Finite Incantatem

Finite Incantatem
◇◈ We've all got both light and dark inside us ◈◇
Canon
és
keresett
karakterek

Maxim & Kira ~ Don't stop until I'm proud of you

Anonymous

Maxim & Kira ~ Don't stop until I'm proud of you Empty
Vendég
Szer. Okt. 27, 2021 4:25 pm

Maxim & Kira

2021. augusztus 6. Karkaroff-birtok

A legtöbb diák a nyári szünetét lazítással töltötte. Nekem ez soha nem adatott meg, hiszen mindig cselekednem kellett. Nem lehetett egyetlen kihasználatlan percem sem, ugyanis a tétlenség egyenlő volt a haszontalansággal. A családom pedig nem kedvelte a semmittevő életmódot.
Így a lányokkal való edzés után bármennyire szerettem volna a zuhanyzó felé venni az irányt, apám küldetett értem. Válaszként pedig a nem és később szavak elfogadhatatlanok voltak, így miután elköszöntem a vérkötelék általi testvéreimtől, s elcsitítottam az elmémben visszhangzó szavaikat, a birtokunk felé vettem az irányt.
Az edzőteremből hosszú kavicsos sétány vezetett végig. Olyan gyakran megjártam ezt az utat, hogy akár csukott szemmel is végig sétáltam volna rajta.
A bakancsom alatt csikorogtak a kavicsok, ahogy elszántan lépdeltem a tisztás irányába, amelyen apám várt. Mióta Ivan elköltözött, minden olyan csendes volt. A kúriánk csendjét egyedül a nagyapám portréja vert fel néhanapján, de elég volt a nagyanyámnak rácsapnia a festményt takaró függönyre, hogy elhallgasson. Mégis, valamelyest hiányoltam a fivérem jelenlétét, még akkor is, ha ő úgy vélte, hogy elvettem tőle mindent, amelyre igazából ő született.
Síri csendben meneteltem végig, csupán akkor torpantam meg, amikor újra fel kellett kötnöm a hajamat, ugyanis annyira szétcsúszott a korábbi edzés során, nem akartam, hogy bármibe is beleakadjon.
Az öltözékem terepszínű volt, ezzel is sugallva azt a katonás képzést, amelyben gyermekkorom óta részesítettek. Mivel edzéshez öltöztem, a gyűrűmet nem viseltem, a hajamat összefogtam, s csupán egy trikót és egy nadrágot viseltem, amelyek rám simultak. Övemre egy kés és a pálcám volt erősítve, hiszen sosem lehetett tudni, hogy édesapám mit tervezett. Szerettem felkészült lenni.
Leléptem az ösvényről, amely tovább futott volna a kerten, én azonban a fák irányába fordultam, hiszen tudtam jól, hogy a kíváncsi szemek elől gondosan elrejtve különféle akadálypályák lapultak.
Apám az egyik tisztáson várt engem. Csupán két méterre álltam meg tőle, enyhe terpeszben, vigyázz állásban, a kezeimet összekulcsolva a hátam mögött. Ezúttal mellőztem minden nőiességet a mozdulataimból, hiszen nem azért voltam itt, hogy ezt az oldalamat bizonyítsam neki. Ő egy harcost, egy katonát akart látni, nem pedig egy gyámoltalan kislányt.
− Hívattál – törtem meg a csendet, ahogy az arcára pillantottam. Fogalmam se volt arról, hogy mit tervezett, vagy mi járt a fejében. Úgy gondoltam, elég jól lepleztem azt, hogy ugrásra készen voltam, hiszen ha minden jelzés nélkül akart tesztelni, akkor is készen kellett állnom rá. Nekem okozhattam csalódást sem neki, sem pedig önmagamnak.

Vissza az elejére Go down
Anonymous

Vendég
Hétf. Nov. 01, 2021 5:50 pm

Lányomnak

✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯ ✯

Abban hiszek, hogy ez a világ, amiben most vagyunk, minduntalan éberségre késztet bennünket. Sokan összekeverik az éberséget a félelemmel. A félelem egészen más irányba tudja vinni a győzelem kimenetelét, a biztos pusztulásba visz, s ezt használom fel én is, ha harcra kerül a sor. Sok más tényező mellett. Az éberség ellenben tiszta képet hagy a képességeinket, korlátainkat illetően, s cselekvésre sarkall, lefagyás helyett. Nem, nem az önhittségről szól, a túlzott bizalomról önmagunkban, vagy képességeinket illetően. Az éppen a pusztulásba visz ugyanúgy, mint a félelem. Az éberség a tudatosságot adja, azt, hogy a lehetőségek a mi kezünkben vannak, s rajtunk áll, miként használjuk ezt fel. Ebben a szellemben nevelkedtem. Az állandó készenléthez hozzá lehet szokni, csak az utóbbi időben lett divattá, hogy a világ elfeledkezik arról a törvényről, megesznek, ha nem nem te teszed meg előbb.
Márpedig biztos vagyok abban, hogy a jelenlegi viszonyok nem a boldog békeidőt hirdetik. Készen kell lennünk, mikor az üstben fortyogó feszültségek végül szabad utat kapnak, mert az nem mindent és mindenkit magával ránthat egy olyan káoszba, amit... nem akarok. A gyermekeinket is ebben a gondolatban neveltem. Készen kell állniuk, s nem az az apa akarok lenni, aki felkészületlenül engedi ki őket a viharba. Mert kidobom, és ki is fogom dobni őket. A madarak sem úgy tanulnak meg repülni, hogy először szüleik hátán ismerik meg a repülést. Nem repülsz? Kidobunk a fészekből, és vagy megtanulsz repülni, vagy nem éled túl. Az élet kegyetlen, de hiszek a fiókáim erejében. Ehhez azonban szigorú előkészületek szükségesek, mely során megismerem, s gyermekem is megismerheti saját képességeit, mire építhetünk, s mi az, amit fejlesztenie kell, ha túl akarja élni a mélybe lökést.
A nyarakat sem pihenéssel töltik, még ha kapnak is rá időt, mert arra is szükség van. Kirára pedig ráfér egy-egy alaposabb gyakorlás, velem. Pihenés és nyavalygás nélkül.
Figyelem, ahogy közeledik. Nem integetek felé, mosoly sincs arcomon, noha tekintetem mélyén ott lapul. Büszke vagyok rá, s ezt nem is tagadom. S éppen ezért nem fogom elkényeztetni. Az élet sem arról szól, kényeztessen bennünket.
Harcosokat kívántam látni, hogy ezt miként érik el, rájuk bíztam abban a tekintetben, hogy az egyéniségüket is figyelembe vettem, hiszen ez az a kulcspont, ami másokban nincs meg.
- Mutasd be, mi az, amit tanultál varázslatok terén - megtehettem volna, hogy meglepem, de azt már annyiszor tettem meg vele, hogy feleslegesnek gondoltam megtenni. Mindig jól vette az akadályt, most azonban másra voltam kíváncsi. Éberség, reflex, elszántság, gyorsaság, együttesen. Most másként kívántam... kimeríteni, s próbára tenni tűrőképességét. Az ellen nem fog megállni, ha időt kér, hogy összeszedje magát.
- Támadj meg.
Embertelen kérés lenne, hogy támadja meg saját apját? Sokkal rosszabb dolgok is történtek a múltban, s a gyengeség egy olyan pont, amin keresztül az ellen könnyen a győzelem útjára lép.
Ha csak egy másodpercet is késlekedik, útjára engedem első varázslatomat, azzal a szándékkal, hogy kiüssem a kezéből a pálcáját.

Anonymous

Vendég
Hétf. Nov. 01, 2021 6:14 pm

Maxim & Kira

Nem akartam megváratni apámat, hiszen tisztában voltam vele, hogy a késlekedés más esetben a vesztemet okozhatta volna. Továbbá nem akartam kihúzni a gyufát apámnál, hiszen ha hívatott, akkor azt nyilván okkal tette.
Ahogy közeledtem a tisztáshoz egyre jobban elöntött az adrenalin. Elképzelésem se volt arról, hogy ezúttal mit tervezett, de állnom kellett a próbát. A bukás, mint opció még csak eszembe sem juthatott.
Megtorpantam vele szemben, s vártam, hogy válasz gyanánt esetleg egy átkot küld felém, de nem így tette. Az ujjaimat azonban így is az övemen pihentettem, hogy azonnal a pálcám után kaphassak.
− Rendben. Ki a célpont? – kérdeztem halkan, már-már gépiesen. Csak a parancsára vártam, ő is nagyon jól tudta, hogy csupán egy névre, vagy arcra volt szükségem ahhoz, hogy támadásba lendülhessek. Épp ezért ért váratlanul a felszólítása, hogy őt támadjam meg. Nem hátráltatott a tény, hogy apámról volt szó, sokkal inkább meglepett a kérésére, s az, hogy egy pillanatra kizökkentett, azt eredményezte, hogy ő tette meg az első lépést.
Ezúttal viszont nem tétováztam. A Protegot alkalmaztam arra, hogy visszaverjem az átkát, majd szabadjára indítottam a sajátomat. Én nem voltam kíméletes. A célpontom nem az ő pálcája volt, sokkal inkább ő maga.
A kötőhártyagyulladás átok ugyan nem volt egyszerű, mégis eleget gyakoroltam ellenőrzött iskolai párbajok során, s talán az egyik legaljasabb húzásom volt.
− Ha azt hiszed apám, hogy könyörületes leszek, akkor nagyon tévedsz – szólaltam meg, s hogy az előző mozdulatsoraim összekapcsolhassam, egy dadogó átkot küldtem az irányába. Másnál megvakítani az ellenfelet elég volt ahhoz, hogy ezt az átkot rászórhassam, utána pedig esélye nem volt egy értelmes szót kinyögni, nemhogy varázsolni, kivéve természetesen, ha ment az ellenfelemnek a nonverbális varázslás. Nagyon jól tudtam, hogy apámmal szemben ez édes kevés volt, mégis meg akartam neki mutatni, hogy a tudásomat kreatívan és logikusan használtam fel, hiszen mindent, amit tudtam, javarészt neki köszönhettem.
Akaratlanul is elmosolyodtam az összecsapásunk során, hiszen bár egy edzésen már túlestem, de még mindig terhelhetőnek éreztem magam, és imádtam másokkal összemérni a tudásomat. Apám pedig a tökéletes mércét szolgáltatta, hiszen ha képes voltam egy kicsit is felérni a szintjéhez, az azt jelentette, hogy jó úton haladtam.

Anonymous

Vendég
Hétf. Nov. 08, 2021 10:04 pm

Lányomnak

A kegyetlenséget megvetem, ám magam is megtapasztaltam, nem mindenkit vezérel eme hitvallás, s képesek aljasan kihasználni, visszaélni vele. Így folytonosan feszegetem tanítványaim, és legfőképpen gyermekeim határait. Simogatással, folytonos dícsérettel csak elpuhulnak. Nagyon szívesen adnék számukra olyan életet, ahol szabadon elengedhetik magukat, de ez nem az a világ.
S arra igyekeztem felkészíteni őket, hogy sok esetben a logika, racionalitás egyes fejekben nem létezik. Legalábbis nem úgy, ahogy mi gondolnánk. Készülj a nem vártakra, s cselekedj azonnal. Ha csak reagálnak, akkor halottak.
Most azzal leptem meg, hogy nem várta semmi, idefel jövet. Ez általában még feszélyezettebbé, feszültebbé teszi az embert, hiszen az idő múlásával egyre biztosabbra megy, hogy most valami történni fog. És nem kellemes, olyat tőlem nem várhatnak.
Meglepettséget látva arcán, felkészülök arra, hogy ezt később gyakorolni fogjuk. Rezzenéstelen arccal mondtam ki, hogy a célpont én vagyok, s noha azonnal küldtem rá varázslatot, belül büszek voltam, hogy meglepettsége ellenére azért annyira nem esett ki az időből. Annyira. Ez pedig felettébb hátráltató tényező, az élete múlhat rajta.
Visszaverem az átkát, s abban a pillanatban, ahogy meghallom, nem varázsszó jön ki ajkai közül, a némító átkot szórom rá, majd a bénítót, készen arra, hogy ismét elüssem a pálcát a kezéből, amit meg is teszek, ha nem tesz ellene valamit.
Ha sikeres a varázslatom, odalépek hozzá, a pálcám rászegezem. Még akkor sem szólok egy ideig semmit.
- Minden szó, amit nem varázslásra fordítasz, az életedbe kerülhet. Csak az ostobák trécselnek közben - nézek rá kicsit elégedetlenül, s ezt érte teszem, nem miatta.
- Még egyszer - nem mozdulok, látszólag minden előnyt megadva.

Anonymous

Vendég
Szer. Nov. 10, 2021 11:14 pm

Maxim & Kira

Mindig a cél lebegett a szemeim előtt. Gyerekkorom óta arra neveltek, hogy harcos váljon belőlem, s jelenleg aligha akadt a Durmstrangban olyan diák, akinek a tudásai és a képességei vetekedtek volna az enyémmel. Számomra ez mégsem volt elég. Akkor lettem volna elégedett saját magammal, ha a tulajdon apámon felül tudtam volna kerekedni egy párbajban.
Lehetséges, hogy a korosztályomat messze felülmúltam hála a családom hathatós képzésének, de ennél magasabbra helyeztem a mércét. Auror akartam lenni, bár nem azért, hogy harcoljak „bűn” ellen, hanem olyan szándékaim voltak, hogy belülről bomlasszam az ostoba rendszerüket. Egy aurornak pedig sok mindenre volt rálátása, ha megfelelően helyezkedett.
Jelenleg viszont a saját teljesítményemet se találtam megfelelőnek, bár hasonló eredményre számítottam. Biztos voltam benne, hogy a kora ellenére még a reflexei pontosan olyan jók voltak, mint hajdanán. Ugyan a némító és bénító átkokat nem tudtam kikerülni, de a pálcát nem voltam hajlandó elereszteni. Oldalra vetődtem, és gurulás közben a pálcámat egy késre cseréltem, amely szintén az övemen lógott.
Ahogy pedig közelebb lépett hozzám, elhajítottam a lába irányába a pengét, aminek a találata főként azon múlt, hogy mennyire leptem meg a húzásommal. Ezúttal nyoma sem volt érzelmeknek az arcomon. Kiürítettem az elmémet, és száműztem minden olyan gondolatot, amely gátolhatott a sikeremben. A szavaira csak bólintottam egyet, de szavakkal nem reagáltam. Ellenben, mivel még mindig guggoltam, mire kimondta volna azt, hogy kezdjük elölről, megpróbáltam kirúgni a lábát, és utána egy olyan átokkal hozakodtam elő, amelytől az ujjai zselészerű állagot vesznek fel, hogy képtelen legyen megtartani a pálcáját.
Ő maga mondta, hogy az ostobák beszéltek, viszont akkor az életük múlt rajta, így abban a pillanatban csaptam le rá, amikor oktatni akart engem. Alattomos húzás volt, de háborúban nem voltak szabályok. Épp ezért küldtem rá sorban ismét a kötőhártyagyulladásos átkot, a lefegyverző bűbájt, a dermesztőt és a némítót, remélve, hogy egyszerre ennyi mindent még ő sem tudott hárítani, és valamelyik csak eltalálja őt.

Anonymous

Vendég
Kedd Nov. 16, 2021 9:06 pm

Lányomnak

Nem adom lejjebb, s sosem hagyom őket "nyerni", csak mert a gyermekemről van szó. Éppen ellenkezőleg. Hiszek abban, hogy a tanítvány mindig túlszárnyalja a mesterét, éppen ezért, s főleg azért, mert a gyerekem, sokkal feljebb teszem a követelményt. Ez nem azt jelenti, hogy úgy dobom a mélyvízbe minden esetben, hogy a tanulságot ne vonatnám le, s irányítanám a számukra legmegfelelőbb módon.
Nem vagyok már fiatal. Korom ellensúlyaként a tapasztalatom egyenlíti ki az esélyt, a tapasztalatlansággal szemben. Szépen megkomponált tánc, amiben ugyan felkészülni lehet, de a megszerzett tapasztalat, amivel felmérem az ellen gyenge pontjait, az egyik legütősebb, legyen az fizikai vagy varázslat.
Figyelem a koreográfiáját, a tekintetét nem engedem el. A legjobb mérce arra, miként fog reagálni. Magamban elismerően bólintok, felmérve minden gyenge és erős pontját. Fejlődött.
Csak a mozdulatot látom a szemem sarkából, ahogy a pálcát lecseréli valamire. Fel kell készülni olyan esetekre is, mikor pálcát nem tudunk fogni. Továbbra is a tekintetét nézem, ha nem látom éppen, az sem számít. Pálcám mozdul a mozdulatára, a kés elrepül, mielőtt hozzám érne.
Szavam bennreked, nem szükséges mondanom sem, hogy kezdjük újra. Hátrébb lépek, ahogy mozdul a lába, majd villámgyorsan vissza, felhasználva a lendületet, és az arca felé rúgok a lábammal. Arcom rezzenéstelen. Ha valós lenne a helyzet, a másik fél nem törődne azzal, ki van előtte. Kihasználja a gyenge pontokat.
Az első kettőt könnyen kivédem, a harmadik már nehezebb, a negyedik pedig kis híján valóban ledermeszt, ahogy majdnem nem sikerül a védekezés. Elismerés halvány jele sem csillan a tekintetemben, magamban viszont megjegyzem. Mielőtt újra támadna, nyilakat lövellek ki a pálcámból, majd robbantok felé, azt tervezve, elvakítja majd, s egy összezavaró varázslat után egy varázslattal ellököm, de nem reptetem.

Anonymous

Vendég
Csüt. Nov. 18, 2021 12:43 pm

Maxim & Kira

Megállíthatatlan voltam. Ha a családom parancsba adott valamit, akkor addig nem nyugodtam, amíg véghez nem vittem azt. Legyen szó a tanulmányi eredményeimről, a kiképzésemről, vagy egyéb próbákról, amik elé állítottak, nem csillapodtam addig a percig, amíg azt nem mondták, hogy elég volt. Perfektcionista voltam. A szüleim neveltek azzá, és egyáltalán nem bántam, hogy magasra helyezték a mércét. A leendő gyermekeimmel én is hasonlóképpen fogok cselekedni akár tetszeni fog ez a hozzáállás Svennek, akár nem.
Tisztában voltam vele, hogy apám is az volt a szándéka, hogy kiemelkedő boszorkánnyá váljak, én pedig nem akartam cserbenhagyni őt, vagy szégyent hozni a Karkaroff névre. Épp ezért, ha kesztyűs kézzel bánt volna velem, akkor szörnyen haragudtam volna rá. Így azonban kizártam minden felesleges érzelmet és gondolatot az elmémből, és csak a célra koncentráltam.
A kés nem is olyan messze tőlem fúródott a földbe, de nem volt időm felmérni, hogy pontosan hová esett, ugyanis ki kellett térnem apám rúgása elől. Talán a párbajozásban még mindig felülmúlt engem, de a reflexeim neki hála elég jók voltak. Hátragurultam, majd a lendületemből pattantam talpra, mielőtt még arcon rúghatott volna. Az a sokévnyi fizikai edzés meghozta a gyümölcsét, hiszen amint elértem azt a kort, máris terhelés alá helyeztek. Épp ezért, alig akadt olyan diák a Durmstrangban, akinek a képességei felértek volna az enyémekhez.
A ráküldött átkokat azonban még mindig sikerült hárítania. Ha utat engedtem volna az érzelmeimnek, most elégedetlenül ciccentettem volna, helyette felmértem a helyzetemet, és a felém száguldó nyilak elől egy kidőlt farönk mögött találtam menedéket. A taszító varázslata is épp a rönköt érte, kishíján tudtam csak elkerülni azt, hogy rám borítsa.
Munteréknek hála azonban elsajátítottam az animágiát, így hatalmas fájdalmak közepette átalakulva épphogy szárnyra keltem. A korábbi tartózkodási helyem mögött pedig hangos csattanással repült neki a rönk az egyik fának.
Eltűntem a lombok között, legalább is, bíztam benne, hogy nem tudta lekövetni a mozgásomat. A következő bénító átkom már egy háta mögötti fa ágai közül érkezett, amikor visszaváltoztam, és megtámasztottam magam két vaskos ág között.
Nem adtam olyan könnyen magam, és volt egy olyan érzésem, hogy nem is lett volna rám túlságosan büszke, ha ilyen egyszerűen legyőzött volna. Pedig nagyobb esély volt arra, hogy ő fog nyerni, minthogy én győzedelmeskedek felette, mégsem adtam fel a harcot. Sőt, a tőlem telhető összes eszközt bevetettem arra, hogy legalább eltaláljam őt.

Anonymous

Vendég
Hétf. Dec. 06, 2021 9:07 pm

Lányomnak

Akkor lettem volna igazán elégedetlen, ha azzal lett volna elfoglalva, hogy a kés irányát tartsa figyelme fókuszába, de nem tette, a kezemet azonban úgy teszem, mintha már lendülne, egy horogra, ahogy egyenesedne fel, hogy egy kis fizikai aktivitást még belevigyek, ellenben a másik kezemben lévő pálcával varázsolok. Figyelemelterelés.
Nem adja magát át az érzelmeinek, nem is fogom engedni, egyik gyerekemmel, s egyik tanítványommal sem, hogy az érzelmek elragadják őket harc hevében. A harc az vérkomoly elmemunka, fizikai aktivitással. Aki engedi, hogy az érzelmei vezéreljék, akkor elbukott, ahogy az első érzelemnek utat engedett. Néha ezt fel is használom, szítom az érzelmek tüzét. Most a némaságom a mérőfok, és egyben ingerlő tény.
A varázslat, amit most tesz, nem éppen a legbölcsebb, bőven elég időm lesz átalakulása közben pár Cruciatus átkot ráküldeni.
Kivédem a felém szórt átkokat, s most már csak mindig egy fajtát kap, a Cruciatot, várva, mikor lesz elege belőle, vagy tesz ellene. Az az átváltozás ötletes, ám sok időt és energiát veszített vele. Végül felváltva kap Tűz átkot és Cruciatot, a végére küldve egy újabb Lökést, miután érzékeltem, honnan küldi az átkokat.
Ez nem olyan gyakorlás, hogy kész, ennyi elég volt. Vagy ő, vagy én kerülünk a földre. És még mindig van mit tanulnia, egyben viszont nagyon bizonyos vagyok. Nem adja fel. És ez a legfontosabb.

Anonymous

Vendég
Szer. Jan. 05, 2022 1:02 pm

Maxim & Kira

Nem estem kétségbe attól, hogy nem boldogultam vele, hiszen tudtam, hogy nehéz falat lesz. Mindig az volt.
Apa olyan táncra hívott, amelyben eddig nem sikerült felülkerekednem. Mindig ő irányított, de ezúttal nem akartam olyan könnyen hagyni magam. Egyszerűen a bukás elfogadhatatlan volt. Nem azért edzettem és tanultam ennyit, hogy ne tudjam felülmúlni a saját családomat. Harcosnak neveltek. Egy katonának, aki a leglehetetlenebb helyzetekben is feltalálja magát. Épp ezért nem is lehetett olyan könnyedén megtörni az akaratomat.
Tiszta fejjel gondolkoztam. Már rég kinőttem azt a kort, amikor az indulataim és az érzelmeim vezéreltek. Azóta egy pontos, precíz géppé váltam harcos közben. Ezt várták tőlem, hát ilyen lettem.
Kitértem előre. A kitérés mindig is remekül ment. Ellenben Őt nehezen tudtam megsebezni. Bárki más könnyű célpont lett volna a számomra, olyannyira, mintha egy alvó embernek készülnél elvágni a torkát. De Apám mást volt. Sokkal tapasztaltabb, mint bármely más ellenfelem.
Az egyik átka súrolt engem átalakulás közben, de közel sem talált annyira, hogy igazán fájjon. Magas fájdalomküszöbbel rendelkeztem, hála a családom neveltetésének. Sokan az évfolyamtársaim közül csodálkoztak azon, hogy a lányokkal mennyi fájdalmat eltűrtünk, pedig igazán semmiség volt, ha egész életedben ehhez szoktattak téged.
A rejtekemből próbáltam eltalálni őt, de semmi eredménye. Ellenben az egyik lökést idéző átokkal sikerült ledönteni a fáról, a földre estem, de továbbra is a pálcámat szorongattam. Telibe talált az egyik Cruciatus is. Felsikoltottam.
Azt akartam, hogy a közelembe jöjjön, a földön vergődtem, hiszen ennek az átoknak is megtapasztaltam már a hatásait. A testem emlékezett rá, de az elmém kizárta a fájdalmat. Szimuláció.
− Kérlek... Eressz – nyöszörögtem, s bár tudtam, hogy a könyörgésem még jobban feltüzeli majd, bíztam benne, hogy arra is elegendő lesz, hogy tényleg megközelítsen. És ha közelebb jött, akkor lecsaptam rá.

Anonymous

Vendég
Pént. Jan. 28, 2022 10:58 pm

Lányomnak

Azt akarom elérni a gyerekeimnél, tanítványaimnál, hogy az érzelmeket kívül hagyja harc közben, és máskor is. Az érzelmek jönnek-mennek, figyelemelterelőek. Feleslegesek. Ezért sem tudnak felhúzni. Mire legyek dühös? Amiben igazuk van? Hiszen igazuk van. Amiben nincs? Nem foglalkoztat, miben van igazuk, vagy nincs.
Figyelem, s a kitérés megy neki, az is fontos. Sok ostoba beleáll, pazarolva az energiáját. Kitérni időnként jobb, mint kivédeni. A legjobb pedig a hirtelen meglepetés. Azt a legnehezebb kivédeni.
Az átok után figyelem, miként hat rá, miután eléri, s hogy miként reagál rá, kiküszöbölve, vagy éppen felhasználva annak hatását. Tűrni már jól tűri, s menni fog, mennie kell annak is, hogy azonnal tudjon reagálni, ahogy eltalálják.
Rendkívül rossz hallani, ha gyermeked fájdalomtól sikolt fel. Hiszen a véred, a jövőd. De ha képtelen bármit is kivédeni, megtanulni, akkor hamar hamvába fog hullani mindaz, amiért a vérünk, vérünk. Inkább megedzem őket, számítsanak rá, tudják, milyen az. Az élet nem mályvacukros habos kakaó. Vagy mi a fenét is isznak a muglik.
- Minek? - nézek rá, s elindulok felé, majd megállok hozzá viszonylag távol, s mégis közel. A következő pillanatban már érzem, ahogy a bal arcomon egy csík húzódik meg.
- Végre - ami nálam burkolt dicséret. - Van még mit gyakorolnod - mégis, tudom, ezerszer jobb, mint évfolyamtársai közül bárki. - Holnap készülj fel a Crutiato átok gyakorlására, annak hatására - teszem el a pálcám.

Anonymous

Vendég
Csüt. Feb. 03, 2022 1:57 pm

Maxim & Kira

Nem éreztem semmit rideg számításon és kalkuláción kívül, holott tudtam, hogy fáradtam, s az elmém hátsó szegletében éreztem is a fájdalmat. Mindez mit sem számított. Felül kellett kerekednem rajta, erőt vennem magamon, mert addig nem állhattam le, amíg apám azt nem mondta, hogy elég volt.
A Cruciutus átokra ugyan egy kicsit rájátszottam, de nem tagadhattam azt a kínt, amelyet újra és újra okozott. Mégsem bántam. Tudtam, hogy apa jót akart vele, tisztában voltam vele, hogy mindezt azért tette, hogy mindenkinél erősebb lehessek. Sosem panaszkodtam. Elfogadtam a sorsomat, a kiképzést és a rám szálló terhet, s tulajdonképpen már nem is tudtam volna másfajta életet elképzelni magamnak. A harc tett erőssé. Rettegtek tőlem a diáktársaim is, s ez így is volt rendjén.
Nehezemre esett leplezni a mosolyomat, amikor visszakérdezett, hiszen ő talán nem is számított rá, hogy tőrbe akartam csalni. Helyette fokoztam a jajgatásomat, egészen addig, amíg mellém ért, és meg nem vágtam őt.
− Tudom – bólintottam arra, hogy tisztában voltam vele: távolálltam még a tökéletestől. A pengét a nadrágomba töröltem, majd amikor eltettem a pálcáját, én is hasonlóképpen cselekedtem. Feltápászkodtam a földről, s bár szerettem volna utat engedni a fáradtságnak, vágytam arra, hogy remegő térdekkel a földre rogyjak, és elterüljek a földön, mégsem tettem meg. Ura voltam a saját testemnek és elmémnek, s bár hatalmas lelki erőre volt szükségem hozzá, mégis feltápászkodtam.
− Rendben, készülni fogok rá – poroltam le a ruhámat, s már előre felkészítettem magamat a holnapi edzésre. Szívesebben töltöttem volna időt Munterékkel az erdőt járva, de a szigorú napirendemet egy pillanatra sem szeghettem meg.
− Azonban, lenne valami, amiről szeretnék beszélni – szólaltam meg ismét, hiszen ez a kérdés túlságosan is régóta foglalkoztatott engem. Anyámat már sikerült meggyőznöm, bár ő azt mondta, hogy apám és Herr Munter áldását kérjem erre.
− Tudom, hogy azt mondtátok, hogy az iskola elvégzése után lesz az esküvő, de végzősök vagyunk. Jövőre már csak fakultációra járunk majd, illetve rengeteg dolgot megterveztünk ezzel kapcsolatban, ezért szeretnénk idén nyáron összeházasodni, és ehhez az áldásotokra lenne szükségünk. – Az erős túlzás volt a részemről, hogy megterveztük volna az esküvőt, ugyanis a terveztem és Sven (kevésbé) lelkes bólogatása jobban leírta volna a történéseket, mégsem akartam rossz színben feltüntetni a jövendőbelimet.

Anonymous

Vendég
Pént. Márc. 04, 2022 9:11 pm

Lányomnak

Nem nyúlok az arcomhoz, hagyom, hogy a csík sötétedjen, s lassan kezdjen csorogni a leszivárgó vér. Nem a pojácasággal vert meg az élet, és egy kis karcolás senkinek sem árt.
- Nem foglalkoztat, hogy tudod-e vagy sem. Ha tudod, akkor fejlesztd, míg nincs már többé hova fejlődnöd - folytatom tömör egyszerűséggel. Fejlődni pedig mindig lehet, még én sem tdok mindent.
Nem segítem fel. Ha harcolt, fel kell tudnia állni, felmérni az erejét, sokszor lesz, hogy kúszva fog eljutni helyekig.
Biccentéssel veszem tudomásul, hogy megértette, a holnapi nap sem a lazsálásról fog szólni, még ha tisztában is vagyok azzal, hogy ő van a legnagyobb tudatában ezzel.
- Igen? - nem pillantok felé. - Mi az, amiről beszélsz, szeretnél helyett? - nincs feltételes mód. Kijelentés van. Ha kérni akar valamit, akkor a kér szó van benne, ennyire egyszerű.
Figyelemmel hallgatom végig, nem vagyok egy közbevágós típus, minek tegyem? Aminek ki kell derülnie, úgyis kiderül, ha meg nem értek egyet vele, nem egyezek bele, az a kimondott, megfelelő időben is tökéletesen megadja a lényeget mondandómnak.
Befejezi szavait, megállok, s felé fordulok, nyugodtan.
- Valóban ezt mondtuk, és ehhez tartjuk magunkat. A fakultáció más kérdés.
Veszek nyugodtan egy nagyobb levegőt, s kiengedem, szintén lassan, látványmentesen.
- Ezt a kérést a vacsoránál kellett volna feltenned - együtt akarjuk ezen áldást megadni, elvégre nem csak az én áldásomat kéri, s szükséges hozzá. Azt még nem teszem hozzá, hogy édesanyja már tett pár előkészületet, hogy minél rugalmasabban, gördülékenyen menjen a szervezés.
- Pontosan nyolc órakkor - azzal sarkon fordulok, s indulok a saját dolgom felé, meghagyva számára a lehetőséget, rendbe szedje magát, s mehessen ő is a dolgára.

Anonymous

Vendég
Szer. Márc. 23, 2022 12:30 am

Maxim & Kira

Eszembe se jutott, hogy segítsek apámnak. Csendben figyeltem, ahogy a vércseppek végig gördültek az arcán, s csupán akkor válaszoltam neki, amikor megszólalt.
− Mindig lesz hová fejlődni, apám – jelentettem ki halkan, mégis határozottan, jelezve, hogy én magam sem voltam elégedett a képességeimmel, illetve azt is, hogy nem terveztem alább adni az elvártnál. Magasra tették nekem a mércét, de a saját, belső késztetésem arra hajtott nap, mint nap, hogy én legyek a legjobb. Olyan boszorkánnyá akartam válni, akin nem találtak fogást, és akit tiszteltek, illetve rettegtek. Ehhez pedig még keményebben kellett dolgoznom. Apa is ezt várta tőlem, anya tekintetében szintén láttam, hogy többet kihozhattam volna magamból, a nagyanyámról pedig ne is beszéljünk, hiszen apa után talán ő volt a legnagyobb kritikusom.
Mégsem vettem magamra a kritikát, mindig fejlődtem általuk. Apa is örülhetett, hogy olyan alázatos tanítványra lelt bennem, akivel nem akadt gondja, hiszen Kirillről nem mondhatta el ugyanezt. Nekem pedig miatta még jobban oda kellett tennem magamat, mert nem akartam, hogy szégyenkezzenek miattam.
Az utolsó energiámat összeszedve küzdöttem talpra magam, azonban az arcomon jele sem volt kimerültségnek, vagy fájdalomnak. Megtanultam mindezt elrejteni az évek során. Ha kellett, mosolyogva ültem volna egy Cruciatus-átkot. Ha az emberek egy kis jelét is látták annak, hogy megtörtek, akkor elvesztél. Én nem engedhettem meg magamnak olyan luxust, minthogy gyengének tűnjek.
− Rendben, akkor beszélni fogok – korrigáltam a szavaimat közvetlenül azelőtt, hogy előhozakodtam volna a kérésemmel. Elég régóta tervezgettem már az esküvőmet, és sem Svennek, sem pedig nekem nem volt ellenemre, ha egy évvel korábbra hozhattuk volna a menyegzőt. Sőt, inkább csak örültünk volna neki, hogy nem kell többé tartanunk magunkat a szigorú formaiságokhoz.
Némán hallgattam őt, úgy éreztem, hogy nemet fog mondani. A gyomrom görcsbe rándult a kétely miatt, hiszen nem akartam még egy évet feleslegesen várni arra, hogy Svennel összeházasodjunk. A születésem óta tartott a jegyességünk, egyszer igazán a kedvünkre tehettek volna. Lélegzetvisszafojtva figyeltem apám minden rezdülését.
− Akkor vacsoránál visszatérünk rá  – bólintottam, s figyeltem, ahogy sarkon fordult. Csendesen figyeltem a távolodó alakját, miközben úrrá lett rajtam a csalódottság. Talán pillanatok, talán percek teltek el, ahogy ott álltam megsemmisülten, majd vettem egy mély levegőt, és elindultam a kúriánk irányába.
Szó nélkül vonultam fel az emeletre, hogy megmosakodjak, és vacsorához illő ruhát öltsek magamra. Fésülködés közben megálltam a szekrényemen lévő képek előtt, amik vagy Svent, vagy engem, vagy pedig mindkettőnket ábrázoltak. Minél jobban bámultam a kedvesem arcvonásait, annál inkább éreztem úgy, hogy nem fogom kibírni ezt az évet.
Végül, mielőtt nyolcat ütött volna az óra, az étkezőben elfoglaltam a helyemet. A nagyanyám már ott volt, de nem igazán szólt most hozzám, anya és apa még nem bukkant fel, de volt még egy kis idejük. Elgondolkozva pillantottam a bátyám üres széke irányába. Vajon ő most mit csinálhatott a fene nagy szabadságával?

Anonymous

Vendég
Csüt. Márc. 31, 2022 9:03 pm

Lányomnak

Ha nekiállt volna segíteni, ugyancsak bukta volna az egészet. Aki harcba bocsátkozik, vegye tudomásul az ezzel járó következményeket, ami sérülés, halál. A fogság nem opció, kivéve, ha nem a terv része.
- Mindig lesznek jobbak nálad - értek vele egyet tömören. Hiú, ábrándos bíztatás nem az asztalom. Mindig vannak jobbak, mindig lesznek, ezért kell mindig fejlődni, képezni magunkat. Még akkor is, ha az idő eljár felettünk. Mert akkor már ott van a tapasztalat.
S nem azért vagyok vele ilyen kemény, mert úgy tartja kedvem. A család hírneve forgott kockán, és ugyanakkor még mindig ott van benne rengeteg potenciál, amit még csak meg sem karcolt. Nem az egyik legnagyobb boszorkányt akarom látni benne, hanem a legjobbat. Képes rá.
Rezignált nyugalommal megvárom, míg feltápászkodik, nem segítek neki.
- Helyes - biccentek komolyan.
Ami azonban utána érkezik felőle, magamban összevonom szemöldököm. Nagyon de nagyon kevés választ el attól, hogy egyszemélyben hozzam meg azt a döntést, amibe a nejemet is belevonom. Az esküvő komoly tényező a családban, jelentős mérföldköve, azok után, amit...
És a kétely az métely. Nagyon helyénvalónak látnám, hogy most azonnal nemet mondjak, indokaként ugyan nem vagyok köteles elmondani, miért is, ám most ez alól kivételt tennék.
- A kételkedés métely. Fogadd el, mást úgysem tehetsz - nekem sem volt túl sok választásom, amit felmenőm tett, mégis, az utána következő generáción csattant az összes ostor, és azon voltam, vagyok, hogy ez a következő generációra már ne fröccsenjen,  mint mérgező folt.
S csak ezután mondom válaszomat, majd pedig azt, hogy ennek most nem itt és most van az ideje.
Sarkon fordulok, mert elégedetlen vagyok azzal, amit látok rajta, és ez tükröződik arcomon is. Most azonban nem fogok ezzel foglalkozni, már megkapta érte a jelzést, ideje a szerint is tennie.
Természetesen elmondam páromnak, mi is történt, s hogy mennyire nem vagyok elégedett a reakcióval, az csak az arcomra írottan virított, s hangomból sütött.
Nem vagyunk egy érzelgős pár, így a vigasztalás, segítés, elmaradt, aminek módfelett örültem mindig is. Helyette kérdései és szavai voltak azok, amik mentén a bennem fodrozódó víz haragos tarajai lecsillapodtak, s amelyet csak ő képes meglátni, alapvető nyugalmamon ő képes átlátni.
Együtt érkeztünk az étkezőbe, egyáltalán nem karonfogva, párommal. Tud járni a saját lábán, nem egy gyenge nő, akit támogatni kell, az nem az én nejem.
- Anyám. Lányom - üdvözlöm, akik már megérkeztek, s jó látni, hogy ismét nem késett Kira.
Helyet foglalunk, közben végignézek lányomon. Minden rendben van nála, mint ahogy már az én arcom sem mutatja sem a fizikai sebet, s ugyanolyan semleges arccal, tekintettel vagyok, mint szokásom.
Csendben étkezünk, az evésre figyelve. Véleményem szerint, aki csacsog evés közben, nem értékeli azt, ami adatott neki: étel és így élet is. Tiszteletlen azokkal szemben, akiknek közük van ahhoz, hogy az asztalra került a vacsora.
Sosem eszem sokat, csak a szükségeset, korántsem az ínség miatt, amit talán átéltem, talán sosem. A pazarlás és mohóság az élet legnagyobb rákfenéje, és ezt még olyan társaimon is látom, akikkel hasonló elveket képviselek a varázslótársadalom berkein belül.
- Jelezted mai nap, hogy van pár szavad vacsoránál - csak azután fordulok lányom felé, miután az étkek elkerültek már a terítékről, s a bor van előttünk.

Anonymous

Vendég
Szomb. Ápr. 02, 2022 4:01 pm

Maxim & Kira

Egyetértően, némán bólintottam apám szavaira. Tisztában voltam ezzel a ténnyel, ahogy ő is azzal, hogy a feladás számomra nem létező opció volt. Tűzön-vízen át keresztülvittem a terveimet, és eltökélt szándékom volt, hogy korunk egyik legtehetségesebb, vagy legnagyobb boszorkánya lehessek. Azt akartam, hogy tiszteljenek, hogy tudja meg a világ, hogy kicsoda Kira Karkaroff, ennek tudatában pedig hallgassanak rám, és kövessen végig azon az úton, amelyet kijelöltek a varázstársadalom számára.
Ehhez pedig rengeteg edzésre, lemondásra, fájdalomra és küzdésre volt szükség, de a cél minden egyes nap ott lebegett a szemeim előtt, és ha a lábaim megremegtek volna, ha az arcomon könnycseppek csordultak volna le, akkor Sven mellettem állt, támaszt adott, és bizony emlékeztetett arra, hogy külön-külön is, de együtt erősebbek voltunk bárkinél.
Volt már alkalom, főként régebben, amikor addig hajszoltam magam, addig edzettem, hogy összeestem, elájultam a kimerültségtől. Apa láttam ezeket az eseteket, ahogyan azt is, hogy minden esetben még az utolsó erőmmel talpra küzdöttem magamat. Pokoli kínokat éltem át, de hittem benne, hogy a fájdalom eltűrésével, a határaimat feszegetni erősebbé válhatok. Így nem szóltam egy szót sem ezzel a témával kapcsolatban tovább.
Inkább előhozakodtam a kérésemmel, s szinte biztos voltam a válaszában, mégis reméltem, hogy megkaphatom az egyetlen dolgot, amire a világon vágytam. Ritkán kértem bármit is, az esetek többségében megdolgoztam azért, amit akartam, mégsem értettem, hogy apám számára miért volt olyan nehéz erre az egyszerű kérésre igent mondani.
Csak figyeltem a távolodó alakját, összezavarodottan, megsemmisülten, hiszen tényleg ez volt az egyetlen dolog, amit az életem során sürgetni szerettem volna. Igaz, főként a saját, önös érdekeim vezéreltek, de a Svennel való házasságom a családunknak is jót tett volna.
Visszatértem én is a kúriába. Koszosan és szakadt ruhákban nem jelenhettem meg a vacsorán, az hatalmas tiszteletlenség lett volna a családom irányába.
A hatalmas étkező helyiségre csend telepedett, némi motoszkálás és a lélegzetvételünk hallatszódott csupán, amíg a szüleim meg nem jelentek. Akkor azonnal felpattantam a helyemről, hogy ezzel is jelezzem az irányukba áradó, feltétel nélküli tiszteletemet.
− Jó estét – köszöntöttem őket, megvártam, hogy ők helyet foglaljanak az asztalnál, és csak utána ereszkedtem vissza a székemre. Elcsíptem apám pillantását, de mintha tükörbe nézett volna: éppolyan rezzenéstelen arcvonásokkal áldott meg az ég, mint őt magát.
A vacsora megkezdése előtt csupán akkor beszéltem, ha kérdeztek. Nagyanyám arról érdeklődött, hogy miként haladok az általa felállított edzéstervvel, anyám pedig kijelentette, hogy ugyan Amerikában hivatalosak vagyunk egy partira, de mi a lengyel rokonainkkal, illetve Munterékkel terveztünk közös programot. Békésen fogyasztottam el a vacsorámat, nyugodt, kényelmes mozdulatokkal szeleteltem fel a húst, igazi arisztokratához méltóan érintettem az ajkamhoz a poharamat. Nem siettem el, normális tempóban étkeztem, egyáltalán nem voltam mohó.
Éppen csak letettem az evőeszközöket, és a szalvétával megtöröltem a számat, amikor apám felém fordult.
− Valóban – helyeztem le a szalvétát a tányérom felé, majd a pillantásomat végighordoztam az egybegyűlteken.
− Svennel szeretnénk egy nyárral korábbra hozni az esküvőnket. Tisztában vagyok vele, hogy abban egyeztünk meg, hogy az iskola elvégzése után tartjuk meg, de hetedévesek leszünk mindketten. A tanulmányaink hivatalosan idén véget érnek, a következő tanév pedig egy választható fakultáció. Sokat mérlegeltünk, és arra jutottunk, hogy talán mindkét családnak az érdeke lenne, hogy ez a frigy minél hamarabb létrejöjjön. A két család egyesülése ugyanis a térségben még nagyobb befolyást szerezne mindkét félnek. Ezért bátorkodok előhozakodni azzal a kéréssel, hogy a következő nyáron megtarthassam az esküvőmet – zártam le a mondanivalómat, azonban én nem borospohárért nyúltam, hanem vizet ittam. Ritka alkalmak közé tartozott, hogy alkoholt ittam, ugyanis úgy gondoltam, hogy az alkohol eltompít és belassít, nekem pedig mindig a legrosszabbra kellett számítanom.

Anonymous

Vendég
Szer. Ápr. 27, 2022 11:30 pm

Lányomnak

Felfrissülés előtt még Celinát megkértem, érjen rá, amint frissebben tudunk beszélni. Nézése sok mindent elmondott, s tudom, mire átöltözve megjelenek előtte, addigra már csak arra fog figyelni, amit elmondani akarok neki. Eloszlatja bennem a kérdéseket, mik felmerültek, melyek annyira nem is voltak élezettek. Előrelátó, s ezt is tisztelem benne. A megbeszélések és az egyeztetések a két család között már jóval korábban megtörténtek, így igazából az már mellékes, mikor is lesz az esküvő. A két családnak össze kell dolgoznia ebben, s szülőként, nekünk is komoly részünk van.
Pillantással nyugtázom, ahogy mindig teszem, Kira tudja, mi a megfelelő viselkedés.
Némán hallgatom a beszélgetést, jellemzően, ha nincs mondanivalóm, úgy meg sem szólalok. A partit megbeszéltük és egyeztettük, voltaképpen kötelező, s az edzéstervvel kapcsolatban, habár nem szólalok hozzá, figyelemmel hallgatom. Mindenképpen halad, s ez becsülendő, ám tőlem senki se várjon el tapsot. Az a feladata, hogy fejlődjön, haladjon.
Kedvelem a néma étkezést, ha bárkit nyomasztana, úgy az nem közénk való. Az ételt tisztelni és élvezni ildomos, nem mellesleg, jóval kevesebb energiát kell utána ledolgozni. Evés közbeni étkezések után nem figyel oda az ember, mennyit fogyaszt, márpedig azzal vagyunk igazán tiszteletlenek.
Alkarom az asztal szélének támasztva, végig csendben hallgatom Kirát.
Egyáltalán nem voltam boldog, hogy nem hajlandó megvárni azt az időt, amit mi szabtunk ki a számára. Ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy képes a leendő férjjel együttműködni. A szerelmet mai hóbortnak tartom, a szerelemmel nem lehet családi birodalmat építeni, s felvirágoztatni újra mindazt, amit mi elértünk Celinával.
Nem tekintek rá, ő sem rám, s egyikünk sem a család matrónájára. Tudjuk, mi a helyes, és mindannyian ugyanazt tartjuk helyesnek. Az viszont kötelezően illő, hogy a családfő és neje előtt hangozzanak el a szavak. Ez jelenti az egységet.
-  A tanulmányok megfelelő elvégzése alapvető. Amennyiben az értékeidben romlást tapasztalunk, az esküvő az eredeti időben lesz megtartva - a Munter családdal való megbeszéléseket nem hozom fel, mint ahogy tudok arról is, milyen előkészületei voltak már Celinával. Úgy tudja, nem tudtam róla, Celina azonban kötelességtudóan beszámol mindenről, ez a bizalom alapja. S a Munter családdal is ő tartja ebben a kapcsolatot.
S abban is egészen nyugodt vagyok, nejem tisztában van a hagyományokkal, s az esküvő ennek a jegyében kerül megrendezésre. Az a nap két család egyesülése lesz, kellően megfelelőnek kell lennie. Ennek jegyében áldásom sem szükséges, hiszen mi jelöltük ki őket a megfelelő frigyre.

Anonymous

Vendég
Vas. Május 01, 2022 1:59 pm

Maxim & Kira

Úgy viselkedtem, ahogy apám elvárta. Könnyed párhuzamot vonhattunk volna köztem és Kirill között, hiszen a bátyámmal ellentétben én pontosan tudtam, hogy mit akartak tőlem. Egyenes háttal, csendben fogyasztani el a vacsorámat, s csupán akkor beszélni, amikor szükséges volt. Nem szerettem a felesleges szócséplést, de ezzel sokan így voltak a családomból, így nem volt meglepő, hogy a mi közös étkezéseinket ritkán törtük meg a csendet.
Apám végül arra kért, hogy beszéljek, mondjam el, hogy mit szeretnék, én pedig elárultam neki, hogy mire vágytam már hosszú évek óta. Az ember azt gondolná, hogy ilyenkor megkönnyebbül az ember lelke, mintha egy hatalmas terhet tenne le, de ahogy apám arcát fürkésztem, egyáltalán nem éreztem könnyebbséget.
Nem tudtam olvasni az arcáról, s nem voltak legilimentor képességeim, hogy a gondolatai között kutakodhassak, így csupán felvettem a saját álarcomat, és rezzenéstelenül vártam az ítéletét. Mert ez az Ő döntése volt. Ő volt a családfő, mindannyian neki hajtottunk fejet.
− Rendben – bólintottam, majd hozzátettem: − Köszönöm, Apám.
Attól senkinek nem kellett tartania, hogy a tanulmányi eredményeim, vagy az edzéseken nyújtott teljesítményem romlana. Maximalista voltam, s egész kiskorom óta azt nevelték belőlem, hogy fáradhatatlanul képezzem magam. Én akartam a legjobb lenni, ehhez pedig folyamatosan fejlődnöm kellett.
A vacsora végeztével elhelyeztem az evőeszközeimet, s mivel nekem nem volt mondanivalóm, így ismét a szüleim és a nagyanyám felé fordultam.
− Akad még valami, amihez szükség van a jelenlétemre, vagy elmehetek? – érdeklődtem, hiszen ilyenkor még átnéztem nehéz nehezebb varázslatot, majd korán lefeküdtem aludni, hiszen hajnalban keltem. Ha apámék nem tartottak igényt rám, akkor illedelmesen megköszöntem a vacsorát, jó éjszakát kívántam, és elindultam a szobám felé. Ha mégis akadt valami, amihez feltétlenül szükségük volt rám, akkor pedig a helyemen maradtam, és némán hallgattam.

Anonymous

Vendég
Vas. Május 22, 2022 8:22 pm

Lányomnak

Bólintok, ahogy megköszöni azt, amit megengedünk a számára. Elég gond lenne, ha a hátunk mögött próbálná megtenni. S nem is feltételezem róla, nem így neveltük.
A tanulmányok fontosak, noha nem feltétlenül a jegyek és eredmények a számomra a legfontosabbak, hanem az, hogy miként képviseli a családot, ebbe az eredmények is beletartoztak, mégsem az a legfontosabb. Kiválóság a legmegfelelőbb szó. Ezzel tudjuk családunk nevét megbízhatóvá tenni ismét, és maga a szó is sok jelentéssel bír.
A levegő ugyan benn reked a mellkasomban a kérdés hallatán, de már nem kisgyermek, hogy ezt teljességgel szemtelen és illetlen kérdésnek vegyem.
- Elmehetsz. Jó éjt, Kira - tekintek rá.
Ritkán figyelem, ahogy távozik, az illem nem az én részem feltétlenül. Még mikor becsukódik az ajtó mögötte, sem emelem a figyelmem oda. Az érzelgősség sosem volt a kenyerem, azzal nem lehet családot építeni.
Az este folyamán átmentünk a társalgóba, ahol egy újabb pohár mellett átnéztem a család számláit, s hagytam, megvitassák, miként is alakul majd a nyári rendezvény.
Ha vártam valamiért, az csak az, hogy meglepett, Kira szeretné előre venni az esküvőt. Remélem, semmi gond nincs, hogy sietteti.
De ezt a gondolatot elsöpörtem, ahogy újra a számlák fölé hajoltam. Kira nem ilyen.

//Nagyon köszönöm a játékot!  Maxim & Kira ~ Don't stop until I'm proud of you 1690026391  //

Ajánlott tartalom
 Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:

Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: