendes vagy, de kérhetek tőled ilyesmit. A prefektusi, jegyzői és kviddicsjátékosi teendőid mellett ez túl sok lenne – ingattam a fejemet, s bár jól esett, hogy felajánlotta a segítségét, mégsem akartam, hogy túlterhelje magát. Márpedig, nekem néha a elnöki feladatok és a korrepetálások is eléggé fárasztóak voltak, ő pedig ennél több iskolai tevékenységet végzett. Nem akartam nehezebbé tenni a tanévét, hiszen már csak egy évünk volt hátra a RAVASZ vizsgákig. Ettől függetlenül hálás voltam a figyelmességéért. Újra és újra ráébresztett arra, hogy mennyit változott az elmúlt időszakban, és mérhetetlenül büszke voltam rá, amiért kevésbé volt önző. − Valami megoldás biztos akad majd rá – tettem hozzá csendesen, de túlságosan is fáradt voltam ahhoz, hogy a prefektusok ügyén tovább rágódjak. Holnap is volt nap, és ilyesmikről nem feledkeztem meg sose. Csupán halkan felsóhajtottam. Nem állíthattam azt, hogy nekem ne lettek volna titkaim, épp ellenkezőleg… Senkinek nem beszéltem a rémálmaimról, vagy az aggályaimról, de még csak arról sem, hogy pontosan mit is gondoltam Thalesről. Én is sok mindent elhallgattam, bár az előbbieket azért, mert nem akartam másokat terhelni velük, az utóbbit pedig azért, mert sose tudtam eldönteni, hogy hányadán is álltunk egymással. − Tényleg büszke vagyok rád – jelentettem ki immár hangosan is azt, amit korábban gondoltam. Valóban nem lehetett egyszerű úgy felnőnie, hogy úgy érezte, folyton a bátyjához hasonlítgatták, vagy hogy túl kellett szárnyalnia őt. Ég és föld volt köztük a különbség, épp ezért más dolgokban is remekeltek. Amikor megöleltem Thalest, nem számítottam arra, hogy magához húz. Éreztem, hogy az arcomat elöntötte a forróság, hiszen nem igazán szoktam megérinteni másokat, mégis jóleső érzéssel bújtam hozzá. Máskor lehet morogtam volna, ha a hajamhoz ért, most mégsem tudtam haragudni rá, sőt valahol még tetszett is az érintése. − Csak maradjunk így egy kicsit, kérlek – suttogtam erőtlenül, ahogy öleltem őt. A reszketésem lassan alábbhagyott, ahogy a könnyeim is egyre ritkábban csorogtak végig az arcomon. A jelenléte jó hatással volt rám, s talán most először éreztem igazán azt, hogy a családomon kívül másra is számíthattam.
– Nem esik nehezemre, nem azért javasoltam, mert így lenne. – jegyzem meg, szándékosan egy kicsit kihangsúlyozva a nem esik nehezemre részt. Tényleg példa értékű amit csinál és le a kalappal előtte, de nem tudom eldönteni, hogy mit fog tenni akkor ha egy nap túl sok lesz ez neki. Csodálom őt, ez biztos és nem is leszek meglepve, ha egy nap tényleg eléri mindazt amit most kitűzött magának. Lenyűgöző. Remélem a közelében leszek valahol, hogy láthassam az örömét. Ha valaki, akkor ő tényleg megérdemli azt, hogy sikeres legyen felnőttkorában. Majd lesz valami megoldás is erre az egészre ez biztos, ezért csak beleegyezően bólintok egyet. Van amit nem olyan könnyű elintézni, de ha Lyn nem lesz egyedül, akkor talán mások is adni fognak a szavára és bátran elmondják hogyha valami problémájuk van. – Ne szóld el magad Lyn! – még bármikor csalódást okozhatok neki, ki tudja mivel és mire kapja fel a vizet amiért nem én leszek a hibás, de ez soha senkit nem érdekel ugyebár, mert én is az apám fia vagyok. – Rendben, maradjunk így amíg szeretnél. – nem voltam szívtelen kedvemben, ezért nem mocorogtam és nem is nagyon tettem úgy, mintha ez az egész zavart volna engem. Dehogy zavart! Ez a pillanat, a maga furcsa nemében megért minden pénzt és azt is, hogy átélhetem vele. Alapjáraton nem vagyok túl ölelgetős típus, de ha Lynette-ről van szó, akkor megpróbálok az a srác lenni, akire most szüksége van. Különben is, szerintem kedvelem őt annyira, hogy segítsek rajta. Megpróbálok nem is túl sokat mesélni ebbe az egész egyszerű kis cselekedetbe, mert sejtem, hogy Lyn nem úgy gondolja ezt az egészet, ezért nekem sem kell. Nem akarom megtörni most a csendet, ezért csak békésen ölelem őt tovább és igyekszem nem túlságosan összeborzolni vagy meghúzni a haját, akármilyen nagy késztetést is érezzek rá. Nem akarok gúnyolódni rajta, ma nem, amúgy sem érdemli meg, aki megérdemli, hogy gúnyolódjanak rajta, az egyedül én vagyok. De engem meg hidegen szokott hagyni az ilyesmi, kivéve ha verekedésről van szó, vagy annak a kezdéséről és befejezéséről. Legutóbb Giddy-t kellett lecsillapítanom, hogy hagyja már békén szerencsétlen Turpin-t, mert hülye a srác és nincs értelme tovább fokozni az amúgy is szerencsétlen életét. Ám már akkor sem hallgatott rám, lehet, hogy megérdemelte amit kapott vagy kaphatott volna, de nem volt kedvem pontokat levonni a saját házamtól. Lynette-el legszívesebben itt ragadtam volna egy kicsit ebben a pillanatban, de sejtettem, hogy ennek hamar vége szakad, amikor elég erőt vett magán.
Vendég
Szer. Dec. 01, 2021 11:47 pm
Lynn & Thales
− Ez esetben, tudod jól, hogy bármikor bármilyenfajta segítségnek örülök, de tényleg csak akkor, ha úgy érzed, hogy belefér az idődbe, és nem terhel le túlságosan – pillantottam rá, hiszen értettem én, hogy mire célzott, és leírhatatlanul jól esett, hogy Thales az ígéretéhez tartotta magát, és igyekezett figyelmesebb lenni. Mégsem vártam el tőle mindent, nem köteleztem arra, hogy bármit, amibe belefogtam azt teljes vállszélességgel támogassa, hiszen nagyon jól tudtam, hogy mennyire véges tudott lenni egy-egy ember kapacitása. Sokszor én is a végkimerülésig hajszoltam magam, így gyakran ébredtem meg a Diákönkormányban termében estefelé, hogy sikerült elbóbiskolnom. − Most miért mondod ezt? – jelentek meg apró ráncok a homlokomat, amikor rám szólt. – Minden embernek szüksége van pozitív és negatív visszacsatolásokra, hogy tudja, jó úton halad, vagy éppen letért a helyes útról. Hangom szelíd, bár a jelenlegi helyzetben egyébként sem lennék képes megdorgálni őt azért, mert továbbra is azt hiszi, hogy esetleg rossz ember lenne. Szerettem volna kitérni erre a témára, azonban sem a hely, sem az időpont nem volt épp a legmegfelelőbb erre. Az elmém hátsó szegletében továbbra is ott motoszkált a gondolat, hogy anyával kellene foglalkoznom, mégis az énem másik fele szerette volna, ha egy kicsit velem törődnek. Thales ölelése kellemes, megnyugtató érzést váltott ki belőlem. Hiába próbáltam tagadni, kedveltem őt, talán túlságosan is, mégsem tettem lépéseket ebbe az irányba, hiszen nem tudtam miként vélekedett volna a dologról. Megpróbáltam félretenni a gondolatot, s leginkább barátként gondolni rá, de el kellett ismernem, ahogy átkaroltam őt, egy icipicit talán örültem annak, hogy rám talált. Elvesztettem az időérzékemet, de idővel a könnyeim az arcomra száradtak, én pedig egy halk sóhaj kíséretében bontakoztam ki az ölelésből, és pillantottam az égbolt felé. − Kérlek, ne mondd el senkinek, de legfőképp a húgomnak ne említsd. Nem szeretném, ha bárki is szomorúnak látna – fordultam Thales felé, hiszen sose akartam a családomat a bánatommal terhelni. Mindannyiunknak nehéz volt ez a néhány év, s bár az élet ment tovább, anyát sose pótolhatta semmi. − Olyan ironikus. Ha anya itt lenne, akkor biztos rám szólna, hogy ne keseregjek emiatt, de néha olyan nehéz továbbmenni, amikor nincs, aki fogja a kezed – sóhajtottam fel ismét, ahogy a fejemet ingattam. Apának nagyon sok mindent elmondtam, de voltak olyan dolgok, amiket nem lehetett vele megbeszélni. Voltak olyanok, amiket csak anya érhetett, vagy amiket ő látott át és értett meg. Apának nem beszélhettem arról, hogy melyik fiú tetszett, vagy éppen milyen érzelmi hullámvasúton ülök, mert az első esetnél apa tuti nyomozást indítana a srác ellen, a második szituációnál pedig szimplán nem tudna mit kezdeni a tinédzser lányának az érzéseivel. Nem hibáztattam érte. Apát úgy szerettem, ahogy volt: minden erényével és hibájával együtt. Mégis néha jól esett volt anyát átölelve kipanaszkodnom magam, vagy éppen a tanácsát kikérnem olyan esetekben, amikor teljesen döntésképtelen voltam. − Tényleg ne haragudj. Nem kellene rád zúdítanom mindezt – kértem bocsánatot Thalestől, amiért belecsöppent ebbe az egészbe. Szörnyen röstelltem, hogy így alakult. − Biztosan nem így képzelted el az estét – adtam hangot a korábbi gondolatomnak, majd egy hirtelen ötlettől vezérelve kézen fogtam őt, és elindultam a kastély irányába. Nem voltam hajlandó elárulni, hogy mégis hova akartam menni, mégis ha követett, akkor hamar rájöhetett, hogy az alagsor felé vettem az irányt, ahol az egyetlen helyiség, ami ilyenkor szóba jöhetett, az csakis a konyha lehetett. Kárpótolni akartam őt ezekért a pillanatokért, ezért is hallgattam olyan mélyen a tervemről, amíg el nem értük azt a bizonyos folyosószakaszt.
– Nem kell aggódnod miattam. – szóltam csendesen. – Majd segítek és ez egy cseppet sem lenne teher a számomra. – mert rólad van szó és tudom, hogy ezzel milyen sokat segítek neked, folytathattam volna így is, de önző módon megtartottam magamnak a mondatom folytatását és csak gondolatban tettem hozzá mindezt. Pedig mennyivel másabb lett volna, hogyha ezt még ki is mondom neki. De akkor meg, mindent tönkre tettem volna. – Csak nem akarok csalódást okozni neked, sosem tudhatod mikor mondok valami olyasmit, amivel megbánthatlak. Nem vagyok tökéletes, nem is akarok az lenni, senki sem az, csak szeretném ha engem sem látnál annak. Vagy nem tudom milyennek látsz, őszintén. Csak azt tudom, hogy már nem akarlak megbántani. Ennyiben kiegyezhetünk. – aprón bátorító mosoly jelent meg az arcomon, reméltem, hogy segít valamit a helyzetemen, hogy nem ásom túlságosan a síromat magam alatt ezzel az egésszel. – Ne aggódj, nem hiszem, hogy valakinek pont arról volna kedvem beszélni, hogy láttalak téged sírni. Elég pletykásnak nézel, ha ezt gondolod rólam Lynette Weasley, hát, most szólok, hogy nem vagyok az. – szerintem a szüleim sem túlságosan azok, ennél fogva én sem leszek az, vagy ha mégis az nem a hét év otthoni nevelés miatt lesz, hanem azért, mert meggondolatlan tuskó vagyok, de az részletkérdése már. Akárhogy is történt ez az egész, valahol örültem annak, hogy ez vele és velem történik meg. Ha nem jövök ide, valószínűleg nem tudom meg miért volt zárkózott a napokban. Vagy, hogy ezen a napon mi az amit ő nem ünnepel, hanem csak megemlékezik, arról a személyről, akit igazán nagyon szeretett, az édesanyjáról. Nem tudom milyen lenne az én életem anya nélkül, vagy hogy dolgoznám fel, egyszerűen feldolgoznám-e és milyen lenne másokkal a kapcsolatom azután. Rengeteg ilyen érzés kavargott bennem, mert próbáltam belegondolni abba, milyen nehéz lehetett akkoriban Lyn-nek. Akármennyire is legyek idős, nem akarom elveszíteni anyát. – Sajnálom, nem tudtam, hogy ennyire nehéz neked. – talán ha jobban odafigyeltem volna rá egy kicsit, akkor lehet, hogy hamarabb észre vettem volna nem pedig ennyi idő elteltével se magamtól, hanem attól, hogy már nem bírta tovább tartani a sírást. Nem lennék jó megfigyelő, ez holtbiztos. De nem is készülök szerencsére annak, így a varázslóvilág megmenekült a tehetségtelenségemtől, ami a rossz megfigyelési képességemből fakadna. Hagytam neki, hogy lenyugodjon, ezért se nagyon akartam megzavarni őt azzal, hogy megszólaltam. Szüksége volt egy kis nyugalomra, amit lehet, hogy csak pár pillanatig tudtam neki biztosítani, de jobb volt, mint a semmi. Ezzel máris egy kicsit hasznosnak éreztem magam, lett valaminek értelme a mai nap során is. – Lyn bízhatsz bennem, tudom, hogy sokszor nem ezt mutatom, de tényleg itt leszek, hogyha legközelebb is lesz ilyen alkalom, amikor nem tudod elmondani valakinek, hogy mi bánt. Lehet, hogy egy lánynak könnyebben elmondod, mint nekem, de nem tehetek arról, hogy nem vagyok az egyik barátnőd. – aki valószínűleg kiröhögné és kibeszélné őt, de ő se szól bele, hogy én kikkel barátkozom, vagyis de, az azonban nem érdekel. – Ne félj, pontosan így képzeltem el. – azt persze nem tettem hozzá, hogy a vele való találkozás inkább meglepetésként ért, de ez jófajta meglepetés volt, maradjunk annyiban. Visszakísértem. Először nem tudtam mit szeretne még, de aztán csak beadtam a derekam és elmentem vele a konyháig. Nagyon kedves volt tőle, hogy gondolt rám. Éppen ezért, már biztos voltam abban, hogy ettől a naptól fogva, már nem fog annyira gyűlölni engem és ez önbizalommal töltött el.
Vendég
Csüt. Dec. 16, 2021 9:50 pm
Lynn & Thales
− Ne mondj ilyet, kérlek. Persze, hogy aggódok érted – hangzott a válaszom éppolyan csendesen, mint az ő. Nagyon jól esett a közelsége és a segítsége, de valóban nem pakolhattam több terhet a vállára. Gyakran éreztem úgy, mintha még mindig vezekelni akarna a múltkoriért, amelyet már ezerszer átbeszéltünk. Nem tartozott nekem semmivel, sőt rengeteget változott jó irányba ahhoz képest, ahogy tavaly bánt velem. Mégis miért ne aggódhattam volna érte, amikor egy számomra fontos emberré vált? Nem véletlenül töltöttem vele oly’ sok időt. Kedveltem őt, talán túlságosan is jobban a kelletenél, s hiába reméltem, hogy egyszer észrevesz majd egy olyan lányt, mint amilyen én is voltam, tudtam jól, hogy hiú ábránd volt mindez. − De ha szeretnél segíteni, akkor tudod jól, hogy mindig örömmel veszem és hálás vagyok érte – mosolyodtam el lágyan, hiszen az évforduló emléke nem teljesen árnyékolta be az esténket. Hiába dúltak bennem ambivalens érzések, hiába diktálta azt az eszem, hogy most édesanyámról kellene megemlékezést tartanom, Thales szintúgy fontos volt számomra, ezért nem hagytam figyelmen kívül a jelenlétét. Sőt, valamelyest nyugtatóan hatott rám, kevésbé potyogtak a könnyeim, és a szívem se akart megszakadni a gondolattól, hogy mennyi mindent szeretettem volna még elmesélni anyának, vagy éppen milyen kérdéseket tettem volna fel neki. Thales felbukkanása azonban cseppet sem volt tolakodó, sokkal inkább gyengéden elterelte a gondolataimat a cselekedeteivel. − Minden ember követ el hibákat, Thales. Épp ezért vagyunk emberek. És tudod, ha meg is bántasz, még mindig lehetőséged van bocsánatot kérni – érintettem meg a karját finoman, ahogy kifejtettem neki a gondolataimat. Ismertem őt annyira, hogy tudjam, valóban ez volt az egyik probléma, hiszen folyton azt szajkózta, hogy meg fog bántani engem. − Nem vagy tökéletes, ahogy én sem vagyok az, vagy bárki más a környezetünkből, de hidd el nekem, kérlek, tényleg higgy most nekem, egyáltalán nem tartalak téged rossz embernek, sőt… Régen is azért voltam mindig dühös rád, mert tudtam, hogy annál sokkal több van benned… − Annyi gondolat kavargott a fejemben, mégsem találtam a megfelelő szavakat arra, hogy kifejezzem magam. Mert ijesztő lett volna bevallom neki, hogy tavaly óta mit éreztem. Inkább csendben elharaptam a mondatom végét, ezzel együtt pedig a gondolatmenetemet is. Nem kellett mindig mindenről tudnia. − Csak nem szeretném nagydobra verni, hogy sírni láttak, de tudom, hogy nem fogod elárulni másoknak − emeltem fel a fejemet, s a félhomályban a tekintetét kerestem. Már nem szégyelltem előtte a könnyeimet, nem volt mit takargatnom, hiszen látott a leggyengébb pillanataim egyikében, s így védtelenné váltam ezzel a szituációval szemben. Mégsem bántam. Úgy éreztem, talán ez is valamelyest hozzájárult a kettőnk közti bizalom kiépüléséhez. − Ugyan, nem tudhattál róla, hiszen nem beszélek róla senkinek – ingattam a fejemet óvatosan, fanyar mosollyal az ajkaimon. A családom sem tudott arról, hogy mennyire érzékenyen érintett a dolog, pedig pontosan öt éve ragadták el tőlünk anyát. Az elején még gyakrabban láttak engem pityeregni, azonban, ahogy telt az idő, úgy elrejtettem a bánatomat is. − Tudom, és hidd el, ezért is nagyon hálás vagyok. Azonban nem olyan egyszerű beszélni dolgokról, amelyekkel évek óta együtt élsz, s amikkel nem tudsz mást csinálni, csupán beletörődni – sóhajtottam halkan, hiszen nem tudtam volna még így se beszámolni a rémálmaimról, de mást sem tudtam volna elmondani neki. Nem tudtam volna beismerni, hogy mindenféle racionalitást és logikát nélkülözve kedveltem őt, még akkor is, ha mások talán óva intettek volna tőle. Ebbe végképp nem avathattam be, különben leromboltam volna mindent, amit eddig közösen felépítettünk. A következő szavait csupán egy igen halovány mosollyal jutalmaztam, aztán elindultam vele a kastély irányába, hiszen tényleg nem szerettem volna, hogy megfázzon. Az épülethez érve vissza is adtam a kabátját, mi több, ahogy a konyhához értünk, ott forró csokoládét is készítettem kettőnknek, hogy még pár percet ott tölthessünk addig, amíg teljesen át nem melegszenek fagyos csontjaink. Ahogy a bögrém mögött megbúvja Thalesra pillantottam, nem tudtam megállni, hogy ne mosolyodjak el ismét, hiszen ha ő nem talált volna rám, akkor talán az egész éjszakát átvirrasztva töltöttem volna.